Dodaj do ulubionych

Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża

22.10.05, 08:57
Jesteśmy dumni z tego, że jeden z Polaków doszadł do tak wysokiego stanowiska
w hierarchi kościoła rzymsko-katolickiego. Jednak był papieżem Rzymu. W całym
swoim pontyfikacie bazował na patriotyźmie poszczególnych narodów, aby
umocnić władze kościoła i stąd płynące "wpływy".Czy był patriotą polskim?
Wątpię w to, bowiem przy kryzysowej sytuacji kraju pozwalał na stawianie Mu
kosztownych ołtarzy, jak i sam lubował się w drogich szatach - gdzie Mu do
Jezusa? Dlatego uważam, że kościół powinien składać Mu hołdy za wywindowanie
władzy i apanaży kleru w Polsce, a nie z kasy podatnika i nie na Placu
Piłsudskiego a przed Światynią Opatrzności Bożej.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx ja mam taki pomysl IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 09:31
      sztuczny bialy golab krazacy dzien i noc nad pustym placem
      • Gość: jan \W HOŁDZIE DLA PAPIEŻA JANA PAWŁA II ............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 10:08
        TW Polonia , g.23,oo
        • filo_de_putino Chcecie Go uczcić - zacznijcie od siebie 22.10.05, 17:46
          Grobów pobielanych jest aż nadto.....
          • superpole Ta superkolumnada to temat kolejnego Polish-Joke 22.10.05, 18:10
            Polacy to nawet kolumn w rownych odstepach nie potrafia postawic. Tylko taka
            niesynchroniczna pokrake.
            • Gość: tidudidu LUDZIE,CZY KTOŚ JESZCZE NIE PAMIĘTA PAPIEŻA???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:20
              W kraju nad Wisłą?

Hamulujmy ten żenujący wyścig klęczonów!!!

To nas zniszczy, to jest wyścig do dna.
      • tom_aszek Re: ja mam taki pomysl 22.10.05, 16:11
        Gość portalu: kixx napisał(a):

> sztuczny bialy golab krazacy dzien i noc nad pustym placem

Opamiętaj się! Teraz? W czasie zagrożenia ptasią grypą?! :)
      • umfana Re: ja mam taki pomysl 22.10.05, 19:26
        Gość portalu: kixx napisał(a):

> sztuczny bialy golab krazacy dzien i noc nad pustym placem

świetny pomysł i adekwatny :o)))
      • Gość: dżony Re: ja mam taki pomysl IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 14:26
        tragedia z tymi pomyslami, nawet zwycieski jest na miare krasnala w ogrodku z
        tralkowym ogrodzeniem. Sztuka architektury jest nieobecna w Polsce.
      • gogg Re: ja mam taki pomysl 02.04.09, 01:29
        Buraku! Uszanuj Jana Pawła II. Warto zerknąć na jego życiorys
        ogrodypamieci.pl/profil/3 do pięt mu nie dorastasz...
    • Gość: FZU GRATULUJĘ WYBORU IP: *.aster.pl 22.10.05, 11:24
      Jako rodowity młody warszawiak, gratuluję wyboru tak dobrego projektu.
      Kolumnada z przesłaniem, która świetnie pasuje do otoczenia w miejscu
      historycznym dla Jana Pawła II, Warszawy i Polski. Oczywiscie jest wielu takich
      którym projekt sie nie podoba, ale wiekszość z nich to zapewne ci którym w
      Warszawie nic się nie podoba. No cóż nie każdy z mieszkańców Warszawy moze
      powiedzieć że kocha to miasto. Ja mogę to powiedzieć i cenię wszystkie
      inicjatywy dobre dla stolicy.
      • Gość: tonch Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 14:05
        Fajny z Ciebie oszołom, jak to jest świetny pomysł dla stolicy to gratuluję. A
        niby jaki z tego będzie pożytek dla miasta?
        • jerryjak Re: GRATULUJĘ WYBORU 22.10.05, 14:36
          Gość portalu: tonch napisał(a):

> Fajny z Ciebie oszołom, jak to jest świetny pomysł dla stolicy to gratuluję. A
          > niby jaki z tego będzie pożytek dla miasta?

Jakos nie slyszalem,zeby jakis czerwony kretyn oponowal przeciw pomnikom dla
          komunistycznych zdrajcow - vide pomnik (pozal sie Boze)Berlinga.Na wszystko te
          chamy wybrzdzaja,co nie wychwala PRL'u.
          • Gość: Czarek Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.europe.hp.net 22.10.05, 15:10
            A co ci przeszkadza gen. Beling?

Pomnik dla Jana Pawla powinien być inny niz wszystkie, pokazywac nasz szacunek
            dla niego, a nie jakies piramidki, albo kolumienki wzorem z fabryki krasnali
            spod Radomia.
            • Gość: Fallout13 Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.netcontrol.pl 22.10.05, 18:21
              "Pomnik dla Jana Pawla powinien być inny niz wszystkie, pokazywac nasz szacunek
              > dla niego, a nie jakies piramidki, albo kolumienki wzorem z fabryki krasnali
              > spod Radomia."

Wlasnie kolumienki z fabryki krasnali pasują jak ulal do polskiego katolicyzmu,
              A co do placu piłsudzkiego to jakos malo kto pamieta ze on byl protestantem...
              • umfana Re: GRATULUJĘ WYBORU 22.10.05, 19:16
                Piłsudzki był normalny !
                • testigo <Fallout13>&<ufmana>:do_szkoły! pisać PIŁSUDSKI 22.10.05, 19:48
                  • umfana właśnie... coś mi nie pasiło! 22.10.05, 20:59

• Gość: tempus Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 01:54
                  umfana napisała:

> Piłsudzki był normalny !

A co to znaczy? Pod jakim względem był "normalny"?
              • zupagrochowa1 Re: GRATULUJĘ WYBORU 22.10.05, 22:46
                a pozniej Zydem, ale czy to wazne?
              • Gość: alex Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.10.05, 08:46
                byc protestantem to nie grzech, ale wstyd...
              • Gość: dżony dep Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 14:32
                Warszawa nie jest wlasnoscia katolikow kolego. Przestrzen jest dobrem wspolnym,
                ale te kolumienki, o innych nie wspomne, dobrem nie sa. Chcecie uczcic kiczem
                czlowieka, ktory byl ponad wszystkim ? no to gratuluje braku wyobrazni, smaku i
                wyksztalcenia.
                Czas chyba zaczac organizowac konkursy miedzynarodowe.
          • Gość: erg_samowzbudnik Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 02:57
            > Jakos nie slyszalem,zeby jakis czerwony kretyn oponowal przeciw pomnikom dla
            > komunistycznych zdrajcow - vide pomnik (pozal sie Boze)Berlinga.Na wszystko
            te
            > chamy wybrzdzaja,co nie wychwala PRL'u.

Ale to już było i nie wróci wiecej. I niech tak zostanie.
            • Gość: żołnierz Re: GRATULUJĘ WYBORU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:28
              Nazywasz idioto Berlinga zdrajcą , to już świadczy o twojej glupocie i
              ciemnocie. Pomyśl tylko ilu ludzi On uratował , a jak umiesz czytać -to
              przeczytaj jego pamietniki.
              • tom_aszek Berling 26.10.05, 15:53
                Gość portalu: żołnierz napisał(a):

> przeczytaj jego pamietniki.

...tudzież oszczercze ulotki o AK, sygnowane jego nazwiskiem...
          • taziuta Re: Co za porównanie :-( 23.10.05, 06:58
            Co za porównanie - przyrównujesz pomnik dla uczczenia papieża do pomników dla
            komunistycznych zdrajców? Kogo to niby JPII zdradził ?
            A poza tym mało wiesz, bo byli tacy co oponowali, nazywano ich dysydentami i
            automatycznie przestawali być czerwonymi kretynami, a często stawali się
            czarnymi :-)

jerryjak napisał:

> Jakos nie slyszalem,zeby jakis czerwony kretyn oponowal przeciw pomnikom dla
            > komunistycznych zdrajcow - vide pomnik (pozal sie Boze)Berlinga.Na wszystko
            > te chamy wybrzdzaja,co nie wychwala PRL'u.
      • zupagrochowa1 Re: GRATULUJĘ WYBORU 22.10.05, 22:53
        No, Kolumny moga byc ale te piramidki - pomysl nie tylko od czapy to i jeszzce
        skradziony.... A szkoda, bo mogloby byc cos bardziej kreatywnego. Cos co by tez
        pozwolilo usciasc gdzies w cieniu i podumac.
      • Gość: bambocha bedzie pasować do Palmy IP: 194.150.99.* 23.10.05, 01:10
    • pyosalpinx Moze po prostu chodzi o to... 22.10.05, 18:03
      ...zebysmy byli lepsi na codzien i tym uczcili pamiec Wielkeigo POlaka, a nie
      przekrzykiwali sie w tym kto wybuduje Mu wiekszy i wyzszy pomnik.
      • lolovaxman dziecinada 22.10.05, 18:11
        fakt, że poziom projektów był żenujący powinien dac do myslenia, że albo nie
        wybierze sie żadnego albo odczekać kilka lat na lepsze pomysły
        i nie należy propagować i hołdować chałturze przedstawionych propozycji
        • Gość: na temat lolovaxman: normalna reakcja normalnego czlowieka IP: *.fbx.proxad.net 22.10.05, 18:23
          Szkoda, ze w Polsce jest ich tak malo.
    • dupaasi [...] 22.10.05, 18:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kasia Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 18:58
        Dość szczególne wnioski wyprowadziłeś z nauk JPII.
        • Gość: nawiedzona Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.telia.com 22.10.05, 20:40
          warszawiacy wyciagneli poprawne wnioski plynace z jego nauk: zadufanie, cyrk i
          smiesznosc.
          • Gość: kasia Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 20:46
            Sądzisz, że ten model <doopasi> może być warszawiakiem?
    • Gość: Gosia Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.chello.pl 22.10.05, 18:26
      A mnie zwycieska kolumnada sie podoba. Jest prosta i latwo ja zrealizowac.
      Nie jest kosztowna, a to tez zaleta.
      I jest na niej zdanie, ktore w tym miejscu jest takie wazne.
      Moim zdaniem bardzo dobry wybor.
      • Gość: normalny Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:08
        Mnie bardziej podobałoby się gdyby te wszystkie głupie pomysły zażucić,i
        wszystkie pieniądze przeznaczyć np. na hospicja.Wtedy łatwiej i bez bólu
        mogliby odchodzić do Pana ciężko chorzy.
        • Gość: Gosia Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.chello.pl 22.10.05, 21:10
          Gdyby tak myslec, to nic by sie nie robilo, bo szkoda na to pieniedzy.
          • Gość: kasia Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 21:39
            A co się sensownego w ten sposób robi?
          • Gość: erg samowzbudnik [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 03:01
      • marcin120 Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża 22.10.05, 22:04
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> A mnie zwycieska kolumnada sie podoba. Jest prosta i latwo ja zrealizowac.
        > Nie jest kosztowna, a to tez zaleta.
        > I jest na niej zdanie, ktore w tym miejscu jest takie wazne.
        > Moim zdaniem bardzo dobry wybor.
        Co do kosztopw to mowiono o 4 d0 6 mln zl jezeli to malo to ty musisz duzo
        zarabiac
        • Gość: erg samowzbudnik Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 03:05
          marcin120 napisał:

> Gość portalu: Gosia napisał(a):
          >
          > > A mnie zwycieska kolumnada sie podoba. Jest prosta i latwo ja zrealizowac
          > .
          > > Nie jest kosztowna, a to tez zaleta.
          > > I jest na niej zdanie, ktore w tym miejscu jest takie wazne.
          > > Moim zdaniem bardzo dobry wybor.
          > Co do kosztopw to mowiono o 4 d0 6 mln zl jezeli to malo to ty musisz duzo
          > zarabiac

Papiez nawet po, śmierci drogo nas kosztuje.Tylko co niektórzy czerią kożysci
          (kler ze sprzedaży gadżetów)

--------------------------------------------------------------------------------
    • fagay Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża 22.10.05, 18:40
      A ja proponuje, zeby glowna os Palac Kultury zburzyc i na jego miejscu zbudowac
      pomnik Papieza. Sale Kongresowa przerobic na kaplice Jego imienia, a Muzeum
      Techniki na Izbe Jego Pamieci. Palac Mlodziezy - na szkole dla ministrantow i
      mlodych klerykow. Teatr dramatyczny na Ogolnopolski teatr jaselek. Wokol
      wszystkiego wykopac fose obsadzona placzacymi wierzbami, a po ktorej plywalaby
      Barka, a z glosnikow rozlegalaby sie - nieustajacy spiew " O Mary-y-y-jo w
      wykonaniu szczerbatych pan w chustkach na glowach.
      • Gość: goodnightsunshine Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:08
        ech kolumny...
        pamietam jak co sobote przychodzilismy pod krzyz na tym placu - wtedy, kiedy
        jeszcze byl wieelki - zeby sie pomodlic. zreszta, nie tylko my - radyjo m.
        oczywiscie przedzej czy pozniej wyslalo tam swoja delegacje. z glosnikiem.
        legenda byl facet, ktory sprzedawal pod tym krzyzem swieczki i znicze...
        potem po kongresie eucharystycznym wielki krzyz zlikwidowali i postawili
        mniejszy. faceta ze swieczkami juz nie bylo - mniejszy krzyz, mniejszy zbyt...
        a potem w ogole ktokolwiek przestal tam przychodzic... po co stawiac pomnik?
        miejsce zawsze bedzie tylko miejscem, jesli nie bedzie ludzi. niezbyt wyobrazam
        sobie spiewy/modlitwe pod kolumnami. bardzo sobie za to wyobrazam kilkunastu
        handlarzy zniczami i swieczkami, po jednym pod kazda kolumna...
        to jak wygladal dzien papieski chyba powinno kazdemu wybic z glowy takie
        pomysly... zamiast mszy na dworze koncert szczesniaka i przyjaciol. prymas
        tlumaczacy temu wspanialemu pokoleniu dzej pi tu ile jest tajemnic rozanca...
    • umfana Talug dzięki za mądry komentarz ! 22.10.05, 18:44
      Pozdrawiam :o)
    • Gość: pupka Mam pomysl na uczczenie IP: *.telia.com 22.10.05, 19:26
      Na srodku placu proponuje ustawic wielka i wydrazona glowe JP2, ktora bedzie
      symbolizowac Glowe Kosciola i genialna glowe Ojca Narodu. W jego oczach beda
      umieszczone reflektory przypominajace o tym, ze Ojciec z nieba nieustannie
      patrzy i widzi nas nawet w ciemnosciach. W dzien i w nocy przez glosniki
      dyskretnie umieszczone w jego ustach nadawane beda niezapomniane papieskie
      homilie. W upalne dni z ust wytrysnie fontanna dla ozezwienia rozmodlonych
      warszawiakow. Woda bedzie znakiem oczyszczajacej mocy zawartej w naukach
      najwiekszego autorytetu. Bedzie przypominala poganskim turystom z Zachodu o
      koniecznosci przyjecia chrztu i powrotu na lono kosciola.
      • Gość: szatanek Re: Mam pomysl na uczczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:33
        Pomysł dobry , nawet b.dobry . Boję się , że wykonawcy spieprzą robotę
        i fontanna z ust zaleje głośniki. Ale pomysł na miarę głupoty tego
        narodu. + 5.
    • Gość: Pierre Doliński Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.asko / 82.177.183.* 22.10.05, 19:45
      Proponuję oszolomionej Polsce pomnik papci wysokości 10 km postawiony na środku
      Zatoki Gdańskiej.Cały świat będzie wówczas wiedział jaki to porąbany
      naród.Pomysły nie są dziwne tylko debilowate.Jaki naród ,takie pomysły.
      • Gość: 007 miliony na ASP w całej RP i żadnego pomysłu... IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 20:03
        • Gość: markus Re: miliony na ASP w całej RP i żadnego pomysłu.. IP: *.adsl.hansenet.de 22.10.05, 20:08
          Bo i po co ? Komu to potrzebne ?
          • Gość: kasia Re: miliony na ASP w całej RP i żadnego pomysłu.. IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 20:31
            Brawo. To jest pytanie za 100 punktów.
            • umfana na ASP trochę innymi klimatami zyją 22.10.05, 21:02
              a nie ideologią katolską
              • Gość: 007 owszem dyplom z <czołgania się > po krucyfiksie IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 22:31
                • umfana Re: owszem dyplom z <czołgania się > po k 22.10.05, 22:55
                  ewentualnie z wypychania zwierzątek ;o)))
    • Gość: jolita Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.44-151.net24.it 22.10.05, 20:08
      Pamiec o papiezu pozostanie w sercach tych, ktorzy chca ta pamiec zachowac.
      Pieniadze przeznaczone na kolosy-pominiki proponuje przekazac na cele
      charytatywne, albo otworzyc jakis osrodek imieniem papieza. Przeciez kosciol
      pochwala ubostwo i wyrzeczenia. Przeciez papiez to nie Stalin aby bo
      upamietniac drugim Palacem Kultury.
    • Gość: ala Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 20:13
      czy nie lepiaj byłoby aby pieniądze przeznaczyć na któryś warszawski dom dziecka
      lub szkołę dofinansować i zabezpieczyć dzieciaki w obiady na zimę oraz ubrać,
      napewno nasz rodak byłby bardziej zadowolony, biorąc pod uwagę braki budżetowe i
      ostatnie wydatki na tak obszerną kampanię przedwyborczą przecież z jakiegoś
      portfela to poszło.
    • Gość: seiendes Może plebiscyt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 20:28
      Nie jestem przeciwnikiem czczenia pamięci JPII, ale np. trzeci pomnik w Toruniu
      uważam za czystą paranoję. Może wreszcie odzwyczajmy się od monumentów i
      obelisków, jak sugerował Życiński: dlaczego nie nowy szpital, nowa szkoła albo -
      czemu nie - nowy park JPII? Może warto zapytać samych Warszawiaków, nie
      projektantów, co najbardziej przypadłoby im do gustu. Zanim prawicy przyjdzie
      do głowy rąbnąć 300-metrowy krzyż na Piłsudskim albo 100m statuę na iglicy PKiN.
      • dorsai68 Szkoła, szpital, park.... 22.10.05, 20:33
        nie przejdzie. politycy chcą "upamiętnić" Jana Pawła II i mieć to z głowy. Szpital, szkoła czy park Jego imienia wymagałby codziennej troski i nieustannego finansowania.
        Co by się działo, gdyby taki szpital, szkołę czy park w pewnym momencie gmina postanowła z przyczyn finansowych zlikwidować, a teren sprzedać, wolę nawet nie mysleć.
        • Gość: kasia Re: Szkoła, szpital, park.... IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 20:39
          Dlaczego, kiedy przyśni mi się "polski polityk", budzę się z płaczem?
      • sceptyk Re: Może plebiscyt? 22.10.05, 21:40
        Gość portalu: seiendes napisał(a):

> Zanim prawicy przyjdzie
        > do głowy rąbnąć 300-metrowy krzyż na Piłsudskim albo 100m statuę na iglicy
        PKiN

No tak, to oczywiste, lewica na taki pomysl nigdy nie wpadnie. Zbyt zajeci sa
        wznoszeniem pomnikow dla samych siebie. W postaci willi. I zakupow Mercedesow a
        la Peczak.
        • Gość: kasia Re: Może plebiscyt? IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 21:42
          Powiedział co wiedział. Pęczak jest w więzieniu. Wziął prywatne pieniądze. Gdzie
          powinni być ci, którzy marnotrawią publiczne pieniądze?
    • hoosier Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża 22.10.05, 20:49
      Coz, przykre jest, ze zamiast schowac w swoim sercu i realizowac w zyciu
      codziennym to co bylo drogie JPII, to jest prowadzenie ludzi do zbawienia,
      tworzy sie doczesne obiekty holdu OSOBIE. Niestety Kosciol Katolocki jest
      instytucja ziemska, z calym bagazem problemow jaki ten fakt niesie.

Niezaleznie jaki by byl temat dotyczacy kosciola czy wiary na tym forum,
      wszystko obraca sie wokol srodka, jakim jest formalna organizacja koscielna tu
      na ziemi - a nie wiara z ktorej plynie Laska Boza i zbawienie. Moze troche
      protestanckiej pokory by sie tu przydalo?

Z ewangelickim pozdrowieniem - JJD.
    • Gość: Logistyk Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: 87.207.115.* 22.10.05, 21:10
      Włosi mieli kilkuset papieży więc powinni wystawić pomniki w każdym włoskim
      mieście. Wiemy , ze ich na to nie stać ale polacy moga pomóc!!!! Deklaruję
      pomoc
      • Gość: LZ Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:48
        Właśnie dzięki temu, że Włosi przez stulecia stawiali różne absurdalne
        pomniki "ku czci kleru i papieży" turyści walą tam drzwiami i oknami. Warszawa
        jest mniej ciekawa niż stolica Burkina Faso.
    • Gość: zdezoriętowany Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.aster.pl 22.10.05, 21:15
      Zidiocenie Koreańczyków na tle Kim Ir Sena, tak chętnie wyśmiewane przez
      Polaków, było niczym w porównaniu do polskiego szaleństwa. Zachodzi też pytanie
      czy w polskim katolicyźmie JP2 siedzi po prawicy Boga, czy też Bóg siedzi po
      prawicy JP2?
      • Gość: kobieta102 Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.05, 21:32
        Po co wydawac pieniadze na pomniki. Przeciez Polska to biedny kraj, ale piekny.
        Proponuje, aby Rzeczpospolita nazwac imieniem JPII. I klopot z glowy. RP im. JPII!
        • Gość: kasia Re: I kaczorów dwóch. IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 21:40
          • Gość: as i mcDonald IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:12
            czyli kwa kwa
            • Gość: kasia Re: i mcDonald IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 22:17
              I kwa dryga i kwa rantanna. Ale tu lud głosujący dał d..y i przez 4 lata będzie
              cierpiał na kacza grypę. Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyngało.
    • Gość: Frank Lloyd Wright Widziałęm wystawę. DNO. Rozpacz. Zero..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:33
      Jakies poje..e pseudoarchitektoniczne koszmary.
    • Gość: Glaca Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.chello.pl 22.10.05, 21:37
      A dajcie wy temu czlowiekowi spokoj i ludziom dajcie spokuj. Ja czegos takiego
      nie chce w Wawie!!
    • Gość: Wiola Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.05, 22:01
      Nalezalo zorganizowac konkurs miedzynarodowy.
      • Gość: autor Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:32
        byłoby 39 prac a nie 38
    • Gość: as obelisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:10
      najciekawszy byłby moim zdaniem obelisk taki jak na placu św. Piotra w Rzymie
    • Gość: Manakenpis [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:25
      • Gość: soulworm PIONA !!!! :) IP: *.aster.pl 22.10.05, 23:01
      • 28plk7b Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża 22.10.05, 23:07
        Postawić BŁAZENADĘ w miejsce kolumnady a psy będą miały gdzie szcz...
        Po ...any kraj.
    • atosatos1 Re: Dziwne pomysły na upamiętnienie Papieża 22.10.05, 22:28
      NIGDY dosyć pomnikow papieża! Każde miasto, miasteczko i wieś powinna je
      posiadać. Każdy park, bulwar alejka a nawt podwórko! Każda ulica i plac powinny
      nosić Jego Imię - a rożnić się tylko numerem - np. ulica JP@ nr 438. A jak
      pomnik w stolicy, to największy , najdroższy i najdziwniejszy. Niech ateuszom
      opadną szczęki ( ze śmiechu )
      • Gość: kasia Re: Opadną. Jak zobaczą nowego prezydenta IP: *.sasiedzi.pl 22.10.05, 22:30
        w akcji. Ale nie ze śmiechu.
    • kwiecien45 Kolumnę nawiązującą do Kolumny Zygmunta 22.10.05, 22:33
      Granitową lub marmurową jońską kolumnę nawiązującą do Kolumny Zygmunta postawił
      bym na Placu Piłsudsiego.
      Np. stylizowaną na czasy saskie, czyli architekturę jej otoczenia.
      Na szczycie kolumny powinno umieścić się figurę anioła z krzyżem a nieco niżej
      u jej podstwy sylwetkę Ojca Świętego Jana Pawła II z dziećmi i wzlatującymi
      gołębiami.
      Ten ostatni elelemt w nawiązaniu do jednej z ostatnich fotografii Papieża.
      Kolumna powinna być tylko nieco wyższa od Kolumny Zygmunta.
      Nowoczesner projekty szpecą plac saski i są bez sensu.
    • Gość: murzyn Murzynowo - w koło korupcja , złodziejstwo , mord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:35
      na własnych dzieciach , znęcanie się nad zwierzętami ,a te obłudne ludki chcą
      stawiać pomniki hahaha .
    • Gość: wg Polacy spomnikują go jak kiedyś Chopina. Paskudne. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.10.05, 22:59
      • d3b3 Re: Polacy spomnikują go jak kiedyś Chopina. 23.10.05, 00:05
        Pochowajmy serce koniecznie gdzie indziej niż całą resztę. To taka tradycja :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka