Dodaj do ulubionych

Kamien wegielny

IP: 212.141.155.* 02.05.02, 14:17
Bicie dzwonów w południe we wszystkich kościołach archidiecezji warszawskiej
obwieściło rozpoczęcie uroczystości wmurowania kamienia węgielnego pod budowę
świątyni Świętej Bożej Opatrzności na Polach Wilanowskich.

W uroczystości tej uczestniczą: przedstawiciele najwyższych władz państwowych z
prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim, legat papieski kardynał Franciszek
Macharski, Episkopat Polski, przedstawiciele Konferencji Episkopatów z 10
krajów europejskich, przedstawiciele Polonii, wojsko, policja, kombatanci,
harcerze, młodzież oraz licznie zgromadzeni mieszkańcy stolicy.

A Gazeta Wyborcza pomylila zdjecie Swiatynii.

Obserwuj wątek
    • Gość: mario2 Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 14:24
      Komu potrzebna jest nastepna swiatynia? Znajac Kwacha znowu da sie wydymac bez
      masla i kasa psnstwowa szczodra raczka dolozy do Mauzoleum Wojtylly!
      • Gość: opt Re: Kamien wegielny IP: 212.141.155.* 02.05.02, 17:34
        Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Komu potrzebna jest nastepna swiatynia? Znajac Kwacha znowu da sie wydymac bez
        > masla i kasa psnstwowa szczodra raczka dolozy do Mauzoleum Wojtylly!

Nikt z "warsiawiakow" nie zauwazyl tego wydarzenia. Czyzby wszyscy wyjechali na
        dlugi weekend do swoich rodzinnych Grojcow, Lomz czy Siemiatycz? Nawet vinc, max,
        Marisz czy jak mu tam, ktory dokumentuje powstanie kazdego nowego kiosku z piwem.
        A moze to inne powody?

• Gość: :(( Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 17:40
          Wszędzie piszą że wszyscy Polacy czekali na tę chwilę 200 lat otóż
          NIE WSZYSCY i stąd to ogromne zainteresowanie.
        • Gość: opt Re: Kamien wegielny IP: 212.141.155.* 02.05.02, 17:58
          Gość portalu: opt napisał(a):

> Gość portalu: mario2 napisał(a):
          >
          > > Komu potrzebna jest nastepna swiatynia? Znajac Kwacha znowu da sie wydymac
          > bez
          > > masla i kasa psnstwowa szczodra raczka dolozy do Mauzoleum Wojtylly!
          >
          > Nikt z "warsiawiakow" nie zauwazyl tego wydarzenia. Czyzby wszyscy wyjechali na
          >
          > dlugi weekend do swoich rodzinnych Grojcow, Lomz czy Siemiatycz? Nawet vinc, ma
          > x,
          > Marisz czy jak mu tam, ktory dokumentuje powstanie kazdego nowego kiosku z piwe
          > m.
          > A moze to inne powody?
          >

A wiec napiszcie kto czekal a kto nie czekal i dlaczego? Moze byc z tego
          kilkadziesiat nareszcie sensownych postow.

• Gość: martin Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:23
            podoba mi sie ta Swiątynia, a ile ludzi było, ponad 2 tysiące
            • kitek1 a ja proponuje dobrowlone skladki................ 02.05.02, 18:39
              przeciez,
              dziura w budzecie:)
              • Gość: ;(( Re: a ja proponuje dobrowlone skladki................ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:43
                Dziura to będzie jeszcze większa jak skończą to dzieło.
                • Gość: :)) Re: super że budują IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:45
                  podoba mi sie ta Świątynia, wielkością dorównuje tej z Lichenia
                  • Gość: ;(( Re: super że budują IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 19:01
                    Gość portalu: :)) napisał(a):

> podoba mi sie ta Świątynia, wielkością dorównuje tej z Lichenia

I pięknością niestety też.
                    • kitek1 Re: super że budują 02.05.02, 19:05
                      chyba se miniatura walne,
                      na dzialce, obok krasnala:)
                      • Gość: :(( Re: super że budują IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 20:29
                        kitek1 napisał(a):

> chyba se miniatura walne,
                        > na dzialce, obok krasnala:)

kitek nie szalej chcesz krasnala w depresję wpędzić ? szkoda kolesia bo na pewno
                        sympatyczny jest :)
                        • kitek1 Re: super że budują 02.05.02, 20:57
                          z drugiej strony miniaturke pekina walne,
                          a On, jak nasz prezydent pomiedzy lewa i prawa noga:)
              • Gość: martin Re: prezydent, papieski legat, 2 tys. ludzi..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:43
                kitek1 napisał(a):

> przeciez,
                > dziura w budzecie:)

jaka dziura, w czyim budżecie, kościoła ??? nie ma czegoś takiego, głupoty piszesz

ps.wszyscy najważniejsi z kościła byli

• Gość: ;(( Re: prezydent, papieski legat, 2 tys. ludzi..... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 19:04
                  Gość portalu: martin napisał(a):

> kitek1 napisał(a):
                  >
                  > > przeciez,
                  > > dziura w budzecie:)
                  >
                  >
                  > jaka dziura, w czyim budżecie, kościoła ??? nie ma czegoś takiego, głupoty pisz
                  > esz
                  >
                  > ps.wszyscy najważniejsi z kościła byli
                  >

kitek 1 wie o czym pisze , czarni zaraz wyciągną łapy po państwowe pieniądze i
                  na pewno dostaną od tych dupków bojących się odmówić.Powinni budować za swoje
                  jak tak im na tym zależy.
                  I co z tego że byli,a dwa tysiące ludzi to żaden sukces to śmiechu warte.
                  • Gość: opt Re: prezydent, papieski legat, 2 tys. ludzi..... IP: *.dialup.tiscali.it 02.05.02, 20:43
                    Gość portalu: ;(( napisał(a):

> Gość portalu: martin napisał(a):
                    >
                    > > kitek1 napisał(a):
                    > >
                    > > > przeciez,
                    > > > dziura w budzecie:)
                    > >
                    > >
                    > > jaka dziura, w czyim budżecie, kościoła ??? nie ma czegoś takiego, głupoty
                    > pisz
                    > > esz
                    > >
                    > > ps.wszyscy najważniejsi z kościła byli
                    > >
                    >
                    > kitek 1 wie o czym pisze , czarni zaraz wyciągną łapy po państwowe pieniądze i
                    > na pewno dostaną od tych dupków bojących się odmówić.Powinni budować za swoje
                    > jak tak im na tym zależy.
                    > I co z tego że byli,a dwa tysiące ludzi to żaden sukces to śmiechu warte.

Zaniemowila eela, sloggi, pan laga,dz i ci wszyscy zlotousci milosnicy Warszawy,
                    wielbiciele historii i tradycji.
                    Cierpia w milczeniu.

• Gość: Slon oraz zespol zgrany: ksiadz, dwie q...wy i organy.. IP: *.jwri.osaka-u.ac.jp 04.05.02, 11:20
        • eela Re: Kamien wegielny 02.05.02, 20:48
          Ja zauważyłam, ale nie uważam, żeby to było az tak wazne dla Warszawy
          wydarzenie. Kościołów ci u nas dostatek. Nie wiem po co jeszcze jeden i to
          ogromny. Specjalnie ze względu na budowę tego gmaszyska zmieniono warunki
          zabudowy w okolicy. Wyrazono zgodę na wysokość budynków az do 75 metrów. W
          okolicy jest trzepaczka do picia piany i jej autor chce teraz skorzystać z
          mozliwości budowania wyższych konstrukcji i stara sie o zgode na nowa wyższa
          trzepaczkę. Ma być równiez Auchan. Chyba niewiele z pięknego Wilanowa zostanie
          • Gość: misia Re: Kamien wegielny IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 02.05.02, 21:53
            Cieszy mnie to,że rusza budowa tej Świątyni.Tyle różnych historii narosło
            wokół ,że już wreszcie niech powstanie.Myślę,że będzie piękna,a ludzie chętnie
            dadzą na to pieniadze,bo przecież ma być budowana ze składek.Pzdr.
            • Gość: :(( Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 22:01
              Zdziwisz się jak dadzą.
            • Gość: be Re: Kamien wegielny IP: *.acn.waw.pl 02.05.02, 22:04
              Gość portalu: misia napisał(a):

a ludzie chętnie
              > dadzą na to pieniadze,bo przecież ma być budowana ze składek.

Ja na pewno nie dam. Reszta też nie rzuci się do płacenia. Skończy się na
              wyciąganiu pieniędzy z budżetu. Swoją drogą ja to mam pecha. Czekali z tym 200
              lat. Nie mogli poczekać jeszcze ze 100? Za ciężkie pieniądze zbudują kolejne
              szkaradztwo w Warszawie.
              • Gość: Thierry Re: Kamien wegielny IP: *.chello.pl 03.05.02, 06:23
                I pomyslec, ze przed wojna, tez w katolickiej Polsce ani Kakowski ani Hlond nic
                nie zalatwili u prawicowych rzadow w sprawie tej swiatyni. A tutaj, jak widac,
                udalo sie wszystko zalatwic z socjaldemokratami. To ze i kase otworza dla
                czarnych to wiecej niz pewne. Narod juz dobity polityka Balcerowicza wiec
                niewiele z narodu mozna wyciagnac. Najdziwniejsze w tym wszystkim, to dla
                jednego szkaradztwa archirektonicznego trzeba zmienic caly plan
                zagospodarowania przestrzennego okolicy. Ale niech buduja jak juz musza.
                Tlumy zjezdzaja do Francji na objazdowe wycieczki szlakiem "Zamki nad Loara".
                To moze w niedalekiej przyszlosci beda zjezdzac do Polski pielgrzymki (grupy
                wycieczkowe - ze Wschodu) na objazd trasa "Koscioly i swiatynie nad Wisla"
                • Gość: mario2 Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 08:09
                  Czas sie ma przeciez niedlugo wypelnic. Wielka Kremowka przeniesie sie w Kraine
                  Wiecznych Lowow. Doczesne jego szczatki - jako relikwie beda musialy byc
                  sprowadzone do kraju. Wawelu przeciez nie bedzie sie z tego powodu
                  rozkopywacDlatego buduje sie juz teraz Mauzoleum dla papcia, ktory wzorem
                  faraonow jeszcze za zycia chce zobaczyc miejsce przyszlych pielgrzymek do
                  wlasnego truchla.
                  A ze zaplaci za to wszystko podatnik? Kogo to wzrusza?
                  • Gość: :))))))) Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 08:34
                    Cha cha cha - wielka kremówka - cha cha cha cha !!!!
                    • Gość: req Re: Kamien wegielny IP: *.bredband.skanova.com 03.05.02, 14:40
                      chyba ta swiatynia bedzie wybudowana za pieniadze kosciola a nie z funduszy
                      panstwowych, czy sie myle?
                      tak pozatym to o wiele bardziej podoba mi sie ten projekt zamieszczony w
                      wyborczej (to znaczy ten ktory pomylili) a ten ktory bedzie wybudowany jest
                      moim zdaniem brzydki.
                  • Gość: pan_laga Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 02:47

> Czas sie ma przeciez niedlugo wypelnic. Wielka Kremowka przeniesie sie w Kraine
                    >
                    > Wiecznych Lowow. Doczesne jego szczatki - jako relikwie beda musialy byc
                    > sprowadzone do kraju. Wawelu przeciez nie bedzie sie z tego powodu
                    > rozkopywacDlatego buduje sie juz teraz Mauzoleum dla papcia, ktory wzorem
                    > faraonow jeszcze za zycia chce zobaczyc miejsce przyszlych pielgrzymek do
                    > wlasnego truchla.
                    > A ze zaplaci za to wszystko podatnik? Kogo to wzrusza?

po chamsku gadasz o powaznych rzeczach tj.o śmierci. co takiego złego zrobił ci
                    ten człowiek - papież, by o takim schorowanym starcu gadac tak publicznie bez
                    szacunku za to z pogardą oraz ustami i łapami pełnymi gnoju ?
                    przy okazji pokazujesz swoją ignorancję, niewiedzę i skłonność do posługiwania
                    się kłamstwem.
                    wg ciebie ciała papiezy chowa się w ich rodzinnych stronach ?
                    wg ciebie na budowę kosciołow ida pieniądze od państwa zdarte przedtem z
                    podatników ?
                    no to gratuluję umysłowej indolencji. tak łatwo charkać na coś i na kogoś -
                    prawda ?
                    a do ksiązki trochę przysiądź, matole i potem wpierdalaj się tu ze swymi
                    dywagacjami.
                    amen
                    pan laga
              • Gość: pan_laga Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 02:38
                Gość portalu: be napisał(a):

> Gość portalu: misia napisał(a):
                >
                >
                > a ludzie chętnie
                > > dadzą na to pieniadze,bo przecież ma być budowana ze składek.
                >
                > Ja na pewno nie dam. Reszta też nie rzuci się do płacenia. Skończy się na
                > wyciąganiu pieniędzy z budżetu.

straszne bzdury opowiadasz. okrutne bzdury. podaj no mi przykład kiedy to kościół
                i na budowę jakiej światyni wyciągał i z powodzeniem wyciągnął szmal od
                któregokolwiek rządu...
                swiątynia bedzie budowana z datków - prawdopodobnie za pieniądze pozyskiwane tak
                samo, jak na tzw. bazylikę w Licheniu. przez lata towarzyszyłem tamtej budowie,
                wiele razy gadałem z miejscowymi, z pielgrzymami, uczestniczyłem w konferencjach
                proboszcza, rozmawiałem z budowniczymi - wiem dobrze skąd kościół bierze szmal na
                takie gigantyczne budowle.
                sugerowanie, ze pochodzą one z budżetu czyli naszych podatków jest totalnym
                kretynizmem.
                założ na łeb swoje kalesony i leć sie wstydzić za pomówienia do wychodka Jacha
                Drewniaka z Wilanowskiej 123. a nie gadaj mu za co w kalesrakach na łbie
                siedzisz, bo ci żryć nie da i podzdychiwac bedziesz w tym kiblu jego.
                amen
                pan laga
                • Gość: be Re: Kamien wegielny IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 23:36
                  Takiego języka nauczyłeś się przy budowie kościoła? No to gratuluję!!! Co za
                  finezja i kultura! Nie wiem, dlaczego bredzisz coś o Wilanowskiej, ale to już
                  twój problem. Tobie już nic nie pomoże na twój pusty łeb. W swojej naiwności
                  uważasz, że kościół nie wyciąga pieniędzy? Firmy i instytucje państwowe
                  utrzymywane z budżetu dawały, dają i będą dawać darowizny na cele kościelne. I
                  nie są to odosobnione przypadki. Nawet moja gmina zrobiła czarnym taki prezent.
                  To taki zawoalowany sposób na wydawanie publicznych pieniędzy. Ale lepiej
                  udawać, że nic takiego się nie dzieje.
                  • Gość: pan_laga Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 23:44
                    Gość portalu: be napisał(a):

> Takiego języka nauczyłeś się przy budowie kościoła?

zacytowałem tylko to, co przeczytałem tj. jedno zdanie. dalej czytac nie mogę, bo
                    pojałem w lot, iż ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem tekstu, zatem gadka z
                    toba bez sensu jest.
                    nigdzie nie napisałem, ze budowałem kosciół. nie jestem absolwentem budownictwa
                    lądowego,ani budownictwa dróg i mostów, ani żadnego innego wydziału politechniki.
                    nie jestem nawet absolwentem budowlanki zawodowej jakiejś, a tym bardziej
                    technikum budowlanego.
                    zatem
                    pa
                    jak nauczysz sie czytac i bedziesz mnie usilnie błagał i przepraszał, to moze
                    kiedys jeszcze zamienie z tobą słowko.
                    na razie tylko o mnie marz i snij.
                    amen
                    pann laga
                    • Gość: be Re: Kamien wegielny IP: *.acn.waw.pl 05.05.02, 15:08
                      Przeczytałeś, przeczytałeś. Jestem pewna. Twój żałosny umysł uważa jednak, że
                      przy budowie pracują wyłącznie budowlańcy, więc się czepiasz. Ja natomiast
                      wiem, że swój wkład w budowę mają również ludzie zupełnie innych zawodów, np.
                      księgowi, kosztorysanci, projektanci, zaopatrzeniowcy. Ale skąd ty, biedaku,
                      możesz o tym wiedzieć? Zwyczajnie, argumentów ci zabrakło, więc bredzisz bez
                      sensu używając kloacznego języka.
                      • Gość: Mario2 Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 15:39
                        To typowa reakcja kato-prawiczka. Brak argumentow zastepuja obrazaniem i
                        inwektywami. na takich to tylko ich wlasna bron dziala!
    • Gość: martin Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 15:33
      ma być gotowa za 3 lata, ciekawe czy papież do niej przyjedzie
    • Gość: Slon Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych IP: *.jwri.osaka-u.ac.jp 04.05.02, 10:09
      Nie potrzeba pustych swiatyn.
      Potrzeba hospicjow, domow opieki dla starcow, sierot, osob samotnych, i dzieci
      z patologicznych rodzin.
      Bog nie mieszka w swiatyni. To becwaly w sutannach - posrednicy miedzy ubogimi
      i Bogiem tam sie pysznia.
      To jest zbrodnia aby taki biedny narod i kraj tak trwonil resztke pieniedzy. Na
      takie bzdury.
      ... to jest zbrodnia.
      • kitek1 ta pycha bedzie potepiona..................... 04.05.02, 10:31
        czerwono-czarnego klanu politycznego:)
      • eela Re: Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych 04.05.02, 13:55
        Gość portalu: Slon napisał(a):

> Nie potrzeba pustych swiatyn.
        > Potrzeba hospicjow, domow opieki dla starcow, sierot, osob samotnych, i dzieci
        > z patologicznych rodzin.
        > Bog nie mieszka w swiatyni.

Tez mi się zdaje, że lepiej by było wydać pieniądze na hospicjum, czy cos w tym
        rodzaju...No, ale jeśli KK chce budowac za swoje pieniądze, ze składek wiernych
        to nie mozna mu narzucać, co ma budować. A kosciół w Licheniu faktycznie, tak jak
        mówi pan_laga, jest budowany ze składek społecznych (polskich i obcokrajowców),
        dlatego ta budowa tak się slimaczy.
        • kitek1 Re: Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych 04.05.02, 14:38
          a Ci wierni, to chyba nie chrzescijanie,
          skoro wola jakos paskude wybudowac,
          zamiast pomoc swoim cierpiacym braciom:(
          • Gość: opt Re: Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 20:31
            kitek1 napisał(a):

> a Ci wierni, to chyba nie chrzescijanie,
            > skoro wola jakos paskude wybudowac,
            > zamiast pomoc swoim cierpiacym braciom:(

Kitek ty jestes idiota. Im wiecej kosciolow tym mniej mniej chetnych do
            przytulkow, hospicjow, darmowych obiadow itp. Ty kurwo chcialbys zrobic z nas
            wszystkich dziadow.

• Gość: mario2 Re: Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 22:14
              Amen chrzescijaninie! przykazanie nr 11 masz opanowane w teorii i praktyce!
        • Gość: pan_laga Re: Q...rwa mac, potrzeba domow opieki dla bezdomnych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 21:21
          eela napisał(a):

> Gość portalu: Slon napisał(a):
          >
          > > Nie potrzeba pustych swiatyn.
          > > Potrzeba hospicjow, domow opieki dla starcow, sierot, osob samotnych, i dz
          > ieci
          > > z patologicznych rodzin.
          > > Bog nie mieszka w swiatyni.
          >
          > Tez mi się zdaje, że lepiej by było wydać pieniądze na hospicjum, czy cos w tym
          >
          > rodzaju...No, ale jeśli KK chce budowac za swoje pieniądze, ze składek wiernych
          >
          > to nie mozna mu narzucać, co ma budować. A kosciół w Licheniu faktycznie, tak j
          > ak
          > mówi pan_laga, jest budowany ze składek społecznych (polskich i obcokrajowców),
          >
          > dlatego ta budowa tak się slimaczy.

ależ ona się nie ślimaczy!
          proboszcz dzień w dzień od początku odbierał sterty przekazów pienięznych, tak,
          jak mówisz, zza zagranicy przede wszystkim. proboszcz ks. kustosz Makulski to
          bardzo dobry menadżer. rozbudowywał sanktuarium w Licheniu już za komuny, nie
          majac pozwoleń na budowę. co chwila z tego powodu sie go czepiano, a on budował i
          tak. można stwierdzic z cała odpowiedzialnością, iż sława Lichenia to dzis jego
          jednoosobowa zasługa.
          możemy dyskutować co jest bardziej potrzebne, co mniej, ale kościół, tak, jak
          piszesz, ma prawo budowac to, co chce za swój szmal i na swej działce.
          także ludzie mogą robic zrzutke na to, co chcą mieć. nikt im nie bronił wpłacać
          na jakąś fundację, hospicjum itd. woleli jednak dołozyć sie do "bazyliki".
          "bazylika" (świątynia nie ma rangi bazyliki, którą nadaje papież, ale jest tak
          nazywana z powodu swej architektury - przed wszytkim charakterystycznej dla
          bazylik kopuły), zatem "bazylika" była bardzo szybko wybudowana - na tyle, by móc
          tam celebrowac msze.
          to, co się dzieje tam od lat teraz, to jedynie kosmetyka.
          ta światynia rosła dosłownie z dnia na dzień - naprawdę szybko. od poczatku też
          przyjeżdżało tu bardzo wielu pielgrzymów także zostawiających masę kasy.
          inna rzecz, odnosiło się czasem wrażenie, iż kustosz sanktuarium ksiądż Makulski
          ,buduje bazylikę głównie po to, by zapisac się na trwałe w pamięci ludu. choć on
          już zapisał się wszakże robiąc z ubogiej wioszczyny pod Koninem sławne
          sanktuarium.
          jeszcze inna sprawa - 2 małe kościółki w Licheniu faktycznie nie mogły już
          pomieścic wiernych, których z roku na rok coraz więcej przybywało.
          i jeszcze inna kwestia - kustosz Makulski nieźle oszczędzał. nie tyle na budowie
          bazyliki, którą postawił Budimex, ile na rozbudowie pozostałych bydynków
          sanktuarium. zatrudniał mianowicie nielegalnie obcokrajowców ze Wschodu,a także
          naszych górali. jeden taki góral spadł parę lat temu z III- go piętra jednego z
          remontowanych budynków sanktuarium i zabił się. gdy rozmawiałem z księdzem ów
          nie przyznał się ani do tego, ze zatrudnia Rosjan, których w roboczych ubraniach
          z taczkami z wapnem osobiście widziałem na budowie. ani też nie potwierdził , ze
          górala także zatrudnił na lewo bez ubezpieczenia. i on, i inni pracowali sezonowo
          w sanktuarium już od lat. (to wiedziałem od kolegów zmarłego z budowy)ksiądz
          mówił, ze to jakis obcy człowiek, który "przypadkiem", "nie wiadomo po co polazł
          na rusztowania na III-cim piętrze". krótko mówiąc, ksiądz gadał głupstwa,
          instytucja powołana do kontroli tego typu przypadków nie chciala zadzierać z
          popularnym proboszczem i nie zajęła się sprawą. myslę, ze ksiądz po cichu ugodził
          sie z wielodzietną rodziną Zmarłego, bo nikt nie chciał nic mówić i się nie
          skarzyli.
          ale to już na marginesie...
          ahoj Elu
          pan laga
    • salcie1 niech najpierw nakarmia glodnych i pociesza cierpi 04.05.02, 11:17
      Wzorem Chrystusa nich najpierw zaniosa chleb i pocieche potrzebujacym.
      Jezus nie nakazal budowania ani jednej swiatyni i nawet nie zachecal do
      wzniesienia jednego krzyza na jego pamiatke.
      Pozniej niech chwala balwany w postaci budowli, obrazow, rzezb, ksiag itp., jak
      przystalo na neo-pogan w sutannach i bezmozgowych wiernych.
      • Gość: opt Re: niech najpierw nakarmia glodnych i pociesza cierpi IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 20:41
        salcie1 napisał(a):

> Wzorem Chrystusa nich najpierw zaniosa chleb i pocieche potrzebujacym.
        > Jezus nie nakazal budowania ani jednej swiatyni i nawet nie zachecal do
        > wzniesienia jednego krzyza na jego pamiatke.
        > Pozniej niech chwala balwany w postaci budowli, obrazow, rzezb, ksiag itp., jak
        >
        > przystalo na neo-pogan w sutannach i bezmozgowych wiernych.

Kultura to dla ciebie jest gowno. Ty odmozdzony zydokomunisto.

• Gość: mario2 Re: niech najpierw nakarmia glodnych i pociesza cierpi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 22:17
          Brawo, brawo cghrzescijaninie. To co prezentujesz tutaj, to typowy obraz
          kultury chrzescijanskiej. Oby takich wiecej :o)
    • Gość: mario2 Pan Laga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 14:21
      Widze, ze znowu sie taki jeden pokazal, ktory tylko inwektywami pod adresem
      innych potrafi sie poslugiwac! Nie masz argumentow merytorycznych? To wyciagnij
      z majtek gumke i strzel sobie w leb! Wprawdzie nie pochowaja cie jak Wielka
      Kremowke w mauzoleum, ale masz szanse byc pochowany za kilka stowek w
      pokropionej ziemii! Gra warta swieczki, szczegolnie gdy sie pomysli, ze mozna
      trafic do nieba pelnego Wojtylow i wpierdalac w boskiej ekstazie wieczne
      kremowki do wtoru pien anielskich!

P.S. kaktus mi wyrosnie, jesli za cala Swiatynie zaplaca czarni. Juz impreza
      wmurowania kamienia wegielnego byla sponsorowana przez podatnika!
      • Gość: opt Re: Do kurwy mario2 IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 20:36

> Widze, ze znowu sie taki jeden pokazal, ktory tylko inwektywami pod adresem
        > innych potrafi sie poslugiwac! Nie masz argumentow merytorycznych? To wyciagnij
        >
        > z majtek gumke i strzel sobie w leb! Wprawdzie nie pochowaja cie jak Wielka
        > Kremowke w mauzoleum, ale masz szanse byc pochowany za kilka stowek w
        > pokropionej ziemii! Gra warta swieczki, szczegolnie gdy sie pomysli, ze mozna
        > trafic do nieba pelnego Wojtylow i wpierdalac w boskiej ekstazie wieczne
        > kremowki do wtoru pien anielskich!
        >
        > P.S. kaktus mi wyrosnie, jesli za cala Swiatynie zaplaca czarni. Juz impreza
        > wmurowania kamienia wegielnego byla sponsorowana przez podatnika!

A wiec masz pare argumentow. Zdrowa katolicka rodzina to mniej alkoholikow,
        zboczencow zebrakow i narkomanow.
        Sa dwie mozliwosci, albo zabudowac caly kraj hospicjami, szpitalami, przytulkami
        albo budowac koscioly, kina, uniwersytety, muzea i fabryki komputerow.

• Gość: Thierry Re: Do kurwy mario2 IP: *.chello.pl 04.05.02, 20:47
          opt napisal(a):
          "A wiec masz pare argumentow. Zdrowa katolicka rodzina to mniej alkoholikow,
          zboczencow zebrakow i narkomanow."

Tak to moze pisac i twierdzic ktos kto dlugo w Polsce nie mieszka i nie zyje problemami Polski. Na przyklad: od dluzszego czasu przebywa i pracuje we Wloszech. Ale niestety. Dziejsza polska katolicka rodzina w wiekszosci przypadkow jest wielodzietna i bezrobotna. Co w perspektywie bardzi kiepsko rokuje na jej przyszlosc.
          • Gość: opt Re: Do kurwy mario2 IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 21:00
            Gość portalu: Thierry napisał(a):

> opt napisal(a):
            > "A wiec masz pare argumentow. Zdrowa katolicka rodzina to mniej alkoholikow,
            > zboczencow zebrakow i narkomanow."
            >
            > Tak to moze pisac i twierdzic ktos kto dlugo w Polsce nie mieszka i nie zyje pr
            > oblemami Polski. Na przyklad: od dluzszego czasu przebywa i pracuje we Wloszech
            > . Ale niestety. Dziejsza polska katolicka rodzina w wiekszosci przypadkow jest
            > wielodzietna i bezrobotna. Co w perspektywie bardzi kiepsko rokuje na jej przys
            > zlosc.

Mimo tego, ze wielu ludziom napewno nie jest lekko, nie zgadzam sie z toba. Nie
            samym chlebem czlowiek zyje. Mozna miec wszystko i byc narkomanem, nierobem,
            przestepca. I mozna zyc skromie ale uczciwie.
            Tylko zdegenerowany idiota moze twierdzic , ze budowa Swiatyni Opatrznosci i
            wypelnienie 200 letnich narodowych zobowiazan jest konkurencja dla hospicjow itd.
            Niestety, takich debili jest tu wiekszosc.
            Ja moge podac argument, ze zwiekszy sie zapotrzebowanie na murarzy,
            malarzy,plastykow, szklarzy, muzykow, koscielnych, sprzataczki, kwiaciarzy, w
            sumie sporo nowych miejsc pracy w Warszawie i podtrzymanie upadajacej branzy
            budowlanej.

• Gość: opt Re: Do kurwy mario2 IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 21:07

>
              > > opt napisal(a):
              > > "A wiec masz pare argumentow. Zdrowa katolicka rodzina to mniej alkoholiko
              > w,
              > Mimo tego, ze wielu ludziom napewno nie jest lekko, nie zgadzam sie z toba. Nie
              >
              > samym chlebem czlowiek zyje. Mozna miec wszystko i byc narkomanem, nierobem,
              > przestepca. I mozna zyc skromie ale uczciwie.
              > Tylko zdegenerowany idiota moze twierdzic , ze budowa Swiatyni Opatrznosci i
              > wypelnienie 200 letnich narodowych zobowiazan jest konkurencja dla hospicjow it
              > d.
              > Niestety, takich debili jest tu wiekszosc.
              > Ja moge podac argument, ze zwiekszy sie zapotrzebowanie na murarzy,
              > malarzy,plastykow, szklarzy, muzykow, koscielnych, sprzataczki, kwiaciarzy, w
              > sumie sporo nowych miejsc pracy w Warszawie i podtrzymanie upadajacej branzy
              > budowlanej.

I jeszcze jedno, swiatynia to ogromna szansa dla Wilanowa. Jest juz palac , ale
              to troche malo aby tylko dla niego przyciagac tyrystow z Polski i ze swiata. Jak
              bedzie swiatynia to zacznie sie prawdziwy boom turystyczny i szmal bedzie plynal
              wilanowska smrodka.
              >

• Gość: mario2 Re: Do kurwy mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 21:26
                Ty chyba chlopie w tej Italii uderzyles sie niechcacy w glowe, albo siedzisz
                tam li tylko po to, by podpatrywac Wojtyle, jak bawi sie co niedziela w kukulke
                i punktualnie o 12 kuka z watykanskiego okienka!.
                To co KK wyczynia w Polsce, to dazenie do zniewolenia narodu i pokazywania
                wszystkim - kto tu panem! Ich nie obchodzi czy beda do Swiatynii przybywac
                pielgrzymki w celach duchowych. Ich interesuje- ile szmalu taka pielgrzymka u
                nich zostawi! Nie ludz sie, ze Wilanow bedzie cos z tego mial. Tak samo jak w
                czestochowie- baza nocjegowa i calym sakrobiznesem beda zawiarywaly czerwone
                berety. Dla szarego czlowieka ta budowla nie ma znaczenia- dla czerwonych
                beretow i owszem!
                • Gość: opt Re: Do kurwy mario2 IP: *.dialup.tiscali.it 04.05.02, 21:45

> Ty chyba chlopie w tej Italii uderzyles sie niechcacy w glowe, albo siedzisz
                  > tam li tylko po to, by podpatrywac Wojtyle, jak bawi sie co niedziela w kukulke
                  >
                  > i punktualnie o 12 kuka z watykanskiego okienka!.
                  > To co KK wyczynia w Polsce, to dazenie do zniewolenia narodu i pokazywania
                  > wszystkim - kto tu panem! Ich nie obchodzi czy beda do Swiatynii przybywac
                  > pielgrzymki w celach duchowych. Ich interesuje- ile szmalu taka pielgrzymka u
                  > nich zostawi! Nie ludz sie, ze Wilanow bedzie cos z tego mial. Tak samo jak w
                  > czestochowie- baza nocjegowa i calym sakrobiznesem beda zawiarywaly czerwone
                  > berety. Dla szarego czlowieka ta budowla nie ma znaczenia- dla czerwonych
                  > beretow i owszem!

Jestes wiekszym kretynem niz myslisz. Lecz sie. Z tym biznesem to wiem co cie
                  boli. Ze wy Zydki nic z tego nie bedziecie mieli.

• Gość: mario2 Re: Do kurwy mario2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 22:12
                    Widze, ze dalej uprawiasz milosc blizniego! Tego cie uczy Wielka Kremowka na
                    codzien? Przeciez stosujecie taka metode od wiekow- kto nie jest z nami- tego
                    na stos! Cale szczescie, ze ludzie w kraju coraz swiatlejsi. Owszem jest kilku
                    kretynkow, ktorzy mowia, ze pada deszcz kiedy im sie w ryja pluje! Te jednak
                    indywidua to gatunek na wymarciu. Jak Bialy Papcio!
            • Gość: Thierry Re: Do kurwy mario2 IP: *.chello.pl 04.05.02, 21:59
              gosc portalu opt napisal(a):

Mimo tego, ze wielu ludziom napewno nie jest lekko, nie zgadzam sie z toba. Nie samym chlebem czlowiek zyje. Mozna miec wszystko i byc narkomanem, nierobem, przestepca. I mozna zyc skromie ale uczciwie. Tylko zdegenerowany idiota moze twierdzic , ze budowa Swiatyni Opatrznosci i wypelnienie 200 letnich narodowych zobowiazan jest konkurencja dla hospicjow itd. Niestety, takich debili jest tu wiekszosc. Ja moge podac argument, ze zwiekszy sie zapotrzebowanie na murarzy, malarzy,plastykow, szklarzy, muzykow, koscielnych, sprzataczki, kwiaciarzy, w sumie sporo nowych miejsc pracy w Warszawie i podtrzymanie upadajacej branzy budowlanej.

Przede wszystkim zwiekszy sie - i to w postepie logarytmicznym - ilosc zebrakow,bab i dziadow koscielnych,ktorzy od switu do nocy beda obsiadywac wszystkie schody i wejscia do swiatyni czekajac na ta wielka chwile gdy ktos, kierujacy sie glosem serca albo uspokojenia swego sumienia, rzuci z laski (albo od niechcenia)pare groszy jalmuzny.Tak - jalmuzny -slowo znane w Sredniowieczu, w czasach wspolczesnych w polsce od nowa zaczyna robic furore. To bardzo trudno zrozumiec we Wloszech......
      • Gość: pan_laga Re: Pan Laga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 21:26

> z majtek gumke i strzel sobie w leb! Wprawdzie nie pochowaja cie jak Wielka
        > Kremowke w mauzoleum, ale masz szanse byc pochowany za kilka stowek w
        > pokropionej ziemii!

namawianie w Polsce do popełnienia samobójstwa jest w Polsce karalne. przed
        strzeleniem sobie w łeb nie omieszkam zostawić listu, w którym wyjaśnię, ze
        ostateczną decyzję podjąłem, bo mnie namówiłes. bedzie dochodzenie, dorwą cie i
        wsadzą, a ja będę na ciebie z nieba pluł poszatkowanym w gębie marcepanem
        pomieszanym z kawiorem, szampanem oraz manną z nieba.
        amen
        pan laga
        • Gość: mario2 Re: Pan Laga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 21:33
          jesli pierdolniesz sie w leb gumka wyciagnieta z majtek i potem umrzesz- bedzie
          to dowodzilo jednego. Echo powstale na skutek rezonansu w twojej pustej makowce
          ma moc zabijania! Zostaniesz 1 bazyliszkiem nieba! Z tym, ze nie licz na kawior
          i marcypan w niebiesiech! Nakarmia cie hostiami - az ci sie morda zaklei!

Zreszta, czy nie jest powiedziane wyznawcom twojej religii o nastawianiu
          drugiego policzka? Widac nie wszystko potrafisz soba reprezentowac, ani nie
          zawsze w pelni stosowac zasady prawdziwego chrzescijanina!. To co robisz to
          faryzeizm- nic wiecej!
          • Gość: Z Re: Pan Laga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 22:30
            Z :)))))))))))))))))
          • Gość: pan_laga Re: Pan Laga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 22:45

> jesli pierdolniesz sie w leb gumka wyciagnieta z majtek i potem umrzesz- bedzie
            >
            > to dowodzilo jednego. Echo powstale na skutek rezonansu w twojej pustej makowce
            >
            > ma moc zabijania! Zostaniesz 1 bazyliszkiem nieba! Z tym, ze nie licz na kawior
            >
            > i marcypan w niebiesiech! Nakarmia cie hostiami - az ci sie morda zaklei!
            >
            > Zreszta, czy nie jest powiedziane wyznawcom twojej religii o nastawianiu
            > drugiego policzka? Widac nie wszystko potrafisz soba reprezentowac, ani nie
            > zawsze w pelni stosowac zasady prawdziwego chrzescijanina!. To co robisz to
            > faryzeizm- nic wiecej!

po pierwsze - zbaczasz z tematu wątku.
            po drugie - nie ja, ale ty usilujesz obrażać wszystkich i wszystko nie posiadając
            wiedzy n/t tego o czym gadasz.
            po trzecie- jesli mówisz o tym, bym strzelił sobie w łeb ze skutkiem śmiertelnym
            (po zaraz gadasz tez o moim pochówku, czyli przewidujesz, ze obojetnie z czego
            strzelę i do czego mnie namawiasz, to będę trupem - a zatem namawiasz do
            popełnienia samobójstwa)
            po czwarte - nigdzie nie powiedziałem czy jestem wyznawcą jakiejkolwiek
            religii.nie wiem skąd wyciągasz wnioski , ze jestem chrześcijaniem.
            nie trzeba nim być, by umieć sprawiedliwie oceniac pewne rzeczy.
            powiedziałem jedynie, iż chamstwem jest mówiwć w taki sposób o czlowieku starym,
            znekanym chorobami, który tyle ci zawinił, ze jest wodzem religii, której nie
            znosisz. dla świata nie zrobił nic złego - wręcz przeciwnie.w związku z tym, na
            pogardę zasługujesz ty, a nie ten stary człowiek.
            po piąte - podtrzymuję stwierdzenie, ze i w Wilanowie i w Licheniu kościół ma
            prawo budowac co chce na swoich gruntach , za swoje pieniądze, a wierni mają
            prawo dać na budowę.
            jesli ty bedziesz miał działke i zechcesz wybudowac lokal na dyskoteke zbierając
            szmal wśród kolegów dresów, to kościołowi tez nic do tego.
            a teraz idź sie odpryskac prymitywie i odrzygnij tę żółć, bo już długo zalega ci
            na wątrobie.
            amen
            pan laga
            • Gość: mario2 Re: Pan Laga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 23:03
              Gość portalu: pan_laga napisał(a):
              >
              > po pierwsze - zbaczasz z tematu wątku.

******** Ciekawe skad wiesz tyle o zbaczaniu? Ah prawda, to ostatnio modny temat
              w kregach katoprawicy!

> po drugie - nie ja, ale ty usilujesz obrażać wszystkich i wszystko nie posiadaj
              > ąc wiedzy n/t tego o czym gadasz.

**** wiedza??? Nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie jestes w stanie pojac!

> po trzecie- jesli mówisz o tym, bym strzelił sobie w łeb ze skutkiem śmiertelny
              > m (po zaraz gadasz tez o moim pochówku, czyli przewidujesz, ze obojetnie z
              czego strzelę i do czego mnie namawiasz, to będę trupem - a zatem namawiasz do
              > popełnienia samobójstwa)

*** przedtem przejdz na Mahometanizm. bedziesz mogl palnac sobie wtedy w leb w
              slusznej sprawie i znajdziesz sie w niebie pelnym Lichieni i Swiatyn Ducha!

> po czwarte - nigdzie nie powiedziałem czy jestem wyznawcą jakiejkolwiek
              > religii.nie wiem skąd wyciągasz wnioski , ze jestem chrześcijaniem.
              > nie trzeba nim być, by umieć sprawiedliwie oceniac pewne rzeczy.

*** Ty w ogole jeszcze niczego z sensem nie powiedziales!

> powiedziałem jedynie, iż chamstwem jest mówiwć w taki sposób o czlowieku starym
              > , znekanym chorobami, który tyle ci zawinił, ze jest wodzem religii, której
              nie znosisz. dla świata nie zrobił nic złego - wręcz przeciwnie.w związku z tym,
              na pogardę zasługujesz ty, a nie ten stary człowiek.

*** co takiego zrobil Papcio dla kraju swiata itd, oprocz wydania zgody wzorem
              Stalina, Hitlera, Kim Irsena - na budowe wlasnych pomnikow, nazywanie swoim
              imieniem szkol, skwerow itp? No tak- przyjezdza jeszcze do Polski. To rzecz
              ogolnie znana. Wizyty papcia sa jak powodz w Polsce- nieuniknione- a placi za nie
              podatnik!

> po piąte - podtrzymuję stwierdzenie, ze i w Wilanowie i w Licheniu kościół ma
              > prawo budowac co chce na swoich gruntach , za swoje pieniądze, a wierni mają
              > prawo dać na budowę.jesli ty bedziesz miał działke i zechcesz wybudowac lokal
              na dyskoteke zbierając szmal wśród kolegów dresów, to kościołowi tez nic do tego.

*** Gowno prawda. Gdy bede chcial wybudowac dyskoteke- musze miec zgode sasiadow,
              policji i proboszcza. Naiwnie myslisz, ze te grunty na ktorych sa budowane
              sanktuaria naleza do Kosciola! Zostaly one przekazane KK . Przez kogo? Przez
              kruchcianych przydupasow ! Tak wiec wlasnosc narodowa przeszla prawie za darmo na
              rzecz KK! Na park rozrywki nie mozna bylo wyznaczyc terenu- na budowe cyrkow dla
              czerwonych beretow teren zawsze sie znajdzie- nawet gdyby trzeba zburzyc Palac
              Kultury!

> a teraz idź sie odpryskac prymitywie i odrzygnij tę żółć, bo już długo zalega c
              > i na wątrobie.

*** otworz gebe- to moze trafie.

• Gość: pan_laga Re: Pan Laga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 23:22

> Gość portalu: pan_laga napisał(a):
                > >
                > > po pierwsze - zbaczasz z tematu wątku.
                >
                > ******** Ciekawe skad wiesz tyle o zbaczaniu? Ah prawda, to ostatnio modny tema
                > t
                > w kregach katoprawicy!
                >
                > > po drugie - nie ja, ale ty usilujesz obrażać wszystkich i wszystko nie pos
                > iadaj
                > > ąc wiedzy n/t tego o czym gadasz.
                >
                > **** wiedza??? Nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie jestes w stanie pojac!
                >
                > > po trzecie- jesli mówisz o tym, bym strzelił sobie w łeb ze skutkiem śmier
                > telny
                > > m (po zaraz gadasz tez o moim pochówku, czyli przewidujesz, ze obojetnie
                > z
                > czego strzelę i do czego mnie namawiasz, to będę trupem - a zatem namawiasz do
                >
                > > popełnienia samobójstwa)
                >
                > *** przedtem przejdz na Mahometanizm. bedziesz mogl palnac sobie wtedy w leb w
                > slusznej sprawie i znajdziesz sie w niebie pelnym Lichieni i Swiatyn Ducha!
                >
                > > po czwarte - nigdzie nie powiedziałem czy jestem wyznawcą jakiejkolwiek
                > > religii.nie wiem skąd wyciągasz wnioski , ze jestem chrześcijaniem.
                > > nie trzeba nim być, by umieć sprawiedliwie oceniac pewne rzeczy.
                >
                > *** Ty w ogole jeszcze niczego z sensem nie powiedziales!
                >
                > > powiedziałem jedynie, iż chamstwem jest mówiwć w taki sposób o czlowieku s
                > tarym
                > > , znekanym chorobami, który tyle ci zawinił, ze jest wodzem religii, któr
                > ej
                > nie znosisz. dla świata nie zrobił nic złego - wręcz przeciwnie.w związku z ty
                > m,
                > na pogardę zasługujesz ty, a nie ten stary człowiek.
                >
                > *** co takiego zrobil Papcio dla kraju swiata itd, oprocz wydania zgody wzorem
                > Stalina, Hitlera, Kim Irsena - na budowe wlasnych pomnikow, nazywanie swoim
                > imieniem szkol, skwerow itp? No tak- przyjezdza jeszcze do Polski. To rzecz
                > ogolnie znana. Wizyty papcia sa jak powodz w Polsce- nieuniknione- a placi za n
                > ie
                > podatnik!
                >
                > > po piąte - podtrzymuję stwierdzenie, ze i w Wilanowie i w Licheniu kościół
                > ma
                > > prawo budowac co chce na swoich gruntach , za swoje pieniądze, a wierni ma
                > ją
                > > prawo dać na budowę.jesli ty bedziesz miał działke i zechcesz wybudowac lo
                > kal
                > na dyskoteke zbierając szmal wśród kolegów dresów, to kościołowi tez nic do teg
                > o.
                >
                > *** Gowno prawda. Gdy bede chcial wybudowac dyskoteke- musze miec zgode sasiado
                > w,
                > policji i proboszcza. Naiwnie myslisz, ze te grunty na ktorych sa budowane
                > sanktuaria naleza do Kosciola! Zostaly one przekazane KK . Przez kogo? Przez
                > kruchcianych przydupasow ! Tak wiec wlasnosc narodowa przeszla prawie za darmo
                > na
                > rzecz KK! Na park rozrywki nie mozna bylo wyznaczyc terenu- na budowe cyrkow dl
                > a
                > czerwonych beretow teren zawsze sie znajdzie- nawet gdyby trzeba zburzyc Palac
                > Kultury!
                >
                > > a teraz idź sie odpryskac prymitywie i odrzygnij tę żółć, bo już długo zal
                > ega c
                > > i na wątrobie.
                >
                > *** otworz gebe- to moze trafie.
                >
                >
                >

i kto tu obraża zamiast rozmawiać. nadąłeś się jak ropucha objedzona robactwem.
                gadka z toba to ryzyko, ze pękniesz z dumy i robactwem chlusniesz na swoją matkę
                czego pragnąc jej oszczędzić olewam cie zbiorze wszelkiego ludzkiego zła.
                a te liszaje na podbrzuszu zlikwiduj jakoś, bo Jadzia sie skarzy, ześ ją zaraził
                i całą skórę ma przez ciebie czerwoną i łuszczącą się. no grzybicę na girach
                podlecz - ohydnie to wygląda, podsmierduje i też innych zarażasz.
                fuj.
                amen
                pan laga
                (nie gryź paluszków parówek spoconych w oczekiwaniu na moje odpowiedzi na twe
                rzygi tu - nie bedzie ich, bo większość twego tu wydalania nie jest na temat.
                amen po raz drugi
                • Gość: mario2 Re: Pan Laga IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 23:38
                  Widze, ze rozmowa z toba, to jak gra w ping- ponga owalna pileczka. Nie wiem co
                  jest tego przyczyna, ale poge sie tego domyslac! Po prostu, gdyby glupota
                  potrafila latac, ojciec musialby karmic cie z procy! Niby cos sie tak wydziela
                  z twojego przepoconego mozdzku, ale jest to niestety niezrozumiale! Czytajac
                  twoje wypierdki, coraz bardziej jestem sklonny uwierzyc w to, ze czlowiek od
                  malpy pochodzi. Gdyby odebrano ci tylko jedna komorke nerwowa- bylbys roslina!
                  Dlatego radze ci bys oskarzyl swoj mozg o niewywiazywanie sie z obowiazkow i
                  usiadl na twarzy, bo pewnie tylko do tego moze sluzyc!
    • Gość: Z Re: Kamien wegielny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 22:52
      Z :))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka