Dodaj do ulubionych

>>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 10:30
>>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!

Tym razem ze stoczni dziś jadą...

Sezon się zaczął?

>>>---
Obserwuj wątek
    • indris Mentalność Bourbonów 27.06.02, 10:37
      "Niczego nie zapomnieli i niczego sie nie nauczyli" - powiedział Talleyrand o
      Bourbonach po ich powrocie do Francji. Skończyło się to Rewolucją Lipcową.
      • Gość: Pndzelek Re: Mentalność Bourbonów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 10:42
        A cóż to ma do tej śmierdzącej swołoczy?

>>>---
        • Gość: jjjjjjj Re: Mentalność Bourbonów IP: *.task.gda.pl / *.szel-sat.com.pl 27.06.02, 10:48
        • Gość: jjjjjj Re: Mentalność Bourbonów IP: *.task.gda.pl / *.szel-sat.com.pl 27.06.02, 10:49
          sam śmierdzisz
        • indris Arystokratyczna pogarda dla "motłochu" 27.06.02, 11:13
          Pndzelek - i inni dobrze sytuowani "beneficjenci przemian" - wykazują podobną
          arystokratyczna pogardę dla "motłochu" jak francuska arystokracja z tamtych
          czasów. Więc przypomniałem do czego taka postawa kiedyś doprowadziła.
          • Gość: Raffix Re: Arystokratyczna pogarda dla IP: *.braun.de 27.06.02, 11:17
            indris napisał(a):
            > Pndzelek - i inni dobrze sytuowani "beneficjenci przemian" - wykazują podobną
            > arystokratyczna pogardę dla "motłochu" jak francuska arystokracja z tamtych
            > czasów. Więc przypomniałem do czego taka postawa kiedyś doprowadziła.

Zaczyna się rewolucja francuska:
            - Czego chce ten tłum?
            - Wołają, że nie mają chleba, Wasza Wysokość
            - To nie mogą jeść ciastek?
            • sloggi Mnie ich żal, chyba nie wiedzą jednak, że......... 27.06.02, 11:23
              ............utrudnia nam życie, a na ich źródło dochodu już dawno, ktoś z
              wyższych stołków położył krzyżyk.
              • tassman Re: Mnie ich żal, chyba nie wiedzą jednak, że......... 28.06.02, 09:30
                sloggi napisał(a):

> ............utrudnia nam życie, a na ich źródło dochodu już dawno, ktoś z
                > wyższych stołków położył krzyżyk.

101% racji dla wypowiedzi Sloggiego.

PZDR
                tassman:)
                • sloggi Re: Mnie ich żal, chyba nie wiedzą jednak, że......... 28.06.02, 10:46
                  tassman napisał(a):

> sloggi napisał(a):
                  >
                  > > ............utrudnia nam życie, a na ich źródło dochodu już dawno, ktoś z
                  > > wyższych stołków położył krzyżyk.
                  >
                  >
                  > *************************
                  > 101% racji dla wypowiedzi Sloggiego.
                  >
                  > PZDR
                  > tassman:)

Bo u nas nikt takim ludziom nie powie prawdy, czemu ? - żeby nie wzięli tych
                  kacyków za łby i nie wywlekli zza biurek.
    • Gość: VeeVee Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: 212.76.37.* 27.06.02, 11:19
      Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!

A co, zapachniało ci domem???
      Ech, ci frustraci społeczno-śmietnikowi...
    • Gość: zet Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: 195.187.84.* 27.06.02, 11:42
      Gdyby nie te "brudne robolstwo" jaśnie Pndzelku to chodziłbyś głodny, goły i na
      piechotę, a mieszkałbyś w szałasie. Nie pogardzaj tak łatwo innymi.
      • pacio Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 27.06.02, 12:54
        Dlaczega JA mam cierpieć za grzechy innych ?
        Niewykonać swoiej pracy, zawalić termin, spóznić się ?
        Gdyby demonstracje odbywały się w sposób cywilizowany, z wyznaczonym miejscem
        nie byłoby problemu.

Pzdr
        pacio
    • ksywa Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 27.06.02, 13:00
      Spokojnie ludzie, Pndzelek posiedzi kiedyś parę miesięcy na zasiłku, potem
      zasiłek straci, pochodzi za pracą z rok, i jej nie znajdzie, i zacznie gadać
      ludzkim głosem. Może nawet zalążek empatii się u niego pojawi dla brudnych
      roboli bez roboty. Głupia sprawa, ale dziś oni są na ulicy, jutro - to może być
      naprawdę każdy z nas. Jeśli myslisz Pndzelku, że jesteś ponad to - to grubo się
      mylisz. Ilu ja już widziałam świetnych juppie i przedsiębiorców na bruku... Im
      to nawet trudniej - "bo przecież są świetni".
    • Gość: Blanka Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.gate.eur.deuba.com 27.06.02, 17:33
      A Ty Kim jestes, Wasza Wielebnosc?
      Chamem!, bo inaczej nie mozna nazwac Twojego braku
      taktu!
    • e._ Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 27.06.02, 17:42

> >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!
      >
      > Tym razem ze stoczni dziś jadą...
      >
      > Sezon się zaczął?

No, proszę! Jakie to wielkopańskie tony! Robolstwo! Brudne! Jeszcze nie wiem kto,
      co, jak i po co ale wiem, że jestem o tyle, tyle lepszy! Taki czyściutki! I
      intelektualny! Milutki i do przytulania!
      Brawo! Gratuluję ci dobrego samopoczucia, szkoda tylko, że budowanego w taki
      sposób.
      • Gość: Pndzelek Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 18:38
        Po pierwsze: to chyba najbardzie radykalna teza była jakiegoś zeta) NIC tym
        robolom nie zawdzięczam, nie wiem dlaczego miałbym chodzić głodny i bosy.
        BZDURKI!!!

Po drugie: jestem spokojny o swoją przyszłość, bo jestem NAJLEPSZY (a nie tylko
        świetny) i nie pracuję u NIKOGO INNEGO tylko u Siebie!

Po trzecie: nie rozumiem czemu Blanka nazywa mnie chamem skoro jestem Panem.

Po czwarte do e_: Tak moja droga, otóż jestem czyściutki, milutki,
        intelektualny i do przytulania. Nie lubię roboli, nie miałem co prawda nigdy do
        czynienia z nimi w rodzinie, jak to ktoś sugerował, ale obserwuję ich w czasie
        demonstracji, na ulicach, w TV i... te łapska, oddech, te mordy... Błeeee

I tyle.

>>>---
        • Gość: Jola Re: Do: tych co nie rozumieją życia IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.46.* 27.06.02, 19:04
          To nie ich wina, że są tacy! Oni wierzą w obietnice prowodyrów tych
          manifestacji, dostają gorzałkę i powtarzają kretyńskie hasła po swoich
          przywódcach. Jeśli można potępiać, to tylko tych Jaśnie Oświeconych, co to na
          takich biednych ludziach zrobili wielkie interesy i w dalszym ciągu robią im
          młynek w głowach, aby osiągnąć cel w wyborach.
          Pozdrawiam skłóconych
          • Gość: pan_laga Re: Do: tych co nie rozumieją życia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 00:24
            Gość portalu: Jola napisał(a):

Jeśli można potępiać, to tylko tych Jaśnie Oświeconych, co to na
            > takich biednych ludziach zrobili wielkie interesy

boję się Ciebie. od tego już tylko krok do zrobienia rewolucji komunistycznej.
            amen
            pan laga
            • Gość: Warschau Re: Do: tych co nie rozumieją życia IP: *.matrix.pl 28.06.02, 09:47
              Gość portalu: pan_laga napisał(a):

> Gość portalu: Jola napisał(a):
              >
              > Jeśli można potępiać, to tylko tych Jaśnie Oświeconych, co to na
              > > takich biednych ludziach zrobili wielkie interesy
              >
              > boję się Ciebie. od tego już tylko krok do zrobienia rewolucji komunistycznej.
              > amen
              > pan laga

Czemu się laga boisz? Może miałbyś szansę się wybić?
              • Gość: pan_laga Re: Do: tych co nie rozumieją życia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 02:08
                Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Gość portalu: pan_laga napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Jola napisał(a):
                > >
                > > Jeśli można potępiać, to tylko tych Jaśnie Oświeconych, co to na
                > > > takich biednych ludziach zrobili wielkie interesy
                > >
                > > boję się Ciebie. od tego już tylko krok do zrobienia rewolucji komunistycz
                > nej.
                > > amen
                > > pan laga
                >
                > Czemu się laga boisz? Może miałbyś szansę się wybić?

przestań latać za mną. jestem hetero.
                amen
                pan laga
        • e._ Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... 27.06.02, 20:51

> Po czwarte do e_: Tak moja droga, otóż jestem czyściutki, milutki,
          > intelektualny i do przytulania. Nie lubię roboli, nie miałem co prawda nigdy do
          >
          > czynienia z nimi w rodzinie, jak to ktoś sugerował, ale obserwuję ich w czasie
          > demonstracji, na ulicach, w TV i... te łapska, oddech, te mordy... Błeeee
          >
          > I tyle.
          >
          > >>>---

Widzę wyraźnie, że nie miałeś z nimi nigdy do czynienia. To strasznie prymitywne
          podejście do zwykłych ludzi i szczerze mówiąc nie spodziewałam się że właśnie ty
          coś takiego napiszesz.
          Zapewniam cię, ze warto lubić ludzi i znać rozmaitych: artystów, chłopów,
          arystokratów, robotników, lekarzy i listonoszy. Bo to nie żadna twoja zasługa
          przecież, ze ty urodziłęś się w takim domu, a oni w innym. Że ty miałeś takie
          szanse w życiu, a oni ich nie mieli. Nie jest to powód do braku szacunku dla ich
          człowieczeństwa, ani też powód do specjalnej dumy, że jesteś póki co w lepszej
          sytuacji. "Brudne robole" - to takie nowobogackie określenie...

• Gość: Pndzelek Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 00:00
            Owszem bardzo dobrze jest lubić ludzi... ja nawet lubię ich lubić... LUDZI, a
            nie zozwrzeszczaną hołotę, zaplutą, palącą czyjeś kukły czy opony.

Co do tego co i komu zawdzięczam nie mogę zbyt mocno wchodzić w szczegóły
            swojego życia, ale to co mam zawdzięczam prawie wyłącznie sobie. Uwierz mi nie
            jestem "w czepku urodzony".Niektóre "wysoko społecznie notowane" zawody mogą
            dziecku zapewnić wiele ale nie wysoki status materialny, tak było ze mną. A
            zaszedłem daleko i wiem, że każdy kto jest kreatywny i chce to może. Jeśli ktoś
            jedyny sposób poprawy bytu widzi w protestowaniu na ulicach to jest ZEREM!

>>>---
            • e._ Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... 28.06.02, 09:14
              Mogę sie zgodzić z tym, że ta forma protestu nie prowadzi do niczego innego jak
              do rozłądowania poziomu agresji u demnostrantów i do zamieszania wokół nich.
              Coraz mniej "decydentów" boi się demonstracji z takim skutkiem, żew na widok
              tłumu zaraz dokonują cudu.

Ale chodziło mi o nie o to, jakie masz poglądy, tylko o sposób, w jaki je
              wyraziłeś. Tyle.
              • Gość: Pndzelek Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 09:23
                Zawsze byłem wrogiem POPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ, a więc mówię:

nie "sfrustrowany przedstawiciel klasy robotniczej" tylko "robol"

nie "afroamerykanin" tylko "murzyn z USA"

nie "sprawny inaczej" tylko "niepełnosprawny"

nie "kochający inaczej" tylko "homoseksualista, lesbijka"

i co tam jeszcze... Tak jest po prostu ZDROWIEJ!!!

Taki po prostu jestem...

>>>---
                • Gość: Bor'ka Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.katowice.tpnet.pl / *.umultowo.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 09:44
                  Poprawnosc polityczna to liberalny absurd i nie ma nic wspolnego z obrazliwym
                  okreslaniem innych ludzi. Pewien stopien solidarnosci potrzebny jest w kazdym
                  spoleczenstwie i narody europejskie jeszcze jej nie zatracily.
                  Komfort naszego zycia w Polsce zalezy zreszta od tego, czy bedziemy otoczeni
                  iracjonalnie dzialajacymi, zdesperowanymi "robolami", czy ludzmi swiadomymi.
                  Nie nalezy spisywac na straty calych grup spolecznych.
                  Wyluzuj sie nieco elitarny Panie Pendzelku, tak zdrowiej.
                  Bo jeszcze za bardzo w siebie uwierzysz...
                  • Gość: Pndzelek Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 09:55
                    Gość portalu: Bor'ka napisał(a):
                    > Poprawnosc polityczna to liberalny absurd i nie ma nic wspolnego z obrazliwym
                    > okreslaniem innych ludzi.
                    TYLKO NIE LIBERALNY!!! To jest socjalizm w wydaniu zachodnim: te anarchiZMY,
                    feminiZMY i inne idiotyZMY... nie mieszaj w to prawdziwego liberalizmu.

> Pewien stopien solidarnosci potrzebny jest w kazdym
                    > spoleczenstwie i narody europejskie jeszcze jej nie zatracily.
                    NIE JEST POTRZEBNY!!! Jest nawet szkodliwy, bo zawsze wykazuje tendencję
                    wzrostową i zawsze na jego straży stoi państwo łupiące coraz bardziej tę
                    cenniejszą część społeczeństwa w imię tegoż solidaryzmu!

> Komfort naszego zycia w Polsce zalezy zreszta od tego, czy bedziemy otoczeni
                    > iracjonalnie dzialajacymi, zdesperowanymi "robolami", czy ludzmi swiadomymi.
                    TO RZECZYWIŚCIE PRAWDA.

> Nie nalezy spisywac na straty calych grup spolecznych.
                    ONI SAMI SIĘ SPISALI NA STRATY. Ja im w tym nie pomagałem.

> Wyluzuj sie nieco elitarny Panie Pendzelku, tak zdrowiej.
                    > Bo jeszcze za bardzo w siebie uwierzysz...
                    NIE MAM DEFICYTU WIARY W SIEBIE!!! Jeśli ja bym w siebie nie wierzył, to kto by
                    wierzył we mnie?

>>>---
                    • Gość: Bor'ka Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... IP: *.katowice.tpnet.pl / *.umultowo.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:59
                      Co do "poprawnosci politycznej", to latwo sie dogadamy.
                      Ten kretynizm faktycznie nie ma nic wspolnego z prawdziwym liberalizmem .
                      Natomiast pewien zakres opieki spolecznej jest niezbedny...
                      I to nie z wzgledow na chrzescijanska milosc blizniego.
                      To jest w sumie tansze , niz ciagly konflikt.
                      No, a w dodatku wchodzimy wkrotce do najbardziej socjalistycznej organizacji
                      gospodarczo-politycznej na swiecie.
                • Gość: Jola Re: Do: pan_laga IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.46.* 28.06.02, 09:45
                  Wiesz, nigdy tak o sobie nie myślałam, nie łączyłam komunizmu ze współczuciem
                  dla tych biednych, bezradnych ludzi. Jest mi tylko naprawdę przykro, że w XXI
                  wieku są jeszcze tacy ciemni ludzie i dają się podpuszczać.
                  • Gość: pan_laga najdroższa jolu........ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 02:13
                    Gość portalu: Jola napisał(a):

> Wiesz, nigdy tak o sobie nie myślałam, nie łączyłam komunizmu ze współczuciem
                    > dla tych biednych, bezradnych ludzi. Jest mi tylko naprawdę przykro, że w XXI
                    > wieku są jeszcze tacy ciemni ludzie i dają się podpuszczać.

Twoja wypowiedź brzmiała bardzo podobnie do argumentów, jakich używano w
                    rewolucji czasach slynnych, ktore przyniosły nam słodycz komuny czyli upadek
                    jasnie oświeconych i rozgrabienie ich majatków zrobionych na biednych robolach -
                    bo sprawiedliwie jest, by kazdy miał po równo i by nie było jaśnie oswieconych
                    tylko sami robole i inteligenci do ich obsługi - tak w niemałym uproszczeniu
                    można strescić idee owe.nie odmawiam wspólczucia. jedynie stwierdzam fakt-
                    odezwałaś sie w tonie pdobnym.
                    amen
                    pan laga
                • algirdas Re: Do: Pndzelka 28.06.02, 10:30

> Zawsze byłem wrogiem POPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ,....

Panie Pndzelek zgadzam się, że trzeba nazywać rzeczy po imieniu. Dlatego nie
                  oczekując żadnej urazy z Pana strony, a po przeczytaniu Pana postów pozwalam
                  sobie nazwać Pana "chamowatym dupkiem bez wyobraźni i ogłady". Gdyby był Pan tak
                  wysoki jak głupie są Pana poglądy to na kolanach mógłbyś Pan księżyc w dupę
                  pocałować.
                  Łączę pozdrowienia.
                  Algirdas

• Gość: Pndzelek Re: algirdasa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 10:44
                    Hehehe no też coś...

Tym razem wykażę się jednak poprawnością polityczną, albowiem ocena jaką
                    powinienem wystawić tobie biedny olgierdzie byłaby nie do wytrzymania na tym
                    forum.

Ale proponuję jakieś forum scatologiczne, na pewno podrzucisz jakiś adresik
                    jako wielbiciel...

>>>---
                    • pontifexmaximus Re: algirdasa 28.06.02, 11:33
                      czy inwektywy pod adresem ludzi, którzy od 4 miesięcy nie dostają wynagrodzeń
                      nie jest scatologią?
                      W dodatku drogi panie P, w Sczecienie upadek Stoczni przełożył się na
                      pogorszenie się sytuacji na rynku mieszkaniowy, spadła sprzedaż samochodów etc.
                      To w pewnym stopniu uderzyło po kieszeni ludzi panu podobnych.
                      Niezbadane są ścieżki Stwórcy i być może miecz Demoklesa wisi już nad pańską
                      głową. W zeszłym roku Trójeczka zrobiła reportaż nt. zwolnionych Młodych
                      Miejskich Profesjonalistów - rok bez pracy nauczył ich pokory wobec życia.
                      W przeciwieństwie do częsci pańskich adwersarzy nie czuję do Pana odrazy. Ja
                      rozumiem pański bark zrozumienia :), bo sam kiedyś byłem podobnym ignorantem.
                      Wydawało mi się, że jestem równy bogom Olimpu. Sytuacja uległa zmianie podczas
                      wyjazdu urlopowego, kiedy miałem możliwość bezpośredniego zetkniecia się z
                      problemem biedy. Wydaje mi się, że pańskie wypowiedzi są nacechowane prostymi
                      streotypami. Zbyt łatwo przypisuje Pan niektórym grupom społecznym etykiety o
                      pejoratywnym zabarwieniu (już same etykiety w pańskich słowach zawierją w sobie
                      posmak samego stereotypu).
                      Z pańskich postów nalezy wnioskować, że jest pan człowiekiem dobrze sytuowanym,
                      pozytywnie oceniającym własne perspektywy. Zwróciłbym uwagę, że stanowi pan
                      egzemplifikację pewnego procesu - według przeprowadzonych badań, ludzie z
                      pańskiej grupy społeczno - zawodowej mają największą skłonnosć do posługiwania
                      się schematami w trakcie przetwarzania informacji.
                      pozdrawiam
                      pf
                      PS "..gdy rozum śpi, budzą się upiory"
                • e._ Re: Do: zet, e_,blanki, ksywy etc... 28.06.02, 13:52

> Zawsze byłem wrogiem POPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ, a więc mówię:
                  >
                  > nie "sfrustrowany przedstawiciel klasy robotniczej" tylko "robol"
                  >
                  > nie "afroamerykanin" tylko "murzyn z USA"
                  >
                  > nie "sprawny inaczej" tylko "niepełnosprawny"
                  >
                  > nie "kochający inaczej" tylko "homoseksualista, lesbijka"
                  >
                  > i co tam jeszcze... Tak jest po prostu ZDROWIEJ!!!
                  >
                  > Taki po prostu jestem...
                  >
                  > >>>---

Szkoda.
                  W dodatku zdrowiej może być jedynie dla kogoś, kto w ten sposób musi wyładować
                  jakieś ukryte emocje.

• Gość: Pndzelek Re: Do: e_ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 14:09
                    Droga e_! Dlaczego szkoda?

W końcu chodzi o to, aby "prawdziwe dać rzeczom słowa" (to chyba tak było)... A
                    nie zamydlać w gąszczu nowomownych określeń rodem z Orwella.

Czyż nie?

>>>---
                    • Gość: Raper Re:Pendzelek (postronne osoby proszę nie czytać) IP: 150.254.191.* 28.06.02, 14:30
                      Pendzelek jestes niemytym kutasem unurzanym we własnym głównie, ty synu
                      kulawego śmierdzącego wieprza i tłustej ropuchy, ty namiastko człowieka,
                      niewymownie nikły ludziku z małym pendzelkiem zamiast członka, twoja przesrana
                      matka musiała puścić się z jakimś niepodmytym lumpem że mogła wysrać takie
                      obslizgłe główno jakim ty jesteś.

Ja też lubię nazywać rzeczy po imieniu, a robotnikom ze Stoczni czy innych
                      upadajacych zakładów trzeba współczuć a nie wyzywac od brudnych roboli.

PS. Przepraszam wszystkie postronne osoby które nieopacznie przeczytały ten
                      stek przekleństw ale nie mogłem sie opanować.
                      • Gość: Pndzelek DO RAPERA!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 16:22
                        DO RAPERA!!!

No cóż... tekst godny twojej ksywki prymitywku!
                        Raperzy, hiphopowcy - niskie czółka, spodnie "na kupę" i zasób słów jak w twoim
                        poście. Brudne śmiecie paskudzące sprejami jak psy na trawnikach, i do tego
                        jeszcze coś co nazywacie muzyką (jak dumnie) a co jest tylko wykrzyczaną
                        nieudolnie zwyczajną frustracją.

Frustruj się koleś dalej i sp... adaj.

>>>---
                    • Gość: e._ Re: Do: e_ IP: *.chello.pl 28.06.02, 14:34

> Droga e_! Dlaczego szkoda?
                      >
                      > W końcu chodzi o to, aby "prawdziwe dać rzeczom słowa" (to chyba tak było)... A
                      >
                      > nie zamydlać w gąszczu nowomownych określeń rodem z Orwella.
                      >
                      > Czyż nie?
                      >
                      > >>>---
                      Problem w tym, że to, co jest dla ciebie prawdą, dla mnie jest krzywdzącą tych
                      ludzi karykaturą.

• Gość: Bismarck Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.ivu.de / 10.14.100.* 28.06.02, 18:04
      chcecie zniszczyc Polske, pozwolcie im sie rzadzic samym...
      • indris Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 28.06.02, 18:11
        Chcecie wywołać rewolucję - rozpowszechniajcie opinie Pndzelka.
    • Gość: Mariusz Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.06.02, 18:32

> >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!
      >

To "brudne robolstwo" nie ma co do gara wlozyc i dac jesc swoim dzieciom przez
      takim kutasow jak ty!
      tak wiec zamknij morde ty pieprzony burzuju! ciekawe czy powiedzialbys im to
      prosto w twarz bez jakiejkolwiek ochrony. napewno nie bo wy jestescie mocni jak
      was kordon policji chroni. takim jak ty od kasy to sie w dupach poprzewracalo i
      skutki widac!
      • Gość: Pndzelek Re: do marcina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 19:41
        Wybacz... ani to moja wina, ani moje zmartwienie...

>>>---
      • pacio Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 28.06.02, 20:34
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Gość portalu: Pndzelek napisał(a):
        >
        > > >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!
        > >
        >
        > To "brudne robolstwo" nie ma co do gara wlozyc i dac jesc swoim dzieciom przez
        > takim kutasow jak ty!
        > tak wiec zamknij morde ty pieprzony burzuju! ciekawe czy powiedzialbys im to
        > prosto w twarz bez jakiejkolwiek ochrony. napewno nie bo wy jestescie mocni jak
        >
        > was kordon policji chroni. takim jak ty od kasy to sie w dupach poprzewracalo i
        >
        > skutki widac!

Zwróć uwagę na syf jaki zostawiają "demonstranci" od siedmiu boleści.
        W jakiej sprawie demonstrują przestaje mieć znaczenie, jeżeli nie potrafią po
        sobie zostawic posprzątać.

• Gość: olo Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.chello.pl 28.06.02, 21:07
          pacio napisał(a):

> Gość portalu: Mariusz napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Pndzelek napisał(a):
          > >
          > > > >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!
          > > >
          > >
          > Zwróć uwagę na syf jaki zostawiają "demonstranci" od siedmiu boleści.
          > W jakiej sprawie demonstrują przestaje mieć znaczenie, jeżeli nie potrafią po
          > sobie zostawic posprzątać.

A ty koleś zwróc uwagę na syf, jaki produkują na ulicach ci, co się rozbijają
          dobrymi samochodami. Pety za okno, ogryzki też, spluwanie przez okno na jezdnię,
          dobrze, że nie robią pod siebie. Popielniczki wysypują byle gdzie, bo im do
          śmietnika za daleko.
          Wiec żeby mówić o zostawianiu syfu po sobie, nie trzeba do tego jakiejś ideologii
          i walki o chleb. Bo nie tylko oni syfią.

• pacio Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! 28.06.02, 21:17
            Gość portalu: olo napisał(a):

> pacio napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Mariusz napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: Pndzelek napisał(a):
            > > >
            > > > > >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!!
            > > > >
            > > >
            > > Zwróć uwagę na syf jaki zostawiają "demonstranci" od siedmiu boleści.
            > > W jakiej sprawie demonstrują przestaje mieć znaczenie, jeżeli nie potrafią
            > po
            > > sobie zostawic posprzątać.
            >
            > A ty koleś zwróc uwagę na syf, jaki produkują na ulicach ci, co się rozbijają
            > dobrymi samochodami. Pety za okno, ogryzki też, spluwanie przez okno na jezdnię
            > ,
            > dobrze, że nie robią pod siebie. Popielniczki wysypują byle gdzie, bo im do
            > śmietnika za daleko.
            > Wiec żeby mówić o zostawianiu syfu po sobie, nie trzeba do tego jakiejś ideolog
            > ii
            > i walki o chleb. Bo nie tylko oni syfią.

Kolesiem dla Ciebie nie jestem, możesz tak się zwracac do swojego kolesia na wsi
            który hoduje psy na łańcuchu karmiąc je w przerwie pomiędzy kolejną butelką
            alpagi. Jak sobie przypomni że chodzą głodne.
            Odbiegasz od tematu, życzę Tobie aby następna fala demonstrantów zaparkowała
            autokary pod Twoim oknem. Domu, pracy etc.

• Gość: Pndzelek Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 22:01
              olo ma to do siebie, że jego wypowiedzi przyjmują dwie formy:

1. pisze głupoty
              2. pisze głupoty ale nie na temat

Wywalanie popielniczki to jest objaw braku kultury, ale obsrywanie parków i
              publicznych gmachów, darcie mordy na ulicach, palenie kukieł itd. to już
              totalne chamstwo.

>>>---
              • Gość: olo Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.chello.pl 29.06.02, 22:49

> olo ma to do siebie, że jego wypowiedzi przyjmują dwie formy:
                >
                > 1. pisze głupoty
                > 2. pisze głupoty ale nie na temat
                >
                > Wywalanie popielniczki to jest objaw braku kultury, ale obsrywanie parków i
                > publicznych gmachów, darcie mordy na ulicach, palenie kukieł itd. to już
                > totalne chamstwo.
                >
                > >>>---

Czep się rapera a nie mnie. Jego się boisz, bo ci umie dowalić. Publiczne gmachy
                obsrywają głównie gołębie, mordy drą na ulicach różni nawaleni do których byś nie
                podszedł na pięć metrów. A totalne chamstwo to takie ataki jak twoje i tego
                paciaja, który coś za dobrze zna te wsiowe realia i chyba się ich wstydzi.
                • Gość: Pndzelek Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 02:28
                  > Czep się rapera a nie mnie. Jego się boisz, bo ci umie dowalić.
                  Jego się nie boję bo co może mi zrobić zasrany hiphopowiec? Co najwyżej loda.

> Publiczne gmachy
                  > obsrywają głównie gołębie, mordy drą na ulicach różni nawaleni do których byś n
                  > ie
                  > podszedł na pięć metrów.
                  Oj podszedłbym... i podchodzę... i katuję... bo lubię...

Więc głupku spoczywaj w pokoju...
                  • Gość: olo Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.chello.pl 30.06.02, 08:43

> Gość portalu: olo napisał(a):
                    > > Czep się rapera a nie mnie. Jego się boisz, bo ci umie dowalić.
                    > Jego się nie boję bo co może mi zrobić zasrany hiphopowiec? Co najwyżej loda.
                    >
                    > > Publiczne gmachy
                    > > obsrywają głównie gołębie, mordy drą na ulicach różni nawaleni do których
                    > byś n
                    > > ie
                    > > podszedł na pięć metrów.
                    > Oj podszedłbym... i podchodzę... i katuję... bo lubię...
                    >
                    > Więc głupku spoczywaj w pokoju...

Ale z ciebie nadęty palant. A do niedawna wyglądałeś na normalnego człowieka,
                    który ma coś sensownego do powiedzenia na różne tematy. Okazałeś sie być
                    ratlerkiem, którego ulubioną rozrywką jest obszczekiwanie innych. Jak nie
                    dołożysz komuś, że jest np. "głupek" jak dzisiaj michałowi, to nie czujesz, że
                    wyraziłeś swój pogląd. Żałosne. Dzień bez obsrywania jest dniem straconym - oto
                    twoja dewiza. A podobno coś osiągnąłeś w życiu i jesteś z tego dumny. Współczuję
                    tym, po czyich plecach to zrobiłeś. Nie warto cie więcej czytać. Znikaj jak plama
                    po Ace.

• Gość: !@#$%^ Ola pierdu pierdu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 14:17

> Gość portalu: Pndzelek napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: olo napisał(a):
                      > > > Czep się rapera a nie mnie. Jego się boisz, bo ci umie dowalić.
                      > > Jego się nie boję bo co może mi zrobić zasrany hiphopowiec? Co najwyżej lo
                      > da.
                      > >
                      > > > Publiczne gmachy
                      > > > obsrywają głównie gołębie, mordy drą na ulicach różni nawaleni do któ
                      > rych
                      > > byś n
                      > > > ie
                      > > > podszedł na pięć metrów.
                      > > Oj podszedłbym... i podchodzę... i katuję... bo lubię...
                      > >
                      > > Więc głupku spoczywaj w pokoju...
                      >
                      > Ale z ciebie nadęty palant. A do niedawna wyglądałeś na normalnego człowieka,
                      > który ma coś sensownego do powiedzenia na różne tematy. Okazałeś sie być
                      > ratlerkiem, którego ulubioną rozrywką jest obszczekiwanie innych. Jak nie
                      > dołożysz komuś, że jest np. "głupek" jak dzisiaj michałowi, to nie czujesz, że
                      > wyraziłeś swój pogląd. Żałosne. Dzień bez obsrywania jest dniem straconym - oto
                      >
                      > twoja dewiza. A podobno coś osiągnąłeś w życiu i jesteś z tego dumny. Współczuj
                      > ę
                      > tym, po czyich plecach to zrobiłeś. Nie warto cie więcej czytać. Znikaj jak pla
                      > ma
                      > po Ace.
                      >
                      Czytam Twoje dzuiesiejsze posty i jak widze to dla Ciebie dzien bez obsrywania
                      jest stracony. Na razie nic nie napisales jeszcze prucz wypierdywania sie na
                      innych.
                      • k_rzyzak Re:brak mi słów 30.06.02, 16:56
                        Brak mi słów na nazywanie w ten sposób innych ludzi.Tak nie można.
                        Jest wiele racji jak piszesz o ich zachowaniu.Sam nadziałem sie na grupe
                        protestujących z Nysy.Ruszałem samochodem ,a oni przechodzili obok mnie.I
                        wtedy poczułem nie tylko ich odechy,poczułem ich wzrok;zaszczuty,pełen
                        nienawiści,dzikość w żrenicach,obelgi,wulgaryzmy.......
                        W pierwszj chwili dopadł mnie strach,a nieco pózniej zrobiło mi sie ich żal.
                        Żal ,że ktoś znowu ich wykiwał.
                        Teraz kiedy pojawia sie tylu demonstrujących w warszawie ,podchodze do tego ze
                        zrozumieniem i spokojem.Irytacje napewno nic tu nie pomogą.
                        • Gość: Pndzelek Re:do k_rzyżaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 21:54
                          k_rzyzak napisał(a):
                          > Brak mi słów na nazywanie w ten sposób innych ludzi.Tak nie można.
                          > Jest wiele racji jak piszesz o ich zachowaniu.Sam nadziałem sie na grupe
                          > protestujących z Nysy.Ruszałem samochodem ,a oni przechodzili obok mnie.I
                          > wtedy poczułem nie tylko ich odechy,poczułem ich wzrok;zaszczuty,pełen
                          > nienawiści,dzikość w żrenicach,obelgi,wulgaryzmy.......

NO WŁAŚNIE!!! Czyli co do zasady rację posiadam.

> W pierwszj chwili dopadł mnie strach,a nieco pózniej zrobiło mi sie ich żal.
                          > Żal ,że ktoś znowu ich wykiwał.

Mnie ani strach ani żal, oni są mi doskonale OBOJĘTNI. Obojętni do czasu, kiedy w
                          zagnojonych buciorach włażą do mojego miasta. Są tu gośćmi a zachowują się jak
                          BYDŁO, ja nie mam nic przeciwko żadnym przyjezdnym pod warunkiem, że zachowują
                          się jak na gości przystało. Ich zmartwienia natomiast mnie nie interesują.

> Teraz kiedy pojawia sie tylu demonstrujących w warszawie ,podchodze do tego ze
                          > zrozumieniem i spokojem.Irytacje napewno nic tu nie pomogą.

Wiem, że irytacja nic nie zmieni ale ona pojawia się i już, nawet nie po to żeby
                          zmieniać świat, bo ja nie mam od dawna takich "wzniosłych" marzeń, ja chcę po
                          prostu żyć w spokoju.

I tyle...

>>>---

• Gość: olo Re: Ola pierdu pierdu IP: *.chello.pl 30.06.02, 18:01
                        Gość portalu: !@#$%^ napisał(a):

>>
                        > Czytam Twoje dzuiesiejsze posty i jak widze to dla Ciebie dzien bez obsrywania
                        > jest stracony. Na razie nic nie napisales jeszcze prucz wypierdywania sie na
                        > innych.

Idź spać.
                        Aha, "prucz" pisze sie przez "u" tylko, jeśli masz na myśli puszczanie gazów. I
                        to raczej w formie "prukaj".
                        Bo "prócz" w sensie "oprócz" pisze się prez "ó".

• Gość: lekarz Dziwisz się? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 20:28
                      > Ale z ciebie nadęty palant. A do niedawna wyglądałeś na normalnego człowieka,
                      > który ma coś sensownego do powiedzenia na różne tematy.
                      Dziwisz się? Kiedy pndzelek wydawał Ci się normalnym człowiekiem? Jak stosował
                      (jako podstawową metodę dyskusji) sugerowanie polemistom uprawiania seksu z
                      rodzicami i to w sposób wulgarny? Nie pamiętasz czy na forum wówczas nie bywałeś?
                      On może jest bogaty (o ile nie zmyśla) ale NIE jest normalny.
                      • Gość: olo Re: Dziwisz się? IP: *.chello.pl 30.06.02, 20:36
                        Nie bywałem! Ale miło, że wreszcie znowu ktoś się odezwał normalnym głosem.
                      • Gość: Pndzelek Re: Do lekarza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:05
                        Gość portalu: lekarz napisał(a):
                        > Dziwisz się? Kiedy pndzelek wydawał Ci się normalnym człowiekiem? Jak stosował
                        > (jako podstawową metodę dyskusji) sugerowanie polemistom uprawiania seksu z
                        > rodzicami i to w sposób wulgarny?

Prawdopodobnie ktoś zaatakował mnie, pierwszy nie wyskakiwałem z takimi rzeczami.
                        Raz czy dwa razy też ktoś się pode mnie podszył (cała seria o Szpali Iwonie dosyć
                        obraźliwa i bezpolotna) ale sposób pisania był zupełnie inny.

> > On może jest bogaty (o ile nie zmyśla) ale NIE jest normalny.

Otóż mylisz się TO JA JESTEM NORMALNY. Chyba nie muszę rozwijać tematu. Co do
                        stopnia zamożności: nie wstydzę się tego, zacząłem sam od zera, nikt mi nie
                        pomógł, nikt mi nic nie dał. Bezlitośnie za to łupił mnie zus i skarbowy (i łupi
                        nadal). A na co wykorzystują te instytucje moje pieniądze? Na pomoc zasrańcom,
                        nieudacznikom i innej hołocie, która przyjeżdża potem i mnie, swemu Dobroczyńcy,
                        utrudnia życie w mieście. System prawny jest tak skonstruowany, że nie uniknę
                        zusów śmusów, więc skoro płacę to przynajmniej nie chciałbym na nich patrzeć.
                        Znam ciekawsze widoki: góry, Afryka, młode cipetki itd...

>>>---
                        • Gość: Raper Do Afryki IP: 150.254.191.* 01.07.02, 11:30
                          Pendzel jak tak lubisz te inne widoki to moze przenieś sie do Afryki tam
                          bedziesz miał góry i cipetki (co to są cipetki może chodzi ci o cygaretki:) i
                          nie będziesz musiał płacić zusów i "śmusów" (co to jest śmus?), oraz oglądać
                          maszerujących roboli. a jeżeli masz coś do "roboli" to wyjdź na ulicę i powiedz
                          im to prosto w twarz a nie napinaj się na internecie, piszaąc jaki jesteś
                          wspaniały a oni chamscy, biedni i żałośni.

Tak więc nic innego ci nie pozostaje jak tylko emigracja do Afryki.
                          PS. Pendzel i nie podniecaj się tak tym że sam do czegoś doszedłeś wrew pozorom
                          nie jest to jakieś szczególne osiągnięcie, coś czym trzeba się chełpić
                          publicznie. No ale ty tego nie pojmujesz ty nazywasz wszystko po imeniu, jesteś
                          cool, wyluzowany młody japiszon ..., o zesz kurwa co za prymitywny chłystek.

nie pozdrawiam internetowy napinaczu
                          • Gość: Pndzelek Re: Do raperki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 12:04
                            Mały prymitywku z niskim czółkiem i spodniami na kupę pójdź wyżej o kilka
                            postów w tym wątku. Odpowiedziałem ci tam i więcej z tobą ciłeczku nie
                            pogadam...

>>>---
                            • Gość: Raper Re: Pendzel IP: 150.254.191.* 01.07.02, 12:27
                              Co brak ci argumentów internetowy napinaczu?

jesteś żałosnym dupkiem
                              Bez pozdrowień
    • Gość: olo Re: >>>Brudne robolstwo znów na Warszawę najeżdża!!! IP: *.chello.pl 01.07.02, 13:03
      Po co tyle złości i gadania, kiedy to takie proste.
      Ludzie, proszę autora, na ogół nie lubią obnoszenia się z takim prostactwem.
      Lepiej skończyć te przepychanki i ocalic nieco godności.
      To takie proste, ale nie - prostackie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka