Dodaj do ulubionych

Urna od Arkadiusa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:19
projektant mody .jakie piekne buciki projektowal
Obserwuj wątek
    • Gość: babsztyl Re: Urna od Arkadiusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:23
      Arkadius, Minge... kicz do kwadratu, w medialnym opakowaniu. I to zadęcie!
      • sunrexik3 Re: Urna od Arkadiusa 10.10.05, 11:46
        Gość portalu: babsztyl napisał(a):

> Arkadius, Minge... kicz do kwadratu, w medialnym opakowaniu. I to zadęcie!

jak tylko ktoś osiągnie sukces i nie kaja się i nie podlizuje się masom to od
        razu zadęcie i od razu kicz, ale darmowy karnecik na zakupy daj Boże- nie????
        • typson Re: Urna od Arkadiusa 10.10.05, 12:03
          o jakim sukcesie mowisz? O tych fikcyjnych sklepach NY, co to podobno bily sie
          o ciuchy arkadiusa? A moze miara sukcesu jest wystapienie w reklamie batonów?
          Opanuj sie
          • Gość: darek Re: Urna od Arkadiusa IP: *.home.cgocable.net 10.10.05, 19:13
            • Gość: Adam Re: Urna od Arkadiusa IP: 85.101.60.* 11.10.05, 17:54
              Tak mi sie coz zdaje, ze Marcholt i Biedronka to jedna i ta sama osoba. Skad
              tyle wie o Arkadiusie? Bo to ON sam!!!
          • Gość: darek Re: Urna od Arkadiusa IP: *.home.cgocable.net 10.10.05, 19:19
            mieszkam na tzw zachodzie i nikt nie slyszal tutaj o takim "slynnym projektancie
            mody" imieniem Arkadius, o pani Minge tez nie. To tylko polska prasa rozdmuchuje
            byle jaka notatke gdzies tam .... A propos Arkadiusa, to w momencie kiedy on byl
            niby taki slynny w Londynie, kolega studiowal w tej szkole "dizajnerskiej",
            gdzie wszyscy studiuja (Stella mcCartney miedzy innymi) i pierwsze co uslyszal o
            Arkadiusu, to ode mnie.... A przeciez niby caly Londyn wstrzymal wtedy oddech,
            bo Arkadius go podbil :)
            Ja za tym, zeby Polacy robili kariere, ale bez przesady, polska prasa
            natychmiast robi wlasnie to "zadecie", nie Arkadius to robi, ani pani Minge...
            • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 21:29
              Zajrzyj sobie ondyńczyku z Koziej Wólki.

www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=1247
              www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=1015
              www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=361
              • Gość: woj Re: Urna od Arkadiusa IP: *.publicis.pl / 157.25.204.* 11.10.05, 11:45
                bardzo klasyczne to kreacje arka...
      • Gość: lilu Re: Urna od Arkadiusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:54
        taaa zgadzam sie normalnie kiczowicho. za darmo bym nie kciala. Takie to ja tez
        umiem, popruje se gacie, ponczochy przyszyje do rekawiczek, obyspie sie od stop
        do glow brokatem, jezscze klamerki z tylu glowy co by mi naciagnelo skore z
        twarzy i juz jestem polaczeniem stylu minge i arkadiusa. hehe, zadna to
        filozofia.
    • Gość: leon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Ania Arkadius? To ten co uszył nowe szaty cesarzowi? IP: *.chello.pl 10.10.05, 10:48
      • wanadoo Nie ,to ten co dogorywa na AIDS 10.10.05, 20:32
        j
    • Gość: he? Re: Urna od Arkadiusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:11
      Przecież ten facet jest skończony. Tylko kompletni wieśniacy jeszcze się nim podniecają.
      • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 21:33
        Wieśniacy i jeszcze może kilka osób z "Vogue", "International Herald Tribune"
        i "Times'a".

www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=361
        www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=1015
        www.vogue.co.uk/shows/photos/Default.aspx?ShowID=1247
        • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 21:58
          A przepraszam bardzo, gdzie mozna sie pojawic z golymi cyckami i pomalowanymi
          kreskami na torsie ?
          A tak poza tym, to juz bylo. Powielac kazdy potrafi !
          • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 22:05
            Najlepiej w Pcimiu Dolnym.
            • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:09
              The Time tam tez zaglada ???
              • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 22:25
                Przykro mi nie, zgnijesz tam sama.
                • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:27
                  Drogie dziecko mam nadzieje, ze z wiekiem zmadrzejesz. Szczerze ci tego zycze!!!
                  • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:29
                    Ach, pochwal sie, ile laszkow Arkadiusa jest w twojej garderobie ?
                    • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 22:36
                      Nie mam żadnych. Ale co to ma do rzeczy?
                      • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:43
                        Ale dlaczego nie nosisz ciuchow Arkadiusa ?
                  • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 22:38
                    A ja Ci życzę, że wyparuje z Ciebie choć trochę żółci, jaką w sobie nosisz :)
                    • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:43
                      Zolci? Ale dlaczego uwazasz, ze powinnam zachwycac sie tym, co mi sie nie
                      podoba ? Dlaczego uwazasz, ze Ty masz racje ? Nawet nie masz wlasnego zdania,
                      tylko podpiersaz sie czasopismem. Uwazasz, ze to wystarczajacy autorytet ?
                      Ja pisze to, co czuje. Dla mnie poszarpane dzinsy nie sa godne uwagi, poniewaz
                      wygladaja co najmniej niechlujnie. A jeszcze placic za nie 4 tysiace ? Wybacz,
                      to juz bylby brak przyzwoitosci. Dlaczego ? Dlatego, ze jakis facet z Parczewa
                      ( wlasciwie to jak Pcim Dolny) uznal sie za artyste ?
                      Tak kpisz z prowincji, a twoj idol wlasnie z niej pochodzi. Zaprzeczasz sam
                      sobie !!!
                      • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 10.10.05, 23:37
                        1. Nie każę Ci się czymkolwiek zachwycać.
                        2. Linki do Vogue'a i Timesa zamieściłem, aby Tobie i innym uzmysłowić, że
                        wasze uwagi dotyczące rzekomego braku zainteresowania Arkadiusem i jego
                        twórczością Poza Polską są nieprawdziwe.
                        3. Czy to się komuś podoba, czy nie Vogue jest wyrocznia w sprawach mody.
                        Opinii tego magazynu boją się nawet projektanci z ugruntowana pozycją. Nie
                        wiem, czy to dobrze, czy źle ale tak jest.
                        4. Gdybyś zainteresowała się bliżej dziłalnością Arkadiusa, dowiedziałabys się,
                        że zaprojektował on znacznie więcej niż "poszarpane dzinsy".
                        5. Przykro mi, że nie stać Cię za ubrania za 4 tys. zł. Mnie też nie stać, ale
                        to nie powód aby uznawać je za gorsze.
                        6. Arkadius nie "uznał się" za artystę. Jest artystą dziłając w obszarze sztuki
                        i wystawiając w galeriach, np. V&A (Victoria and Albert Museum dla wyjasnienia).
                        7. Nie kpię z prowincji. Kpię z prowincjonalnego kołtuństwa.
                        • Gość: mamoniowa Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 23:48
                          A twoim zdaniem koltunem jest ten, kto sie nie zachwycil trendem Arkadiusa ?
                          POdstawowa zasada, o gustach sie nie dyskutuje. Po prostu tzreba uszanowac
                          zapatrywania innych, a nie znizac sie do poziomu rynsztoka i uzywac slow
                          uznawanych za obrazliwe.
                          Uznales, ze jestes durna i mam gnic na prowincji....Mysle, ze to nie sa slowa
                          zaczerpniete z wielkiego swiata. Time czy Vogue chyba w ten sposob nie
                          przekonuje do tego, ze ma racje w sprawach mody ?
                          Mnie akurat nie jest przykro, ze nie mam w szafie strzepow spodni.
                          Najwidoczniej nie znam sie na modzie, ale moze ty mi podpowiesz gdzie
                          ewentualnie mzona zaszpanowac takich fatalaszkiem ?
                          • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 11.10.05, 00:01
                            1. Moim zdaniem kołtunem jest ktoś, kto z pozycji laika wymądrza się o
                            rzeczach, o których nie ma pojęcia i do tego uważa, że tak mysli cały świat.
                            2. Gdzie wyczytałaś tę "podstawową zasadę"? Bo chyba nie Tatarkiewicza.
                            Istnieją gusta leprze i gorsze. Franciszek Żmurko nigdy nie będzie Michałem
                            Aniołem. Na szczęście!
                            3. Przepraszam, ponisło mnie. Nie jesteś durna. Może niedouczona.
                            4. Powtórzę jeszcze raz. Nie namawiam nikogo do ubierania się u Arkadiusa.
                            Chodzi mi tylko abyście przestali wyładowywać na nim swoje frustracje. Czy się
                            to komus podoba, czy nie on naprawdę robi karierę.
                            5. Dlaczego nie czepiasz się Alexandra McQueena, czy Johna Galliano?
                            6. Jeżeli ubierasz się dla "szpanowania" to współczuję.
                            • Gość: Marchołt Re: Urna od Arkadiusa IP: 80.51.224.* 11.10.05, 00:03
                              Sorry za ortografię. Dysleksja nie wybiera ;)
    • Gość: fpx Ten cały Arkadius to jedna wielka ściema ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:24
      Ja też jestem znanym dyktatorem mody a nazywam się Piotrus ! Jeden wielki kicz
      i tyle !
      • Gość: Witoldus Re: Ten cały Arkadius to jedna wielka ściema ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:19
        Ja natomiast jestem Witoldus, ale nie zbankrutowałem (jezcze) ;-)
    • Gość: drab A kto to taki ten Arkadius? IP: 212.160.134.* 10.10.05, 12:32
    • Gość: Bajbus To już tego sklepu nie ma? Dziwne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:45
      • Gość: biedronka14 Polak Polakowi wilkiem! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 13:49
        Polacy, jestescie zawistni, ale co kraj to obyczaj. Zamiast dopingowac swojemu ktory probuje swoich sil na skali miedzynarodowej wyraznie podkreslajac swoje korzenie chcecie go zedrzec. Jestescie parszywi, wstyd mi za was. Ta, dalej skladajcie holdy antycznej Skladowskiej i Chopenowi ktorzy i tak przez Farncuzow sa uwazani za swoich!. Miernota, drobnomieszczanstwo, zawisc i zakompleksienie kieruje tym krajem i jego ludzmi.
        • Gość: Salem Re: Polak Polakowi wilkiem! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:53
          Co ty pieprzysz??? O jakim sukcesie mówimy??? Arkadiusa nie znają poza Polską,
          te jego śmieszne łachy były tylko w polskiej śmieciowo-bulwarowej prasie.
          Podobnie jak wspaniała Minge. Nie ma to nic wspólnego z zawiścią. Nie zamierzam
          się spuszczać nad twórczością jakiegoś pionka tylko dlatego, że kolorowe pisemka
          dla sprzątaczek kreują jakiś wieśmaków na gwiazdy.
        • Gość: he Re: Polak Polakowi wilkiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:06
          Sorki, ale drobnomieszczaństwo to się właśnie podniecało mistrzem kiczu Arkadiusem.
        • Gość: ... Re: Polak Polakowi wilkiem! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 21:35
          Zgadzam sie z Biedronka, przynajmniej facet mial odwage probowac. Czy wy
          naprawde myslicie, ze tylko na zachodzie jest cacy? Przeciez tutaj (mieszkam
          poza Polska)tak samo jest blichtr i kicz, ktory sie sprzedaje i tylko czasem
          cos godnego uwagi - wystarczy sie troche przyjrzec mechanizmom rynkowym. Nie
          mowie, ze Arkadjus (?) jest akurat TYM ale czemu mu niepotrzebnie podcinac
          skrzydla, niech probuje i przeciera szlaki innym. No i czy ktos musi odrazu byc
          znany na zachodzie zeby byc dobrym, bo co, tam ludzie wiedza lepiej czy maja
          lepszy gust niz my?
    • Gość: pat <a href="http://www.arkadius.com/arkadius.html" target="_blank" IP: *.aan.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:51
    • Gość: lilu a są trumny od Arkadiusa??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:52
    • Gość: jaca Kto to jest Arkadiusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:20
      A kto to jest ten pan Arkadiusz, bo nazwiska nie podano...
    • Gość: aaaaaaaa RAVEL'A POŁOŻYŁ IP: *.crowley.pl 10.10.05, 14:26
      I jak pięknie rozłożył firmę odzieżową,
      • minijack Oto dlaczego Pan Arkadius mnie denerwuje... 10.10.05, 14:48
        W Polsce mieszka wielu ludzi, którzy pomimo tego, że ciężko pracują ledwo mogą zarobić na chleb. Większość społeczeństwa jeśli już osiąga sukcjes zawdzięcza to swej ciężkiej pacy (zazwyczaj wieloletniej). A Pan Arek? To mógłby być ktokolwiek z szarego tłumu - taki pan Kowalski, który siedząc sobie na sofie i oglądając "Kiepskich" wpadł nagle na pomysł, że zostanie projektantem mody. W tym momencie wkracza plaga naszych czasów: "pesudosztuka". Zielone kalesony, sweter z owczej wełny, futro z lisa i dwie rękawiczki (błękitna i różowa) - sztuka! Sztuka!! SZTUKA ! ! ! Oto co oferuje na tzw. moda. Byle kret*** może twierdzić, że TO JEST TO, ale jaka jest prawda? Zresztą nikomu nie narzucam zmiany swojego stosunku do tego pana, ale proszę też, żeby ktoś nie wymagał tego ode mnie. (może ja po prostu mody nie rozumiem)
        • Gość: biedrona14 Re: Oto dlaczego Pan Arkadius mnie denerwuje... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 15:21
          Tak, bo 'sztuka' nie jest w zasiegu pienieznym ani potrzebie rozwijania sie dla takiego przykladnego Kowalskiego ktory ledwo wiaze koniec z koncem. A taka jest niestety demografia ekonomiczna Polski i Pan Arek sie nie przyjal.
          • wanadoo [...] 10.10.05, 20:31
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: biedrona14 Re: Urna od Arkadiusa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 15:10
      dalej upieram sie przy swoim: facet ma talent, tupet i zaciecie inaczej nie wyrwalby sie z polski w '94 do U.K. po to aby projektowac. Uwazasz ze zaraz po skonczeniu komuny moglby zdzialac cudenka w naszym pieknym kraju. Polacy to cynicy a jego kawalki to w wiekszosci czysta awangarda, prowokacja, nie dla cynikow grajacych pod publiczke. Tutaj w tym wyjalowionym, zakompleksionym kraju ktos pierdnie, rzuci haslem: Arkadius bee bo inny i wszyscy klaszcza pod linijke bo tak wypada, ze stachu, bo przeciesz to skandal byc odmiennym niz ta cala szara masa. Nie musisz spuszczac sie na tego goscia jedynie dlatego ze jest Polakiem, wystarczy abys wskoczyl na google, zrobil maly research na jego temat i ocenil sam dla siebie jego postepy. Postepy istnieja i to duze biorac pod uwage ze chlopak skonczyl szkole dopiero 4 lata temu. Pokaz mi innego naszego ktory w tak krotkim czasie osiagnal polowe tego co on i mial taki tupet i za to daje mu kredyt ze jest nasz!
      • minijack Re: Urna od Arkadiusa 10.10.05, 15:49
        "facet ma talent"

- to rzecz gustu (jak dla mnie nie ma)

"...tupet..."

- to zaleta?

"i zacięcie inaczej nie wyrwalby sie z polski w '94 do U.K. po to aby projektowac."

- może miał szczęście...

"Polacy to cynicy a jego kawalki to w wiekszosci czysta awangarda, prowokacja, nie dla cynikow grajacych pod publiczke. Tutaj w tym wyjalowionym, zakompleksionym kraju ktos pierdnie, rzuci haslem: Arkadius bee bo inny i wszyscy klaszcza pod linijke bo tak wypada, ze stachu, bo przeciesz to skandal byc odmiennym niz ta cala szara masa."

Więc to jest doby sposób aby zarabiać kupę szmalu. Mogę za przeproszeniem "zrobić kupę" do słoika, dodać pasy do zębów i macie! Cóż to za "awangarda", cóż za "prowokacja"! Czy nie jestem "artystą"? Geniuszem? Kochaj, żyć, zabij, stłucz....

Ja nie oceniam tego człowieka - nie mówię, że jest zły, brzydki, głupi... ale nie uważam, aby mądre było obieranie go swoim guru tylko dlatego, że wyróżnia się z ogółu poprzez projektowanie tych szmatek. Cóż to za odwaga? Paradne! Dla mnie to co reprezentuje sobą ten człowiek to po prostu dobry sposób na biznes. Tak… jestem odtrącany, niezrozumiany… ALE NIE PODDAM SIĘ ! ! ! PRĘDZEJ ZGINE ! I dzięki takim właśnie mętnym hasłom ludzie stają się omamieni. „Tak, on się nie boi… ON mówi prawdę… Zrzućmy łańcuchy!”
        Ilu już mieliśmy golasów z gołymi czterema literami paradującymi po muzeach, czy innych wariatów? Czy oni nie byli odważni? Nie wyróżniali się? Nie pragnęli pokazać, że nie są tacy jak reszta? Pragnęli tego jak niczego innego na świecie i mam obawy, że z Arkiem jest podobnie: fiołkowo-zielony beret sprzed 60lat, podkolanówki… i na miasto! „Widzicie? Nic a nic mnie nie obchodzicie! Słyszycie? Hej?? Mam w nosie was, wasze zasady, moralność… wszystko! wszystko, wszystko, wszystkich.. patrzcie!! ! ! ! ! ! ! ! Jestem inny” Mnie to nie przekonuje…

Pamiętaj, że inny nie znaczy „lepszy”.

„Nie musisz spuszczac sie na tego goscia”

Bynajmniej nie mam zamiaru…
      • minijack PS: 10.10.05, 15:54
        biedrona14 napisała: "Ta, dalej skladajcie holdy antycznej Skladowskiej i Chopenowi ktorzy i tak przez Farncuzow sa uwazani za swoich!"

No cóż... Jeśli już nie wolno mi być dumnym, że Chopin był Polakiem i teraz mam "chwalić się" ekhem... "Arkadiusem" to znaczy, że kraj ten już upadł...
        • Gość: buhaha Re: PS: IP: *.autocom.pl 10.10.05, 16:15
          ...ten kolo to niezły leszcz nie tak dawno temu chciał sprzedawać w Polsce kawałki drutu z zadymionym szkiełkiem jako okulary przeciwsłoneczne za 2 tys złotych takie dziadostwo które szyje i produkuje to sobie może wsadzić myśli że jak strzeli ceną to wszyscy sie na to rzucimy koleś jest żałosny...
          • Gość: Marchołt Re: PS: IP: 80.51.224.* 10.10.05, 21:43
            No popatrz, a The Times poleca jego okulary.

driving.timesonline.co.uk/article/0,,22750-1695461,00.html
            Hmm... ale wieśniaki z tych Brytyjczyków, nie?
            • Gość: mamoniowa Re: PS: IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:04
              A jak The Time napisze, ze Camilla Parker Bowles jest wyjatkowo piekna kobieta,
              to tez uwierzysz ?
              • Gość: Marchołt Re: PS: IP: 80.51.224.* 10.10.05, 22:07
                Rzecz w tym, że o Tobie The Times nie napisze nawet, że jesteś wyjątkowo durna.
                • Gość: mamoniowa Re: PS: IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:09
                  A o tobie ile razy juz napisal ?
        • Gość: Biedrona14 Re: PS: IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.05, 16:49
          Ale dlaczego? wcale nie upadl, moim zdaniem rozwijalby sie z dala od standardowych linii tego co jest akceptowane przez lekko szowinistyczny ogol jakim jest Polska. Co w tym chlopaku jest i jego projektach ze tylu pala do niego jadem? Tak, sa inne, nie na kazdego gust, to co ja lubie, nie musisz lubic ty, przez to przeciez nie stajesz sie moim wrogiem. Moge nie akceptowac/nie rozumiec Twoich lub kogos innego pogladow, ale nie bylby to powod jezdzenia po was jak po lysej kobyle. Zwiezle i krotko oceniam ze nie jest to moj rodzaj cherbaty i odchodze.
          Jest roznica miedzy 'narobieniem w sloik' i nazwaniem tego sztuka a faktyczna praca nad rozwinienciem jakiegos pomyslu poczynajc od szkicow, ekperymentowania, koncowego produktu. To co on reprezentuje nie jest zwyklym wypadkiem w ubikacji. Za sama prace nalezny jest mu szacunek.

Nie, Pan Arek bynajmniej nie jest zadnym guru i tymbardziej nie skladam mu holdow, ale u mnie jako u Polki ma plusy za pomysl, tupet, ambicje i chec dzialania czego w tym kraju jest malo.

Ps: no i co z tego ze chodzi w podkalanowkach, ma prawo, jest artysta.

jego strona: www.arkadius.com/arkadius.html
          • Gość: Anuua Re: PS: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 17:52
            artysta, taaaa...

Mimo, ze w czasach działalności sklepu, w okolicach Pięknej i Mokotowskiej
            bywałam dość często to jakoś zawsze udało mi się go ominąc (choć nie ukrywam,
            co jakiś czas napawał mnie ku temu dziką ochotą, czasem miałam chęć wejść i się
            pośmiać) :)

Pamiętam, że po głośnym zamknięciu butiku o Arkadiusie ucichło. Jakiś czas
            później podpisał on kontrakt na 1 kolekcję (z możliwością przedłużenia) z
            Ravelem. Niestety, to również nie był strzał w dziesiątkę (tu już pozwoliłam
            sobie do sklepu zajrzeć i oniemiałam - jeśli panienka Biedronka czy inne wyżej
            podpisane nastoletnie obrończynie "artysty" sądzą, że wskrzeszenie dawno
            pochowanego pomysłu Warhola jest czymś niebanalnym czy oryginalnym, i że za to
            powinniśmy oddawać należytą cześć pomysłodawcy to wyrażam sprzeciw). Szczerze
            mówiąc ta Ravelowa kolekcja jest wręcz niesmaczna, i tak jak za regularne
            kolekcje, które pozostawiają i tak wiele do życzenia, nic do Arkadiusa nie mam
            (w końcu to nie projektant pokroju Lanvin'a czy Jacobsa, ale projektant
            awangardowy i może jako sukienkę zszywać 3 paski materiału na krzyż,a i tak
            będzie dla kilku wysublimowanych dziewczynek symbolem dobrego smaku i
            niezależności) to ta mnie do niego zraża.
            I co to są "standardowe linie tego co jest akceptowane przez lekko
            szowinistyczny ogół jakim jest Polska"? Zamiast zajmować się panem Arkadiusem
            czy też innym cudakiem zajrzyj czasem na lekcje.

• Gość: 1235 Re: Urna od Arkadiusa IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 10.10.05, 17:42
      chyba od arkadiusza ?
      • Gość: Anuua Re: Urna od Arkadiusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 17:55
        Poza tym ten kretyn wstydzi się chyba dodać na stronę info o kolekcjach
        pokazywanych w Polsce :/
        A jego okulary ciągle zalegają m.in. w optyku na Kredytowej
    • Gość: Ela Alez on szkaradny! IP: *.sil.univ / *.univ-nantes.fr 10.10.05, 18:30
      Powinien sobie zaprojektowac worek na glowe
      • Gość: henio do wszystkich , ktorzy maja lepsze pomysly IP: *.it-net.pl 10.10.05, 19:17
        stworzcie wasze kolekcje , przekonajcie masy, zgarniajacie kase i przestancie
        pier...na forum
        • wanadoo pomysly dezajnerskie ,pedalskie,cioty won 10.10.05, 20:39
          b
        • mat56 zgadza sie!!! 10.10.05, 21:22
          Ale uwazaj - zaraz cie to polskie talatajstwo zmiesza z gownem, mowiaz ze
          Arkadius to ciota itd...
          Na temat tego co sie nosi na poslkiej ulicy nie ma nawet ci sie wypowiadac,
          banda smierdzieli i brudasow w przyapdkowych ciuchach, cuchnace panienki i
          ostrzyzeni na zero gosciowie, bez zadnego gustu w tanich i zenujacych
          ubrankach, nie majacych Z A D N E G O pojecia o tym co sie nosi. Zenujace
          kurteczki, buty itd...
          Arkadius zadnym totalnei znanym desigerem nie jest,ale pamietaj przecietny,
          polski chamie i gnoju - proponuje sto razy lepsze ciuchy niz ty kiedykowliek
          miales na sobie. Ty lajzo, ty bezguscie!!!
          • Gość: mamoniowa Re: zgadza sie!!! IP: *.internet.v.pl 10.10.05, 22:08
            a powiedz ile masz w szafie lachow od Arkadiusa????
          • dorsai68 Re: zgadza sie!!! 10.10.05, 23:16
            Na modzie to ty może i się znasz, ale język masz dresiarza.
            • Gość: realista Re: zgadza sie!!! IP: *.autocom.pl 11.10.05, 02:18
              Koleś wyluzuj jak ktoś chodzi normalnie ubrany to niby co ??? jest gorszy??? Ty pewnie nosisz ciuszki od znanych projektantów masz okulary od Arkadiusa za 2 tys??? No i właśnie to zdradza twoje niskie poczucie wartości. Noszenie drogich ciuszków takich a nie innych bo tak np Arkadius sobie beknął to zwykły snobizm. To tylko sztuczne tworzenie elit (coś tak jak tworzenie specjalnych zaproszeń do klubów i selekcja). Naszczęście są tacy którzy chociaż ich stać i tak nie kupią zwykłego badziewia, podartych dżinsów tylko dlatego żeby mieć naklejke Arkadius, Dior czy Kalvin Klein. Ja mam w dupie projektantów i mode ubieram sie tak jak lubie i byle by wygodnie a to że ktoś ma niskie poczucie wartości to jego problem Żal mi tu niektórych bo wydaje im sie że jak ktoś trafił do jakiegoś niby znanego pisma to już jest miara sukcesu tak ?? Za takie artykuły to sie słono płaci w takiej gazecie hehehe myślicie, że tam dziennikaże łażą za projektantami i starają się dostać wejściówke na pokaz ??? Nie jest dokładnie odwrotnie to sztuczny światek, zagłębie snobizmu. Pojedź do Los Angeles to sie napatrzysz na mode tak jak ja. Jak pójdziesz do butiku to ci koleś będzie wciskał jakiś ciuch "bo w nim możesz wyprowadzić psa" albo "bo w nim możesz sie pokazać w <znana knajpa>" Im już całkiem odp... jak bym nie mógł normalnie wyjść z psem czy iśc do restauracji w garniturze nie musze mieć ciuch od tego i tego projektanta.
              • Gość: m15 Re: zgadza sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:42
                masz sporo racji,tylko blagam -nie porównuj obciachowca arkadiusa z diorem lub
                kleinem
    • Gość: Tylko Wólczanka!!! Tylko Wólczanka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 22:18
      Tylko Wólczanka!!!
    • Gość: g Re: Urna od Arkadiusa IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 10.10.05, 22:52
      Nieeeee ,facet był i jest cieniutki - skończmy już dyskusję. Ciszej nad tą urną.
    • dawid88884 Arkadius Miliarderem o.Rydzyk bedzie sie ubierał 11.10.05, 00:28
      • Gość: isabar Re: Arkadius Miliarderem o.Rydzyk bedzie sie ubie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 13:45
        Jak jest taki świetny, to dlaczego jego apologeci nie podali linków do
        aktualnych kolekcji w Vogue.
        No cóż nawet ci z Vogua nabrali się przez dwa sezony.
        Pan Arkadius zapożyczył sobie nie tylko twórczość Warchola, ale miał swoje 15
        minut, jak Ultraviolet-ona była ładniejsza.
        Szkoda, że tą polskość promuje się w ten sposób, hasło dla Polski"Twórcze
        napięcie" w połączeniu brzmi jak z Gombrowicza wzięte.
        Pzdr
    • Gość: MEFIKA Re: Urna od Arkadiusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:21
      >Musimy widzieć, co się wyprawia w miejscu głosowania. Pilnować, żeby ktoś nie
      >zostawił niecnych materiałów. Dlatego postawiliśmy zwykłe boksy, z kotarą,
      >spod której widać nogi
      A SKĄD WIADOMO ŻE NIECNE MATERIALY ZOSTANĄ ZOSTAWIONE NA WYSOKOŚCI NÓG??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka