Dodaj do ulubionych

Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 21:07
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • bielinka Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy 07.04.05, 21:54
      Ja niestety jestem teraz w Kijowie. Niestety, bo czuje sie bardzo osamotniona w
      żałobie po Ojcu... Tu oprócz Kościoła nie ma śladu tego co się stało. Może ktos
      wyśmiewać, to co się dzieje w Polsce, Warszawie, na ulicach, ale chciałabym być
      z Wami i móc wyrazic to co czuję, tak jak Wy wszyscy... Może się ktos śmiać,
      tylko jeśli jego spotka podobna strata może zrozumie z czego się śmiał.
      • Gość: POlak MAly Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.mgh.harvard.edu 07.04.05, 22:23
        nie wiem czy ci to pomoze ale ja jestem w Bostonie i mniej wiecej czuje sie tak samo. Tutaj tak bardzo sie nie przezywa smierci Ojca Swietego i wogole chcialbym bardzo byc teraz w polsce i dzielic te chw8ile z pOlakami. Ale bedzie mi to dane dopiero za 1.5 tygodnia:( POzdrawiam
      • Gość: Tekla Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.152.252.74.res-cmts.mlf.ptd.net 08.04.05, 01:32
        Taka atmosfera zalobna moze byc tylko w Polsce.
        Ja mieszkam za wielka woda, ale tylko flagi panstwowe opuszczone sa do polowy.
        No coz, mieszkam w kraju wielu ras i religii, gdzie inaczej czci sie zmarle
        wazne osobistosci, najwiecej pamiec Papieza czci sie w kosciolach i srodkach
        masowego przekazu, ale tez nie tak pewnie jak w Polsce.
        Kto chce pali sobie w oknach swiatelka lub znicze w domu. Mozna je zobaczyc
        wieczor.
        Kazdy kraj jest inny. W Meksyku na czesc papieza tanczono w rytm "mariachi", co
        brzmi egzotycznie i wesolo, a stroje kobiet sa rozowe.
        • Gość: Ann 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.04.05, 01:36
          naprawde
          niesamowita
          atmosfera
          ...
      • Gość: Slawek Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.idea.pl 08.04.05, 02:44
        Nikt się nie będzie śmiał. Też kiedyś przeżywałem odejście bliskiej Osoby w
        oddaleniu. Teraz cieszę się, że mogę być w Polsce, ale rozumiem Cię i jestem z
        Tobą. Trzymaj się!!
    • Gość: gośc Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:08
      na dwóch ulicach - ktoś jednka nie wiedział:((
      w Centrum i w Wesołej
      • Gość: Hives Re: Środa 21:37. Cała Warszawa na jednej ulicy IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 22:55
        Na jana Pawła II byla masa ludzi. Korki na kazdej dojazdowej ulicy do al. Jana
        Pawla II byly bardzo dlugie np. cala powązkowska i gen. Maczka. Niepodległości.
        Al. Jana Pawła II bezie dziś w nocy świeciła jak w dzien.
    • Gość: jacek odp. IP: *.aster.pl 07.04.05, 23:00
      DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY DZIŚ BYLI W AL. JANA PAWŁA. TO BYŁO NIESAMOWITE.
      • kompromiss ja też dziękuję 07.04.05, 23:09
        Właśnie wróciłam z Al. Jana Pawła II w Warszawie. DZIĘKUJĘ, że mogłam to
        przeżyć razem z Wami. Mam nadzieję, że On to widział...
        • Gość: mart@ Re: ja też dziękuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:17
          oczywiscie ze nasz Papiez to widzial... i usmiechal sie do nas:)
    • Gość: Angelo Dzis na rogu Solidarnosci.. IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 08.04.05, 01:06
      Reportaz byl robiony grubo przed 21. Zdjecia tez nie uwidaczniaja tych tlumow.
      Skrzyzowanie Solidarnosci z Jana Pawla II bylo cale zablokowane oprocz hymnu
      narodowego slyszelimy ok 2 min klaksony samochodowe i chyba jeden policyjny.
      Szkoda, ze nikt nie zaintonowal Barki badz modlitwy.
    • Gość: max smietnik IP: *.chello.pl 08.04.05, 01:28
      pokazcie zdjecia jak to teraz wygalda (za dnia). smietnik wielki, porozrzucane
      znicze, pdeptana trawa, jakies swistki, , miejscami trawa wypalona.... gdize
      byla straz miejska kiedy niszczono zielen? teraz wszyscy za to zaplacimy
      zmiejskich funduszy...
      • Gość: biala81 (*) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 01:55
        Szkoda, że fotoreporterzy Gazety nie pokazali jak naprawdę wyglądała Al. Jana
        Pawła II. Skupili się niestety na fotografowaniu straganów ze zniczami i
        pojedyńczych osób. A było tak pięknie...o 21:37 zawyły klaksony samochodów i
        sygnał jednej z karetek znajdujących się w tym czasie w alei. Ludzie wysiadali
        z samochodów, by choć na moment pomodlić się i zapalić świeczkę. Byłam,
        widziałam, dziękuję. Papież się do nas napewno uśmiechnął.
      • Gość: mp Re: smietnik IP: *.iim.pl / *.iim.pl 08.04.05, 21:54
        ja bylam w dzien w alei Jana Pawla i widzialam znicze, ktore ciagle ktos
        podpalal od nowa, zadnych smieci...tylko znicze. a skoro piszesz o wypalonej
        i zadeptanej trawie, to chcialam przypommniec, ze nie trawa jest
        najwazniejsza.warszawa pokazala kolejny raz, ze ma uczucia i ze ludziom nie
        jest wszystko jedno. a w sprawie kosztow wczorajszej akcji - wczoraj byly tam
        dziesiatki tysiecy ludzi, Warszawiakow i mysle ze oni, tak jak ja - chetnie
        zaplaca

a w ogole - wczoraj bylo pieknie i niesamowicie. dziekuje tym ktorzy byli
    • Gość: bes 07.04.2005 IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 08.04.05, 02:12
      byłam wieczorem
      na płonącej ulicy
      gdy
      Jan Paweł uśmiechał się
      z bilboardów
      w świetle fleszy
      zamilkło zdyszane miasto
      a samochody
      zaprosiły na spacer
      sieroty
      polakow
      i braci
      którym pękły skorupki
      na sercach
      widziałam
      jak Dobry Pan Bóg
      przysiadł na chwilę
      przy pustym przystanku
      tak bardzo był
      wzruszony
    • Gość: pietuchy ursynów - Park JPII IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 02:51
      Na Ursynowie cały park przez kilka godzin świecił tysiącem zniczy
    • Gość: Bożena Szkoda, że tak mało zdjęć IP: *.chello.pl 08.04.05, 06:54
      Szkoda że pokazaliście tu tak mało zdjęć, a było co fotografować :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka