Dodaj do ulubionych

Kibice Polonii boją się listy legionistów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:16
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zwyklyprzechodzien Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:22
      pierwszy post mówi wszysko... "legia warszawa duma i sława". wstyd mi ze jak
      mialem 10 lat to tez kibicowalem legii, na szczescie potem dotarlo do mnie ze
      tylko wiocha legie kocha, teraz wiocha nabiera sil, ale niedlugo ukruca was
      chlopcy w niebieskich mundurkach i bedziecie sie schylac po mydlo
      • Gość: Bolus 100% poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 06:46
        Chyba kazdy przechodzil to samo - pacholeciem bedac sympatyzowal z Legia, bo
        pozniej zdac sobie sprawe, ze to nieporozumienie. Wszak nie mozna sympatyzowac
        z warcholstwem.
        • Gość: marce(L) Re: 100% poparcia IP: *.farmacol.com.pl / *.farmacol.com.pl 01.12.04, 07:16
          Warcolstwo ma Cie w dupie.
          Powiedz swoim wszystkim koleżkom, że ich też mamy w dupie.
          Chodżcie na Polonie, a od Legii wara.
        • Gość: 503 174 i ja też! IP: *.jjs.pl 01.12.04, 11:48
          Mieszkałem przy Fabrycznej, obok stadionu, i byłem za Legią... Grzechy młodości.
          Dopiero później zrozumiałem swój błąd i teraz chodzę na Konwiktorską.
    • Gość: autorrr rozwala mnie to, chlopaki sa z siebie dumne, brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 01:24
      nie ma jak skatowac normalnego chlopaczyne za friko
      • Gość: (L)ogan Re: rozwala mnie to, chlopaki sa z siebie dumne, IP: *.crowley.pl 01.12.04, 09:24
        a mnie rozwala to że 20 pajaców z polonii dopada na mieście jednego podciętego
        kolesia z szalikiem Legii, który spokojnie zmierza na mecz, przewracają go,
        kopią i zabierają szalik i nikt o tym nigdzie nie pisze. Nawet nie mieli ze
        sobą barw...może się wstydzili ?????
        • Gość: gosc Re: rozwala mnie to, chlopaki sa z siebie dumne, IP: 195.94.201.* 01.12.04, 15:03
          podcietego kolesia, ktory zmierza na mecz... cala legia

na mecz sie chodzi na trzezwo
    • Gość: Lolek Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.chello.pl 01.12.04, 08:26
      Czemu "Gazeta" bazuje na wpisach anonimowych kibiców Polonii, które nie mają
      nic wspólnego z prawdą? Jeżeli zdjęcia portretowe polonistów znajdują się na
      forach internetowych Legii, proszę o podanie konkretnego adresu. To chyba nie
      jest trudne?
      • Gość: aaa Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.foo.org / *.centercorporation.pl 01.12.04, 09:04
        A co miała napisać, że to nie pierwszy przypadek takich maltretowań i wywózek.
        TB boją się, aby Polonia nie urosła w siłę, nie chcą dopuścić do sytuacji jaka
        miała miejsce w Łodzi gdy Widzew to na początku lat osiemdziesiątych była mała
        nielicząca się ekipa. Łks odpuścił i teraz ma rywala który jest od niego
        potężniejszy.
        Nie masz pojęci co się tak naprawdę dzieje, jak cała sytuacja wygląda.
        My już w Warszawie mamy Kraków, tylko, że stosuje się u nas gangsterskie metody
        walki z przeciwnikiem.
        • Gość: Lolek Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: 195.116.31.* 01.12.04, 09:22
          Gazeta ma obowiązek bazować na faktach, a nie plotkach. Zwłaszcza taka, która
          aspiruje do miana najlepszego dziennika ogólnopolskiego w Polsce. Tymczasem za
          sprawa autorki ociera się o "Fakt". Tu anonim, tam anonim, tu ktos slyszal, tam
          ktos powiedział. Masz racje, nie wiem co sie dzieje, ale pewne rzeczy mozna
          zweryfikowac. Na przyklad owe forum - przeciez nie wyparowalo w ciagu kilku
          godzin. Jezeli to prawda, to prosze o konkretny link. Jak go nie bedzie - a nie
          bedzie, bo jestem czestym gosciem wszystkich leginych for - to znaczy, ze
          rzetelnosc dziennikarska "GW" w tym temacie jest mocno watpliwa. Chyba, ze "GW"
          rzeczywiscie zalezy na nakreceniu spirali nienawisci. Im wiecej drastycznych
          opisow, tym wieksza szansa na premie, bo kazdy przeciez temat ktory podnosi
          poziom adrenaliny u czytelnikow, bez wzgledu na to czy jest oparty na faktach,
          czy na klamstwie, to temat najlepszy.
          • Gość: zorientowany Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.mwkohp / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:38
            A masz dostęp do ukrytego forum?Prawie każde kibicowskie formum ma takowe i
            takie sprawy są (o ile sa prouszane w sieci)właśnie na takich ukrytch a nie
            otwartych i ogólnno dostępnych.
            • Gość: Lolek Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: 195.116.31.* 01.12.04, 10:44
              Sadzisz, ze tajemniczy, anonimowy kibic Polonii mial?
              • Gość: looney (K.S.P.) Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:58
                W tym artykule nie ma powiedziane nic o tym że dostęp do tego forum miał
                polonista! To dziennikaż Gazety dotarł do niego.
                • Gość: Lolek Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: 195.116.31.* 01.12.04, 17:11
                  Masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Zdanie brzmi: "Nasze zdjęcia są też
                  na forach internetowych legionistów - mówi kolega Pawła".
    • Gość: Anna Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.plusgsm.pl 01.12.04, 09:30
      skatowany chłopak to jest rzeczywistość i fakt a nie jak to pisze kolega
      powyżej - 'przypuszczenie' dziennikarzy Gazety.
      A co do forów na Internecie - niezorientowanym podpowiadam, że nie wszystkie
      fora są dostępne dla każdego użytkownika Internetu...
      • Gość: Lolek Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: 195.116.31.* 01.12.04, 09:49
        Na tej samej podstawie mogę napisać, że kibice Polonii na swoim forum maja
        liste 10 mieszkan legionistow do podpalenia (do pani Karoliny Kowalskiej, zanim
        pani chwyci za klawiature - spokojnie, to tylko moj wymysl). Chłopak jest
        faktem, tak samo jak faktem byli ci ktorych oprawiła Polonia. I gdyby trzymac
        sie faktow, to cala sprawe mozna zamknac w kilku zdaniach. Wydaje mi sie, ze w
        tej chwili juz nie chodzi o pobitego chlopaka, tylko o to zeby podlac ta sprawe
        jak najbardziej pikatnym sosem plotek i domyslow. Komu i czemu ma to sluzyc?
        • Gość: lajkonik Czemu ma służyć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:02
          Zmuszeniu policji do zajęcia się tą sprawą. Może wreszcie wasz fanatycznie
          walnięty spiker, który swoimi okrzykami przez lata zachęcał w czasie derbów do
          lżenia Polonii dostanie się pod lupę organów. Może wreszcie policja zajmie się
          wyłapywaniem półmózgów mieniących się kibicami obu klubów, którzy najmocniej
          myślą jakby tu komuś przylać zamiast kibicować i niweczą wysiłki innych grup,
          choćby cyberfanów. Tylko postawienie sprawy na ostrzu noża może zatrzymanie się
          Warszawy w drodze do Krakowa. Oczywiście, że czasem szum medialny nie jest
          potrzebny, bo tego oczekują chuligani. I to nakręca spiralę przemocy. Ale skoro
          Gazeta powiedziała A to musi doprowadzić do wykorzenienia chuligaństwa ze
          stadionów w całej polsce. I tego jej życzę.
          • Gość: Lolek Re: Czemu ma służyć ? IP: 195.116.31.* 01.12.04, 10:23
            Nie pamietam, zeby spiker zachecal do lzenia Polonii, ale to temat poboczny.
            Natomiast na Twoje odpowiedz na moje pytanie odpowiem w sposob przewrotny.
            Gdzie byla Karolina Kowalska, kiedy kibice Legii brali udział w obchodzach
            Powstania? Gdzie byli jej koledzy z redakcji w Łodzi, kiedy fani Widzewa
            oddawali krew? O tym tez mozna napisac serial w kilku odcinkach, bo sam wiem
            najlepiej ile kosztuje to wysilku i dlugich przygotowan. Niestety, ku
            utrapieniu pani Kowalskiej i jej podobnych, w takich tekstach nie mozna uzyc
            slow "katowac", "siekiera", "bandyci". Nie mozna napisac mrozacych krew w
            zylach opowiesci anonimowego kibica, ktory slyszal ze... Wiec jezeli piszesz,
            ze chuligani sa problemem, to ja napisze ze problemem sa tez dziennikarze
            ktorzy z tego zyja. Ktorym nie zalezy na propagowaniu rzeczy pozytywnych i dla
            ktorych temat negatywny jest pretekstem do dodania setek watkow pobocznych
            opartych na plotkach oraz taniej sensacji. Gdyby pisali w oparciu o fakty - ok,
            nie mam pytan. A tak mam prawo myslec, ze tak naprawde zalezy im tylko na ich
            samych i w ich interesie lezy aby temat sie rozwinal - jesli wiesz co mam na
            mysli...
            • Gość: lajkonik Myślisz podobnie jak ja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:32
              Odpowiem tak. Może część była tam. gdzie być powinna, tyle, że tego aż tak nie
              nagłośniono. Jednak te pozytywy powinny być czymś normalnym. Natamiast z
              chuligaństwem i zbrodnią trzeba walczyć. Wiem, że Cię boli, że to akurat Legia
              została tu opisana. Ale tak samo niedawno opisywano Craxę i Wisłę, przedtem
              Sląsk i Arkę. Po prosto skąd by to chuligaństwo nie było to trzeba z nim
              walczyć. No i problemem jest wasza ilość w warszawie. Nawet zwykły kibic Legii
              z tego powodu czuje się bezkarny i Polonią pogardza. A to rodzi chęć odwetu. I
              po sprawie.
              Co do spikera to powiedzenie o świni z napisem KSP na derbach bodaj w 1999 roku
              o jeden kibic już jest, gdy trybuna gości była zamkniętą) to jest zachęta do
              lżenia.
              • Gość: Lolek Re: Myślisz podobnie jak ja. IP: 195.116.31.* 01.12.04, 10:53
                IMO się mylisz. Normalna rzecza jest chodzenie na stadion i dopingowanie swojej
                druzyny. To jest os, cos co robi 98% kibicow. I o tym nie trzeba pisac, bo jest
                to naturalne. Nad osia sie pozytywy, a pod negatywy. Jezeli ktos pisze o tych
                drugich, powinien to robic takze w wypadku tych pierwszych, czyli np. o
                wspomnianych przeze mnie akcjach. Tego sie nie robi. Niedawno w Anglii kibice
                chcac zapobiec wykupieniu udziałów przez niezbyt lubianego bizensmena, chcieli
                sami zrzucic sie na akcje swojego klubu. W dziennikach pelno bylo informacji o
                tym wydarzeniu, wlacznie z wywiadami z zakreconymi fanatykami, deklarujacymi
                sprzedaz wlasnego domu dla ukochanego zespolu. To jest wlasnie ta druga strona
                kibicowania, ktorej sie u nas nie dostrzega. Co do drugiej czesci - moze ilosc
                Polonii jest problemem? Moze ktos chcial podjac "wyscig zbrojen" nie baczac na
                dysproporcje i konsekwencje? Kazdy kij ma dwa konce...
                • Gość: lajkonik Re: Myślisz podobnie jak ja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:08
                  Całkowita zgoda. Ale w Anglii ten motyw chuligański został zmarginalizowany.
                  Właśnie takim alarmem mediów. Ale jak media nie pisały o najazdach na szkoły
                  uczestniczące w polonijnej Akcji Kibic to było OK. Tyle, że dziś wiele dzieci
                  jest zastraszonych. I nie chodzi wcale o kibicowanie tylko o nasze normalne
                  życie. Myślą, że chuliganom wszystko wolno. Dopóki tacy ludzie nie zostaną
                  ukarani normalność nie wróci na stadiony. Nie jestem za tym by nie pisać o
                  pięknych akcjach kibiców, ale zło należy piętnować.
                  Prosty test. Idziesz ulicą i widzisz :
                  a) jak dwóch polonistów obrabia legionistę.
                  b) dwóch legionistów kroi szalik poloniście ?
                  Co robisz ?
                  Czy zachowasz się jednakowo ? Czy ocena tych zachowań, jeśli się nie wtrącisz,
                  będzie jednakowa ?
                  w obu
                  • Gość: dvibes Co to za problem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:56
                    Swego czasu rozmawialem dosc czesto z bardzo rozsadna osoba zajmujaca sie
                    bezpieczenstwem na stadionie pilkarskim (pierwszoligowym). I wniosek z tych
                    rozmow plynal jeden. Wsrod instytucji, do ktorych nalezy rozwiazanie problemu
                    chuliganstwa nie ma woli do jakichkolwiek przemyslanych, rozsadnych dzialan. To
                    sie po prostu nie oplaca. Lepiej jest zamknac stadion, spalowac niewinnych,
                    albo wjechac z armatka wodna na plyte boiska. Krotko mowiac policja umywa rece,
                    tak jak od wszystkich powazniejszych problemow... A bez woli policji, nie ma
                    mowy o jakichkolwiek dzialaniach skupiajacych sie nie na skutkach (i tak w
                    marny sposob) ale na przyczynach.

Poza tym, szczerze - chuliganstwo to i tak kryminalny margines. Pobili kolesia,
                    tam sie sprali, tu ustawili... I co z tego? Codziennie bite sa tabuny ludzi i
                    nikt o tym nie pisze, a policja nie podejmuje dzialan, bo "przeciez i tak
                    uciekl, to nie beda go gonic...". Ile cd-playerow wyciaganych jest z
                    samochodow? I co?

A pytanie o to, co bys zrobil jakbys widzial... Jesli znajdziesz osobe, ktora
                    zwroci uwage na jakakolwiek sytuacje w ktorej lamie sie prawo, to jestes
                    szczesciarzem.

Wierze w dobra wole autorow tego artykulu. Ale w polskiej rzeczywistosci takie
                    pisanie moze przyniesc skutek odwrotny od pozadanego. Zamiast zwrocic uwage na
                    problem, przeinacza sie go powodujac jeszcze wieksze niezrozumienie tematu i
                    nacisk na dzialania pod publiczke w ktorych politycy sa mistrzami.
        • Gość: :? Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.chello.pl 01.12.04, 13:07
          > Na tej samej podstawie mogę napisać, że kibice Polonii na swoim forum maja
          > liste 10 mieszkan legionistow do podpalenia (do pani Karoliny Kowalskiej, zanim
          > pani chwyci za klawiature - spokojnie, to tylko moj wymysl).

Swietne :D
          Po raz pierwszy naprawde niezle sie usmialem czytajac posty okolo tego tematu!
          Po raz pierwszy naprawde niezle, bo nie z glupoty piszacego...
          A wrazenie moje jest takie - nie dosc, ze wiekszosc piszacych tak samo jak pani
          Kowalska ma blade pojecie o tym co sie dzieje i buduje sobie opinie o stanie
          rzeczy tylko na podstawie lektury artykulow. Artykulow, ktore ledwo ocieraja sie
          o fakty, co latwo zauwazyc zwazywszy na rozbieznosci w tresci miedzy nimi. Nie
          wspominajac juz o tym, co wyszlo w Twoich kolejnych postach - pewnego rodzaju
          stronniczosci :? Po co pisac o dobrych rzeczach dziejacych sie wokol klubow i
          kibicow? Jesli juz ktos pisze cos dobrego to tylko i wylacznie z sympatii dla
          danego klubu i checi dokopania kibicow innych druzyn, o ktorych dobrze w tym
          momencie nie napisali :( Dziennikarstwo jednym slowem schodzi na psy... Ja
          rozumiem, ze niektorym nie przejdzie przez gardlo to, ze Polonia jakos tam
          gdzies sie dobrze pokazala a inny o Legionistach nie napisze inaczej niz bandyci
          ale jakie sa tego efekty? Nikt nie chce wierzyc w to, ze normalny kibic dostal
          od ... ??? no wlasnie, tu brak mi slowa ??? Bo kibic w polskiej rzeczywistosci,
          wykreowanej przez prase to pijany wandal. A wystarczyloby przejsc sie raz na
          mecz jakiejkolwiek druzyny... Tylko po co? Po za tym komu mozna wierzyc -
          forumowiczowi, ktory podpisuje sie zniesmaczonym znaczkiem :? i pisze tylko
          dlatego, ze pewnie trzyma z jednymi albo drugimi ( tudziez trzecimi ) a na pewno
          jest chuliganem, zlodziejem i bandyta czy pani Karolinie Kowalskiej, ktora w
          koncu studia musiala skonczyc zeby ja do GW przyjeli...
    • Gość: Forza Porto Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 01.12.04, 09:56
      trzeba było nie zaczynac pare miesiecy temu ze spokojnymi kibicami drukarza
      przy Partku Skaryszewskim, teraz sie zacznie "nie ma polonii w warszawie nie ma
      polonii"
      • Gość: lajkonik Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:04
        Czy odpowiednie służby nie sprawdziłby jaki urzędnik ministerialny zamiast
        pracować udziela się na forum i to w taki podjudzający do chuligaństwa sposób ?
        Tak przynajmniej odebrałem ten post.
    • Gość: niahs I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą. IP: 195.117.144.* 01.12.04, 10:13
      Po prostu się boją. Mam wrażenie, że Legia to taki klub któremu kibicują sami
      bandyci, cały czas tylko kibice(?) Legii kogoś pobili, obrabowali, coś
      zniszczyli. Zamknąć ten stadion i zaorać, albo podnieść jeszcze raz cenę
      biletów, niech gnojstwo nie przychodzi na sport.
      • Gość: lajkonik Re: I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:38
        I właśnie dlatego zaczyna się wyżywać poza bramami stadionu. Kiedyś modne było
        hasło wychowania przez sport. Coś w tym było. Dzisiejsza formuła sportu,
        podporządkowana jedynie pieniądzom to wypaczenie. Zresztą popatrzcie jak
        podupadły Igrzyska. Właónie przez to. To tylko jeszcze jeden miting więcej.
      • Gość: adam Re: I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą IP: 157.25.31.* 01.12.04, 10:40
        Jak czytam twoją wiadomość,to wydaje mi się ,że to ty masz zaorany mózg
      • Gość: Automobilista Re: I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą IP: 62.233.175.* 01.12.04, 10:43
        Legia jest wielka, a ty jesteś malutki. Zwłaszcza twoje IQ pozostawia nieco do
        życzenia. Myślisz, że prawisz mądrości, a tak naprawdę jesteś idealnym
        składnikiem rozwrzeszczanej tłuszczy. Brałeś już udział w blokadach dróg
        organizowanych przez Leppera lub w obrzucaniu adwersarzy jajkami? Sprtóbuj,
        sprawdzuiłbyś się idealnie.
        • Gość: njik Re: I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą IP: 195.117.144.* 01.12.04, 11:53
          Wiesz co, przeczytaj jeszcze raz na spokojnie co napisałeś, a jeśli masz to
          swoje osławione IQ wyższe niż opiekacz do grzanek to łatwo wychwycisz różnicę w
          rozumowaniu. Wbrew Twoim intencjom, Twój post tylko utwierdza mnie w słuszności
          tego co napisałem. Pozdrowienia
        • Gość: looney(K.S.P.) Re: I dlatego normalni ludzie na Legie nie chodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:07
          Najbardziej nie rozumiem pana Waltera. Jak można łożyć kasę na klub który
          jednoczy takich ludzi!
      • Gość: marcy Pozdrów Renate. IP: 62.233.129.* 01.12.04, 13:46
        Niestety (dla twojego samopoczucia) Automobilista ma racje. Twoj oglad sytuacji
        i proponowane recepty każą myśleć, żeś wiernym uczniem śniado-marchewkowego
        króla populistów. Twoje wrażenia są nic nie warte, bo wypowiadasz się nie mając
        zielonego pojęcia o sprawie. Ale skoro Begerowa oprócz dojenia zajmuje
        się "wielką" polityką, to takie typy jak ty niech też się wykazują na swój
        własny sposób - zagrożenia IMO żadnego, raptem wstyd dla ciebie.
    • Gość: antykibic Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:19
      kibole to debile i agresywne niedorozwoje
    • Gość: lego Re: Kibice Polonii boją się listy legionistów IP: *.netia.pl 01.12.04, 12:23
      niech sie kartofle wyrżną
      • makary21 Kibice` 01.12.04, 12:34
        Polecam jedno.rozwiaznie klubow sportowych w Polsce moze sie uspokoji.
        A na serio. Ciekawe czemu kibice legii maja jedna z najgorszych opinji w
        \Polsce. Na czym to bazuje? tylko na takich artykułach? moze poprostu czas
        skonczyc z huliganstwem niech i klub pogonio. Zakaz stadionowy wprwadzi.
        (podstawa prawna chyba sie znajdzie)
        pozdrawiam
        • Gość: mjetek Re: Kibice` IP: *.chello.pl 01.12.04, 13:50
          Ty się makary najpierw naucz pisać poprawnie, może wtedy zdasz mature.

A co do tej całej listy to jak ktoś bierze czynny udział w burdach, to musi się
          liczyć z takimi czy innymi konsekwencjami. Normalni kibice nie musza się niczym
          martwić, dlatego nie wierze że ów pobity był zwykłym, szarym, kibicem bo niby
          skąd mieliy by jego adres?? Z ksiązki telefonicznej? Nawet na Polonii jest tylu
          kibiców że można pozostać anonimowym więc nie wierze w te zapewnienia jego kolegów.
          • makary21 Re: Kibice` 01.12.04, 14:29
            rozczaruje cie zdalem mature skonczylem studia a na codzien korzystam w pisaniu
            z slownika (tle ze tutaj go nie ma)
            co do stwierdzenia ze normalni kibice nie musza sie bac ha ha no coz widac
            normalne jest, ze student w trojmiesie jadac nocna kolejka zostaje zabity.
            pozostac anonimowym mozna owszem faktem jest jednak, ze w znaczym stopniu
            chodzenie na inprezy sportowe ( a futbol w szczegolnosci) naraza na urazy,
            bynajmniej nie z powodu wlasnego udzialu w grze. Poza tym jezeli byl tz mlynie
            (nie koniecznie musial brac udzial w burdach) jego twarz jest rozpoznawalna.
            reszte latwo zdobyc.
            Zastanawia mnie jedno czemu idac na stadion na konwiktorska trzeba pozostac
            anonimowym? kibice legii beda tluki kazdego kto bedzie glosciej krzyczal
            POLONIA?
            P.S. Co doburd poza stadionem, to na ustawkach to podobno ich uczestniczy
            raczej nie trafiaja tak oficjalnie do szpitala, nie ida do gazety. Moze tak jak
            w angli kiedy mecz tohuligani sa wzywania na posterunek policj i tam spedzaja
            owe 2h.
        • Gość: Automobilista Re: Kibice` IP: 62.233.175.* 01.12.04, 13:53
          > moze poprostu czas
          > skonczyc z huliganstwem niech i klub pogonio. Zakaz stadionowy wprwadzi.
          > (podstawa prawna chyba sie znajdzie)

A co ma twoim zdaniem da zakaz stadionowy dla ludzi, którzy swoje porachuunki
          załatwijaą POZA stadionem?
    • Gość: wbrew Terrorysci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:29
    • Gość: nazgul DO USTAWKI WYSTĄP IP: *.it / 157.25.131.* 01.12.04, 14:23
      Tak jak już pisałem zarówno "TEDY BOYS", "TURYŚCI" I STARSZYZNA NA ŻYLECIE
      powinni podjąc działania zmierzające do uspokojenia sytuacji prowadzącej do
      nieuchronnych wypadków śmiertelnych powtarzam poraz kolejny że jeśli chodzi o
      flagę to się ustawcie gdzieś postronnie po 20 czy tam jak macie w zwyczju ale
      lanie luzaków na mieście to niech szlak trafi takie bohaterstwo i i tak trudno
      zrozumiałą sytuację hooliganki w tym kraju. Jeśli legioniści nic nie zrobia by
      zaprzestać terroru na ulicy to społeczeństwo Warszawy i wogóle Polski okrzyknie
      ich bandytami. Jak mundurowi dorwą wtedy tych "bandytów" to pasy będą z was
      drzyć a stałka na 48 godzin na dołku i 60 pał na plecy to już obowiązek.Zresztą
      co będziemy się zastanawiać zobaczymy:)
      • Gość: X Re: DO USTAWKI WYSTĄP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:11
        Akurat taka sytuacja byla zaproponowana( i to nie raz), ale ktoras ze stron nie
        odwazyla sie przyjsc (po mimo wczesniej danego słowa) ale za to tydzien pozniej
        juz "odwage" miala aby zaatakowac zwyklych kibicow jadacych na mecz. Zgadnij
        ktora to strona.
    • Gość: esteta Kibice Legii mają ''czarną listę'' polonistów IP: *.tju.edu 01.12.04, 15:02
      Ta eskalacja napiecia nie jest sympatyczna.
      Pewnie wkrotce bedzie ogloszony stan wojenny.
      Cale szczecie ze to nie Rwanda.
      Moze skonczy sie tylko na internowaniu tych z listy.

• makary21 Re: Kibice Legii mają ''czarną listę'' polonistów 01.12.04, 15:35
        sprawa wcale nie jest taka prosta. Pamietam pare lat temu w Slupsku co sie
        dzialo posmiercijednego z kibiicow Czarnych Slupsk (policjant poszedl siedziec
        za naduzycie ) miasto przypominlo poogjowisko bandyy lataly po miescie its.
    • Gość: e klub sponsorował bojówkarzy IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 01.12.04, 15:29
      no, ciekawe rzeczy sie w tym kraju dzieją....
      • Gość: Don Re: klub sponsorował bojówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:50
        Raniecki teraz też sponsoruje bojówkarzy i jakoś nikt się tym nie interesuje.
        • Gość: Gwidon Re: klub sponsorował bojówkarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.12.04, 22:33
          > Raniecki teraz też sponsoruje bojówkarzy i jakoś nikt się tym nie interesuje.

Opowiedz nam o tym.
        • Gość: Czesław Re: klub sponsorował bojówkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:42
          Raniecki ?!
          Ujarałeś się czy się leczysz ?
          Jesteś żałosny i musisz odejść, jesteś najsłabszym ogniwem.
    • Gość: Automobilista :) IP: 62.233.175.* 03.12.04, 08:42
      Czy te zdjecia też umieścili w sieci ci wstrętni legioniści?
      www.teraz.pasy.net/2004/04-06/040615-04przy.htm
      www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2004/rozne/amilew/galeria.htm
      • Gość: Kleszcz ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:55
        Czyżby to była jakakolwiek groźba ?
        Zastanów się co piszesz i w jakim celu ?
        A tak na marginesie - może to Ty jesteś jednym z tych automobilistów polujących
        na Akcje Kibic w pobliżu Konwiktorskiej ?
        • Gość: Automobilista Re: ???? IP: 62.233.175.* 03.12.04, 12:29
          To nie jest absolutnie żadna groźba, to tylko moja odpowiedź na głupawe teksty,
          według których to legioniści zamieszczają w sieci zdjecia i personalia fanów
          Polonii, aby następnie na nich polować.
          • Gość: Kleofas Skad wiesz, ze tak nie jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:36
            Klasyczny przyklad "ja wiem wszystko najlepiej". Na podobnej zasadzie moglbys
            negowac zdanie "Gazeta Wyborcza jest ogolnopolskim dziennikiem" pokazujac
            egzemplarz Rzeczpospolitej.

Legionisci zamieszczaja w sieci zdjecia i personalia fanow - czy tego chcesz,
            czy nie. Niekoniecznie, zeby na nich polowac. Wszak nie wszystkie teczki SB
            byly uzywane "operacyjnie".
    • kefir12 oj 04.12.04, 03:35
      polsko co sie z toba dzieje?.przeciez my polacy my razem nie tak mialo byc?
      wstyd i chanba nie ma slow!!!!!!zal chlopaka tylko dla
      barw???????????????????????????????????????/???????????????
    • Gość: leon Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:13
      W każdym dużym europejskim mieście jest tak, że jednej drużynie kibicują miesczanie, drugiej ludzie z okolicznych miasteczek, najczęściej pochodzenia robotniczego. Tak jest w Mediolanie, Moskwie, Madrycie i innych miastach.
      • Gość: zenek Re: IP: *.chello.pl 04.12.04, 12:31
        Haha leon ale bzdura. W samej Moskwie klubów pierwszoligowych jest chyba ze
        cztery, a w Madrycie chyba ze trzy. Ciekawe jak rozkładaą się te "podziały" :D
        • Gość: Arkan Ale w Rzymie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.04, 12:39
          Ale w Rzymie tak jest...np AS Romie kibicują głównie mieszkańcy samego Rzymu a
          Lazio mieszkańcy miejscowości wokół Rzymu i niektórych dzielnic...
    • Gość: sothis legia IP: *.autocom.pl 07.12.04, 21:05
      tylko legia jest w warszawie to jest szczera prawda chłopaki z polonii
    • Gość: Pasiak Cracovia IP: *.sylwex.pl 08.12.04, 19:12
      za tego koleszke w Krakowie legia pozegna napewno kilku swoich kibicow , ktorzy
      wruca do wwa w czarnych plastikowych workach , jestem tego bardziej pewny niz
      tego ze teraz mamy grudzien !
    • Gość: zulus Kibice Legii mają ''czarną listę'' polonistów? IP: *.kijowska.waw.pl 13.12.04, 07:47
      przeciez to jest chore ludzie(?) opamietajcie sie!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka