Gość: joolz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 15:20 Wczoraj minela 60 rocznica rozpoczecia powstania, warto pamietac, ze obok zydowskiej flagi wisiala flaga bialo- czerwona, niektorzy o tym staraja sie zapominac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc2001 Re: rocznica powstania w getcie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 20.04.02, 15:42 Gość portalu: joolz napisał(a): > Wczoraj minela 60 rocznica rozpoczecia powstania, warto pamietac, ze obok > zydowskiej flagi wisiala flaga bialo- czerwona, niektorzy o tym staraja sie > zapominac tak jak niektórzy nie starają się pamiętać, że Żydzi byli, są ( i mam nadzieję, iż będą) obywatelami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: rocznica powstania w getcie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 20.04.02, 16:11 Dokladnie tak...jedno "ale" to była 59 rocznica. Powstanie wybuchło 19 kwietnia 1943 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
k_rzyzak Re: rocznica powstania w getcie 20.04.02, 22:06 Jestem pod wrażeniem ,że mieszkam w dzielnicy ,która "brała" w nim udział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: rocznica powstania w getcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 10:21 Chwala Powstancom!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 10:48 Jeżeli jest gdzieś "tamten świat", to ciekaw jestem, jak ci pomordowani Bohaterowie Getta Warszawskiego witają w nim wkraczające dziś ofiary Armii Państwa Izrael z Jeninu... Dziwna analogia - nawet fotografie wyglądają podobnie, tyle że te z Jeninu sa kolorowe... Odpowiedz Link Zgłoś
cubic Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 10:50 Ostatnio pisałem pracę na temat powstania w gettcie i sporo się dowiedziałem. Powstańcy mający bardzo mizerne uzbrojenie bronili się dłużej niż niektóre państwa podczas drugiej wojny!!!!!!! Pzdr Cubic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Chaladia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 16:46 Czy odebrales poczte? Sorry innych za prywate, ale jak ktos nie wie, jaka byla data powstania w getcie, to nie chce mi sie z nim gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
dandelion Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 19:55 Czy sugerujesz Cubic,że jak te państwa sie broniły to powstańców wtedy tam nie było??? A może ich sprawa obrony tych państw niezbyt obchodziła.No szkoda.W każdym razie przychodzi mi na myśl powiedzenie "Mądry ... po szkodzie".Szkoda wspolnymi siłami dalibysmy popalic niemcom.pzdr. cubic napisał(a): > Ostatnio pisałem pracę na temat powstania w gettcie i sporo się dowiedziałem. > Powstańcy mający bardzo mizerne uzbrojenie bronili się dłużej niż niektóre > państwa podczas drugiej wojny!!!!!!! > Pzdr > Cubic Odpowiedz Link Zgłoś