Dodaj do ulubionych

Wiece Wolności zamiast Parady

IP: *.fastres.net 06.06.05, 23:46
Kaczor -
Obserwuj wątek
    • aska-polka CZAS ROZPOCZĄĆ SEZON NA KACZKI ;O) 07.06.05, 01:13
      wszyscy nalezymy do jakiejs mniejszosci.
      Dzisiaj oni jutro ty
      • pan_pndzelek Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? 07.06.05, 05:41
        Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? Pismaki dmą w balon od miesiąca i jakaś
        trzeciorzędna sprawa urosła do miana pierwszego problemu Warszawy. Tak jakby
        mnie obchodziło czy jakaś "parada" będzie czy też jej nie będzie... Czy nie
        pora się odrobinę wyciszyć panowie żurnaliści i inni?

Swoją drogą co to za obłęd, żeby paradę urządzać w Mieście w czerwcowy
        weekend?! Nawet masakryczni rowerzyści demonstrują w piątki, żeby w weekend
        masować sobie siodełkiem prostaty gdzieś po cichych zielonych lasach...
        • pan_pndzelek PS. A ten biedroń to mógłby włosy zacząć myć 07.06.05, 05:43
          PS. A ten biedroń to mógłby włosy zacząć myć, bo aż się mu świecą od tego
          łoju... i swojego fryzjera powinien wysłać na Sybir...
          • Gość: Werter-6 Do Pendzla! Pan Biedroń w odróżnieniu od Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:05
            Ma odwagę cywilną,i przedstawia się z imienia i nazwiska co w tym, brudnym
            ksenofobicznym i Fundamentalistycznym kraju jest szczytem odwagi!!!!!może
            przedstawisz się z imienia i nazwiska!!!
            • pan_pndzelek [...] 07.06.05, 17:52
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ff Re: PS. A ten biedroń to mógłby włosy zacząć myć IP: *.aster.pl 08.06.05, 00:15
            pan_pndzelek napisał:

> PS. A ten biedroń to mógłby włosy zacząć myć, bo aż się mu świecą od tego
            > łoju... i swojego fryzjera powinien wysłać na Sybir...

To wszystko przez ten lubrykant którym smaruje sobie kiszkę stolcową przed
            kopulacją analną. Reszte tego kitu wyciera we włosy.
        • Gość: PC Re: Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:12
          tej parady pewnie by pies z kulawą nogą nie zauważył gdyby nie postawa pana
          Kaczyńskiego, który z walki z paradą uczynił istotny element swojej kampanii
          wyborczej - ale tak to już jest jak nie ma się NIC innego do zaoferowania, to
          należy stworzyć problem.
          A o twojej opinii o pismakach nie będę się wypowiadać, bo w podobnym tonie co
          Ty wypowiadali się działacze PZPR, którzy "kochali" demokrację ludową. Poza tym
          jak cię nie obchodzi "parada" to po prostu nie czytaj o tym. Nikt cię do tego
          nie zmusza.

A nie pomyślałeś, że większość ludzi która chce iść na paradę pracuje w
          tygodniu? Tak trudno się tego domyślić?
          • pan_pndzelek Re: Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? 07.06.05, 08:38
            Ot, odezwał się obrońca "uciśnionych" pismaków... W jednym masz rację, gó*wno
            mnie jakieś parady obchodzą, czy to będzie parada Thumana czy parada
            homoseksualistów, ale nie mogę o niej nie czytać (choćby mimochodem) skoro
            codzień na portalu te teksty są na wszystkich głównych miejscac... Teraz jasne
            ciołku?
            • Gość: PC Re: Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:48
              to nie wchodź na ten portal. Załóż własny gdzie takich informacji nie będzie, za
              to będą takie które interesują (tylko) ciebie. Naprawdę nikt cię nie zmusza do
              korzystania z portalu gazety.
              Co do ciołka - mów mi jeszcze. Dobrze to świadczy o twoim poziomie :)
            • Gość: tora [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:45
          • Gość: hahaha Re: Ile jeszcze będzie o tej "paradzie"??? IP: *.chello.pl 07.06.05, 10:40
            To pedały pracują normalnie w tygodniu? A ja myślałem,że oni maja jakiś inny
            system pracy,jak to pedały,wszystko robią przecież od tyłu!
            • Gość: FF [...] IP: *.Interpl / 217.17.41.* 07.06.05, 11:53
              • Gość: Milosz Re: PARADA KACZORÓW IP: 208.62.154.* 07.06.05, 12:31
                Super sobie kawal tu napisales, mam nadzieje ze jestes z siebie dumny.
        • Gość: Werter-6 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:51
      • Gość: Oliveira Jasssssne, związana z wyborami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.05, 09:26
        A w zeszłym roku była związana z nadchodzącymi wyborami. Poza tym to szarganie
        pamięci Ojca Świętego. I Grot-Rowecki się obrazi. I Benedykt na pewno już do
        nas nie przyjedzie. I jeszcze jak to tak można sodomitów wypuszczać na ulice
        miasta, w którym jest sławna palma! A jak będzie padać deszcz w dniu wyborów to
        będzie prowokacja środowisk homoseksualnych!!!

W międzyczasie Kaczka trafiła na pierwszą stronę holenderskiego dziennika De
        Volkskrant jako ilustracja do artykułu o łamaniu praw człowieka. Dziękujmy panu
        prezydentowi za ładną promocję obrazu Polski za granicą!

www.rowni.int.pl
      • Gość: Bubio oj Polko, Polko! IP: 195.136.112.* 07.06.05, 09:35
        Ty byś najchętniej Kaczora sprowadziła do mniejszości? Przydałoby się trochę
        tolerancji dla Kaczek i innych poglądów, a nie tylko swoich ..
        • Gość: liv oj Polaku, Polaku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:45
          Tak, przydałoby się troche tolerancji... zwłaszcza Kaczorowi i jemu podobnym.
          Jak do tej pory, nie widzę, żeby ją przesadnie okazywali (np. zabraniając
          pokojowej manifestacji).
      • Gość: Werter-6 Asiu ów eufemizm jest aż nadto czytelny IP: *.aster.pl 08.06.05, 20:23
        Czas polowań się zacząl,pozwolmy jej trochę pofruwać , może coś smisznego wykwacze!!
    • page62 Kaczor Donald był poważniejszy - HEHEHE 07.06.05, 02:12
      i pobili cie twoją własną bronią, homofobie. cytując TWOJE WŁASNE SŁOWA:
      "spieprzaj dziadu!" [nie moderować - przecież pan HEHE prezydent Łorsoł tak mówi].
    • Gość: Franek Liściasta palma w-prez Urbańskiego IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 07.06.05, 07:11
      Mówi wiceprezydent Andrzej Urbański
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=64468

- Bardzo się cieszę, że palma wreszcie ma liście. Niestety, ta historia
      (kilkumiesięczne uzgodnienia, kto i na jakiej zasadzie ma naprawić liście –
      przyp. red.), pokazała, że nawet najprostsze sprawy, mogą okazać się bardzo
      trudne do załatwienia.

- Zdobyliśmy doświadczenie, że trzeba zmienić prawo, aby tego typu projekty nie
      sprawiały tylu problemów formalnych. Chodzi zwłaszcza o prawo autorskie. Miasto
      nie mogło finansować bezpośrednio palmy, ponieważ artystka zachowała prawa do
      palmy. W trakcie pojawił się też problem zajęcia pasa drogowego.

- Zakup liści przez MPRO był moim pomysłem i okazał się najlepszym rozwiązaniem
      problemu.

- Mam nadzieję, że będzie powstawać coraz więcej takich publicznych projektów.
      Może uda się ominąć część problemów, jeśli podobne inicjatywy będą realizowane
      wspólnie z miastem.

Data: 2005-06-07

• Gość: wawa Re: Wiece nienawiści zamiast Parady IP: 194.181.197.* 07.06.05, 07:41
      Po co to chamstwo i agresja.
      Ideolo wam miesza w głowie.
    • Gość: Bubio Lecz się komunisto... IP: 195.136.112.* 07.06.05, 09:37
      zauważyłem pewną prawdidłowość, wszyscy którzy swoich oponentów nazywają
      faszystami okazują się komunistami, smutne i prawdziwe, jak wielu ma siano
      zamiast mózgu.
    • Gość: MZ Re: Pedaly politycznie grozne!!!! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 07.06.05, 09:57
      [Kaczor] "Sugerował, że organizatorzy chcą mu zaszkodzić w jego kampanii o
      fotel prezydenta kraju."
      No to teraz zaczelismy sie bac pedalow panie profesorze? A moze warto bylo
      przez obojetnosc i nieutrudnianie zawalczyc o ich glosy?
    • Gość: dino skończcie już z tymi pedałami! IP: 82.160.251.* 07.06.05, 10:15
      Dzien w dzien jakis artykul o paradzie pedalow... Jakby nie bylo wazniejszych
      spraw w Warszawie tylko banda zboczencow awanturujaca sie o prawo do
      zorganizowania orgii na ulicy. To stalo sie juz meczace i o ile do tej pory nie
      mialem nic przeciwko tej paradzie, o tyle teraz jestem jej zdecydowanie
      przeciwny. Wlasnie ze wzgledu na to jak bardzo jest promowana.
      • Gość: FF [...] IP: *.Interpl / 217.17.41.* 07.06.05, 11:55
        • Gość: dino Re: skończcie już z tymi pedałami! IP: 82.160.251.* 07.06.05, 15:20
          wzniosles sie na wyzyny swoich mozliwosci intelektualnych... gratuluje
          elokwencji!
      • pavle Re: skończcie już z tymi pedałami! 07.06.05, 12:11
        > do tej pory nie
        > mialem nic przeciwko tej paradzie, o tyle teraz jestem jej zdecydowanie
        > przeciwny. Wlasnie ze wzgledu na to jak bardzo jest promowana.

zapomniałeś napisać, że byłeś wiernym czytelnikiem, ale od dziś przestajesz kupować papierowe wydanie wyborczej.
      • Gość: Milosz Re: skończcie już z tymi pedałami! IP: 208.62.154.* 07.06.05, 12:38
        w takim razie nigdy nie byles za ta parada, zwlaszcza ze nazywasz ludzi ktorzy
        w niej beda partycypowali "banda zboczencow "
        Dzieki Bogu nie mieszkam w Polsce, to wszystko brzmi jak jakiz zart, zacofanie.
        LUDZIE OBUDZCIE SIE/

• cassini A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 07.06.05, 11:34
      W paryżu w niedzielę pederaści sprofanowali Notre Dame - ciekawe co sprofanują
      i kogo pobiją w Warszawie.
      Oczywiście Gazeta jak zwykle o tym nie wspomniała. I ktoś jeszcze wierzy że
      mamy wolne media? Śmiechu warte, cenzura jest jeszcze
      gorsza niż za "komuny", o zakazie tzw Parady Równości krzyczały wszystkie media
      z gazetą na czele, ale niewygodne dla światopoglądu (lub orientacji seksualnej
      redaktorów) fakty są przemilczane i ukrywane. Znikają nawet wszelkie informacja
      w jakikolwiek sposób powiązane, wszystko po to żeby uniemożliwić dyskusję.
      • poenari Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 07.06.05, 11:43
        A mógłbyś jakieś źródła podać ? Chętnie przeczytam. Może być po angielsku lub
        niemiecku.

Pozdrawiam
        • cassini Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 07.06.05, 12:05
          Niestety, tylko notatka po francusku, nie szukałem niczego w innych językach.
          fr.news.yahoo.com/050605/202/4g6pz.html
          Jednocześnie przepraszam Gazetę - była notatka 05-06-2005 21:05
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2749810.html.
          • poenari Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 07.06.05, 12:11
            Dzięki... zaraz "zaprzęgnę" do pracy jednego kolegę, który może przetłumaczyć
            tekst.

Do archiwum GazWyba nie mogę się dostać...

Pozdrawiam
        • Gość: dino link IP: 82.160.251.* 07.06.05, 15:40
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2749810.html
        • Gość: ffff Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? IP: *.aster.pl 08.06.05, 00:24
          poenari napisał:

> A mógłbyś jakieś źródła podać ? Chętnie przeczytam. Może być po angielsku lub
          > niemiecku.
          >
          > Pozdrawiam

prawy.pl/czytaj.php?id=3436&pocz=0&xx=&dz=nowosci
          • shygay Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 08.06.05, 06:33
            Szalenie obiektywne źródło.
      • Gość: Milosz Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? IP: *.winn-dixie.com 07.06.05, 12:40
        "sprofanują" chyba takiego slowa w jezyku polskim to nie ma////////// co ty na
      • Gość: Milosz Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? IP: *.winn-dixie.com 07.06.05, 12:41
        Poczekaj do soboty to sie dowiesz.........jezeli jestes taki ciekawy!!!!!!!!!!
        • Gość: dino Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? IP: 82.160.251.* 07.06.05, 15:26
          a potem jestescie zdziwieni (pederasci i ich wielbiciele/sympatycy), ze ludzi
          szlag trafia i ze jakos nie bardzo maja chec was tolerowac...
          • shygay Re: A jaki kościół będą profanować w Warszawie? 07.06.05, 16:35
            Zastanów się nad przyczynami tej obustronnej agresji.
    • Gość: FF [...] IP: *.Interpl / 217.17.41.* 07.06.05, 11:51
      • zbig72 Zajmijcie się wreszcie czymś poważnym... 07.06.05, 12:51
        od dwóch tygodni nic tylko czy parada będzie czy nie będzie, kto i co pierdnął
        na ten temat w mediach - to maisto ma realne poważne problemy a nie takie
        sztucznie nadmuchiwany PROBLEM bo paru gościom zabroniono poświecić publicznie
        gołymi tyłkami...
        • orion_kr Re: Zajmijcie się wreszcie czymś poważnym... 07.06.05, 16:12
          skoro zeczywiscie Warszawa ma problemy to niechze sie Kaczka zajmie ich rozwiazywaniem a nie zakazywaniem pokojowych manifestacji!
    • Gość: Werter-6 Skandaliczny wyczyn Zycia Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:06
      Witam!
      Mam pretensję do Zycia Warszawy,o zamieszczenie ogloszenia, czy też
      komentarza,do mającej się odbyć w Warszawie Parady Równosći.Zycie Warszawy
      zrobilo to, bez slowa komentarza ze swojej strony. Ultrakatolickie
      (Ortodoksyjne) Stowarzyszenie z Krakowa, a raczej sekta, które jest autorem
      tego ogloszenia, jest znane z brutalnych ataków na środowisko gejowskie w
      Polsce!!Jest ono synonimem zabobonu, wsteczności, ono posuwa się też do
      szantażu.Moim zdaniem, tym ugrupowaniem powinna się zająć, Agencja
      Bezpieczeństwa Państwowego!! , Rozważam skierowanie z powódctwa cywilnego
      przeciwko Zyciu Warszawy sprawy do sadu!!!!!!! Z Poważaniem . Od dzisiaj
      przestalem czytać waszą gazetę, a pracuje także w mediach!!!!!!!!!!!!!Jestem
      Gejem!!

• shygay Podaj linka 07.06.05, 13:23
        To „Życie Warszawy” czy GW?? Pewnie chodzi Ci o Stowarzyszenie tego kontr
        reformatora Piotra Skargi ?
        Podaj linka.
        • Gość: Werter-6 Re: Podaj linka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:45
          Zycie Warszawy.z Soboty!!!!
          • pan_pndzelek No i podał linka buehehehe 07.06.05, 19:10
            Gość portalu: Werter-6 napisał(a):
            > Zycie Warszawy.z Soboty!!!!

No i "podał" linka buehehehe, powyżej jeszcze raz go "skopiowałem" tego linka
            co by nie zaginął...

Ty werter, z ciebie to taka bardziej rozedrgana histeryczka jest... ten tekst z
            poprzedniego posta to przednia rozrywka...
            • Gość: Werter-6 coś tobie powiem Pendzlu niedomyty, IP: *.aster.pl 07.06.05, 19:38
              z czarnej farby, ja jestem gejem, ale nie rozedrganym, a Ty jestes "ukrytką" a
              to coś strasznego!!Pokazano mnie Ciebie na ulicy,BRRRRRRRRR.
        • werter-6 Zachowania Pana_ Pndzla!!!!!!!!!Oto mail do niego 07.06.05, 20:18
          dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł
          Od:

werter-6@gazeta.pl
          Data:

2005-06-07 19:58
          Do:

pan_pndzelek@gazeta.pl
          Temat:

rozwiń nagłówek

Oto dowod na Twoją "europejską" korespondencję z forumowiczmi!skarżą
          się na Ciebie forumowicze,na To twoje chamstwo i prostackie
          odzywki,sprawa w sądzie, nie daruje Tobie takiego zachowania w
          stosunku do mnie , i nie może tego tlumaczyć brak kinderstuby z Twej
          strony.Z Poważaniem Werter-6

He he "pan" biedroń... niezłe jaja...
          Przeczytaj komentowany artykuł »
          Autor: pan_pndzelek
          Data: 07.06.2005 17:52

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
          He he "pan" biedroń... niezłe jaja... z biedronia to taki "pan" jak
          z koziej
          du*py rajzetasza... brudas, flejtuch i rozedrgany przygłup... za to
          ty jesteś
          parobas...
          --

www.pan.pndzelek.prv.pl
          • pan_pndzelek [...] 08.06.05, 04:19
      • eizoo Re: Skandaliczny wyczyn Zycia Warszawy 07.06.05, 15:47
        Gość portalu: Werter-6 napisał(a):
        > Jestem Gejem!!

Masz Porsche?
        Masz dom w eleganckiej dzielnicy?
        Ubierasz się u Armaniego i Zegna?

Bo jak nie to żaden z ciebie gej, tylko zwykły pedał...
        • shygay Re: Skandaliczny wyczyn Zycia Warszawy 07.06.05, 16:36
          Nie znasz niczego nowszego? Bo ten kawał to jakiś stary jest
          • eizoo Re: Skandaliczny wyczyn Zycia Warszawy 07.06.05, 17:41
            Znam

Ale do was pedałów jeszcze ta stara prawda nie dotarła
        • werter-6 Mam to wszystko polaku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eizoo 07.06.05, 18:53
          • pan_pndzelek Taaaa... i co jeszcze masz histeryczna ciociu? 07.06.05, 19:11
            Taaaa... i co jeszcze masz histeryczna ciociu? Jęczmień na oku?
            • Gość: Werter-6 Pendzlu a co Tobie pozostalo ?? IP: *.aster.pl 07.06.05, 19:33
              jak Tylko ręce trzymać na koldece,chcialbyś wiedzieć? krypto ciotko!!możemy się
              umówić! ale wiem z opowiadań, ze jesteś strasznie brzydki!!!
          • eizoo Wszystko to masz - a dupa boli... 08.06.05, 09:55

• Gość: WDR Re: Skandaliczny wyczyn Zycia Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:23
        A idź siewyżywaj.. pedale jeden. Od kiedy to mniejszosć ma dyktować większości
        co ma robić ? Parada . równości.. kogo z kim ?????
        • werter-6 Polnische Kultur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.05, 21:42
          Aus WDR
    • Gość: dede Wiece Wolności zamiast Parady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:37
      meczą mnie juz te dyskusje o patradach równych prawach gejów czy pedałów
      wszystko jedno jak ich tam nazwac, pan w gazecie promujący swoją ksiazke o
      egzotycznych zwiazkch seksualnychh podaje przyklad ze w szwecji zastanawiaja
      sie nad legalizacja trojkatów(w afryce zjadanie mózgów podbitych wrogów tez
      było legalne)ale mam pytanie czy musimy małpować? Ja nieobnosze sie z moją
      seksualnością chociaz mój partner nie protestuje jak sie bzykamy ...wiec moze
      dzisiaj zawoałam zalegalizowac nekrofilie :)
    • Gość: KaczynskiMaMalego Re: Wiece Wolności zamiast Parady IP: 82.160.69.* 07.06.05, 23:43
      www.kaczynskimamalegofituka.org/
    • Gość: Kulfon (agresywny) Re: Wiece Wolności zamiast Parady IP: *.chello.pl 08.06.05, 00:16
      Sram na to! co to ma być? główny temat to parada gejów! W naszym kraju ze
      wszystkiego można zrobic główny temat. Jestesmy mistrzami w samodestrukcji !
      Chiałbym kiedys przeczytać w porannej prasie, ze w Warszawie (i Polsce) wzrosło
      drastycznie zatrudnienie, płace przescognęły poziom szwajcarii, a warunki
      bytowe warszawiaków to mieszkanie 3-4 pokojowe i spokój duszy. W takiej
      sytuscji konflikt typu homoseksualiści-miasto byłby tylko ciekawostką, albo by
      wcale tego nie było
      • shygay Re: Wiece Wolności zamiast Parady 08.06.05, 06:42
        Masz rację kolego. Wraz ze wzrostem bogactwa zwiększa się tolerancyjność
        społeczeństwa.
    • Gość: Werter-6 Spotakamy się w sądzie Panie Pendzlu!!!!!!!. IP: *.aster.pl 08.06.05, 05:21
      Okazuje się ze nie tylko ja zamierzam to zrobic ,a na pczątek ban! w Gazecie
      Wyborczej. Chamstwo tolerowane nie dędzie, tobie sie Ciagle wydaje że wymiar
      sprawiedliwosci ma to "Gdzieś" otoż pomylileś sie!!!Za obelgi zaplacisz! nie
      odpuścimy Tobie! mamy pieniądze na prawników
      • pan_pndzelek [...] 08.06.05, 05:34
    • shygay PARADA W BRUKSELI 08.06.05, 06:30
      Grupa parlamentarzystów Parlamentu Europejskiego z Intergroup on Gay and Lesbian
      Rights spotyka sie jutro w Strasbourgu by zajac oficjalne stanowisko w sprawie
      zakazania Parady Rownosci w Warszawie. Parlamentarzyści napiszą protes, który
      następnie zostanie wysłany do Prezydenta Polski, Prezydenta Warszawy i Marszałka
      Sejmu..

Ponad to Parlament Europejski skieruje oficjalne zapytanie dotyczące zakazu
      Parady w Warszawie do Komisji Europejskiej. Posłowie zarządają reakcji władz
      Unii Europejskiej na bezprawne działania Prezydenta Warszawy łamiącego nie tylko
      polskie prawo, ale także podstawowe prawa obywateli gwarantowane w traktatach
      europejskich, przez ustawodawstwo UE.

Z Brukseli Mike Urbaniak, Kampania Przeciw Homofobii

Źródło: www.homiki.pl
      • pan_pndzelek Pierdzistołki-darmozjady urzędnicze 08.06.05, 06:54
        shygay napisał:
        > Parlamentarzyści napiszą protes, który
        > następnie zostanie wysłany do Prezydenta Polski, Prezydenta Warszawy i
        Marszałka Sejmu..

No to pierdzistołki-darmozjady urzędnicze się naharują bidaki... aż mi ich żal
        i tego ich ciężkiego i nikomu niepotrzebnego trudu...
        • Gość: Shechunat ha-Tikva Ten WERTER 6 to dziwny jakis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:24
          zrozumiałem z poprzednich postów, że słowo polaku uzywa jako obelgi, językiem
          mu bliskim jest niemiecki (czy może jidisz?), niech jedzie więc na paradę
          równości do Berlina lub TelAviw (Jaffa افا )
          • Gość: Werter.6 Slowa" Polaku" używam w innym kontekscie IP: *.aster.pl 08.06.05, 17:03
            Do Shechunat ha-Tikva!! Mianowicie, chce, aby Ono nie kojarzylo, się za
            granicą,także w Izraelu, z kradzieżami
            samochodów,napadami,antysemityzmem,ksenofobią, bo te czyny są dla mnie,czymś
            gorszym niż jakakolwiek obelga!!
            • pan_pndzelek [...] 08.06.05, 17:23
              • Gość: FF Singapur : Rząd zakazał parady gejów i lesbijek IP: *.aster.pl 09.06.05, 00:18
                Singapur: Rząd zakazał parady gejów i lesbijek

PAP 08-06-2005,

Rząd Singapuru zakazał jako "pozostającej w sprzeczności z interesami
                społeczeństwa" organizowanej tu co roku największej w Azji parady gejów i
                lesbijek.

Jak podaje agencja Reutera, singapurskie władze już po raz trzeci w ciągu
                ostatniego półrocza zdelegalizowały festiwal, sygnalizując w ten sposób
                znaczącą zmianę w polityce rządu, do niedawna wykazującego bardziej
                tolerancyjne nastawienie wobec mniejszości seksualnych.

Rzecznik singapurskiej policji oświadczył w środę, że zdaniem służb
                bezpieczeństwa, "festiwal będzie organizowany jako impreza wyłącznie gejowska,
                co pozostaje w sprzeczności z interesem publicznym".

Festiwal - "Nation.05" - odbywał się w Singapurze co roku od 2001 r. W ubiegłym
                roku wzięło w nim udział około ośmiu tysięcy ludzi.

Tegoroczna azjatycka taneczna parada gejów i lesbijek prawdopodobnie zostanie
                przeniesiona do Tajlandii, na chętnie odwiedzaną przez turystów wyspę Phuket.

Singapurska społeczność gejów zareagowała na zakaz oskarżeniem władz o
                homofobię.

Mniejszości seksualne Singapuru korzystają z większej swobody od 2003 r., kiedy
                to ówczesny premier Goh Chok Tong zadecydował, iż homoseksualiści mogą być
                zatrudniani na kluczowych stanowiskach w administracji i nie będą
                dyskryminowani. Mniejszości seksualne znalazły się jednak ponownie pod
                pręgierzem, gdy po ubiegłorocznej sierpniowej paradzie, wysokiej rangi urzędnik
                Ministerstwa Zdrowia Singapuru oświadczył, że festiwal gejów i lesbijek mógł
                przyczynić się do wzrostu przypadków AIDS w państwie. Uwaga ta wywołała
                oburzenie w środowiskach gejów.

Jakkolwiek w Singapurze liczba osób zarażonych wirusem HIV - w porównaniu z
                innymi krajami Azji - jest stosunkowo niewielka, w 2004 r. notowano rekordowo
                wysoką liczbę aż 311 nowych przypadków - o 28 procent wyższą niż rok wcześniej.
                Jedną trzecią osób, które zaraziły się wirusem, stanowili mężczyźni ze
                środowiska gejów. W pozostałych przypadkach głównym źródłem zarażenia były
                prostytutki w sąsiednich krajach Azji Południowo-Wschodniej.

W marcu rząd Singapuru nie wyraził zgody na zorganizowanie koncertu na rzecz
                ofiar AIDS, a w grudniu 2004 r. - na świąteczną gejowską paradę tańca. Jak
                podano, parada ta była sprzeczna z "moralnymi wartościami, wyznawanymi przez
                większość Singapurczyków".
                • shygay Re: Singapur : Rząd zakazał parady gejów i lesbij 09.06.05, 06:36
                  Mamy nowy wzór do naśladowania..., do tej pory naśladowaliśmy Europę i USA od
                  dzisiaj obieramy nowy kierunek wyznaczany prze azjatyckie "demokracje".
                  • Gość: Shechunat ha-Tikva Re: Singapur : Rząd zakazał parady gejów i lesbij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 13:28
                    Singapur czysty jest i bogaty cóż złego w tym wzorze?
    • Gość: zombi Re: Wiece Wolności zamiast Parady IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 00:24
      Gość portalu: gosc napisał(a):

> Kaczor -
      • shygay Re: Wiece Wolności zamiast Parady 09.06.05, 06:38
        miło mi ;-pp
        • Gość: Shechunat ha-Tikva werter -a w jakim .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 13:35
          a w jakim kontekscie sie wypowiadasz jak rozmawiasz z cudzoziemcami? mówisz, ze
          polacy sa tacy i owacy, ksenofoby, homofoby, złodzieje i pijacy (bo jak pijak
          to i złodziej pewnie?) super fajny PR robisz jak mniemam swojej ojczyźnie;
          niemcy potrafia sprzedać kit o niemieckiej jakości, izraelczycy o umiłowaniu
          pokoju, amerykanie o walce z teroryzmem, a my, werter-polaku? potrafimy sie
          opluwać tylko? demokracja polega tez na tym, ze jak demokratycznie wybrane
          władze zakazyja demonstracji to powinniśmy to uszanować, (bo ktoś te władze
          wybrał do choleryl, i kogoś reprezentują), jeśli koniecznie chcesz parady zrób
          ja u siebie w ogródku na sadybie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka