Gość: Kapitam Zbik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dive Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:04 brutalna rzeczywistość, ot nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Policjanci nadużyli uprawnień? 15.01.05, 00:09 A co do tego ma (c)Hodźmy Wszysci Do Pubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:10 Komendant Radzik powinien przejrzec zapis z kamer monitorujacych stacje metra. Wtedy zobaczy komu ma wierzyc... IMHO skladanie jakichkolwiek deklaracji przed sprawdzeniem wszystkich faktow, swiadczy o tym, ze Komendantem Radzikiem powinni zajac sie jego przelozeni :/ Co najmniej wyslac na dodatkowe przeszkolenie. PS. Niniejsza wypowiedz jest oparta na informacjach GW. Nie am na celu nikogo pomawiac, ani szkalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz_w-wa Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 02:22 Prawda jest taka ze co do stacji Politechnika to tez mam srednie wspomnienia poniewaz kiedys gdy przechodzilem obok wyskoczylo kilu "policjantow" i odrazu na osobista bo ktos widzial z okna ze jakies "lepki" maluja sprayami po scianach. Szkoda tylko ze nawet sie nie upewnili czy to wogole prawda, a nikt nawet wtedy nie malowal-tymbardziej ja. Pozdrawiam i ostrzegam ze niestety niektorzy funkcjonarjusze to hmmm no nie za bardzo sie sprawdzaja "po tej stronie barykady". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał O. Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.aster.pl 15.01.05, 10:35 Buce i pacany wa ich mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Qixote Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.dyn.optonline.net 15.01.05, 11:42 Tyle wszedzie chamstwa. Nawet w policji. A normalny czlowiek zastanawia sie z ktorej strony oberwie. "Wspanialy wzor" dla tego mlodego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.chello.pl 15.01.05, 11:51 kioski na stacjach metra sa pod specjalnym nadzorem policji bo czesto zdarzaja sie tam drobne kradzierze dokonywane przez okolicznych blokersow czy jak ich tam zwac...i chociaz policjanci mogli przesadzic w tym przypadku z interwencja to jednak nalezy sie cieszyc ze byli czujni- naprawde nie jest problemem ukrasc cos z kiosku w ktorym pracuje jeden sprzedawca a jesli kiosk jetst zorganizowany w formie tzw saloniku prasowego- czyli klienci sami siegaja po prasę czy delikatesy, a kioskarz siedzi za kontuarem, moze sie tylko biernie przygladac czy ktorys z "klientow" nie chowa czegos pod pazuchę. W trosce o nasze wspolne bezpeiczenswto musimy pozwolic policji dzialac i nie powinno sie tepic kazdej ich interwencji- nie pobili chlopaka ani mu chyba krzywdy nie zrobili wiec w tym przypadku mamusia troche przesadza- ciekawe czy bylaby taka twarda jakby sie okazalo ze jej synek np. razem z kumplami np. zawinal coś z jakiegos kiosku albo skroł jakiegoś gimnazjaliste. Dla rodzicow ich pociechy sa zawsze niewinne, a prawda moze byc zgoła inna. a co do chamswta policjantow to coż, kultury osobistej w szkołach policyjnych niestety nie uczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.crowley.pl 15.01.05, 12:21 sa pewne procedury ktorych nalezy przestrzegac: przy legitymowaniu kogokolwiek podac powod, przy zatrzymaniu nieletniego nalezy niezwlocznie powiadomic rodzicow - wydaje mi sie ze zabranie na komisariat celem ustalenia tozsamosci jest juz zatrzymaniem. ja niestety mialem kilka razy przykre przejscia z policja i _NIGDY_ im w nic nie uwierze ani nie pomoge. zwykli bandyci sa dla mnie bardziej wiarygodni od policji, bo przynajmniej wiem czego mozna sie spodziewac - po policji nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
benderro Re: Policjanci nadużyli uprawnień? 15.01.05, 12:38 Gdybasz trochę, co by było gdyby się okazało... Ale się nie okazało. Znaam trochę metody naszych "kochanych" władz i chociaż roboty im nie zazdroszczę to tego typu numery niestety mają miejsce. Pomylili się, bo myśleli że to jakiś poszukiwany, ale to nie zmienia faktu że można spokojnie podejść do człowieka. Raz w życiu miałem podobną sytuację. Zgłaszałem kradzież sprzetu i przy okazji sprawdzania dokumentów wyszło im że jestem poszukiwany. Potem okazalo się że jakiś kretyn nie dopilnował swoich obowiązków i poszukiwania trwały podobno cztery lata. Sprawa dotyczyła kolegium za picie piwska na ulicy i dawno została załatwiona. Jednak jak tylko wyszło że jestem "poszukiwany" olali kompletnie moje zgłoszenie mówiąc że najpierw muszę się wytłumaczyć. Tyle że mam trochę więcej lat niż ten chłopak więc natychmiast poleciałem do komendanta. Chłopcy po całej akcji powiedzieli nawet przepraszam co jest podobno niespotykane. Jedno jest pewne: w policji jak i wszędzie indziej pracuja tylko ludzie, ale robota policjanta to cholernie odpowiedzialna sprawa i nie ma miejsca na słabości wiec powinni uważać co robią bo ten koleś może komuś nie uratować kiedyś życia jak go policjant zapyta czy widział biegnącego bandytę na przykład, bo będzie pamiętał jak go potraktowali. howk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał O. Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.aster.pl 15.01.05, 13:40 W trosce o bezpieczenstwo mojego zdrowia nie powinienem czytac takich komentarzy, ale nie bylo naklejki ... i przeczytalem. Gosciu portalu bum - kioskarz w saloniku prasowym oprocz biernego przygladania sie moze po prostu zamknac kiosk i wezwac patrol, - w trosce o nasze wspolne bezpieczenstwo nie mam zamiaru pozwalac policji na lzenie mnie i oskarzanie o czyny ktorych nie popelnilem, - nie pobili chlopaka - bardzo dobrzy policjanci! - mysle ze gosc portalu bum pomylil epoke, - ciekawe czy bylaby taka twarda - proponuje trzymac na wodzy niezdrowa ciekawosc w sytuacji kiedy nic z tych rzeczy sie nie wydarzylo, - dla rodzicow ich pociechy sa zawsze niewinne - prosze mowic za siebie, - to coż, kultury osobistej w szkołach policyjnych niestety nie uczą - przypominam ze oprocz k. o. prawo obowiazuje tak policje jak i zatrzymanego, UFF! Naprawde potrzebne sa nalepki - UWAGA MĄDRALA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - CHWDP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 13:59 Każdy kto uważa, że nasza milicja to zwykli gangsterzy niech sie wpisze !!! Z bandytyzmem pod osłona niebieskiego mundurka należy walczyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: CHWDP 15.01.05, 14:21 Już dawno pod tym podpisał się Sejm i zmienił formacje porządkowe z Milicji na Policję. Chyba za długoi spałeś. No ale skoro już się obudziłeś, to Chodźmy Wszyscy Do Pubu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.acn.waw.pl 15.01.05, 14:12 Taki młody policjant, zarabiający gó..ane 1300 zł, musi gdzieś odreagować stresy i frustracje. Gdzie? -W pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:45 1300???????? tyle to oni dostają co tydzień premii za "pracę w warunkach podwyższonego niebezpieczeństwa". niestety miałam z nimi do czynienia i sami przyznali, że dobrze zarabiają, a do tego mają liczne zniżki. a odreagowują nie stres tylko fakt, że są chłopkami ze wsi i nie mogą wrócić na wiochę, bo wstyd, a w mieście nie potrafią się zaaklimatyzować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Usia Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:36 Niestety i tacy policjanci są i nadotatek chronienie przez przełożonych. Ukarałą bym przełożonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sthtrh Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.acn.waw.pl 15.01.05, 16:36 policjanci z metra politechnika to wyjatkowi sku..ele, zwijaja za byle co, bardzo chetnie ponizaja i traktuja z gory, jak sie da to wyciagaja pale. to sa przykladowe barany policyjne, powinni byli zostac skinhedami a nie zasmiecac komisariat wlasnymi osobami. moglyby sie sami pobic palami na smierc, bylby spokoj, a zamiast komisariatu lepiej zrobic ssyp. przez takich jak oni HWDP staje sie popularnym haslem mlodych ludzi. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Damscy bokserzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.05, 20:09 Dzielni chłopcy z policji i strazy miejskiej boja sie prawdziwych bandziorów więc biora sie za małolatów i kobiety. Pamiętacie letnią akcję chłopców Włosika w stosunku do nauczycielki w szkole na Niemcewicza?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agreściarka Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:59 Każdy kij ma dwa końce. To nie te czasy, kiedy policja zaczepia ludzi wyglądających normalnie i normalnie się zachowujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agreściarka Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:00 Aha, gdyby nikt nie zareagował, a ten chłopak był na przykład terrorysta mającym zamiar wysadzić w powietrze stacje metra, to też by było źle, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Policjanci nadużyli uprawnień? IP: *.acn.waw.pl 17.01.05, 16:51 > Aha, gdyby nikt nie zareagował, a ten chłopak był na przykład terrorysta mającym > zamiar wysadzić w powietrze stacje metra, to też by było źle, co? Na terrorystkę to ty mi wyglądasz. Myslę, że KGP powinna już wysłać jednostkę AT, żeby cię zdjęli. Bo przecież możesz mieć bombę atomową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klucha Przesłuchamy chłopaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:54 Najlepsza jest wypowiedź Radzika "przesłuchamy chłopaka" i pytania? Po co pan Radzik ma przesłuchiwać chłopaka jesli jeśli jak powiedział wczesniej wierzy policjantom? Czy chodzi o zmiękczenie go i potem krzyczenie że policja ma zawsze rację? Na miejscu chłopaka nie otworzyła bym gęby przed nikim poniżej dobrego prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszrderon ZWRÓCIŁEM CYMBAŁOWI UWAGĘ ŻE IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:03 Zwróciłem w metrze centrum cymbałowi uwagę ,że się jedzie schodami ruchomymi stojąc po prawej stronie by osoba która się spieszy mogla przejsc a on wyjal blache i zaczłą mnie straszyc powiedzieal z drugim ze sa po zluzbie .Ja mu powiedzialem na to ze ok niech mnie biora a strachy to na lachy.Mendy jedne.Policja to ludzie a oni sa rozni ,przeciez normalnych Policjantow tez mamy. Odpowiedz Link Zgłoś