Dodaj do ulubionych

ruchome schody na starym mieście - skandal!

02.02.06, 09:43
Ruchome schody, które prowadzą z trasy WZ na stare miasto są siedliskiem
bezdomnych i różnej maści marginesu społecznego.

Odór, jaki bije od tych ludzi jest nie do zniesienia. Warszawiacy, turyści
itp. coraz częściej omijają to "udogodnienia" szerokim łukiem, aby nie wąchać
i nie oglądać niedomytych, przedstawiających żałosny widok osób i całego ich
"dobytku", który rozkładają w reklamówkach.

Ochrony praktycznie nia ma tam żadnej, bo funkcję strażników pełnią ludzie o
,delikatnie mówiąc, wątpliwej reputacji. Często odwiedzani przez znajomych,
którzy niczym nie skrępowani klną wniebogłosy.

Jak to możliwe, żeby w centrum stolicy, w obiekcie wybudowanym za państwowe
pieniądze działy się takie rzeczy? W ten sposób Polska chce się promować? W
omawianych okolicach zawsze kręci się wielu turystów, co oni mogą o tym pomyśleć?

Ja również mam dosyć tego smrodu, przekleństw i nieprzyjemnej atmosfery, jaką
to wszystko wytwarza. Należy wymienić przypadkowych ochroniarzy na porządną
firmę. Bezdomnych kierować do schronisk, które, jak tylko sie ociepliło,
zrobiły sie puste i nie udzielać schronienia przed zimnem marginesowi (mam na
myśli dresiarzy i jakichś "cwaniaczków" - klną na czym świat stoi).

To miejsce ma być bezpiecznym, przyjemnym udogodnieniem, a nie azylem dla
biedoty i chamstwa.
Obserwuj wątek
    • warszawianka_jedna Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 10:33
      to prawdziwy skandal, że miasto nie umie utrzymać porządku w tak prestiżowym
      miejscu jak Stare Miasto. Po to czekaliśmy kilka lat na modernizację schodów,
      żeby menty miały nową miejscówkę?
    • Gość: KaczkaDziwaczka Ruchome schody na Starym Mieście - skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:43
      Niestety masz rację. To jest kolejna wizytówka Stolicy Polski, po dziurawym
      Krakowskim Przedmieściu, zasyfiałych dworcach autobusowych [Południowy,
      Stadion, Zachodni] i kolejowych [Wschodni, Powiśle, Śródmieście, Centralny,
      Ochota, Zachodni], rozpadających się ze starości ponad 40-letnich tramwajach
      itp.

"Ochrony praktycznie nia ma tam żadnej, bo funkcję strażników pełnią ludzie o -
      delikatnie mówiąc - wątpliwej reputacji. Często odwiedzani przez znajomych,
      którzy niczym nie skrępowani klną wniebogłosy".
      To także niestety prawda, "delikatnie mówiąc". Zatrudnianiechołoty o wątpliwej
      reputacji jest nagminne, zwłaszcza w Zarządzie Transportu Miejskiego: Robert
      Czapla na stanowiska kontrolerów biletów zatrudnia recydywistów, złodziei,
      lumpów itp.

"W ten sposób Polska chce się promować? W omawianych okolicach zawsze kręci się
      wielu turystów, co oni mogą o tym pomyśleć"?
      Wiem, co ja bym pomyślała: jestem tu po raz pierwszy i ostatni.

"Ja również mam dosyć tego smrodu, przekleństw i nieprzyjemnej atmosfery, jaką
      to wszystko wytwarza. Należy wymienić przypadkowych ochroniarzy na porządną
      firmę. Bezdomnych kierować do schronisk, które, jak tylko sie ociepliło,
      zrobiły sie puste i nie udzielać schronienia przed zimnem marginesowi [mam na
      myśli dresiarzy i jakichś "cwaniaczków" - klną na czym świat stoi]".
      Ja też. Wbitnie nie nawidzę drechów [często są to ćpuny, brudasy, lumpy,
      prostytutki itp.].

"To miejsce ma być bezpiecznym, przyjemnym udogodnieniem, a nie azylem dla
      biedoty i chamstwa".
      Też tak chcę, ale kiedy to nastąpi... Możliwe, że dopiero po wyborach
      prezydenckich...
    • Gość: Powislanka Re: ruchome schody - na złość wam odbudowane IP: *.aster.pl 02.02.06, 10:51
      Ten kaczor straszliwy odbudował po latach syfu schody ruchome, żeby wam tematów
      nie zabrakło do urągania na jego gospodarkę. Pora je zamknąc dla forumowiczów
      GW.
      • Gość: noiklops proszę nie uprawiać tutaj politycznej propagandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:59
        ja mowie o konkretnym problemie, ktory w Polsce jest nagminny. Nie wyskakuj mi
        tutaj z komentarzami godnymi 10-letniego populisty. Niestety, ale dałeś dowód,
        że Polacy mają jeszcze jeden nagminny problem: pieniactwo, a w tym tępotę.

• Gość: rozczarowany o jejku następna: nie splaszczajcie wszystkiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:07
        nikt tutaj o twojej kaczce niczego nie powiedzial. Jakies kompleksy?

Ludzie nie chcą, aby Stolica wyglądała, jak głębokie zadupie cywilizacyjne, bo
        im zwyczajnie wstyd, a Ty wyskakujesz, jak poparzona, ze swoimi urojonymi
        problemami. Wiecej realizmu.

Naprawdę mało mnie obchodzi przynależność frakcyjna kogoś tam. Nie będę nikogo
        kochał tylko dlatego, że jest przedstawicielem jakiejś partii. Dla mnie to może
        być Kowalski z głębokiego lasu. Jeżeli będzie dobrze zarządzał, a nie tylko
        gadał, to będzie miał moje poparcie.

• sebpl Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 11:21
      Az sie specjalnie przejade tymi schodami. W tym tygodniu bylem i nic takiego nie
      zauwazylem.
      • Gość: Roberto Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:33
        ja jezdze niemal codziennie i potwierdzam slowa przedmowcy. Smród czuć już na
        samym dole, kiedy otwiera się drzwi.
        • pra_gosia Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 12:20
          Zmuszacie mnie do tego, abym się po raz pierwszy po remoncie przejechała
          schodami. A może to Filemon chodzi tam na siusiu?
          • sebpl Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 13:46
            Filemon swoich barwnikow nie oddaje za darmo. Zapytajcie Wespazjana.
            • pra_gosia Wespazjan w browarze 02.02.06, 16:56
              Wespazjan dolewał swoje barwniki do piwa i na tym zrobił kasę.
              • sebpl Re: Wespazjan w browarze 02.02.06, 18:54
                Jasne słomkowe? To chyba Weronika na tym robiła kasę. Wespazjan miał syna
                Tytusa, któremu podsuwał pod nos pieniędze ze słowami Pecunia non olet.
      • metron1 Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 19:09
        Ja zrobię to samo Całkiem niuedawno korzystałem z tych schodów i żadnych
        bezdomnych nie widziałem nie czułem żadnego smrodu Dziwny jest ten nagły najazd
        menelstwa Też sprawdzę to osobiscie
    • misiek1007 Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 14:15
      Potwierdzam, śmierdzi, na całym Starym Mieście jest "syfiasto".
      Meneli sporo, ale gdzie ich nie ma. Często to nieszczęśnicy
      chorzy psychiczni, bezdomni ? takim ludziom powinno się pomagać,
      coś zaproponować. Jakąś pracę, resocjalizację, a my tylko
      stwierdzamy, że śmierdzi. Więle spraw śmierdzi...
      • oblesnik Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 19:17
        Najgorzej smierdzi kacze guano.
    • boga.nie.ma Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 02.02.06, 23:58
      Niech ZOMO rozpędzi nielegalnie zbierające się grupy ludzi!
      Skoro nie wolno zbierać się PED..OM (gejom) to czemu wolno śmierdzącym żulom?

Boga nie ma...
    • j_karolak Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 03.02.06, 09:11
      W trosce o zagranicznych turystów powinno się zatłuc wszystkich z dochodem
      poniżej 1000 zł na miesiąc.
      • corgan1 to kto by wtedy zamiatał ulice? 03.02.06, 10:01
        > W trosce o zagranicznych turystów powinno się zatłuc wszystkich z dochodem
        > poniżej 1000 zł na miesiąc.

O tam od razu zatłuc... lepiej uśpić :)
        • pra_gosia Karolaku! 03.02.06, 12:05
          Proszę, byś mnie zatłukł pod Kolumną Zygmunta w niedzielę o północy.
      • warzaw_bike_killerz Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 03.02.06, 12:09
        Zatluc, to moze niekoniecznie, nasz Prezydent mial chyba pomysl otwarcia
        jakiegos bieda-getta na Siekierkach. W ramach utrwalania wladzy i powiekszania
        autorytetu, nalezy kontynuowac ta przednia mysl!
        • j_karolak Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 03.02.06, 14:32
          Pogrupować ich w barakach.
          Barak A - dochód miesięczny do 200 PLN
          Barak B - dochód miesięczny od 200 do 400 PLN

I tak dalej.
          • Gość: corgan gdy wejdą w wyższy próg będa sie mogli wyprowadzic IP: *.chello.pl 03.02.06, 14:37
            i zmienić barak hehe
          • sebpl Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! 03.02.06, 15:04
            j_karolak napisał:

> Pogrupować ich w barakach.
            > Barak A - dochód miesięczny do 200 PLN
            > Barak B - dochód miesięczny od 200 do 400 PLN
            >
            > I tak dalej.

A ile zarabialiby Ci, ktorzy by pilnowali by nikt nie oszukiwal i nie mieszkal w
            baraku o podwyzszonym standarcie?
          • Gość: a jaj jaj Re: ruchome schody na starym mieście - skandal! IP: *.aster.pl 03.02.06, 17:44
            najlepiej gaz rurka i po klopocie poco baraki. To nie ......
            • Gość: wrzood Biedaki... IP: *.big4.pl 03.02.06, 17:55
              Może tak podzielili byście się z nimi jedzeniem, i jakąś goróweczką, bo co im
              więcej zostało, jak się napić...
              • Gość: wrzood MIAŁO BYĆ GOTÓWECZKĄ IP: *.big4.pl 03.02.06, 17:55
                ...sorry...
    • jaa_ga Noiklops - Rzepa napisała artykuł dzięki Tobie :)) 04.02.06, 11:16
      Zacytowała nawet fragment Twego postu, jako "czytelnika" :))
      PS. Jak widać, dziennikarze innych gazet robią użytek z naszego forum
      i błyskawicznie reagują na informacje na nim zamieszczane.
      Szkoda, że nie nasz gazetowy Stołek...
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060204/warszawa_a_1.html
      • Gość: gizmo Re: Noiklops - Rzepa napisała artykuł dzięki Tobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:38
        Rzepa: "Odór, jaki bije od tych ludzi, jest nie do zniesienia. Mieszkańcy
        miasta i turyści coraz częściej omijają to miejsce - alarmuje nasz czytelnik."

Gazeta.pl: "Odór, jaki bije od tych ludzi jest nie do zniesienia. Warszawiacy,
        turyści itp. coraz częściej omijają to "udogodnienia" szerokim łukiem."

Rzepa nie cytuje portalu gazeta.pl tylko swojego czytelnika. Zbieżność tekstów
        jest zapewne przypadkowa.
        • Gość: corgan widzę że Rzepa podkrada tematy z forum dla siebie IP: *.chello.pl 04.02.06, 18:07
          hehehe
          • catherine Re: widzę że Rzepa podkrada tematy z forum dla si 05.02.06, 22:41
            hmmmm, nie podkrada, tylko czyta i sprawdza :)
            czytam forum, bo to miejsce spotkan najbardziej aktualnych opinii na temat
            naszego miasta. ze nasz dzial, to dzial miejski, to jakby obowiazek znac te
            opinie... :)
            autorka
            • jaa_ga Witamy :) 05.02.06, 22:51
              To miło, że Pani do nas zajrzała,
              a jeszcze milej, że to, co Pani tu przeczytała,
              uznała Pani za ważne na tyle, aby o problemie poinformować
              odpowiedzialne za porządek służby i, oczywiście, czytelników Rzepy :)
              Pewnie jeszcze niejeden temat to forum Pani przyniesie,
              czego Pani i sobie życzę (życzymy)
              • catherine Re: Witamy :) 05.02.06, 22:59
                cala przyjemnosc... :)
                katarzyna, dla znajomych kasia, milo mi :)
                mysle, ze niejeden raz jeszcze sie uda cos napisac..
                • jaa_ga Re: Witamy :) 05.02.06, 23:04
                  He he...właściwie to Stołek powinien garściami czerpać hot newsy
                  ze swojego własnego forum, ale z drugiej strony...
                  powiedzenie "szewc bez butów chodzi" i "najciemniej pod latarnią"
                  skądś się wzięło:))
                  Tak więc - kto pierwszy - ten lepszy:))
                  Pozdrawiam i wielu newsów życzę:)
                • sceptyk Jesliby jednak chciala Pani, Katarzyno 06.02.06, 00:16
                  pisac na tym Forum, to niech Bog Pania broni przed uzywaniem wielkich liter.
                  Powazne nieprzyjemnosci groza za to. Poczawszy od wycinania tekstow,
                  przenoszenia na osla lawke, az do, w skrajnych przypadkach, zabanowania.
            • Gość: Nieczytelnik Nie w porządku tylko to "nasz czytelnik"... IP: *.aster.pl 06.02.06, 02:07
              Nie można było napisać zwyczajnie: "na forum internetowym Gazety W.
              spotkaliśmy taką opinię:.... Nasz reporter zbadał sprawę" ?
              Byłoby dużo uczciwiej.
              Ale czegóż wymagać od Rzepy w ostatnich czasach...
              • andrzej.sawa Re: Nie w porządku tylko to "nasz czytelnik"... 06.02.06, 03:35
                Nie czytasz,to co wiesz co piszą?
                • beer_forever Rzepa.. 06.02.06, 11:27
                  Jej rozmiary dodaja jej prestizu. Ale sa niewygodne w czytaniu. Szczegolnie na
                  przystanku komunikacji miejskiej. Bez wiaty to juz totalna kicha . Nawet nie
                  mozna jej zgiac w tak zwana cwiarteczke po to, zeby nie fruwala a my za nia po
                  calym przystanku. Ale jest praktyczna. Szczegolnie przy malowaniu.
                  Dobrze chroni podloge przed "plamami".
                  • catherine Re: Rzepa.. 06.02.06, 12:27
                    ech, widze ze niepotrzebnie sie ujawnialam.
                    trudno.
                    milego dnia...
                    k
                    • Gość: gizmo Re: Rzepa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:46
                      No to w końcu źródłem jest czytelnik RP czy forum niniejsze? Bo jak to drugie
                      to żeś kobieto postąpiła nieetycznie i nieprofesjonalnie.
                    • Gość: Nieczytelnik Miło było, będziemy pilnie tropić dalsze Pani teks IP: *.aster.pl 07.02.06, 00:16
                      teksty, p.Kasiu, szczególnie te inspirowane bogactwem tutejszego forum,
                      zdobione pochlebną dla Rzepy frazą "nasz czytelnik napisał"
                    • sceptyk Pani Katarzyno, a wlasciwie Kasiu 07.02.06, 01:03
                      bo mniemam po braku doswiadczenia, ze mloda z Pani laseczka. Otoz na forum, tu
                      czy gdzie indziej, obowiazuje zelazna zasada, podyktowana przez instynkt
                      samozachwawczy: NIGDY* nie podawac swoich danych personalnych, a juz pod zadnym
                      pozorem nie wskazywac na miejsce swojej pracy. Bedac mloda kobieta, nie zdajesz
                      sobie zapewne sprawy z tego, ile niebezpieczenstw czyha na ujawniajacych sie
                      internautow.

Jakbys miala jakies pytania co do "survival" w internecie, zwroc sie do mnie.
                      Jestem weteranem forumowym na portalu GW. Na pierwsze trzy pytania odpowiadam
                      gratis.

sc-k

*swiadomie znowuz łamię Netykietę, piszac wielkimi literami. Trudno. Jest to
                      jednak dla dobra osoby trzeciej, w dodatku forumowo niewinnej. Moze uda mi sie
                      zaskarbic przychylnosc Aesow i mnie nie wytna. Ani nie udziela reprymendy.
    • margala zakaz wprowadzania rowerów - też skandal 06.02.06, 18:51

Ochroniarze pilnują, aby nie można było skorzystać ze schodów lub windy, jesli
      ma się ze sobą rower. powołują się na regulamin z lat 50-tych, który jest
      wystawiony w gablotce, jako - jak mniemałem dotychczas - pamiątka historyczna.

pozdrawiaM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka