Dodaj do ulubionych

Wstępne propozycje ZTM na wrzesień

21.08.02, 08:37
ZTM wyjawił najskrytsze tajemnice - co we wrześniu czeka nas na przystankach.
Na trasę na razie nie wróci 178, 404, 413 – myślę, że już w ogóle ich nie
zobaczymy (szkoda by było 178).
Mostem Siekierkowskim na razie tylko 143 i 301 (tragedia) ZTM stwierdziło
chyba, że nowy most nie będzie się podobać pasażerom z lotu autobusu.
Rewelacją będzie 148 pod Bramę Gł. Cmentarza Północnego – z tej niegdyś
krótkiej linii robi nam się moloch na miarę 125 ;)
Dla Tarchomina więciej 508-ek i 510-ek
Obserwuj wątek
    • d.z Góra nie urodziła nawet myszy!!! 21.08.02, 09:10
      Od maja (kiedy to pierwsze cięcia miały miejsce), opłacani z naszych
      podatków "wysokiej klasy" "specjaliści" w dziedzinie "nowatorskich" rozwiązań w
      komunikacji miejskiej mieli czas na burzę mózgów i przygotowanie czegoś
      sensownego! No ale niestety do burzy mózgów potrzebne są mózgi, a tych w (Z)
      biorze (T)ępych (M)iernot zwyczajnie nie ma! Czemu się więc dziwić?
      Szkoda tylko, że te bezmózgowia podcinają gałąź, na której siedzą bo ile mnie
      moja pamięć nie myli to w wywiadzie dla Stołecznej pan dyrektor Prądzyński
      obiecał, że po wakacjach autobusy pojadą tak jak przed wakacjami (chodzi o
      częstotliwość), a tu się okazuje, iż nawet ten dyrektor nie jest w stanie
      wpłynąć na to co robią jego podwładni. Ale plama. Cóż za przykrość i
      dyskomfort!
      Ciekawi mnie kto w końcu całą tą instytucję przepędzi w jasną cholerę bo
      ogromnego marnotrawstwa pieniędzy (w tym i moich) już zdzierżyć nie mogę!
      Jeśli chodzi o mnie to mam samochód, bezpłatny całodobowy, strzeżony garaż
      podziemny w centrum Warszawy - dawałem i nadal będę sobie dawać radę. Szkoda mi
      tylko tych, którzy płacąc podatki, a kupując bilety okresowe jeszcze udzielają
      ZTM-owi kredytu, nie będą już niestety mogli jezdzić tak jak w wywiadzie
      obiecał im dyrektor ZTM.
      Ale przecież nie takie rzeczy ludzie w Polsce na stanowiskach obiecują, a to,
      że potem nie dotrzymują - cóż to sprawa honoru, a ten jakby starcił coś na
      znaczeniu.
      • sloggi Szmaciarze z Senatorskiej 37 21.08.02, 09:15
        Powinni powiedzieć jakie oszczędności przyniosło im utrudnianie nam od IV.2002
        poruszania się po mieście.
        Nie byle jak tylko, na linii 1xx oszczędziliśmy tyle, a na linii 3xx tyle.

A za to 178 to im szyby powybijam.
        • d.z Oszczędności ;-) 21.08.02, 09:43
          sloggi napisał:

> Powinni powiedzieć jakie oszczędności przyniosło im utrudnianie nam od
          IV.2002
          > poruszania się po mieście.
          > Nie byle jak tylko, na linii 1xx oszczędziliśmy tyle, a na linii 3xx tyle.
          >
          Dzięki oszczędnościom ZTM będzie mógł:
          1. Znów przepłacić firmy odśnieżające przystanki (sprawa do tej pory jakoś nie
          wyjaśniona).
          2. Znów organizować nieudane przetargi na kolejne bardziej wymyślne słupki
          przystankowe.
          3. Dokupić trochę kasowników by system Monetela mógł w pełni pokazać nam swoje
          wady.
          4. Przyznać sobie kolejne premie za dobrą pracę.

Ale cóż jaki dyrektor taka firma, jaka firma tacy pracownicy.
          • iwo_ Re: oszczędności :-((( 21.08.02, 13:03
            d.z. napisał:

> sloggi napisał:
            >
            > > Powinni powiedzieć jakie oszczędności przyniosło im utrudnianie nam od
            > IV.2002
            > > poruszania się po mieście.
            > > Nie byle jak tylko, na linii 1xx oszczędziliśmy tyle, a na linii 3xx tyle.
            > >
            > Dzięki oszczędnościom ZTM będzie mógł:
            > 1. Znów przepłacić firmy odśnieżające przystanki (sprawa do tej pory jakoś
            nie
            > wyjaśniona).
            > 2. Znów organizować nieudane przetargi na kolejne bardziej wymyślne słupki
            > przystankowe.
            > 3. Dokupić trochę kasowników by system Monetela mógł w pełni pokazać nam
            swoje
            > wady.
            > 4. Przyznać sobie kolejne premie za dobrą pracę.
            >
            > Ale cóż jaki dyrektor taka firma, jaka firma tacy pracownicy.

To jest firma???????? To jest gówno, a nie firma! Takie same gówno jak ten cały
            Prącieński!!! A to co pisałeś na forum "Komunikacja" o 1 i 2 to domysły, czy
            realne zagrożenie???? MAM NADZIEJĘ, ŻE TO PIERWSZE!!!
            To co Sloggi zrobi to mało!!! Ja zniszcze ZTMowi to co napotkam na drodze!
            Rozkłady, słupki, kasowniki, namaluje jakieś grafy na szanownej siedzibie
            Prądzynka i spółki!
            A, i jeszcze jedno; biletu nie miałem w ręku od ponad roku - i bardzo mi z tym
            dobrze - i niech mnie pocałują w .... . Nie będę wspierał tych gamoni co se
            olewają konsekwencje! Na tym, co każdy się nawydawał na biletach mógłby sobie
            kupić przynajmniej porządny skuter - zaczynam oszczędzać :-|
            • tassman w główkę :-((( 21.08.02, 13:09
              iwo_

A jak juz zniszczysz rozkłady, słupki, kasowniki, namalujesz jakieś grafy na
              szanownej siedzibie Prądzynka i spółki to co dalej zrobisz? Palniesz se w
              główkę?

tassman:)

ps. Z ZTM nie wygrasz. Ponarzekasz, skasujesz (potajemnie, żeby kumple Cię nie
              przycięli - byłby obciach jak cholera i ostry spadek twojego prestiżu) bilecik,
              zajmiesz miejsce przy okienku i pojedziesz grzeczniutko do domciu....Tylko
              zebys przez przypadek sobie autobusu nie zniszczył. Dopiero by było....

• iwo_ Re: Tassmanka w główkę :-((( 21.08.02, 13:13
                tassman napisał:

> iwo_
                >
                > A jak juz zniszczysz rozkłady, słupki, kasowniki, namalujesz jakieś grafy na
                > szanownej siedzibie Prądzynka i spółki to co dalej zrobisz? Palniesz se w
                > główkę?
                >
                Chyba Ciebie!
                > tassman:)
                >
                > ps. Z ZTM nie wygrasz. Ponarzekasz, skasujesz (potajemnie, żeby kumple Cię
                nie
                > przycięli - byłby obciach jak cholera i ostry spadek twojego prestiżu)
                bilecik,
                >
                > zajmiesz miejsce przy okienku i pojedziesz grzeczniutko do domciu....Tylko
                > zebys przez przypadek sobie autobusu nie zniszczył. Dopiero by było....
                >
                Nie wqrwiaj mnie, bo i tak mam dziś zły humor!
                • d.z Dla uspokojenia nerwów...;-) 21.08.02, 13:24
                  Proponuję popatrzeć sobie na galerie pojazdów jakimi wozi mieszkańców Gdyni (za
                  ich podatniczne pieniądze) tamtejsze ZKM - oczywiście zlecając przewozy innym
                  firmom ;-)
                  www.zkmgdynia.pl/galerie.html
                • tassman i-w-o w główkę :-((( 21.08.02, 14:01
                  iwo_

Nie wqrwiaj mnie, bo i tak mam dziś zły humor!

iwo,

Uwazaj więc żebys nie zapomniał w tych nerwach skasować biletu w autobusie.
                  Złapie cię nie daj Boze kanar i dopiero będzie obciach......

tassman:)
            • iwo_ Re: Sorki! 23.08.02, 15:24
              ja napisałem:

> To jest firma???????? To jest gówno, a nie firma! Takie same gówno jak ten
              cały
              >
              > Prącieński!!! A to co pisałeś na forum "Komunikacja" o 1 i 2 to domysły, czy
              > realne zagrożenie???? MAM NADZIEJĘ, ŻE TO PIERWSZE!!!
              > To co Sloggi zrobi to mało!!! Ja zniszcze ZTMowi to co napotkam na drodze!
              > Rozkłady, słupki, kasowniki, namaluje jakieś grafy na szanownej siedzibie
              > Prądzynka i spółki!
              > A, i jeszcze jedno; biletu nie miałem w ręku od ponad roku - i bardzo mi z
              tym
              > dobrze - i niech mnie pocałują w .... . Nie będę wspierał tych gamoni co se
              > olewają konsekwencje! Na tym, co każdy się nawydawał na biletach mógłby sobie
              > kupić przynajmniej porządny skuter - zaczynam oszczędzać :-|

Przepraszam za te wyzwiska, przekleństwa itp... "Trochę" się uniosłem :-) Ale
              zdenerwowało mnie te przerażające nieróbstwo ZTMu. No cóż każdemu zdarza się
              zdenerwować - także mnie. Wygupiłem się - mam nadzieję, że mi wybaczycie.

iwo
              • iwo_ Re: Sorki! 24.08.02, 00:25
                Oczywiście nie napisałem tego (powyżej) do Tassiorka - słynnego prowokatora,
                który niedoczekanie liczy tylko na przeprosiny... ;->>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka