Dodaj do ulubionych

czystki na Sadybie

16.11.05, 16:04
dziś w okolicy ul. Gagarina spotkałem się z akcją funckonariuszy Straży Miejskiej i Straży Skarbowej. Likwidowali oni nielegalne stoiska na których możnabyło kupić to i owo, warzywa i owoce. Akcja wygladala na dosc powazne, bowiem sprzet (ławki, towar i inne) zostały skonfiskowane i ładowane przez funkcjonariuszy na cięzarowke SITA.

Może najwyższy czas zrobić porządek na skrzyżu Bonifacego/Powsinskiej? Gdzie czasami wszystko jest tak zastawione stoiskami i samochodami , że nie idzie przejść.

Gdzie należy zwrocic się, aby w końcu zrobione porządek z tym całym syfem? I zn ielegalnymi handlarzami!?
Obserwuj wątek
    • create Re: czystki na Sadybie 16.11.05, 17:02
      Jest taki facet handlujacy perfumami po 10 zł. Zaczynal od skrzyzowania
      Sobieskiego/bonifacego od perfum i naprawy aparatow gsm, teraz jest tez przed
      sklepem na naleczowskiej/sobieskiego Pomijajac fakt ze to 100% podrobki co samo
      w sobie jest nielegalne (wprowadzanie do obiegu takich towarow to przestepstwo),
      to jestem przekonany ze facet nie placi podatkow.
      Trzeba tepic tych ktorzy pracuja tylko dla siebie, nie respektujac naszego prawa
      (podatkowego i administracyjnego), nie przyczyniaja sie w zadnym stopniu do
      dobra wspolnego.
    • zwierz.alpuhary Re: czystki na Sadybie 16.11.05, 17:05
      Gdzie należy zwrocic się, aby w końcu zrobione porządek z tym całym syfem? I zn
      > ielegalnymi handlarzami!?

do Straży Miejskiej za każdym razem kiedy ich zobaczysz. Do skutku.
      Na rogu Bonifacego i Powsińskiej chyba jeszcze długo przyjdzie na to czekać -
      zaliczamy się do peryferii miasta, więc władz to nie obchodzi.
      • pasiaczek123 Re: czystki na Sadybie 16.11.05, 23:01
        Dzis rowniez miałem okazje ogladac akcje strazy skarbowej na ul. Gagarina mysle ze nie była to akcja przeprowadzona na prozbę mieszkańców-zbyt duzy rozmach. Wydaje mi sie ze to poczatek jakiegos wiekszego projektu i bardzo mozliwe ze wkrotce i na Sadybie zawita straz skarbowa wraz ze Straza miejska i zrobia porzadek z nielegalnym handlem bublami!!!
        • krzzaw Re: czystki na Sadybie 17.11.05, 07:57
          > Dzis rowniez miałem okazje ogladac akcje strazy skarbowej na ul. Gagarina
          "Dziś" czyli 16 listopada straż mijeska pogoniła handlujacych z Konstancińskiej
          i z części św. Bonifacego.Mówili, że będą ich gonić do skutku.
          Więcej na ten temat w dzisiejszej (z 17-11) Rzeczpospolitej i Gazecie
          Stołecznej oraz na www.sadyba.waw.pl
          pozdr.,
          • szymon66 Handel na swoim miejscu a nie wszędzie 18.11.05, 01:37
            Pokazowe akcje są dobredla gazet i na czas kampanii wyborczych.
            Liczy się długotrwała konsekwencja. Nap przykład :
            Na rogu Powsińskiej i Bonifacego jest budynek MSM Energetyka a w środku w
            kantorku cały dzień siedzi trzech znudzonych ochroniarzy i co godzinkę robią
            spacerek dookoła budynku. Oczywiście za pieniądze mieszkańców. Wystarczy ich
            rozliczać z jednego - ani jeden stragan nie ma prawa rozbić się pod budynkiem
            bo od razu straż miejska i wywózka. Handel po stronie bazaru a tu wara.
    • skrzydlate Re: czystki na Sadybie 28.11.05, 08:21
      mnie oni jakos nie przeszkadzaja
    • create Dzisiaj 13, Sob./Bonifacego 28.11.05, 13:20
      Zatrzymala sie straz miejska, co nie zrobilo wiekszego wrazenia na handlujacych,
      po 5min. panowie wysiedli i zaczeli spisywac sprzedawcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka