kirkir Werter 10.06.05, 16:22 Powiedz czemu się obrażasz na słowo PEDAŁ, jest taki rezyser niemiecki Rosa von Prunheim, on lansuje słowo pedał (schwul) uważa, że jesli będzie uzywane na codzień, normalnie, straci swój negatywny ładunek...osobiście uważam, że dla Was pedałów bardziej obraźliwym słowem jest gej, bo gej się kojarzy włśnie z takim typaskiem w skórzanych spodniach z otworkiem w okolicach anusa, gibającym sie na cięzarówce w rytmach niemiecko-faszystowskiego techno z tymi wszystkimi gadzecikami przejetymi ze stylistyki hitlerowskich mundurków Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 dla nas? istnieje tylko jedno spoleczeństwo 10.06.05, 18:07 katoliku!!!, nie ma dla nas, dla was!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir Re: dla nas? bez histerii Werter, napisałem 10.06.05, 18:23 dla was, bo ja nie jestem jednym z was w sencsie pedałów, a Ty jako pedał-gej- homoseksualista powinnieneś znac rose von Prunheimen'a i zgodzić się z tym, on też pisząc o społeczmości pedalskiej mówi w liczbie mnogiej odróżnia was, nas ich itd. Mówimy o podziale seksualnym, skoro jak mówisz jest jedno społeczeństwo i władza wybrana przez to społeczeństwo zakazuje parady, co o co tyle krzyku...w dodatku właśnie takiego..."jejku krzywdzą NAS" ..co werter? Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir Re: my też jesteśmy częścią spoleczeństwa 10.06.05, 18:49 stary i uszanuj decyzje przedstawiciela tego społeczeństwa którego Ty również wybrałeś, jako właśnie część społeczeństwa...:) Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Slowo Pedal w Katolandzie ma pejoratywny 10.06.05, 18:11 wydzwięk, a slowo schwul, jest odpowiednikiem Geja,wiem bo mieszkam w Niemczech,das ist kein peioratives wort, verstanden?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir Re: Slowo Pedal w Katolandzie ma pejoratywny 10.06.05, 18:26 Nie werter nie jest sam Prunheim powiedział w wywiadzie udzielonym zreszta w polsce z okazji przegllądu jedgo filmów, ze znaczy to tyle co pedał...może właśnie przyczynił się do tego, że teraz jest odbierane jako "gej" i moze w Polsce za lat kilka pedał bedzie znaczyło tyle co gej. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Slowo Pedal w Katolandzie ma pejoratywny 10.06.05, 18:34 udowodnij proszę że Pedal to schwule, Na slowo schwule nikt w Niemczech się nie obraża, natomiast może się obrazić na slowo Tunte!(Ciota -Pedal)takie ma tam znaczenie,Slowo Pedal w Polsce, jest skrajnie obrazliwym określeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir Re: Slowo Pedal w Katolandzie ma pejoratywny 10.06.05, 18:52 nie muszę udowadniać, wzmiankowany wyżej reżyser pedalski Rosa von... powiedział w jednym z wywiadów, żę schwul to pedał, i widocznie tak jest skoro mówił to przedstawiciel zainteresowanej tym zagadnieniem mniejszości seksualnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: Ratusz nie godzi się na Wiece Równości IP: 213.17.245.* 10.06.05, 18:22 Fakt. W imię źle pojętej tolerancji i praw człowieka promuje się postawy rozwiązłe i amoralne. No, dalej, zlinczujcie mnie obrońcy praw gejów i lesbijek! Tolerancja nie znaczy aprobata. Ja się ze swoimi preferencjami nie obnoszę po ulicach ... Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir Dobromir 10.06.05, 18:34 to tez nie do końca prawda, ze sie noie obosisz..bez krepacji pewnie przytulasz dziewczyne swoją jak i ja czynię, a pedałom chodzi o to aby mogli to czynić bez krępacji..ale według mnie to skrępowanie w nich jest a nie w nas, wstyd jakiś chyba odczuwaja który maskują ekshibicjonizmem..tak sobie rozważam Niech werter wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Dobromorze!!!! 10.06.05, 18:39 Nie mam najmniejszej ochoty Cię linczować,natomiast MW, i inna cholota, chętnie by to ze mną zrobila, > Fakt. W imię źle pojętej tolerancji i praw człowieka promuje się postawy > rozwiązłe i amoralne. No, dalej, zlinczujcie mnie obrońcy praw gejów i > lesbijek! Tolerancja nie znaczy aprobata. Ja się ze swoimi preferencjami nie > obnoszę po ulicach ...Sorry ale Ty nic nie rozumiesz, jakie preferencje?? to moja prywatna sprawa, Ale Pan kaczyński nie może mi zabronic manifestowania,niezadowolenia,z istniejącej sytuacji w Polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir a z jakiej sytuacji 10.06.05, 18:45 tylko nie wyskakuj z podatkami szpitalem itp...bo ja majac nieformalny zwiazek ze swoja dziewczyna tez nie moge sie rozliczac wspólnie tez nie moge decydowac o leczeniu jej itp. i jakos mi to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
kirkir werter i odpowiedz czy wg. Ciebie nie lepiej 10.06.05, 18:47 żeby pedał gej znaczył? po co importować nowe słówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Ratusz nie godzi się na Wiece Równości IP: *.atman.pl / *.atman.pl 10.06.05, 20:08 Nie wciskajcie,że homo są tacy sami. Czy wyobrażacie sobie homo w wojsku? Czy na wyjeździe służbowym chcielibyście mieszkać w jednym pokoju z homo? Żaden normalny facet tego nie zaakceptuje. I nie wciskajcie też, że gdy facet facetowi wkłada w tyłek to też jest normalne! A może adopcja dziecka przez dwóch tatusiów też jest normalna??? Chciałbyś się lewaku wychowywać w takiej rodzince. Jestem przekonany, że za kilkanaście lat rząd Holandii będzie wypłacał poszkodowany dzieciom ogromne odszkodowania, ale nic nie będzie w stanie przywrócić im szczęśliwego dzieciństwa. I nie mówcie, że szukanie partnerów seksualnych w toalecie też jest mormalne, tak jak robił to idol młodzieży pedzio George Michael. Co myślicie o dziurach w ściankach męskich przebieralni? Są normalne? Nie zamierzam dyskryminować kogoś, kto ma problem, bo homoseksualizm to jest ich problem, ale nie oczkujcie, że w imię źle pojętej nowoczesności zaakceptuję patologię. A czy wiecie, że w Słowniku wyrazów obcych PWN z 1991 r. nie znalazłem wyrazu "gej"? Odpowiedz Link Zgłoś
kalawaw Kaczyński uczniem Łukaszenki 10.06.05, 20:55 Kaczor jak wielki brat - ZABRANIAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Parada Równości jest w Polsce jak potrzebna! 11.06.05, 00:00 takie parady są potrzebne i to nie tylko dla homoseksualistów, Nie może być tak, że Polska musi być hetereseksualna i katolicka i basta! ludzi w tym kraju jest prawie 40mln i musi się znaleźć miejsce dla wszystkich, poza tym trzeba uświadamiać ludziom o potrzbie tolerancji. Śmieszą mnie teksty niektórych, że Polacy są tolerancyjni (może i są ale w mniejszości). Wobec kogo, chyba wobec Czarnych mieszkających w Afryce. Bo nie wobec ćzarnych w Polsce,których nie lubią naziści, skini i inni łysi. Niech żyje wolność! Niech żyje równość wszystkich ludzi!Jedna rasa-ludzka rasa! Dość obłudnej moralnośći, która nakazuje kochanie bliźniego, ale tylko takiego który się nam podoba i z którym się zgadzamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Smutne to co sie dzieje w Polsce. IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 11.06.05, 00:42 Smutne jest to jakiego jezyka ludzie w Polsce uzywaja rozmawiajac o homoseksualizmie. Nasuwa mi sie tu wiele mysli na raz, ale komentarz jaki przd chwila przeczytalam mial mysl przewodnia, ze Parady rownosci promuja pedofilie jako mloda kobieta mam bardzo swieza pamiec tak zwanych "dziadkow" i "wujkow", ktorzy w zaleznosci od mojego wieku i rozwoju proponowali mi najpierw "cukierki", zeby zajrzec do piwnicy, badz "ciekawe ksiazki" w domu... co to ma wspolnego z homoseksualnoscia??? Pierwszy raz gdy bylam napastowana seksualnie bawilam sie na placu zabaw na moim osiedlu, mlody mezczyzna okolo 20 lat podszedl do mnie (bylam z grupa paru kolezanek, bawilysmy sie na hustawkach) , polozyl mi rece na piersiach, a wlasciwie zakleszczyl mnie w ten sposob od tylu i zaczal opowiadac jaki to mam piekny biust, bylam sparalizowana strachem i wstydem, kolezanki mialy w oczach przerazenie i katolicka mysl za razem sama sie o to prosisz bo masz wieksze piersi niz my... Dziekuje Polskiemu Katolicyzmowi za jego oblude, klamstwo i wstyd... nie mam nic wiecej do powiedzenia na temat polskiej kultury i pojecia przyzwoitosci i poziomowi dyskusji na te tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Smutne to co sie dzieje w Polsce. IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.05, 00:55 Agnieszko, mam obawy , ze to jest poczatek najgorszego teraz dopiero sie zaczna nagonki na " kochajacych inaczej" i to ma byc prezydent wszystkich Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Niestety mam jak najgorsze przeczucia!!! 12.06.05, 14:24 Zacznie się straszliwa nagonka na to środowisko,wlacznie z próbami mordów skrytobojczych,pomruki zla juz slychać, a lektura większości postów zdaje się potwierdzać moje obawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vibora Re: Ratusz nie godzi się na Wiece Równości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 08:39 Czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego wszystkie oszołomy świata mogą organizować wiece i pochody - Radio Maryja, Młodzież Wszechopolska itp. I dlaczego nikt nie spyta się czy nam to nie przeszkadza?!? Mnie przeszkadza ale znoszę to z cierpliwym założeniem, że wszyscy mają prawo głosu. No tak- prawie wszyscy- bo w tym kraju wystarczy kochać inaczej niż norma przewiduje i własciwie powinno się pakować walizkę i wyjeżdżać. Smutno mi, że mój kraj tak wygląda. Po prostu smutno... Swoją drogą- ciekawe ilu jest gejów w bojówkach PIS-u. Nikt mi nie wmówi, że ich nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiejski Gawronek Re: Ratusz nie godzi się na Wiece Równości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:33 Mnie również taka sytuacja napawa smutkiem - głównie ze wzgledu na fakt, iż już niedługo - tak przynajmniej każą sądzić najnowsze sondaże - prezydentem RP zostanie człowiek (prawnik z wykształcenia!), którego nie obchodzi najważniejszy polski akt prawny, tj. Konstytucja RP, gwarantująca wolność zgromadzeń. Zatem przygotujmy się na to, że zakaz parady gejów i lesbijek to dopiero początek. Wkrótce legelne bedzie tylko to, co pan Kaczyński uzna za słuszne. A jeśli chodzi o względy bezpieczeństwa -niby taka jest jedna z oficjalnych przyczyn niezgody na paradę -to pozostaje tylko uśmiechnąć się z politowaniem. Jakoś nikomu nie przyjdzie do głowy uregulować kwestie bezpieczeństwa na meczach piłki nożnej, a chcącemu zabronić takiej imprezy kibice chyba wytoczyliby proces. A ilu ludzi juz poginęło lub zostało rannych w wyniku rozrób pseudokibiców? I co panie prezydencie, obchodzi pana w tym momencie bezpieczeństwo prawdziwych miłośników piłki nożnej? Czemu pan nie reaguje w przypadkach autentycznego zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Ratusz nie godzi się na Wiece Równości 12.06.05, 17:17 www.wszechpolacy.com/obrazy/nazizm2.swf Odpowiedz Link Zgłoś