camille_pisdziarro 31.03.06, 08:40 Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię. Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
defor Mnie to nie dziwi 31.03.06, 09:29 camille_pisdziarro napisał: > Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię. > Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują. ------------------------------------------ Mnie to nie dziwi. Skoro na PiS padło 10,4 % głosów wszystkich obywateli uprawnionych do głosowania, więc z tego wynika, że 89,6 % społeczeństwa na tę partię nie głosowało. Inaczej, na dziesięć osób, PiS otrzymało średnio głos od jednego wyborcy. Czy mandat wyborczy PiS jest wystarczający do sprawowania władzy ? Jestem pewien, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Mnie to nie dziwi IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 09:36 Wlasnie w ostatnich wyborach udalo sie Polakom obalic jedno z wydawaloby sie niepodwazalnych twierdzen Od tamtego czasu to wlasnie nieobecni maja racje Odpowiedz Link Zgłoś
margala tu jestem 31.03.06, 09:45 Na PiS padło około 10% głosów wszystkich obywateli uprawnionych do głosowania [m.in. mój]. to rzeczywiście mało. Ale chciałbym przypomnieć, że żadna partia nie uzyskała więcej. He he. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: tu jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:52 To też żadna partia nie ma mandatu do samodzielnego sprawowania władzy. A koalicji jak nie ma tak nie ma. PiS może sprawować władzę w jednym województwie a nie w całym kraju. Heheheeee. Najlepiej w Toruniu z ojcem dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Manipulacja liczbami 31.03.06, 17:17 Defor napisał: > Skoro na PiS padło 10,4 % głosów wszystkich obywateli uprawnionych do > głosowania, więc z tego wynika, że 89,6 % społeczeństwa na tę partię nie > głosowało. > Inaczej, na dziesięć osób, PiS otrzymało średnio głos od jednego wyborcy. Licząc Twoją metodą, dostatecznego mandatu do sprawowania władzy nie miałaby nawet koalicja mająca 2/3 w Sejmie, skupiająca partie, które łącznie dostały 60% głosów w wyborach przy frekwencji 60%, bo 60% z 60% połowy to 36%, czyli 64% na te partie nie głosowało. Ile osób poszło na wybory? Od tej liczby licz procenty. Jeżeli 40% (załóżmy) poszło na wybory, to 1/4 głosowało na PiS. A to, że na pięciu obywateli trzem to, kto będzie u władzy, wisi do tego stopnia, że się nie pofatygowali na wybory, niech wygra kto chce, a my będziemy mieć za złe - no to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:20 Zle sie czujesz? Jak ci sie nie podoba PiS to Twoja sprawa.Mnie sie podoba i nie zyczę sobie takich komantarzy pod adresem PiSu. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Brawo PiS IP: *.home.cgocable.net 01.04.06, 04:19 Jeszcze jeden glupek z pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Eurokultura? 01.04.06, 12:50 Gość portalu: Jaga napisał(a): > Jeszcze jeden glupek z pisuaru. Jeszcze jedna dobrze wychowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faren typowa PiSologia... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 12:38 a ja sobie nie życzę by jakiś element z PiSu sobie nie życzył.. jestem wolnym obywatelem w wolnym kraju a nie jakimś zmoherzałym PiSlandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! 31.03.06, 09:57 W realu? Widziałem jednego na stoisku z czasopismami, czytał "Nasz Dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:03 Na stoisku? A na jakim sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to przyjedź A co chcesz się zmierzyć voglu z Cycowa? IP: *.chello.pl 31.03.06, 10:05 na Grochów (między innymi), cycu kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Rules! Jesteśmy, byliśmy, będziemy... IP: *.crowley.pl 31.03.06, 12:31 Kto pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas Patriotów! I wygrywamy! IP: *.crowley.pl 31.03.06, 15:04 Tylko Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: I wygrywamy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 15:35 Posiekać i Spalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grochów Nasz! [...] IP: *.chello.pl 01.04.06, 11:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:12 Gość portalu: gizmo napisał(a): > Na stoisku? A na jakim sklepie? ------------------------------------- Powinno być : Na stoisku ? A w jakim sklepie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 10:27 dam sobie glowe uciac,ze to nie jest ten gizmo nasz interesuje sie tylko siatkowka i to kobieca w dodadtku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:27 Ja się interesuje piłko nożno. Ale tylko narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:28 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=58940 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:26 Gość portalu: gizmo napisał(a): > sjp.pwn.pl/haslo.php?id=58940 No widzisz jakie to proste, sam doszedłeś, a to się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Ech Kpiarzu, Kpiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:38 Synciu, ja sam nie dochodzę, zostawiam taką przyjemność takim osobnikom jak ty. A chwalić się umiejętnością nierozumienia słowa pisanego nie musisz. To jest akurat jedyna zaleta o jaką cię podejrzewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gzizno jak zwykle piszesz nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Poprawka < gizmo > <gzizmo> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ech Gizmo, Gizmo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:29 piłkom norznom. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Każdy u siebie 31.03.06, 17:24 A co, myślałeś, że siedzimy razem zamknięci z obawy przed... tolerancyjnymi? Ja, tłumacz, u siebie w domu. Żona, teatrolog, właśnie wróciła. Znajomy absolwent SGGW w pracy, jego ojciec, operator filmowy, gdzieś w terenie. Teściowa, ekonomistka, w domu, przyjaciel teścia emerytowany dyrektor krakowskiej szkoły muzycznej i jego żona muzykolog pewnie też u siebie... camille_pisdziarro napisał: > Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię. Widocznie źle szukasz. > Natomiast wszyscy na nią i jej przywódców plują. Wszyscy, czyli kto? Taka elyta jak Ty z Twoim eleganckim nickiem? Albo paru innych równie kulturalnych i wykształconych, wymyślających równie finezyjne nicki i przezwiska dla tej partii, jej aktywistów i jej elektoratu i równocześnie plujący na chamstwo i nietolerancję, które widzicie tylko u innych? Zejdźcie na ziemię. Polska to nie tylko surfująca część czytelników Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Każdy u siebie IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 22:21 i nie robi Ci sie czasem goraco ,jak widzisz gdy czlowiek na ktorego glosowales jedzie samochodem z flaga odwrotnie zalozona,podpisuje z zamknietymi oczami to co mu sie podlozy,czy nie jest w stanie wypowiedziec tego co mysli?? Masz chlopie nerwy ,jak postronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Każdy u siebie... pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 00:00 Ponieważ nikt z mojej rodziny i bliskich nie głosował na PiS, nie mam żadnego kontaktu z wyborcami tej partii i nie mam komu zadać kilku pytań: 1) czy wygląd braci Kaczyńskich oraz ich sposób bycia i mówienia był przy tym wyborze czynnikiem na "tak", czy raczej "pomimo to"? 2) czy wyborcy PiS znali, czy nie znali przeszłości "Porozumienia Centrum", "wojny na górze" i "afery Telegrafu"? 3) jeśli znali - czy zostało im to wytłumaczone tak wiarygodnie, że nie przeszkodziło w wyborze? 4) czy wyborcy PiS głosowali biorąc pod uwagę planowaną koalicję z PO, czy nie miało to dla nich znaczenia? A z sytuacji aktualnej: 1) czy wyborcy PiS nadal z dokładnie tym samym przekonaniem głosowali by teraz na tę partię? 2) czy wyborcy PiS są rozczarowani brakiem koalicji z PO, czy odwrotnie, zadowoleni z jej braku? 3) czy wyborcy PiS rozumieją postępowanie J.Kaczyńskiego w sprawie rozwiązania Sejmu przez prezydenta i samorozwiązania Sejmu? Naprawdę mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley A tak naprawdę to o co Ci chodzi? 03.04.06, 11:47 Warszawianko droga! Jeśli chcesz naprawdę dowiedzieć się, dlaczego np. moja żona i ja głosowaliśmy na Kaczyńskiego i na PiS, to zapytaj. Otrzymasz wyczerpującą odpowiedź. Natomiast zadawanie tendencyjnie dobranych pytań, zwłaszcza jeśli - a na to wygląda - oczekujesz odpowiedzi tak-nie, niewiele daje. Ot, przykład. Pytasz, czy braliśmy pod uwagę koalicję z Platformą i czy jesteśmy rozczarowani. Nie pytasz natomiast, kogo - w razie odpowiedzi twierdzącej - uważamy za odpowiedzialnego za to, że tej koalicji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: A tak naprawdę to o co Ci chodzi? 03.04.06, 16:16 Sorry, rozumiem, że atmosfera dyskusji politycznych jest u nas zbyt gorąca, stąd podejrzliwość; Naprawdę chodzi mi o to żeby wiedzieć i to nie w celach zawodowych (nie jestem socjologiem) ani politycznych (nie należę do żadnej partii); Być może moja ciekawość jest nadmierna i nie na miejscu, ale jest to tylko ciekawość; Będzie mi miło, jeśli mi odpowiesz - ale oczywiście zrozumiem, jeśli nie odpowiesz. Odpowiedzi na nie zadane pytania jak najbardziej - jeśli rozmawiam z kulturalnym człowiekiem, a to ma miejsce w tym przypadku, to chętnie słucham również wypowiedzi na tematy drażliwe - przecież to, że słucham (czytam), nie oznacza, że mam się z tym zgodzić, a poznanie poglądów drugiego człowieka nieczym mi nie zagraża - wprost przeciwnie, może mi przybyć wiedzy, zrozumienia i tolerancji ;-) Mnie zależy, żeby inni chcieli wysłuchać opisu moich poglądów, zamiast je od razu negować, co najczęściej ma miejsce; sądzę, że każdemu kto posiada określone poglądy, zależy na tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 31.03.06, 21:11 Ładny tytuł dałeś. Dokładnie to zjawisko miałem na myśli, pisząc swoją notkę. Róbcie tak dalej, tolerancyjni inaczej. Każdym takim bluzgiem utwierdzacie w dokonanym wyborze tych, których obrażacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Pisowska bolszewicka hołota IP: *.aster.pl 31.03.06, 22:08 a-weasley, to ty jesteś jednym z tych młodych pissowców, którzy dostają po 5 zł za wpis na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 31.03.06, 22:14 Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, żeby nie wyjść z wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
iqpseudonaukowe Re: Pisowska bolszewicka hołota 01.04.06, 12:17 a_weasley napisał: > Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, żeby ni > e > wyjść z wprawy. A_weasley opisuje dla innych obejrzane i usłyszane wieści...? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Pisowska bolszewicka hołota 01.04.06, 12:51 iqpseudonaukowe napisał: > a_weasley napisał: > > > Nie, ja mam bardziej odpowiedzialne zadania. Na Forum pisuję tylko tak, ż > eby ni > > e > > wyjść z wprawy. > > A_weasley opisuje dla innych obejrzane i usłyszane wieści...? Monitoruję pojęcie strony przeciwnej o kulturze dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Jedna z odpowiedzi 31.03.06, 22:18 camille_pisdziarro napisał: > Nikt nie chce się przyznać, że głosował na tę partię. Może to ma jakiś związek ze specyficznym pojęciem o tolerancji spotykanym wśród jej przeciwników, którzy > na nią i jej przywódców plują. a także na tych, którzy ośmielą się za nią opowiedzieć. Nikt nie lubi czytać na swój temat, że jest motłochem, ciemnogrodem, bolszewicką hołotą albo że dostaje 5 zł za notkę, jak mi to właśnie insynuował tolerancyjny gość Wert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:44 Hm, to chyba ty wraz z pozostałymi (rodzina i znajomi) jesteś tym "ciemnym ludem, co wszystko kupi" jak to zgrabnie ujął pan Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Jedna z odpowiedzi 31.03.06, 22:50 Gość portalu: jb napisał(a): > Hm, to chyba ty wraz z pozostałymi (rodzina i znajomi) jesteś tym "ciemnym > ludem, co wszystko kupi" Tak, chyba tak. Wykształcenie podstawowe, miejsce zamieszkania - wieś i małe miasteczka, wszystko pasuje. I chamstwo skrajne, nie to co Wy, kulturalni, eleganccy i tolerancyjni, jak to właśnie byłeś uprzejmy zaprezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:52 Ty jesteś gizmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:11 Rozmawiasz sam z soba czy widzisz Go rzeczywiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:08 Ja?!!!! To słowa Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: Jedna z odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 20:07 OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl To oczywiste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 05:23 To po prostu takie wrażenie. eSLDE, GW, PO i byli pracownicy PZPR i YB uruchomili zbyt dużą kampanię. Zwróć uwagę, żę dla przykładu obecnie jest np w kraju min. 500.000 państwowych dyrektorów , kierowników, urzędników którzy swoją pracę zawdzięczają matce SLD i znaczna część z nich może tę pracę stracić. Wszyscy najczęściej mają dostęp do internetu w trakcie pracy. 10 % z nich uczestniczy w różnego rodzaju forach, grupach dyskusyjnych. No to jak rozleje się te 50.000. razy 10 wpisów po forach to ........, no własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest to! Zlikwidować urzędasów wraz z rodzinami!!! IP: *.chello.pl 01.04.06, 08:13 Będzie więcej miejsca i czyściej! Zaoszczędzimy miliardy złotych rocznie. I zbudujemy własny arsenał jądrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 09:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia No to kończą się najgorsze rządy od 1945 r. ! 01.04.06, 09:51 Wybory (bo PO zagłosuje za nimi) odsuną skompromitowaną ekipę PiS od władzy. Skompromitowaną nie tylko swą nieudolnością i żądzą władzy, ale również paktem stabilizacyjnym z Samoobroną. Trzeba będzie posprzątać po rządach tych nieudaczników i poczynić kroki w celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, co zresztą jednoznacznie zasugerował Pan Prezydent Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Rules! [...] IP: *.chello.pl 01.04.06, 09:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 Re: Oj Genia ,Genia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 10:47 Podoba mi sie styl uprawiania polityki jaki reprezentuje tow. genia. Przywołanie pomysłow wałesy vel Bolka ,aby uniewaznic wybory wydaje mi sie pomysłem na 5+. takich "ludzi" jak ty, trzeba Polsce (ludowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::: <omar1> nie okrzykuj się mentorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:02 <omar1> nie okrzykuj się mentorem, bo jesteś tym kim jesteś, a co widać na forum. Twoje forumowe teksty 'literackie' mówią dokładnie co sobą reprezentujesz. Trochę samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley A tak konkretnie to o co Ci chodzi? 01.04.06, 12:59 Jeśli Omar1 coś źle napisał, wykaż, w czym źle, a jeśli dobrze, czemu się rzucasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A tak konkretnie to o co Ci chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:49 Przyjdzie czas, że i tak łomot za wszystko dostaniecie, nie ominie was to. Nastąpi to wcześniej niż myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Więcej zdecydowania! 01.04.06, 12:57 Dlaczego od 1945? Dlaczego tak delikatnie? Tylko od stalinowskich? Tu odważnie trzeba, mocno, prawdę między oczy (a jak nieprawdę, to i tak między oczy). Nie żałuj sobie, napisz, że od hitlerowców też! Papier cierpliwy, a serwery jeszcze cierpliwsze... gienia.gienia napisała: > Wybory (bo PO zagłosuje za nimi) Jakoś broni się przed tym rękami i nogami. Czyżby niepewność, czy aby na pewno te wybory > odsuną skompromitowaną ekipę PiS od władzy. czy masz inne wytłumaczenie? > Trzeba będzie posprzątać po rządach tych nieudaczników i poczynić kroki w > celu usunięcia Lecha Kaczyńskiego, co zresztą jednoznacznie zasugerował Pan > Prezydent Wałęsa. Wiesz, mamy jeszcze konstytucję. I usunąć prezydenta jest cholernie trudno, jak zresztą w każdym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Plus ciebie oraz 7 pokoleń twej rodziny (z B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:09 I darmozjadów z PiS. ------------------------------------ PS, Pamiętaj aby wpłacić datek na Radio Maryja ojcu dyrektorowi, bo zamilknie na wieki wieków AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 [...] 01.04.06, 13:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Plus ciebie oraz 7 pokoleń twej rodziny (z B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:23 Kolejnoiść jest taka, najpierw wpłata a potem zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin chyba tylko na tym forum pluja na PiS IP: *.smsnet.pl 01.04.06, 22:23 to raczej PiS ma realnych wyborców, a tacy nieszczęśnicy jak ty muszą swoke żale w wirtualnym świecie wylewać Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Niestety nie tylko na tym forum pluja na PiS 02.04.06, 00:31 Gość portalu: Marcin napisał(a): > to raczej PiS ma realnych wyborców, a tacy nieszczęśnicy jak ty muszą swoke żal > e w wirtualnym świecie wylewać No, nie przesadzajmy. Plują, niestety, w wielu miejscach, bo przeciętny wyborca PiS jest niestety mniej wykształcony niż przeciętny wyborca Platformy. Stąd mamy do czynienia z hałaśliwą mniejszością - bo to jest akurat mniejszość mająca większą możliwość robienia hałasu. I w wielu miejscach w sieci następuje konsternacja, kiedy w towarzystwo politpoprawnych wparowuje ktoś, kto na pytanie "Kto w ogóle na tych chamów głosował?!" odpowiada "Ja na przykład, a bo co?" Odpowiedz Link Zgłoś
biber Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! 02.04.06, 01:05 Się ukryli. Się wstydzą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pożałowanie dla PO Re: Gdzie (w realu) są wyborcy PiS ?! IP: *.chello.pl 02.04.06, 01:39 biber napisał: > Się ukryli. Się wstydzą :-) sPISkują przeciwko PO o czym dowiecie się po przebudzeniu jak zawsze z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza [...] 03.04.06, 13:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś