Dodaj do ulubionych

Wojsko bierze warszawianki w kamasze

• Gość: bilko Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:20
      Brawo PiS! Albo rodzą i mają dzieci, albo w kamasze. Tak trzymać, popieram.
      • Gość: PUCHOWY chcą równouprawnienia to maja :) IP: *.chello.pl 30.03.06, 09:27
    • mroks LOL!!! 30.03.06, 09:36
      "...Szczęk broni w imię boże, jeszcze jedno słowo
      Zapamiętaj na zawsze - pie%#ol służbę wojskową..."
      Pozdrawiam koleżankę:) Nie łam się, mnie też ganiają.
    • Gość: polaczek I koniecznie zaatakujmy Nepal skoro jestesmy taka IP: *.chello.pl 30.03.06, 09:39
      potega wojskowa, ze musimy powolywac dziurawe wojsko! Bedziemy mieli drugie
      tatry!
      • critto Re: I koniecznie zaatakujmy Nepal skoro jestesmy 31.03.06, 01:19
        najlepiej zaatakowac USA, po czym sie poddac.
        Wiekszosc Polakow poprze rzad okupacyjny i WRESZCIE zapanuje rozsadek, a my
        bedziemy w Ameryce nie ruszajac sie z miejsca!!!
        Bedziemy mieli nawet wlasny Waszyngton (Warshington
    • Gość: życiejakwMadrycie Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:50
      Statystyczna kobieta posiada tzw. wydolność fizyczną na poziomie 70-80%
      statystycznego mężczyzny, że też nie wspomnę o "wadach" fizjologii i innej
      nieco konstrukcji mózgu (z czym wiąże się szybkość przetwarzania danych
      nazwijmy to przestrzennych - my widzimy ostrzej kształty, one lepiej kolory, my
      lepiej syntezujemy one czasem lepiej analizują).
      • Gość: Wicia Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:09
        A może do łatania spadochronów?
        • Gość: Bur Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:01
          a może do bur...
          • Gość: Jola cichodajka Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:25
            to ja też się zapiszę
    • Gość: Robert Maciag Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.03.06, 10:01
      Moja odpowiedz na pytanie w sondzie brzmi: nie, ale mezczyzni tez nie powinni,
      mam nadzieje ze ludzkosc wkoncu sie opamieta i dojdzie do wniosku ze wszelkie
      armie i wojny nie maja sensu.
      • critto Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 31.03.06, 01:25
        tez bym chcial, ale obawiam sie, ze to niepredko...
        niech zaczna od zniesienia poboru, to jest wstep do wyzwolenia Ludzkosci z
        okowow militaryzmu.

Pozdrawiam Serdecznie,
        Critto
    • jannn1 Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:04
      zastanawia sie czy nie zajsc szybko w ciaze zeby nie pojsc do woja - fajne
      podejscie do siebie maja te panie psycholozki. I taki ktos ma niby pomagac
      innym?niech ta Pani idzie do woja na stale to przynajmniej nie bedzie
      komplikowala innym zycia.
      • Gość: m Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:27
        "Kaśka obawia się jednak wizyty w komisji: - Mam świecić tyłkiem przed wąsatym
        60-latkiem?"
        ale bzdura, przecież d..pę to się wypina tylko przed lekarzem.
    • Gość: aneta Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.polonus.com.pl 30.03.06, 10:12
      my do wojska?to faceci niech zachodzą,noszą 9 miesięcy i rodzą!
      • p.s.j Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 31.03.06, 10:56
        Sugerujesz, że WSZYSTKIE kobiety zachodzą w ciążę, podobnie jak WSZYSCY
        mężczyźni muszą przejść procedurę poboru (gwoli wyjaśnienia pobór =/=
        przeszkolenie wojskowe)
    • Gość: Ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:20
      No i dobrze, niech idą. Może jak więcej osób będzie miało taki kłopot, to się
      kretyni obudzą i zrobią armię zawodową. Prosze mi ku.. napisać w czym gorszy
      jest 23-letni student, który pracuje, dobrze zarabia, do wojska się nie wybiera
      i chce wziąć kredyt od 23-letniej studentki. No w czym? Ale oczywiście banki
      wiedzą lepiej...mężczyźni do 28 roku życia (nie licząc patałachów, co byli w
      wojsku) mają przerąbane.
      • el_p Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:26
        Jak najbardziej za rownouprawnieniem. No i tu rodzi sie niestety problem bo sa i
        prawa, ale sa tez obowiazki.
        Np. Lesbijki powinny walic do wojska drzwiami i oknami, w koncu "za mundurem
        panny sznurem"
        • Gość: m Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:23
          przede wszystkim brać bezdzietne mężatki i to na rok w koszarach - chłopy się
          ucieszą.
    • rzepiszka Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:34
      wielka mi rzecz !
      co roku setki dziewczat konczacych szkoly medyczne ida na komisje, nie tylko
      pielegniarki. Odkad pamietam wzywane sa ratowniczki medyczne, ortoptystki
      (tylko po co ?),techniczki rtg- moja wykladowczyni ma metalowa walizeczke w
      domku z zaopatrzeniem- zabiera ja w razie wezwania na pole walki :).
      osobiscie skonczylam kierunek opiekunka dziecieca i technik rtg :) jako
      opiekunki nie chcieli mnie,ale techniczka juz im jest potrzebna- nie dziwie
      sie. z checia poszlabym na takie szkolenie ale baaaardzo ciezko jest sie na nie
      dostac. to samo sie tyczy normalnej sluzby wojskowej. jest tak duzo chetnych
      dziewczat, ze nie ma dla nas miejsca.
      wiec... czego sie tu bac??
      ja sie ciesze, mam kat A :)
      • jannn1 Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 11:31
        Rzepiszka gratuluje normalnosci!szczegolnie w necie malo jest ludzi ktorzy maja
        troche dystansu i realizmu w podchodzeniu do tego typu spraw, pozdrawiam
    • toja3003 zawodowej armii nam trzeba a nie poboru rekruta 30.03.06, 10:35
    • Gość: waldi Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.strong / *.strong-pc.com 30.03.06, 10:40
      I co o tym myśleć??Powiedzcieć że wojsko nie dla kobiet bo są za słabe to się
      stado feministek znajdzie i obali tą tezę.
      Zastanawiam się co powiedzą te panie,które zawsze obstawiały,że "facet bez
      wojska to nie facet"...To teraz będzie mozna mówić "kobieta bez wojska to nie
      kobieta"??
      • Gość: gość Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:06
        czy to oznacza , że niedługo wybuchnie jakaś wojna ?
    • Gość: echcio Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.aster.pl 30.03.06, 11:11
      swoja droga naleza sie brawa Paniom ktore sa w wojsku z wlasnej woli. Nie boja
      sie meskiej konkurencji. Brawa dla nich :)
      • Gość: mł.starszyna Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 80.54.32.* 30.03.06, 11:22
        Te wszystkie baby są tak potrzebne w wojsku jak i w policji.Każdy powinien robić
        to do czego ma predyspozycje
    • Gość: AW Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 193.30.41.* 30.03.06, 11:49
      To chyba jakis zart. zgadzam sie z rownouprawnieniem, ale dlaczego kobiety
      powolywane sa dopiero po tym, jak zaczna studia, kiedy juz wiadomo, w jakim
      kierunku beda sie ksztalcic. Wojsko selekcjonuje sobie co lepsze kaski?
      W komsji powinny zasiadacw takim razie same kobiety.
    • Gość: pf Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 57.66.197.* 30.03.06, 12:07
      zapisalem sie na ochotnika na przeszkolenie wojskowe, trzy razy pisalem podanie
      zeby mnie przyjeli... oczywiscie - nic. moj sasiad poszedl ta sama droga, tylko
      tak zeby tylko bylo w papierach (automatyczna razerwa jezeli nie wciela do
      jednostki) i chcieli go na sile, rekami i nogami sie bronil ale go wzieli.
      ochotnik = glupek?
      • Gość: Elan Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.Red-83-37-157.dynamicIP.rima-tde.net 30.03.06, 12:26
        Ochotnik to rzeczywiscie glupek, bo nie widze zadnej przyjemnosci w tym jak
        lecaca z trzykrotna predkoscia dzwieku brylka metalu rozwierca ci bebechy.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.03.06, 12:12
      Mnie tylko jedno zastanawia: dlaczego armia nie jest zawodowa, tylko pełna ludzkich śmieci, wywrotowców, zboków, psychopatów... i gdzieś między tym kolorowym towarzystwem są ludzie, którzy naprawdę chcieliby być w tej armii.
      • critto Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 15:50
        np. moj kolega jest skrajnym anarchista, tzn. nie uznaje panstwowosci i uwaza,
        ze panstwa sie powinno zlikwidowac. Uznaje wylacznie struktury organizacji
        dobrowolnych (stowarzyszen, klubow, firm). I tak go na szczescie do wojska nie
        biora, ale gdyby brali, to jaki pozytek mieliby z kogos, kto szukalby tylko
        okazji, zeby w czyms zaszkodzic czy zwyczajnie uciec??
    • Gość: loco miec dziecko z facetem z kategorią "D", oszustem IP: *.ists.pl / 87.239.216.* 30.03.06, 12:21
      wymoczkiem? gratuluję jej wyboru życiowego towarzysza, będzie szybkie planowanie rodziny.
      • critto Re: miec dziecko z facetem z kategorią "D", oszus 30.03.06, 16:28
        Gość portalu: loco napisał(a):

> wymoczkiem? gratuluję jej wyboru życiowego towarzysza, będzie szybkie planowani
        > e rodziny.

pozwolisz, ze to ONA bedzie go oceniac, a nie jakis zawistnik?
        moze facet jest fajny, nie kazdy chce byc NIEWOLNIKIEM WOJSKOWYM... Niektorzy
        cenia swoja wolnosc, sa pacyfistami lub anarchistami i chca byc niezalezni od
        wojskowego prania mozgu. To nie znaczy, ze sobie nie radza w zyciu... Po prostu
        nie chca miec nic wspolnego z walka zbrojna. JASNE?!?

W Imie Wolnosci,
        Critto
        liberter.webpark.pl
    • Gość: kobieta Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:23
      Kobiety rodzą dzieci, a mężczyźni idą do wojska i tyle. I wcale nie jest tak, że
      to nie fair, bo za mało kobiet dzieci rodzi... a przepraszam bardzo ile procent
      zdrowych mężczyzn idzie do wojska, a nie wymiguje się na wszystkie możliwe sposoby?
    • Gość: ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 12:36
    • Gość: ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 12:39
      a co to będzie za nowość? ścielenie łóżka to nic dla kobiety nowego, obieranie
      pyrów? hihi codzienność, że ktoś się powydziera - no i czym to bedzie rozniło
      się od głupiego szefa w firmie? wojsko to robota codzienna kobiet tylko płatna.
      a kasa za wojsko też będzie niższa?
    • pufflet W Polsce wszystko ejst załosne od A do Z 30.03.06, 12:59
      Głupi ten wywiad jakiś - od tego , czy kolezanka pójddzie na tę komisję nic nie
      zalezy. Pojdzie i tyle, jak ida lekarki, a potem i tak ich w wojsku nie ma. A
      jak szanowna pani chce isć na doktoranckie to niech idzie, a nie się
      zastanawia - studenta ni chusteczki nie idzie ruszyć w toku studiów, choćby się
      5 generałów zjechało:)))))

PS. W ogóle to polskei wojsko jest kwintesencją braku myslenia. Przepisy
      zmeinili,ale ku.. mac, zeby kogoś o tym poinformować w Polsce, to zapomnieli .
    • zewszad_i_znikad Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 13:03
      "Czy kobiety powinny odbywać służbę wojskową, tak samo jak mężczyźni?"

Jak zwykle nie uwzględniono jednego wariantu. A co, jeżeli uważam, że NIKT nie
      powinien być zmuszany do służby wojskowej; ani kobiety, ani mężczyźni?!

Poza tym taki drobny problem jak komisja... Sama jestem osobą ogromnie
      wstydliwą, przeraża mnie sama myśl o takich sytuacjach. I naprawdę uważam, że
      każdy człowiek powinien mieć prawnie zagwarantowaną możliwość niewyrażenia
      zgody na obnażenie się. Naprawdę uważam nietykalność każdego człowieka za
      ważniejszą nawet od bezpieczeństwa państwa.
    • Gość: tolka psycholozki, radiolozki... IP: 71.194.5.* 30.03.06, 13:12
      psycholozki, radiolozki...nie wiem, ale jak juz maja isc do wojska to niech to
      bedzie pani psycholog i pani radiolog. ach, zapomnialam...drukow z "pani" nie
      ma. moze ktos da rade, starym, dobrym zwyczajem spod lady zalatwic?
      • Gość: Radek Re: psycholozki, radiolozki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:32
        Ja byłem w wojsku i wiem, co może oznaczać pobyt w Polskim Wojsku. Chamstwo,
        fala, pranie mózgów kotom, zupa z trawy, szczanie i smarkanie do zupy to był
        tzw. Rosół. Ja bym nigdy nie pozwolił, aby mój syn poszedł do wojska polskiego.
        afee
    • Gość: Jonek Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:29
      A szzcuka walczyła o równouprawnienie i wywalczyła.
    • Gość: qweta0 radiolożki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:34
      chyba chodzi o techników/czki radiologii? bo radiolodzy to też lekarze
      • Gość: Jonek Re: radiolożki? IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:41
        a co to sa techniczki? w słowniku tego nie znalazłem.
        • Gość: qweta0 Re: radiolożki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:38
          pl.wikipedia.org/wiki/Technik_elektroradiolog
          • Gość: Jonek Re: radiolożki? IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 16:03
            Na tej stronie co podałeś także nie ma wyjasnienia słowa 'techniczki'.
    • Gość: gosc Czy feministki z GW juz podskakuja z radosci? IP: *.molgen.mpg.de 30.03.06, 13:51
      A Sroda i Czerwoni2004? To przeciez uprawnione rownouprawnienie kobiet!
      • critto Re: Czy feministki z GW juz podskakuja z radosci? 30.03.06, 16:57
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> A Sroda i Czerwoni2004? To przeciez uprawnione rownouprawnienie kobiet!

daj spokoj, tylko zupelnie nienormalne feministki (jak te w Norwegii, co chca
        przymusu wojskowego dla kobiet) chca objac kobiety wojskowym niewolnictwem.
        Wiekszosc raczej jest przeciwko przymusowi wojskowemu, tak kobiet, jak i
        mezczyzn. Rownouprawnienie to rownouprawnienie w normalnym zyciu CYWILNYM, w
        warunkach POKOJU. Zreszta nikt nie zabrania CHETNYM kobietom isc do armii --
        chca, to ich sprawa. Ale dlaczego do tego ZMUSZAC kogokolwiek?? To powinno byc
        zniesione rowniez dla mezczyzn, a NIE rozciagane na kobiety...
        O ile w ogole ten artykul nie jest primaaprilisowym zartem (do 1.IV jeszcze pare
        dni:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka