create 07.04.05, 19:01 Często gubie ultoki z telefonami, więc może lepeij będzie zostawić namiary na forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
create Pizzeria Primaverra 07.04.05, 19:03 właśnie zamówiłem, musialem sobie przypomnieć że leży na Gołkowskiej , a pozniej znalazłem w necie namiary www.poliszcity.pl/categories/1/view.php?what=63 Odpowiedz Link Zgłoś
create pachnie nieźle 07.04.05, 19:09 wrócę za trochę to powiem czy dobra knajpa Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: bardzo dobre ciasto. 11.04.05, 21:41 Najbardziej na ich stronie spodobalo mi sie: DUŻA PIZZA CTERY SERY i FILET KURCAKA :-D Ale zarcie spoko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: bardzo dobre ciasto. 17.12.05, 18:31 Ja też bardzo lubie ich pizze, np. cztery sery - mmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
create cztery sery 18.12.05, 00:13 a ja chcialem sie poskarzyc, ze slabo mieszja te sery ostatnio. Wg. mnie powinni, te sery bardziej siekac/trzec a dopiero pozniej na pizze a nie tak robic ze wychodzi kawalek pizzy z serem i kawalek pusty. Dlatego ostatnio biore pizze podstawowa z dodatkowym serem i pomidorami. MMMMMMMmm Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: cztery sery 13.01.09, 23:06 U mnie na ogół są po 1 serze na 2 kawałki i nie ma dziur między nimi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 11.04.05, 13:48 jako czlowiek praktyczny mam caly plik ulotek z zarciem z okolicy (Bernardynska), moge ci podrzucic pare telefonow Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 11.04.05, 14:25 jakbyś mógł tu podzielić się swoją wiedzą byłbym zobowiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 18.04.05, 12:24 oj przepraszam, zagapiłem się. Podrzucę namiary jak tylko wrócę do domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 14.04.05, 16:17 'Fratelli' na Sobieskiego 18 (boscy) - pizza, pasty i salatki ('male' sa duze): 858-10-10 (chyba bez limitu cenowego) 'Mala Turcja' w Best(and Only) Sadyba Mallu - 'kebab, grill, pide' i cos intrygujaco nazwanego 'turecka zupa goralska': 370-33-70 (limit od 25 zeta) La Stella w Alei Wilanowskiej - 'pizza, grill & pasta': 424 77 88, 642 06 24 Oprocz tego pewnie jakies KFC, Pizza Hut i TelePizza, ale tego nie jadam. z. Odpowiedz Link Zgłoś
piaget11 Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 25.05.05, 10:20 w Sadybie Małą Turcja? Powiedz, w którym miejscu? thx Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 27.05.05, 16:17 na górze, tam gdzie McDonald, ExpressPizza San Marzano i te inne knajpy Odpowiedz Link Zgłoś
create dzisiaj próbuje Fratelli 27.05.05, 18:25 ich menu jest na stronie: www.pizzerie.warszawa.pl/info_lokal.php?id=20&poz=2 Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: dzisiaj próbuje Fratelli 28.05.05, 12:20 Jednak wolę primaverrę. Chodzi mi o ciasto - i tu i tam jest dobre, ale w primaverze ono jest takie lekko słodkawe, wydaje mi sie ze lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Pizzeria 12.08.05, 16:40 Nie sprawdzilam, ale uprzejmie donosze: www.segment.sadyba.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiek23 Re: Pizzeria 17.08.05, 12:29 Ja sprawdziłam i polecam, bywam tam od czasu do czasu (do domu jeszcze nie zamawiałam) - pizza pyszna, ceny przystępne, bardzo miła obsługa. Inne potrawy też mają dobre i do tego bardzo estetycznie podają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Pizzeria 02.12.05, 15:07 wczoraj sprawdzilam :) pyszny lunch za 17 zl z dostawa do domu. szkoda tylko, ze mizerie nalozyli do tego samego pojemnika co mieso i ziemniaki, smietana byla wszedzie. poza tym smacznie, na pewno jeszcze skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary przypomniało mi się 09.12.05, 19:19 że obiecałem podać namiary.I nie podałem:/ więc chciałem się zrehabilitować:) Pizeria Primavera na Gołkowskiej 65108, 651 84 74 dostawa gratis restauracja Segment, Powsińska 18 a www.segment.sadyba.waw.pl 424 14 14 (do 21.30) telepizza na Czerniakowskiej 840 08 23 Mario, Bernardyńska 17 424 59 79 dostarczają też zakupy ze sklepu Midi Egzotik (znaczy się "żółty":) Pizza Huć 5363636 Pizza Dominium 549 94 44 549 95 55 Pizzeria Positano w Panoramie (Al. Witosa) 642 87 11 Metro Kuchnia (chińska, turecka) 9646 To tyle co mam na ulotkach. Redakcja nie bierze odpowiedzialności za aktualnośc telefonów;) Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: przypomniało mi się 18.12.05, 19:57 Pizza w Segmencie rzeczywiscie jest dobra (dziekuje za namiary), ale osobiscie mam sentyment do Fratelli. Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 Re: przypomniało mi się 10.06.06, 08:12 a gdzie jest metro kuchniachinska i turecka? ktos tam byl? poleca, nie poleca? Odpowiedz Link Zgłoś
create La Stella 21.05.06, 17:40 nie polecam tej pizzeri, za dużo tłuszczu i prawie bez smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Da Grasso 02.06.06, 00:19 zamówiliśmy pizzę, więc mogę zrecenzować Duży plus: mała pizza ma taki rozmiar jak duża u innych:) Duży minus: folia aluminiowa pod ciastem rwie się od noża i miesza się z pizzą Mają dobry sos czosnkowy. Ogólnie pizza bardzo mi smakowała, ale żonie już nie; twierdzi, że dali do niej nieświeży szpinak i że nie będzie tam więcej zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka28 Re: Da Grasso 06.07.06, 23:16 Ja od niedawna zamawiam z Da Grasso przy Sobieskiego, mam ulubioną pizzę z kebabem i naprawdę mi smakuje, no i faktycznie - duża jest duuuża :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Da Grasso 07.07.06, 10:32 gdyby jeszcze nie ta cholerna folia...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka28 Re: Da Grasso 07.07.06, 18:04 do mojej pizzy akurat sie nie przyczepiła, osobiście też wolę bez aluminiowych dodatków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Da Grasso 08.07.06, 00:39 to miałaś szczęście, bo mnie (a w zasadzie nas) strasznie wkurzyło wydłubywanie co chwila kolejnych kawałków folii aluminiowej:/ Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy_jasiek Re: Da Grasso 08.07.06, 14:13 hm.. to dziwne bo ja juz od dawna zajadam sie pizza z da grasso (wlasciwie to juz mi sie przejadla :) i nie mialam nigdy problemow z owa folia ale moze jakos folii i jej ilosc zalezy od lokalu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka28 Re: Da Grasso 15.07.06, 22:57 :) nie wiem czy folie aluminiowe się od siebie czymś różnią, ja zamawiam z Sobieskiego/Limanowskiego i jestem zadowolona, generalnie lubię pizzę a z Da Grasso szczególnie i jeszcze mi się nie przejadła :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Da Grasso 27.03.08, 21:20 Da Grasso tylko na telefon, szczegolnie w dni powszednie, kiedy bywa tam mniej ludzi. Jesli w DG jest tylko paru klientow, obsluga przejmuje kontrole nad pilotem do telewizora i nad nastrojem. Pilot sluzy do podkrecania dzwieku ('na maksa daj, na maksa!' - najpopularniejsza stacja to VIVA chyba, umcyk umcyk), a nastroj robi sie szampanski. Prosby o przyciszenie skutkuja, dopoki sie nie odwroci - wtedy 'muza' wraca do opcji 'na maksa', a kucharze, jak wynikalo z ich rozmowy 'mieli niezla polewke'. Czulismy sie jak intruzi. Wczesniej tez tak bywalo, ale bez glosnych komentarzy, bez nabijania sie z klientow i bez 'dawania na maksa'. Brr, nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Da Grasso 01.04.08, 01:30 Bym wyszedł i zakomunikował, że nie poto przyszedłem, więc do zapłaty też się nie poczuwam, a jak chcą to niech mnie pozywają. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Jadalnia *** 022 642-93-03 21.08.06, 19:12 Na Nałęczowskiej 60 chyba, między wylotem Krolowej M i Sobieskiego (ale po stronie zielonego budynku) w jednym z niewysokich blokow ukryta jest wdziecznie urzadzona Jadalnia. Menu eklektyczne, wlosko-egzotyczne. Porcje są olbrzymie - zupy podawane w gigantycznych miskach, kluskami moga najesc sie dwie osoby (ok - osoby-kobiety raczej;), to samo z salatami. Ceny od 4 zl (bruchetta) do 22 (najdrozsza z past), kawa ok. 8; a ciasto 9 zl/kawalek. Najlepsze ze wszystkiego sa makarony (kazdy z 10 rodzajow pyszny) i laksa - cudownie ostrawa, z duza iloscia 'robali' i to 'robali' przedniej jakosci, nie jakis pokurczonych krewetek-odpadow z Lider Price. (Wlasnie laksa z Jadalni nawrocila na frutti di mare zagorzala ich przeciwniczke!). Rozczarowuja ciasta (porcje dla krasnoludka, duza ilosc bitej smietany ze spreju), zadziwia tez obsluga, ktora wyrywa talerze, ledwo z bylejakiego powodu odlozy sie sztucce (wyrywa nawet wtedy, kiedy sztucce ulozone za na krzyz!). Reszta - bardzo ok! (Dla zbieraczy autografow i zdjec z celebrities: w Jadalni zywi sie cale TVN) I jeszcze - knajpka jest fajnie urzadzona (kolory czarnej kawy i latte, biale meble), nic z przasnych klimatow Fratellich czy gorących wyziewow Da Grasso. Miejsce, gdzie mozna nie tylko swietnie (i relatywnie tanio) zjesc, ale i posiedziec dluzej ze znajomymi. A - dostarczaja na telefon:) Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: Jadalnia *** 022 642-93-03 22.08.06, 09:20 nawet maja wlasna strone internetowa: jadalnia.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
surfside Re: Jadalnia *** 022 642-93-03 26.04.07, 13:14 Odradzam! Wysokie ceny - jedzenie przyrządzone po amatorsku, bez smaku. Penne - to zwykłe makarony gotowane jak w domu - na moim daniu rzucone były tzre sklejone palsterki salami (chyba prosto z paczki). Podane niechlujnie. Oprócz tego co chwila przyjezdzali jacys podejrzani ludzie do wlasciciela o wygladzie dresiarzy czy gangsterów - zero klimatu i nastroju! Omijac z daleka, szkoda czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary kolejna recenzja czyli "Segment" 22.08.06, 20:43 krótko: dobra, porządna pizza, ale bez rewelacji. Jakby komuś nie chciało się długo szukać, może zadzwonić do nich i na pewno nie dostanie byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: kolejna recenzja czyli "Segment" 06.07.09, 09:30 tym razem nie będzie dobrej recenzji; pizza z "Segmentu", którą dostałem wczoraj, powinna się nazywać Śląska albo Górnicza ze wzgledu na bogate pokłady węgla ukryte pod jej spodem. Dodatków mało a ciasto cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej28aaa Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 15.10.06, 18:13 Nowy Shanghai nad star marketem na rogu Nałęczowskiej i Sobieskiego, myślałem kiedyś że taki sobie, a jednak spodobał mi się bardzo i często tu przychodzę i zamawiam. Naprawdę dobre; ponadto od 12 do 16 mają jakieś tańsze zestawy obiadowe (chyba 18 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Nowa chińska knajpa na Sadybie 04.07.09, 20:44 NGON-NGON ul. Zakręt 8, róg Jodłowej tel. 880 850 856 albo 842 11 32 dostawa do firm i mieszkan codziennie od 11 do 19. Przy zamówieniach powyzej 35 złotych transport gratis. Poniżej - 5 złotych (w ograniczonej strefie) W menu szczególnie ciekawie wygląda "Ryż z rozmaitości" :-) Aha, pewnie nie taki był zamiar właściciela, ale jak zobaczyłem nazwę pierwszy raz, to ją przeczytałem "ZGON-ZGON" :) Odpowiedz Link Zgłoś
desdasdem Re: Nowa chińska knajpa na Sadybie 30.12.11, 15:11 Drugi numer jest błędny- poprawny to 842 11 31. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka28 Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 08.01.10, 21:20 Na rogu Limanowskiego i Sobieskiego powstał nowy kebab - Arena. Bardzo podoba mi się sam lokal - nowoczesny i kolorowy. Jadłam cheesburgera i był naprawdę pyszny, mój chłopak wziął kebab drobiowy na cienkim cieście i też bardzo mu smakował. Na ulotce jest informacje, że można zamówić dostawę do domu. Jeszcze nie korzystałam więc nie wiem jak to wygląda. Tel. dla zainteresowanych 022 642 50 04 Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Żarcie na telefon w naszych okolicach 12.01.10, 17:27 Kebab jak kebab - przecietny, ale lepiej brac na wynos. Bylam tam przed swietami i nigdy wiecej tam nie pojde. Po pierwsze - to samo, co w sprzezonej chyba z tym kebabem DaGrasso: ogluszajaca muzyka. Po drugie - obslugujacy mnie pan ponury jak gradowa noc. Nie wymagam firmowego usmiechu i slodkiego szczebiotu, nie o to chodzi ale on sie patrzyl tak, jakby mi mial za chwile przylożyć. Kiedy jadlam, przyszedl drugi pan z obslugi - rozwożący. Nie krepujac sie moja obecnoscia zaczal opowiadac koledze o tych k..., ktorym wlasnie zawiozl jedzenie. Ze, k..., nie daly mu nawet dwudziestu groszy za fatyge, pi.. j... i ze on je w takim razie pie... i bedzie do tych szmat jezdzil na koncu, zeby dostawaly zimne. Ze wzgledu na atmosfere byl to wiec jeden z gorszych moich posilkow w tym tysiącleciu. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś