Dodaj do ulubionych

Solidarnie z Telekomunikacją Polską

IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 21:14
"Organizacje Związkowe działające w Telekomunikacji Polskiej S.A.
zawiadamiają, że w dniu 28 stycznia br. w godz. 12.00 – 13.30 odbędzie się
przed budynkiem Ambasady Republiki Francuskiej w Warszawie, zgromadzenie
publiczne zorganizowane przez nas zgodnie z przepisami polskiego prawa.
Celem zgromadzenia jest wyrażenie przez pracowników Telekomunikacji Polskiej
S.A sprzeciwu wobec planowanych zwolnień 4 tys. osób w roku 2005.
Zapewniamy, że zgromadzenie będzie miało wyłącznie pokojowy charakter."

Zapraszamy także mieszkańców Warszawy. RAZEM ZDZIAŁAMY WIĘCEJ.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 21:25
      my tu wszyscy kochamy Tepse
      na pewno bedziemy
      • Gość: m Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 21:30
        dość już zwolnień - dość bezrobocia.
        • Gość: kixx Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 27.01.05, 21:49
          tak jest@!!!!!
          caly kraj utrzymuje Tepse!!!!
          i PKP!!!
          i spolki energetyczne!!
          i (tu wpisz co ci sie podoba)
    • Gość: Mar mam nadzieję, że was wszystkich wypie...ą IP: *.skorosze.2a.pl 28.01.05, 07:58
      a zwłaszcza te wyfikowane paniusie z okienek, chamowatych instalatorów
      wyciagających łapy po wziatki z szybsze podłączenie, no i tych wszystkich
      dyrektorków zachowujących się jak udzielne książęta. Trza się było do
      złodziejskiej firmy nie przymmować, to teraz by was nie zwalniali.
    • Gość: kiwi Lece! IP: *.chello.pl 28.01.05, 08:03
      Nie wiem, jak wy, ale ja wybiorę się na pewno. Może uda mi sie spotkać
      paniusie, która nie jest w staniw wysłać mi przelewu z kilkuset złotymi, jakie
      winna mi jest Tepsa za mylnie naliczane faktury. Wszystko juz, raptem po roku,
      wyjaśniliśmy, ale pieniędzy, mimo, moich ponagleń, nie widać.

A może będą zwalniać tylko tych, którzy próbują iść na rękę klientom?
    • Gość: Automobilista Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: 62.233.175.* 28.01.05, 09:57
      Masz rację, chłopie. Nie powinni was zwolnić, powinni płacić wam dwa razy
      wiecej i powinni jeszcze więcej osób zatrudnić i też im płacic (i skrócić czas
      pracy do 20 godzin tygodniowo) a my chętnie za wszyskto zapłacimy, płacąc 5
      razy większe rachunki i stojąc wiernie przy was, gardząc Netią czy innym
      Dialogiem.

Tak chłopie, protestuj. Macie rację, towarzyszu. Jak PKP.
      • pacio Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 28.01.05, 15:38
        nie mogli wybrać innego miejsca, np pola elizejskie ?
        • Gość: Esmeralda_pl Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 28.01.05, 15:41
          A czego oni chcą od ambasadora? Co powie francuskiej firmie - nie
          zwalniajcie...
          • Gość: Archon Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 16:28
            wiesz... moim zdaniem oni nie chcą być zwolnieni tylko przez to ze jakiś napalony Francuz kupił sobie akcje i teraz robi tam za przeproszeniem "burdel".
            Pracownicy z TP pracują za dużo godzin; coraz mniej zarabiają; dostają wskazówki z góry jak mają się zachowywać(być niemili- ponieważ im wiecej osób dzwoni tym wiecej trzeba pracować=płacić pracownikowi). Zwalniają bardzo dużo osób lub przenoszą do innych firm za połowe stawek w bardzo krótkim czasie a wy tego nie rozumiecie. Ludzie pracuja tam, prosząc o kolejny tydzień pracy a wy podchodzicie do tego jak by byli jakimiś podrzędnymi ludzmi! Ciekawe co Wy byście robili jak byście byli w takiej sytuacji...
            • Gość: Automobilista Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:35
              Co bym zrobił? Poszukalbym sobie innej roboty. Wiem, że zwykle nie jest łatwo,
              sam mam różne doświadczenia z tym związane, ale czasem po prostu trzeba.
    • warzaw_bike_killerz A widzialem, widzial z okna samochodu ta fete! 28.01.05, 16:53
      Flagi mieliscie, krzykaczke. No super. Ale w zasadzie, to czemu pod ambasade?
      Nie wiecie gdzie ma centrale TPSA?
      • Gość: aaa Re: A widzialem, widzial z okna samochodu ta fete IP: *.acn.waw.pl 28.01.05, 19:48
        ty tłumoku!! jeżeli nie znałeś całej trasy przebiegu manifestacji - to sie nie
        wcinaj.

A tak na marginesie - macie dużo racji: zwolnić wszystkich pracowników, francus
        zatrudni swoich ludzi no i wtedy bedzie super. Będą telefony za darmo. ?????

Ja nie bronię tych ludzi, ale wiadomo bezrobocie rośnie, nie tylko zwalniaja w
        TPSA - i to waszym zdaniem dobrze?? -

LUDZIE ZACZNIJCIE WRESZCIE MYŚLEĆ - TĘPAKI
        • Gość: Basia Re: A widzialem, widzial z okna samochodu ta fete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:45
          TPSe zaorać razem z personelem średnim
    • Gość: Impuls Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 23:56
      Czytajac Wasze wypowiedzi zastanawiam sie czy Wy gdziekolwiek już pracowaliście
      czy też jesteście na garnuszku rodziców, którzy żyja z renty babci. Czy któryś
      z Was zastanowił się nad tym, że ludzie idący na taką manifestacje są skrajnie
      zdeterminowani. Nie idą tam dla poklasku. Za każdym z nich stoi rodzina, żona ,
      dzieci, którym to zapewnić trzeba byt. A Wam szanowni forumowicze tylko w
      głowie to aby komuś dociąć. Wasz świat zamyka sie wokół Waszego kompa. Dla Was
      ważniejszym jest rudy kotek niźli człowiek. Rozumiem, że jakaś część ludzi może
      być niezadowolona z usług TP ale reszta to tzw. świński pęd (nie uwłaszczając
      świniom ). Utyskujecie na TPSA a zatem uważacie, że inni operatorzy nie maja
      nic na sumieniu? Im wszystko gra? popytajcie wśród znajomych co dała im umowa z
      Tele2 lub jak szybko Netia usuwa uszkodzenia itp. I jeszcze jedno, mówicie, że
      potrzebna jest konkurencja, zdrowa a najlepiej zachodnia. To może mi powiecie
      dlaczego na wszystkich stacjach benzynowych ceny są identyczne, a przecież
      wpuściliśmy koncerny aby była konkurencja a nie po to aby każdy miał po równo.
      A w budżecie państwa coraz mniej..... Popatrzcie na markety , który z nich
      płaci podatki , może Tesco? - nie ma zwolnienie na 5 lat ( nowa stara firma
      HIT ) i mozna tak długo, długo. I teraz się zastanówcie czy coś się zmieni?
      Operatorzy podzielą się rynkiem a ceny będą relatywnie równe. I jeszcze jedno
      na koniec, TPSA jest operatorem narodowym a z tym wiąże się bardzo dużo
      obowiązków min. udostępnianie sieci i urządzeń , instalacja telefonu "tam gdzie
      diabeł mówi dobranoc", zapewniam Was , że żaden operator nie wyśle tam swego
      agenta. Czyli lepiej chronić to co mamy niż obudzić sie z ręką w nocniku.
      Pozdrawiam
      • Gość: Filip Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: 217.153.131.* 05.02.05, 17:16
        > Czy któryś
        > z Was zastanowił się nad tym, że ludzie idący na taką manifestacje są skrajnie
        > zdeterminowani. Nie idą tam dla poklasku. Za każdym z nich stoi rodzina, żona ,
        > dzieci, którym to zapewnić trzeba byt.

Zastanowiliśmy się my, klienci. Czy zastanawiają się nad tym pracownicy
        zachowujący się niekulturalnie?

>Utyskujecie na TPSA a zatem uważacie, że inni operatorzy nie maja
        >nic na sumieniu?

Od dwóch lat nie korzystam już z TPSA i na razie nie mam żadnych problemów z
        obcenym operatorem.

>To może mi powiecie
        > dlaczego na wszystkich stacjach benzynowych ceny są identyczne, a przecież
        > wpuściliśmy koncerny aby była konkurencja a nie po to aby każdy miał po równo.

