Dodaj do ulubionych

rocznica powstania w getcie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 15:20
Wczoraj minela 60 rocznica rozpoczecia powstania, warto pamietac, ze obok
zydowskiej flagi wisiala flaga bialo- czerwona, niektorzy o tym staraja sie
zapominac
Obserwuj wątek
    • Gość: abc2001 Re: rocznica powstania w getcie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 20.04.02, 15:42
      Gość portalu: joolz napisał(a):

> Wczoraj minela 60 rocznica rozpoczecia powstania, warto pamietac, ze obok
      > zydowskiej flagi wisiala flaga bialo- czerwona, niektorzy o tym staraja sie
      > zapominac

tak jak niektórzy nie starają się pamiętać,
      że Żydzi byli, są ( i mam nadzieję, iż będą)
      obywatelami Polski.
      • Gość: beznazwy Re: rocznica powstania w getcie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 20.04.02, 16:11
        Dokladnie tak...jedno "ale" to była 59 rocznica. Powstanie wybuchło 19 kwietnia
        1943 roku.
        • k_rzyzak Re: rocznica powstania w getcie 20.04.02, 22:06
          Jestem pod wrażeniem ,że mieszkam w dzielnicy ,która "brała" w nim udział
          • Gość: lop Re: rocznica powstania w getcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 10:21
            Chwala Powstancom!!!!!!
            • chaladia Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 10:48
              Jeżeli jest gdzieś "tamten świat", to ciekaw jestem, jak ci pomordowani
              Bohaterowie Getta Warszawskiego witają w nim wkraczające dziś ofiary Armii
              Państwa Izrael z Jeninu...
              Dziwna analogia - nawet fotografie wyglądają podobnie, tyle że te z Jeninu sa
              kolorowe...
            • cubic Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 10:50
              Ostatnio pisałem pracę na temat powstania w gettcie i sporo się dowiedziałem.
              Powstańcy mający bardzo mizerne uzbrojenie bronili się dłużej niż niektóre
              państwa podczas drugiej wojny!!!!!!!
              Pzdr
              Cubic
              • Gość: Gosc Chaladia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 16:46
                Czy odebrales poczte? Sorry innych za prywate, ale jak ktos nie wie, jaka byla
                data powstania w getcie, to nie chce mi sie z nim gadac.
              • dandelion Re: rocznica powstania w getcie 21.04.02, 19:55
                Czy sugerujesz Cubic,że jak te państwa sie broniły to powstańców wtedy tam nie
                było??? A może ich sprawa obrony tych państw niezbyt obchodziła.No szkoda.W
                każdym razie przychodzi mi na myśl powiedzenie "Mądry ... po szkodzie".Szkoda
                wspolnymi siłami dalibysmy popalic niemcom.pzdr.
                cubic napisał(a):

> Ostatnio pisałem pracę na temat powstania w gettcie i sporo się dowiedziałem.
                > Powstańcy mający bardzo mizerne uzbrojenie bronili się dłużej niż niektóre
                > państwa podczas drugiej wojny!!!!!!!
                > Pzdr
                > Cubic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka