Dodaj do ulubionych

Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?!

31.03.06, 08:40
Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię.
Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują.
Obserwuj wątek
    • defor Mnie to nie dziwi 31.03.06, 09:29
      camille_pisdziarro napisał:

> Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię.
      > Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują.
      ------------------------------------------
      Mnie to nie dziwi.
      Skoro na PiS padło 10,4 % głosów wszystkich obywateli uprawnionych do
      głosowania, więc z tego wynika, że 89,6 % społeczeństwa na tę partię nie
      głosowało.
      Inaczej, na dziesięć osób, PiS otrzymało średnio głos od jednego wyborcy.
      Czy mandat wyborczy PiS jest wystarczający do sprawowania władzy ?
      Jestem pewien, że nie.
      • Gość: kixx Re: Mnie to nie dziwi IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 09:36
        Wlasnie w ostatnich wyborach udalo sie Polakom obalic jedno z wydawaloby sie
        niepodwazalnych twierdzen
        Od tamtego czasu to wlasnie nieobecni maja racje
      • margala tu jestem 31.03.06, 09:45
        Na PiS padło około 10% głosów wszystkich obywateli uprawnionych do
        głosowania [m.in. mój]. to rzeczywiście mało. Ale chciałbym przypomnieć, że
        żadna partia nie uzyskała więcej. He he.

pozdrawiaM.
        • Gość: klik Re: tu jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:52
          To też żadna partia nie ma mandatu do samodzielnego sprawowania władzy.
          A koalicji jak nie ma tak nie ma.
          PiS może sprawować władzę w jednym województwie a nie w całym kraju. Heheheeee.
          Najlepiej w Toruniu z ojcem dyrektorem.
      • a_weasley Manipulacja liczbami 31.03.06, 17:17
        Defor napisał:

> Skoro na PiS padło 10,4 % głosów wszystkich obywateli uprawnionych do
        > głosowania, więc z tego wynika, że 89,6 % społeczeństwa na tę partię nie
        > głosowało.
        > Inaczej, na dziesięć osób, PiS otrzymało średnio głos od jednego wyborcy.

Licząc Twoją metodą, dostatecznego mandatu do sprawowania władzy nie miałaby
        nawet koalicja mająca 2/3 w Sejmie, skupiająca partie, które łącznie dostały 60%
        głosów w wyborach przy frekwencji 60%, bo 60% z 60% połowy to 36%, czyli 64% na
        te partie nie głosowało.
        Ile osób poszło na wybory? Od tej liczby licz procenty.
        Jeżeli 40% (załóżmy) poszło na wybory, to 1/4 głosowało na PiS. A to, że na
        pięciu obywateli trzem to, kto będzie u władzy, wisi do tego stopnia, że się nie
        pofatygowali na wybory, niech wygra kto chce, a my będziemy mieć za złe - no to
        trudno.
      • Gość: omar1 Re: Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:20
        Zle sie czujesz? Jak ci sie nie podoba PiS to Twoja sprawa.Mnie sie podoba i
        nie zyczę sobie takich komantarzy pod adresem PiSu.
        Tyle.
        • Gość: Jaga Re: Brawo PiS IP: *.home.cgocable.net 01.04.06, 04:19
          Jeszcze jeden glupek z pisuaru.
          • a_weasley Eurokultura? 01.04.06, 12:50
            Gość portalu: Jaga napisał(a):

> Jeszcze jeden glupek z pisuaru.

Jeszcze jedna dobrze wychowana.
        • Gość: faren typowa PiSologia... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 12:38
          a ja sobie nie życzę by jakiś element z PiSu sobie nie życzył..
          jestem wolnym obywatelem w wolnym kraju a nie jakimś zmoherzałym PiSlandzie.
    • yavorius Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! 31.03.06, 09:57
      W realu? Widziałem jednego na stoisku z czasopismami, czytał "Nasz Dziennik".
      • Gość: gizmo Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:03
        Na stoisku? A na jakim sklepie?
        • Gość: to przyjedź A co chcesz się zmierzyć voglu z Cycowa? IP: *.chello.pl 31.03.06, 10:05
          na Grochów (między innymi), cycu kwadratowy.
          • Gość: PiS Rules! Jesteśmy, byliśmy, będziemy... IP: *.crowley.pl 31.03.06, 12:31
            Kto pierwszy?
            • Gość: Czas Patriotów! I wygrywamy! IP: *.crowley.pl 31.03.06, 15:04
              Tylko Prawo i Sprawiedliwość.
              • Gość: anty Re: I wygrywamy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 15:35
                Posiekać
                i
                Spalić
          • Gość: Grochów Nasz! [...] IP: *.chello.pl 01.04.06, 11:09
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: . Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:12
          Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Na stoisku? A na jakim sklepie?
          -------------------------------------
          Powinno być :
          Na stoisku ? A w jakim sklepie ?
        • yavorius Ech Gizmo, Gizmo... 31.03.06, 10:22
          Polonista się odezwał...
          • Gość: kixx Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 10:27
            dam sobie glowe uciac,ze to nie jest ten gizmo
            nasz interesuje sie tylko siatkowka i to kobieca w dodadtku
            • Gość: gizmo Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:27
              Ja się interesuje piłko nożno. Ale tylko narazie.
              • Gość: gizmo Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:28
                sjp.pwn.pl/haslo.php?id=58940
                • Gość: . Re: Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:26
                  Gość portalu: gizmo napisał(a):
                  > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=58940

No widzisz jakie to proste,
                  sam doszedłeś, a to się chwali.
                  • Gość: gizmo Re: Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:38
                    Synciu, ja sam nie dochodzę, zostawiam taką przyjemność takim osobnikom jak ty.
                    A chwalić się umiejętnością nierozumienia słowa pisanego nie musisz. To jest
                    akurat jedyna zaleta o jaką cię podejrzewałem.
                    • Gość: . Gzizno jak zwykle piszesz nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:26
                      .
                      • Gość: . Poprawka < gizmo > <gzizmo> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:28
                        .
              • Gość: . Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:29
                piłkom norznom.
    • a_weasley Każdy u siebie 31.03.06, 17:24
      A co, myślałeś, że siedzimy razem zamknięci z obawy przed... tolerancyjnymi?

Ja, tłumacz, u siebie w domu. Żona, teatrolog, właśnie wróciła. Znajomy
      absolwent SGGW w pracy, jego ojciec, operator filmowy, gdzieś w terenie.
      Teściowa, ekonomistka, w domu, przyjaciel teścia emerytowany dyrektor
      krakowskiej szkoły muzycznej i jego żona muzykolog pewnie też u siebie...

Widocznie źle szukasz.

> Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują.

Wszyscy, czyli kto? Taka elyta jak Ty z Twoim eleganckim nickiem? Albo paru
      innych równie kulturalnych i wykształconych, wymyślających równie finezyjne
      nicki i przezwiska dla tej partii, jej aktywistów i jej elektoratu i
      równocześnie plujący na chamstwo i nietolerancję, które widzicie tylko u innych?
      Zejdźcie na ziemię. Polska to nie tylko surfująca część czytelników Gazety
      Wyborczej.
      • Gość: kixx Re: Każdy u siebie IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 22:21
        i nie robi Ci sie czasem goraco ,jak widzisz gdy czlowiek na ktorego glosowales
        jedzie samochodem z flaga odwrotnie zalozona,podpisuje z zamknietymi oczami to
        co mu sie podlozy,czy nie jest w stanie wypowiedziec tego co mysli??
        Masz chlopie nerwy ,jak postronki
      • Gość: Warszawianka Re: Każdy u siebie... pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:00
        Ponieważ nikt z mojej rodziny i bliskich nie głosował na PiS, nie mam żadnego
        kontaktu z wyborcami tej partii i nie mam komu zadać kilku pytań:

1) czy wygląd braci Kaczyńskich oraz ich sposób bycia i mówienia był przy tym
        wyborze czynnikiem na "tak", czy raczej "pomimo to"?
        2) czy wyborcy PiS znali, czy nie znali przeszłości "Porozumienia Centrum",
        "wojny na górze" i "afery Telegrafu"?
        3) jeśli znali - czy zostało im to wytłumaczone tak wiarygodnie, że nie
        przeszkodziło w wyborze?
        4) czy wyborcy PiS głosowali biorąc pod uwagę planowaną koalicję z PO, czy nie
        miało to dla nich znaczenia?

A z sytuacji aktualnej:
        1) czy wyborcy PiS nadal z dokładnie tym samym przekonaniem głosowali by teraz
        na tę partię?
        2) czy wyborcy PiS są rozczarowani brakiem koalicji z PO, czy odwrotnie,
        zadowoleni z jej braku?
        3) czy wyborcy PiS rozumieją postępowanie J.Kaczyńskiego w sprawie rozwiązania
        Sejmu przez prezydenta i samorozwiązania Sejmu?

Naprawdę mnie to interesuje.
        • a_weasley A tak naprawdę to o co Ci chodzi? 03.04.06, 11:47
          Warszawianko droga!
          Jeśli chcesz naprawdę dowiedzieć się, dlaczego np. moja żona i ja głosowaliśmy
          na Kaczyńskiego i na PiS, to zapytaj. Otrzymasz wyczerpującą odpowiedź.
          Natomiast zadawanie tendencyjnie dobranych pytań, zwłaszcza jeśli - a na to
          wygląda - oczekujesz odpowiedzi tak-nie, niewiele daje.
          Ot, przykład.
          Pytasz, czy braliśmy pod uwagę koalicję z Platformą i czy jesteśmy rozczarowani.
          Nie pytasz natomiast, kogo - w razie odpowiedzi twierdzącej - uważamy za
          odpowiedzialnego za to, że tej koalicji nie ma.
          • adep1 Re: A tak naprawdę to o co Ci chodzi? 03.04.06, 16:16
            Sorry,
            rozumiem, że atmosfera dyskusji politycznych jest u nas zbyt gorąca, stąd
            podejrzliwość;
            Naprawdę chodzi mi o to żeby wiedzieć i to nie w celach zawodowych (nie jestem
            socjologiem) ani politycznych (nie należę do żadnej partii);
            Być może moja ciekawość jest nadmierna i nie na miejscu, ale jest to tylko
            ciekawość;
            Będzie mi miło, jeśli mi odpowiesz - ale oczywiście zrozumiem, jeśli nie odpowiesz.
            Odpowiedzi na nie zadane pytania jak najbardziej - jeśli rozmawiam z kulturalnym
            człowiekiem, a to ma miejsce w tym przypadku, to chętnie słucham również
            wypowiedzi na tematy drażliwe - przecież to, że słucham (czytam), nie oznacza,
            że mam się z tym zgodzić, a poznanie poglądów drugiego człowieka nieczym mi nie
            zagraża - wprost przeciwnie, może mi przybyć wiedzy, zrozumienia i tolerancji ;-)
            Mnie zależy, żeby inni chcieli wysłuchać opisu moich poglądów, zamiast je od
            razu negować, co najczęściej ma miejsce; sądzę, że każdemu kto posiada określone
            poglądy, zależy na tym samym.
    • a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 31.03.06, 21:11
      Ładny tytuł dałeś. Dokładnie to zjawisko miałem na myśli, pisząc swoją notkę.
      Róbcie tak dalej, tolerancyjni inaczej. Każdym takim bluzgiem utwierdzacie w
      dokonanym wyborze tych, których obrażacie.
      • Gość: wert Re: Pisowska bolszewicka hołota IP: *.aster.pl 31.03.06, 22:08
        a-weasley, to ty jesteś jednym z tych młodych pissowców, którzy dostają po 5 zł
        za wpis na forum?
        • a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 31.03.06, 22:14
          Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, żeby nie
          wyjść z wprawy.
          • iqpseudonaukowe Re: Pisowska bolszewicka hołota 01.04.06, 12:17
            a_weasley napisał:

> Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, żeby ni
            > e
            > wyjść z wprawy.

A_weasley opisuje dla innych obejrzane i usłyszane wieści...?
            • a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 01.04.06, 12:51
              iqpseudonaukowe napisał:

> a_weasley napisał:
              >
              > > Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, ż
              > eby ni
              > > e
              > > wyjść z wprawy.
              >
              > A_weasley opisuje dla innych obejrzane i usłyszane wieści...?

Monitoruję pojęcie strony przeciwnej o kulturze dyskusji.
    • a_weasley Jedna z odpowiedzi 31.03.06, 22:18

Może to ma jakiś związek ze specyficznym pojęciem o tolerancji spotykanym wśród
      jej przeciwników, którzy

> na nią i jej przywódców plują.

a także na tych, którzy ośmielą się za nią opowiedzieć. Nikt nie lubi czytać na
      swój temat, że jest motłochem, ciemnogrodem, bolszewicką hołotą albo że dostaje
      5 zł za notkę, jak mi to właśnie insynuował tolerancyjny gość Wert.
      • Gość: jb Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:44
        Hm, to chyba ty wraz z pozostałymi (rodzina i znajomi) jesteś tym "ciemnym
        ludem, co wszystko kupi" jak to zgrabnie ujął pan Kurski.
        • a_weasley Re: Jedna z odpowiedzi 31.03.06, 22:50
          Gość portalu: jb napisał(a):

> Hm, to chyba ty wraz z pozostałymi (rodzina i znajomi) jesteś tym "ciemnym
          > ludem, co wszystko kupi"

Tak, chyba tak. Wykształcenie podstawowe, miejsce zamieszkania - wieś i małe
          miasteczka, wszystko pasuje. I chamstwo skrajne, nie to co Wy, kulturalni,
          eleganccy i tolerancyjni, jak to właśnie byłeś uprzejmy zaprezentować.
          • Gość: gizmo Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:52
            Ty jesteś gizmo!
            • Gość: omar1 Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:11
              Rozmawiasz sam z soba czy widzisz Go rzeczywiscie?
          • Gość: jb Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:08
            Ja?!!!! To słowa Kurskiego.
            • Gość: omar1 Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 20:07
              OK
    • Gość: Lelekl To oczywiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 05:23
      To po prostu takie wrażenie. eSLDE, GW, PO i byli pracownicy PZPR i YB
      uruchomili zbyt dużą kampanię.
      Zwróć uwagę, żę dla przykładu obecnie jest np w kraju min. 500.000 państwowych
      dyrektorów , kierowników, urzędników którzy swoją pracę zawdzięczają matce SLD
      i znaczna część z nich może tę pracę stracić.
      Wszyscy najczęściej mają dostęp do internetu w trakcie pracy. 10 % z nich
      uczestniczy w różnego rodzaju forach, grupach dyskusyjnych. No to jak rozleje
      się te 50.000. razy 10 wpisów po forach to ........, no własnie.
      • Gość: to jest to! Zlikwidować urzędasów wraz z rodzinami!!! IP: *.chello.pl 01.04.06, 08:13
        Będzie więcej miejsca i czyściej!

Zaoszczędzimy miliardy złotych rocznie.

I zbudujemy własny arsenał jądrowy.
        • Gość: . [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 09:24
          • gienia.gienia No to kończą się najgorsze rządy od 1945 r. ! 01.04.06, 09:51
            Wybory (bo PO zagłosuje za nimi) odsuną skompromitowaną ekipę PiS od władzy.
            Skompromitowaną nie tylko swą nieudolnością i żądzą władzy, ale również
            paktem stabilizacyjnym z Samoobroną.
            Trzeba będzie posprzątać po rządach tych nieudaczników i poczynić kroki w
            celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, co zresztą jednoznacznie zasugerował Pan
            Prezydent Wałęsa.
            • Gość: PiS Rules! [...] IP: *.chello.pl 01.04.06, 09:59
            • Gość: omar1 Re: Oj Genia ,Genia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:47
              Podoba mi sie styl uprawiania polityki jaki reprezentuje tow. genia.
              Przywołanie pomysłow wałesy vel Bolka ,aby uniewaznic wybory wydaje mi sie
              pomysłem na 5+.
              takich "ludzi" jak ty, trzeba Polsce (ludowej)
              • Gość: ::: <omar1> nie okrzykuj się mentorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:02
                <omar1> nie okrzykuj się mentorem,
                bo jesteś tym kim jesteś, a co widać na forum.
                Twoje forumowe teksty 'literackie' mówią dokładnie co sobą reprezentujesz.
                Trochę samokrytycyzmu.
                • a_weasley A tak konkretnie to o co Ci chodzi? 01.04.06, 12:59
                  Jeśli Omar1 coś źle napisał, wykaż, w czym źle, a jeśli dobrze, czemu się rzucasz?
                  • Gość: . Re: A tak konkretnie to o co Ci chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:49
                    Przyjdzie czas, że i tak łomot za wszystko dostaniecie,
                    nie ominie was to.
                    Nastąpi to wcześniej niż myślisz.
            • a_weasley Więcej zdecydowania! 01.04.06, 12:57
              Dlaczego od 1945? Dlaczego tak delikatnie? Tylko od stalinowskich? Tu odważnie
              trzeba, mocno, prawdę między oczy (a jak nieprawdę, to i tak między oczy). Nie
              żałuj sobie, napisz, że od hitlerowców też! Papier cierpliwy, a serwery jeszcze
              cierpliwsze...

gienia.gienia napisała:

> Wybory (bo PO zagłosuje za nimi)

Jakoś broni się przed tym rękami i nogami. Czyżby niepewność, czy aby na pewno
              te wybory

> odsuną skompromitowaną ekipę PiS od władzy.

czy masz inne wytłumaczenie?

> Trzeba będzie posprzątać po rządach tych nieudaczników i poczynić kroki w
              > celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, co zresztą jednoznacznie zasugerował Pan
              > Prezydent Wałęsa.

Wiesz, mamy jeszcze konstytucję. I usunąć prezydenta jest cholernie trudno, jak
              zresztą w każdym państwie.
    • Gość: . Re: Plus ciebie oraz 7 pokoleń twej rodziny (z B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:09
      I darmozjadów z PiS.
      ------------------------------------
      PS,
      Pamiętaj aby wpłacić datek na Radio Maryja ojcu dyrektorowi,
      bo zamilknie na wieki wieków
      AMEN.
      • omar1 [...] 01.04.06, 13:19
        • Gość: . Re: Plus ciebie oraz 7 pokoleń twej rodziny (z B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:23
          Kolejnoiść jest taka,
          najpierw wpłata a potem zapraszam do dyskusji.
    • Gość: Marcin chyba tylko na tym forum pluja na PiS IP: *.smsnet.pl 01.04.06, 22:23
      to raczej PiS ma realnych wyborców, a tacy nieszczęśnicy jak ty muszą swoke żale w wirtualnym świecie wylewać
      • a_weasley Niestety nie tylko na tym forum pluja na PiS 02.04.06, 00:31
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> to raczej PiS ma realnych wyborców, a tacy nieszczęśnicy jak ty muszą swoke żal
        > e w wirtualnym świecie wylewać

No, nie przesadzajmy. Plują, niestety, w wielu miejscach, bo przeciętny wyborca
        PiS jest niestety mniej wykształcony niż przeciętny wyborca Platformy. Stąd mamy
        do czynienia z hałaśliwą mniejszością - bo to jest akurat mniejszość mająca
        większą możliwość robienia hałasu.
        I w wielu miejscach w sieci następuje konsternacja, kiedy w towarzystwo
        politpoprawnych wparowuje ktoś, kto na pytanie "Kto w ogóle na tych chamów
        głosował?!" odpowiada "Ja na przykład, a bo co?"
    • biber Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! 02.04.06, 01:05
      Się ukryli. Się wstydzą :-)
      • Gość: pożałowanie dla PO Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.chello.pl 02.04.06, 01:39
        biber napisał:

> Się ukryli. Się wstydzą :-)

sPISkują przeciwko PO
        o czym dowiecie się po przebudzeniu
        jak zawsze z ręką w nocniku
    • atak.spawacza [...] 03.04.06, 13:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka