Dodaj do ulubionych

John Malkovich obrońcą klubu Le Madame

30.03.06, 21:26
LeMadame, LeMalkovich, LeMadonna!
www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=show&s2=lema
Obserwuj wątek
    • Gość: d.znuts Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: 212.180.160.* 30.03.06, 23:20
      Za tydzien w ramach obrony klubu do Warszawy przyjada:

George Michael (bedzie zwiedzal toalety na Dw. Centralnym)
      Elton John (z mezem, w podrozy poslubnej)
      Michael Jackson (bedzie szukal nowego miejsca na Jacksonland)

Oj, bedzie sie dzialo!

Juz chce mi sie wymiotowac jak czytam o tym klubie.

Psie kupy, Le, etc. Czy w Wwie nie dzieje sie juz nic ciekawego?!
      • Gość: śmiech na sali No i co nawet pedał ż... z Ameryki wam nie pomógł. IP: *.chello.pl 31.03.06, 08:20
        Musicie znowu wszyscy pomieścić się na Pl. III Krzyży.
    • Gość: Anna Szczuka? IP: *.jelonki.robbo.pl 31.03.06, 02:01
      No jak jest Szczuka to już chyba cały lewicowo, lesbijski światek się najeżył.
      To taka zielona proletariuszka - żal mi, że takie osoby "pomagają".
      • Gość: olek Re: Szczuka? IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 22:41
        1. kwietnia Kazimiera Szczuka będzie gościem Radia Kampus 97,1 fm lub na
        www.radiokampus.waw.pl od 13-15.00
        Słuchajcie koniecznie :)
    • stefanwarecki GW dostaje orgazmu 31.03.06, 06:15
      Zabawne, jak się "GW" zachłystuje tą "odyseją Le Madame". Nie wiem, na czym to
      polega, ale każde lewactwo ma tendencję do nadmiernej ekspresji, podniecania
      się, ekscytowania byle czym. Byle homoseksualny klubik, gdzie zbiera się jakieś
      szemrane mętniactwo pseudointelektualne, wyrasta na symbol bohaterskiego oporu
      przeciwko faszyzmowi, tłumieniu wolności słowa i kaczyzmowi. Wkrótce do "GW"
      zostanie dodany specjalny dodatek o Le Madame, klubu własną wątłą i obwisłą
      piersią będzie bronić Helena Łuczywo, Partia Demokratyczna dokona w obronie
      klubu zbiorowego samospalenia (uff, co za ulga), a Krystian Legierski dostanie
      pomnik na dziedzińcu Agory (dziedziniec Agory - to ładne!).
      Panowie redaktorzy, przystopujcie trochę, bo śmieszni jesteście.
      • helga1970 Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane!! 31.03.06, 06:57
        Ludzie przestancie do wszystkiego mieszac polityke
        w tym strasznym miescie musza byc miejsca gdzie mozna sie schowac przed
        mialkoscie tego swiata i bylejakoscia jego mieszkancow
        dajcie ludziom stworzyc wlasna jakosc
        nie przeliczajcie wszystkiego na pieniadze
        cytuje: nie badzmy pewexami
        Warszawo obudz sie.Jak sie wam wydaje ze obcujecie z kultura bo ogladacie
        Taniec z gwiazdami to porazka. Zostaliscie zmieleni razem z calym tym syfem
        popkulturowym ktory rzadzi i odmużdża. A moze by tak spowrotem do obory?
        • a.vanworden Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! 31.03.06, 07:23
          Droga Helgo
          1. Nie "spowrotem", ale " z powrotem". To odnośnie powrotu do obory. A może
          raczej do szkoły?
          2. Uwaga, na którą odpowiadasz, dotyczyła, jak rozumiem, nadawania przez GW
          niewspółmiernego znaczenia konfliktowi wokół Le Madame w porównaniu z jego
          rzeczywistą rolą. Twoja egzaltacja ("Warszawo, obudź się") wskazuje, że ten ton
          Ci odpowiada. Twoje prawo. Dla Ciebie Le Madame może być epicentrum światowej
          kultury. Dla innych - w tym dla mnie oraz innych ludzi rozsądnych - to
          prowincjonalny gejowski klubik, a szum wokół niego jest świadectwem
          prowincjonalności "GW" oraz tej garstki dziwaków, którzy się tam zebrali.
          • helga1970 Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! 31.03.06, 08:10
            dzieki za sprostowanie mojego bledu, zawsze zapominam jak sie to pisze
            oczywiscie dla Ciebie to jest takie sobie miejsce schadzek gejow
            Ale! przeciez ci ludzie tez musza sie gdzies spotykac
            ich kultura jest czescia naszej kultury czy tego chcemy czy nie
            poza tym wiem ze nie do konca jest to klub tylko gejowski.
            Ostatnio byli u mnie goscie w srednim wieku. Byli tu sluzbowo. Oboje wykladowcy
            akademiccy i sluzbowo zostali zawiezieni wlasnie do tego klubu w ramach
            rekonesansu kulturowego. Mnie sie jednak wydaje ze wiecej uczymy sie z roznic
            kulturowych niz z kopiowania samych siebie. nie podoba mi sie ze ludzie sikaja
            po klatkach i na podworku i rozumiem sasiadow ale to ze klu L M ma osobowosc
            jest bez sprzeczne. Wiekszosc bohemy zawsze uchodzila za dziwakow.
            • Gość: vortex Krystek sam zadecydowal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:18
              Droga Helgo. Jakkolwiek dziedzictwo kulturowe LeMa jest wartoscia
              niepoliczalna, to kwoty zaleglosci i stawka czynszu juz sa. To jest jedyny
              wymierzalny argument w tej dyskusji i to o nim powinnismy rozmawiac w pierwszym
              rzedzie. Krystek wplacil PLN 10k zamiast PLN 390k. I nie akceptuje wysokosci
              czynszu.
              Krystek sam zadecydowal.
        • Gość: p_p Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:05
          helga1970 napisała:
          > odmużdża

Napisała nieodmóżdżona helga...
    • zieleniak2004 > Atak na Le Madame! Wzywamy POMOC na 10.00 ! 31.03.06, 07:57
      Przed 6.00 rano przypuszczono atak na Le Madame przy pomocy nieoznakowanych
      agentów z firmy ochroniarskiej PERFECT oraz nieumundurowanych policjantów,
      którzy siłą wtargnęli do wnętrza Galerii i Klubu. W środku znajdowało się około
      40 osób. Rozcinano łańcuchy a ludzie byli wynoszeni pojedynczo przy użyciu siły.
      Na zewnątrz klubu stoi w tej chwili kilka policyjnych radiowozów. Cały czas
      wynoszą ludzi SIŁĄ ze środka! Komornik Jacek Bogiel złamał daną obietnicę, że
      "nikogo siłą nie będzie zmuszał do opuszczenia klubu!"

"- Komornik, który wyłamuje drzwi, wchodzi przez okno, długo nie popracuje w tym
      zawodzie. Mój ojciec - też komornik - powtarzał mi, że twarz ma się jedną - mówi
      Jacek Bogiel, komornik, którego miasto zatrudniło do wyeksmitowania Le Madame.
      Sam - jak zapewnia - stara się być kulturalny, ale i konsekwentny. Czasem działa
      z zaskoczenia."

cyt za: miasta.gazeta.pl/warszawa/8,34862,3242322.html (28-03-06, 00:14)

Le MADAME prosi o posiłki!
      • Gość: p_p No nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:08
        No nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O ile to prawdziwa informacja to dobrze, że w
        końcu ktoś tę tęczowo-zielono-czarną hołotę pogonił...
      • a.vanworden Reduta Legierskiego 31.03.06, 08:21
        Kolego, nie ekscytuj się tak, bo ci dredy odpadną. Komornik ma prawo wejść z
        policją i wypałować was z tej meliny na zbitą twarz. Nikt waszych praw
        obywatelskich nie pogwałca, choćby nie wiem jak chciała o tym wszystkich
        przekonać "GW". Co więcej, w historii się nie zapiszecie jako obrońcy wolności.
        Jesteście grupką żałosnych prowincjuszy, na których nikt nie zwraca uwagi.
        Normalni ludzie czytają, jak "Wyborcza" pisze o "odysei" Le Madame i pukają się
        w czoło.
        Im bardziej się stroicie w piórka heroizmu, tym jesteście żałośniejsi i
        śmieszniejsi.
        A w ogóle napisz coś jeszcze, bo jak mi się jeszcze trochę brzuch potrzęsie ze
        śmiechu, to może w końcu schudnę. Że jak was wynoszą? Siłą? A jak mają was
        wynieść? Wylewitować czy jak?
        • d_omika Re: Reduta Legierskiego 31.03.06, 10:27
          "Jesteście grupką żałosnych prowincjuszy, na których nikt nie zwraca uwagi" -
          a.vanwordenie, rozumiem, ze napisał to człowiek, który stoi zdecydowanie na
          drugim biegunie "podziwianych swiatowców, którzy przykuwają uwag wszystkich
          (?)" czy "normalnych mieszkańców tego miasta (?)"; ciekawi mnie do jakiej grupy
          zaliczyłbyś siebie (zapewne odpowiesz, ze jestes ponad wszelkie grupy i masy);
          ciekawi mnie również, w jakich miejscach Twoja osoba (jak podkreślasz -
          rozsądna osoba) serwuje sobie kulturalne, tudzież interaktywne posiłki;
          przepraszam, nie posiłki (wszak marzysz o schudnięciu), ale chociażby
          niskaloryczne oraz karmiące Twoje ego strawy........pytam całkiem poważnie i
          liczę na poważną odpowiedź
          • a.vanworden Re: Reduta Legierskiego 31.03.06, 12:02
            Moja droga, nie o mnie jest ten wątek. Kliknij sobie na mojego nicka.
    • Gość: Andrzej Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.nll.se 31.03.06, 08:55
      Jeszcze nie przepedzili tego dziadowstwa?
    • Gość: Pedinks Sposób na niepłacenie czynszów - pederastia IP: 82.177.111.* 31.03.06, 10:22
      Sposób na niepłacenie czynszu - kopulacja doodbytnicza.
    • esmeralda_pl Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame 31.03.06, 10:56
      skoro to jest stowarzyszenie non-profit, to z czego żyje jego właściciel???
      Ja rozumiem, że stowarzyszeniu filatelistów nalicza się czynsz 7 czy 17 zł, ale
      knajpie na której ktoś zarabia? To jest zwykłe złodziejstwo...
      Skoro można eksmitować rodziny, które nie płacą czynszu, to to samo powinno się
      robic z tymi ludźmi...
      Niech pan Legierski pokaże pisma, które słał do Ratusza (bo pewnie każdy by tak
      zrobił, kto nie jest złodziejem, tylko uczciwym człowiekiem), w których prosi o
      naliczenie czynszu... Może nie ma takich pism? czyli rączki lepkie by były
    • Gość: Liberał A czy zapłacił za nich czynsz i długi? IP: *.aster.pl 31.03.06, 12:20
      Co on, ze Związku Radzieckiego? Nie wie że za lokal się płaci?
    • Gość: lammed Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 16:52
      Pana Krzysztofa Wojdaka proponuję wysłać na "dokształt". Istnieje coś takiego
      jak czynsz za bezumowne korzystanie z lokalu, a pobieranie go od użytkownika
      tego lokalu — nie będącego w świetle prawa jego najemcą — nie skutkuje nabyciem
      przez tego użytkownika praw najemcy. Takie tłumaczenie świadczy tylko o
      niekompetencji tego pana, albo o szukaniu na siłe argumentów by klub pod byle
      jakim pretekstem zamknąć.

lammed
    • Gość: felek Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 06:47
      A kto to Jonh Malkovich? Jak ich tak kocha to może zapłaci za nich 250 tyś.zł
      długu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka