Dodaj do ulubionych

garaz naziemny - KONTYNUACJA BUDOWY !!!

07.02.06, 12:54
Witam wszystkich...

Poniewaz sytuacja w miescie Warszawie jest jak sami wiecie "dynamiczna". I
jest szansa na to, ze nie bedzie koniecznosci dobudowy kolejnych kondygnacji
garazu. SPRAWA JEST BARDZO PILNA !!!!

dzisiaj w dyzurce ochrony bedzie wylozona do podpisu pismo w sprawie protestu
przeciw koniecznosci kontynuacji budowy garażu wielopoziomowego. DO jutro mamy
czas na zberanie jak najwiekszej ilosci podpisów. Pismo skierowane jest do
spoldzielni i ona w naszym imieniu wystapi do miasta.

W kolejnym poscie znajdziecie tresc pisma.
SPRAWA BARDZO WAZNA i PILNA !!!

Jeszcze dzisiaj wieczorem postaram sie zrobic rundke po lokalach, ale szukam
osob kotre w tym pomoga :)

pozdrawiam

acek
Obserwuj wątek
    • acek2004 tresc 07.02.06, 12:56
      Mieszkańcy Warszawa, dnia 23.01.2006 r.
      Osiedla „KOBIELSKA”
      ul. Kobielska 6
      04-359 Warszawa
      ZARZĄD
      Spółdzielni Mieszkaniowej
      „Osiedle Młodych”
      ul. Grenadierów 21
      04-052 WARSZAWA

My, mieszkańcy Osiedla przy ul. Kobielskiej 6 pragniemy wyrazić stanowczy
      protest przeciw kontynuacji budowy garażu wielopoziomowego znajdującego się
      na terenie zamieszkiwanej przez nas nieruchomości.
      Przystępując do finansowania budowy mieszkań przy ul. Kobielskiej 6 braliśmy
      pod uwagę ładną lokalizację nieruchomości, bliskość terenów zielonych
      sprzyjających wypoczynkowi i rekreacji oraz dogodną komunikację w spokojnej i
      nie zatłoczonej okolicy.
      Z niemałym przerażeniem obserwowaliśmy jak na terenie tej samej nieruchomości
      budowany był parking wielopoziomowy, kondygnacja po kondygnacji. Ze zrozumieniem
      staraliśmy się przyjmować wyjaśnienia Spółdzielni, iż działka przeznaczona była
      pod obiekt parkingowy i mieszkania, według wcześniej przyjętego programu
      zapisanego w umowie notarialnej zakupu tego gruntu. Przez cały czas liczyliśmy
      jednak, że uda się Państwu wynegocjować z władzami miasta ograniczenie kubatury
      tego budynku. Budowa parkingu zatrzymana została na wysokości 3 kondygnacji od
      strony okien naszych budynków i żądamy aby na tym etapie została zakończona.
      Pomijając fakt, że dalsza realizacja wiązałaby się
      z wieloma uciążliwościami jakie niesie za sobą mieszkanie na placu budowy to już
      w chwili obecnej bryła budynku parkingu w bezpośredniej bliskości naszych
      budynków mieszkalnych stanowi element absolutnie przytłaczający. Część mieszkań,
      nie przewietrzanych, posiadających okna tylko na stronę zachodnią posiada widok
      wyłącznie na litą ścianę parkingu w odległości 10 m, ograniczającą dostęp
      światła dziennego. Po dobudowaniu kolejnych kondygnacji mieszkania te zostaną
      całkowicie zaciemnione a dopływ światła
      do pozostałych lokali również zostanie ograniczony.
      Aktualnie parking nie jest jeszcze użytkowany, ale aż boimy się myśleć jak
      będzie wyglądało nasze życie, gdy rozpocznie się eksploatacja tego obiektu. Tak
      ogromne zgromadzenie samochodów tuż za naszymi oknami, na kilku kondygnacjach,
      szczególnie uciążliwe w okresie letnim, kiedy otwieranie okien jest
      koniecznością, brutalnie niszczy nasze wyobrażenie o mieszkaniu w zielonej,
      spokojnej okolicy i w najbliższej przyszłości narazi nas na codzienny koszmar
      życia z hałaśliwym, śmierdzącym spalinami sąsiadem
      o przytłaczających gabarytach. Pojawi się również duże natężenie ruchu w ulicy
      Kobielskiej, związane ze skumulowanym ruchem samochodów na wysokości parkingu,
      co znacznie pogorszy warunki komunikacyjne dla samochodów i poczucie
      bezpieczeństwa dla pieszych.
      Z uzyskanych przez nas informacji wynika, iż nie udało się Państwu pozyskać
      użytkownika zainteresowanego finansowaniem budowy parkingu wielopoziomowego i
      koszty tej inwestycji pokrywane są ze środków własnych Spółdzielni. Również tym
      faktem,
      jako Członkowie Spółdzielni, jesteśmy głęboko zaniepokojeni. Czy naszą małą
      Spółdzielnię zrzeszającą zaledwie kilkuset Członków stać jest na taką inwestycję
      i czy nie wywiera
      to negatywnego wpływu na jej kondycję ekonomiczną.
      Nie jesteśmy także zainteresowani odkładaniem rozwiązania problemu do końca 2008
      r. gdyż wiązałoby się to z barakiem możliwości dokonania podziału nieruchomości
      i przeniesienia odrębnej własności na naszą rzecz. Większość z nas, budowała
      swoje mieszkania korzystając z kredytów bankowych. Z uwagi na wysokie koszty
      ubezpieczenia tych kredytów nie widzimy możliwości czekania na podpisanie aktów
      notarialnych przeniesienia odrębnej własności do 2008 r.
      Traktując Spółdzielnię jako swego przedstawiciela upoważniamy i zobowiązujemy
      Państwa do wystąpienia w naszym imieniu do stosownych władz Warszawy w celu
      zweryfikowania stanowiska odnośnie urzędniczych planów dotyczących
      nieruchomości, którą zamieszkujemy i wyrażenia zgody na zakończenie budowy
      parkingu na obecnym etapie,
      gdyż kontynuowaniu budowy, my, mieszkańcy, których problem bezpośrednio i
      boleśnie dotyczy, kategorycznie się sprzeciwiamy.

Z poważaniem
      Mieszkańcy Osiedla Kobielska 6

Do wiadomości:
      Rada Nadzorcza
      Spółdzielni Mieszkaniowej
      „Osiedle Młodych”

Lista imienna z podpisami mieszkańców w załączeniu
      • kielonek2301 Re: tresc 07.02.06, 13:48
        napisz, o ktorej godzinie bedziesz chodzil po swojej klatce, to wpadne, bo
        jeszcze nie mieszkam a chetnie sie podpisze, pzdr
        • acek2004 Re: tresc 07.02.06, 14:11
          kielonek, pismo bedzie tez w ochronie do podpisania.

a
      • wolfwbwb Re: tresc 09.02.06, 12:02
        Witam,
        Bardzo proszę w nastepnych pismach aby lista z podpisami była NIEROZERWALNIE
        przytwierdzona do pisma. Teraz podpisuje sie luźno dołączonych katkach. Moj
        podpis oraz innych mieszkańców może zostać dołaczony do zupełnie innego pisma.
        Dobrym pomysłem jest podpisywanie sie na odwrocie pisma wtedy jest pewność iź
        podpis składam "pod" tym konkretnym pismem.
        • acek2004 Re: tresc 09.02.06, 13:54
          sluszna uwaga :)

pozdrawiam

acek
        • 765b Re: tresc 10.02.06, 21:40
          Ktoś mi własnie mówił, że Osiedle Młodych stosuje takie "sztuczki" dołącza
          listę z podpisami do innych tematów. Dlatego na liscie z podpisami powinien być
          tytuł czego dotyczy - na każdej kartce.
          • kielonek2301 Re: tresc 10.02.06, 21:53
            wygladasz mi na rosyjskiego szpiega
            • rafik_80 Re: tresc 11.02.06, 00:07
              jak lubisz zostawiac podpisy in-blanco, to zostaw troche w windzie i na klatce,
              moze ktos z nich zrobi weksle, albo umowy darowizny
              • kielonek2301 Re: tresc 11.02.06, 00:18
                na czole ci zostawie jak chcesz :-)
                • 765b Re: tresc 12.02.06, 21:44
                  Na przykład drugi raz lista zostanie wykorzystana do postulatu aby garaż
                  naziemny miał 8 pieter, bo dlaczego nie
          • acek2004 Re: tresc 14.02.06, 10:33

KTO I KIEDY TO ZROBIL ?????????!!!!!

MASZ DOWODY ???

a
            • 765b Re: tresc 14.02.06, 22:26
              Nie za kadencji tej Rady Nadzorczej.
              • acek2004 Re: tresc 15.02.06, 09:44
                w takim razie proponuje PROKURATURE, dac Ci adres ??

to gorzej niz zalosne... :(

a.
                • 765b Re: tresc 15.02.06, 16:40
                  Kilka lat wstecz kontrola NIK-u stwierdziła wiele nieprawidłowosci, między
                  innymi wykorzystywanie przez Osiedle Młodych środków finansowych
                  przeznaczonych na remonty - na inwestycje. Nie wiem czy teraz jest zakaz czy
                  tez jest mozliwe do wykorzystania środków na remonty na np budowe garażu.
                  Po kontroli NIK-u tak sformułowano na Walnym wniosek o zgłoszenie sprawy do
                  prokuratora, że obecni nie wiedzieli czy głosuja za czy przeciw.
                  • czarny251 Re: tresc 15.02.06, 18:44
                    Witam
                    Adres do prokuratury by się przydał.
                    Ciekawe z jakich środków (oczywiście naszych i pozostałych członków spółdzielni)
                    opłacany jest garaz naziemny, mineło ponad pół roku od czasu oddania osiedla do
                    użytku, a kilkaset miejsc parkingowych stoi dalej niewykorzystanych - jawna
                    niegospodarność.
                  • acek2004 Re: tresc 16.02.06, 09:40
                    ja pytalem gdzie masz dowody na to o czym piszesz, ze JAKIES podpisane listy,
                    ZOSTALY GDZIES dolaczone !!!!

to bardziej niz zalosne..
                    • 765b Re: tresc 16.02.06, 17:01
                      Teraz pilnuj aby tych list nie wykorzystano do innych spraw. Tamto to już
                      historia.
                      • acek2004 Re: tresc 16.02.06, 17:53
                        a co sprawa sie przedawnila ????!!!
                        czy to moze byla kolejna zaslyszana historia w maglu ????

czasee sie zastanawiam jak w naszym kraju, miescie, osiedlu, ma byc lepiej przy
                        takim podejsciu... jesli ja wiem ze ktos kradnie to o tym mowie odpowiednim
                        organom.. opluc mozna latwo kazdego..

tym samym ten watek dla mnie uwazam za skonczony

a.
    • sasiad2005 Re: garaz naziemny - KONTYNUACJA BUDOWY !!! 07.02.06, 16:44
      Będę w Warszawie dopiero w czwartek, czy będę mógł się jeszcze podpisać.
      • kielonek2301 Re: garaz naziemny - KONTYNUACJA BUDOWY !!! 07.02.06, 18:53
        popros matke, zone albo kochanke, zeby wpisala sie za Ciebie
        • sasiad2005 Re: garaz naziemny - KONTYNUACJA BUDOWY !!! 07.02.06, 20:00
          Niestety mogę tylko łyknąc kielonka za pomyślność naszego Osiedla.
          • inka73 Re: garaz naziemny - KONTYNUACJA BUDOWY !!! 15.02.06, 12:24
            za to to i ja chętnie wychylę kielonka!!

PS1. strasznie napięta atmosfera się robi "w tym temacie" albo mi się tylko
            wydaje! :)
            PS2. mam tylko jedno pytanie: czy to że garaż będzie (ma być...) niższy niż miał
            być - nie odbije sie na wysokości naszych opłat - które już teraz są lekko
            mówiąc zawysokie! ... ?
            (może ktoś już zadał to pytanie - to sorki - ale ni śledzę aż tak wnikliwie
            wszystkich wątków...)
            :)
        • sasiad2005 Re: garaz naziemny - Mało było tych podpisów 15.02.06, 15:43
          Podpisałem się czwartek jako ostatni, w chwili gdy administrator zabierał
          listę, byłem siedemdziesiąty drugi lub trzeci.
    • sasiad2005 Re: garaz naziemny 06.06.06, 12:58
      Czemu ten garaż jeszcze nie funkcjonuje?
      Wygląda na to że jest gotowy, a tu tylko wiatr po nim hula.
      Czy jest jakaś odpowiedź na pismo do Urzędu Gminy(Dzielnicy) w sprawie
      ograniczenia ilości kondygnacji?
      Może, w końcu jakby zaczęli go zasiedlać, zmniejszyły by się koszty
      utrzymywania Osiedla Kobielska 6 i nasze czynsze.

• pawel.10 Re: garaz naziemny 06.06.06, 13:40
        > Czy jest jakaś odpowiedź na pismo do Urzędu Gminy(Dzielnicy) w sprawie
        > ograniczenia ilości kondygnacji?

Jakiś tydzień temu dzwoniłem do spółdzielni i nie było jeszcze odpowiedzi na
        pismo. Pani ze spółdzielni przebąkiwała coś o drugiej połowie czerwca.
        • aga9690 Re: garaz naziemny 06.06.06, 16:49
          Też chciałabym znac odpowiedzi na te i inne nurtujące nas pytania, ale zamiast
          pisać spotkajmy się dziś tak jak proponowałam o 19.00, aby wiedzieć, co w
          czwartek poruszyć. A poza tym może niektóre kwestie nie są zagadką dla
          wszystkich. Niczego nie insynuuję, tylko wiadomo, że z przepływem informacji to
          mamy problem. Może już coś wiadomo. Szybciej mam nadzieję dowiemy się i
          ustalimy coś na żywo. No i dawno się nie widzieliśmy.
          Do zobaczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka