Dodaj do ulubionych

Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki

22.02.06, 12:36
Moze ktos z was moglby polecic dobrego chirurga szczekowego (wyprobowanego na
wlasnej skorze a wlasciwie szczece)do usuniecia osemki z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: he he he Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.chello.pl 22.02.06, 13:03
      ósemka to nieludzki wymiar na tym forum
    • bonawentura99 na Grochowie 22.02.06, 14:04
      ul.Kobielska 19 parter, prywatny gabinet w którym wyrywa zęby wojskowy chirurg
      szczękowy. tel.0-22 612-28-74 Pytaj o Niego. Zęby wyrywa rewelacyjnie.Mam
      nadzieję że nadal tu przyjmuje.
      Pozdrawiam
    • Gość: de-brie Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: 217.153.131.* 22.02.06, 16:52
      Dr Woroszyło w Citidencie na Młynarskiej. Wyjęcie uwięźniętej ósemki z
      nacięciem i szyciem wszystko razem 15 minut.
      • ik40 Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 22.02.06, 20:58
        wlasnie moj syn mial usuwane 4 osemki ( zalecenie ortodonty )
        zeby byly ukryte pod dziaslami i trzeba bylo je "wydobyc"
        POLECAM !!! dr Rawa - b. sympatyczna Pani
        pracuje na Nowym Zjezdzie co ma te zalete, ze sprawe zalatwiamy w ramach mazowieckiej kasy
        chorych czyli nie doplacamy!!!!!!!!
        przychodnia jest w trakcie remontu wiec nie robi dobrego wrazenia, ale zabiegi (byly dwa) odbyly sie
        bez zadnych komplikacji
        • Gość: monopolowy Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.chello.pl 22.02.06, 22:37
          Ja byłem na nowym zjeździe, ale chirurg jak zobaczył moje ósemki, to się nie
          podjął :D Odważyła się dopiero pani chirurg ze szpitala na Brzeskiej (wiem wiem,
          okolica nieciekawa, ale to plus - może ósemkę "zgubimy" idąc do szpitala?:D),
          nazwisko chyba na W, nie pamiętam:) Polecam ją.
          • bellisea Do Monopolowego 22.02.06, 23:46
            Wiesz na moja durna osemke nie dziala nawet "nieciekawa okolica" - zbyt mocno
            siedzi w kosci i mnie torturuje. A moze tak hipnoza i nazwisko sie przypomni????
            • Gość: monopolowy Re: Do Monopolowego IP: *.chello.pl 23.02.06, 21:43
              Dr Walczak, ale głowy nie dam:) To jedyny chirurg szczękowy na Brzeskiej,
              pomyłek nie będzie:)
        • Gość: lukasz Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: 195.205.149.* 24.02.06, 13:05
          Dr Rawa usuwala mi usemke ktora rosla PROSTOPADLE do siodemki. Poszlo jak po
          masle! Bardzo polecam ta sympatyczna do tego Pania!
    • Gość: amo Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:06
      Dr Mateńko z Dental Service na Ursynowie, podjął się dłutowania, którego inni
      nie chcieli. Na forum Ursynów był wątek chirurga szczękowego, inni też go
      polecali.
      • stan.borys Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 23.02.06, 10:33
        Tylko DUO-DENT na Nowolipkach ! Dr Żmuda !
        DUO-DENT ul. Nowolipki 21, tel. 838-82-68, 682-21-26
        • savee Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 23.02.06, 21:35
          Aaa, bleh. Żmuda mojej mamie chciał leczyć kanałowo (!) piątkę, której całym
          (bolesnym) problemem była nadwrażliwa szyjka. Cóż. Osobiście polecam dra
          Krzymańskiego, przyjmuje w Klinice Natolińskiej na skrzyżowaniu Belgradzkiej i
          Rosoła - świetny fachowiec, a poza tym jeśli nie ma konieczności usuwania
          czegoś, to na pewno nie będzie wciskał kitu, że trzeba. Kiedyś moja ortodontka
          zapragnęła hurtowo usunąć mi wszystkie cztery ósemki (chyba tak profilaktycznie)
          na co Krzymański obejrzał mnie, zapytał po co, po czym stwierdził, że jak coś
          się zacznie dziać, to zdążymy usunąć. Do dziś - a minęło ponad 10 lat - nie było
          takiej potrzeby. To rzadkość u chirurgów, którzy na ogół uwielbiają wycinać i
          usuwać, co się tylko da. Pozdrawiam.
          • bellisea Do savee i nie tylko 23.02.06, 22:08
            Masz racje, kazdy chirurg jak widzi potencjalny objekt do usuniecia to od razu
            ma wrecz "ku..iiki" w oczach. Taka jest uroda chirurgow - wyrywanie,
            pilowanie, dlutowanie to ich zywiol. Ja chodze prawie 2 lata z napierajaca
            osemka na siodemke, az mi sie polozyla w kosci i rozerwala troche dziasla. Nie
            mam wiec wyboru i musze isc pod dluto. Kiedys zaliczylam "stomatologa z bozej
            laski", ktory zdemolowal mi szczeke i zycie na dlugie miesiace. Dlatego
            poszukuje sprawdzonego fachowca, zeby nie wejsc drugi raz na mine.

Z opresji wyratowala mnie swietna lekarka chirurg szczekowy dr Izabella
            Szczepkowska, ktora zmarla rok temu na raka. Jezeli ktos z was czytajacych byl
            jej pacjentem, niech zmowi za nia modliwe. Nalezy jej sie to za mistrzostwo w
            rekach.

PS. CHCIALAM WSZYSTKIM OSOBOM, KTORE ODPOWIEDZIALY NA MOJ POST PODZIEKOWAC I
            PROSIC O WPISYWANIE DOBRYCH CHIRURGOW SZCZEKOWYCH - BEDZIE DLA INNYCH

• Gość: monopolowy Re: Do savee i nie tylko IP: *.chello.pl 24.02.06, 08:23
              Bellisea,miałem to samo:/ Dwie dolne ósemki, obie leżące i napierające do środka
              szczęki. Jedną dr Walczak usunęła mi jeszcze zanim całkowicie wyszła spod
              dziąsła (musiała ciąć, ale co tam), dłutowanie i te sprawy, 1.5h na fotelu.
              Drugą miałem usuwaną rok później. Obie zostawiły "ślad" w szczęce, bo rozpychały
              się niemożliwie:/
              PS. Ta pierwsza bolała mnie wcześniej i poszedłem z nią do przychodni w
              Al.Solidarności na Targówku. Zrobiłem RTG zęba, a pani dentystka zamiast mi
              powiedzieć, że jest do usunięcia lub po prostu usunąć, rozwierciła mi go i
              zatruła:/ NIE POLECAM:/
    • Gość: tomek 2 sekundy z zegarkiem w ręku IP: *.crowley.pl 24.02.06, 07:46
      usunąl i wydłubał resztkę złamanej ósemki doktor górecki !!
      za tydzien jade na usuniecie korzenia od 5 ....gość mnie powalił nic nie bolało
      i nawet nie wiedziaem kiedy po
      tel 22/6580242 na ulicy siewierskiej - polecam
    • Gość: Filip Gieleciński Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.blokada.pl 24.02.06, 14:24
      Chirurg szvczękowy dr Kowalik i dr Kołecki. Ten drugi prowadzi mnie kilka lat,
      bo juz długo jestem leczony, miałem usuniete u niego wszytskie usemki i mam
      mieć jeszcze jakis zabieg. Niedrogo i naprawde szybko. generalnie nawet nie
      bolalo po całym zabiegu. ;) Polecam! Bielany! ul. Lektykarska
      • Gość: do filipa Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 14:03
        Lektykarska - jaki numer? Albo telefon!
    • magdalaena1977 Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 25.02.06, 12:29
      Miałam kiedyś usuwane dwie ósemki w narkozie na Nowym Zjeździe (u dr Rawy) i
      jakkolwiek sam zabieg nie bolał, to po narkozie czułam się okropnie,
      wymiotowałam itp. A w dodatku okładałam sobie buzię lodem i zaziębiłam się. W
      efekcie byłam wyłączona z życia na tydzień.

Kolejną ósemkę górną wyrwała mi moja "zwykła" dentystka w znieczuleniu
      miejscowym. Trwało moment i nic nie bolało. Wróciłam samochodem (jako kierowca)
      z drugiego końca miasta do domu. Może troszkę byłam w gorszej formie.

Czwartą (dolną) ósemkę zdecydowałam się usuwać znowu na Nowym Zjeździe tym razem
      w znieczuleniu miejscowym.
      To był koszmar - znieczulenie miejscowe mimo podwójnej dawki nie działało,
      bolało strasznie, trwało godzinę i zajęło chyba z dziesięć osób personelu
      medycznego. Miałam założone szwy, rozcięty kącik warg i przez tydzień nie
      nadawałam się do pracy, bo byłam tak chora (leżałam z buzią przytuloną do
      mrożonki owiniętej w poperfumowany ręcznik).

Na szczęście miałam tylko cztery ósemki.
      • Gość: monopolowy Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.chello.pl 25.02.06, 13:42
        Potwierdza się moja opinia o Nowym Zjeździe. Ja na szczęście straciłem tylko
        nieco czasu, a pan doktor po prostu nie podjął się usuwania:) A - i ogólnie nie
        polecam narkozy do tego zabiegu. Nie ma sensu się pchać w znieczulenie ogólne,
        przy dobrze zrobionym miejscowym to nic nie boli:)
      • babeta1 Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 01.05.06, 07:08
        Ale przeciez to jest wielka roznica rwanie gornych a dolnych osemek. Ja
        wyrywalam sobie jak dotad dwie gorne i jedna dolna i o ile gorne wyszly jak z
        masla (jedna byla b. krzywa wiec dr musiala sie silowac podwazac itd - wiec
        potem troszke bolalo ale ta co rosla prosto nie bolala prawie w ogole potem.
        Natomiast po osemce dolnej bylam wylaczona przez tydzien z zycia - wyrywane
        byly w tym samym gabinecie. A czy ktos moze korzystal z Nowego Zjazdu w innych
        sparwach chirurgicznych? Musze usunac zawiazek zeba - to prawie operacja, czy
        polecacie tamtejszych chirurgow?
    • Gość: Don VITO Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki IP: *.stegny.2a.pl 07.05.06, 19:19
      Rakowiecka 9 m. 33 Piotr Wychowański... 0228489388 0228483638 // specjalizacja
      I stopnia chirurgii szczękowej... wykładowca w Akademii Medycznej.
      • leszek12311 Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 06.02.17, 19:38
        Za 2000 zlotych???
    • sylwiagizi Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 22.11.18, 10:44
      specjaliści z Corten Medic są świetni ;)
    • zoskazom Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 29.07.20, 13:45
      Ja usuwałam ósemkę w Dental Fraternity na Senatorskiej. Są w porządku. Miła obsługa krótkie terminy i bardzo dobry chirurg. Bardzo się tego bałam ale w sumie nie było bólu i nie było komplikacji. Ich spokojnie mogę polecić
    • ilkamika Re: Dobry chirurg szczekowy - usuniecie osemki 03.02.21, 08:59
      Polecam dr Piotra Lipnickiego. Przyjmuje na al. Jana Pawła II 26. Bardzo dobry stomatolog usunął mi ósemkę praktycznie bezboleśnie i bez żadnych komplikacji. A przy tym bardzo miły i kontaktowy człowiek z odpowiednim podejściem do pacjenta. W ogóle cała klinika na wysokim poziomie z bardzo dobrą kadrą lekarzy i personelem pomocniczym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka