Gość: xxx Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 06:30 Coś mi się nie zgadza, pod zdjęciem podpis "kilkuset młodych ludzi", a na zdjęciu kilkuset dresów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:59 ty xxx..jestes zerem wiesz?! brak słów... palant!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:05 Co by nie mówić argumenty macie rzeczowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pc Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 11:14 Proponowałabym Ci rozpędzić się w pomieszczeniu w którym teraz przebywasz i ze 3 , 4 razy z całej siły uderzyć głową w ścianę.może Ci się coś w mózgu polepszy chociaż wątpie. Czy dresiarą była także kobieta która rozjechała naszego Michała?Czy zapalenie świeczki w miejscu gdzie zginął ktoś bliski to zbrodnia ? Straciliscie kiedys kogos bliskiego ? Nie , nie 80cio letnią babcie której czas nadszedł , ale kogos młodego , kto został zabity ? Puknijcie sie wszyscy w głowę. Dresy ? To zupełnie ciekawe. Bo my wszyscy jestesmy studentami , do dresów nam daleko , do tego ja nawet nie mam prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydres Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 13:09 > Czy dresiarą była także kobieta która rozjechała naszego Michała? Czemu nie. > Dresy ? To zupełnie ciekawe. Bo my wszyscy jestesmy studentami Odkąd pojawiły się studia płatne, byle dres może zostać studentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 12:03 heh czyli twoim zdaniem wszyscy ktorzy cierpią po smierci obu chlopakow , są dresami tak ? Wstyd mi , że żyję w społeczeństwie , w którym, żyją tacy ludzie jak Ty , i może gdybyś przeżył cos takiego..gdyby twoj bliski koelga został przejechany , mowiłbyś inaczej , chociaż naprawdę , mimo całej antypatii do Ciebie nie życzę Ci tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:06 Gość portalu: pc napisał(a): > Czy dresiarą była także kobieta która rozjechała naszego Michała? Była idiotką, a czy w dresie, czy w skórze to chyba akurat wszystko jedno. > Czy zapalenie > świeczki w miejscu gdzie zginął ktoś bliski to zbrodnia ? Straciliscie kiedys > kogos bliskiego ? Nie Co Ty tam o nas wiesz... a może 90%$ z nas straciło krewnych przez takich debili jeżdżących ile popadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.chello.pl 16.03.06, 13:27 Znam ten uskok i nie jest to nic specjalnego na tragicznych warszawskich drogach (jesli nei znacie jeszcze pojecia aquaplanning to pojedzcie sobie Pulawska na kierunku od Wilanowskiej do Centrum prawym pasem ostatnie 300m przed skretem w Woronicza najlepiej jak jest mokro) Osobiscie nie raz i nie dwa przejezdzalem ten uskok 100-120 i nigdy nie mialem problemow, ale 170 to bym tam nie pojechal... Szczerze mowiac to wydaje mi sie, ze gorszy jest ten sam uskok, ale jak jedzie sie w kierunku miasta... z tym, ze tam nie ma slupow. Ktos wspomnial, ze w Polsce nie ma gdzie jezdzic 170 - czlowieku, nie osmieszaj sie i sprecyzuj, ze Ty tak nie pojedziesz, albo wydaje Ci sie, ze nie mozna nigdzie pojechac. Aha, nie jestem ani tjuningowcem ani dresiarzem. Po prostu lubie jechac >100 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:08 Gość portalu: Lolek napisał(a): > Po prostu lubie jechac >100 :) Obyś wpadając w poślizg napoitkał słup a nie przystanek autobusowy. Albo zmądrzał zanim kiedyś szczęście Cię opuści i się gdzieś rozwalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynowianin Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: *.chello.pl 14.03.06, 13:33 Mam tylko jedno pytanie: Skoro ten człowiek jechał w kierunku piaseczna tym odcinkiem nie poraz pierwszy to jak mógł nie wiedzieć o uskoku na jezdni. Poza tym jak można pędzić wiedząc o tym aż 170 km/h - ta prędkość jest dla mnie przesadzona tu nie można tak szybko jeżdzić - chyba w nocy. Sam tędy jeżdże dość często i zawsze zwalniam, ale 100 km/h można przejechać - oczywiście nie polecam i przestrzegam !!!!!!!! No ale cóż nikt teraz już nic nie poradzi. Może chłopak rozmawiał przez telefon, może było ślisko? Mogę tylko współczuć rodzinie i bliskim oraz zaapelować o większą rozwagę w tym miescu i w ogóle. Sądzę, że powinny tam pojawić się także stosowne znaki drogowe i ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ME Re: Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: 193.41.113.* 14.03.06, 13:42 > No ale cóż nikt teraz już nic nie poradzi. Może chłopak rozmawiał przez telefon > , > może było ślisko? Rozmowa przez telefon - albo prowadzisz, albo gadasz. Nie ma mowy o żadnych zestawach głośnomówiących, to tylko jedna wielka pomyłka. Jeśli było ślisko, to kodeks drogowy wyraźnie nakazuje dostosować prędkość do warunków na drodze. Ludzi zawsze szkoda, ale im więcej będzie takich wypadków, spowodowanych nadmierną prędkością, to znieczulica będzie rosła tak jak rośnie nienawiść do tych, co pędzą na złamanie karku. I jeszcze odnośnie uwag dotyczących stanu drogi - jak spadnie śnieg i nie zdążą go usunąć (bo będzie padało przez kilka godzin) to zwalicie winę za wypadek na... pogodę? Dla tych co zaraz mnie zaatakują - jeżdżę 50km/h tam gdzie takie ograniczenie, 60 hm/h tam gdzie takie ograniczenie, itd. Mój samochód - nic wielkiego, Citroen Saxo, ale mogłem w Niemczech jechać nim 150km/h, więc najgorszy nie jest. Jeździłem też Oplem Astrą - nigdy szybciej, niż znaki pokazywały. Mieszkałem w Norwegii - tam się nauczyłem szacunku do prawa. Dość kretynów na ulicach, nie tylko na tych stołecznych, ale w ogóle na ulicach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 13:52 A wiesz że nie dalej jak miesiąc temu w tym samym miejscu zginął mężczyzna jadący z przepisową prędkością ? Z powodu oblodzenia jezdni i owego garba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucaFuks Re: Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: *.tele2.pl 15.03.06, 16:10 Skoro jezdnia była oblodzona, to znaczy że widać nie dostosował prędkości do warunków jazdy. Ale faktycznie drogowcy też się nie popisali. Tym bardziej, że rozwiązanie tego problemu jest proste - wystarczy postawic przed tym znak "uwaga wyboje", tak jak przed garbami. Uskok jeszcze ciut podwyższyć, a na słupach zamontować stalowe kolce (żeby się samobójcy nie odbili i nie wpadli na przepisowo jadący samochód). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 00:16 To był stary dziadek , ktory zapewne w swoim kaszlaku wiecej niz 60 na godzine cale zycie nie wyciagnal wiec watpie zeby "nie dostosowal prędkości do warunkow jazdy". Tak wiec ani on , ani przejechany Michał , ani wielu innych ktorzy zgineli w tym miescu nie jest winny swojej smierci ! Pozatym proste jest - garb winien byc usunięty. Skoro twierdzicie ze ci ktorzy są sami sobie winni- zginęli , to i tka by zginęli pewnie gdyby go nie było , natomiast nie zginęliby bogu ducha winni , i pewnie wielu jeszcze ktorych spotka to samo w tym miejscu...nie zyczyłabym ,abyscie to byli Wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Jednego nie mogę zrozumieć.......... IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:14 Gość portalu: p. napisał(a): > To był stary dziadek , ktory zapewne w swoim kaszlaku wiecej niz 60 na godzine > cale zycie nie wyciagnal wiec watpie zeby "nie dostosowal prędkości do warunkow > > jazdy". Tak wiec ani on , ani przejechany Michał , ani wielu innych ktorzy > zgineli w tym miescu nie jest winny swojej smierci ! Słusznie winny zawsze jest ktoś inny. W ostateczności garb, słup, albo coś innego co "wyskoczy na drogę". > Pozatym proste jest - garb winien byc usunięty. Owszem, ale razem z idiotami jadącymi 170km/h. > Skoro twierdzicie ze ci ktorzy > są sami sobie winni- zginęli , to i tka by zginęli pewnie gdyby go nie było , > natomiast nie zginęliby bogu ducha winni , i pewnie wielu jeszcze ktorych > spotka to samo w tym miejscu...nie zyczyłabym ,abyscie to byli Wy. Spokojna Twoja rozczochrana. Nie wszyscy jeżdżą jak szaleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mismak I to jest bardzo dobre pytanie. 14.03.06, 13:34 Przestrzeganie prawa i zdrowy rozsądek, a może oni po prostu nie mieli instynktu samozachowawczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: I to jest bardzo dobre pytanie. IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 13:50 No i fajnie ze wiecie najlepiej , jestescie najlepszymi kierowcami pod sloncem , itd itp. Czy Michal byl winny temu ze ta kobieta straciłą panowanie nad kierownicą przez ten garb? Ludzie wy zapominacie że zginęło 2ch młodych ludzi ! prędkość czy nie ,gdyby nie ten garb wypadku by nie było...Czy my naprawde jesteśmy takim chorym narodem że ważniejsze od naszej tragedii i smierci jest to ze wy sobie umiecie przejechac po tym garbie ? Nie zycze wam , zebyscie wy musieli przezywac to co my...albo moze i gdyby was to spotkało, przestalibyscie byc tak ograniczeni ! I nie , nie ejstesmy studentam,i studiow prywatnych. Tak dla jasnosci. To nie był zjazd dresiarzy. To był zjazd róznych ludzi , przyjaciół , a także osob zupełnie postronnych. Ciekawe co by było gdyby Waszą córkę/dziewczynę/przyjaciółkę rozjechałą ta kobieta , albo gdyby to wasz syn/chłopak/przyjaciel stracił panowanie nad samochodem i zginął. Ciekawe czy nie chcielibyscie zapalic swieczki w miejscu wypadku, czy nie mielibyscie pretensji o to,ze ludzie ginąprzez ten garb.I czy bylibyscie tacy mądrzy jak teraz. Żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: I to jest bardzo dobre pytanie. IP: 194.106.193.* 14.03.06, 14:49 DO XXX chlopie jesli nie masz nic do powiedzenia to idz poogladac strony erotyczne. Bo jesli masz zamiar obrazac ludzi tam przybylych to zapraszam cie na spotkanie w cztery oczy. Jestem jednym z organizatorow i nie zycze sobie abys tak sie odnosil bo cie tam nie bylo wiec skad masz wiedziec kto jak byl ubrany. Jesli masz odwage to zapraszam wyjasnie ci to osobiscie. Wiec lepiej zamilcz i pisz z nalezytym szacunkiem bo nastepno swieczke postawia tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I to jest bardzo dobre pytanie. IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:20 Gdy bark silnych argumentów, wyciąga się argumenty siły. Żeby to tutaj jeszcze na kimś wrażenie zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Jesteś tak naiwny i dziecinny że aż mi przykro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 21:16 Przyjaciele przyjaciółmi, wypadek wypadkiem a może mi powiesz jak bezpiecznie zapalić świeczkę w tym miejscu? Ja nie wiem, codziennie tamtędy jadę i się zastanawiam.No i widziałem tych palantów co zaparkowali samochód na pasie zieleni i te świeczki stawiali. Poza tym co to jest za zwyczaj by obstawiać drogi krzyżami i zniczami? Nie mam nic przeciwko krzyżom ale droga to nie cmentarz mimo że giną tam ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Jesteś tak naiwny i dziecinny że aż mi przykr IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 16:27 straciłeś kiedyś kogoś w wypadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Jesteś tak naiwny i dziecinny że aż mi przykr IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:21 Tak, własnie przez głupotę takiego dekla co jechał 170km/h. raczej mi takich żal nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <*> Dziewczyna Dresa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 23:00 Moj chłopak tez jest dresem..i odwalcie sie wkoncu to ze Łyniu mial jakies sportowe ciuszki to nie znaczy ze był zły i takie tam co wy sobie dorabiacie do jego wizerunku...BEZNADZIEJNI JESTESCIE...Zobaczcie co piszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I to jest bardzo dobre pytanie. IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:19 Gość portalu: p. napisał(a): > prędkość czy nie ,gdyby nie ten garb wypadku by nie było... Super, zabiłby może kogoś na jakiś pasach ten idiota. > albo moze i gdyby was to spotkało, > przestalibyscie byc tak ograniczeni ! Ograniczeni to są ludzie, którzy biją brawo przekraczającym prędkość i próbują zwalić Ich oczywistą winę na złe drogi, innych kierowców i inne tym podobne bzdury. No bo przecież Oni są taaaakiiiimiii kierowcami bo umieją 170km/h pojechać. > I nie , nie ejstesmy studentam,i studiow prywatnych. Co to zmienia, głupota to głupota. > albo gdyby to wasz > syn/chłopak/przyjaciel stracił panowanie nad samochodem i zginął. Wierz mi zanim by miał taką okazję, dostałby po dupie za takie wybryki na drodze i więcej nie miałby okazji stracić panowania, bo by nie miał czym jeździć. > czy nie mielibyscie > pretensji o to,ze ludzie ginąprzez ten garb. Ludzie nie giną przez garb, tylko przez głupotę i brawurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAS Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:16 Jestem kolegą Konrada znałem go od dziecka i mogę śmiało powiedzieć porządny kumpel i sąsiad Kochał samochody i lubił szybko jeżdzic a że w tym kraju nie ma dróg tylko są tory przeszkód to zginął!A nie dlatego że był głupi czy dres czy samobójca dlatego mam prośbę do wszyskich frajerów którzy go obrażają ; Pedały ujawnijcie się podajcie swoje nr tel. Adresy jego Najblżsi koledzy którzy przeżywają tą śmierć naprawią wam te puste uby na długich szyjkach bo my mamy krótkie karki i będziecie żyć długo i szczęśliwie i zrozumieci że życie ludzkie ma wartość i należy się współczucie przynajmiej jego najbliższym Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej 14.03.06, 18:01 > że w tym kraju nie ma dróg tylko są tory przeszkód to zginął W zadnym kraju drogi to nie tory wyscigowe. Jak ktos chce dac w rure moze sobie tor wynajac. Niestety jak sie nie ma wyobrazni, to sie ginie - taka jest zasada ewolucji. Jednostki slabsze sa eliminowane. Nic nie uprawnia do wdeptywania pedalu gazu do podlogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok I wszystko jasne, to były zwykłe karki co jeżdżą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 21:18 170kmph jakimiś złomami. Po co było tyle ściemniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: I wszystko jasne, to były zwykłe karki co jeż IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 22:21 Nie wiedzialam że przejechany chłopak był "karkiem ktory jezdzi 170km/h" bo jak dla mnie to był moj kolega , ktory zapalał swieczke na miejscu tragedii. i zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: I wszystko jasne, to były zwykłe karki co jeż 15.03.06, 07:53 Baba ktora go przejechala powinna zgnic w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: I wszystko jasne, to były zwykłe karki co jeż IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:24 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej 15.03.06, 23:55 Gość portalu: GAS napisał(a): Pedały > ujawnijcie się podajcie swoje nr tel. Adresy jego Najblżsi koledzy którzy A co,szukasz cioto kochasia?Nie to forum je..y drechu.Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:23 Gość portalu: GAS napisał(a): > Jestem kolegą Konrada znałem go od dziecka i mogę śmiało powiedzieć porządny > kumpel i sąsiad Kochał samochody i lubił szybko jeżdzic a że w tym kraju nie ma > > dróg tylko są tory przeszkód to zginął Zginął bo nikt ze znajomych nie wyperswadował idiocie, że ta szybka jazda musi się tak skończyć. Jesteście Winni tak samo jak ten garb. >A nie dlatego że był głupi czy dres czy > samobójca Nie wiem czy był dres, ale głupim samobójcą był. Świadczy o tym prędkość. >dlatego mam prośbę do wszyskich frajerów którzy go obrażają ; Pedały > ujawnijcie się podajcie swoje nr tel. Adresy jego Najblżsi koledzy którzy > przeżywają tą śmierć naprawią wam te puste uby na długich szyjkach bo my mamy > krótkie karki i będziecie żyć długo i szczęśliwie i zrozumieci że życie ludzkie > > ma wartość i należy się współczucie przynajmiej jego najbliższym Tiaaaaa... prawda w oczy bole i boli to się człowiek denerwuje. Lepiej puste łby naprawiajcie pozostałym kumplom Waszym, co też jeżdżą po 150km/h po ulicach. W ten sposób może nie będziecie musieli za tydzień kolejnego kumpla opłakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Dresiki, ochłońcie... 20.03.06, 21:14 Jeszcze komuś się chce pisać o tym dresie samobójcy ? Dzwońcie do mnie z uwagami wyżelowani miłośnicy teutońskich dresowozów: 0709 020 3840 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo boo Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.icpnet.pl 14.03.06, 23:03 powinni mu pomnik postawic a nie tylko jakas demonstracje urzadzic, bo zeby zabic sie w takim bmw naprawde trzeba sie postarac... podobno jechal ponad 150km\h wiec rzeczywiscie, wszystkiemu winne dziury w jezdni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 12:01 no a co z chlopakiem ktory został przejechany ? On też jechał 170 km/h ?????? Demonstracja była ku pamięci obu...i Konrada i Michała..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Upamiętnili ofiary wypadków na zdewastowanej IP: *.broadband.pl 20.03.06, 18:25 Gość portalu: p. napisał(a): > no a co z chlopakiem ktory został przejechany ? On też jechał 170 km/h ?????? > Demonstracja była ku pamięci obu...i Konrada i Michała..... Gdyby nie zginął ten pierwszy to ten drugi nie miałby po co tam włazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAS [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: nessuno pedał 16.03.06, 22:00 Gość portalu: GAS napisał(a): > Chciałem pedale żebyś się ujawnił po to żeby ci wp..dol spuścić a ty chcesz > żeby cię wykotłować w twoją pewnie rozchełstaną dupe i oferujesz swoje > frajerskie usługi przypomnij sobie pedale że tematem jest tragiczna śmierć > naszych kolegów a nie poszukiwanie kolegów z twojej branży i rąbanie cie w > dupe .Nie napiszę tu nic więcej przez szacunek dla zmarłych chłopaków a ty > lachociągu jak masz honor to się ujawnij c.elu rumuński Z takimi żałosnymi cw..ami,jak ty cioto nie mam zwyczaju dyskutować,ch..j ci więc w pysk i żałować,że to ty frajerze się tam nie rozbiłeś.Byłoby trzecg debilnych pedziów i karków mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu To dalej nie uspawiedliwia do rabania od pedałow IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Kulturwa forever. IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 21:38 A my sie dziwimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garnitur drechy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 10:38 lynio i szakal byli takimi samymi pier...drechami jak ty i g...no im sie nalezy a ni szacunek.Z mila checia beda patrzyl jak sie rozbijacie o kolejne filary.Brawo nessuno Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: drechy 17.03.06, 11:35 Dobrze, że koles sam się rozbił, a nie wjechał w przystanek pełen ludzi. Taka prawda. Jego znajomi niech też zdobędą sie na odrobinę obiektywizmu co do stylu jazdy ś.p. kolegi. Chyba, ze sami preferują podobny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Re; garnitur pe.dał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:50 I już jest następny obszczymur Odpowiedz Link Zgłoś