Dlatego, że nie sprzedano firmom zachodnim polskich rafinerii, które zaopatrują
        większość stacji w Polsce i mają taką politykę, że ceny na stacjach są zbliżone.

> A w budżecie państwa coraz mniej.....
        Budżet rośnie z roku na rok. A coraz mniej na istotne cele społeczne i
        ekonomiczne jest pieniędzy ze względu na jawne i ukryte doracje do państwowych
        bądź skomercjalizowanych spółek.

>TPSA jest operatorem narodowym a z tym wiąże się bardzo dużo
        > obowiązków min. udostępnianie sieci i urządzeń , instalacja telefonu "tam
        >gdzie diabeł mówi dobranoc", zapewniam Was , że żaden operator nie wyśle tam
        >swego agenta.

I właśnie dlatego, że jest operatorem narodowym utrzymywane były tak długo
        monopole w wielu segmentach rynku. Zyski nadzwyczajne uzyskiwane z tytułu bycia
        monopolistą miały umożliwić "narodowemu operatorowi" dokończenie modernizacji i
        realizację projektów w deficytowych rejonach. Co z tymi zyskami się stało to już
        zupełnie inna sprawa. W Pomorskim są miejscowości, w których firmy mające
        milionowe obroty nie mogą się od lat doprosić przyłączenia kolejnych linii, albo
        załatwienia dostępu do internetu.

Zawsze żal mi zwalnianych ludzi, ale uważam że struktur takich jak TPSA i PKP
        nie da się zreformować. Trzeba zaorać i na bazie infrastruktury już istniejącej
        powołać nowe spółki. Beton pracowniczy i pracobiorców zdemoralizowanych należy
        odsyłać na rechabilitację >>> to jest zwolnienie.

Niestety,
        Filip
    • Gość: //// Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 04.02.05, 18:13
      ;
    • umfana ze wierynymi TP SA złodziejami się solidaryzować? 04.02.05, 20:31

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Mazowieckie > Warszawa

Piątek, 4 lutego 2005

Warszawa

mam nadzieję, że was wszystkich wypie...ą
      Autor: Gość: Mar IP: *.skorosze.2a.pl
      Data: 28.01.2005 07:58
      a zwłaszcza te wyfikowane paniusie z okienek, chamowatych instalatorów
      wyciagających łapy po wziatki z szybsze podłączenie, no i tych wszystkich
      dyrektorków zachowujących się jak udzielne książęta. Trza się było do
      złodziejskiej firmy nie przymmować, to teraz by was nie zwalniali.
      • Gość: abc piłka jest okrągła .. IP: *.acn.waw.pl 05.02.05, 16:19
        uwazaj - ciebie tez może to spotkac albo twoich najbliższch!!!!!

czy wtedy też będziesz miała takie zdanie?????
        Pomimo wszystko nie życzę ci tego.

ps. jeżeli nie popierasz, to prosta sprawa - nie zabieraj głosu.
        • antoni.goczal Solidaruchy z TeleCom ! Nareszcie razem !!! 05.02.05, 16:41
          Hahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • umfana Re: piłka jest okrągła .. 05.02.05, 23:08
          Oczywiście, że bezrobocie może każdego spotkać, ale sługusy TP SA to wyjątkowe
          kanalie i złodzieje!
        • Gość: Dorsay Re: piłka jest okrągła .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:27
          Wasi koledzy z FranceTelecom i pokrewnych protestowali dziś w Paryżu przeciwko
          przedłużeniu tygodnia pracy. Z... 35 godzin na 39.
          Z nich bierzecie przykład?

• mrrrfrrr Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 00:52
      Gość portalu: pracownik TP napisał(a):

> "Organizacje Związkowe działające w Telekomunikacji Polskiej S.A.
      > zawiadamiają, że w dniu 28 stycznia br. w godz. 12.00 – 13.30 odbędzie si
      > ę
      > przed budynkiem Ambasady Republiki Francuskiej w Warszawie, zgromadzenie
      > publiczne zorganizowane przez nas zgodnie z przepisami polskiego prawa.
      > Celem zgromadzenia jest wyrażenie przez pracowników Telekomunikacji Polskiej
      > S.A sprzeciwu wobec planowanych zwolnień 4 tys. osób w roku 2005.
      > Zapewniamy, że zgromadzenie będzie miało wyłącznie pokojowy charakter.

Zadzwoniłem na błękitną linię z wyrazami poparcia. Wierzę ,że ci je przekazano
      i dzięki temu załatwiłeś co miałeś do załatwienia. Podziękowania przyjmę w
      formie ozdobnego billingu za który to wywoławczo dam 0,5 zeta.
      • Gość: abc Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 10:04
        .....no cóż na głupotę - NIE MA RADY.
        Polacy !
        - kiedy wy zmądrzejecie ????? chyba nigdy - to przykre.

• umfana Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 13:58
          ABC dlaczego pracowałeś/łaś w takiej firmie?
          Mogłeś/łaś przypuszczać, że Ciebie też tak załatwią, jak kazali Tobie traktować
          "Trudnych Klientów"(patrz nazwa szkolenia pracowników TP SA).Dawałeś/łaś im d...
          Ta firma ma taką taktykę, politykę wobec ludzi, więc nie dziw się, że jesteś dla
          nich tylko przedmiotem.
          • Gość: abc Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 15:51
            - po pierwsze - NIE; "Dawałeś/łaś im d.."
            a po drugie musiałam gdzieś pracować, poniewaz mam na utrzymaniu rodzinę.
            czy mogłam przypuszczaż, że "Ciebie też tak załatwią"
            Czy ty pracujesz w firmie, gdzie nie ma złych ludzi, czy też przełożonych???
            Podaj firmę, która jednoczesnie dba o pracowników jak i o klientów.
            Czy jak ktos pracuje np. w służbie zdrowia - to jest gorszym człowiekiem??

Tu chyba nie chodzi na konkretny zakład pracy - tylko o czasy w jakich żyjemy.
            Czy ludzie zatrudnieni w "Biedronce" - tez sa żli. Też ktos może powiedzieć, że
            nie powinni byli sie tam zatrudniać.
            Ciągle obawiamy się o swoje stanowiska pracy - bo żyć trzeba.
            Czy nie mam racji.???

• umfana Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 16:07
              Pracowników Biedronki jest mi żal, ponieważ oni mogą mieć poważne problemy ze
              znaleziem innej pracy.Ponad to nie traktują swoich klientów, jak idiotów...
              Osoby zaś pracujące w TP SA to wykwalifikowani ludzie, więc jeśli piszesz z
              Warszawy mam nadzieję i szczerze Ci tego życzę, abyś prędko znalazła
              interesującą pracę na dobrych warunkach.
              Pozdrawiam!
              • Gość: abc Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 16:16
                bardzo chętnie zmieniłabym prace, ale gdzie?
                Ludzie młodzi nie mają pracy, to czy osoba po 40-tce ma szanse?
                Pewnie poradzisz mi - zasiłki dla bezrobotnych.
                • Gość: 50-cio latka Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 17:52
                  abc - daj sobie spokój - szkoda słów.
                  Ktoś kto miał problemy z pracą Ciebie zrozumie, ale młodzi ludzi, którzy liczą
                  tylko na garnuszek mamuśki - tego nigdy nie zrozumieją.
                  Trzymajcie się pracownicy TP / to tez ludzie!!/ Nie dajcie się.
                  Pozdrawiam
                • mrrrfrrr Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 20:08
                  abc nie bierz tego do siebie. Ta firma wykręca takie numery, ze nie sposób się
                  oprzeć. Na dobrą sprawe nie wiem co gorsze być przez nich zrestrukturyzowaną w
                  dość dramatycznej sytuacji na rynku pracy, czy dostać tajemniczy rachunek za
                  niewydzwonione impulsy. Tam zdaje się wszystkich traktują z buta.
                  Jak mają redukować to zredukują. Lepiej się z tym oswoić i nie zasypywać
                  gruszek w popiele. Głowa do góry.
                • umfana Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 21:23
                  ABC z całego serca życzę Ci, abyś znalazła dobrą pracę!
                  Masz doświadczenie i w tym jesteś lepsza od młodzików.
                  Może u innych operatorów wchodzących na rynek warszawski...
                  Trzymam za Ciebie kciuki.
                  P.S.
                  Ja przeżyłam roczną gehennę z TP SĄ i stąd moje uprzedzenia do tej firmy.
    • gale Re: Solidarnie z Telekomunikacją Polską 06.02.05, 19:41
      Czy byla jakas kontrmanifestacja? Nie? To moze zorganizujemy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka