Dodaj do ulubionych

Cisza na forum

05.02.06, 21:56
Taka cisza zrobiła się na forum że zastanawiam się czy tam jeszcze coś
budują...:-)
Więc chyba muszę zajrzeć na budow...:-)

Pozdrawiam
Maruhnio
Obserwuj wątek
    • ancz Re: Cisza na forum 06.02.06, 09:24
      na stronie Orco pojawiła się nowość "Mieszkanie pod klucz". ktoś się już
      logował?
      • tomax5 Re: Cisza na forum 13.02.06, 15:39
        Ja się logowałem. Na razie niewiele jest - tylko lista opcji typu "płytki 1",
        "płytki 2" :)
        No, to co fajne - mieszkanie jest dokładnie zwymiarowane. Są powierzchnie
        podłóg, ścian itp.

Orco tłumaczy, że szczegółowa oferta będzie jak się mieszkańcy wypowiedzą co ich
        interesuje.

Podobno w Orco na Złotej jest wystawka materiałów wykończeniowych ale nie widziałem
        • nadrosia Re: Cisza na forum 25.02.06, 00:12
          Wystawa jest już od jakiegoś czasu. Jednak przed wybraniem się na jej oglądanie
          radziłabym umówić się wcześniej z ORCO. Wystawa nie jest ogólnie dostępna i
          otwarta.
          A jeśli chodzi o program "mieszkanie pod klucz" to radzę z niego korzytać po
          obejrzeniu katalogu, który jest wypożyczany przez ORCO.
          • patys_kultryk Re: Cisza na forum 01.03.06, 13:00
            A wrażenia odnośnie propozycji wykończenia wnętrz są? I czy pod względem
            finansowym można te propozycje brać jakkolwiek pod rozwagę?
            • orzelek2000 Re: Cisza na forum 02.03.06, 11:27
              Nie widziałem oferty na oczy, ale moim zdaniem ceny są przerażająco wysokie. To
              tak, jakby płacić za usługę w autoryzowanym serwisie samochodowym - drogo i nie
              wiadomo za co :)
              Już na etapie zmian lokatorskich koszty mnie przeraziły (sama koordynacja 700
              PLN, gdzie koszt samych zmian 500 PLN), więc podejrzewam, że z ofertą
              wykończeniową jest tak samo.
              • nefi4 Re: Cisza na forum 02.03.06, 14:08
                oferta wykończenia pod klucz jest dość droga, w najtańszej opcji 550zł za m2.

Pozdrawiam
                • gbedna Re: Cisza na forum 02.03.06, 15:05
                  Niestety, ale zgadzam się z przedmówcami. Oczywiście, można oszczędzić na
                  czasie no i odpada kwestia nadzoru brygady, ale... no właśnie, zrobiłem sobie
                  symulację łzienki w najtańszej opcji i wyszło mi brutto ok 9500pln, wiem, a
                  nawet jestem więcej jak pewien że ten sam standard jestem w stanie osiągnąć
                  własnymi siłami (patrz: glazurnicy, hydraulicy itp) za ok 7500 do 8000. No ale
                  każdy sam zadecyduje. Tak na marginesie to miałem okazję obejrzeć całą wystawkę
                  w ORCO razem z bardzo miłymi Paniami i ogólnie wygląda to naprawdę dobrze -
                  materiały dobrej jakości no i sama robota...
                  • ancz Re: Cisza na forum 03.03.06, 09:19
                    a jak jest z architektem? można z niego skorzystać i za jaką cenę bez
                    korzystania z wykańczania mieszkania, czy jest to tylko usługa wiązana?
                  • ikarus280 Re: Cisza na forum 03.03.06, 19:23
                    nam pani w orco powiedziala ze 40 tys za podlogi i lazienke, drzwi itd.. (bez
                    kuchni), i ze to ponoc bardzo tanio. buahahhahahahhahah!!!
    • ancz Re: Cisza na forum 14.03.06, 17:03
      niedługo powinniśmy zostaś poproszeni o kolejną wpłatę. a może ktoś z Was
      dostał już pismo w tej sprawie?
      • tomax5 Re: Cisza na forum 16.03.06, 20:23
        Ja dostałem.
        Kupa kasy :(
        • marx13 Re: Cisza na forum 16.03.06, 22:06
          Ja niestety też:(
          • ancz Re: Cisza na forum 17.03.06, 09:13
            no przyszło, niestety, ale i na szczęście, bo to oznacza, że budowa toczy się
            zgodnie z planem. zostało 35% - to już z górki :) za tydzień idziemy zobaczyć
            mieszkanie - nareszcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka