Gość: Paweł IP: *.kompania.net 24.05.05, 00:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katmoso Pozornie dziki handel 24.05.05, 00:56 Brawo!! Dopiero zagrożenie wobec miejskich inkasentów zmusiło władze do bliższego przyjrzenia się temu, czym naprawdę jest handel uliczny. Gdzie byli przez te wszystkie lata policjanci (przedmioty pochodzące z kradziezy, podróbki towarów, zabroniony handel czasopismami i dystrybuowanymi w nich filmami), straż miejska (zajmowanie pasa ruchu), skarbówka (nielegalne dochody, niezarejestrowana działalność gospodarcza), PIP (praca na czarno), Urzą Imigracyjny (praca nielegalnych imigrantów i tych, co nie mają na nią pozwolenia). A przy tym miasto pobiera opłaty od nielegalnego handlu! Pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Pozornie dziki handel 24.05.05, 10:16 to co robi Kaczyński to nic innego jak czerpanie zysków z nielegalnej działalności. Jednym słowem, kandydat na prezydenta RP zachowuje się jak sutener lub mafijny bonzo ściągający haracze z przestępstw. No cóż, PiS to raczej pisuar i jego miejsce jest w szalecie a nie na salonach władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M No i sprzedawcy przeholowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:22 Trzeba było ataku na inkasentów, żeby miasto się za nich zabrało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasias25 Re: Pozornie dziki handel IP: *.trecom.com.pl / *.trecom.com.pl 24.05.05, 10:21 to jest niewiarygodne że władze Warszawy pozwalają żeby znowu na ulicach pojawił się śmietnik w postaci straganów. Dopiero niedawno zniknęły "szczęki" z pod Pałacu Kultury a teraz znowu pojawiają się wszędzie handlarze. ZRÓBCIE COŚ Z TYM WRESZCIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Pozornie dziki handel IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 01:18 No Kaczka! Zrób coś wreszcie, pojedź do Wrocławia i Poznania, może Ci powidzą, co trzeba zrobić. Ale zapomniałem, trzeba chcieć. no trudno poczekamy do wyborów. Najwyższyczas, żeby ktoś Ciebie nieudaczniku zastąpiŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hong Li Re: Pozornie dziki handel IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 08:20 Nie wiecie Polacy że tak zakładamy chińską dzielnice? Kaczyński nas popiera więc już wkróce pojawią się szyldy po chińsku. Obejmujemy to miasto w posiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepek Pozornie dziki handel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:13 .. bo to polska .... (przez małe "p") Absurd absurdem absurd pogania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter-6 D Kaczyńkiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 24.05.05, 09:24 Miast zjmować się gejami zająl by Pan się tym kryminalnym procederem!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: D Kaczyńkiego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.05.05, 14:53 dla Kaczynskiego jest bardzo wygodnie sprzeciwic sie paradom gejowskim etc. taka postawa podoba sie bardzo elektoratowi, jak widze tego czlowieka ogarnia mnie smutek :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj Oto rządy "Prawa i Sprawiedliwości". IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 09:26 Handel uliczny rozkwita w najlepsze - ten nielegalny, naturalnie. O dziwo, dziś wreszcie zauważyła to GS, wskazując na narastanie przestępczej patologii wokół tego "biznesu", jak również na fakt, że przynosi on coraz większe dochody dla szarej strefy. W ślad za tym idzie coraz większa buta i tupet "kupców". Tylko czekać, aż rządy nad tym bezprawnym handlem przejmie mafia. O ile już to się nie stało. Warszawa stopniowo, ale systematycznie zmienia się w jeden wielki arabskopodobny "suk". Nic dziwnego, skoro jest to tolerowane przez władzę miejską mającą w nazwie, o ironio, "Prawo i Sprawiedliwość". Tę samą władzę, która tak zawzięcie sprzeciwa się budowie w Warszawie nowych, nowoczesnych LEGALNYCH centrów handlowych przez wielkich inwestorów, bo ponoć "szkodzą polskim drobnym kupcom". Lech Kaczyński przebija całą naszą tzw. klasę polityczną, swoją hipokryzją i zakłamaniem. I co z tego? I tak prowadzi w sondażach. A społeczeństwo obudzi się pewnie dopiero wtedy, gdy Warszawa zamieni się w drugi Bagdad, włącznie z bombami wybuchającymi na ulicznych bazarach w ramach "konkurencji" pomiędzy poszczególnymi gangami "kupców". Ale wtedy może być już za późno, aby zaprowadzić porządek w tym nieszczęsnym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik BOJKOTUJMY STRAGANY!!! IP: *.aster.pl 24.05.05, 10:31 To nie wina Kaczyńskiego tylko pseudo-mieszkańców Warszawy. Przeganianie straganiarzy to jak walka z wiatrakami. I tylko jedno może ich zniechęcić - brak klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: BOJKOTUJMY STRAGANY!!! 24.05.05, 10:41 Gość portalu: ktosik napisał(a): > To nie wina Kaczyńskiego tylko pseudo-mieszkańców Warszawy. Przeganianie > straganiarzy to jak walka z wiatrakami. I tylko jedno może ich zniechęcić - > brak klientów. to nierealne. Władze miasta są od ustalania reguł, co wolno a co nie. Gdyby zabroniono handlu a policja wlepiała wysokie mandaty, to w końcu by był pożądek. Natomiast jeśli miasto ciągnie zysk z takiej nielegalnej działalności, to jest to przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Oto rządy "Prawa i Sprawiedliwości". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:31 Dokładnie.....gdyby nagłośnić to jeszcze jakoś to by PIS spadł w sondażach...widać w warszawie co to znaczy ład i porządek. Wszystko zgodne z PIS-em a nie z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Pozornie dziki handel IP: *.crowley.pl 24.05.05, 11:15 Co do podpisu pod fotografią, wypada powiedzieć, że nie pisze się "na przeciwko", bo to powinno być łącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Pozornie dziki handel 24.05.05, 12:16 Może wreszcie prezydencik chcący uchodzić za szeryfa raczyłby ruszyć mózgownicą i pogonić hołotę (przepraszam, "kupców") działającą ewidentnie wbrew prawu. Chyba, że się ich boi albo ma w tym interes, żeby nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Pozornie dziki handel 24.05.05, 12:32 > Chyba, że się ich boi albo ma w tym interes, żeby nic się nie zmieniło. ma interes i niby miasto na tym korzysta. Tylko jakoś nie widać, żeby mieszkańcy byli z tego zadowoleni. Na forum "Warszawa" temat handlu ulicznego był poruszany wielokrotnie, nie było wypowiedzi osób, które by ten proceder popierały.Większość nie godzi się na miasto-bazar, tylko władze miasta to całkiem nie obchodzi. Pod pozorem pomocy bezrobotnym czerpie zysk z pracy na "czarno" setek ludzi, nabijając kieszenie również właścicielom straganów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariogessu no w końcu 24.05.05, 12:37 Oby to doszło do skutku bo tego syfu juz dosc w tym miescie. Nie rozumiem czemu tak ciezko jest jest sie pozbyc tych hmm powiedzmy "kupcow" Skoro dzialaja niezgodnie z prawem to sie powinno ich po prostu z tych miejsc usowac jak przestepcow, bo przeciez lamia prawo prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastula Re: no w końcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:57 Polecam wizytę na Rynku Starego Miasta, jeśli już przebijemy się przez źle zaparkowane samochody stojące przez cały dzień na rynku i uliczkach i zrobimy slalom między żulami i żebrakam dotrzemy w okolice miejsca gdzie podobno stoi symbol naszego miasta - Syrenka, niestety jej nie zobaczymy gdyż otoczona jest szczelnym kordonem handlujących wszelkim badziewiem handlarzy. Nie da się nawet podejść do fontanny (która notabene obrzydliwie siorbie gdyż została źle zaprojektowana przez jakiegoś partacza). Takie masto. Jest mi zwyczajnie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: no w końcu 24.05.05, 13:31 "Rozmawialiśmy w tej sprawie z Urzędem Kontroli Skarbowej, odmówiono nam jednak współpracy - słyszymy od wiceprezydenta Warszawy Władysława Stasiaka." I to jest skandal, gdyby byla wspolpraca to szybciutko by sie dziki handel skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.va Re: no w końcu IP: 62.233.167.* 31.05.05, 12:51 nasuwa się podejrzenie , że urzędnicy Kontroli Skarbowej mają z tego jakiś interes . inaczej nie umie sobie tego wytłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: skaczcie biadolic IP: *.pool.mediaWays.net 24.05.05, 13:49 tylko zoragnizojcie protesty przeciw tym mafijnym handlarza i wyjdzcie na ulice.! idzcie wszedzie tam gdzie oni stoja ze swoim towarem ,i stancie 1-2 metry przed tymi lozkami polowymi ,blokojac ten handel i krzyczac "precz z wiesniakami" "precz z mafia hanldu" "nie chcemy wiochy w naszej stolicy" ..itd. pokarzcie co o tym handlu sadzicie. bo takie biadolenie na jakis forach gazety wyborczej ,albo gdzies wieczorem przy piwie GOWNO ZMIENI ! nauczcie sie wrescie SAMEMU COS ROBIC i podjac SAMEMU jakas INYCJATYWE a nie tylko czekac az jakas wladza przyjdzie i zrobi pozadek ! ....to jest taka PRL'owska mentalnosc : "biadolic ,pierdziec w fotel i czekac na wladze" .... warszawiacy ROBCIE COS !!!!!!! ..macie parady szumana ,gejowskie ,takie srakie i owakie ,to zrobcie WRESCIE akcje "anty handlarskie" """"""""""" Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: skaczcie biadolic 24.05.05, 14:46 jestem bardzo za - niemialbym nic przeciwo zeby tam stanac i walczyc o czysta warszawe - ale Marek czy to co piszesz to kolejne populistyczne hasla? czy rowniez bys sie dolaczyl do akcji / ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: skaczcie biadolic 24.05.05, 14:48 i co bys powiedzial ludziom, ktorzy znajduja tam prace i z niej zyja Ja tez jestem idealista, ale niestety problem jest bardziej zlozony :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.K Pięknie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:08 Znaczy się "róbice to, czego nie potrafią zrobić urzędnicy biorący za to pieniądze"? MARKU, właśnie dlatego pobiera się od nas podatki i przeznacza na funkcjonowanie m.in. skarbówki, policji i straży miejskiej, abyśmy NIE MUSIELI załatwiać takich spraw. Ja nie muszę pikietować straganu, za to MAM PRAWO rządać od służb publicznych działań do których są powołane. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: Pięknie... 24.05.05, 16:29 system jest chory. NIE DZIALA trzeba pokazac skorumpowanym wladzom ze w nas jest sila.. (troche to brzmi jak wystapienie Leppera - ale tak naprawde uwazam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Praworządny i sprawiedliwy... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.05.05, 13:58 Kaczor też jakoś tego nie widzi choć stragany na wprost dzioba ma poustawiane, ale to cecha Kaczek, w młodości księzyc, teraz bardziej przyziemne cele .... KA Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Praworządny i sprawiedliwy... 24.05.05, 14:08 Gość portalu: KA napisał(a): > Kaczor też jakoś tego nie widzi choć stragany na wprost dzioba ma poustawiane, > ale to cecha Kaczek, w młodości księzyc, teraz bardziej przyziemne cele .... > KA Jak ktoś jest sam flejtuchem, to bajzlu wokół siebie nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski refleksje na obczyznie 24.05.05, 14:41 widzac ten caly balagan w kraju powaznie sie zastanawiam czy wracac - jak sie spojrzy na polskie problemy (handlarze w cetrum miasta) i niemoc wladz zeby cos z tym zrobic, rece opadaja PRZECIEZ TO JEST NIELEGALNY PROCEDER GDZIE JEST KACZYNSKI ? CO ROBI? GDZIE JEST POLICJA? CO ROBI? pozdrawiam wszytskich :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: refleksje na obczyznie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 15:19 Warto przypomnieć panu Kaczyńskiemi i całemu PiS, że kupiec to taki sam burżuj i krwiopijca jak kamienicznik, który przecież jest wrogiem nr1 PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
israel OD DAWNA O TYM PISZE - TO SA ZLODZIEJE I MAFIA 24.05.05, 17:49 Pisalem na forum wiele razy. To tzw "slupy" - handlarze, ktorzy sprzedaja towar dla swoich "pracodawcow". Co rano podjezdza normalny samochod dostawczy ze stolikiem i towarem. Slupy sprzedaja i dostaja od sprzedazy marze. Ci "pracodawcy" to zwykla mafia, lyse karki, ktore kontroluja handel na wielka skale. Policja i Straz miejska nie robia im nic, BO DOSTAJA W LAPE!!!!. Zamiast glupich mandatow, powinno sie wywozic cale stoiska na parking policyjny i bez wysokiej oplaty nie pozwalac na odbior towaru a sprzedawcow karac grzywna np 5tys zlotych a nie 100zl!!! Dlaczego pod Palacem Prezydenta hadnlu nie ma?? Czy tam obowiazuja inne przepisy? Nie, tylko tam Policja sie stara - niech stara sie gdzie indziej. A najbardziej mnie wkurza to, ze jak kiedys zwrocilem strazy miejskiej uwage, ze nie reaguja na handlarzy, to podeszlo do mnie dwoch lysych typow, zeby mnie postraszyc a straz miejska w ogole nie zareagowala!!! Zapraszm do drukowania i wysylania Kaczynskiemu naszje petycji (mozna ja sciagnac z www.coca-collage.com) - pozdrawiam - Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strom Brawo Kaczyński - po czynach ich poznacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shen jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:14 za tym żeby wywozić całe stoisko razem z towarem, handlarza nawet można puścic wolno, inkasować towar przeznaczac na cele harytatywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc REKWIROWAC IM TE SMIECI! IP: *.chello.pl 24.05.05, 22:39 Czesto widze jak pod Empikiem na de Gaulla pojawia sie "szef" tamtejszego straganu! Zwykly Kark obwieszony łancuchami! kiedys krzyczal na straniczke miejska! do Pierdla takiego a nie wdawac sie w dysputy! a Towar Rekwirowac i niszczyc! Ale kaczorowi wygodnie jest tylko walczyc z manifestacja gejow, z tym nic nie zrobi, podobnie jak zmienił zdanie w sprawie KDT pod PKiN - tez mial rozwalic ten burdel tam, ale co? nic! ZWYKŁY KŁAMCA, POPULISTA, ŚMIECIARZ I OPORTUNISTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studnia Pozornie dziki handel IP: *.kpk.gov.pl 25.05.05, 12:42 Nie rozśmieszajcie mnie, bo mam zajady. Kulam się ze śmiechu za każdym razem, gdy słyszę buńczuczne zapowiedzi zlikwidowania warszawskich suków. "Nie spuszczamy wzroku z tych osób" - po takiej zapowiedzi sam mam ochotę pohandlować. Panowie i Panie - spuście może raczej oczy, skromnie, i bez zapowiedzi i rozgłosu zlikwidujcie, a później pilnujcie przez 2 lata czy nikt nie handluje. Bez tego hydra odrośnie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
israel Kaczynski toleruje zlodziejstwo 25.05.05, 14:39 bo jedyne co umie to budowa muzea. Niedlugo Warszawa bedzie jednym wielkim bazarem upstrzonym muzeami. Brawo Kaczynski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurak Re: piroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:21 a mie renka swierzbi zeby tak od tyu podpalic te biauoniebieskie baldachimy, bracia atamany do dzieua!!! Odpowiedz Link Zgłoś
israel Re: piroman 25.05.05, 17:32 Mam to samo, moze zlozymy sie na jakis reczny miotacz plomieni:) Odpowiedz Link Zgłoś