Dodaj do ulubionych

Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO

27.08.02, 11:53
Od 1.09.2002 Telekomunikacja Polska S.A. zamyka kasy w Biurach Obsługi
Klienta, ale ponieważ szanuje klientów i ich rozumie, a zatem pozostawia
jedną kasę w BOK Warszawa-Wschód przy ul.Jarosławskiej 2/2a na Bródnie.
Warszawa ma tylko 1,600,000 mieszkańców i jedna kasa w sumie wystarczy.
Dla zainteresowanych dojazd autobusami 112,134,145,156,326,356, a dla tych,
którzy nie lubią stać w kolejkach autobus nocny linii 602.
Można również podejść od przystanku tramwajowego linii 1,2,3,25,32,46.
Samochodem dojazd Bazyliańską, Hieronima, Skrajną.
Na plan miasta radzę nie patrzeć, albowiem ulica Jarosławska to tylko jeden
budynek i na większości map jej nie ma.
Czy kolejka do kasy na Bródnie będzie pretendować do Księgi Guinessa ?
Jako mieszkaniec Bródna mam taką nadzieję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pndzelek Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 12:09
      No i dobrze. Po co komu te kasy? Przecież można regulować należności poprzez
      konto bankowe, albo zwykłym bankowym poleceniem przelewu. To był jakiś potworny
      relikt peerelu. Przyjmowanie "kasy w kasie", późniejsze jej przewożenie to
      potencjalne słabe punkty w ochronie gotówki. Dodatkowo zawsze kiedy załatwiałem
      coś w BOK-u (nowe linie, zmiany taryf itp.) to kłębił się tam tłum jakichś
      dziwnych ludzi dezorganizujących pracę tej firmy. Wiecznie leźli nie do tych
      okienek, pytali, mendzili, do tego ten zaduch... fee...

>>>---
      • sloggi Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO 27.08.02, 12:21
        Gość portalu: Pndzelek napisał(a):

> No i dobrze. Po co komu te kasy? Przecież można regulować należności poprzez
        > konto bankowe, albo zwykłym bankowym poleceniem przelewu. To był jakiś
        potworny
        >
        > relikt peerelu. Przyjmowanie "kasy w kasie", późniejsze jej przewożenie to
        > potencjalne słabe punkty w ochronie gotówki. Dodatkowo zawsze kiedy
        załatwiałem
        >
        > coś w BOK-u (nowe linie, zmiany taryf itp.) to kłębił się tam tłum jakichś
        > dziwnych ludzi dezorganizujących pracę tej firmy. Wiecznie leźli nie do tych
        > okienek, pytali, mendzili, do tego ten zaduch... fee...
        >
        > >>>---

Te emerytki, dla których każdy grosz z 440 złotowej emerytury się liczy
        wolałyby płacić w kasie. Starzy ludzie przelewów nie składają, kont w banku nie
        mają a za 99 groszy mogą kupić 5 kajzerek.
        Coś masz przeciw powyższym argumentom ?
        • Gość: Pndzelek Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 12:49
          Ależ oczywiście że mam przeciw. 99 gr TO JEST NIC niezależnie od tego jak niska
          jest emerytura. Po drugie tu nie chodzi o głupią niecałą złotówkę tylko o durne
          przyzwyczajenie: bo ja od 1947 roku panie tak płacę... To jest LENISTWO
          UMYSŁOWE po prostu. Z ludźmi i starymi i młodymi prawda wygląda tak, że uczą
          się dopiero pod przymusem i teraz może pod przymusem nauczą się że r-k bankowy
          to nie DYJABEŁ ROHATY. Inaczej kolejne starzejące się pokolenia będą wystawały
          pod kasami aż po XXII (22) wiek. A to nie ma sensu. Podczas gdy coraz
          znaczniejsza część ludzi korzysta z banków drogą elektroniczną pozostała
          MOGŁABY w końcu nauczyć się korzystania z tych banków drogą konwencjonalną. TO
          NIE BOLI.

>>>---
          • sloggi Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO 27.08.02, 13:01
            Jeśli byłeś kiedyś w cywilizowanym świecie to wiesz, że swoboda obywatelska
            polega na tym, że nikt nic nie musi, o ile obowiazujące prawo mu na to dozwala.
            Nikt nie musi mieć RORu.
            ( A płacenie w kasach przeze mnie kartą kredytową odraczało mi ściągnięcie
            należności za telefon o 23 dni ).
            • Gość: Pndzelek Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 13:23
              sloggi napisał:

> Jeśli byłeś kiedyś w cywilizowanym świecie to wiesz, że swoboda obywatelska
              > polega na tym, że nikt nic nie musi, o ile obowiazujące prawo mu na to
              dozwala.
              > Nikt nie musi mieć RORu.

TRAFIŁEŚ W SEDNO. NIKOGO DO NICZEGO NIE WOLNO ZMUSZAĆ!!! Żyjemy w wolnym
              świecie więc ja nie muszę ponosić w opłatach telefonicznych kosztów utrzymania
              emeryckiej fanaberii, jaką niewątpliwie jest prowadzenie kasy. Trzeba opłacić
              kasjerki, strażników, konwoje itp itd. Proszę niech będą kasy ale niech one się
              finansują same poprzez pobieranie opłaty od wpłacającego. Wtedy będzie OK. A
              dotąd byłem do tego ZMUSZANY!

> ( A płacenie w kasach przeze mnie kartą kredytową odraczało mi ściągnięcie
              > należności za telefon o 23 dni ).

NO TO GRATULUJĘ. Zrobiłeś na tym niezłe kokosy!!! Tylko nie rozumiem po co
              mając takiego kokosa jeszcze pracujesz, stary ty się marnujesz, ty zacznij
              obracać gotówką, bo masz łeb człowieku.

>>>---
              • sloggi Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO 27.08.02, 13:27
                I w tym momencie wpojona kultura konwersacji nazauje mi podziękowanie Ci za
                dyskusję.
                • Gość: Pndzelek A to ci nowość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 13:49
                  To chyba ostatnio tę kulturę gdzieś znalazłeś, że przypomnę te
                  wszystkie "brudne parówki" i inne obrzydlistwa dawniej na monitor przelewane
                  nie przez kogo innego jeno przez ciebie.

Skoro za przeproszeniem pieprzysz takie kocopoły jak ten z płaceniem kartą to
                  nie dziw się, że ja na nie odpowiadam. Zawsze śmieszyli mnie maklerzy od
                  zarządzenia dwoma złotymi albo kajzerką. ŁOSZCZYNDNOŚĆ PANIE TO PODSTAWA!
                  Trzeba troszeczkę autoironii posiadać.

>>>---
                  • sloggi Re: A to ci nowość 27.08.02, 13:52

> To chyba ostatnio tę kulturę gdzieś znalazłeś, że przypomnę te
                    > wszystkie "brudne parówki" i inne obrzydlistwa dawniej na monitor przelewane
                    > nie przez kogo innego jeno przez ciebie.
                    >
                    Otóż Drogi kolego Ławkowcu.
                    Ponieważ z Panem mówię po pańsku, a z chamem po chamsku; tak więc pozwól mi
                    nadal myśleć, że mam do czynienia z tym pierwszym.
                    Proste ?
                    > >>>---
                    • Gość: Pndzelek Re: A to ci zagadka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 14:02
                      Chwilowe zaćmienie cię chyba dopadło, jeśli przeanalizujesz swoją wypowiedź
                      powyższą łacno zauważysz żeś mnie Panem nazwał, z reszty sądzę, że nie taka
                      intencja była twoim zamiarem.

A propos: co to "ławkowiec"? Bo tego zaiste nie mogę rozgryźć. Panie Rozchwiany.

>>>---
                      • sloggi Re: A to ci zagadki brak. 27.08.02, 14:11

> Chwilowe zaćmienie cię chyba dopadło, jeśli przeanalizujesz swoją wypowiedź
                        > powyższą łacno zauważysz żeś mnie Panem nazwał, z reszty sądzę, że nie taka
                        > intencja była twoim zamiarem.

Taką była intencja wypowiedzi mojej!!! :)
                        Dziwne ? To dziwne, że dziwi Cię brak udziwnienia wypowiedzi mojej.

> A propos: co to "ławkowiec"? Bo tego zaiste nie mogę rozgryźć. Panie
                        Rozchwiany.
                        To taki duży, poważny rodzaj pędzla.

> >>>---
                        • Gość: Pndzelek Re: A to ci rzeczywiście zagadki brak. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 14:19
                          Bo przez moment myślałem, że taka jakby zbytnia napastliwość na to co mówię z
                          twej strony miała miejsce, ale nie. Wycofuję się z tego. Ja przecie nie strona
                          w żadnej z Twoich wojen i...niech tak pozostanie.

Pozostając z wyrazami.

>>>---
                          • sloggi Re: A to ci rzeczywiście zagadki brak. 27.08.02, 14:21

> Bo przez moment myślałem, że taka jakby zbytnia napastliwość na to co mówię z
                            > twej strony miała miejsce, ale nie. Wycofuję się z tego. Ja przecie nie
                            strona
                            > w żadnej z Twoich wojen i...niech tak pozostanie.
                            >
                            > Pozostając z wyrazami.
                            >
                            > >>>---

Umówmy się, że pozostaniesz Pndzelu bez wyrazów - ja jeśli poważam to albo
                            całkiem, albo wogóle - ot, taka maniera wyniesiona z porządnego domu.
                            • Gość: Pndzelek Re: A to ci rzeczywiście zagadki brak. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 14:35
                              My to co chwila się nie rozumiemy i... kłótnia gotowa. Z wyrazami pozostając
                              szacunku tyczyło, ot taki myśloskrót...

Dobrze?

>>>---
                              • sloggi Re: A to ci rzeczywiście zagadki brak. 27.08.02, 14:43
                                Urazy za pogłaskanie pod włos nie odczuwam, aczkolwiek poczułem się dziwnie gdy
                                Pndzelu zacząłeś mi tarczę strzelniczą do pleców przykładać.
                                Pomyśl skrótowo - jak mają się preferencje fizjologiczne do telefonicznego
                                rachunku ?
                                Mimo wszystko i bez zbędnych wyrazów życzę - maluj w spokoju.
              • jhbsk Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO 27.08.02, 13:47

>
                > TRAFIŁEŚ W SEDNO. NIKOGO DO NICZEGO NIE WOLNO ZMUSZAĆ!!! Żyjemy w wolnym
                > świecie więc ja nie muszę ponosić w opłatach telefonicznych kosztów utrzymania
                > emeryckiej fanaberii, jaką niewątpliwie jest prowadzenie kasy. Trzeba opłacić
                > kasjerki, strażników, konwoje itp itd. Proszę niech będą kasy ale niech one się
                >
                > finansują same poprzez pobieranie opłaty od wpłacającego. Wtedy będzie OK. A
                > dotąd byłem do tego ZMUSZANY!

Jeśli po zlikwidowaniu kas tepsa obniży opłaty za telefon to przyznam Ci rację. Ale stawiam dolary przeciw
                orzechom, że tak nie będzie.
                • Gość: Pndzelek Re: do jhbsk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 13:56
                  A może wystarczy, że nie podwyższy, może inaczej byłoby to nieuchronne. Nie
                  przepadam za TP SA jak za żadnym odgórnie zarządzanym państwowym czy pół-
                  państwowym molochem, jednak przyznać muszę, że po wprowadzeniu przez nich
                  systemu taryf na wzór sieci komórkowych (co prawda parę lat po nich)
                  zredukowałem koszty telefonów o ok. 30% nie zmniejszając ilości rozmów. A nie
                  płaciłem 2 tysięcy tylko troszeczkę więcej. Zasadniczo tymi nowymi taryfami
                  sfinansowałem nowe stanowisko pracy.

>>>---
                  • jhbsk Re: do jhbsk 27.08.02, 14:07
                    Na pewno nie nieuchronne, gdyż tepsa jest jedną z droższych w świecie firm. Gdyby u nas była realna konkurencja,
                    to i rozmowy byłyby tańsze i na utrzymanie kas starczyłoby z pewnością.
    • d.z Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO 27.08.02, 12:12
      No to trzeba wystąpić do ZTM aby jakąś dodatkową linię dowozową w te rejony
      uruchomiła.
      A swoją drogą jeśli na poczcie opłata (za zapłacenie rachunku telefonicznego)
      ma wynosić 99 gr., to na ile swoją usługę musi skalkulować stacz do daromwej
      kasy aby wszystkim się to opłacało. Jeśli to będzie np. 20 gr (na piwo "od
      łebka") to jest to pewnien pomysł... ;-)
    • Gość: AEL Re: Telekomunikacja Polska S.A. kocha BRÓDNO IP: 2.4.STABLE* 27.08.02, 16:42
      Nie nalezę do osób uważanych za ubogie, ale i tak denerwuje mnie fakt, że TP SA
      podnosi de facto cene swoich uslug o 12 zl rocznie nie pozostawiając mi, na
      dobrą sprawę, żadnego wyboru...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka