Dodaj do ulubionych

Tyskie bedzie warzyc Pilsnera

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 17:48
Tak podali w TVN24. Rozpoczeli testowanie, ale nie wiedza kiedy skoncza. Ja
wiem - nigdy. Browar, ktory robi taki mocz jak Tyskie, to moze wazyc
ziemniaki. Na wadze. Tyskie zreszta jest drozsze od przywozonego z Czech
Pislnera, a oba browary maja tego samego wlasciciela, atk wiec ekonomiczna
przyczyna takiej decyzji nie jest dla mnie zupelnie jasna. Zeby znowu nie
mowiono - a komu to przeszkadzalo.
PS. Jest forum wino, a nie ma piwo - dlaczego?. Moge tam zostac adminem.
Obserwuj wątek
    • Gość: otto Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 28.07.02, 11:37
      Nie, nie wierzę. Tylko nie to !!! POwiedz, że to nieprawda.
      • draconessa Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera 29.07.02, 11:23
        Tez te pogl9oske slyszalam.Horror!!! Zepsuja Pilsnera...
    • Gość: Tysslen Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: 213.17.165.* 29.07.02, 16:19
      Powiedz mi zatem szanowny Kolego, piwo którego z polskich browarów nie jest
      według Ciebie "moczem" ? Bardzo jestem ciekawy.

Nie wiem w jakim sklepie się zaopatrujesz, ale tam gdzie ja robię zakupy, 0,5 l
      Tyskiego kosztuje w granicach 2,70 zł, podczas gdy czeskie piwa przekraczają 3
      zł...
      • Gość: otto Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 29.07.02, 16:39
        Pilsnera i staropramena można znaleźć za 2,80, a ktoś podobno widział za
        1,90,ale nie uwiezrę, dopóki nie zobaczę. Co do Tyskiego, to ja go moczem nie
        nazwałem (chyba przedmówca) natomiast uważam je za piwo bez charakteru, bez
        wyraźnych wad (może poza dużą ilością CO2, ale niektórrzy to chyab lubią), ale
        i bez szczególnych zalet. W przeciwieństwie do piw czeskich, z których każde ma
        coś oryginalnego w smaku. I niestety boję się, że polski Pilsner straci
        charakter.
        • Gość: Niech Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:53
          Dziekuje otto za slowa otuchy - jeszcze ktos smakuje piwo, a nie tylko je pije.
          Ja kupuje Pilsnera po 2,60, w Macro jest po 2,50. Najwyzsza cena jako spotkalem
          to 3,00zl. Trzeba zaplacic kaucje za butelke - co popieram, bom ekolog.
          Moje zdanai na temat polskich piw wypowiem na forum piwo - wszystkich prosze o
          zaglosowanie na "forum o forum" za jego powstaniem.
          PS. Problem z Pilsnerem jest taki ze ani wersja puszkowa (strasznie slaba i
          przegazowana) ani beczkowa (testowalem w W-wie i Krakowie - wodnista i
          myszowata) nie umywa sie do butelkowej. Tyskie znam z puszki i z beczki - obie
          wersje beznadziejne. Ale oczywiscie wersje beczkowe moga byc popsute z wielu
          powodow.
          PS. Jak zorganizujemy spotkanie z okazji powstania forum piwo to postawie wam
          beke Warszauera - wiem, ze to kiepski trunek, ale co za przyjemnosc miec pod
          reka piekna blaszana beczke, piekna pompeczke i lejace sie z niej 50 litrow
          swiezego, niepasteryzowanego piwa.
          • draconessa Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera 30.07.02, 11:46
            > PS. Jak zorganizujemy spotkanie z okazji powstania forum piwo to postawie wam
            > beke Warszauera - wiem, ze to kiepski trunek, ale co za przyjemnosc miec pod
            > reka piekna blaszana beczke, piekna pompeczke i lejace sie z niej 50 litrow
            > swiezego, niepasteryzowanego piwa.

To niech szybko zrobia Forum piwo i...3 mamy za slowo!!!
          • Gość: otto Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 02.08.02, 13:52
            A i tak najlepszy Pilsner jest z czeskiej beczki. Reguła: im tańsza knajpa, tym
            lepsze piwo ( w Czechach). Niedługo jadę degustować.
            • Gość: Niech Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: 217.197.165.* 02.08.02, 14:27
              Nie moge sie z toba zgodzic. W mniejszych miastach z lokalnymi browarami piwa
              bywaja wstretne. Pilsnera podadza ci tam tylko w eleganckich resturacjach (np.
              w hotelu). Tak wiec za niezlym piwem nachodzic. Z bardziej znanych gatunkow
              polecam Wielkopopowickiego Kozla - ulubione piwo Hrabala - nie bez powodu.
    • Gość: magdzior Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.bp-pragapd.waw.pl 02.08.02, 15:43
      Do dyskusji o piwach sie nie przyłaczem (bom za mało hektolitrów jeszcze w
      życiu przelała) ale sam temat wyraźnie pokazuje potrzebę istnienia forum PIWKO,
      które to w całej rozciągłości popieram. Może znalazło by się na nim też miejsce
      o miejscach w których piwa można zkosztować a to już interesuje mnie wielce
      bardzo
    • Gość: goldi Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.08.02, 15:11
      Pilsner Urquell juz w tej chwili jest rozlewany w Poznaniu w browarze Lech
      nalezacym do Kompanii Piwowarskiej taka jest bynajmniej informacja na butelce.
      • Gość: Niech Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 14:52
        Rozlewany - ale nie warzony. Taka informacja tez tam jest.
        Bardzo prosze o poparcie dla forum napoje na "forum o forum" - watek "prosze o
        forum piwo".
        • Gość: maciek Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: 217.11.134.* 07.08.02, 14:19
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> Rozlewany - ale nie warzony. Taka informacja tez tam jest.
          > Bardzo prosze o poparcie dla forum napoje na "forum o forum" - watek "prosze
          o
          > forum piwo".

Sam transport w celu rozlania dyskwalifukuje takiego Pilsnera. Już wolę aby
          było warzone i rozlewane bezpośrednio do butelek. Podobne historie były kiedyś
          z winem Egri Bikaver rozlewany w Polsce to po prostu ohyda.
    • bee26 Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera 05.08.02, 14:57
      Jestem za formum o piwku!!!!
      • Gość: Niech Re: Tyskie bedzie warzyc Pilsnera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 21:07
        No i mamy - forum napoje w forum kuchnia. Zapraszam, od naszej aktywnosci
        zalezy jego dalszy los. Chodzi mi oczywiscie o aktywnosc na forum, bo o te
        konsumencka to sie nie martwie.
    • Gość: blame L I P A IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 22:34
    • Gość: blame L I P A IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 22:35
      oryginal najlepszy

to jest tak jak z Heinekenem wazonym w Zywcu (bez obrazy dla samego Zywca)
      • Gość: Niech Re: Heineken IP: 217.197.165.* 08.08.02, 11:18
        Heineken z Zywca nie jest taki zly. Wogole uwazam, ze Zywiec ma szanse byc
        najlepszym polskim piwem, wiec i Heinekena zrobia tam nienajgorzej. Proponuje
        jednak watek piwny przeniesc do forum napoje (w forum kuchnia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka