Gość: Robal IP: *.chello.pl 01.06.05, 00:24 No i dobrze. Niech wracają na własne śmieci i wdrażają na swoim gruncie prześwietne zasady szmacenia i wyciskania ludzi jak cytryny za góvvniane pieniądze. Nikt tu po nich płakał nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 00:25 Racja, Warszawa wiele nie straci, a może zyska trochę kultury i odzyska swój klimat bez pentających się niewychowanych karierowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
varsava NIE WYJEŻDŻAJCIE !!! 01.06.05, 14:02 Jeśli to zrobicie, to wzrośnie procentowy udział dresów i innych nieudaczników, których tu mnóstwo się powpisywało. Tyko zapominają, że jeśli najlepsi (najlepiej wykształceni, najbardziej przedsiębiorczy) ludzie wyjadą, to firmy i miejsca pracy też się za nimi wyniosą - do Poznania, Krakowa, czy Gdańska. Poza tym większość tych, któzy wypisują tu głupoty, to są dopiero 'wieśniacy' - głównie w drugim i trzecim pokoleniu. Po wojnie ich rodziców/dziadków przesiedlono z biednych mazowieckich wsi do stolicy ale mentalność pozostała i teraz leczą kompleksy. I żeby nie było niedomówień - urodziłem się i wychowałem w Warszawie - a moja rodzina mieszka tu od kilku pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.06.05, 01:06 Pożegnam ich kwiatami - niech tylko obiecają, że nie wrócą.... Ale to chyba zbyt piękne żeby mogło być możliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego W Mławie IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 02:45 LG ma zakład w Mławie a nie w Oławie. co za sierotki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BingBang Re: Warszawę opuszczą pracujący... IP: 129.81.192.* 01.06.05, 02:59 Wszedzie "robalu" kapitalizm polega na tym by wyciskac z ludzi ile sie tylko da (jak z tych cytryn, o ktorych piszesz), nie tylko w Warszawce! p.S. Moze nie jest to jednak calkiem zle... Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 czyli wychodzi na to ze ci co zostali to frajerzy? 01.06.05, 03:52 Firmy chętniej sięgają po tych z Warszawy czyli tych co wyjechali z Łodzi, Wrocławia, Krakowa... Rozumiem, ze ci co tam zostali mogą sie uwazac za frajerów, bo co prawda byli na miejscu, pracowali za gó....niane pieniądze z myślą o awansie, a tu kupa bo i tak na najlepsze miejsce przy stole zajmą ex- Warszawiacy, a tubylcom zostaną tylko resztki ze stołu? hehe jak ja lubie to headhanterowe pitolenie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek do corgana 01.06.05, 05:54 Osobę, która wyjechała z Łodzi (Poznania, Koziej Wólki, Krakowa) do Warszawy by pracować tu jako gastarbeiter a potem wróciła na rodzinne gumno nazywasz "ex- warszawiakiem"? Wolne żarty koleżko... Odpowiedz Link Zgłoś
777z [...] 01.06.05, 12:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gecko chodzi o otwierającą się fabrykę suszarek do ubrań IP: *.ptp.waw.pl 01.06.05, 06:07 hahaha, peknę chyba, dobrze, że nie o fabrykę szarej maści "najlepsza jest szara maść nie trzeba jej dużo kłaść nacierać wszędy, a znikną mendy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 07:27 Komentarze godne lokalnych debilków. Zauważ matołku jeden i drugi, że wyjadą ludzie wykształceni, dobrze zarabiający, czyli procentowy odsetek żuli i dresiarzy tutaj będzie jeszcze wyższy. Na dodatek, gdy oni wyjadą, to komu wynajmiesz swoją zarobaczoną kawalerkę po dziadkach, żulowi z sąsiedztwa? I komu sprzedasz badziewie ze swojego kramu ulicznego, też swojemu sąsiadomi-menelowi? Trzeba być kompletnym imbecylem, żeby się z tego cieszyć. A może myślisz, że te firmy w miejsce ludzi przeniesionych do Łodzi zatrudnią tutaj miejscowy lumpenproletariat, na zasadzie, że "na bezrybiu i rak ryba"? Żebyś się nie rozczarował, jak odprasujesz świąteczny dres, nałożysz podwójną warstwę żelu na włosy i zaniesiesz swoje CV, napisane na odwrocie etykietki od Królewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Ha, ha... 01.06.05, 07:37 Gość portalu: gość napisał(a): > Komentarze godne lokalnych debilków. Zauważ matołku jeden i drugi, że wyjadą > ludzie wykształceni, dobrze zarabiający ...i zostawiający buty na klatce schodowej. Tak matołku, takich ludzi pożądamy ze wszystkich sił, przyjezdnych gastarbeiterów płacących podatki na swojej wsi a nie u nas ale za to korzystających z infrastruktury utrzymywanej ZA NASZE pieniądze, przywożących wałówkę od rodziny ze wsi ale łukiem omijających osiedlowe sklepy płacące podatki TU w Mieście... Te "korzyści" z przyjezdnych można wyliczać jeszcze długo... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Jezu, jakie bzdury 01.06.05, 08:14 Wy to macie przerażające kompleksy. Jak ktoś źle jeździ, to wiadomo - ze wsi. To, że ludzie się pchają w autobusach i tramwajach - to według takich jak wy - nawyk z PKSów. Tylko wy jesteście wspaniali i cudowni, mądrzy, piękni i zdolni. Gratuluję, tak trzymajcie, a potem dziwcie się, że cała Polska nie lubi takich "warszawiaków" jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Jezu, jakie bzdura 01.06.05, 08:19 yavorius napisał: > a potem dziwcie się, że cała Polska nie lubi > takich "warszawiaków" jak wy. Co akurat robi czy lubi "cała Polska" to ja mam głęboko w du*pie... tak więc argument chybiony... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jezu, jakie bzdura 01.06.05, 09:10 Szkoda, że nie odniosłeś się do części tekstu o kompleksach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty_Pan_pndzelek [...] IP: 193.238.14.* 01.06.05, 11:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Jezu, jakie bzdura IP: *.crowley.pl 01.06.05, 12:39 Popieram... Też wiedziałem, że go tu spotkam. Przecież on na każdy temat ma coś do powiedzenia i jest święcie przekonany, że ma odpowiednią wiedzę i powinien innych oświecić. Ten pyszałkowaty błazen od razu rzuca się w oczy, w każdym temacie go pełno. Naczytał się UPR-owskich broszurek i myśli, że wszystkie rozumy pozjadał. Śmieszny leszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka czemu Pendzelka ciagle kasuja moderatorzy? 01.06.05, 21:59 Ty, Pendzelek, moze zanim przemowisz na forum to zastanow sie nad doborem slow, bo prostackie chamskie odzywki to tu jak widzisz kasuja! A jak nie masz za grosz kultury, to nie dyskutuj z ludzmi, bo to razi, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staad Re: czemu Pendzelka ciagle kasuja moderatorzy? IP: *.chello.pl 02.06.05, 01:13 bzdura... 1. pendzelek wyraził tylko opinię że ma w nosie to co myśli o Warszawie cała polska. Czy to jest obraźliwe? 2. skasowali anty_pana_pendzelka 3. jaki dobór słów? kulturalnie wykropkował (nie wiem zresztą czemu – bo to przecież piękne, polskie słowo. Miał napisać w pupie? może w rzyci? odbycie?) staad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Jezu, jakie bzdura IP: *.gpw.com.pl 01.06.05, 15:16 pan_pndzelek! Chamem się jest z wyboru, nie z urodzenia! Pamiętaj o tym, zwłaszcza pAN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SILENCIUM ! SILENCIUM ! POLONIA ! IP: *.crowley.pl 01.06.05, 10:11 SILENCIUM ! POLONIA ! SILENCIUM ! POLONIA ! KOCHAM WAS WSZYSTKICH ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Ha, ha... IP: *.crowley.pl 01.06.05, 09:10 Musiałbym być tak niemądry jak Ty pendzelku, żeby zostawiać buty przed drzwiami albo wieźć żarcie do stolicy z mojej 200-tysięcznej wsi. Kiedy jedziesz na prowincję (o ile w ogóle się do tego zniżasz) to zabierasz ze sobą konserwy, czy też korzystasz z lodówki turystycznej? Może mi podpowiesz Wielki Prawdziwy Warszawiaku, gdzie tu można kupić dobre wędliny, takie które da się jeść i czuć, że składają się z mięsa, bo z tym jest akurat problem w każdym większym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BingBang Re: A co wy - wicie - z tymi butami? IP: 129.81.192.* 01.06.05, 17:19 A - na przyklad - w takich Chinach (czy to Chiny tzw. "ludowe", czy Hong Kong, czy tez Taiwan) to jest NORMALNE i zwyczajowo przyjete by zostawiac buty przed drzwiami... I czyni tak takze tamtejsza inteligencja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_k Re: Ha, ha... IP: *.chello.pl 01.06.05, 12:33 Kochany Panie Pendzelku, spieszę uzupełnić luki w Pana orientacji co do podatków: podatek odprowadza się do urzędu skarbowego właściwego dla miejsca zamieszkania (a nie zameldowania)... A co do osiedlowych sklepików - czy na pewno (ceny!) kupują w nich niezasobni rdzenni warszawiacy, którzy liczą się z każdym groszem, bo przyjezdni sprzątnęli im sprzed nosa najlepszą pracę? Kocham tu mieszkać, bo ze specyficznym zawodem nigdzie indziej nie znajdę dla siebie pracy, a poza tym nie można się użalać na brak atrakcji kulturalnych, ale płacę za to staniem w korkach i rozłąką z rodziną. Trudno, coś za coś. Ale nie rozumiem, czemu ktoś z tego powodu miałby mnie uważać za gorszą. Ps. Butów nie zostawiam, wałówki nie wożę, bo nie mam skąd, to raczej ja daję zarobić warszawskim sklepom kupując prezenty dla pozawarszawskiej rodziny. Rozumiem, że to też powód do wstydu, bo przecież wykupuję w ten sposób towary należne warszawiakom... Rozumujmy dalej w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ha, ha... i jeszcze jedno HA IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 14:42 a jakie miasto jest wlasciwym miejscem zamieszkania dla kogos kto w Warszawie jest od poniedzialkowego poranka do piatkowego popoludnia? ps.przypuszczam ze teoretycznie gosc powinien sie rozliczac w Warszawie,ale powiedz dlaczego mialby przestrzegac tego akurat przepisu,skoro nie przestrzega ,co sam posrednio przyznales ,przepisu o obowiazku meldunkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar brak przedsiębiorczości w narodzie... IP: *.skorosze.2a.pl 01.06.05, 07:56 Ludzie nie mają ducha przedsiębiroczości,. każdy SZUKA PRACY, zamiast zatrudnć się samemu i dać ją jeszce komuś. Z drugiej strony nie ma się co dziwić, bo urzędasy tylko czekają, żeby takiemu komuś doj...bać, ale z dwojga złego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.idea.pl 01.06.05, 08:15 Krzyżyk na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BingBang Re: Warszawa kontra reszta kraju??? IP: 129.81.192.* 01.06.05, 17:22 "Krzyzyk na droge"... Czy to taka typowo "warsiawska" mentalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel pawlowski WSIURY WONT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 08:30 Cieszy mnie to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: WSIURY WONT IP: *.crowley.pl 01.06.05, 09:14 Nie wiedziałem, że w Jedynym Prawdziwym Mieście stosuje się inną pisownię zwrotu "won". Ot poznać mądrego po szkołach... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: WSIURY WONT 01.06.05, 22:07 Sam jest "wsiurem"! Widac po slownictwie. Nawet sie gwary warszawskiej nie nauczyl. Apel do warszawiakow: czy ktos kojarzy slowo WSIUR? Bo ja je slyszalam tylko na wsi. Tak, na wsi, tam mam rodzine, i sami o sbie mowia ze sa "wsiury". Przynajmniej ich stac na autoironie. Koles, a jak nie trybisz warszawskiej gwary, to waracaj do siebie, buraku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 08:58 Może jak sie ich troche wyniesie z Warszawy będzie więcej pracy dla warszawiaków. Firmy - podnieście im troche płace w innych miastach to przestana tu zjeżdżać z całego kraju, zabierać nam pracę, psioczyc na miasto dające im prace i pieniądze, wywozić te pieniądze do swoich miejscowości nie płacąc jednocześnie podatków w Warszawie. Nic z nich nie ma. Tylko złą opinię robią i ferment tworzą. Nie zdziwię sie jak niedługo podniesie się tumult antyprzyjezdny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.06.05, 09:14 > Może jak sie ich troche wyniesie z Warszawy będzie więcej pracy dla > warszawiaków. Tak, przy myciu kibli na dworcach. O ile tych dworców też nie zamkną, bo kto tu będzie przyjeżdżał, jak firmy się wyniosą, "turyści" ze stadionu? Premier ze świtą? On lata helikopterem. Zresztą, przyjezdni z Łodzi nie myją tutaj kibli, bo robią to miejscowi. Nawet "posady" ochroniarza nie zdobędziesz, bo co będziesz "ochraniał", łóżka polowe na chodnikach? Poraża głupota i zacietrzewienie miejscowego plebsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axys Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 01.06.05, 09:58 te, panie inteligencie, chyba ci sie w glowce sie woda sodowa zagotowala... bo niestego najgorszy lumpenploretariat jest na prowincji i w tych nowych osiedlach.... normalnie wiocha, parkowanie na trawnikach to tez wasza zasluga - przeciez w koncu na wsi staje sie na trawniku pod oknem, czyz nie? wy nie macie na wsiach smietnika, wiec wszystko przez okno dla swin i kur, potem w blokach tez tak robicie... ze juz nie wspomne o tym rzepaniu dywanow pod oknem... wybacz, ale jeszcze 20 lat temu w Warszawie takie zachowanie, podobnie jak te twoje tekstu ponizej poziomu kulturalnego prawdziwych warszawiakow sa poprostu zalosne... tak wiec wracaj na ta swoja wies, bo nikt tu po was, matoly, plakac nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.06.05, 10:08 Niby z domeny edu.pl, a głupi jak but z lewej nogi. Nie mieszkam na wsi, ale wiem, że od dawna w każdej wsi jest śmietnik, teraz bardzo często z osobnymi pojemnikami na szkło, papier i plastik, czyli coś, co nieprędko będzie powszechne w warszawskich slumsowatych blokowiskach. Trzepanie dywanów to też zwyczaj z blokowisk, na wsiach ludzie zwykle nie mają trzepaków pod oknem. A na trawnikach w Warszawie parkują samochody z warszawską rejestracją. Ci z rejestracjami spoza Warszawy zwykle wybierają parkingi strzeżone, bo wiedzą, że miejscowi albo im samochód ukradną, albo zdewastują. A lumpenproletariat (tak się pisze to słowo, panie "wykrztaucony") jest wszędzie, na wsiach, w małych i dużych miastach i w Warszawie. Z tym, że w Warszawie miał być z założenia głównie lumpenproletariat, inaczej klasa wiodąca, a współcześni "prawdziwi warszawiacy" to w większości potomstwo sprowadzonego tutaj po wojnie rozmaitego elementu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 11:59 > Niby z domeny edu.pl, a głupi jak but z lewej nogi. E tam edu.pl zaraz. Z tym edu, jak i z magistrem to teraz trzeba mocno uważać. To edu to po prostu płatny "student" z Newelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.jmdi.pl 01.06.05, 16:18 niby magister, a taki naiwny..... zapomniales o paniach z dziekanatu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Sio stąd, sio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:46 Gość portalu: xxx napisał(a): >Z tym, że w Warszawie miał być z założenia > głównie lumpenproletariat, inaczej klasa wiodąca, a współcześni "prawdziwi > warszawiacy" to w większości potomstwo sprowadzonego tutaj po wojnie rozmaitego > elementu. A skąd wiesz o tym? Jacyś krajanie z rodzinnych stron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BingBang Re: Sio stąd, sio...glos dobiegajacy z psychuszki? IP: 129.81.192.* 01.06.05, 17:29 Tak zwany "lumpenproletariat" jest praktycznie WSZEDZIE internauto o pseudonimie "axys". I nie dotyczy to tylko i wylacznie Warsiawki! p.S. Poza tym - przyda sie troche lodu na zbytnio rozpalona glowke... bo wydaje sie, iz w twojej glowce owa "woda sodowa" juz od dawna gotuje sie i wrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axys Re: Sio stąd, sio...glos dobiegajacy z psychuszki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 21:20 a co to za miasto Warsiawka??? bo ja go nigdzie na mapie nie moge znalezc - owszem, Warszawa istnieje, ale Warsiawka nie - chyba ze piszesz o swojej wsi ktora est tak mala, ze nawet na mape sie nie kwalifikuje.... pozatym skoro tak piszesz o stolicy to po jaka ch***e jestes na tym forum??? czy ylko po to aby okazac swoja nizszosc kultoralna? sam pewnie sie zaliczasz do tego lumpu, skoro tak dobrze wiesz, jak sie to pisze... ach no tak.... ale przeciez zapomnialam - ide umyc syfon, bo sie woda zabrudzi - moze wyslac ci pare naboi do syfonu, cobys mial zawsze swieza sodowke w glowie??????? mam wrazenie, ze bardzo ci sie przyda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Cała Polska UTRZYMUJE WARSZAWĘ z podatków! IP: *.gpw.com.pl 01.06.05, 15:40 Ruszcie głową warszawscy nacjonaliści! To cała Polska płaci podatki, aby Warszawiacy mieli tutaj pracę! To przecież w stolicy znajdują się wszystkie centalne urzędy, agencje, biura ... W nich pracują urzędnicy rodem z Warszawy. A oni są opłacani z podatków płynącej z całej Polski !!! Wokół różnej maści organów państwowych plasują się i inne centrale firm. A z nich żyją inne pomniejsze firmy i firemki... Jakie? Warszawskie! Tak więc to Polska utrzymuje na swoim garnuszku warszawiaków, a nie oNI kraj! Jakby tak przenieść instytucje państwowe np. do Zielonej Góry, to zaraz za nimi centrale fimy by także tam wyemigrowały. I tak pozostałyby tutaj tylko mazowieckie piaski !!! P.S. Ewentualnym adwersarzom-warszawiakom polecam zapoznanie się z historią ich miasta - tak od 1573 roku (zgadnijcie, dlaczego?!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczytany Re: Cała Polska UTRZYMUJE WARSZAWĘ z podatków! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 01.06.05, 17:54 Poczytaj troche zanim piszesz farmazony. Warszawa otrzymuje z powrotem ok 10- 12% podatkow ktore wplaca do panstwowego budzetu (dla porownania Londyn i Paryz ok 20%). Cytujac twojego dziadka gornika ktory po wojnie dorzucal sie do odbudowy stolicy swiadczy tylko o tym jak niedouczony jestes. A urzedasow kazdy niestety musi utrzymywac, i w glownym stopniu robia to Warszawiacy bo placa duzo wieksze podatki niz cala ta polska prowincja razem wzieta. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Cała Polska UTRZYMUJE WARSZAWĘ z podatków! 02.06.05, 12:04 w urzędzie w którym pracuje mój kolega (jeden z departamentów pewnego ministerstwa) na 26 zatrudnionych tam osób tylko 4 urodziły się w warszawie, a aż 18 spośród nich przyjechały do Warszawy dopiero po studiach "za pracą" warszawa w tych wszytskich urzędów na najwyżej demonstracje, strajki i pikiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 01.06.05, 18:57 hehehe trzeba się najpierw uczyć a potem narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: Sio stąd, sio, sio, sio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:32 już parę lat temu pisałem, że trzeba by rogatki i zasieki ustawić dookoła miasta. I strzelać bez pardonu.... Zero litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bald Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.06.05, 09:03 I krzyżyk na drogę. Może skończy się pauperyzacja i obniżanie standardów zachowań ludzkich i stosunków międzyludzkich (słoma w butach i zębach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.uvigo.es 01.06.05, 09:31 Czas najwyzszy!!! Pa pa, nie bedziemy plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieWarszawiak ja zostaje. pokochałem Warszawianke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:39 a ona zle sie czuje poza Warszawqa dłuzej ni 5 dni(sprawdzone wielokrotnie). Gdy wjezdzamy do Koła to liczy minuty do powrotu. ps. Warszawa jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królewicz Re: ja zostaje. pokochałem Warszawianke IP: *.netia.pl 01.06.05, 10:10 ASYMILANT !!! że też cie chciała :)))) ... ja jestem z i mam z Wawy nazeczona :))) nie mieszam krwi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieWarszawiak Re: ja zostaje. pokochałem Warszawianke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:57 bez swiezych genów moze dojsc do defektów wiec uwazaj;-) nie jeden dwór królewski zginał z powodu zbyt "porzadnych" kobiet które nie chciały swiezej krwi od stajennych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królewicz Re: ja zostaje. pokochałem Warszawianke IP: *.netia.pl 01.06.05, 14:16 Podobasz mi się chłopaku, masz poczucie humoru... pasujesz na Warszawiaka :). Zeby było wiecej takich jak ty... to moze bysmy MY WARSZAWIACY na was tak nie Psioczyli... ale cóż takich jak ty nie jest dużo... I coś tak czuje ze jestes gdzies z Polski... ale z jakiegos wiekszego MIASTA... a'la Kraków, Poznań, Wrocław , Trójmiaste etc. ps. Pozdrawiam wszystkie duże Polskie Miasta... tam są fajni ludzie... reszta Polski to przeważnie własnie te buraki przez duze B (ale są żadkie wyjatki!). Odpowiedz Link Zgłoś
formentor A propos buraków... 01.06.05, 14:19 Gość portalu: królewicz napisał(a): > (ale są żadkie wyjatki!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królewicz Re: A propos buraków... IP: *.netia.pl 01.06.05, 14:30 Występowalność dyslekcji ma rozkład normalny w całej populacji :). Fakt... Frasunek dla "buraka" ;-) za spoczegastość ;-) i szypkość reakcyi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: ja zostaje. pokochałem Warszawianke 01.06.05, 22:03 On jest z Kola, przeciez pisal, nie? A propos, tak zle w tym Kole, ze twoja dziewczyna tak narzeka i liczy minuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: ja zostaje. pokochałem Warszawianke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:38 Tak Królewiczu. Na pewno genów nie mieszasz. W przeciwieństwie do literek :DD Pie.... ol..ą Ci się jak małpy w gaju Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 uf...narescie ulice beda czyste i przechodnie.... 01.06.05, 09:53 papaap powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.home / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:55 Racja, niech wracają na wieś i pokazują swe wyprane mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królewicz Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.netia.pl 01.06.05, 10:07 W końcu !! Pierwszy pozytywny artykuł w dniu dzisiejszym :)... W takim razie mam rozumieć że 80% pracowników z firmy w której pracuje odejdzie :)... Super bedą może podwyżki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.06.05, 10:11 Dobre! Biurowiec pełen ochroniarzy, portierów i sprzątaczek, a każdy z pensją prezesa :) Królewicz spożył z rana za dużo Królewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królewicz... Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.netia.pl 01.06.05, 14:24 A "iksie" uważasz że byłoby źle gdyby portier jeździł Jaguarem :) i miał łódkę nad zegrzem ?. Hmmm ja bym się cieszył... bo pewnie JA z racji ogolnie przyjetego lepiej popłatnego zawodu ktory mam, miałbym dom w Hiszpanii, Grecji i Tunezji i jeżdził Maybachem :) ps. I nie pił bym z rana Królewskiego tylko do śniadania np. Vine champignione de Bordeaux 1982 :) ... (improwizuje z tym winem bo sie tak super na winach nie znam :)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "wsiur" Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:30 Mam na własność kilka lokali użytkowych w Warszawie ,a mieszkam w 50 tyś mieście (według was wsi) . Na wszystko ,łącznie z tymi lokalami ,dorobiłem się u siebie . Nie trzeba być Warszawiakiem ,żeby dobrze zarabiać i być wykształconym. Ja akurat nie jestem magistrem i nie kończyłem uniwersytetów ,ale wiem jak robić pieniądze . To mi wystarczy . Te świeczki dla Papieża to pewnie też "wsiury" zapalały ,bo rdzenni mieszkańcy Warszawy wstydzili się zniżyć do poziomu "wieśniaków" ? Lokale wynajmuje rdzennym mieszkańcom i kto tu jest Panem ? Po tym co czytam to wiedzcie ,że w Warszawie nawet bułki nie kupie ,żeby tylko nie dać wam zarobić . Będę tylko szukał sposobu ,jak tu z was wsyssać kase do mojej "wsi" . Mam też firmę ,w której zaopatrują się Warszawiacy ,więc ... . Oczywiście nie żyje tylko z waszego miasta ,bo mam ulokowany kapitał w Trójmieście . Wolę 100 razy te rejony ,niż zadufanych w sobie prostaków z Warszawy . Nie wiem czy wiecie ,ale komuna wybiła większość inteligencji w tym waszym mieście ,więc wasze pochodzenie jest co najmniej śmieszne . Może na tym forum piszą dzieci taksówkarzy ? Was potrzbuję tylko do robienia pieniędzy i moje dzieci na pewno w tym waszym miasteczku wielkości Bronxu nigdy nogi nie postawią ,wiem że się tym nie martwicie . To już wasz problem . Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Ludzie, dajcie spokój 01.06.05, 10:34 Oni i tak nie zrozumieją, co się do nich mówi. Uważają, że jak w rubryce "miejsce urodzenia" wpisują Warszawę, to są wielkimi panami, a cała reszta to hołota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Ludzie, dajcie spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:49 A pochwalisz się skąd pochodzisz turbointelektualisto? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 10:37 Im szybciej wyjadą tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lojer Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.chello.pl 01.06.05, 11:58 ja jestem warszawiakiem od 27 lat, czyli od urodzenia. Daleki jestem od czepiania sie przyjezdnych, ale mam następujące spostrzeżenie: Przez 3 lata pracowałem w jednej z czołowych firm prawniczych w Polsce. W 7osobowym zespole było 5 osób spoza Warszawy i 2 stąd, w tym ja. W skali całej firmy właściwie 95% młodszych szczeblem pracowników było spoza Warszawy. Z Lublina, Siedlec, Żyrardowa, Skierniwic, Kielc, Reszowa, spod Tatr i z setek innych, większych i mniejszych oplskich miejscowości. Z grubsza można wyróżnić było 2 grupy - tych, przyjechali do W-wy na studia i po studiach zostali oraz tych, co przyjechali tu po studiach ukończonych poza Warszawą. Tych pierwszych nazwałbym "mniej nieszczęśliwymi", a tych drugich "całkiem nieszczęśliwymi" - przynajmniej w tej konkretnej firmie. Warszawiak na gruncie z przyjezdnym nie ma nic do gadania. Po pierwsze, chce mu się wyjść z pracy - ma tutaj znajomych, rodzinę, ma się z kim spotkać, ma życie poza pracą. Napływowiec albo tego w ogóle nie ma albo ma to w ograniczonym zakresie. Siedzenie w robocie do 23 nie jest więc dla niego problemem. Warszawiak ma pewne oczekiwania wobec pracodawcy - np. chce zarabiać pieniądze i dostawać podwyżki -> nie zgodzi się na każde warunki. Napływowiec musi utrzymać pracę, bo dla niego 3 - 6 miesięcy bez pracy oznacza zazwyczaj powrót w niesławie do swego miasta i etykietkę tego "któremu nie wyszło" w Warszafce. Więc pracuje za każde pieniądze, co Warszawiaka zwyczajnie wkurza, bo z automatu ogranicza jemu widoki na lepsze pieniądze. Innymi słowy, nie wydaje mi się przypadkowe to, że Warszawiak, który ma nazwijmy to - pragnienie "normalnego" życia, w sensie nie praca-spanie, praca- spanie, tylko coś ponadtwo musi odpaść. Bo ma znajomych z podwórka, czy szkół z którymi chce się spotkać, bo nie odpowiada mu zaniżony standard wynagrodzeń, który zresztą został w jakiejś mierze wypracowany przez potulną postawę napływowców, itp. itd. Podsumowując - myślę, że powstawanie ośrodków zatrudnienia poza Warszawą i perspektywa odpływu tych, co przyjechali do Wawy za chlebem są dobre zarówno dla tubylców, jak i dla napływowców. Zwłaszcza, że wielu z nich naprawdę nie czuje się szczęśliwych życiowo, pomimo "sukcesów", jakie odnieśli podbijając warszawski rynek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.crowley.pl 01.06.05, 12:50 Tak, tak... skupiajmy się właśnie na takich pierdołach, obrzucaniu wyzwiskami, wyliczaniu, kto ile wiejskiej kiełbasy ze sobą przywiózł itp. itd. To na pewno nie pozwoli nam dostrzec istoty problemów, których pokłosiem jest stolica oblężona przez prowincjuszy. A problemy te nazywają się centralizacja kraju i wysokie podatki, które tworzą bezrobocie. A tak w ogóle, to ten temat można skwitować: bla bla bla... tyle warta jest taka gadanina. Odpowiedz Link Zgłoś
nicola21 Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? 01.06.05, 13:29 mysle ze nie mylisz sie co do przyjezdnych - maja mniej przyjaciol, mniejsze oczekiwania itp z drugiej strony oni nie maja rodziny na miejscu ktora ich wesprze finansowo. ja studiuje tam gdzie mieszkam, ale na prawde wspolczuje ludziom ktorzy musieli sie przeprowadzic do mojego miasta na studia. teraz ja musze jechac za praca - nie wierze w te zapewnienia o miejscach pracy w innych miastach - przynajmniej nie teraz jeszcze. latwo jest pracowac/studiowac gdy masz gdzie wpajsc na cieply obiadek, masz do kogo sie odezwac(nie mowie o telefonie/gg), masz jakies znajome ulubione miejsca gdzie moesz isc. ale takie wygodnictwo moze swiadczyc o braku determinacji, ktorej nie brakuje przyjezdnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lojer Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.chello.pl 02.06.05, 20:33 Zgadzam sie z toba w 100% poza tym jeszcze mozna dodac ze osoby z małych wsi i miasteczek po prostu przywoza z soba swoje wychowanie, co czasami razi ludzi mieszkajacych od urodzenia w miescie (to akurat dotyczy chyba wszystkich wiekszych miast) Ja uwazam ze to dobrze jak jakis procent firm sie przeniesie poza Warszawę. Inne miasta tylko skorzystają (wiecej inwestycji u nich). Bo na razie różnice "technologiczne" są bardzo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
autom0bilista Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? 01.06.05, 11:15 Fajniutki wątek - hordy internetowych frustratów mają wreszcie okazję, żeby się wyżyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:47 I bardzo dobrze. Bez przyjezdnych będzie luźniej, czyśniej, spokojniej, może bezpieczniej, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius do Heleny 01.06.05, 13:25 Gość portalu: Helena napisał(a): > I bardzo dobrze. Bez przyjezdnych będzie luźniej, czyśniej, spokojniej, może > bezpieczniej, itd. Tak, bo wszystko to przecież wina przyjezdnych. Ręce opadają jak się czyta takie brednie. Jak wam ciasno, to zapraszam do Borne-Sulinowa. Odpowiedz Link Zgłoś
text skąd w WAS tyle jadu ???????? 01.06.05, 13:34 nie rozumiem .... ludzie opanujcie się .... w każdej dyskusji musicie sie nawzajem nawyzywac ? ... inaczej nie potraficie ? i przestańcie juz ludzi oceniac po tym skąd są ... bo akurat na to to nikt z nas nie miał wpływu .... co za róznica czy jestes z W-wy czy Poznania, Łodzi, czy z innego miasta, miasteczka, wsi, wioski ... akutat nie to swiadczy o kulturze, dobrym wychowaniu ect. i My mówimy w Polsce o tolerancji ... o pojednaniu w imie papieza (ostatnio tak modny temat) i co ... i nic ... nic sie WAS nie zmienia ... cały czas najbardzie cieszy WAS krzywda i niepowodzenia innych .... tylko co daje to WAM ... NIC .... i tego zachowania nie potrafie zrozumieć chcecie zmieniać swiat na plus ... zacznijcie od samych siebie Ps. tekst napisany przez osobe, która urodziła sie w w-wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze napisane! Re: skąd w WAS tyle jadu ???????? IP: *.gpw.com.pl 01.06.05, 15:09 Dobrze napisane, popieram :-) P.S. Zawsze mnie śmieszyła dyskusja MY (tubylcy) - WY (przyjezdni). W naszym mieście jest wieksza tolerancja dla mniejszości seksualnych niźli dla ludzi urodzonych poza Warszawą! Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 wiec cza zaprosić przyjezdnych na ParadęRówności 01.06.05, 15:14 żeby pod hasłem "niech nas zobaczą" pokazac że są tacy sami jak tubylcy hehe pzdr ------------ Forum SISKOM TAK dla warszawskiej obwodnicy Strona internetowa SISKOM Odpowiedz Link Zgłoś
coatlicue Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? 01.06.05, 14:13 Gość portalu: Robal napisał(a): > No i dobrze. Niech wracają na własne śmieci i wdrażają na swoim gruncie > prześwietne zasady szmacenia i wyciskania ludzi jak cytryny za góvvniane > pieniądze. Nikt tu po nich płakał nie będzie. Kiedy wy ludzie zrozumiecie, że 85% mieszkańców to przyjezdni... Przyjechałam tu na studia, ale przez takich ludzi jak ty zastanawiam się czy chce tu zostać po studiach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty moron Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:36 tragedia! Kto będzie w takim razie chodził do super-modnych-"trędi" klubów? Bo tam zawsze jest mnóstwo prostaczków i wsioków. Wydaje im się, iż chodzenie do klubów(poprzednia nazwa-dyskotek) podnosi ich prestiż... no cóż, krzyż na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek.K Brawo!!! 45 lat komuny nie poszło na marne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:47 Czerwoni doskonale zdawali sobie sprawę, że nie znajdą poparcia wśród rdzennych mieszkańców Warszawy czy Krakowa, zwłaszcza tej świetlejszej cześci. Dlatego wprowadzili do miast "wielki" przemysł (huty "Warszawa" i "Lenina", FSO) i zbudowali osiedla dla klasy robotniczej. Dokończyli ez dzieło Hitlera, redukując liczbę inteligencji w mistatach. Wiadomo, łatwiej sterować narodem ciemnym i niewyedukowanym. To oni też, wykorzystując wzajemną nieufność pomiędzy napływową ludnością, a starymi mieszkańcami miast, antagonizowali społeczeństwo. Wydawałoby się, że po 1990 roku wrócimy do normalności, bo w końcu zrozumieliśmy, że jesteśmy jednym narodem, ale widzę, że budowana przez lata komuny niechęć wobec "obcych" wreszcie daje rezultaty. Jestem warszawiakiem w siódmym pokoleniu, prowadzę firmę tu, w moim mieście, ale nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by wybierać znajomych czy pracowników na podstawie wpisu w dowodzie o miejscu urodzenia. Mnie nie interesuje SKĄD jesteś, ale KIM jesteś. W swoim czasie dowiedziałem się, że mój najlepszy przyjaciel, z którym znam się niemal "od kołyski", pochodzi z Sandomierza, a spora grupa pracowników to Wrocławianie. I co? I nic! Nie przeszkadzało mi to kiedyś, nie przeszkadza i teraz. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:33 bye, bye warszawko, najbrzydsza wiocho na tym ziemskim padole. bye-bye Odpowiedz Link Zgłoś
mariogessu Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? 01.06.05, 17:39 Żalosni sa ludzie ktorzy sie z tego ciesza. Nie będę sie wiecej rozpisywla bo szybciej bym sie dokopal do jądra ziemi niż do pokładu inteligencji byc moze drzemiacej gdzies na dnie ich umysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpablo Re: Warszawę opuszczą pracujący z innych miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:37 bye bye czesiek ty stolcu. spływaj Odpowiedz Link Zgłoś