Dodaj do ulubionych

Plaga śmierdzącej wody

16.11.05, 04:00
Nie śmierdz!!??
To zapraszam pana Szczepankiewicza do siebie - nowy blok, oddany w kwietniu
tego roku, na Grochowie.
Woda cuchnie szmatą, jeżeli pracownicy wodociągów tego nie wyczuwają to
proponuję badania węchu.
Śmierdzi woda w kranie, to idź sobie po oligoceńską - ręce opadają...
Po prostu, to jest kpina z mieszkańców W-wy, może gdy przestaniemy płacić to
ktoś się obudzi i coś z tym zrobi. W końcu żyją z dostarczania wody do
naszych domów, a chyba nie jest standartem śmierdząca woda - chyba, że się
mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: kssae Re: Plaga śmierdzącej wody - tu Szmulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 04:23
      Na shmoolkah też śmierdzi i to od kilku tygdni. Nic się nie zmienia... Panie
      kochany na Pragie zaprasiamy na degustacyje...
      • Gość: Michal Re: Plaga śmierdzącej wody - tu Szmulki IP: whatsup.s* / *.acn.waw.pl 16.11.05, 10:19
        "woda miała brzydki zapach, ale teraz już nie - obstaje przy swoim rzecznik Szczepankiewicz" Co za szczyt ignorancji?! Co za debil i @%#@%^$#@^$#@#$#@ !!
        Jak mozna przeczyc oczywistym faktom ?!
      • Gość: XXXXX Re: Plaga śmierdzącej wody - tu Szmulki IP: 217.10.26.* 16.11.05, 15:40
        Oj śmierdzi, śmierdzi woda na Pradze. Też mam taką w kranie....
    • Gość: wawapow Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:21
      Na powislu takze woda cuchnie, nie pierwszy raz.
      Podobno to Kaczynski msci sie za przegrane wybory w wawie i beda jeszcze inne
      niespodzianki na warszawiakach.
    • Gość: bio Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.chello.pl 16.11.05, 08:30
      Teraz problem pojawia się także w innych dzielnicach - na Ochocie, Sadybie,
      Służewiu i na Ursynowie.

Czy przypadkiem Służew nie odmienia się inaczej??? tzn na Służewie. niech mnie
      ktoś oświeci bo odmiana "sluzewiu" jest powszechnie stostwana a spotkalem sie
      juz niejednokrotnie z odmiana na "sluzewie"
      • Gość: El Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:51
        Na pewno kiedyś (lata 70-te) mówiło się na Służewie Przemysłowym. Najlepiej
        pamiętam to, co było dawno.
        • Gość: oki Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.itc.pw.edu.pl 16.11.05, 09:00
          dawniej krasnoludki sikały do mleka a teraz kaczki leją do wodociągów
      • Gość: zorzaporanna oświecam cię IP: *.ast.warszawa.sint.pl 16.11.05, 09:23
        na służewie
    • Gość: Szczepankiewicz Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.europe.hp.net 16.11.05, 09:45
      Będę u Pana jutro w porze obiadu by własnoręcznie sprawdzić zapach Pańskiej
      wody.

Szczepankiewicz.

PS, nie jadam mięs
    • Gość: Michał Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.aster.pl 16.11.05, 09:46
      Sprawę tę wyjaśniono mi dokładnie w czasie ostatniej wycieczki po filtrach
      warszawskich. Woda smierdzi dlatego że zanieczyszcza się wtórnie przez tak
      zwane stanie w rurach. Wszystko to dzięki założonym nam wodomierzom, dzieki
      którym zurzycie spadło tak że obecnie filtry pracują na pół gwizdka a woda stoi
      sobie w starych rurach bo niestety w jeden dzień kilkuset kilometrów rur się
      nie wymieni.
      • Gość: Gość11 Re: Plaga śmierdzącej wody IP: 148.81.190.* 16.11.05, 09:59
        Czy z tego samego powodu po wlaniu wody do wanny (bez płynów) okazuje się, że
        jej kolor jest...rdzawy? Zawsze mam obiekcje przed praniem białych koszul -
        jakie będą po upraniu. Zazwyczaj niestety jest tak, że po kilku praniach są
        żółtawe. To boli moją kieszeń.
    • Gość: Domcia Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.05, 10:34
      Śmierdzi również w nowych blokach na Muranowie obok Arkadii, już od kilku dni.
      Miałam to szczęście, że pranie zrobiłam dosłownie w ostatniej chwili, zanim
      zaczęło cuchnąć...
    • Gość: Gutek Re: Plaga śmierdzącej wody IP: 62.29.166.* 16.11.05, 10:39
      Wali na Saskiej Kepie na MIEDZYNARODOWEJ juz 3 tydzien...
      Zapraszam fachowcow z SANEPIDU i tych od RUR...
    • Gość: gosha74 Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:11
      Przeraża mnie wypowiedź osoby z Sanepidu o piciu wody oligoceńskiej. Przecież
      to ta instytucja powinna walczyć o czystą wodę w naszych kranach, bo zasoby
      wody oligoceńskiej kurczą się w bardzo szybkim tempie. To nie jest beczka bez
      dna. Ludzie jeszcze nie nauczyli się "szanować" tej wody. Zmywanie naczyć w tej
      wodzie świadczy tylko o braku wyobraźni. Ciekawe co ci ludzie będą pili
      jak "studnia" wyschnie? I co wtedy zaproponuje nam Sanepid? Nasze wodociągi
      nabijają tylko kasę producentom filtrów do wody.
    • pyzaptys Brawa dla redaktora za inicjatywe!!! 16.11.05, 11:12
      To jest wlasnie to co powinni robic dziennikarze. Autor nakreslil problem,
      podal wypowiedzi zainteresowanych i zaproponowal jakies konkretne dzialanie i
      to wcale nie glupie! Do tego podal publicznie swoj e-mail co pozwala sadzic ze
      zajmie sie powaznie problemem i cos z tego wyniknie... A nawet jezeli nie
      wyniknie to przynajmniej czegos sie dowiemy. Jeszcze raz brawa!

mariusz
      • Gość: Funky Kaczynski msci sie za przegrane wybory w Wawie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:29
        I leje do rur ...
        • andrzej.sawa Re: Kaczynski msci sie za przegrane wybory w Wawi 16.11.05, 12:26
          Biedni Warszawiacy pijecie wodę,m.in. z Wisły do której wszyscy nasrali i co
          się dziwić,że śmierdzi.My w Chełmie mamy szczęście,że pijemy wodę smaczną,może
          twardą,ale..
          • pra_gosia Andrzeju! 16.11.05, 12:33
            Z pewną taką nieśmiałością chciałabym się wprosić do tego Twojego Ch.,
            bo chcę sprawdzić smaczność i twardość. Wody oczywiście.
            • andrzej.sawa Re: Andrzeju! 16.11.05, 13:06
              Zapraszam,my z centralnej Polski,która jest teraz na wschodzie jesteśmy
              gościnni,że czasami gaduły,ale to chyba nie boli.
              Jeżeli potrzebójesz szczegółowych informacji,to pisz do mnie na moją pocztę.
              • kpiarz Re: Andrzeju! 16.11.05, 13:09
                andrzej.sawa napisał:
                > Zapraszam,my z centralnej Polski,która jest teraz na wschodzie jesteśmy
                > gościnni,że czasami gaduły,ale to chyba nie boli.
                > Jeżeli potrzebójesz szczegółowych informacji,to pisz do mnie na moją pocztę.

Tylko coś z ortografią nie za dobrze...
                • pra_gosia Kpiarzu! 16.11.05, 13:31
                  Mówimy przecież o czystości wody, a nie o czystości języka.
                  Nie psuj tak mile płynącej wymiany zdań.
              • pra_gosia Re: Andrzeju! 16.11.05, 13:30
                Jestem potrzebująca i na pewno wpiszę się w Twoją pamięć ... komputerową.
                Czego i innym życzę. Bo jestem życzliwa.
          • Gość: terefere Re: Kaczynski msci sie za przegrane wybory w Wawi IP: *.polish / 212.244.167.* 16.11.05, 13:23
            a co może Uherka czy Glinianki czystsze od Wisełki?
            • andrzej.sawa Re: Kaczynski msci sie za przegrane wybory w Wawi 16.11.05, 14:01
              Gość portalu: terefere napisał(a):

> a co może Uherka czy Glinianki czystsze od Wisełki?

Ale my pijemy wocę przefiltrowaną przez kredę
    • Gość: dd pis (z małej litery) IP: *.core.lanet.net.pl 16.11.05, 13:37
      do pilnowania jakości wody ustawowo są wyznaczone państwowe służby sanitarne...
      i to one powinny wyjaśnić sprawę, tym bardziej, że próbki wody pobierane w
      ramach monitoringu jej jakości w 75% powinny być pobrane na końcówkach sieci
      wodociągowej...

Współczuję warszawiakom... i zapraszam na wrocławską stronę o jakości wody
      pitnej... www.huby.seo.pl/09_woda/92_jakosc_wody.htm
    • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sklis Na Piaskach (Bielany) woda cuchnie od 2 tygodni! 16.11.05, 14:07
      Na Piaskach (Bielany) woda cuchnie stęchlizną od dwóch tygodni!
      • Gość: TPepe Re: Na Piaskach (Bielany) woda cuchnie od 2 tygod IP: *.ibd / *.nencki.gov.pl 16.11.05, 16:47
        To smrod kaczych lapek zadeptujacych Polske.
    • Gość: Dabek001 Re: Plaga śmierdzącej wody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 23:10
      Panie Szczepankiewicz, zapraszam na Gocław, jeśli Pan nie wyczuje smrodu
      unoszącego się z kranu po odkręceniu wody to szybko niech Pan idzie do lekarza
      pierwszego kontaktu po skierowanie do laryngologa. Z Pana nosem musi coś być
      nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka