Gość: łołoło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 21:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bielinka Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy 07.04.05, 21:54 Ja niestety jestem teraz w Kijowie. Niestety, bo czuje sie bardzo osamotniona w żałobie po Ojcu... Tu oprócz Kościoła nie ma śladu tego co się stało. Może ktos wyśmiewać, to co się dzieje w Polsce, Warszawie, na ulicach, ale chciałabym być z Wami i móc wyrazic to co czuję, tak jak Wy wszyscy... Może się ktos śmiać, tylko jeśli jego spotka podobna strata może zrozumie z czego się śmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlak MAly Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.mgh.harvard.edu 07.04.05, 22:23 nie wiem czy ci to pomoze ale ja jestem w Bostonie i mniej wiecej czuje sie tak samo. Tutaj tak bardzo sie nie przezywa smierci Ojca Swietego i wogole chcialbym bardzo byc teraz w polsce i dzielic te chw8ile z pOlakami. Ale bedzie mi to dane dopiero za 1.5 tygodnia:( POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.152.252.74.res-cmts.mlf.ptd.net 08.04.05, 01:32 Taka atmosfera zalobna moze byc tylko w Polsce. Ja mieszkam za wielka woda, ale tylko flagi panstwowe opuszczone sa do polowy. No coz, mieszkam w kraju wielu ras i religii, gdzie inaczej czci sie zmarle wazne osobistosci, najwiecej pamiec Papieza czci sie w kosciolach i srodkach masowego przekazu, ale tez nie tak pewnie jak w Polsce. Kto chce pali sobie w oknach swiatelka lub znicze w domu. Mozna je zobaczyc wieczor. Kazdy kraj jest inny. W Meksyku na czesc papieza tanczono w rytm "mariachi", co brzmi egzotycznie i wesolo, a stroje kobiet sa rozowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.04.05, 01:36 naprawde niesamowita atmosfera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.idea.pl 08.04.05, 02:44 Nikt się nie będzie śmiał. Też kiedyś przeżywałem odejście bliskiej Osoby w oddaleniu. Teraz cieszę się, że mogę być w Polsce, ale rozumiem Cię i jestem z Tobą. Trzymaj się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:08 na dwóch ulicach - ktoś jednka nie wiedział:(( w Centrum i w Wesołej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hives Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 22:55 Na jana Pawła II byla masa ludzi. Korki na kazdej dojazdowej ulicy do al. Jana Pawla II byly bardzo dlugie np. cala powązkowska i gen. Maczka. Niepodległości. Al. Jana Pawła II bezie dziś w nocy świeciła jak w dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek odp. IP: *.aster.pl 07.04.05, 23:00 DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY DZIŚ BYLI W AL. JANA PAWŁA. TO BYŁO NIESAMOWITE. Odpowiedz Link Zgłoś
kompromiss ja też dziękuję 07.04.05, 23:09 Właśnie wróciłam z Al. Jana Pawła II w Warszawie. DZIĘKUJĘ, że mogłam to przeżyć razem z Wami. Mam nadzieję, że On to widział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart@ Re: ja też dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:17 oczywiscie ze nasz Papiez to widzial... i usmiechal sie do nas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelo Dzis na rogu Solidarnosci.. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 08.04.05, 01:06 Reportaz byl robiony grubo przed 21. Zdjecia tez nie uwidaczniaja tych tlumow. Skrzyzowanie Solidarnosci z Jana Pawla II bylo cale zablokowane oprocz hymnu narodowego slyszelimy ok 2 min klaksony samochodowe i chyba jeden policyjny. Szkoda, ze nikt nie zaintonowal Barki badz modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max smietnik IP: *.chello.pl 08.04.05, 01:28 pokazcie zdjecia jak to teraz wygalda (za dnia). smietnik wielki, porozrzucane znicze, pdeptana trawa, jakies swistki, , miejscami trawa wypalona.... gdize byla straz miejska kiedy niszczono zielen? teraz wszyscy za to zaplacimy zmiejskich funduszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala81 (*) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 01:55 Szkoda, że fotoreporterzy Gazety nie pokazali jak naprawdę wyglądała Al. Jana Pawła II. Skupili się niestety na fotografowaniu straganów ze zniczami i pojedyńczych osób. A było tak pięknie...o 21:37 zawyły klaksony samochodów i sygnał jednej z karetek znajdujących się w tym czasie w alei. Ludzie wysiadali z samochodów, by choć na moment pomodlić się i zapalić świeczkę. Byłam, widziałam, dziękuję. Papież się do nas napewno uśmiechnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: smietnik IP: *.iim.pl / *.iim.pl 08.04.05, 21:54 ja bylam w dzien w alei Jana Pawla i widzialam znicze, ktore ciagle ktos podpalal od nowa, zadnych smieci...tylko znicze. a skoro piszesz o wypalonej i zadeptanej trawie, to chcialam przypommniec, ze nie trawa jest najwazniejsza.warszawa pokazala kolejny raz, ze ma uczucia i ze ludziom nie jest wszystko jedno. a w sprawie kosztow wczorajszej akcji - wczoraj byly tam dziesiatki tysiecy ludzi, Warszawiakow i mysle ze oni, tak jak ja - chetnie zaplaca a w ogole - wczoraj bylo pieknie i niesamowicie. dziekuje tym ktorzy byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bes 07.04.2005 IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 08.04.05, 02:12 byłam wieczorem na płonącej ulicy gdy Jan Paweł uśmiechał się z bilboardów w świetle fleszy zamilkło zdyszane miasto a samochody zaprosiły na spacer sieroty polakow i braci którym pękły skorupki na sercach widziałam jak Dobry Pan Bóg przysiadł na chwilę przy pustym przystanku tak bardzo był wzruszony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietuchy ursynów - Park JPII IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 02:51 Na Ursynowie cały park przez kilka godzin świecił tysiącem zniczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Szkoda, że tak mało zdjęć IP: *.chello.pl 08.04.05, 06:54 Szkoda że pokazaliście tu tak mało zdjęć, a było co fotografować :( Odpowiedz Link Zgłoś