Dodaj do ulubionych

Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych babć

IP: *.net-serwis.pl 25.10.04, 22:15
W jakich godzinach i w jakich autobusach spotykacie największe stada babć
wymuszających miejsca , spiacych nad uchem i narzekajacych na dzisiejsza
okropną młodzież ? Zróbmy czarną liste by wiedzieć jakich autobusów unikać.
Obserwuj wątek
    • thomasch Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych 25.10.04, 23:02
      Większość linii (127, 169 i 500) na św. Wincentego w weekendy (największy cyrk
      w 169 - babcie z grabkami, motykami, zniczami) oraz w okresie poprzedzającym
      Wszystkich Świętych przez cały tydzień. Oprócz tego babcie okupują linie sasko-
      kępskie (zwłaszcza 117 na Francuskiej w stronę Centrum).
      • Gość: 1110_1111_1010 Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.net-serwis.pl 27.10.04, 00:15
        O kurde ;) , babcie z grabkami itp to juz nie bezpieczne . Jak leci taka do
        miejsca to nie tylko z łokcia ale i z grabi moze przyfasolić... mi ostatnio taka
        nadepneła obcasem na but i mam teraz tam takie przetarcie - no co za bezczelność !!!
      • Gość: Sztompel 169 Br. porgrodzie - Dw. Wileński IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 18:57
        169 absolutnie wymiata: CM. Bródnowski, potem Wileńska i Inzynierska 9nie wiem
        czemu ale tam zawsze duże zagęszzenie geriatryczne, potem CH Wileńska i
        umierajacy różycki, oraz wszystkie przybytki handlowe na Targowej. Ale okolic
        cmentarza nie rpzebije nic.
        • Gość: M. Re: 169 Br. porgrodzie - Dw. Wileński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:51
          > 169 absolutnie wymiata: CM. Bródnowski, potem Wileńska i Inzynierska 9nie wiem
          > czemu ale tam zawsze duże zagęszzenie geriatryczne, potem CH Wileńska i
          > umierajacy różycki, oraz wszystkie przybytki handlowe na Targowej. Ale okolic
          > cmentarza nie rpzebije nic.

Mieszkam na Brodnie, zeczywscie okolice cm Brodnowskiego (chyba kazdego cm) +
          stara praga jest troche, ale nie ma szans z okolica przez ktora jade do pracy
          czyli grojecka/banacha!
    • Gość: dan Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.elle.com.pl 27.10.04, 14:38
      nikt z Was jak widze nie jechał linią 172, to jest linia "geriatryczno-obwoźna"
      na bazarek przy hali Banacha, "polecam" ;-)) niezapomniane wrażenia i
      mocniejsze argumenty w racicy w postaci wózka z kartoflami itp.
      • Gość: Superunknown Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.wsei.pl / 217.67.201.* 28.10.04, 20:49
        tak jest! linie geriatryczne to:172i 180
        • Gość: joli Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 30.10.04, 08:53
          157 jest jeszcze lepsze, bo jest linia geriatryczna o zasiegu
          ogolnowarszawskim. Trase ma wymyslona tak, ze zahacza o wszystkie bazarki w
          miescie :-)
          Czas temu jakis, co prawda, w zwiazku z remontem Slowackiego z listy bazarkow
          odwiedzanych przez 157 skreslona Hale Marymoncka. Ale powroci!
        • Gość: 1110_1111_1010 180 to tragedia... !!! IP: *.net-serwis.pl 31.10.04, 18:28
          Zazwyczaj 180 jade na Uniwersytet i nie dojde jeszcze dobrze na przystanej a tam
          już takie stado babć...
    • Gość: ... Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 19:31
      123
      Dworce, bazarki, kościoły, przychodnie ... stała wymiana, rotacja pasażerów w
      wieku powyżej 50 lat ... krzesła pozajmowane ... torby porozrzucane po
      pasażerach i po siedzeniach ... najbrdziej zajęta przez babcie/dziadków
      linia ...
      • Gość: Monopolowy Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.chello.pl 30.10.04, 19:57
        W 186 w godzinach szczytu :))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: vinca Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:58
      i jeszcze 101 (patrz przychodnia na Pl.Hallera...)
    • Gość: mb Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.idea.pl 05.11.04, 12:04
      Wszystkie linie przy Wolumenie, zwłaszcza w dni targu owocowo-warzywnego.
      • Gość: wit. Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.aster.pl 08.11.04, 11:23
        Wszystkie liniie na Koło,w dni targowe(wtorek i piątek).
      • Gość: kicia Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 17:43
        Jestem z dolnego Mokotowa, tam to istne zagłębie ;babć'. co do busów:130, nas
        drugim miejscu 172.
    • Gość: antyoszołom 171 IP: *.u.mcnet.pl 08.11.04, 15:29
      dodałbym też resztę linii spod Oszołoma na Górczewskiej
    • Gość: antybabcia Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.net-serwis.pl 11.11.04, 21:15
      ku.. czym nie jade to ostatnio wszedzie te babcie ..............
    • astoria23 Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych 11.11.04, 23:12
      A gdzie najwiecej młodych babć?
    • Gość: Pluszak Eutanazję wprowadzić! IP: *.chello.pl 13.11.04, 10:53
      Proponuję krok, który ucieszy szanowych wątkowiczów. Należy wprowadzić przeis o
      przymusowym likwidowaniu kobiet powyżej 50 roku zycia. Wtedy nikt nie będzie wam
      burzył dobrego somopoczucia, jak o 9 rano po całej nocy smu musicie zwalić
      ociężałe d.... na siedzenie w autbusie bo jeteście zmęczeni.
      • Gość: zenek Re: Eutanazję wprowadzić! IP: *.net-serwis.pl 24.12.04, 16:43
        No tak ku.. , ty moze sobie spisz cala noc ale niektórzy pracuja w nocy i
        ledwo sie trzymaja na nogach . Przysypiasz w tramwaju opierajac sie o szybe a
        tu jakas je..a babcia Ci sie rzuca bo sobie jedzie po peczek marchewki na
        bazar - wal sie babciu .....
        • Gość: prayboy Re: Eutanazję wprowadzić! IP: *.murator.com.pl 27.12.04, 13:53
          Sliczne zyczenia wigilijne!
          • ewa-r Re: 13.01.05, 21:05
            180 - odcinek na Gagarina :-(
            172 akurat koło mnie jest spokojny (przystanek od pętli, a wysiadam na
            Kostrzewskiego,ale od Dolnej wiem ,że nieciekawie było już kilkanaście lat
            temu, w 130 również)
    • Gość: mak 157 - geriatryczna linia IP: *.aster.pl 13.01.05, 21:36
      157 - geriatryczna linia
    • Gość: dzik Niech płacą za bilety to tłok się zmniejszy IP: *.aster.pl 13.01.05, 21:39
      Mam propozycję aby te wszystkie baby płaciły za bilety.

Większość jest po 70-ce i przejazdy ma za darmo a płacić powinny przynajmniej w
      godzinach szczytu np. 7-10 i 15-19.

Może by się zmniejszyła liczba wycieczek porannych i popołudniwych.
      • tarantula01 Re: Niech płacą za bilety to tłok się zmniejszy 06.02.05, 22:37
        Te osoby już wystarczająco dużo zapłaciły za bilety. Po kilkudziesięciu latach
        jazdy KM, darmowy przejazd dla tych osób jest jak najbardziej na miejscu. W
        przeciwieństwie do posłów, senatorów i innej maści uprzywilejowanych z racji
        VIP. Pytanie, czy Ty płacisz za swój bilet?
        • Gość: dzik Re: Niech płacą za bilety to tłok się zmniejszy IP: *.devs.futuro.pl 18.02.05, 13:00
          Oczywiście że płacę za bilet.

A mówienie że tym osobom się należy cokolwiek bo wystarczająco przez życie
          zapłacili zakrawa co najmniej na demagogię.
          Każdy powinien płacic za siebie (i to najlepiej całą stawkę).
          A jak nie płaci to przynajmniej niech po bolszewicku nie twierdzi że mu się
          należy.
          I niech ma świadomośc ze te znizki "go obowiazuja" (jak twierdzi moja znajoma)
          ale ze ma jedynie do nich prawo.
    • kasiap10 Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych 15.01.05, 20:16
      Proponuję linię E (emerycką) będzie darmowa a autobusy będą jeździły od
      kościoła do przychodni od przychodni na cmentarz i z cmentarza do zusu.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: ptomp Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.crowley.pl 20.01.05, 14:56
        Należy stworzyć getto emeryckie z zezwoleniem na wychodzenie w godzinach 13-15
        i 21-24 (humanitaryzm).

Spodziewane korzyści:
        1. rozwiązany problem mieszkaniowy
        2. i komunikacyjny
        3. nikt się nie pcha na wcześniejszą emeryturę, ZUS oddycha pełną piersią
      • Gość: 1110_1111_1010 Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.net-serwis.pl 13.04.05, 16:02
        Powinni mieć jedna geriatryczną przychodnie !!! U mnie lekarz rodzinny tylko
        jeden dzień w tygodniu przyjmuje po południu - czyli wtedy gdy moge przyjść ,
        ale nieee wtedy się musi zapisac 5 tysiecy emerytek bo im sie o 8 rano nie chce
        dupy ruszyc a w końcu ja i znajomi co pracuja wcale nie chodzą..... przy czym
        godzinny poranne sa niezbyt oblegane przez nie - ale wiadomo trzeba najpierw
        obleciec bazarki bo jeszcze sasiadka dostanie lepsza merchew
    • Gość: MPDorota Re: Sonda - TRAMWAJE IP: *.zcce.compaq.com 20.01.05, 17:18
      Przystannek Hala Mirowska miedzy 8 a 17 codziennie we wszystkich liniach -
      obowiazkowa bitwa o miejsca
    • Gość: aga Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.chello.pl 20.01.05, 19:22
      156 rano w kierunku Wolumenu, jak również we wszystkich autobusach jadących pod
      cmentarz Bródnowski
    • tom_aszek Może się wam narażę, ale co mi tam :) 21.01.05, 10:36
      Kochani warszawscy userzy komunikacji miejskiej
      Zdaje mi się, że skupiacie się nie na tej grupie "babć" co trzeba :) KAŻDY z nas
      będzie stary, prawdopodobnie WIĘKSZOŚĆ Z NAS będzie mieć wtedy kłopoty zdrowotne
      i może tylko środki komunikacji miejskiej za te -dzieści/-dziesiąt lat będą
      trochę inne (mam nadzieję że lepsze ale nie jestem pewien). Póki nie ma wśród
      nas Pana Kleksa z jego pompką powiększającą (przypomnę - pompka powiększała
      tramwaje tak, aby każdy mógł siedzieć), TRZEBA ustępować miejsca ludziom
      starszym, chorym, ciężarnym itp., i ja to robię. A oni mają święte prawo
      poruszać się po mieście w wybranych prez siebie godzinach, i dowolnymi liniami;
      mam więc nadzieję, że niektóre pomysły tu rzucane to czysta groteska i czarny
      humor (prawda, Pluszak? ptomp?) Narzekamy na nieżyczliwość i znieczulicę, więc
      nie dokładajmy się do niej.

Proponuję w zamian konkurs odzywek _niewulgarnych_ (bo rzucić mięchem to każdy
      potrafi, albo prawie każdy), do osób takich jak:
      = wytapetowana rycząca czterdziestka domagająca się miejsca siedzącego (można
      np. zapytać czy waga makijażu przygniata ją do podłogi)
      = osoba domagająca się miejsca, na którym siedzimy, mimo, że obok są inne wolne
      (ale jeśli to np. inwalida o kuli, to ustąpmy, bo trudno mu się poruszać)
      = osoba zajmująca miejsce, z które wstaliśmy, aby zaproponować je innej osobie
      (zdarzyło mi się, że wstałem aby ustąpić miejsca starszemu panu o kuli, ale gdy
      zrobiłem krok w jego kierunku, na moim miejscu natychmiast rozsiadła się taka
      "rycząca 40". Pan podziękował ale nie skorzystał, bo wsiadł tylko na jeden
      przystanek)

Co wy na to?
      • Gość: ptomp Re: Może się wam narażę, ale co mi tam :) IP: *.crowley.pl 21.01.05, 12:35
        Tomaszek, nikt nie mówi o (niesprawnych) starszych, chorych, ciężarnych.
        Mówimy o bandzie wysportowanych babć (wysportowanie objawia się przy sprincie
        do siedzeń, które uważają, że z racji wieku wszystko im się należy (to zresztą
        te same, które pchają się pod samochody i tramwaje na czerwonym świetle, bo
        przecież im trzeba ustąpić, i zostaje po nich notka w gazecie "starsza osoba
        wtargnęła na jezdnię")
        Swoją drogą ciekawe, powinno ich być coraz mniej, a jest coraz więcej.
        Mnie się zdarza pracować po kilkanaście godzin i naprawdę nie widzę powodu,
        żeby ustępować dziarskiemu dziadkowi, co cały czas siedzi w domu.
        Kiedyś używałem tekstu "przykro mi, jestem zmęczony zarabianiem na pańską
        emeryturę". Działa, chyba że staruszek zacznie się kłócić i trzeba mu wyjaśniać
        podstawy polskiego systemu emerytalnego ;)
        Generalnie i tak mam przechlapane jako mężczyzna, ale rozumiem, że pracujące
        dziewczyny mogą nie chcieć ustępować rześkim babciom.
        Też kiedyś widziałem, jak starzec koło 60. zawisł nad wyraźnie zmęczoną (nie
        alkoholem, żeby nie było nieporozumień) dziewczyną ok. 30., a ta mu
        odpowiedziała głośno i wyraźnie: PROSZĘ PANA,ALEŻ JA JESTEM KOBIETĄ!

Dziada zmyło... :)))
        • tom_aszek Re: Może się wam narażę, ale co mi tam :) 21.01.05, 13:11
          > nikt nie mówi o (niesprawnych) starszych, chorych, ciężarnych.
          A, to przepraszam :)

> Też kiedyś widziałem, jak starzec koło 60. zawisł nad wyraźnie zmęczoną (nie
          > alkoholem, żeby nie było nieporozumień) dziewczyną ok. 30., a ta mu
          > odpowiedziała głośno i wyraźnie: PROSZĘ PANA,ALEŻ JA JESTEM KOBIETĄ!
          Genialnie proste! Jakże żałuję, że nie mógłbym odpowiedzieć w ten sam sposób w
          takiej sytuacji :((
          Dobrze, że nie odpowiedziała "...ja TEŻ jestem kobietą!" :)
          • Gość: ptomp Re: Może się wam narażę, ale co mi tam :) IP: *.crowley.pl 28.01.05, 14:23
            Tak Tomaszek, tylko ten tekst o emeryturze nam zostaje. Na razie nie mogę
            wymyśleć nic lepszego

Chyba że tak jak mój kumpel:
            wtoczył się do autobusu, zawisł na tej pętli do trzymania łapą i po paru
            minutach odezwał się głośno i i prawie wyraźnie:
            - CO ZA LUDZIE, NAWET PIJANEMU NIE USTĄPIĄ!

Najśmieszniejsze, że podziałało.
          • Gość: yoma Re: Może się wam narażę, ale co mi tam :) IP: *.crowley.pl 16.03.05, 18:29
            jeszcze można odpowiedzieć

Przepraszam, myślałem/am, że pani jest młodsza

hi. hi.
      • Gość: interkacpi Re: Może się wam narażę, ale co mi tam :) IP: *.aster.pl 05.03.05, 16:59
        w pelni popieram :))
        ujales sedno sprawy tom_aszku
        pozdrawiam
    • pl.adex W innych miastach 06.02.05, 03:29
      Jak jestescie mlodzi,pracujecie po kilkanascie godzin codziennie to po jakiego
      uzywacie komunikacji miejskiej.W normalnych krajach takich ludzi stac byloby na
      wlasny srodek lokomocji albo na samochod z szoferem a jak sa klopoty z
      parkowaniem i nie chce sie jezdzic godzinami to mozna skorzystac z uslug
      taksowek.Tu gdzie mieszkam w godzinach szczytu jest troche mlodych glownie tych
      pracujacych w centrum a tak przez caly dzien w autobusach czy tramwajach sa
      same starsze panie lub malolaty jezdzace do szkoly lub mlode dzierlatki co
      czekaja na prawo jazdy,nikt sie nie bije o miejsce siedzace gdyz jest ich pelno
      a niekiedy to w autobusie poza kierwoca jest jeden lub dwoch pasazerow.
      • tom_aszek Miało być chyba: w innych krajach? 07.02.05, 12:53
        pl.adex napisała:

> Jak jestescie mlodzi,pracujecie po kilkanascie godzin codziennie to po jakiego
        > uzywacie komunikacji miejskiej.W normalnych krajach takich ludzi stac byloby na
        > wlasny srodek lokomocji albo na samochod z szoferem a jak sa klopoty z
        > parkowaniem i nie chce sie jezdzic godzinami to mozna skorzystac z uslug
        > taksowek

Z ciekawości:
        = Skąd piszesz?
        = Czy komunikacja miejska jest tam droga czy tania (w odniesieniu do typowych
        zarobków)?
        • rezorr Re: Miało być chyba: w innych krajach? 12.02.05, 00:28
          Plac narutowiza w strone szpitala na banacha w tramwajach masakra i te wyscigi
          turbo baabc do miejsc niby nie chodza a maja sily na wyscigi
      • Gość: 1110_1111_1010 Re: W innych miastach IP: *.net-serwis.pl 13.04.05, 15:58
        LOL faktycznie m tu się w polsce tyle zarabia , że ogólnie proponuje zamknąć
        komunikacje miejska bo tylko zajmuje miejsce dla naszych mybachów ( nie
        jezdzimy nimi celowo by babcie nie padly na zawał jakie są biedne a my
        bogaci ) . Pomijam fakt poważnie mówiąc , ze do centrum w godzinach szczytu
        naprawde komunikacja sie pewniej na czas dojedzie to mało kto chce byle
        maluchem jezdzic - juz naprawde lepiej oszczedzac na mybacha hehe.....
    • Gość: IIa Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.05, 00:17
      jezdzilam do szkoly do DWLot'u, ten sam przystanek co na bazar na wolumenie, bo
      po sasiedzku i teksty: " a te gowniarze tez nie maja kiedy do tej szkoly
      jezdzic, tylko kiedy my jedziemy po zakupy... " - bez komentarza...

WSZYSTKIE DOJEZDZAJACE DO WOLUMENU, pod warunkiem ze nie sa czerwopne - te
      staja tylko w kierunku huty, bo w druga kierowcy udaja, ze nie zauwazyli ze
      ktos machal, tylko po to, zeby miec spokoj w autobusie...
    • Gość: pereszczako Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 21:20
      Jejku, jak to dobrze że mieszkam na Ursynowie i dojeżdzam do SGGW nie musząc
      ruszać się poza dzielnicę! Jak czytam te opowieści, to strach bierze... Tu
      mieszkają młodzi, więc można spokojnie usiąść i nie trzeba przy każdym
      przystanku wyglądać, komu ustąpić, bo mnie oskalpują...
    • Gość: ppp 171 - Auchan Wola Park IP: *.centertel.pl 15.02.05, 14:35
      Zmęczone maratonem po hipermarkecie !!! . Zresztą unikam tej linii - śmierdzące
      solarisy connexu.
      • Gość: ptomp ręce opadają IP: *.crowley.pl 17.02.05, 16:42
        W innych miastach
        pl.adex 06.02.2005 03:29 + odpowiedz

Jak jestescie mlodzi,pracujecie po kilkanascie godzin codziennie to po jakiego
        uzywacie komunikacji miejskiej.W normalnych krajach takich ludzi stac byloby na
        wlasny srodek lokomocji albo na samochod z szoferem a jak sa klopoty z
        parkowaniem i nie chce sie jezdzic godzinami to mozna skorzystac z uslug
        taksowek.

Mój drogi (moja droga) pl.adex,

używamy po takiego, że w tym kraju emeryt z 400 zł emerytury ma dla banku
        większą zdolność kredytową niż skromny przedsiębiorca, który jednego miesiąca
        zarobi wprawdzie parę tysięcy, ale drugiego nic. A z czystych zarobków na autko
        jednakowoż nie odłożysz.

Nowe hasło: Emeryci po kredyty! I won z MZK!

Takoż długość pracy wcale nie jest powiązana z wysokością zarobku, vide słynna
        Biedronka. Gdyby tak było, pół populacji by jeździło maybachami.

Tak tak, mój drogi (a) - nic nie jest takie proste, jak się wydaje.
    • Gość: Babiarz Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:51
      Skończcie ten temat bo jest żenujący
    • kasiap10 Re: Sonda - gdzie najwięcej,starych denerwujacych 26.02.05, 17:51
      Temat nie jest żenujący. Niby czemu mam ustępować miejsca komuś, kto nie płaci
      za bilet, całe dnie nic nie robi i jeszcze wyczerpuje miesięczne limity przyjęć
      przychodni czy szpitali. Ja pracuję całymi dniami, płacę 66zł za miesięczny a
      leczę się prywatnie bo nie dostanę się do lekarza ups trzeba ustawić się w
      kolejkę, którą okupują emeryci...
    • mr_x3 A wkrótce będzie ich więcej... 02.03.05, 20:13
      Jest postulat, aby to Radio Ma%ryja było puszczane w metrze, autobusach i
      tramwajach!
      Jeśli tak się niestanie, to potwierdzi to tezę że pewne (wiadomo jakie!)
      środowiska dążą do zamachu na RM, sabotują jego dzialalność i chcą jego likwidacji!
      W razie niezrealizowania powyższego postulatu babcie-słuchcaczki Radia z kółek
      radiomaryjnych (zlokalizowanych przy każdej parafii) będą jeździły komunkacją
      publiczną w godzinach porannego szczytu (7:00-9:00) ze specjalnymi, przenośnymi
      radioodbiornikami. Jeśli to nie przyniesie porządanego rezultatu, protest
      zostanie zaostrzony i rozszerzony na 24 godziny oraz na samochody prywatne i
      służbowe.
      • krol.ciemnosci Re: 16.03.05, 20:51
        Rzadko podruzuje MZK ale z tego co mi mówi siostrzenica to linie
        -515,415,195 Wolumen-Pl.Wilsona
        -184 Wolumen-Nowe Bemowo
        -103,148 Wolumen-diabli wiedza gdzie
        -131,259,522 centrum
        to jest tragikomedia.Na Wolumenie takie o lasce joging na wolne miejsce
        uprawiją.Ale mnie i ją ciekawi jedno-Dlaczego w godzinach szytu?
        • Gość: yoma Re: IP: *.crowley.pl 17.03.05, 13:39
          No i mówił ktoś słusznie, nie pamiętam, czy na tym wątku, czy sąsiednim, że
          getto trzeba zrobić. I wypuszczać w określonych godzinach pozaszczytowych. I
          ZUS przestanie robić bokami, bo nikt nie chce do getta, to się nie będą pchały
          na wcześniejsze emerytury.
          • Gość: PRZED STAROŚCIĄ. Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 21:58
            Pożyjemy, poczekamy, zobaczymy. I na was kiedyś przyjdzie czas, czas na
            bazarki, kościoły, przychodnie do których będziecie dojeżdżać liniami
            geriatryczno-obwożnymi. Młodośc tez nie jest wieczna i kiedyś się skończy.
            • Gość: 1110_1111_1010 Re: IP: *.net-serwis.pl 13.04.05, 14:06
              Co nie znaczy , ze bedziemy zapieprzac na 15 mszy dziennie , jechac pół miasta
              po jedna merchewke i denerwować ludzi swoimi wyziewami paszczowymi dyszac by
              nam dali miejsce nawet jak jedziemy 1 przystanek .
    • Gość: 1110_1111_1010 UWAGA - RODZAJE BABC ATAKUJACYCH W KOMUNIKACJI.. IP: *.net-serwis.pl 13.04.05, 14:14
      Rodzaje babć atakujących w komunikacji miejskiej:

1) Łowcy krzeseł - gdy autobus się zatrzyma i otworzy drzwi, Ty nawet
      nie zdążysz sobie tego uświadomić, a ona już siedzi.

2) Babcie-akrobatki - widząc wolne krzesło po drugiej stronie autobusu w
      cudowny sposób odzyskuje mobilność, wrzuca laskę pod pachę i biegnie do
      krzesła co sił w nogach.

3) Borostwory - ogromne babcie w futrzanych płaszczach zajmujące z
      reguły 1,5 - 2 miejsc siedzących.

4) Babcie-wilki - atakują watahą, ich szczekanie rozlega się na cały autobus i
      wygryzają każdego z ich siedzeń

5) Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, stają nad Tobą i zaczynają
      sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz co jadła kilka godzin temu...

6) Babcie ankieterki - na kilka przystanków przed ich docelowym przepytują
      ludzi, kto kiedy wysiada i starają się odpowiednio ustawić wszystkich w
      przejściu.

7) Babcia chemik - gdy stoi w zatłoczonym autobusie i nie widzi szans na
      wolne miejsce, podchodzi do najblizszych miejsc siedzących i wali cichego ale
      strasznego bąka. Po kilku sekundach okazuje się, że większość pasażerów
      znajdujących się w polu rażenia, akurat właśnie wysiada

8) Tapetnice sapiące - bliskie koligacje z babcią lokomotywą: grube, stare
      baby, z ohydną tapetą na twarzy i często zakupami, stoją i głośno sapiąc i
      jęcząc domagają się ustąpienia im miejsca, czasem nawet taki babsztyl będzie
      miał czelność zwrócić ci uwagę...

9) babcia Lord Vader. Sapie w szczególnie niemiły, metaliczny sposób.
      Człowiek tylko czeka na moment kiedy zadusi go posługując się ciemną stroną
      mocy.

10) Babcia "Last Minute" - nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi
      twardo do samego końca i podrywa dupsko i przebija się do wyjścia jak kula
      armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do
      transportera.

11) Babcia "Dromader" - widywane niegdyś w dużych ilościach koło HITa czy
      innego supermarketu w 128. W busie najpierw ląduje ciężko jedna pełna siata,
      potem druga, na końcu tarabani się staruszka wciągając za sobą wyładowany
      wózeczek. Potem przewala się z tym wszystkim jak walec przez zatłoczony
      autobus. Zawartość siat stanowi zazwyczaj jakieś 20 kilogramów cukru lub tyle
      samo mąki, woda w pięciolitrowych butlach i inna masówka, zakupiona zapewne dla
      całej kamienicy. Mi by się nie chciało tachać tych kilogramów, więc uważam, że
      tym babciom nie należy ustępować miejsca.

12) Babcia "Predator" - najbardziej obrzydliwy, wredny typ.
      Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie
      jest w stanie przejśc tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś
      młodszym i terroryzuje go. Biedni młodzi ludzie kierując się kindersztubą
      ustępują grzecznie i przenoszą się gdzie indziej. A to jest błąd! Takiej babci
      trzeba wymownym wzrokiem pokazać wolne miejsce.

13) Babcie - siatomioty - wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew. tramwaju),
      czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego krzesła oraz najbliższego
      kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową
      symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan
      przestrzenny krzesło-kasownik-własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego
      krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia,
      żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu. Dotychczasowy rekord
      dzierży babcia, która po wtoczeniu się do starego Jelcza (a profilaktycznie
      zrobiła to dość głośno) miotnęła przed nosem współpasażerów solidnie
      wyglądającą siatą z co najmniej 5 kilogramami cukru/mąki/innego popakowanego
      badziewia na dobre trzy metry.
      • Gość: yoma Re: UWAGA - RODZAJE BABC ATAKUJACYCH W KOMUNIKACJ IP: *.crowley.pl 13.04.05, 15:21
        ładne... sam wymyśliłeś?
      • kasiap10 Re: UWAGA - RODZAJE BABC ATAKUJACYCH W KOMUNIKACJ 13.04.05, 15:54
        Świetne!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka