Dodaj do ulubionych

Konstancin - polskie Beverly Hills na szambach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:41
Jak to się mówi, bogatym słoma wyłazi z butów.
Obserwuj wątek
    • uasiczka Re: Konstancin - polskie Beverly Hills na szambac 02.03.06, 08:55
      "Między samochodami porsche cayenne i willami w Konstancinie krążą szambiarki"

no i co - milionerzy nie srają? ktoś musi po nich wywozić przecież
    • Gość: Piotr Re: Konstancin - polskie Beverly Hills na szambac IP: *.lot.pl 02.03.06, 09:27
      Panie redaktorze, proszę nie wprowadzać czytelników w błąd. Obecna rezydencja
      Lwa Rywina znajduje się w Warszawie na Rakowieckiej, a nie w Konstancinie.
    • Gość: Morowy Getta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:09
      Słyszałem opinie że "Nie należy odgradzać bogatej cześci od slamsów lecz
      odwrotnie, zagrodzić bydło w gettach". Konstancin w roku bieżącym będzie
      piękniał w końcu wybory zobowiązują.
    • Gość: Warszawianka Re: Konstancin - polskie Beverly Hills na szambac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:09
      Kiedyś zawsze, po wizycie w Ogrodzie Botanicznym PAN, kończyłam dzień wizytą w
      Konstancinie, w kawiarni Zdrojowej przy parku lub w cukierni ze znakomitą kawą
      przy ulicy prowadzącej do parku.
      Od dwóch lat zaprzestałam tych wizyt, bo od patrzenia na postępującą dewastację
      parku bolało mnie serce, dosłownie - jestem rodowitą warszawianką, ale charakter
      mam poznański, wszelkie marnotrawstwo, bałagan, wandalizm i nieszczenie mienia
      publicznego (czyli naszego!!!! za nasze pieniądze!!!) doprowadza mnie do szału i
      grozi mi wylewem.
      Władze Konstancina powinny PILNIE zająć się wychowaniem "młodzieży", w tym
      również wytłumaczeniem hołocie, że zawiść wobec "bogaczy" nie może się obracać
      przeciw temu, co jest dla ich miejscowości szansą! Na tym, że leży obok Warszawy
      Konstancin kiedyś umiał świetnie zarabiać i znowu może tak być!
      A to zarabianie dotyczyć może ludzi, a nie tylko miejscowości! Ale tych ludzi
      trzeba tego nauczyć, bo całkiem odwykli od samodzielnego myślenia!
    • Gość: kasia złośnica Wprowadzić podatek katastralny IP: *.range86-132.btcentralplus.com 02.03.06, 11:12
      I niech bogaci płacą maksymalne stawki - proporcjonalnie do wartości
      nieruchomości - tak jak jest w wielu krajach zachodnich. Żałosne jest
      narzekanie na stan dróg w gminie osób, które płacą po kilkaset złotych rocznie
      podatku od nieruchomości wartej kilka milionów.
      • biopsja Re: Wprowadzić podatek katastralny, 02.03.06, 11:28
        to przy okazji ukarać te osoby które mają wille w K-J z dziada pradziada i chca
        pozostać tam do końca...

Stan dróg jest załosny i szambiarki jeżdża, bo do tej pory niewiele sie robi, a
        jak się robi, to tak jak teraz w grudniu rozgrzebano główna ulicę, bo przeciez
        nikt nie podejzrewał że bęzdie zima.
        Mało że jeżdżą szambiarki, to jezscze właściciele - nie ci bogaci odprowadzaja
        ścieki do Jeziorki - harcerze podzcas spływu alarmowali i jak narazie cicho
        sza.
        Na działania kanalizacyjne i drogowe można by postarac sie o funduzse unijne -
        zwłaszzca że Konstancin jest uzdrowiskiem - jedynym na Mazowszu, ale Burmistrz
        w wywiadzie do lokalnej prasy powiedzial ze nie potrzeba, bo gmina zasobna
        • Gość: ja Re: Wprowadzić podatek katastralny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:35
          Fakt, że Konstancin nie jest skanalizowany. To nie jedyna taka miejscowość w
          Polsce. Szambiarki jeżdża, bo ktoś musi g----no wywozić. A bogaci? Szanowni
          Państwo, gdyby nie ci opluwani przez wszystkich "bogaci", Konstancin dawno by
          się rozpadł. Oni wykupowali wille objete niesławnym "szczególnym trybem najmu" i
          podnosili je dosłownie z gruzów. Wiecie, co z domem może zrobić komunalny
          lokator? Jak nie wierzycie, to zobaczcie choćby willę Zameczek, piękny przykład
          eklektyzmu przedwojennego. A Zameczek i tak jest w stosunkowo dobrym stanie jak
          na komunalkę... W tym wszystkim jest jedna racja - nie mogę zrozumieć, dlaczego
          człowiek, który wkłada miliony złotych w remont willi, nie może zrobić kawałka
          ulicy, żeby do niej dojechać, tylko przed własną bramą tapla się w błocie... A
          nasz burmistrz? No cóż - głupoty nawet młodość nie tłumaczy. Mam nadzieję, że
          wyborcy niebawem pokażą mu gdzie jest jego miejsce.
    • Gość: pepe Re: Konstancin - polskie Beverly Hills na szambac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:42
      W Piasecznie zrobili fajne przystanki! Takie wiatuy z plastiku. Widziałem dwóch
      łebków, którzy próbowali je rozchrzanić i im się nie udało. Może Skowroński
      zapyta, gdzie takie kupić, zamiast obijać stare blachą falistą? A do parku to
      niech wyśle ZGK, bo w krzakach można w gó.. wdepnąć, taki syf! Kibelek miejski
      by się przydał, bo tam żadnego nie ma, to ludzie w krzaki ganiają. Jakie to
      uzdrowisko! dawno im powinni zabrać ten tytuł!
      Tekst super! piszcie więcej o Konstancinie, to moża władzuchna ruszy się i
      zacznie coś robić!!!!
    • Gość: eurofanatik Re: Konstancin - polskie Beverly Hills na szambac IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.06, 01:28
      Pomysly wprowadzania szlabanow na drogach publicznych to jakis skrajny przyklad
      prowincjonalizmu.
    • Gość: bobo nikt ich nie odwiedza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:47
      ...w tych często kiczowych pałacykach, jakby odwiedzali to być może ktos
      zwróciłby im uwage na dojazd. Nie da się ukryc, w skali światowej, a nawet
      europejskiej polscy "bogacze" to liga najwyżej regionalna:(((
    • Gość: jan tylko kataster może to zmienić IP: *.acn.waw.pl 17.04.06, 10:53
      czy ktoś zwrócił uwagę po ile tę ziemię (pod trawniki i zielń) wykupiła gmina?
      po prawie 60 zł? szaleństwo!!!!. Skad ta gmina ma brać pieniądze? Część
      mieszkańców jest pomeldowana zupełnie gdzie indziej,więć te wpływy z podatku
      dochodowego są iluzoryczne. Kto wie gdzie jest zameldowany Krauze i Kulczyk?
      Zdajsie że w Gdyni i Poznaniu. A tu podatki to płaci miejscowa bidota. Jeśli tu
      mieszkają ci bogacze,to moze tu jedzą w restauracjach,albo robią zakupy? Nic z
      tych rzeczy,nawet dzieciaki wożą do szkół w Warszawie. Oni tu tylko śpią. Są
      wogóle nie związani z miejscowością i problemy tutejsze są im obce. W
      Konstancinie wypada mieszkać ,bo jest to najlepszy dowód ,że ci się powiodło.
      Nawet Niemczycki,tyle lat mieszkający bodajże w Aninie tu wywalił chałupę. Bo
      wypada.
      Zresztą nie oszukujmy się - bogaci nie są bogaci dlatego że płacą wielkie
      podatki. Wręcz przeciwnie,im więcej płacisz tym mniej masz.

Kiedy sie to zmieni? Tylko wprowadzenie katastru płaconego od wartości posesji
      napełni kasę gminy. Ale to raczej odległa śpiewka.
      W gminie oprócz bogatych mieszkaja też normalni ludzie. Mało jest ich
      większość. Co z tego mają? Niektórzy sporo. Dawni rolnicy mający hektary to
      teraz wypasione bambry. Ale ci co ziemi nie mieli to już jej nigdy mieć nie
      będą.Zakup parceli pod budowę domu to także marzenie. Itd....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka