zieleniak2004 30.03.06, 21:26 LeMadame, LeMalkovich, LeMadonna! www.zieloni2004.pl/portal/index.php?s1=show&s2=lema Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d.znuts Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: 212.180.160.* 30.03.06, 23:20 Za tydzien w ramach obrony klubu do Warszawy przyjada: George Michael (bedzie zwiedzal toalety na Dw. Centralnym) Elton John (z mezem, w podrozy poslubnej) Michael Jackson (bedzie szukal nowego miejsca na Jacksonland) Oj, bedzie sie dzialo! Juz chce mi sie wymiotowac jak czytam o tym klubie. Psie kupy, Le, etc. Czy w Wwie nie dzieje sie juz nic ciekawego?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech na sali No i co nawet pedał ż... z Ameryki wam nie pomógł. IP: *.chello.pl 31.03.06, 08:20 Musicie znowu wszyscy pomieścić się na Pl. III Krzyży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Szczuka? IP: *.jelonki.robbo.pl 31.03.06, 02:01 No jak jest Szczuka to już chyba cały lewicowo, lesbijski światek się najeżył. To taka zielona proletariuszka - żal mi, że takie osoby "pomagają". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Szczuka? IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 22:41 1. kwietnia Kazimiera Szczuka będzie gościem Radia Kampus 97,1 fm lub na www.radiokampus.waw.pl od 13-15.00 Słuchajcie koniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefanwarecki GW dostaje orgazmu 31.03.06, 06:15 Zabawne, jak się "GW" zachłystuje tą "odyseją Le Madame". Nie wiem, na czym to polega, ale każde lewactwo ma tendencję do nadmiernej ekspresji, podniecania się, ekscytowania byle czym. Byle homoseksualny klubik, gdzie zbiera się jakieś szemrane mętniactwo pseudointelektualne, wyrasta na symbol bohaterskiego oporu przeciwko faszyzmowi, tłumieniu wolności słowa i kaczyzmowi. Wkrótce do "GW" zostanie dodany specjalny dodatek o Le Madame, klubu własną wątłą i obwisłą piersią będzie bronić Helena Łuczywo, Partia Demokratyczna dokona w obronie klubu zbiorowego samospalenia (uff, co za ulga), a Krystian Legierski dostanie pomnik na dziedzińcu Agory (dziedziniec Agory - to ładne!). Panowie redaktorzy, przystopujcie trochę, bo śmieszni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
helga1970 Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane!! 31.03.06, 06:57 Ludzie przestancie do wszystkiego mieszac polityke w tym strasznym miescie musza byc miejsca gdzie mozna sie schowac przed mialkoscie tego swiata i bylejakoscia jego mieszkancow dajcie ludziom stworzyc wlasna jakosc nie przeliczajcie wszystkiego na pieniadze cytuje: nie badzmy pewexami Warszawo obudz sie.Jak sie wam wydaje ze obcujecie z kultura bo ogladacie Taniec z gwiazdami to porazka. Zostaliscie zmieleni razem z calym tym syfem popkulturowym ktory rzadzi i odmużdża. A moze by tak spowrotem do obory? Odpowiedz Link Zgłoś
a.vanworden Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! 31.03.06, 07:23 Droga Helgo 1. Nie "spowrotem", ale " z powrotem". To odnośnie powrotu do obory. A może raczej do szkoły? 2. Uwaga, na którą odpowiadasz, dotyczyła, jak rozumiem, nadawania przez GW niewspółmiernego znaczenia konfliktowi wokół Le Madame w porównaniu z jego rzeczywistą rolą. Twoja egzaltacja ("Warszawo, obudź się") wskazuje, że ten ton Ci odpowiada. Twoje prawo. Dla Ciebie Le Madame może być epicentrum światowej kultury. Dla innych - w tym dla mnie oraz innych ludzi rozsądnych - to prowincjonalny gejowski klubik, a szum wokół niego jest świadectwem prowincjonalności "GW" oraz tej garstki dziwaków, którzy się tam zebrali. Odpowiedz Link Zgłoś
helga1970 Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! 31.03.06, 08:10 dzieki za sprostowanie mojego bledu, zawsze zapominam jak sie to pisze oczywiscie dla Ciebie to jest takie sobie miejsce schadzek gejow Ale! przeciez ci ludzie tez musza sie gdzies spotykac ich kultura jest czescia naszej kultury czy tego chcemy czy nie poza tym wiem ze nie do konca jest to klub tylko gejowski. Ostatnio byli u mnie goscie w srednim wieku. Byli tu sluzbowo. Oboje wykladowcy akademiccy i sluzbowo zostali zawiezieni wlasnie do tego klubu w ramach rekonesansu kulturowego. Mnie sie jednak wydaje ze wiecej uczymy sie z roznic kulturowych niz z kopiowania samych siebie. nie podoba mi sie ze ludzie sikaja po klatkach i na podworku i rozumiem sasiadow ale to ze klu L M ma osobowosc jest bez sprzeczne. Wiekszosc bohemy zawsze uchodzila za dziwakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Krystek sam zadecydowal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:18 Droga Helgo. Jakkolwiek dziedzictwo kulturowe LeMa jest wartoscia niepoliczalna, to kwoty zaleglosci i stawka czynszu juz sa. To jest jedyny wymierzalny argument w tej dyskusji i to o nim powinnismy rozmawiac w pierwszym rzedzie. Krystek wplacil PLN 10k zamiast PLN 390k. I nie akceptuje wysokosci czynszu. Krystek sam zadecydowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p Re:widze ze nie tylko na chodnikach jest nasrane! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:05 helga1970 napisała: > odmużdża Napisała nieodmóżdżona helga... Odpowiedz Link Zgłoś
zieleniak2004 > Atak na Le Madame! Wzywamy POMOC na 10.00 ! 31.03.06, 07:57 Przed 6.00 rano przypuszczono atak na Le Madame przy pomocy nieoznakowanych agentów z firmy ochroniarskiej PERFECT oraz nieumundurowanych policjantów, którzy siłą wtargnęli do wnętrza Galerii i Klubu. W środku znajdowało się około 40 osób. Rozcinano łańcuchy a ludzie byli wynoszeni pojedynczo przy użyciu siły. Na zewnątrz klubu stoi w tej chwili kilka policyjnych radiowozów. Cały czas wynoszą ludzi SIŁĄ ze środka! Komornik Jacek Bogiel złamał daną obietnicę, że "nikogo siłą nie będzie zmuszał do opuszczenia klubu!" "- Komornik, który wyłamuje drzwi, wchodzi przez okno, długo nie popracuje w tym zawodzie. Mój ojciec - też komornik - powtarzał mi, że twarz ma się jedną - mówi Jacek Bogiel, komornik, którego miasto zatrudniło do wyeksmitowania Le Madame. Sam - jak zapewnia - stara się być kulturalny, ale i konsekwentny. Czasem działa z zaskoczenia." cyt za: miasta.gazeta.pl/warszawa/8,34862,3242322.html (28-03-06, 00:14) Le MADAME prosi o posiłki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p No nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:08 No nareszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O ile to prawdziwa informacja to dobrze, że w końcu ktoś tę tęczowo-zielono-czarną hołotę pogonił... Odpowiedz Link Zgłoś
a.vanworden Reduta Legierskiego 31.03.06, 08:21 Kolego, nie ekscytuj się tak, bo ci dredy odpadną. Komornik ma prawo wejść z policją i wypałować was z tej meliny na zbitą twarz. Nikt waszych praw obywatelskich nie pogwałca, choćby nie wiem jak chciała o tym wszystkich przekonać "GW". Co więcej, w historii się nie zapiszecie jako obrońcy wolności. Jesteście grupką żałosnych prowincjuszy, na których nikt nie zwraca uwagi. Normalni ludzie czytają, jak "Wyborcza" pisze o "odysei" Le Madame i pukają się w czoło. Im bardziej się stroicie w piórka heroizmu, tym jesteście żałośniejsi i śmieszniejsi. A w ogóle napisz coś jeszcze, bo jak mi się jeszcze trochę brzuch potrzęsie ze śmiechu, to może w końcu schudnę. Że jak was wynoszą? Siłą? A jak mają was wynieść? Wylewitować czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
d_omika Re: Reduta Legierskiego 31.03.06, 10:27 "Jesteście grupką żałosnych prowincjuszy, na których nikt nie zwraca uwagi" - a.vanwordenie, rozumiem, ze napisał to człowiek, który stoi zdecydowanie na drugim biegunie "podziwianych swiatowców, którzy przykuwają uwag wszystkich (?)" czy "normalnych mieszkańców tego miasta (?)"; ciekawi mnie do jakiej grupy zaliczyłbyś siebie (zapewne odpowiesz, ze jestes ponad wszelkie grupy i masy); ciekawi mnie również, w jakich miejscach Twoja osoba (jak podkreślasz - rozsądna osoba) serwuje sobie kulturalne, tudzież interaktywne posiłki; przepraszam, nie posiłki (wszak marzysz o schudnięciu), ale chociażby niskaloryczne oraz karmiące Twoje ego strawy........pytam całkiem poważnie i liczę na poważną odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
a.vanworden Re: Reduta Legierskiego 31.03.06, 12:02 Moja droga, nie o mnie jest ten wątek. Kliknij sobie na mojego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.nll.se 31.03.06, 08:55 Jeszcze nie przepedzili tego dziadowstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedinks Sposób na niepłacenie czynszów - pederastia IP: 82.177.111.* 31.03.06, 10:22 Sposób na niepłacenie czynszu - kopulacja doodbytnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame 31.03.06, 10:56 skoro to jest stowarzyszenie non-profit, to z czego żyje jego właściciel??? Ja rozumiem, że stowarzyszeniu filatelistów nalicza się czynsz 7 czy 17 zł, ale knajpie na której ktoś zarabia? To jest zwykłe złodziejstwo... Skoro można eksmitować rodziny, które nie płacą czynszu, to to samo powinno się robic z tymi ludźmi... Niech pan Legierski pokaże pisma, które słał do Ratusza (bo pewnie każdy by tak zrobił, kto nie jest złodziejem, tylko uczciwym człowiekiem), w których prosi o naliczenie czynszu... Może nie ma takich pism? czyli rączki lepkie by były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał A czy zapłacił za nich czynsz i długi? IP: *.aster.pl 31.03.06, 12:20 Co on, ze Związku Radzieckiego? Nie wie że za lokal się płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lammed Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 16:52 Pana Krzysztofa Wojdaka proponuję wysłać na "dokształt". Istnieje coś takiego jak czynsz za bezumowne korzystanie z lokalu, a pobieranie go od użytkownika tego lokalu — nie będącego w świetle prawa jego najemcą — nie skutkuje nabyciem przez tego użytkownika praw najemcy. Takie tłumaczenie świadczy tylko o niekompetencji tego pana, albo o szukaniu na siłe argumentów by klub pod byle jakim pretekstem zamknąć. lammed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: John Malkovich obrońcą klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 06:47 A kto to Jonh Malkovich? Jak ich tak kocha to może zapłaci za nich 250 tyś.zł długu. Odpowiedz Link Zgłoś