Gość: Wiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:08 Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!! Wprowadzić wizy dla Amerykanów chcących wjechać do RP i traktować ich, tak jak oni nas !!! Kto jest za niech się wpisze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaa_ga Papugo narodów... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:14 ...o wyczucie proporcji proszę... Już wystarczająco śmieszni jesteśmy...po pobycie Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Papugo narodów... 23.09.04, 15:18 USA jest jest jedynym krajem na kuli ziemskiej ,w ktorym czuja do Walesy cos na ksztalt szacunku i wcale sie nie zdziwie,jak Walesa cos tam wywalczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: Papugo narodów... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:28 To się samo stanie. Za 5-10 lat. Nie teraz przecież, kiedy jest takie zagrożenie terroryzmem, a nasze granice takie dziurawe. Spójrzmy trzeźwo. PS. Choć jako naród kojarzymy się z... wódką i papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi.. Re: Prawo od swojego zdania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:33 No cóż, nie widzę jednak racjonalnego wytłumaczenia wcześniejszej decyzji o zniesieniu wiz dla Amerykanów. To nie u nas jest terroryzm a m.in. USA !!! Jakie mają oni szczelne granice. pomimo wiz, to widać na każdym kroku. Kloszard z Europy Zach, jedzie do USA - to turyska. Polak - to podejrzliwość. Dziwie się, że w takiej sytuacji chcieli nas w Iraku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Prawo od swojego zdania. IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:49 Amerykanie w Iraku chcieli wszystkich by ginęli za Busza, nawet rodzimych Irakijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi.. Re: Papugo narodów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:24 Proporcjonalnie wcale nie czuję sie gorszy od tego zza oceanu. I nie zamierzałbym ich uprzejmie łaskaie prosić o zniesienie wiz. Ta znajomoś jak na razie nie wychodzi nam na dobre - tego nikt nie jest w stanie zaprzeczyć. Śmiesznie to wyglada, jeśli pewne kroki podejmujemy jednostronie( np. zniesliśmy wizy choć nas nikt o to nie prosił) i bez sensu - wygląda to na obrzydliwe wazeliniarstwo!!! Jestem za wprowadzeniem wiz dla Amerykanów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Oczywiscie wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:34 Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:39 Wielokrotnie widziałam za granicą meneli którzy niestety mówili po polsku. Niestety wizy wynikaja nie z amerykańskiej podejrzliwości wobec nas, ale są zasługą cwaniaczków pracujących na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepa bzdury pleciesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:40 to ze wymagaja wiz od Polakow wynika z tego, ze wielu z nas wyjezdza tam do pracy, niestety nielegalnie. to oni psuja nam wizerunek. nie ma wielkiego ryzyka nielegalnego naplywu amerykanow do Polski w celach zarobkowych, wielu, jesli nie wiekszosc przyjezdnych z USA to ludzie polskiego pochodzenia odwiedzajacy rodziny. .. powiedz mi, po co wprowadzac wizy? tylko dlatego, ze to godzi w twoja osobista dume? no, jesli takie cos odbierasz osobiscie, to wspolczuje ci. Polska rowniez posiada umowy o ruchu bezwizowym jednostronnym (bez wiz dla Polakow), m.in. z Ukraina, Serbia, RPA, Peru. czy uwazasz, ze Polska jest tak wspanialym krajem, ze jest w jakis sposob lepsza od Ukrainy bardziej niz USA od Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi.. Re:masz odrobine honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:49 Nasz kraj dla nich stoi otworem, a oni swój przed nami zamknęli na cztery spusty. Widzisz w tym jakąś logikę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re:masz odrobine wyczucia ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 15:52 Wiesz jak śmiesznie brzmią pogróżki mrówki, która chce zagryźć słonia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi... Re:masz odrobine wyczucia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:55 Słonia hahahaaaaaaaaaaaaaa Widać jak sobie radzą w Iraku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Papugo narodów... IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:52 Ja bym jeszzce dodał na wzór Brazylii zdejmowanie odcisków palców. Oni, tzn Amerykanie robią to w stosunku do Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka jedna jestem przeciw, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.04, 15:43 to głupi pomysł, bo godzi w naszych rodaków z amerykańskim paszportem czyli w 90% przyjeżdżających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: jestem przeciw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:48 to może nie jest głupi pomysł, bo Polonusi to nie okrzesane i często głupie snoby:) Jak się słucha ludzi takich jak Moskal to cierpnie skóra. Zupełna kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka jedna Re: jestem przeciw, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:59 aleś wymyśliła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wi.. Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:45 My do kogoś wyciagamy przyjazną dłoń, a ktoś nas kopie w plecy !!! Wizy, wizy, wizy i jeszcze raz wizy !!! Polonia i tak wjedzie do RP, a Amerykanin w tym parlamentarzysta, kongresmen, niech zobaczą jak to dobrze przechodzić rozmowy prześwietlajace do siódmego pokolenia, odciski palców, żrenice, rozbieralnia a na końcu wielki kooooooopppppp w plecy - oczywiście po przyjacielsku i imię dobra ludzkości !!! Nie musimy być aż tacy gościnni. Bierzmy przykład pod tym względem z Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądnyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:49 h i 1 oszołom. bardzo cie muszą boleć te wizy... amerykanie wizy nie dali i do pracy przy azbescie nie mozesz wrocic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......... Re: widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:02 Kolturalna panienko !!! Jak nie dotknęłaś problemu, to się nie wypowiadaj !!! Ciebie nie obrażają, to nie obrazaj innych IP 81.337.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: widzę, że dotychczas wypowiada sie 6 rozsądny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:09 A moze ci których dotknał taki problem wywołują podejrzenia? Miałam nieprzyjemną kontrolę graniczna w UK. Zdaje się, że urzędniczka w biurze imigracyjnym podejrzewała mnie o chęć pozostania w UK. Pokazałam jednak że posiadam pieniądzę i natychmiast zmieniła ona nastawienie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Przecież się wypowiedziała... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:09 Waż słowa, gościu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:12 Wiza sie odezwala :) zdradzaja cie potrojne wykrzykniki i histeryczny styl wypowiedzi (jak tez widac, z kUltura ma malo wspolnego). Z problemem mialam do czynienia, ale masz racje, ze nie dotknal mnie on za bardzo. Nie w takim stopniu jak ciebie :) o co chodzi z tym IP? udajesz sprytnego i sugerujesz, ze znasz moje IP? zmartwie cie, twoje zdolnosci techniczne tak samo jak jasnowidzenie sa nic nie warte.. nawet jedna cyfra sie nie zgadza :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:14 To dopiero by był gdybym np. podał Ci faktyczny - masz mnie za idiotę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:18 Gość portalu: ..... napisał(a): > To dopiero by był gdybym np. podał Ci faktyczny - masz mnie za idiotę !!! rzeczywiscie, zwracam honor. TO dopiero bys byl gdybys mi podal moje IP! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Ot - i polska dyskusja merytoryczna... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:23 Tak się kończą wszystkie wątki, więc i ten nie jest wyjątkowy:) PS. Kilku pokoleń trzeba, aby przestało nam z czubów dymić he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania jaa_go IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:28 zeby przejsc do czesci merytorycznej, trzeba najpierw spelniac podstawowe warunki techniczne :) a tych u zalozyciela watku brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: jaa_go IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:30 Podstawowe, mówisz?... PS. Tylko błagam, nie rozwijaj.... :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:24 tylko jak wpadles na to, ze uwazam cie za idiote? nie podejrzewalam cie o tak zaawansowana zdolnosc dedukcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiza Re: tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:07 No to jestem lepszy, bo ty niestety wpadłaś, że mam ciebie za idiotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:07 Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju wjeżdzają bez wiz. Niech ktoś spróbuje tylko dla nich wprowadzić wizy, to zaraz będzie krzyk, że zagrozony jest ich interes narodowy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:10 Nigdy nie bylam w Stanach i noga moja tam nie postanie, jak dlugo beda wizy i te upokarzajace kolejki na Pieknej. O procedurach duzo slyszalam. Na szczescie nie wybieram sie do Stanow, ani prywatnie, ani sluzbowo. I jestem jak najbardziej za wizami dla Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania UWAGA! PODPIS CI ZNIKA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:17 najpierw bylo "Wiza", pozniej "Wi..", a teraz "....." ciekawe jakie jest nastepne stadium twojego rozwoju (albo raczej zaniku) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiza Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:25 Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna postać. Poza tym uważam, że każdy ma prawo do prezentowania swoich pogladów nawet, gdyby były przysłowiowym "kijem włożonym w mrowisko". Zastanawiam sie nad tym dlaczego to my musimy płacic za wizy amerykańskie, a oni zerooooooooo. Uważam, że jest to nie fer. Proponuje więc wprowadzić ponownie dla nich wizy, aby zachować w przyrodzie równowagę. Prawa natury przecież walczą z wszelakimi przeciwieństwami. A sprawa wiz na logiczną mi niestety nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:33 > Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema > problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna po > stać. ciekawe czy ktos to kupi ;) > Uważam, że jest to nie fer. Proponuje więc wprowadzić ponownie dla nich wizy, > aby zachować w przyrodzie równowagę. Prawa natury przecież walczą z wszelakimi > przeciwieństwami. A sprawa wiz na logiczną mi niestety nie wygląda. polityka nigdy nie byla fair, trudno oczekiwac, ze kiedys bedzie. a poza tym, swoimi wypowiedziami udowadniasz, ze bardzo malo wiesz o prawie naturalnym, logice i stosunkach miedzynarodowych. pewnie o wielu innych rzeczach tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiza Re: nie znika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:38 Dobrze, że Ty "cogito ergo som" tylko uważaj, bo jak Kartezjusz możesz znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Re: nie znika IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:43 "Som" to kopirajt baj Wałęsa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:44 Gość portalu: Wiza napisał(a): > Dobrze, że Ty "cogito ergo som" wydalo sie! spales wczoraj na lekcji polskiego! uwazaj bo powiem twojej mamie i bedziesz mial problemy w szkole. badz grzecznym chlopcem i wracaj do odrabiania pracy domowej, sprawe wiz zostaw doroslym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiza Re: wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 16:56 Klawiarura - i to stara - jest tylko klawiaturą - widzę, że brakuje racjonalnych argumentów, więc najprościej ośmieszyć. Jak intelekt zawodzi - tonoacy brzytwy się chwyta. Poczekam do jutra i zobaczę jakie będą wpisy. Sam jestem ciekaw. A dorosli politykują - owszem - zgadza się. To nie jest politylka prawdziwa a politykowanie lub politykierstwo. Parlamentarzyści po pijanemu potracają przechodniów, 3 000 000 bezrobotnych, 50 % społeczeństwa głoduje, Amerykanie robią sobie z nas kpiny, a my pyskujemyjak nigdy nic przez internet. Fajne co ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa_ga Może od własnego podwórka zacząć więc?... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 16:59 A potem dopiero się sadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wydalo sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:16 Gość portalu: Wiza napisał(a): > Klawiarura - i to stara - jest tylko klawiaturą - widzę, że brakuje > racjonalnych argumentów, więc najprościej ośmieszyć. Jak intelekt zawodzi - jeszcze łatwiej zasłonić się klawiaturą - i to starą.... to wszystko z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ago Re: Im brzydsza baba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:49 Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris :) IP: 65.126.250.* 23.09.04, 22:58 Gość portalu: Ago napisał(a): > Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na > siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda. czesc "Wizo" vel "...." vel "Wiz..." vel "Ago" przeczytalem wszystkie posta i musze przyznac dawno sie tak nie bawilem. <towarzystwo> <chyba> ci <nie> <dopisuje> i to prowadzi do <multiplikacji> <osobowosci>? jak widze polakow przyjezdnych z polski co tu w US pracuja to oni sa troche madrzejsci od ciebie. moze dlatego cie nie wpuszczono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris zadanie dla spostrzegawczych IP: 65.126.250.* 23.09.04, 23:10 znajdz 5 podobienstw. BUAAHAHAHAHAAAA i opowiedz, dlaczego te polskie katolicko-najswietszonarodowo-narodowadumaponadwszystko- zakute paly nigdy nie mysla? Gość portalu: Wiza napisał(a): > Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!! Gość portalu: Wi.. napisał(a): > No cóż, nie widzę jednak racjonalnego wytłumaczenia wcześniejszej decyzji o > zniesieniu wiz dla Amerykanów. To nie u nas jest terroryzm a m.in. USA !!! Gość portalu: ......... napisał(a): > Kolturalna panienko !!! > Jak nie dotknęłaś problemu, to się nie wypowiadaj !!! Gość portalu: ...... napisał(a): > Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu > sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju Gość portalu: ...... napisał(a): > Skoro to tylko o terroryzm chodzi, to niech przyznają nam wizy po rozpatrzeniu > sprawy bezpłatnie. Oni płacą zero słownie zerooooooooo bo do naszego kraju Gość portalu: Ago napisał(a): > Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na > siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris + IP: 65.126.250.* 23.09.04, 23:13 Gość portalu: Wiza napisał(a): > Nie nie - postanowiłem sie przyjrzeć z boku jak się rozwija dyskusja na tema > problemu wizowego Wi.. , to faktycznie ja. Gość <......> to już inna po Gość portalu: Ago napisał(a): > Nie przejmuj się - im brzydsza baba tym bardziej hałasuje. Musi przecież na > siebie zwrócić uwagę. Można sobie wyobrazić jak ta <ania> wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObarasK Re: + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:47 Hahahaaaaaaaaa Ale dochodzenie przeprowadziłeś. Gdzie cię szkolili? W CIA, KGB czy u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolik Re: nie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:25 Przeczytałaś kobito jakie pytanie jest w temacie ? Jeśli tak, to co się wcinasz do tego tematu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.healey / 217.8.161.* 23.09.04, 16:24 Ja Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 16:31 jestem za. moze pozwoli to powstrzymac czy choc ograniczyc niekontrolowany naplyw amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 20:09 Kiedy slysze o polonii to sadze,ze amerykanie maja racje! Jestem za wizami dla jankesow... Odpowiedz Link Zgłoś
em54kr Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w 23.09.04, 21:52 Gość portalu: Wiza napisał(a): > Amerykanie traktują nas jak kraj drugiej kategorii. Dosyć tego !!! > Wprowadzić wizy dla Amerykanów chcących wjechać do RP i traktować ich, tak > jak oni nas !!! Kto jest za niech się wpisze. Powiem tak : Każdy powinien być tak samo traktowany. Polak jadący do Ameryki i Amerykanin przyjeżdzający do Polski. To nie ulega najmniejszej wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus 95% z tych Amerykanow to Polacy 24.09.04, 00:42 95% z tych przyjezdzajacych "amerykanow" to sa ludzie urodzeni w Polsce z obywatelstwem USA. Wiekszosc z nich ma Polskie obywatelstwo i tez Polski Paszport. Polska jest chyba jedynym krajem ktory wymaga od takich osob podwojnego paszportu. W dodatku koszty i czas wyrobienia obowiazkowego Polskiego paszportu sa niesamowite. Polski paszport dla Polonii jest najdozszym Paszportem swiata, kosztuje on blisko $150 za wyrobienie a czas oczekiwania jest okolo roku! Jak mozna jeszcze inaczej odstraszyc Polonie ktora "Zywi y Broni" -nadal daja duzo datkow na ojczysty kraj i prowadza Polskie Lobby w Kongresie. Jest tez wielu Polakow lub bylych Polakow czyli osob urodzonych w Polsce ktorym PRL zabralo obywatelstwo. Wiec jesli chcecie wprowadzac wizy dla Polakow to bedziecie opodatkowywac lub zwijac characz od samych swoich, a tych 5% Amerykanow nie urodzonych w Polsce przyjezdzajacych sluzbowo bo napewno nie w celach turystycznych dostanie kompensate za koszty sluzbowe od firmy. USA na wizach zarabia. Do USA przyjezdzaja ludzie z calego swiata i na nich mozna zarobic. Do Polski przyjezdzaja z USA glownie Polacy z Amerykanskim Obywatelstwem i to nie jest to samo porownanie. To moze poslozyc na taki "Polish Joke". Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gol Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:29 Przyjacielu zapomniełeś jeszcze o wniosku końcowym. Żeby było sprawiedliwie z wizami, to co trzeba zrobić? Nie krępuj się i napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:32 Kerry wypowiedział się za zniesieniem wiz. Bush nie. Polonia wiec bedzie głosowała na... tak, łatwo to zgadnać. na Busha. Przecież nie bedą głosowali na osobe o pochodzeniu zydowskim. I jest p zniesieniu wiz dla Polaków. Polacy w USA są największym wrogiem dla Polski.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeto Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.chello.pl 24.09.04, 13:13 Pomysł przedni, dyskusja nad wizami też. Trzeba krzyczeć o Iraku i dyskryminacji, najlepiej po wódce! Jest tylko jeden problem - odsetek osób pozostających w USA nielegalnie. W przypadku Polski wskaźnik ten jest WIELOKROTNIE wyższy niż innych krajów UE. Tak naprawdę domagamy się od USA aby złamali swoje prawo, bo przecież u nas to nic takiego. Polska racja stanu (jak z lubością mówią politycy) to z jednej strony wrzask w imieniu "turystów" z Podhala lub Białegostoku, a z drugiej żałosna bufonada Kwaśniewskiego i bełkot Wałęsy, który chwali się że tak powiedział nowemu ambasadorowi USA, że "mało ze stołka nie spadł." Głosy buraków zwykle są głośniejsze niż głos rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:50 trudno oczekiwać zniesienia wiz od Amerykanów jeśli nasi rodacy nielegalnie przedłużają pobyt w USA. Ciekawy jestem jakby się zachowały te same osoby gdyby w Polsce była podobna sytuacja. Jakiś kraj byłby naszym sojusznikiem, ale jego obywatele byli utrapieniem z powodu pracy na czarno czy przestępstw. Czy tak samo byliby za zniesieniem wiz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: form12 Re: Wizy dla inteligentnych inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:06 Podejrzewam, że wizy to tylko pretekst, a tak naprawdę to chodzi o coś innego nad czym trzeba się zastanowić. Może się mylę, a może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 24.09.04, 23:28 Ok moze sie za bardzo rozpisalem :) Wniosek koncowy jest taki ze nie nalezy wprowadzac obowiazku wiz dla obywateli USA. Z poczatku to ma sens ale na dluzsza mete nie. Po pierwsze tak jak pisalem 95% z tych Amerykanow to Polacy i rzad USA ma ich gdzies, a po drugie jesli Polska wprowadzi wizy to USA powie "my nie jestesmy wstanie zrezygnowac z wiz dla Polakow poniewaz Polska wprowadzila wizy dla USA. Ja pragne zniesienia wiz a nie wprowadzania ich. Wiem ze duzy odsetek Polakow zle sie zachowuje w USA i stwarza negatywne stereotypy dla Polakow ale prawda jest taka iz jakby nie bylo wiz dla Polakow to nikt by sobie pobytu "turystycznego" w USA nie przedluzal. Po przedluzeniu takiego pobytu szanse na ponowny wjazd do USA sa nikle dlatego duzo osob chce sie czegos dorobic a dopiero puzniej wrocic. Gdyby nie bylo wiz i Polak tam pracujacy na czarno moglby wrocic do kraju i wiedziec ze zawsze do Ameryki moze przyjechac za chlebem to nawet mogla by sie zmiejszyc liczba Polakow bedacych obecnie nie legalnie w USA. Mozna by bylo przyjechac, troche popracowac wrocic i tak dalej. Obecnie to nie jest mozliwe. Nielegalni Emigranci z Meksyku (kraj ktory jest przeciwny wojnie w Iraku) maja teraz prawo do pracy i do systemu emerytalnego oraz wiele innych bajerow ktore sie nawet Polakom nie snia. Jest to ewidentna dyskryminacja polityczna w USA i niestety Polska znaczy malo a Polacy nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 10:14 Idąc za Pana tokiem rozumowania, można się przyjrzeć społeczeństwu amerykańskiemu. Przestepczość jest tam o wiele wieksza niż u nas. A więc nie tylko Polacy są be. Skoro tak, to jaka mamy pewnośc, że do naz nie zjadą przestępcy( tok rozumowania Pana). Jestem za wprowadzeniem wiz dla obywateli USA. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 25.09.04, 17:41 Gość portalu: Stach napisał(a): > Idąc za Pana tokiem rozumowania, można się przyjrzeć społeczeństwu > amerykańskiemu. Przestepczość jest tam o wiele wieksza niż u nas. A więc nie > tylko Polacy są be. Skoro tak, to jaka mamy pewnośc, że do naz nie zjadą > przestępcy( tok rozumowania Pana). Jestem za wprowadzeniem wiz dla obywateli > USA. Tak napewno przestepcy zjada sie z USA do Polski bo tu jest co udrasc? Robiles kiedys zakupy w Polsce przy drodze gdzie wybierasz sobie co chcesz a puzniej utrzciwie wkladaz pieniadze do skarbonki bo sprzedawca jest na polu? Przestepstwa w USA so o wiele szerzej rozpoznane. Blache zeczy z ktorych policja sie w polsce wysmieje i nie przyjedzie w USA sa powodem kary np wieziennej. Wiec gdzie masz tych "Amerykanskich przestepcow" w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy IP: *.asm.bellsouth.net 26.09.04, 19:57 Większość przestępstw w USA to napaści z bronią, morderstwa i narkotyki. W Polsce buszowscy terroryści prawdopodobnie nie dużo zwojują ale to może się zmienić z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Re: 95% z tych Amerykanow to Polacy 27.09.04, 03:40 Z kad Ty masz Konradzie takie statystyki? Weglog moich wiekszosc przestepst w USA to kradzieze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Nie ma co się praejmować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:30 Nie ma co się tymi wizami tak przejmować. Po pierwsze - uznano, że dla Polski będzie korzystniej, jeśli Amerykanie będą odwiedzali nasz kraj bez wiz - mamy do tego prawo. Po drugie - Amerykanie uznają, że dla nich będzie korzystniej, aby Polacy przyjeżdżali w gościnę z wizami - też mają do tego prawo. Po trzecie nie ma co się tym tak przejmować, bo do Polski przyjeżdżają jedynie nieliczne jednostki Po czwarte przeciętny Amerykanin: 1. zna, jeśli to tak można nazwać, jeden język, ale dla niego nie obcy, 2. nie wie gdzie leży Europa, a co za tym idzie i Polska, 3. jest kształcony w jednej dziedzinie, najczęściej w "baseballu", a u nas w to nie grają. POZDR..... rodaków zza oceanu. Re Odpowiedz Link Zgłoś
x.x Re: Nie ma co się praejmować 24.09.04, 16:03 polonia z jackowa zwisa mi kalafiorem Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofplebs Re: Wiza dla Kaczora 24.09.04, 20:52 A może by tak wprowadzić w Warszawie wizy dla skoczkow spadochronowych, np."Kaczora"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milupoa Re: Wiza dla Kaczora IP: *.chello.pl 24.09.04, 20:53 Zdecydowanie, Amerykanie powinni kupowac wizy polskie tak jak i my ich!!! I wyjdzmy wreszcie z tej cholernej awantury w Iraku!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofplebs Re: Wiza dla Kaczora 24.09.04, 23:50 Ale za co kupi sobie wizę "Kaczor"?!Amerykanie mu nie pożyczą, bo tam już jest Wałęsa, a on znielubił "Kaczora" Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Rozmówki lotniskowe 25.09.04, 01:12 Bezpłatan lekcja dla jankesów. Chesz zobaczyć kraj nad Wisłą, a dlaczegoś takiś żółty, brązowy, czerwony? (Nie, nie, nie u nas nie ma rasizmu u nas jest Racja Stanu, tak samo jak u was!). O białas! Pracy tu szukasz? To źle trafiłeś u nas bezrobocie. Aaaa... babkę tu masz. No to piękny jej prezent jej sprawiłeś przyjmując obywatelstwo mieszańców. A w Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie umiesz powiedzieć? Nie? Jaka szkoda :( Interesy tu masz. Ciekawe. W dobie Internetu tłuc się przez pół świata, powidziwiam, podziwiam. Dlaczego nie możesz wjechać? A co mówią u was na lotnisku? A tak... nie wiesz... jaka szkoda, bo my też nie wiemy dlaczego mamy się tłumaczyć z tego, że chcemy u was zostawić pieniądze. No cóż bierzemy przykład z waszej logiki. Wasza prośba o wjazd do kraju została odrzucona. Następny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek PO PROSU WIZY IP: *.chello.pl 25.09.04, 10:01 Trzeba by wprowadzic wizy - tak jak u nich - niech wiedza, ze posiadanie wizy jeszcze nie oznacza wjazdu. Ale by sie chamy zdziwyly, gdyby sie dowiedzialy, ze to ICH WLASNA logika. Precz z wojna w Iraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: PO PROSU WIZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 17:58 Zdajcie sobie sprawe z jednego-ilu Amerykanow przyjezdza do nas i po co (turysci, biznesmeni jesli juz) a ilu Polakow jedzie tam i po co (praca, praca praca na czarno, turysci...)Zdajmy wiec sobie sprawe w kogo uderzy wprowadznie wiz-na pewno nie w Amerykanow-pomyslcie nieco zanim zaczniecie sie wypowiadac...zalosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: PO PROSU WIZY 26.09.04, 19:56 No właśnie. W kogo uderzy? Porównaj sobie liczbę Polaków chcących wyjechać do USA i liczbę jankesów do Polski. My na tym niewiele stracimy, natomiast USA traci. Pracują na czarno, wiec nie są odprowadzane za nich podatki. Strata? Strata! A jednak wyjeżdzają i pracują; część legalnie, część na czarno. Wszyscy oni płacą tam za lokum, jedzenie i rozrywki. Zysk? Zysk! Dalej upierasz się przy jankeskiej logice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 23:33 Nie opowiadajcie, że coś zyskujemy na przyjazdach jankesów. Przecież to śmieszne. To Polacy zostawiają pieniądze w juesej. Jedna już pomagała Stoczni Gdańskiej ( chyba sie nazywa Piasecka -Jonson), druga budowała nowy Bazar Różyckiego - "piękne pawilony powstały" - zobaczcię tę kupę gruzu i parking samochodowy za siatką z drutu kolczastego. A jeszcze wymienię wesołe miasteczko Michaela Jakcsona - śliczne prawda ? A jak się mają te inwestycje związane z zakupem samolotów? Jakoś o nich nie słychać. Czyżby zrobiono nas znowu w jajo. I tak mozna wymieniać bez końca. Zdecydowanie wizy dla Amerykanów. My nic na tym nie tracimy, a przynajmniej zyskalibyśmy twarz w oczach innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario z chicago Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.z064002248.chi-il.dsl.cnc.net 27.09.04, 01:42 czesc wam.mieszkam w chicago od roku czasu i jestem mocno rozczarowany tym jak amerykanie nas traktuja i co mysla o polakach,po prostu porazka,a polski rzad wchodzi tak im w dupe a oni nas lekcewaza.wogule polonia w chicago to nastepna porazka,polacy robia tu najgorsza robote,kobiety sprzataja a faceci ciezko pracuja na budowach czyli tzw.kontraktorce,porazka.dlatego ja wracam do europy.pozdrowienia z polskiej dzielnicy w polnocnej czesci chicago na belmoncie. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 11:23 Tak, dokładnie tak. Niestety niektórym tego nie wytłumaczysz. Maja "tęgie głowy" od nadmiaru cholesterolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: 213.17.183.* 27.09.04, 09:39 jestem za, nie widze powodu aby obywatele państwa dyskryminujacego Polaków-- swoich wyrobników mieli u nas kaiekolwiek ulgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegrz Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.stat.gov.pl 27.09.04, 11:31 Jestem za. Nie ma żadnego powodu dla którego Polacy mieliby być traktowani gorzej niż obywatele USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesandra Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: 217.153.88.* 27.09.04, 14:22 nie ma tu o czym dyskutować - dajemy d... amerykanom jak zwykle. I jak przez całą historię udowadniamy, że jako naród jesteśmy do bani, ale jako sojusznik- najwierniejsi... Polak nigdy nie uczy się na błędach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no one Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:42 jak czytam takie wypowiedzi to mnie krew zalewa.... grrr... pomyśl- polacy jada do uas - po co ?? żeby ZAROBIĆ - amerykanie do polski - po co ?? ŻEBY ZOSTAWIC TU KASE...- ( TURYSTYKA) więc nie ma to najmniejszego sensu... i traktują nas jako kraj drugożedny- ponieważ mamy u nas takich jak ty lolu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem za Jestem za IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 27.09.04, 16:50 niech poczują jak ich rząd traktuje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:08 Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trapszo Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 07.10.04, 20:09 Wprowadzic wizy, jak najbardziej. Ludzie a morze wogole przestac do nich jezdzic, jest tyle innych krajow gdzie mozna zarobic. Ktos tu napisal ze Polacy maja zla opinie w USA, bo przedluzaja pobyt, pracuja na czarno, i czasami kradna. No wlasnie a co robia amerykanie? Od konca 2 wojny, kradna, zabijaja, oszukuja na calym swiecie. Korea, Wietnam, Afryka, Europa, Ameryka Poludniowa, Azja, wszedzie zabijaja i kradna. I wielkie oszustwa, przypomne tylko dwa z 1969 roku londowanie na ksiezycu i ostatnie, ze Irak posiada bron masowej zaglady i ma powiazania z terorystami. Jak mizernie wygladaja nasze "przestepstwa". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: Wizy dla Amerykanów - kto jest za niech się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 22:15 traszo dobrze się czujesz????????? gorączka?????????? Odpowiedz Link Zgłoś