Dodaj do ulubionych

Śmierdziele rumuńscy na linii tramwajowej 26

29.03.05, 17:36
Molestują całymi ekipami pasażerów.Pisanie o interwencje do ZTM to pisanie "na
Berdyczów".Przysłali mi odpowiedź:

"Od:Janina Sienkiewicz <j.sienkiewicz@ztm.waw.pl>
Data:2005-03-09 11:57
Do:umfana@gazeta.pl
Temat:kontroli na linii 26
Witam,
Informuję, że Dział Kontoli Biletów oprócz rutynowych kontroli biletów
przeprowadza również akcje specjalne. W najbliższym czasie planowana jest taka
akcja na linii 26.
Pozdrawiam"

...i na tym koniec a ludzie dalej są atakowani przez cyganów rumuńskich na tej
lini tramwajowej, która jest po prostu niebezpieczną linią!
Obserwuj wątek
    • sebpl Ależ to piękny temat... 29.03.05, 17:53
      Ależ to piękny temat dla Stołka: ZTM przeprowadza akcję.
      Warto ich złapać za słowo i wymusić by nie była to tylko akcja, ale stałe
      działanie.
      Kontrolerzy biletów są od egzekwowania regulaminu w taborach, tak więc
      rozumiem, że to na nich spadnie ten zaszczyt. W ten sposób będą podwójnie
      użyteczni; oprócz łapania gapowiczów, pilnowaliby porządku w komunikacji
      miejskiej.
      • umfana Re: Ależ to piękny temat... 29.03.05, 17:59
        Sebpl :o)
        Dlatego napisałam ten wątek na naszym forum...
        Może jakiś dziennikarz zainteresuje się tym problemem?
        Pożyjemy, zobaczymy...
        Pozdrawiam!
    • j_karolak Re: Śmierdziele rumuńscy na linii tramwajowej 26 30.03.05, 08:23
      My, bogaci Polacy, nie życzymy sobie jeździć komunikacją miejską wspólnie z
      zagraniczną, biedną hołotą.

Proponujemy utworzenie specjalnie wydzielonych przedziałow w tramwajach
      oznakowanych gustownymi tabliczkami: "Tylko dla Polaków".
    • Gość: Mar umfana-rasistka!!!!! faszystka!!!!! IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 08:47
      To nie "rumuńscy śmierdziele" tylko TURYŚCI RUMUŃSCY O ODMIENNYM POJMOWANIU
      KWESTII HIGIENY ZE WZGLĘDU NA RÓŻNICE KULTUROWE! We wspólnej Europie
      różnorodnośc jest zaletą i wartosćią!
      • j_karolak Re: umfana-rasistka!!!!! faszystka!!!!! 30.03.05, 08:57
        Rumuni mają tyle wspólnego z Cyganami co ty z inteligencją. Czyli po prostu
        czasami się mijacie na ulicy.
        • umfana Re: umfana-rasistka!!!!! faszystka!!!!! 30.03.05, 15:27
          j_karolak napisał:

> Rumuni mają tyle wspólnego z Cyganami co ty z inteligencją. Czyli po prostu
          > czasami się mijacie na ulicy.

Podpisuję się pod postem Janusza :o)
          ...i przypominam to co już we wcześniejszym wątku na ten temat napisałam:
          żebracy rumuńscy pochodzenia cygańskiego przynoszą hańbę Romom i Rumunom!!
          • habitus Re: umfana-rasistka!!!!! faszystka!!!!! 30.03.05, 15:41
            Ale jakoś ani Rumuni, ani Romowie nie protestują. Ta hańba ich nie obchodzi.
            Wyobrażasz sobie, że cygański król wyda zakaz żebrania i okradania pasażerów
            26-tki :)))
            Może to zrobić straż miejska albo policja na podstawie przepisów KK o zakłócaniu
            porządku publicznego, żebraniu w miejscach publicznych oraz KKS (?) świadczenia
            usług bez opodatkowania.
            • umfana Czy ci żebracy przebywają legalnie w Polsce? 30.03.05, 15:47
              Sądzę że nie!
              Powinni być deportowani do swojego kraju z którego przybyli nielegalnie tutaj
              przez tzw. zielone granice.
              Już raz polska policja przyprowadziła taką akcję, likwidując ich siedlisko pod
              jednym z warszawskich mostów!
    • Gość: ZZ RACZEJ CYGAŃSCY, TO NIE TO SAMO. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:04
      • Gość: Mar CYGANIE to mniejszość narodowa IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 09:22
        Cyganie to wartościowa mniejszość narodowa, której wkład w budowę kultury
        zarówno polskiej, jak i rumuńskiej jest niezaprzeczalny. Niedopuszczalne są
        faszystowsko-rasistowskie wezwania niejakiej umfany do zakazania obywatelom
        narodowości romskiej podróżowania środkami komunikacji miejskiej tylko ze
        wzglęu na różnice kulturowe w stosunku do obywateli narodowości polskiej!
        Skojarzenie z działaniami okupanta hitlerowskiego i przedzialami nur fur
        deutsche w tramwajach są nieuniknione! To hańba narodu poslkiego! Wzywam do
        poszanowania godnośći ROmów w imię europejskiego szacunku dla różnorodnosći!
        • anmanika Re: CYGANIE to mniejszość narodowa 30.03.05, 12:24
          Nie wiem dlaczego czepiacie sie Cyganow, wsiadzcie do 175 jak jada nim bezdomni
          udajacy sie do kapucynow na Miodowa, to jest dopiero czysty survival.
          • j_karolak Re: CYGANIE to mniejszość narodowa 30.03.05, 12:26
            Pewnie, dla biednych i bezdomnych też należy zrobić osobne przedziały. To
            wstyd, żeby w cywilizowanym państwie ludzie bezdomni traktowani byli jak
            normalny element naszego społeczeństwa!
            • anmanika Re: CYGANIE to mniejszość narodowa 30.03.05, 12:49
              Zle sie zrozumielismy, nic nie mam do bezdomych, wspolczuje im i staram w
              skromnej skali pomoc i absolutnie nie wzbraniam im jazdy autobusem aczkolwiek
              powtarzam raz jeszcze, jazda tym samym autobusem z kilkorgiem bezdomnych to
              czysty survival.
              • sebpl CYGANIE to mniejszość haraczowa 30.03.05, 14:30
                Nikt tutaj nie sprzeciwia się podróży Rumunów, a szczególnie pięknych Rumunek
                (II Miss World w 2000 r. - blondwłosa piękność) :)

Natomiast nie ma zgody na grajków, żebraków i "haraczowników dobrego serca".
                Nie po to płacę ZTM, żeby jakiś Rumun mi chuchał cebulą w twarz (o brzydkich
                zapachach mówi regulamin).

Co do wydzielonych wagonów jestem za! Oddzielny wagon dla kieszonkowców -
                najlepiej jadący wprost do Wisły!
                • Gość: Mar ile kosztuje bilet na autobus???? IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 16:08
                  2 złote, 4 złote - nawet nie wiem. Ale Jak ty płacisz 4 złote i możesz za to
                  objechać całe miasto, to MUSISZ zaakceptpwać gorsze warunki niż ja,. który
                  musiałem wydać ileśtam siąt tysięcy na samochód i płacę za beznynę też chyba
                  coś niecałe 4 złote z litr. Więc ja moge podróżować w oparach Gucci pour homme
                  i zielonej choinki zapachowej. A tobie bedzie Rom dmuchał cebulą w nos. I
                  bardzo dobrze. To jest sprawiedliwe!
                  • sebpl Re: ile kosztuje bilet na autobus???? 30.03.05, 16:35
                    Kochany ja podróżuję w oparach Shiseido Basala i nie życzę sobie, żeby jakiś
                    śmierdziel zakłócał główną nutę zapachową. Nieważne ile płacę. Płacę więc
                    wymagam! W regulaminie jest jasno napisane - śmierdziele won!
                    • mar_elx Shisheido Basala... 30.03.05, 16:52
                      nie podejrzewałem takiego ciołka o tak dobry gust.... No ale szyszejdo jest
                      wzglenie tanie.... więc pewnie dlatego się skusiłeś.
                      • sebpl Re: Shisheido Basala... 30.03.05, 16:57
                        A co to jest "ciołka"?
                        Rodzice tak do mnie nie mówili, nie znam tego pojęcia.
                        • Gość: Mar ciołek IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 17:31
                          Ciołek - cielę, młode zwierzą nieparzystokopytnych, no. KROWY. W prznośni -
                          osoba mało rozgarnięta, niezdarna, popełniająca nietakty, niemądra...

No i wierszyk (coby umieścić ciołka w literaturze i upełnomocnić jego bytność w
                          języku polskim):

Ile za tego ciołka?
                          Piniędzy opołka!
                          Niechże bedzie pół opołki, główka kapusty, róg tabaki
                          Nie bądź chamie skąpy taki!
                          • sebpl Re: ciołek 30.03.05, 18:17
                            No to ciężkie miałeś dzieciństwo :(
        • umfana Mar mylisz pojęcia-mieszasz normalność z patologią 30.03.05, 15:37
          Agresywnie żebrzący cyganie rumuńscy przynoszą hańbę Rumunii i Romom!
          Są PATOLOGIĄ społeczną a nie turystami...
          Nielegalnie, bez biletów jeżdżą środkami miejskiej komunikacji a wyżebrane
          pieniądze od Polaków przepijają denaturatem w kanałach!
          • Gość: Mar [...] IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 16:04
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Mar a ty i tak jesteś.... IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 16:22
            no właśnie, już wiesz co ty jesteś. A skoro skasowali, to znaczy, żeś
            przeczytała!!!!!!
            • habitus Re: a ty i tak jesteś.... 30.03.05, 16:47
              A te opary to dowozisz z tego bieda-osiedla przy Dzieci Warszawy? No tak,
              stamtąd trzeba samochodem, bo połączenia z przesiadką....
              • mar_elx nie mieszkam na "osiedlu" w ścisłym tego słowa... 30.03.05, 16:53
                znaczeniu. Pamiętaj, że drut można ciągnąć. Ten od interneta też.
                • habitus Re: nie mieszkam na "osiedlu" w ścisłym tego słow 30.03.05, 17:08
                  O internecie to faktycznie obiło mi się o uszy. Ale w tym drugim to przyznaję,
                  nie mogę rywalizować z tobą. A ten drut to dokąd ciągniesz? Do tej budki z
                  napisem Informacja w Leroy Merlin :))) czy do recepcji w Oriflame?
                  • Gość: Mar lokalizacja: IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.05, 17:27
                    tego to ja tu na pewno z dokladnoscią do minut szerokości i długości NIE
                    NAPISZĘ.
                    • umfana Re: lokalizacja: 30.03.05, 21:21

• umfana Mar twoje posty swiadczą tylko o tobie samym :o) 30.03.05, 21:26
                      Dajesz świadctwo nimi kim naprawdę jesteś :o) Bez odbioru smutasku!
                      • Gość: Mar umfana to po zulusku.... IP: *.skorosze.2a.pl 31.03.05, 09:33
                        kurvva cichodajka
                        • cartman25 Re: umfana to po zulusku.... 31.03.05, 10:36
                          Mar to po "forumowemu": cham i sku..syn...
                          • Gość: Mar cartman25 - alfonsem jesteś tej... IP: *.skorosze.2a.pl 31.03.05, 12:14
                            zuluskiej cichodajki?
                            • habitus Re: cartman25 - alfonsem jesteś tej... 31.03.05, 12:26

Człowieku, z jakiego ty domu pochodzisz, że nieznajomą kobietę tak nazywasz...
                              Prostak to za łagodne określenie dla ciebie. Tatuś tak mówił o ciociach?
                            • cartman25 Nie Mar, znajomym psychiatry któremu zwiałeś 31.03.05, 12:38
                              podczas badania...
    • Gość: Adolf Re: Śmierdziele rumuńscy na linii tramwajowej 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:50
      Władze miasta przygotowują już projekt ostatecznego rozwiązania kwestii cygańskiej.
      • Gość: kot Re: ostatecznego rozwiazania kwestii cyganskiej IP: *.ipt.aol.com 30.03.05, 16:57
        Brzmi jak oryginalny tekst propagandy hitlerowskiej.
        • Gość: Adolf Re: ostatecznego rozwiazania kwestii cyganskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:07
          Gość portalu: kot napisał(a):

> Brzmi jak oryginalny tekst propagandy hitlerowskiej.

żartujesz...?
          • karmin-cynober Re: ostatecznego rozwiazania kwestii cyganskiej 30.03.05, 18:11
            ostateczne rozwiazanie kwestii zydowskiej -to oryginalny cytat z propagandy
            nazistow
    • jah_soldier Proszę nie odpowiadać na ten post-to rasizm 30.03.05, 17:33
      Koło mnie mieszkają cyganie rumuńscy i nawet są czyści. Nie można napisać-
      brudasy- bez wskazywania narodowości? A moze proponujesz ich jeszcze spalić jak
      śmieci, żeby było czyściej?
      • Gość: Danuta Re: Proszę nie odpowiadać na ten post-to rasizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 09:39
        POPIERAM - "CIEKAWY POMYSŁ", ZNANY JUŻ Z HISTORII, NIE TYLKO XX WIEKU!!
        • Gość: Dyzio Ta dyskusja staje się wysoce moczopędna ... IP: 62.233.191.* 31.03.05, 11:18
          poza tym spora część ostatnich postów to li i jedyhnie upajanie sie własnym
          tekstem bez zwracania uwagi na wpisy poprzedników ...
          A wracając do rzeczy ja tez jestem w tej większości, która jest przekonana, że
          ZTM biorąc kasę od pasażerów MUSI im za to zapewnić określony komfort
          podróżowania. W tym zaś mieści się i to, że kanary prócz łapania gapowiczów
          MUSZĄ wyłapywać i wystawiać na zewnątrz wszelkichżebraków i innych śmierdzieli
          niezależnie od ich narodowości. Jestem za tym by równo pacyfikować cygańsko -
          rumunskich żebraków w Warszawie oraz zapijaczonych Polaków w Londynie. Nacja
          nie ma nic do rzeczy. Taka prawda. Howgh !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka