sexmag 08.02.06, 12:45 Ma ktos jakis tel do nowego administratora Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzrobert Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 12:57 jest w każdej gablocie. Forum to nie miejsce na podawanie numerów telefonów bez uzgodnieina z właścicielem więc wysyłam Ci ten numer na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 13:15 Mam inne zdanie w tej konkretnej sprawie. Może rozwiazaniem byłaby strona internetowa taka jak np.: www.sbmursynow.home.pl/index0.html i tysiące innych z numerami telefonów, adresem i godzinami przyjęcia interesantów. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 15:28 Pomysł jest miły mojemu sercu od ponad 2 lat ale jak dotąd nie udało się z wielu powodów go wdrożyć. Między innymi mogłoby tam znajdować się forum TYLKO dla mieszkańców i wszystkie dokumenty w PDF by mieszkańcy wiedzieli co się dzieje na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 17:37 To długo choć czas należy liczyć od wyborów Zarzadu. Sprawy komputerowe i www sa mi dość odległe, ale z tego co obserwuję to prawie każdy młody człowiek jest w stanie w bardzo krótkim czasie wykonać stronę www z 2-4 podstronami w zaleznosci od potrzeb i to nawet bezpłatnie. Nie sa potrzebne żadne animacje, bazy danych , a zwłaszcza FORA DYSKUSYJNE. To już jest. Wydaje sie za zasdne wykonanie strony głównej z informacją o miejscu i czasie pracy a także o numerach telefonów do administratora, adresu e-mail, a w razie konieczności do firmy administrującej, o czasie dyżurów Zarzadu, o ile takie są lub bedą, informacja o numerze telefonu do ochrony i ewentualnie jeszcze do jakichś służb na wypadek awarii (woda, prąd?). Podstrona z regulaminem mieszkańców, wszystkimi uchwałami i to wszystko. Inne informacje, to co najwyżej, takie jak dane teleadresowe do firm obsługujacych mieszkańców pod warunkiem, ze zostały tu do nas oficjalnie wprowadzone jak np Aster, UPC itd. Tylko po to aby mieszkańcom ułatwic kontakt w sytuacji awarii. Na pewno nie w celach reklamowych. Sadzę, ze jeżeli Administrator dostałby takie upoważnienie do działania i polecenie załatwienia sprawy to za 200-400zł sprawa byłaby załatwiona w ciągu kilku dni. Problem aktualizacji i konserwacji czyli tylko w sytuacji zmiany administratora lub numeru telefonu mógłby wziąć na siebie z pewnością nie jeden z mieszkańców. Stronę można powiesić na dowolnym darmowym serwerze. Pozostaję z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 18:09 No właśnie tu zaczyna się problem danych osobowych. Dlatego uważam że wskazane jest by forum było jednak zamknięte, dostęp do uchwał tylko po zalogowaniu, pozostałe kluczowe informacje także dostępne wyłącznie dla mieszkańców. Oczywiście numery telefonów można zamieścić na stronie ogólnodostępnej. Tyle że jak na razie każdy może je w dowolnej chwili spisać z gabloty a nie każdy może lub chce korzystać z internetu i ew. forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 09.02.06, 11:50 Znów mam inne zdanie w tej sprawie, ba pozwolę sobie nawet niezgodzić się z Panem. Wczoraj w serwisach informacyjnych TVP ogladałem jak jedna z partii pokazywała lodówkę, a w niej telewizor. Komentarz był polityczny oczywiście i nie o ten komentarz chodzi. Otóż telewizor, tuż pod ekranem miał naklejony biały pasek. Zasłaniał markę telewizora. Proszę na chwilkę zapomnieć o forum i pomyśleć tylko i wyłącznie o stronie www. Jestem przekonany, że wszystkie problemy natychmiast ulecą w przestworza i pojawi się możliwość. Krótkie polecenie Zarządu dla Administratora i mamy WIZYTÓWKĘ na stronach www. Tamże wszystkie niezbędne dane teleadresowe, a w przyszłości także regulaminy i inne uchwały. Pozostaję z wyrazami szacunku PS. Choć jeszcze nie wiosna pierwsza jaskółka już jest czyli telefon do administratora w topie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dev_nul Re: Komtakt z Administratorem 09.02.06, 16:26 Pomysl jest dobry, ja sama kiedys sugerowalam utworzenie strony - akurat myslalam o forum, ale moze to byc rownie dobrze strona z kontaktami, umowami, uchwalami etc. Problem w tym, ze pewne informacje zawarte na tej stronie sa poufne. Nie jestem pewna, czy wszyscy beda zachwyceni, jesli nasze uchwaly bedzie mogl ogladac caly swiat. Pamietajmy rowniez o drugiej stronie publikowanych tam dokumentow (np. umow) oraz o wlascicielach telefonow, ktore zamierzamy tam zamiescic. Dlatego sugeruje strone z autoryzowanym dostepem. Pozostaje rowniez kwestia bezpieczenstwa takiej strony. Darmowy serwer to nie najlepszy pomysl. Mozna przeciez wykupic roczny abonament u dostawcy uslugi hostingowej juz za kilkadziesiat PLN rocznie. To chyba nie jest duzy koszt? Taka strona zdecydowanie wymaga administrowania (co nie znaczy, ze administrator bedzie mial przy tym zajecie na 8 godzin dziennie): dodawania nowych materialow, usuwania istniejacych, jesli sie zdezautualizowaly oraz monitorowania ewentualnych prob nieautoryzowanego dostepu. Mysle, ze takie rozwiazanie nie jest trudne do realizacji. Pozdrawiam DEV_NULL Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 13.02.06, 20:19 W kontekście strony www mówienie o publikowaniu umów, proszę wybaczyć , ale uważam za nieporozumienie. Jako mieszkaniec mogę chcieć wiedzieć kto sprząta, wywozi śmieci, odśnieża, ochrania, rozpatruje usterki np w sprawie nieszczelnych okien, niedogrzanych lokali, obsługuje TV, SAT etc. Do umów zagląda w naszym imieniu Zarząd ew. ktoś z nas na podstawie zgody Zarządu lub uchwały Mieszkańców. Wspólnota dysponuje dokumentami, które nie muszą być wystawione na pokaz. Pomijając listę lokatorów i to co z niej jest pochodne np. stan rozliczeń itp. Wspólnota nie ma dokumentów poufnych. Na stronie internetowej powinny być tylko i wyłącznie informacje (teleadresowe) i dokumenty niezbędne ( uchwały w ważnych sprawacch i wykaz pozostałych uchwał) ewentualnie informacja ogólna o stanie finansowym Wspólnoty i tu należy napisać KROPKA. Pragnę odnotować fakt, że jak sadzę w wyniku tej dyskusji w dniu 9.02 uporządkowano tablice informacyjne i powieszono informację o telefonach alarmowych i innych ważnych. Oby nie trzeba było z nich korzystać. Czas dyskutujących na forum nie poszedł niczym para w gwizdek. Pozostaję z wyrazami szacunku. PS. Pytanie o to czy będzie strona www i kiedy? jest nadal aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Komtakt z Administratorem 13.02.06, 21:01 Informacje o tych telefonach wisiały od ponad 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 13.02.06, 21:40 Szanowny Panie. Cóż za małostkowość. Gdzie się podziała Pana uprzejmość? Może wisiały, może i dwa lata , może i nawet w bud. C w którym mieszkam, a którego fundamenty dopiero zalewano, może, może, może pod życzeniami świątecznymi albo i innymi kartkami które też wisiały , a które nie wiszą. Będzie strona www? Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Komtakt z Administratorem 13.02.06, 23:25 Fundamenty zalewano w 2001 roku ;) Może będzie. Ale jeśli ja do tego rękę przyłożę to wyłącznie dla mieszkańców a nie typowe WWW. Taki jest plan. Tak samo jak i dostęp do dokumentów wspólnoty, rozliczeń dla mieszkańców, ... Jeśli sam Pan to zrobi inaczej to Pana i tylko Pana decyzja i odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychwawa Re: Komtakt z Administratorem 14.02.06, 00:23 Specjalnie dla Pana garść cytatów: Nie ma gorszego zła od pięknych słów, które kłamią Ajschylos Zanim wypowiesz Wielkie Słowa, zrób coś naprawdę Wielkiego, aby być godnym, żeby je wypowiedzieć... Mariusz Barszczewski (WhiteDeath) Prawdziwa władza stara się o to, by nie wpadać w oczy. Harold Nicholson Największą władzą jest panowanie nad sobą. Sokarates Kto chce świecić, musi się spalać. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin1977 Re: Komtakt z Administratorem 14.02.06, 06:30 "I shine, not burn" - a to kojarzy mi się z whiskey Glen Ord; rodowe credo klanu Mackenzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin1977 Re: Komtakt z Administratorem 08.02.06, 13:19 W gablocie, żeby nie było przypadkiem nam smutno, administrator nadal życzy nam (jak w piosence, "na pocztówce nie wiadomo, skąd") Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert już jest podany w nagłówku forum. 08.02.06, 15:26 Albo pomyliłem się wpisując albo Ty źle wybierasz. Odpowiedz Link Zgłoś