Dodaj do ulubionych

chinszczyzna

10.03.05, 16:11
Szukam dobrej chinskiej restauracji (restauracji - nie baru!)w Warszawie i
sklepu ze specjalami (do) chinskiej kuchni.
Pozdrawiam
gajka
Obserwuj wątek
    • bigmaciek Re: chinszczyzna 11.03.05, 11:12
      Cześć,

Sklepy znam dwa: w galerii mokotów jest sklep naprzeciwko supermarketu Hypernova
      obok sklepu z winami. Jest to jednocześnie bar ale mają dość sporo towaru na
      sprzedaż. Drugi był (nie wiem czy jeszcze istnieje) na Poznańskiej naprzeciwko
      tego nowego biurowca przy rogu Koszykowej (jest tam m.in. ambasada RPA).

Co do lokali to z przykrością stwierdzam (choć może się mylę bo ne jestem na
      bieżąco w temacie), że nie ma w tej chwili w Warszawie lokalu z typowo chińską
      kuchnią. Wszytkie to mieszanki tzw. "orientalne" Kiedyś najbliżej chińsczyzny
      był Mekong ale go zlikwidowali (jest tam teraz Absynt). Natomiast wiele różnych
      i sprzecznych opinii słyszałem o Cesarskim Pałacu na rogu Senatorska/Wierzbowa.
      Może spróbować?
      • gajka7 Re: chinszczyzna 11.03.05, 15:26
        Ja tez slyszalam sprzeczne opinie na temat Cesarskiego Palacu, ale w koncu "de
        gustibus..." i chyba bede musiala sama przetestowac. Dziekuje i pozdrawiam.
        gajka
        • bigmaciek Re: chinszczyzna 14.03.05, 14:32
          Napisz jak było. Może tez kiedys skorzystam.

Pozdrawiam
          • jan-w Re: chinszczyzna 17.03.05, 19:39
            Polecam:

CHINA TOWN
            Kuchnia:
            azjatycka, chińska

02-668 Warszawa
            ul. Pieńkowskiego 2
            tel. 857 34 90

Godziny otwarcia:
            Pon-Pt: 12.00-23.00
            Sobota: 12.00-23.00
            Niedziela: 12.00-23.00

Typowo chińska restauracja, na ok.150 miejsc. Dwa poziomy, parter i podziemie.
            Możliwość organizowania bankietów, przyjęć oraz imprez okolicznościowych.

Parking: Tak - 10 miejsc
            Rezerwacja: Tak
            Tel. komórkowy: 602 261 586
            Płatność kartami:
    • marghe_72 Re: chinszczyzna 17.03.05, 21:52
      Sklep z chinszczyzna (i nie tylko) jest również w Blue City
    • tiszinskij Re: chinszczyzna 23.05.05, 19:41
      Szukam dobrej chińskiej restauracji w Wawie. Czy tylko CHIŃSKI PAŁAC?
      pzdr
      tisz
      • Gość: goldi Re: chinszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 05:39
        Wszystkie chińskie i wietnamskie(nie barki)tylko restauracje, które odwiedziłem
        była pseudo azjatycka bo potrawy mają polskie nazwy,nie używają oryginalnych
        azjatyckich warzyw(chociaż są dostepne w 2 hurtowniach i na stadionie),mało
        przypraw i sosów .Generalnie wszystko robione pod polski gust.Najlepiej zapytać
        jakiegoś chińczyka(może zadzwon do ambasady)gdzie jest w W-wie prawdziwa
        chińska restauracja w ,której chińczycy lubią jeść.Wietnamska prawdziwa kuchnia
        jest w barach w sektorze wietnamskim przy dworcu Stadion na Pradze.Tam jest
        kilkanaście barów ze stolami na zewnatrz i różnymi potrawami już gotowymi w
        pojemnikach( tak samo jak w barach arabskich)mówisz co chcesz i ci podają bo
        kiepsko znają polski,a wszystkie potrawy robia dla swoich bo tam pracuje ich
        kilkaset(handluja).Powodzenia w poszukiwaniach
    • hmmm Re: chinszczyzna 25.05.05, 00:06
      Rong Vang, Okopowa 23.
      byłam, nie żałuję.
      chińskie, wietnamskie i tajskie - na tajskie trzeba uważac i jak kelner mówi, że
      ostre, to uwierzyć ;-)
      potrawy są przygotowywane z oryginalnych składników, bo z tego co wiem firma, do
      której Rong Vang należy jest ich importerem.
      klimat - 'Lotos' (sic!) tylko azjatycki.
      ja lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka