Gość: bilko Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:20 Brawo PiS! Albo rodzą i mają dzieci, albo w kamasze. Tak trzymać, popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
mroks LOL!!! 30.03.06, 09:36 "...Szczęk broni w imię boże, jeszcze jedno słowo Zapamiętaj na zawsze - pie%#ol służbę wojskową..." Pozdrawiam koleżankę:) Nie łam się, mnie też ganiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek I koniecznie zaatakujmy Nepal skoro jestesmy taka IP: *.chello.pl 30.03.06, 09:39 potega wojskowa, ze musimy powolywac dziurawe wojsko! Bedziemy mieli drugie tatry! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: I koniecznie zaatakujmy Nepal skoro jestesmy 31.03.06, 01:19 najlepiej zaatakowac USA, po czym sie poddac. Wiekszosc Polakow poprze rzad okupacyjny i WRESZCIE zapanuje rozsadek, a my bedziemy w Ameryce nie ruszajac sie z miejsca!!! Bedziemy mieli nawet wlasny Waszyngton (Warshington Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życiejakwMadrycie Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:50 Statystyczna kobieta posiada tzw. wydolność fizyczną na poziomie 70-80% statystycznego mężczyzny, że też nie wspomnę o "wadach" fizjologii i innej nieco konstrukcji mózgu (z czym wiąże się szybkość przetwarzania danych nazwijmy to przestrzennych - my widzimy ostrzej kształty, one lepiej kolory, my lepiej syntezujemy one czasem lepiej analizują). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicia Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:09 A może do łatania spadochronów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bur Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:01 a może do bur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola cichodajka Re: Czyżby do pchania karuzeli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:25 to ja też się zapiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Maciag Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.03.06, 10:01 Moja odpowiedz na pytanie w sondzie brzmi: nie, ale mezczyzni tez nie powinni, mam nadzieje ze ludzkosc wkoncu sie opamieta i dojdzie do wniosku ze wszelkie armie i wojny nie maja sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 31.03.06, 01:25 tez bym chcial, ale obawiam sie, ze to niepredko... niech zaczna od zniesienia poboru, to jest wstep do wyzwolenia Ludzkosci z okowow militaryzmu. Pozdrawiam Serdecznie, Critto Odpowiedz Link Zgłoś
jannn1 Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:04 zastanawia sie czy nie zajsc szybko w ciaze zeby nie pojsc do woja - fajne podejscie do siebie maja te panie psycholozki. I taki ktos ma niby pomagac innym?niech ta Pani idzie do woja na stale to przynajmniej nie bedzie komplikowala innym zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:27 "Kaśka obawia się jednak wizyty w komisji: - Mam świecić tyłkiem przed wąsatym 60-latkiem?" ale bzdura, przecież d..pę to się wypina tylko przed lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.polonus.com.pl 30.03.06, 10:12 my do wojska?to faceci niech zachodzą,noszą 9 miesięcy i rodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 31.03.06, 10:56 Sugerujesz, że WSZYSTKIE kobiety zachodzą w ciążę, podobnie jak WSZYSCY mężczyźni muszą przejść procedurę poboru (gwoli wyjaśnienia pobór =/= przeszkolenie wojskowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:20 No i dobrze, niech idą. Może jak więcej osób będzie miało taki kłopot, to się kretyni obudzą i zrobią armię zawodową. Prosze mi ku.. napisać w czym gorszy jest 23-letni student, który pracuje, dobrze zarabia, do wojska się nie wybiera i chce wziąć kredyt od 23-letniej studentki. No w czym? Ale oczywiście banki wiedzą lepiej...mężczyźni do 28 roku życia (nie licząc patałachów, co byli w wojsku) mają przerąbane. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:26 Jak najbardziej za rownouprawnieniem. No i tu rodzi sie niestety problem bo sa i prawa, ale sa tez obowiazki. Np. Lesbijki powinny walic do wojska drzwiami i oknami, w koncu "za mundurem panny sznurem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:23 przede wszystkim brać bezdzietne mężatki i to na rok w koszarach - chłopy się ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepiszka Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 10:34 wielka mi rzecz ! co roku setki dziewczat konczacych szkoly medyczne ida na komisje, nie tylko pielegniarki. Odkad pamietam wzywane sa ratowniczki medyczne, ortoptystki (tylko po co ?),techniczki rtg- moja wykladowczyni ma metalowa walizeczke w domku z zaopatrzeniem- zabiera ja w razie wezwania na pole walki :). osobiscie skonczylam kierunek opiekunka dziecieca i technik rtg :) jako opiekunki nie chcieli mnie,ale techniczka juz im jest potrzebna- nie dziwie sie. z checia poszlabym na takie szkolenie ale baaaardzo ciezko jest sie na nie dostac. to samo sie tyczy normalnej sluzby wojskowej. jest tak duzo chetnych dziewczat, ze nie ma dla nas miejsca. wiec... czego sie tu bac?? ja sie ciesze, mam kat A :) Odpowiedz Link Zgłoś
jannn1 Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 11:31 Rzepiszka gratuluje normalnosci!szczegolnie w necie malo jest ludzi ktorzy maja troche dystansu i realizmu w podchodzeniu do tego typu spraw, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.strong / *.strong-pc.com 30.03.06, 10:40 I co o tym myśleć??Powiedzcieć że wojsko nie dla kobiet bo są za słabe to się stado feministek znajdzie i obali tą tezę. Zastanawiam się co powiedzą te panie,które zawsze obstawiały,że "facet bez wojska to nie facet"...To teraz będzie mozna mówić "kobieta bez wojska to nie kobieta"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:06 czy to oznacza , że niedługo wybuchnie jakaś wojna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echcio Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.aster.pl 30.03.06, 11:11 swoja droga naleza sie brawa Paniom ktore sa w wojsku z wlasnej woli. Nie boja sie meskiej konkurencji. Brawa dla nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mł.starszyna Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 80.54.32.* 30.03.06, 11:22 Te wszystkie baby są tak potrzebne w wojsku jak i w policji.Każdy powinien robić to do czego ma predyspozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 193.30.41.* 30.03.06, 11:49 To chyba jakis zart. zgadzam sie z rownouprawnieniem, ale dlaczego kobiety powolywane sa dopiero po tym, jak zaczna studia, kiedy juz wiadomo, w jakim kierunku beda sie ksztalcic. Wojsko selekcjonuje sobie co lepsze kaski? W komsji powinny zasiadacw takim razie same kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pf Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: 57.66.197.* 30.03.06, 12:07 zapisalem sie na ochotnika na przeszkolenie wojskowe, trzy razy pisalem podanie zeby mnie przyjeli... oczywiscie - nic. moj sasiad poszedl ta sama droga, tylko tak zeby tylko bylo w papierach (automatyczna razerwa jezeli nie wciela do jednostki) i chcieli go na sile, rekami i nogami sie bronil ale go wzieli. ochotnik = glupek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elan Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.Red-83-37-157.dynamicIP.rima-tde.net 30.03.06, 12:26 Ochotnik to rzeczywiscie glupek, bo nie widze zadnej przyjemnosci w tym jak lecaca z trzykrotna predkoscia dzwieku brylka metalu rozwierca ci bebechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.03.06, 12:12 Mnie tylko jedno zastanawia: dlaczego armia nie jest zawodowa, tylko pełna ludzkich śmieci, wywrotowców, zboków, psychopatów... i gdzieś między tym kolorowym towarzystwem są ludzie, którzy naprawdę chcieliby być w tej armii. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 15:50 np. moj kolega jest skrajnym anarchista, tzn. nie uznaje panstwowosci i uwaza, ze panstwa sie powinno zlikwidowac. Uznaje wylacznie struktury organizacji dobrowolnych (stowarzyszen, klubow, firm). I tak go na szczescie do wojska nie biora, ale gdyby brali, to jaki pozytek mieliby z kogos, kto szukalby tylko okazji, zeby w czyms zaszkodzic czy zwyczajnie uciec?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco miec dziecko z facetem z kategorią "D", oszustem IP: *.ists.pl / 87.239.216.* 30.03.06, 12:21 wymoczkiem? gratuluję jej wyboru życiowego towarzysza, będzie szybkie planowanie rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: miec dziecko z facetem z kategorią "D", oszus 30.03.06, 16:28 Gość portalu: loco napisał(a): > wymoczkiem? gratuluję jej wyboru życiowego towarzysza, będzie szybkie planowani > e rodziny. pozwolisz, ze to ONA bedzie go oceniac, a nie jakis zawistnik? moze facet jest fajny, nie kazdy chce byc NIEWOLNIKIEM WOJSKOWYM... Niektorzy cenia swoja wolnosc, sa pacyfistami lub anarchistami i chca byc niezalezni od wojskowego prania mozgu. To nie znaczy, ze sobie nie radza w zyciu... Po prostu nie chca miec nic wspolnego z walka zbrojna. JASNE?!? W Imie Wolnosci, Critto liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:23 Kobiety rodzą dzieci, a mężczyźni idą do wojska i tyle. I wcale nie jest tak, że to nie fair, bo za mało kobiet dzieci rodzi... a przepraszam bardzo ile procent zdrowych mężczyzn idzie do wojska, a nie wymiguje się na wszystkie możliwe sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 12:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.toya.net.pl 30.03.06, 12:39 a co to będzie za nowość? ścielenie łóżka to nic dla kobiety nowego, obieranie pyrów? hihi codzienność, że ktoś się powydziera - no i czym to bedzie rozniło się od głupiego szefa w firmie? wojsko to robota codzienna kobiet tylko płatna. a kasa za wojsko też będzie niższa? Odpowiedz Link Zgłoś
pufflet W Polsce wszystko ejst załosne od A do Z 30.03.06, 12:59 Głupi ten wywiad jakiś - od tego , czy kolezanka pójddzie na tę komisję nic nie zalezy. Pojdzie i tyle, jak ida lekarki, a potem i tak ich w wojsku nie ma. A jak szanowna pani chce isć na doktoranckie to niech idzie, a nie się zastanawia - studenta ni chusteczki nie idzie ruszyć w toku studiów, choćby się 5 generałów zjechało:))))) PS. W ogóle to polskei wojsko jest kwintesencją braku myslenia. Przepisy zmeinili,ale ku.. mac, zeby kogoś o tym poinformować w Polsce, to zapomnieli . Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze 30.03.06, 13:03 "Czy kobiety powinny odbywać służbę wojskową, tak samo jak mężczyźni?" Jak zwykle nie uwzględniono jednego wariantu. A co, jeżeli uważam, że NIKT nie powinien być zmuszany do służby wojskowej; ani kobiety, ani mężczyźni?! Poza tym taki drobny problem jak komisja... Sama jestem osobą ogromnie wstydliwą, przeraża mnie sama myśl o takich sytuacjach. I naprawdę uważam, że każdy człowiek powinien mieć prawnie zagwarantowaną możliwość niewyrażenia zgody na obnażenie się. Naprawdę uważam nietykalność każdego człowieka za ważniejszą nawet od bezpieczeństwa państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolka psycholozki, radiolozki... IP: 71.194.5.* 30.03.06, 13:12 psycholozki, radiolozki...nie wiem, ale jak juz maja isc do wojska to niech to bedzie pani psycholog i pani radiolog. ach, zapomnialam...drukow z "pani" nie ma. moze ktos da rade, starym, dobrym zwyczajem spod lady zalatwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: psycholozki, radiolozki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:32 Ja byłem w wojsku i wiem, co może oznaczać pobyt w Polskim Wojsku. Chamstwo, fala, pranie mózgów kotom, zupa z trawy, szczanie i smarkanie do zupy to był tzw. Rosół. Ja bym nigdy nie pozwolił, aby mój syn poszedł do wojska polskiego. afee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Wojsko bierze warszawianki w kamasze IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:29 A szzcuka walczyła o równouprawnienie i wywalczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta0 radiolożki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:34 chyba chodzi o techników/czki radiologii? bo radiolodzy to też lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: radiolożki? IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 13:41 a co to sa techniczki? w słowniku tego nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta0 Re: radiolożki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:38 pl.wikipedia.org/wiki/Technik_elektroradiolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: radiolożki? IP: *.e-wro.net.pl 30.03.06, 16:03 Na tej stronie co podałeś także nie ma wyjasnienia słowa 'techniczki'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Czy feministki z GW juz podskakuja z radosci? IP: *.molgen.mpg.de 30.03.06, 13:51 A Sroda i Czerwoni2004? To przeciez uprawnione rownouprawnienie kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Czy feministki z GW juz podskakuja z radosci? 30.03.06, 16:57 Gość portalu: gosc napisał(a): > A Sroda i Czerwoni2004? To przeciez uprawnione rownouprawnienie kobiet! daj spokoj, tylko zupelnie nienormalne feministki (jak te w Norwegii, co chca przymusu wojskowego dla kobiet) chca objac kobiety wojskowym niewolnictwem. Wiekszosc raczej jest przeciwko przymusowi wojskowemu, tak kobiet, jak i mezczyzn. Rownouprawnienie to rownouprawnienie w normalnym zyciu CYWILNYM, w warunkach POKOJU. Zreszta nikt nie zabrania CHETNYM kobietom isc do armii -- chca, to ich sprawa. Ale dlaczego do tego ZMUSZAC kogokolwiek?? To powinno byc zniesione rowniez dla mezczyzn, a NIE rozciagane na kobiety... O ile w ogole ten artykul nie jest primaaprilisowym zartem (do 1.IV jeszcze pare dni:) Odpowiedz Link Zgłoś