Gość: Tomek IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.05.02, 16:06 Strzelanina w klifie przy okopowej. Dwie osoby nie żyją. Brrrr, co drugi dzień robie tam zakupy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CTRL Re: Strzelanina w klifie... IP: *.de.deuba.com 31.05.02, 16:38 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Strzelanina w klifie przy okopowej. Dwie osoby nie żyją. > Brrrr, co drugi dzień robie tam zakupy mnie też dreszcze dopadły, jak się o tym dowiedziałem...dziki zachód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Strzelanina w klifie... IP: 217.197.165.* 31.05.02, 16:38 PAP podal tylko: "31.5. Warszawa - Dwie osoby nie żyją, a jedna jest ranna w strzelaninie w Centrum Handlowym przy ul. Okopowej w Warszawie. Do strzelaniny doszło w piątek po południu. Nieznane są jeszcze szczegóły. Wiadomo jedynie, że dwie osoby nie żyją, a jedna jest ciężko ranna" - powiedział PAP Krzysztof Hajdas z zespołu prasowego komendanta stołecznego policji." Moze ktos wie cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Strzelanina w klifie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 16:48 przeczytałem wypowiedź dziewczyny na innym forum, podobno niepozorny gość w krótkich spodenkach podszedł do stolika gdzie siedziało dwoch gości, wyjął broń, zastrzelił jednego, drugi zaczął uciekać ale też dostał, jednym słowem typowa egzekucja, gangi sie tłuką i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy gangi się tłuką IP: 217.8.166.* 31.05.02, 17:04 Gość portalu: bart napisał(a): > typowa egzekucja, gangi sie tłuką i tyle... nie wiem, ale dla mnie takie kwitowanie sprawy to szerszy objaw przyzwolenia na coś takiego, mi się robi coraz smutniej Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Strzelanina w klifie... 31.05.02, 17:19 No to dwóch było "ofiarami planowanymi", ale co z tą trzecią osobą - oberwała przypadkiem? Może bezpieczniej przenieść się z Warszawy na Zachodni Brzeg albo do Kaszmiru? Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Strzelanina w klifie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 17:26 chaladia napisał(a): > No to dwóch było "ofiarami planowanymi", > ale co z tą trzecią osobą - oberwała przypadkiem? > > Może bezpieczniej przenieść się z Warszawy na Zachodni Brzeg albo do Kaszmiru? > > Chaladia Bolandi ale po co od razu takie emocje, zwykłe gangsterskie porachunkie jakie sie w tv ogląda każdego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: Strzelanina w klifie... IP: *.11.vie.surfer.at 31.05.02, 17:59 Zaskakuje mnie ze da niektorych jest to calkiem zwykle. Gdyby Ci kogos z rodziny zabili tez bys tak mowil? Chodzi synku o to, ze zycie w Warszawie robi sie coraz mniej bezpieczne, ale oczywiscie po co tyle emocji, najwyzej kogos zabija na Twoich oczach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Strzelanina w klifie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 19:52 Gość portalu: liloom napisał(a): > Zaskakuje mnie ze da niektorych jest to calkiem zwykle. > Gdyby Ci kogos z rodziny zabili tez bys tak mowil? > Chodzi synku o to, ze zycie w Warszawie robi sie coraz mniej bezpieczne, ale > oczywiscie po co tyle emocji, najwyzej kogos zabija na Twoich oczach... w całej Polsce robi sie mniej bezpiecznie, w Warszawie akurat jest spadek przestępczości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Strzelanina w klifie... IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.05.02, 18:52 > ale po co od razu takie emocje, zwykłe gangsterskie porachunkie jakie sie w tv > ogląda każdego tygodnia moze dlatego, ze przedwczorja dokladnie w miejscu strzelaniny jadlam obiad? i siedzieli niedaleko mnie mlodzi mezczyzni... i dzis tez mialam tam isc (pyszne placki ziemniaczane...), ale po drodze jeszcze gdzies wstapilam i w drodze do klifa zadzwonil ktos z rewelacjami... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Strzelanina w klifie... 31.05.02, 19:10 Gangster strzela, Pan Bóg kule nosi. Jak następnym razem gangsterowi drgnie łapa, to kula może trafić we mnie albo w Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_laga Re: Strzelanina w klifie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 00:20 indris napisał(a): > Gangster strzela, Pan Bóg kule nosi. Jak następnym razem gangsterowi drgnie > łapa, to kula może trafić we mnie albo w Ciebie. moze. ale czemu pana Boga już z góry za to winić łakniesz ? amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Strzelanina w klifie... IP: *.torun.mpsz.pl 31.05.02, 20:15 dopóki tłuka sie gangi jest ok byle nikomu !!!!!!!!!!!! sie nic nie stało ale oni podobno to profesjonaliści - PS ja bym im wydzielił troche lasów kabackich i tam niech sie strzelaja do woli i broń Boże zadnych śledztw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Strzelanina w klifie... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 00:08 Po co w lasach kabackich? Nie lepiej wydzierżawić kawałek piligonu w Zegrzu od wojska? - tam niech się tłuką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Strzelanina w klifie... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 00:10 Gość portalu: is napisał(a): > Po co w lasach kabackich? Nie lepiej wydzierżawić kawałek piligonu w Zegrzu od > wojska? - tam niech się tłuką... Miało być poligonu, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_laga Re: Strzelanina w klifie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 00:25 Warszawa: Egzekucja w "Klifie"? Została powołana grupa specjalna do zbadania sprawy strzelaniny, jaka miała miejsce w centrum handlowym "Klif" przy ul. Okopowej w Warszawie - poinformował podkomisarz Krzysztof Hajdas z biura prasowego KSP. Dodał, że jest ona wspierana przez policjantów z Centralnego Biura Śledczego. Powiedział, że w wyniku strzelaniny dwie osoby zginęły, a jedna została ciężko ranna i została odwieziona do szpitala. Jedna z osób została postrzelona w głowę i zginęła na miejscu, a druga w klatkę piersiową i po kilkudziesięciu metrach ucieczki zmarła. Do strzelaniny doszło w jednym z barów w centrum handlowym "Klif", gdzie przy stoliku siedziało czterech stałych bywalców. Piąty podszedł do niego wyjął pistolet i strzelił jednemu w głowę, a drugiemu w klatkę piersiową. Ranny został również trzeci z nich. Czwarty mężczyzna oraz sprawca strzelaniny zbiegli. Podkomisarz Hajdas powiedział, że w skład grupy specjalnej wchodzą najlepsi warszawscy policjanci, m.in. z wydziału zabójstw i wydziału kryminalnego. Dodał, że najlepsi policjanci cały czas w sposób drobiazgowy zabezpieczają pozostawione ślady i przesłuchują świadków zdarzenia. Około godz. 18 zostały odholowane dwa samochody, honda civic i bmw, pozostawione przez ofiary zabójstwa. Obecnie sprawę bada prokurator Marek Hajdysz. Jedna z klientek, która była świadkiem strzelaniny powiedziała, że wśród klientów "nie było żadnej paniki, gdyż ludzie byli zbyt zainteresowani zakupami". Dodała, że słyszała dwa lub trzy oddane strzały. W czasie zdarzenia - jak poinformowała klientka - było ok. stu osób. /za onetem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagan Re: Strzelanina w klifie... IP: *.pool.mediaWays.net 01.06.02, 11:28 fajnie w Polsce - dlaczego sa gangsterzy,wojny gangow,mafia itd a nie po prostu - bandyci,porachunki miedzy bandami,kryminalisci itd - prosto i bez glorii. To rowniez tak pod policje - wyglada nobliwie - zwalczanie mafii,gangow etc. A nie walka z bandytami, kryminalistami - czyli nazywanie rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Strzelanina w klifie... IP: *.chello.pl 01.06.02, 11:38 Entuzjastycznie się z Tobą zgadzam. Zamiast czytać w prasie, ze "Grupa nieznanych sprawców włamała sę do banku i uciekła z łupem X zł" wolałabym przeczytać, ze "Grupa bandziorów ukradła z banku X zł". Bez lukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lennon Re: Strzelanina w klifie... IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 01.06.02, 12:26 Chcielismy mic zachod to go mamy - z caly dobrodziejstwem inwentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy złudzenie krótkiego i innych IP: 217.8.166.* 03.06.02, 14:01 oni strzelają do siebie nie dla strzelania, to jest walka o kasę i władzę, a kasa jest w naszych kieszeniach, każdego z nas jak idziemy do kawiarń, sklepów..., które mają ochronę ... no nie wyliczyłem naturalnie wszystkich możliwych źródeł dochodów Odpowiedz Link Zgłoś