IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 15:21
Czytam wzruszającą książkę o bezdomnych mieszkających na Dworcu Centralnym w
Warszawie. Książka ta to "Exodus" Arkadiusza Sanna.Rafał, główny bohater
mieszkał tam na początku lat 90-tych. Chcę zapytać Warszawiaków, bo mieszkam
w Sudetach, czy na Dworcu Centralnym koczują jeszcze bezdomni?
Pozdrawiam.Karol.
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Bezdomni IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.09.02, 16:51
      Jest ich dużo i będzie jeszcze więcej, bo idzie zima.
    • Gość: jucha Re: Bezdomni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 17:53
      Gość portalu: Karol napisał(a):

> Czytam wzruszającą książkę o bezdomnych mieszkających na Dworcu Centralnym w
      > Warszawie. Książka ta to "Exodus" Arkadiusza Sanna.Rafał, główny bohater
      > mieszkał tam na początku lat 90-tych. Chcę zapytać Warszawiaków, bo mieszkam
      > w Sudetach, czy na Dworcu Centralnym koczują jeszcze bezdomni?
      > Pozdrawiam.Karol.

Pelno jest na dworcu bezdomnych i nakormanuw pjakow
    • eela Re: Bezdomni 01.09.02, 18:03
      Jest ich bardzo dużo i bedzie jeszcze więcej, gdy nadejdzie jesien i zima.
      Łatwiej im tu przezyć, bo łatwiejszy dostęp do jedzenia. Poza tym przy takiej
      masie ludzi przewalających się przez dworzec zawsze wyżebrzą parę groszy. no i
      mają dach nad głową. Jeszcze niedawno był punkt, w którym dwa razy dziennie
      dostawali jeść. Teraz to miejsce jest ogrodzone (budowa Złotych Tarasów), więc
      nie wiem, czy w dalszym ciagu ktos ich dozywia.
      • Gość: Karol Re: Bezdomni IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 20:10
        eela napisała:

> Jest ich bardzo dużo i bedzie jeszcze więcej, gdy nadejdzie jesien i zima.
        > Łatwiej im tu przezyć, bo łatwiejszy dostęp do jedzenia. Poza tym przy takiej
        > masie ludzi przewalających się przez dworzec zawsze wyżebrzą parę groszy. no
        i
        > mają dach nad głową. Jeszcze niedawno był punkt, w którym dwa razy dziennie
        > dostawali jeść. Teraz to miejsce jest ogrodzone (budowa Złotych Tarasów),
        więc
        > nie wiem, czy w dalszym ciagu ktos ich dozywia.

Bardzo dziękuję wszystkim za informację, widzę że temat jest ciągle aktualny.
        Jestem w połowie książki, kilka razy płakałem. Rafał, bezdomny z Dworca
        Centralnego, bohater "Exodusa" wyrywa się z "Wielkiego Babilonu"-tak nazywa
        dworzec, dzięki Biblii, którą dostaje od tajemniczego Michała.Przepraszam nie
        chciałem opowiadać... Pozdrawiam.
        • Gość: Melba Re: Bezdomni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 22:49
          To, co się tam dzieje, to piekło...Pracowałam kiedyś tam w programie Harm
          reduction, adresowanym do czynnych narkomanów.Do dziś nie mogę się z tego
          otrząsnąć , dla mnie DC ma dwie twarze...
      • Gość: mamiko9 Re: Bezdomni IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 18:56
        eela napisała:

> Jest ich bardzo dużo i bedzie jeszcze więcej, gdy nadejdzie jesien i zima.
        > Łatwiej im tu przezyć, bo łatwiejszy dostęp do jedzenia. Poza tym przy takiej
        > masie ludzi przewalających się przez dworzec zawsze wyżebrzą parę groszy. no
        i
        > mają dach nad głową. Jeszcze niedawno był punkt, w którym dwa razy dziennie
        > dostawali jeść. Teraz to miejsce jest ogrodzone (budowa Złotych Tarasów),
        więc
        > nie wiem, czy w dalszym ciagu ktos ich dozywia.

Złote Tarasy? co to takiego? Pozdr.
        • eela Re: Bezdomni 18.09.02, 22:39
          Centrum handlowo - rozrywkowo - hotelowe, chyba tak to można ująć w skrócie
          • mamiko9 Re: Bezdomni 19.09.02, 15:20
            eela napisała:

> Centrum handlowo - rozrywkowo - hotelowe, chyba tak to można ująć w skrócie

Dzisiaj opowiadała mi pewna barmanka o mężczyźnie, który nie miał gdzie
            mieszkać, był zwolniony z pracy i popełnił samobójstwo.
            • Gość: Zuzia Re: Bezdomni IP: *.acn.waw.pl 19.09.02, 17:03
              Melba
              Mogłabyś napisać, co miałaś na mysli, mówiąc: "ma dwie
              twarze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka