Dodaj do ulubionych

wjazd na most - Modlinska - moj pomysl

15.10.04, 13:03
Jezdze praktycznie codzxiennie. I jzu mam pomysl jak "genialnie" rozladowac
korki - postawic betonowe barierki odgradzajace poszczegolne pasy, ktore
uniemozliwia cwaniakom przeciskanie sie z innych pasow na pas wjezdzajacy na
most. Podobne barierki stoja przy wjezdzie do tunelu na Rondzie Zeslancow
Syberyjskich.
Gdyby ustawic takie cos odpowiednio wczesniej nikt nie mialby szans sie
wpychac na cwaniaka i ruch, mimo, ze duzy szedlby w miare plynnie, bo nikt
nie musialby hamowac ani nawet czasem stawac, by wpuscic innych, ktorzy
cwaniakuja.
Co Wy na to????

Obserwuj wątek
    • Gość: Monopolowy Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl IP: *.chello.pl 15.10.04, 13:11
      Najlepszym pomysłem byłoby poszerzenie wjazdu do co najmniej dwóch pasów, bo
      tak to wychodzi jeden pas wjazdu na most Grota dla całego Tarchomina, Legionowa
      i okolic. A poza tym - LUDZIE, CZY WY WSZYSCY W SWOICH OSOBÓWKACH MUSICIE
      JEŹDZIĆ MOSTEM GROTA?
      • madziulec Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 15.10.04, 13:22
        Ja na przyklad musze, bo nie mam innego wyjscia, nawet jak zbuduja MOst
        Polnocny to i tak bede jezdzic Grotem, bo po prostu dojezdzam do pracy
        idealnie...
        Rownie chetnie jezdzilabym WZ-tka, ale dojazd do niej z Legionowa raczej
        kiepskawy ;-(((((
        Poszerzenie wjazdu raczej nie wchodzi w gre z tego co obserwuje ;-(((
        • Gość: vinca Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 14:36
          A nie możesz wsadzić tyłka w autobus???
          • madziulec Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 19.10.04, 11:35
            Chetnie.. Nawet nie wiesz jak bardzo. ^ miesieczny maluch, wozek, mata
            edukacyjna, ja, wpierw autobus pks, potem podmiejski, potem miejski..
            Pomysl genialny w swej prostocie ;-))))
            Nie znasz sytuacji wiec sie nie wypowiadaj.
            A wolalabym jezdzic autobusem, bo bym sie nei musiala stresowac i moglabym na
            spoko poczytac gazete.. Niestety moje dziecko nie za bardzo toleruje jazde
            autobusem, nad czym szczerze ubolewam ;-(((
            Codziennie dojezdzajaca do pracy 33 km
            Madziulec
            • olecky Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 19.10.04, 13:56
              a to biedne dziecko to po co do Warszawy ciagasz?
              • madziulec Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 19.10.04, 14:02
                malo komunikacyjne pytanko ;-)
                Ale odpowiem ;-) Bo jako mloda matka nie mam z kim zostawic dzieciecia w
                domu,a rzeczywistosc finansowa zmusza mnie do podejmowania dzialalnosci
                zarobkowej.
                dziecie wiec dni spedza u dziadkow, do ktorych musi zostac dowiezione i od
                ktorych musi zostac wieczorem odebrane.
                (komunikacyjnie i logistycznie dosc trudna operacja do przeprowadzenia)
                • roxis Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 19.10.04, 21:36
                  tam nie mam miejsca na zadne betonowe barierki, ni wysepki, czy cokolwiek
                  innego uniemozliwiajacego wjazd "na cwaniaka". musiałby byc cały ślimak
                  przebudowany wraz z wjazdem co najmniej od momentu gdzie zaczyna sie EC Żerań.
                  to jest architektonicznie nie mozliwe.
                  • tarantula01 Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 20.10.04, 10:00
                    roxis napisał:

> tam nie mam miejsca na zadne betonowe barierki, ni wysepki, czy cokolwiek
                    > innego uniemozliwiajacego wjazd "na cwaniaka". musiałby byc cały ślimak
                    > przebudowany wraz z wjazdem co najmniej od momentu gdzie zaczyna sie EC Żerań.
                    > to jest architektonicznie nie mozliwe.

Niemożliwe? Wszystko zależy od współczynnika korzyść/koszt.
                    • roxis Re: wjazd na most - Modlinska - moj pomysl 21.10.04, 00:49
                      ^up
    • Gość: tarchomianin Re: wjazd na most - Modlinska -popieram IP: *.pgi.waw.pl 20.10.04, 08:35
      Popieram pomysł barierek, tyle ze powinny stać już od skrzyżowania Modlińskiej
      z Konwaliową
      • pciucha Re: wjazd na most - Modlinska -popieram 20.10.04, 09:01
        duzo dużo wcześniej bo już przed płochocińską
        • tarantula01 Re: wjazd na most - Modlinska -popieram 20.10.04, 10:01
          pciucha napisała:

> duzo dużo wcześniej bo już przed płochocińską

Najlepiej od Jabłonnej :D
          • Gość: roxis idioci z Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:58
            Koreanczycy proponuja W-wie kolej podwieszana lub na poduszce magnetycznej.
            koszty sa porownywalne z metrem a budowa trwa o wiele krocej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka