Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić biurko???

06.11.02, 12:11
Może wiecie gdzie są jakieś sklepy z meblami biurowymi. Chodzi mi o czarne
biurko. Byłam juz w Jupiter Centrum i roznych marketach ale bez skutku.
Jesli juz sa to z jasnej płyty lub jasnego drewna. Będę wdzięczna za info i
adresy sklepów.
Obserwuj wątek
    • Gość: mnk Re: Gdzie kupić biurko??? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 13:06
      Ikea - Janki albo Targówek - gdzie masz bliżej. Mają naprawdę sporo ładnych
      (!!!) biurek.

Wyjątkowo nie cierpię tzw. gustu bawarsko - bazarowego, wg jakiego są wykonane
      meble oferowane w praktycznie wszystkich sklepach poza Ikeą...
      • miltonia Re: meble 06.11.02, 14:22
        Nie tylko Ty nie cierpisz. Tyle, że polscy producenci w przeważającej
        wiekszości nie wpadli na to , iż jeśli ściągać to nie z Niemców tylko z Włochów.
        A jeśli komuś to przyszło do głowy [np. ostatnio Black Red White] to wykonują
        meble z drewnopodobnej folii czyli największej możliwej tandety. Owszem można w
        Polsce kupić dobre meble, głównie włoskie, ale kilkukrotnie droższe od np.
        ikeowskich. Do tego trzeba na nie poczekać nawet do 2 miesięcy i często wybiera
        się je z katalogu. Ludzie o przeciętnych dochodach i jako takim gustem skazani
        sa praktycznie na Ikeę, Bo Concept [średnio dwa razy droższy od Ikei], a
        popularna włoszczyzna u nas jest już luksusem. Meble naprawdę dobre wzorniczo i
        jakościowo nawet dla dobrze sytuowanych bywają zbyt drogie. Iluż znajdzie się
        chętnych by na urządzenie np. salonu wydać np. 200-300 tysięcy?
        Miltonia
        • Gość: mnk Re: meble IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 06.11.02, 14:39
          Urządziłem sobie CAŁE mieszkanie (no, z wyjątkiem wanny i kibelka w łazience) w
          Ikei. Wydałem na to około 10000 (razem z szafkami do małej kuchni) i naprawdę
          ładnie to wygląda, a na jakość mebli też nie narzekam.

Czasami to aż mi się niedobrze robi, jak widzę mieszkanie z ogromną sofą typu
          `carrington` w koszmarne brązowe wzorki, wykładzina we wzorki, meble, zasłony,
          wszystko... ble.... a na honorowym miejscu oczywiscie ogromny telewizor... brrrr
          • miltonia Re: meble 06.11.02, 15:20
            Mieszkania urządzone Ikeą zazwyczaj dobrze wyglądają. Większość mebli i
            przedmiotów ma dobre a nawet bardzo dobre wzornictwo. Z jakością bywa różnie.
            Tyle, że Ikea to masówka i jesli ktoś chciałby mieć meble mniej znane to
            koniec. We Włoszech jest wiele niewielkich, często rodzinnych firm
            produkujących na lokalny rynek. Wzory zamawiają u miejscowych architektów. W
            Polsce natomiast projektuje szwagier, bo miał piątkę w podstawówce z rysunku,
            czy kuzynka, bo słynie w rodzinie z pięknego upinania firanek.
            W naszym kraju bezguście nadal dobrze się sprzedaje. To po co to zmieniać? Parę
            lat temu w sklepie meblowy wśród kanap i wersalek w bure maziaje zobaczyłam
            perłę. Narożnik obity dobrą jakościowo gładką bawełnianą tkaniną. Poszczególne
            elementy były w różnych kolorach, swietnie skomponowanych. Całość niezwykle
            pomysłowa, moim zdaniem rewelacyjna. Cena 2 tys. Zarezerwowałam mebel i
            pognałam mierzyć pokój i sprawdzać czy się zmieści. Niestety nie. Po paru
            miesiącach na Targach Poznanskich natknęłam się na producenta. Wypytałam go o
            ten kwiatuszek w zalewie bezguścia. Okazał się, że projektantem jest jakiś
            gdański plastyk czy architekt, mebel sprzedaje się w Polsce marnie, maziaje
            zdecydowanie lepiej. Ręce opadają. Myślę też, że ten narożnik był za odważny
            jak na nasz rynek.
            Miltonia
    • Gość: opolski Re: Gdzie kupić biurko??? IP: *.play-internet.pl 17.08.15, 12:40
      U nas w firmie mamy ostatnio wymienione szafy z firmy KJK, teraz szef zamierza kupić biurka i krzesła. Wejdź sobie na stronę kjk.com.pl, a tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka