axxenfall 12.07.05, 09:07 Ale oczywiście Warszawa nie jest dostatecznie ważna by mogła sobie pozwolić na obwodnicę i autostradę trzeba puścić przez dzielnice mieszkalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wuzzi A Serock? Kiedy Serock? IP: 213.241.34.* 12.07.05, 09:45 tam jest co weekend koszmar czy urzędnicy o tym nie wiedzą???? Kiedy obwodnica Serocka!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: A Serock? Kiedy Serock? IP: *.eranet.pl 04.08.05, 16:58 Tak samo jest z Pułtuskiem. Polska to chyba jeden z niewielu "skansenów" Europy, w którym można się zapoznać ze ścisłym centrum , każdego mijanego miasta. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.05, 11:44 Drogi tluku! - Warszawe nie musi byc stac bo drogi krajowe nie sa budowane przes samorzad - obwodnica daleko poza miatem to poroniony pomysl bo Tiry i tak jada przez gore kalwarie, bo wieksosc ruchu to bedzie ruch do, z, miedzy - warszawski, zobacz dane procentowe, przy obwonicy daleko poza granicami nikt praktycznie nie bedzie z niej korzytal a ruch i tak bedzie szedl przez warszawe - dzielnica mieszkaniowa (ursynow) zyska na tej obwodnicy, bedzie ona przebiegac w tunelu (brak halasu, spalin, itd. itp.) i polepszy skomiunikowanie calej dzielnicy, tak jak trasa torunska jest nieoceniona dla bielan, zoliborza - to nie bedzie autostrada, odcinek warszawski bedzie trasa ekspresowa POW to najlepszy wariant pod kazdym wzgledem, zaplanowany ladnych pare lat temu przez ludzi ktorzy sie na tym znaja, dodzis nie ma lepszej alternatywy i niegdy nie bedzie (cos w tej kwesti moze zmienic najwczesniej upowszechnienie teleportacji). Tylko ze to jest kwetia wiedzy, a nie emocji i koltunstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: 217.153.180.* 12.07.05, 15:28 Co jak co, ale dla komunikacji wewnatrzwarszawskiej to poludniowa obwodnica bedzie miala bardzo nikle znaczenie. Szczegolnie z uproszczonymi, jednokierunkowymi wezlami jakie sa zaplanowane. Teoretycznie powinna pomoc w dojezdzie do miasta z zachodu, ale nie w sytuacji kiedy ostatnia platna bramka bedzie na wysokosci Pruszkowa - szczegolnie jesli bedzie na niej model platnosci stosowany dotychczas na naszych autostradach, czyli oplata za przejazd przez bramke, a nie za dystans. Zakladajac powszechna obecnie oplate 5,5 zlotych za bramke, raczej niewiele osob skusi sie na placenie 11 zlotych dziennie za te prtzyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Nowe obwodnice na Mazowszu 12.07.05, 15:56 Gość portalu: to ja napisał(a): > Co jak co, ale dla komunikacji wewnatrzwarszawskiej to poludniowa obwodnica > bedzie miala bardzo nikle znaczenie. Szczegolnie z uproszczonymi, > jednokierunkowymi wezlami jakie sa zaplanowane. Naprawdę są to uproszczone węzły? Przejrzyj materiały. > Teoretycznie powinna pomoc w dojezdzie do miasta z zachodu, ale nie w > sytuacji kiedy ostatnia platna bramka bedzie na wysokosci Pruszkowa - > szczegolnie jesli bedzie na niej model platnosci stosowany dotychczas na > naszych autostradach, czyli oplata za przejazd przez bramke, a nie za > dystans. Zakladajac powszechna obecnie oplate 5,5 zlotych za bramke, raczej > niewiele osob skusi sie na placenie 11 zlotych dziennie za te prtzyjemnosc. No i dobrze przynajmniej mało będzie dojeżdżających osób autostradą do obwodnicy Warszawy, czyli będzie więcej miejsca na obwodnicy dla warszawskich kierowców. Obwodnica warszawska będzie bezpłatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: 217.153.180.* 13.07.05, 16:10 Jak dla mnie praktyczne pominiecie komunikacji z/do 40 tys. Ursusa chyba oznacza istotne uproszczenie projektu (akurat brak jest mapki karykatury wezla Al. Jerozolimskie). Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Nowe obwodnice na Mazowszu 13.07.05, 18:42 Gość portalu: to ja napisał(a): > Jak dla mnie praktyczne pominiecie komunikacji z/do 40 tys. Ursusa chyba > oznacza istotne uproszczenie projektu (akurat brak jest mapki karykatury wezla > Al. Jerozolimskie). Jeśli mieszkancy Ursusa chcą mieć węzeł, to niech się o to zwrócą do swoich władz, a te do GDDKiA. Myślę, że w tej materii burmistrz Ursusa mógłby wiele wywalczyć. Niewykluczone, że brak połaczenia POW z Ursusem wynika z tego, że władze dzielnicy nie chciały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: *.crowley.pl 13.07.05, 22:34 Z tego co wiem robily to wielokrotnie, zawsze uzyskujac te sama odpowiedz: to jest trasa ekspresowa, nie moze miec zbyt wiele wyjazdow, wezel Al. Jerozolimskie jest marginalny dlatego nie musi miec dostepu we wszystkich kierunkach, glownym wezlem bedzie niedaleki wezel (Opacz) na nieistniejacej trasie do Wolicy. Z tego co pamietam wykreslono tez czesc wyjazdow na Bemowie - dlatego uwazam, nie negujac koniecznosci budowy trasy, ze mowienie o jej znaczeniu dla komunikacji wewnatrzmiejskiej to jedno wielkie oszustwo. Przeciez powstaje wyrazny konflikt interesow pomiedzy "sponsorem", ktoremu tylko zalezy na budowie obwodnicy, a miestem, ktore chcialo by ja wlaczyc w swoj uklad komunikacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Nowe obwodnice na Mazowszu 14.07.05, 08:39 Gość portalu: to ja napisał(a): > Z tego co wiem robily to wielokrotnie, zawsze uzyskujac te sama odpowiedz: to > jest trasa ekspresowa, nie moze miec zbyt wiele wyjazdow, wezel Al. > Jerozolimskie jest marginalny dlatego nie musi miec dostepu we wszystkich > kierunkach, glownym wezlem bedzie niedaleki wezel (Opacz) na nieistniejacej > trasie do Wolicy. Na POW moim zdaniem będzie się można wygodnie dostać z Ursusa ulicą Dzieci Warszawy i dalej trasą Salomea-Wolica do węzła Opacz. Oczywiście przy założeniu, że władze miasta wyremontują ulicę Dzieci Warszawy. > Z tego co pamietam wykreslono tez czesc wyjazdow na Bemowie - > dlatego uwazam, nie negujac koniecznosci budowy trasy, ze mowienie o jej > znaczeniu dla komunikacji wewnatrzmiejskiej to jedno wielkie oszustwo. Z tego co pamietam, nawet z artykułów, to mieszkańcy Bemowa sami chcieli usunięcia zjazdu S8 z Powstańców Śląskich, aby im TIRy nie jeździły ulicami dzielnicy. Teraz Ci sami mieszkańcy chcą lepszego skomunikowania dzielnicy z S8 (przywrócić wjazd/zjazd z Powst. Śl.)? > Przeciez powstaje wyrazny konflikt interesow pomiedzy "sponsorem", ktoremu > tylko zalezy na budowie obwodnicy, a miestem, ktore chcialo by ja wlaczyc w > swoj uklad komunikacyjny. Jak na trasę tej klasy będzie ona wystarczająco dobrze włączona w układ komunikacyjny miasta (węzły niemalże w minimalnej, dozwolonej odległości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: 217.153.180.* 14.07.05, 12:49 > Na POW moim zdaniem będzie się można wygodnie dostać z Ursusa ulicą Dzieci > Warszawy i dalej trasą Salomea-Wolica do węzła Opacz. Oczywiście przy > założeniu, że władze miasta wyremontują ulicę Dzieci Warszawy. Raczej rownolegla do niej, planowana (nie wiadomo na kiedy) Nowolazurowa. Generalnie jednak, POW powstanie kilka lat wczesniej niz te dojazdy, i jedyna co ta czesc Warszawy bedzie miala to destrukcyjna dla komunikacji wewnetrznej obwodnice, bez mozliwosci wjazdu na nia. Z tego co rozumiem wezel Konotopa nie bedzie mial polaczen z siecia drog lokalnych, wezel Al. Jerozolimskie to jakas pokraczna karykatura, czyli na odcinku blisko 8 km, w calosci na terenie miejskim nie bedzie sensowengo wezla. Jak dla mnie porazka i oszustwo w kontekscie komunikacji wewnatrzmiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Nowe obwodnice na Mazowszu 14.07.05, 16:34 Gość portalu: to ja napisał(a): > Raczej rownolegla do niej, planowana (nie wiadomo na kiedy) Nowolazurowa. > Generalnie jednak, POW powstanie kilka lat wczesniej niz te dojazdy, i jedyna > co ta czesc Warszawy bedzie miala to destrukcyjna dla komunikacji wewnetrznej > obwodnice, bez mozliwosci wjazdu na nia. Nie jestem aż tak pesymistycznie nastawiony, do tego, że Nowolazurowa nie powstanie szybko. Może się bowiem okazać, że w momencie gdy ruszą prace przy POW do Puławskiej, to miasto opracuje szybko plany tej ulicy, a nawet jeśli nie, to postara się, aby jednak ul. Dzieci Warszawy można było dostać się na obwodnicę. Ale tu trzeba naciskać na władze. > Z tego co rozumiem wezel Konotopa nie bedzie mial polaczen z siecia drog lokalnych, Trudno, zeby autostrada w miejscu, gdzie będzie dzielić się na dwie drogi ekspresowe łączyła się z drogami lokalnymi. > wezel Al. Jerozolimskie to jakas pokraczna karykatura, czyli na odcinku > blisko 8 km, w calosci na terenie miejskim nie bedzie sensowengo wezla. Jak > dla mnie porazka i oszustwo w kontekscie komunikacji wewnatrzmiejskiej. Jaki konkretnie odcinek masz na myśli? Uważam, że na tym odcinku POW w terenie miejskim to jednak nie przebiega, ociera się jedynie o niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: Nowe obwodnice na Mazowszu IP: *.spray.net.pl 24.07.05, 16:31 a Warszawa?? :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebo Re: Obwwodnica Jabłonnej IP: *.eranet.pl 04.08.05, 17:01 Witam! Wie ktoś może którędy będzie przebiegać ta 3 km'trowa obwwodnica Jabłonnej? Odpowiedz Link Zgłoś