Dodaj do ulubionych

Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się wpisze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:08
Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!!
Wprowadzić wizy dla Amerykanów chcących wjechać do RP i traktować ich, tak
jak oni nas !!! Kto jest za niech się wpisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa_ga Papugo narodów... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:14
      ...o wyczucie proporcji proszę...
      Już wystarczająco śmieszni jesteśmy...po pobycie Wałęsy.
      • kixx Re: Papugo narodów... 23.09.04, 15:18
        USA jest jest jedynym krajem na kuli ziemskiej ,w ktorym czuja do Walesy cos na
        ksztalt szacunku
        i wcale sie nie zdziwie,jak Walesa cos tam wywalczy
        • Gość: jaa_ga Re: Papugo narodów... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:28
          To się samo stanie.
          Za 5-10 lat.
          Nie teraz przecież, kiedy jest takie zagrożenie terroryzmem,
          a nasze granice takie dziurawe.
          Spójrzmy trzeźwo.
          PS. Choć jako naród kojarzymy się z... wódką i papieżem.
          • Gość: Wi.. Re: Prawo od swojego zdania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:33
            No cóż, nie widzę jednak racjonalnego wytłumaczenia wcześniejszej decyzji o
            zniesieniu wiz dla Amerykanów. To nie u nas jest terroryzm a m.in. USA !!!
            Jakie mają oni szczelne granice. pomimo wiz, to widać na każdym kroku.
            Kloszard z Europy Zach, jedzie do USA - to turyska. Polak - to podejrzliwość.
            Dziwie się, że w takiej sytuacji chcieli nas w Iraku !!!
            • Gość: Konrad Re: Prawo od swojego zdania. IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:49
              Amerykanie w Iraku chcieli wszystkich by ginęli za Busza, nawet rodzimych
              Irakijczyków.
      • Gość: Wi.. Re: Papugo narodów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:24
        Proporcjonalnie wcale nie czuję sie gorszy od tego zza oceanu. I nie
        zamierzałbym ich uprzejmie łaskaie prosić o zniesienie wiz. Ta znajomoś jak na
        razie nie wychodzi nam na dobre - tego nikt nie jest w stanie zaprzeczyć.
        Śmiesznie to wyglada, jeśli pewne kroki podejmujemy jednostronie( np.
        zniesliśmy wizy choć nas nikt o to nie prosił) i bez sensu - wygląda to na
        obrzydliwe wazeliniarstwo!!!
        Jestem za wprowadzeniem wiz dla Amerykanów !!!
        • Gość: Mania Oczywiscie wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:34
          Popieram!!!
          • Gość: Dina Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:39
            Wielokrotnie widziałam za granicą meneli którzy niestety mówili po polsku.
            Niestety wizy wynikaja nie z amerykańskiej podejrzliwości wobec nas, ale są
            zasługą cwaniaczków pracujących na czarno.
        • Gość: kalarepa bzdury pleciesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:40
          to ze wymagaja wiz od Polakow wynika z tego, ze wielu z nas wyjezdza tam do
          pracy, niestety nielegalnie. to oni psuja nam wizerunek. nie ma wielkiego ryzyka
          nielegalnego naplywu amerykanow do Polski w celach zarobkowych, wielu, jesli nie
          wiekszosc przyjezdnych z USA to ludzie polskiego pochodzenia odwiedzajacy
          rodziny. .. powiedz mi, po co wprowadzac wizy? tylko dlatego, ze to godzi w
          twoja osobista dume? no, jesli takie cos odbierasz osobiscie, to wspolczuje ci.

Polska rowniez posiada umowy o ruchu bezwizowym jednostronnym (bez wiz dla
          Polakow), m.in. z Ukraina, Serbia, RPA, Peru. czy uwazasz, ze Polska jest tak
          wspanialym krajem, ze jest w jakis sposob lepsza od Ukrainy bardziej niz USA od
          Polski?
          • Gość: Wi.. Re:masz odrobine honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:49
            Nasz kraj dla nich stoi otworem, a oni swój przed nami zamknęli na cztery
            spusty. Widzisz w tym jakąś logikę?
            • Gość: jaa_ga Re:masz odrobine wyczucia ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:52
              Wiesz jak śmiesznie brzmią pogróżki mrówki,
              która chce zagryźć słonia?
              :)
              • Gość: Wi... Re:masz odrobine wyczucia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:55
                Słonia hahahaaaaaaaaaaaaaa
                Widać jak sobie radzą w Iraku !!!
        • Gość: Konrad Re: Papugo narodów... IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:52
          Ja bym jeszzce dodał na wzór Brazylii zdejmowanie odcisków palców. Oni, tzn
          Amerykanie robią to w stosunku do Polaków.
    • Gość: warszawianka jedna jestem przeciw, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 15:43
      to głupi pomysł, bo godzi w naszych rodaków z amerykańskim paszportem czyli w
      90% przyjeżdżających.
      • Gość: Dina Re: jestem przeciw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:48
        to może nie jest głupi pomysł, bo Polonusi to nie okrzesane i często głupie
        snoby:)
        Jak się słucha ludzi takich jak Moskal to cierpnie skóra. Zupełna kompromitacja
        • Gość: warszawianka jedna Re: jestem przeciw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:59
          aleś wymyśliła.
    • Gość: Wi.. Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:45
      My do kogoś wyciagamy przyjazną dłoń, a ktoś nas kopie w plecy !!!
      Wizy, wizy, wizy i jeszcze raz wizy !!! Polonia i tak wjedzie do RP, a
      Amerykanin w tym parlamentarzysta, kongresmen, niech zobaczą jak to dobrze
      przechodzić rozmowy prześwietlajace do siódmego pokolenia, odciski palców,
      żrenice, rozbieralnia a na końcu wielki kooooooopppppp w plecy - oczywiście po
      przyjacielsku i imię dobra ludzkości !!! Nie musimy być aż tacy gościnni.
      Bierzmy przykład pod tym względem z Amerykanów.
      • Gość: ania widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:49
        h i 1 oszołom. bardzo cie muszą boleć te wizy... amerykanie wizy nie dali i do
        pracy przy azbescie nie mozesz wrocic?
        • Gość: ......... Re: widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:02
          Kolturalna panienko !!!
          Jak nie dotknęłaś problemu, to się nie wypowiadaj !!!
          Ciebie nie obrażają, to nie obrazaj innych IP 81.337..........
          • Gość: Dina Re: widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:09
            A moze ci których dotknał taki problem wywołują podejrzenia?
            Miałam nieprzyjemną kontrolę graniczna w UK. Zdaje się, że urzędniczka w biurze
            imigracyjnym podejrzewała mnie o chęć pozostania w UK. Pokazałam jednak że
            posiadam pieniądzę i natychmiast zmieniła ona nastawienie do mnie.
          • Gość: jaa_ga Przecież się wypowiedziała... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:09
            Waż słowa, gościu...
          • Gość: ania o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:12
            Wiza sie odezwala :) zdradzaja cie potrojne wykrzykniki i histeryczny styl
            wypowiedzi (jak tez widac, z kUltura ma malo wspolnego). Z problemem mialam do
            czynienia, ale masz racje, ze nie dotknal mnie on za bardzo. Nie w takim stopniu
            jak ciebie :)

o co chodzi z tym IP? udajesz sprytnego i sugerujesz, ze znasz moje IP? zmartwie
            cie, twoje zdolnosci techniczne tak samo jak jasnowidzenie sa nic nie warte..
            nawet jedna cyfra sie nie zgadza :>
            • Gość: ..... Re: o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:14
              To dopiero by był gdybym np. podał Ci faktyczny - masz mnie za idiotę !!!
              • Gość: ania hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:18
                Gość portalu: ..... napisał(a):

> To dopiero by był gdybym np. podał Ci faktyczny - masz mnie za idiotę !!!

rzeczywiscie, zwracam honor. TO dopiero bys byl gdybys mi podal moje IP! LOL
                • Gość: jaa_ga Ot - i polska dyskusja merytoryczna... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:23
                  Tak się kończą wszystkie wątki,
                  więc i ten nie jest wyjątkowy:)
                  PS. Kilku pokoleń trzeba,
                  aby przestało nam z czubów dymić he he
                  • Gość: ania jaa_go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:28
                    zeby przejsc do czesci merytorycznej, trzeba najpierw spelniac podstawowe
                    warunki techniczne :) a tych u zalozyciela watku brak
                    • Gość: jaa_ga Re: jaa_go IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:30
                      Podstawowe, mówisz?...
                      PS. Tylko błagam, nie rozwijaj....
                      :))))))))))
                • Gość: ania tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:24
                  tylko jak wpadles na to, ze uwazam cie za idiote? nie podejrzewalam cie o tak
                  zaawansowana zdolnosc dedukcji
                  • Gość: Wiza Re: tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:07
                    No to jestem lepszy, bo ty niestety wpadłaś, że mam ciebie za idiotkę.
    • Gość: ...... Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:07
      Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu
      sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju
      wjeżdzają bez wiz. Niech ktoś spróbuje tylko dla nich wprowadzić wizy, to zaraz
      będzie krzyk, że zagrozony jest ich interes narodowy !!!
      • Gość: Mania Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:10
        Nigdy nie bylam w Stanach i noga moja tam nie postanie, jak dlugo beda wizy i
        te upokarzajace kolejki na Pieknej.
        O procedurach duzo slyszalam.
        Na szczescie nie wybieram sie do Stanow, ani prywatnie, ani sluzbowo.
        I jestem jak najbardziej za wizami dla Amerykanow.
      • Gość: ania UWAGA! PODPIS CI ZNIKA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:17
        najpierw bylo "Wiza", pozniej "Wi..", a teraz "....." ciekawe jakie jest
        nastepne stadium twojego rozwoju (albo raczej zaniku) :)
        • Gość: Wiza Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:25
          Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema
          problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna postać.
          Poza tym uważam, że każdy ma prawo do prezentowania swoich pogladów nawet,
          gdyby były przysłowiowym "kijem włożonym w mrowisko". Zastanawiam sie nad tym
          dlaczego to my musimy płacic za wizy amerykańskie, a oni zerooooooooo.
          Uważam, że jest to nie fer. Proponuje więc wprowadzić ponownie dla nich wizy,
          aby zachować w przyrodzie równowagę. Prawa natury przecież walczą z wszelakimi
          przeciwieństwami. A sprawa wiz na logiczną mi niestety nie wygląda.
          • Gość: ania Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:33
            > Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema
            > problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna po
            > stać.
            ciekawe czy ktos to kupi ;)

> Uważam, że jest to nie fer. Proponuje więc wprowadzić ponownie dla nich wizy,
            > aby zachować w przyrodzie równowagę. Prawa natury przecież walczą z wszelakimi
            > przeciwieństwami. A sprawa wiz na logiczną mi niestety nie wygląda.

polityka nigdy nie byla fair, trudno oczekiwac, ze kiedys bedzie.

a poza tym, swoimi wypowiedziami udowadniasz, ze bardzo malo wiesz o prawie
            naturalnym, logice i stosunkach miedzynarodowych. pewnie o wielu innych rzeczach tez
            • Gość: Wiza Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:38
              Dobrze, że Ty "cogito ergo som" tylko uważaj, bo jak Kartezjusz możesz znikną.
              • Gość: jaa_ga Re: nie znika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:43
                "Som" to kopirajt baj Wałęsa:)
              • Gość: ania wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:44
                Gość portalu: Wiza napisał(a):

> Dobrze, że Ty "cogito ergo som"

wydalo sie! spales wczoraj na lekcji polskiego! uwazaj bo powiem twojej mamie i
                bedziesz mial problemy w szkole. badz grzecznym chlopcem i wracaj do odrabiania
                pracy domowej, sprawe wiz zostaw doroslym.
                • Gość: Wiza Re: wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:56
                  Klawiarura - i to stara - jest tylko klawiaturą - widzę, że brakuje
                  racjonalnych argumentów, więc najprościej ośmieszyć. Jak intelekt zawodzi -
                  tonoacy brzytwy się chwyta. Poczekam do jutra i zobaczę jakie będą wpisy. Sam
                  jestem ciekaw. A dorosli politykują - owszem - zgadza się. To nie jest
                  politylka prawdziwa a politykowanie lub politykierstwo. Parlamentarzyści po
                  pijanemu potracają przechodniów, 3 000 000 bezrobotnych, 50 % społeczeństwa
                  głoduje, Amerykanie robią sobie z nas kpiny, a my pyskujemyjak nigdy nic przez
                  internet. Fajne co ????

• Gość: jaa_ga Może od własnego podwórka zacząć więc?... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:59
                    A potem dopiero się sadzić?
                  • Gość: ania Re: wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:16

> Klawiarura - i to stara - jest tylko klawiaturą - widzę, że brakuje
                    > racjonalnych argumentów, więc najprościej ośmieszyć. Jak intelekt zawodzi -

jeszcze łatwiej zasłonić się klawiaturą - i to starą....

to wszystko z mojej strony.
                    • Gość: Ago Re: Im brzydsza baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:49
                      Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na
                      siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda.
                      • Gość: chris :) IP: 65.126.250.* 23.09.04, 22:58
                        Gość portalu: Ago napisał(a):

> Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na
                        > siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda.

czesc "Wizo" vel "...." vel "Wiz..." vel "Ago" przeczytalem wszystkie posta i
                        musze przyznac dawno sie tak nie bawilem. <towarzystwo> <chyba> ci <nie>
                        <dopisuje> i to prowadzi do <multiplikacji> <osobowosci>? jak widze polakow
                        przyjezdnych z polski co tu w US pracuja to oni sa troche madrzejsci od ciebie.
                        moze dlatego cie nie wpuszczono.
                        • Gość: chris zadanie dla spostrzegawczych IP: 65.126.250.* 23.09.04, 23:10
                          znajdz 5 podobienstw. BUAAHAHAHAHAAAA i opowiedz, dlaczego te polskie
                          katolicko-najswietszonarodowo-narodowadumaponadwszystko- zakute paly nigdy nie
                          mysla?

> Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!!

Gość portalu: Wi.. napisał(a):

> No cóż, nie widzę jednak racjonalnego wytłumaczenia wcześniejszej decyzji o
                          > zniesieniu wiz dla Amerykanów. To nie u nas jest terroryzm a m.in. USA !!!

Gość portalu: ......... napisał(a):

> Kolturalna panienko !!!
                          > Jak nie dotknęłaś problemu, to się nie wypowiadaj !!!

Gość portalu: ...... napisał(a):

> Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu
                          > sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju

Gość portalu: ...... napisał(a):

> Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu
                          > sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju

• Gość: chris + IP: 65.126.250.* 23.09.04, 23:13

> Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema
                            > problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna po

• Gość: ObarasK Re: + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:47
                              Hahahaaaaaaaaa
                              Ale dochodzenie przeprowadziłeś. Gdzie cię szkolili? W CIA, KGB czy u nas?
            • Gość: Kolik Re: nie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:25
              Przeczytałaś kobito jakie pytanie jest w temacie ? Jeśli tak, to co się wcinasz
              do tego tematu ?
    • Gość: MM Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.healey / 217.8.161.* 23.09.04, 16:24
      Ja
    • aniela Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 16:31
      jestem za. moze pozwoli to powstrzymac czy choc ograniczyc niekontrolowany
      naplyw amerykanow.
    • umfana Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 20:09
      Kiedy slysze o polonii to sadze,ze amerykanie maja racje!
      Jestem za wizami dla jankesow...
    • em54kr Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 21:52

> Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!!
      > Wprowadzić wizy dla Amerykanów chcących wjechać do RP i traktować ich, tak
      > jak oni nas !!! Kto jest za niech się wpisze.

Powiem tak :
      Każdy powinien być tak samo traktowany. Polak jadący do Ameryki i Amerykanin
      przyjeżdzający do Polski. To nie ulega najmniejszej wątpliwości.
    • wojtekus 95% z tych Amerykanow to Polacy 24.09.04, 00:42
      95% z tych przyjezdzajacych "amerykanow" to sa ludzie urodzeni w Polsce z
      obywatelstwem USA. Wiekszosc z nich ma Polskie obywatelstwo i tez Polski
      Paszport. Polska jest chyba jedynym krajem ktory wymaga od takich osob
      podwojnego paszportu. W dodatku koszty i czas wyrobienia obowiazkowego
      Polskiego paszportu sa niesamowite. Polski paszport dla Polonii jest najdozszym
      Paszportem swiata, kosztuje on blisko $150 za wyrobienie a czas oczekiwania
      jest okolo roku! Jak mozna jeszcze inaczej odstraszyc Polonie ktora "Zywi y
      Broni" -nadal daja duzo datkow na ojczysty kraj i prowadza Polskie Lobby w
      Kongresie. Jest tez wielu Polakow lub bylych Polakow czyli osob urodzonych w
      Polsce ktorym PRL zabralo obywatelstwo.

Wiec jesli chcecie wprowadzac wizy dla Polakow to bedziecie opodatkowywac lub
      zwijac characz od samych swoich, a tych 5% Amerykanow nie urodzonych w Polsce
      przyjezdzajacych sluzbowo bo napewno nie w celach turystycznych dostanie
      kompensate za koszty sluzbowe od firmy.

USA na wizach zarabia. Do USA przyjezdzaja ludzie z calego swiata i na nich
      mozna zarobic. Do Polski przyjezdzaja z USA glownie Polacy z Amerykanskim
      Obywatelstwem i to nie jest to samo porownanie.

To moze poslozyc na taki "Polish Joke". Brawo.
      • Gość: Gol Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:29
        Przyjacielu zapomniełeś jeszcze o wniosku końcowym.

Żeby było sprawiedliwie z wizami, to co trzeba zrobić?

Nie krępuj się i napisz.
        • Gość: Dina Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:32
          Kerry wypowiedział się za zniesieniem wiz. Bush nie. Polonia wiec bedzie
          głosowała na... tak, łatwo to zgadnać. na Busha. Przecież nie bedą głosowali na
          osobe o pochodzeniu zydowskim. I jest p zniesieniu wiz dla Polaków. Polacy w
          USA są największym wrogiem dla Polski.:)
          • Gość: zeto Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.chello.pl 24.09.04, 13:13
            Pomysł przedni, dyskusja nad wizami też. Trzeba krzyczeć o Iraku i
            dyskryminacji, najlepiej po wódce! Jest tylko jeden problem - odsetek osób
            pozostających w USA nielegalnie. W przypadku Polski wskaźnik ten jest
            WIELOKROTNIE wyższy niż innych krajów UE. Tak naprawdę domagamy się od USA aby
            złamali swoje prawo, bo przecież u nas to nic takiego. Polska racja stanu (jak
            z lubością mówią politycy) to z jednej strony wrzask w imieniu "turystów" z
            Podhala lub Białegostoku, a z drugiej żałosna bufonada Kwaśniewskiego i bełkot
            Wałęsy, który chwali się że tak powiedział nowemu ambasadorowi USA, że "mało ze
            stołka nie spadł." Głosy buraków zwykle są głośniejsze niż głos rozsądku.
            • Gość: Dina Re: Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:50
              trudno oczekiwać zniesienia wiz od Amerykanów jeśli nasi rodacy nielegalnie
              przedłużają pobyt w USA. Ciekawy jestem jakby się zachowały te same osoby gdyby
              w Polsce była podobna sytuacja. Jakiś kraj byłby naszym sojusznikiem, ale jego
              obywatele byli utrapieniem z powodu pracy na czarno czy przestępstw. Czy tak
              samo byliby za zniesieniem wiz
              • Gość: form12 Re: Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:06
                Podejrzewam, że wizy to tylko pretekst, a tak naprawdę to chodzi o coś innego
                nad czym trzeba się zastanowić. Może się mylę, a może nie.
        • wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 24.09.04, 23:28
          Ok moze sie za bardzo rozpisalem :) Wniosek koncowy jest taki ze nie nalezy
          wprowadzac obowiazku wiz dla obywateli USA. Z poczatku to ma sens ale na
          dluzsza mete nie. Po pierwsze tak jak pisalem 95% z tych Amerykanow to Polacy i
          rzad USA ma ich gdzies, a po drugie jesli Polska wprowadzi wizy to USA
          powie "my nie jestesmy wstanie zrezygnowac z wiz dla Polakow poniewaz Polska
          wprowadzila wizy dla USA.

Ja pragne zniesienia wiz a nie wprowadzania ich. Wiem ze duzy odsetek Polakow
          zle sie zachowuje w USA i stwarza negatywne stereotypy dla Polakow ale prawda
          jest taka iz jakby nie bylo wiz dla Polakow to nikt by sobie
          pobytu "turystycznego" w USA nie przedluzal. Po przedluzeniu takiego pobytu
          szanse na ponowny wjazd do USA sa nikle dlatego duzo osob chce sie czegos
          dorobic a dopiero puzniej wrocic. Gdyby nie bylo wiz i Polak tam pracujacy na
          czarno moglby wrocic do kraju i wiedziec ze zawsze do Ameryki moze przyjechac
          za chlebem to nawet mogla by sie zmiejszyc liczba Polakow bedacych obecnie nie
          legalnie w USA. Mozna by bylo przyjechac, troche popracowac wrocic i tak dalej.
          Obecnie to nie jest mozliwe.

Nielegalni Emigranci z Meksyku (kraj ktory jest przeciwny wojnie w Iraku) maja
          teraz prawo do pracy i do systemu emerytalnego oraz wiele innych bajerow ktore
          sie nawet Polakom nie snia. Jest to ewidentna dyskryminacja polityczna w USA i
          niestety Polska znaczy malo a Polacy nic!
      • Gość: Stach Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 10:14
        Idąc za Pana tokiem rozumowania, można się przyjrzeć społeczeństwu
        amerykańskiemu. Przestepczość jest tam o wiele wieksza niż u nas. A więc nie
        tylko Polacy są be. Skoro tak, to jaka mamy pewnośc, że do naz nie zjadą
        przestępcy( tok rozumowania Pana). Jestem za wprowadzeniem wiz dla obywateli
        USA.
        • wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 25.09.04, 17:41
          Gość portalu: Stach napisał(a):

> Idąc za Pana tokiem rozumowania, można się przyjrzeć społeczeństwu
          > amerykańskiemu. Przestepczość jest tam o wiele wieksza niż u nas. A więc nie
          > tylko Polacy są be. Skoro tak, to jaka mamy pewnośc, że do naz nie zjadą
          > przestępcy( tok rozumowania Pana). Jestem za wprowadzeniem wiz dla obywateli
          > USA.

Tak napewno przestepcy zjada sie z USA do Polski bo tu jest co udrasc? Robiles
          kiedys zakupy w Polsce przy drodze gdzie wybierasz sobie co chcesz a puzniej
          utrzciwie wkladaz pieniadze do skarbonki bo sprzedawca jest na polu?
          Przestepstwa w USA so o wiele szerzej rozpoznane. Blache zeczy z ktorych
          policja sie w polsce wysmieje i nie przyjedzie w USA sa powodem kary np
          wieziennej. Wiec gdzie masz tych "Amerykanskich przestepcow" w Polsce?
          • Gość: Konrad Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:57
            Większość przestępstw w USA to napaści z bronią, morderstwa i narkotyki. W
            Polsce buszowscy terroryści prawdopodobnie nie dużo zwojują ale to może się
            zmienić z czasem.
            • wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 27.09.04, 03:40
              Z kad Ty masz Konradzie takie statystyki? Weglog moich wiekszosc przestepst w
              USA to kradzieze.
    • Gość: Re Nie ma co się praejmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:30
      Nie ma co się tymi wizami tak przejmować.
      Po pierwsze - uznano, że dla Polski będzie korzystniej, jeśli Amerykanie będą
      odwiedzali nasz kraj bez wiz - mamy do tego prawo.
      Po drugie - Amerykanie uznają, że dla nich będzie korzystniej, aby Polacy
      przyjeżdżali w gościnę z wizami - też mają do tego prawo.
      Po trzecie nie ma co się tym tak przejmować, bo do Polski przyjeżdżają jedynie
      nieliczne jednostki
      Po czwarte przeciętny Amerykanin:
      1. zna, jeśli to tak można nazwać, jeden język, ale dla niego nie obcy,
      2. nie wie gdzie leży Europa, a co za tym idzie i Polska,
      3. jest kształcony w jednej dziedzinie, najczęściej w "baseballu", a u nas w to
      nie grają.
      POZDR..... rodaków zza oceanu.
      Re

• x.x Re: Nie ma co się praejmować 24.09.04, 16:03
        polonia z jackowa
        zwisa mi kalafiorem
    • Gość: X 1000x ZA IP: *.com / *.u.mcnet.pl 24.09.04, 18:32
    • krzysztofplebs Re: Wiza dla Kaczora 24.09.04, 20:52
      A może by tak wprowadzić w Warszawie wizy dla skoczkow spadochronowych,
      np."Kaczora"...
      • Gość: Milupoa Re: Wiza dla Kaczora IP: *.chello.pl 24.09.04, 20:53
        Zdecydowanie, Amerykanie powinni kupowac wizy polskie tak jak i my ich!!! I
        wyjdzmy wreszcie z tej cholernej awantury w Iraku!!
        • krzysztofplebs Re: Wiza dla Kaczora 24.09.04, 23:50
          Ale za co kupi sobie wizę "Kaczor"?!Amerykanie mu nie pożyczą, bo tam już jest
          Wałęsa, a on znielubił "Kaczora"
    • sebpl Rozmówki lotniskowe 25.09.04, 01:12
      Bezpłatan lekcja dla jankesów.

Chesz zobaczyć kraj nad Wisłą, a dlaczegoś takiś żółty, brązowy, czerwony?
      (Nie, nie, nie u nas nie ma rasizmu u nas jest Racja Stanu, tak samo jak u
      was!).
      O białas! Pracy tu szukasz? To źle trafiłeś u nas bezrobocie.
      Aaaa... babkę tu masz. No to piękny jej prezent jej sprawiłeś przyjmując
      obywatelstwo mieszańców. A w Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie umiesz
      powiedzieć? Nie? Jaka szkoda :(
      Interesy tu masz. Ciekawe. W dobie Internetu tłuc się przez pół świata,
      powidziwiam, podziwiam.

Dlaczego nie możesz wjechać? A co mówią u was na lotnisku? A tak... nie
      wiesz... jaka szkoda, bo my też nie wiemy dlaczego mamy się tłumaczyć z tego,
      że chcemy u was zostawić pieniądze. No cóż bierzemy przykład z waszej logiki.
      Wasza prośba o wjazd do kraju została odrzucona. Następny.
      • Gość: Marek PO PROSU WIZY IP: *.chello.pl 25.09.04, 10:01
        Trzeba by wprowadzic wizy - tak jak u nich - niech wiedza, ze posiadanie wizy
        jeszcze nie oznacza wjazdu. Ale by sie chamy zdziwyly, gdyby sie dowiedzialy,
        ze to ICH WLASNA logika.
        Precz z wojna w Iraku!!!
        • Gość: Stolica Re: PO PROSU WIZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:58
          Zdajcie sobie sprawe z jednego-ilu Amerykanow przyjezdza do nas i po co (turysci, biznesmeni jesli juz) a ilu Polakow jedzie tam i po co (praca, praca praca na czarno, turysci...)Zdajmy wiec sobie sprawe w kogo uderzy wprowadznie wiz-na pewno nie w Amerykanow-pomyslcie nieco zanim zaczniecie sie wypowiadac...zalosne....
          • sebpl Re: PO PROSU WIZY 26.09.04, 19:56
            No właśnie. W kogo uderzy? Porównaj sobie liczbę Polaków chcących wyjechać do
            USA i liczbę jankesów do Polski. My na tym niewiele stracimy, natomiast USA
            traci. Pracują na czarno, wiec nie są odprowadzane za nich podatki. Strata?
            Strata!
            A jednak wyjeżdzają i pracują; część legalnie, część na czarno. Wszyscy oni
            płacą tam za lokum, jedzenie i rozrywki. Zysk? Zysk!
            Dalej upierasz się przy jankeskiej logice?
    • Gość: Fakt Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 23:33
      Nie opowiadajcie, że coś zyskujemy na przyjazdach jankesów. Przecież to
      śmieszne. To Polacy zostawiają pieniądze w juesej. Jedna już pomagała Stoczni
      Gdańskiej ( chyba sie nazywa Piasecka -Jonson), druga budowała nowy Bazar
      Różyckiego - "piękne pawilony powstały" - zobaczcię tę kupę gruzu i parking
      samochodowy za siatką z drutu kolczastego. A jeszcze wymienię wesołe miasteczko
      Michaela Jakcsona - śliczne prawda ? A jak się mają te inwestycje związane z
      zakupem samolotów? Jakoś o nich nie słychać. Czyżby zrobiono nas znowu w jajo.
      I tak mozna wymieniać bez końca. Zdecydowanie wizy dla Amerykanów. My nic na
      tym nie tracimy, a przynajmniej zyskalibyśmy twarz w oczach innych.
    • Gość: mario z chicago Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.z064002248.chi-il.dsl.cnc.net 27.09.04, 01:42
      czesc wam.mieszkam w chicago od roku czasu i jestem mocno rozczarowany tym
      jak amerykanie nas traktuja i co mysla o polakach,po prostu porazka,a polski
      rzad wchodzi tak im w dupe a oni nas lekcewaza.wogule polonia w chicago to
      nastepna porazka,polacy robia tu najgorsza robote,kobiety sprzataja a faceci
      ciezko pracuja na budowach czyli tzw.kontraktorce,porazka.dlatego ja wracam do
      europy.pozdrowienia z polskiej dzielnicy w polnocnej czesci chicago na
      belmoncie. Mariusz
      • Gość: Fakt Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 11:23
        Tak, dokładnie tak. Niestety niektórym tego nie wytłumaczysz. Maja "tęgie
        głowy" od nadmiaru cholesterolu.
    • Gość: normalna Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: 213.17.183.* 27.09.04, 09:39
      jestem za, nie widze powodu aby obywatele państwa dyskryminujacego Polaków--
      swoich wyrobników mieli u nas kaiekolwiek ulgi
      • Gość: zegrz Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.stat.gov.pl 27.09.04, 11:31
        Jestem za. Nie ma żadnego powodu dla którego Polacy mieliby być traktowani
        gorzej niż obywatele USA.
    • Gość: alesandra Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: 217.153.88.* 27.09.04, 14:22
      nie ma tu o czym dyskutować - dajemy d... amerykanom jak zwykle. I jak przez
      całą historię udowadniamy, że jako naród jesteśmy do bani, ale jako sojusznik-
      najwierniejsi... Polak nigdy nie uczy się na błędach!
    • karioszka wpisuję się 27.09.04, 16:27
      jestem jak najbardziej za!!!!!!!!
    • Gość: no one Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:42
      jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa.... grrr... pomyśl- polacy jada
      do uas - po co ?? żeby ZAROBIĆ - amerykanie do polski - po co ?? ŻEBY ZOSTAWIC
      TU KASE...- ( TURYSTYKA) więc nie ma to najmniejszego sensu... i traktują nas
      jako kraj drugożedny- ponieważ mamy u nas takich jak ty lolu....
    • Gość: Jestem za Jestem za IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 27.09.04, 16:50
      niech poczują jak ich rząd traktuje innych.
    • Gość: Feliks Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:08
      Jestem za.
      • Gość: trapszo Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.10.04, 20:09
        Wprowadzic wizy, jak najbardziej. Ludzie a morze wogole przestac do nich
        jezdzic, jest tyle innych krajow gdzie mozna zarobic. Ktos tu napisal ze Polacy
        maja zla opinie w USA, bo przedluzaja pobyt, pracuja na czarno, i czasami
        kradna. No wlasnie a co robia amerykanie? Od konca 2 wojny, kradna, zabijaja,
        oszukuja na calym swiecie. Korea, Wietnam, Afryka, Europa, Ameryka Poludniowa,
        Azja, wszedzie zabijaja i kradna. I wielkie oszustwa, przypomne tylko dwa z
        1969 roku londowanie na ksiezycu i ostatnie, ze Irak posiada bron masowej
        zaglady i ma powiazania z terorystami. Jak mizernie wygladaja
        nasze "przestepstwa".

pozdrawiam.
        • Gość: Dina Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:15
          traszo dobrze się czujesz?????????
          gorączka??????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka