Gość: kixx IP: *.acn.waw.pl 20.04.06, 21:27 jesli nie bydlo,to co??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hgf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igoro Re: twoja stara pedale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:42 nie waz sie nazywać Legionistą chamie!Brawa dla moderatora Odpowiedz Link Zgłoś
parazauroloff Re: twoja stara pedale 21.04.06, 06:39 Gość portalu: igoro napisał(a): > nie waz sie nazywać Legionistą chamie!Brawa dla moderatora Brawa też dla Ciebie igoro. Gdy jeszcze kilku z kibiców Legii myślało podobnie Warszawa nie musiałaby się za was stale wstydzić. A dgf powinien najpierw z tego sierocińca do ZOO jeździć... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 06:58 > Brawa też dla Ciebie igoro. Gdy jeszcze kilku z kibiców Legii myślało podobnie > Warszawa nie musiałaby się za was stale wstydzić. A gdyby wszyscy kibice Legii myśleli podobnie, jeździlibyśmy na wyjazdwy w takich liczbach, jak... Polonia. Łatwo jest mądrzyć się kibicowi klubu, którego fani jeżdzą do obcych miast w takich śladowych ilosciach, że i tak zawsze wszystkich wpuszczą. W Płocku było ich ostatnim razem siedmiu. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
karol-t-s Re: twoja stara pedale 21.04.06, 07:13 Łatwo to jest stać w tłumie razem z chołotą i napadać w kilkunastu na jednego. Łatwo jest paplać głupoty w necie od których mdli normalnych kibiców. Łatwo jest być debilem takim jak ty kazuyosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 08:28 > Łatwo to jest stać w tłumie razem z chołotą Wbrew pozorom nie tak łatwo, bo można przypadkowo dostać pałą po grzbiecie albo gazem po oczach. > i napadać w kilkunastu na jednego. Jakie konkretnie zdarzenie masz na myśli? > Łatwo jest paplać głupoty w necie od których mdli normalnych kibiców. Jaką konkretnie wypowiedź masz na myśli? > Łatwo jest być debilem takim jak ty kazuyosi. W społeczeństwie Karoli-t-s wolę być debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasacz z PP Re: twoja stara pedale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 08:32 > Wbrew pozorom nie tak łatwo, bo można przypadkowo dostać pałą po grzbiecie albo > > gazem po oczach. No to jest karygodne. Do takich bandytow jak wy, nalezaloby strzelac. I to nie gumowymi kulami, ale od razu ostra amunicja. Szybko byscie siedzieli na trybunach tak grzecznie jak w teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 08:35 > No to jest karygodne. Do takich bandytow jak wy, nalezaloby strzelac. Dlaczego uważasz mnie za bandytę? Czy my się w ogóle znamy? > I to nie > gumowymi kulami, ale od razu ostra amunicja. Szybko byscie siedzieli na > trybunach tak grzecznie jak w teatrze. Nie odpowiada ci klimat stadionów, to chodź do teatru, proste. My nie odpalamy rac w teatrze i nie machamy szalikami, to i ty odczep się od stadionów, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 10:32 > Nie odpowiada ci klimat stadionów, to chodź do teatru, proste. My nie odpalamy > rac w teatrze i nie machamy szalikami, to i ty odczep się od stadionów, OK? Głupie, a nie proste. Mi nie odpowiada kilkat na stadionach, ale chce oglądać mecze na żywo. Czy w teatrze je obejrzę? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 10:37 Rozwiązaniuem sa po prostu odpowiednoi duże stadiony. We takich Włoszech stadiony są na tyle duże, że są sektory dla typowych szalikowców i są sektory, gdzie gromadzi się publika niemalże teatralna. I nikt nikomu nie wchodzi w paradę, nikt nikomu nie rpzeszkadza. Mam nadzieję, że i w Polsce doczekamy się wreszcie na tyle dużych i porządnych sadiopnów, ze odwieczny konflikt "szalikowcy kontra pikniki" zostanie rozwiązany. Zresztą na Legii oprócz Żylety jest Kryta, gdzie jest raczej spokojnie (chociaż dopingują czasem nieźle), przestrzega się numeracji miejsc, a mecze ogląda na siedząco. Radzę spróbować. Wyjazdy to już nieco inna bajka, ale i tu odpowiednio pojemne sektory dla gości (zamiast śmiesznych limitów) mogą sprawę w jakiś sposób rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juve Re: twoja stara pedale IP: 195.116.23.* 21.04.06, 12:13 We włoszech stadiony to kompromitacja i żenada, na co drugim meczu dochodzi do burd itp. wiec to żaden przykład. Po co budować duże stadiony skor np. w kielcach przychodzi po 10 tys ludzi na stadion o pojemności 15?? A skoro stadion jest maly to i miejsc dla gosci mniej - proste. I trzeba to uszanowac - nie masz biletu to nie jedziesz. No ale "najlepsza publiczność w Polsce" musiała sie oczywiście pokazac. Wiec nie placzku nie skarż sie ze dostałes pałą bo jadac na mecz i wiedzac ze jedzie was o tysiac wiecej niż moze musiales to brac pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:20 Pałą dostałe akurat nie w Płocku i wcale z tego powodu nie płaczę, tylko wyjaśniam co poniektóym pewne sprawy. Co do reszty, to odpisze później, teraz nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:02 > We włoszech stadiony to kompromitacja i żenada, na co drugim meczu dochodzi > do burd itp. wiec to żaden przykład. Przykład jest akurat dobry, bo w jednych sektorach dochodzi do burd, ale z góry wiadomo, że w innych sektorach na pewno będzie spokojnie. Każdy może wybrać sobie taki sektor, jaki mu odpowiada. > Po co budować duże stadiony skor np. w > kielcach przychodzi po 10 tys ludzi na stadion o pojemności 15?? Wiadomo, że nie na każdym meczu będzie 100% zajętych miejsc. Ale są mecze, gdzie te 15 tys. ludzi w takich Kielcach przyjdzie. Prawdopodbnie już dziś, w meczu Korona-Wisła. > A skoro > stadion jest maly to i miejsc dla gosci mniej - proste. Stadiony powinny być tak projektowane, aby sektor dla gości można było przed meczem pomniejszac lub powiększać - w zależności od tego, ilu spodzeiwamy się gości (zakłądając, że zostanie wiele wolnych miejsc na trybunach gospodarzy, aby gospodarze też nie mieli przez owo "powiększanie" problemów z nabyciem biletu). > I trzeba to uszanowac - > nie masz biletu to nie jedziesz. Powinna być możliwośc nabycia biletu na miejscu i tyle. > No ale "najlepsza publiczność w Polsce" > musiała sie oczywiście pokazac. Wiec nie placzku nie skarż sie ze dostałes > pałą > bo jadac na mecz i wiedzac ze jedzie was o tysiac wiecej niż moze musiales to > brac pod uwage Do tego już się odniosłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: twoja stara pedale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:31 kazuyoshi78 napisał: Zresztą na Legii oprócz Żylety jest Kryta, gdzie jest raczej spokojnie (chociaż > > dopingują czasem nieźle), przestrzega się numeracji miejsc, a mecze ogląda na > siedząco. Radzę spróbować. Czy to kibice z tej trybuny ukradli zawodnikom Lecha medale za Puchar Polski i pobili gości na loży vip'owskiej? Fakt, że są spokojniejsi od reszy tego bydła ale czy tak całkiem spokojni? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:39 Gość portalu: Rysio napisał(a): > Czy to kibice z tej trybuny ukradli zawodnikom Lecha medale za Puchar Polski i > pobili gości na loży vip'owskiej? Coś ci się chyba przyśniło.... zapomniałeś dodać że zgwałcili wszystkie kobiety i podpalili samochody na parkingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: twoja stara pedale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:54 Tak? ;) A ty chłopcze gdzie siedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:14 Coś ostatnio wysyp fachowców/napinaczy netowych. chłopcze to możesz mówić do swoich kolegów z przedszkola. Jak dorośniesz może pojmiesz co oznacza termin kibic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:41 to byli chuligani, a nie kibice zkrytej, byłem, widziałem więc mogę powiedzieć = to było bydło które mieni się kibicami. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:38 pierd... poprostu głupoty. Większość powtarzam większość kibiców wyjazdowców to bydło. A co do krytej na Legii to lepiej tam siedzieć niż słuchać bluzgi, wulgaryzmy na żylecie. Podział między krytą a żyletą jest podziałem intelektualnym a nie szalikowców i piknikowców. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:42 Gość portalu: maciek napisał(a): > Podział między krytą a żyletą jest podziałem > intelektualnym a nie szalikowców i piknikowców. LOL...rozbawiłeś mnie. Kolejny internetowy fachowiec napinacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:52 Mnie interesuje piłka, fajna oprawa, a nie wysłuchiwanie przyśpiewek typu np: Polonia K, Polonia S, Polonia to st... k... jest. Tym poprostu się różnimy Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:55 OK, ale nic nie uprawnia cię do tego, żeby generalizowac i obrażać całe grupy kibiców tylko dlatego, że czasem pójdą na Żyletę lub pojadą na mecz wyjazdowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:57 oczywiście uprościłem sprawę, nie można wszystkich do jednego worka, tyle że Ci normalni jakoś nie bojkotują debili. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:03 A jak ma według ciebie wyglądać owo "bojkotowanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:56 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Mnie interesuje piłka, fajna oprawa, a nie wysłuchiwanie przyśpiewek typu np: > Polonia K, Polonia S, Polonia to st... k... jest. No i dobrze, tak trzymać > Tym poprostu się różnimy od kogo się różnisz? Oceniając intelekt na podstawie trybuny sam pokazujesz swój...bynajmniej nie w tą dobrą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 13:02 od kogo się różnisz? od całej masy debili, których to kręci. Oczywiście uogólniłem całą Żyletę, nie każdy tam to debil (słowa uznania dla chłopaków od opraw) ja mowie stop bandytom, ktorzy nosza szalik Legii Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:08 Tylko nie mylmy pojęć. Czym innym jest zwykły bandytyzm, a czym innym szarpanina z poliją, która wbija się w tłum z pałami i leje jak popadnie. Owszem, są i tacy kibice, którzy sami szukają zaczepki, ale po pierwsze takich jest wbrew pozorom zdecydowana mniejszość, a po drugie wina leży z reguły po obu stronach barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 13:23 ja nie mówie o debilach w mundurkach, którzy sa najczęściej z wiochy i mają dziką radość w biciu pałą tzw. "warszawiaka" ja mówie o idiotach, ktorzy ida na stadion tylko z jednym postanowienie - dewastować, obrażac innych, zrobić zadyme. nie mowie też o tzw. ustawkach, bo to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 10:38 > A gdyby wszyscy kibice Legii myśleli podobnie, jeździlibyśmy na wyjazdwy w > takich liczbach, jak... Polonia. Podobnie myślą kibice Górnika Zabrze i jeżdża na wyjazdy w liczbach nie ustępujących wyjazdom Legii. A co akurat Polonia ma z tym wspólnego - nie wiem, widocznie stare kopleksy Legionistów się budzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 10:51 > Podobnie myślą kibice Górnika Zabrze i jeżdża na wyjazdy w liczbach nie > ustępujących wyjazdom Legii. Co do tych "nieustępujących" liczb to ja bym jednak polemizował, chociaż jak na nasza ligę to najgorsze nie są. W każdym razie chyba nigdy Górnik nie miał takiego problemu, że częśc jego kibiców nie wpuszczono na mecz wyjazdowy z powodu "zbyt dużej" ich liczby. Albo wpuszczano wszystkich, albo wszystkich zawracano (słynna krakowska gościnność). > A co akurat Polonia ma z tym wspólnego - nie wiem, > widocznie stare kopleksy Legionistów się budzą. Polonia ma tyle z tym wspólnego, że to polonisci wypowiadają się w tym wątku krytycznie na temat wyjazdów Legii. Szkoda, ze sami nie mogą się na tym polu niczym ciekawym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 11:03 > Polonia ma tyle z tym wspólnego, że to polonisci wypowiadają się w tym wątku > krytycznie na temat wyjazdów Legii. Szkoda, ze sami nie mogą się na tym polu > niczym ciekawym pochwalić. A ja myślę, że nic wspólnego to jednak nie ma. Owszem, gdyby kibice Polonii zachowywali się jak kibice Legii, to wytykać by nie mieli prawa. A tak, to jest to tylko odwracanie kota ogonem: nikt nas nie może krytykować, bo... No własnie, dlaczego? > W każdym razie chyba nigdy Górnik nie miał > takiego problemu, że częśc jego kibiców nie wpuszczono na mecz wyjazdowy z > powodu "zbyt dużej" ich liczby. Albo wpuszczano wszystkich, albo wszystkich > zawracano (słynna krakowska gościnność). Ale o czym ty mówisz? Jasne, że Górnik ma mniej kibicow od Legii, i na wyjazdy nie ma tylu chętnych, niemniej jednak jak jakiś klub udostepnia 500 miejsc dla gości, to się mniej 500 kibiców Górnika chętnych znajduje, jadą, kibicuja, i bydła nie robią. W przypadku Legii do tych 500 dołącza zazwyczaj jeszcze następne 500, które próbuje się wbijać na stadion mimo limitów (nota bene sensownych, bo zapewniających organizatorom możliwość zabezpieczenia niewiadomej, którą są zawsze kibice gości), a nawet jeżeli wchodzą tylko ci, co maja bilety, to są akcje typu wyłamane płoty, fruwające krzesełka, i rozłażenie po innych sektorach. Sorry, ale taka jest prawda, i zamiast z nią polemizować mógłbyś zacząć działać, bo to od normalnych kibiców Legii zależy to, czy grupy wyjazdowe będą Legię ak czy inaczej reprezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 11:15 > A ja myślę, że nic wspólnego to jednak nie ma. Owszem, gdyby kibice Polonii > zachowywali się jak kibice Legii, to wytykać by nie mieli prawa. A tak, to > jest to tylko odwracanie kota ogonem: nikt nas nie może krytykować, bo... No > własnie, dlaczego? Ależ kibice Polonii zachowują się dokładnie tak samo, jak kibice Legii. Np. przed meczem z Koroną na Konwiktorskiej rozkręcili zadymę, gdyż ochrona zbyt wolno wpuszczała ich na stadion. Czyli dokładnie z tego samego powodu, dla którego w Płocku awanturowali się legioniści. Krytykując nas, kibice Polononii dają kolejny dowód swojej hipokryzji. > Ale o czym ty mówisz? Jasne, że Górnik ma mniej kibicow od Legii, i na wyjazdy > nie ma tylu chętnych, niemniej jednak jak jakiś klub udostepnia 500 miejsc dla > gości, to się mniej 500 kibiców Górnika chętnych znajduje, jadą, kibicuja, i > bydła nie robią. Po czym wnosisz, że kibice Legii "robią bydło"? Większośc wyjazdów Legii to spokój na trybunach. Tak więc proszę mi tu bez uogólnień - to tak, jakbym pisał, że wszyscy kibice Gónika to mordercy (wiesz, z jakiego powodu). > W przypadku Legii do tych 500 dołącza zazwyczaj jeszcze > następne 500, które próbuje się wbijać na stadion mimo limitów (nota bene > sensownych, bo zapewniających organizatorom możliwość zabezpieczenia > niewiadomej, którą są zawsze kibice gości), a nawet jeżeli wchodzą tylko ci, > co maja bilety, to są akcje typu wyłamane płoty, fruwające krzesełka, i > rozłażenie po innych sektorach. Jest to tylko dowód na to, że limity są nieżyciowe i prowokują kibiców do agresywnych zachowań. Co do fruwania, to w Płocku akurat kamienie fruwały, a rzucali je ci, co mają sztamę z... Górnikiem. > Sorry, ale taka jest prawda, i zamiast z nią polemizować > mógłbyś zacząć działać, bo to od normalnych kibiców Legii zależy to, czy grupy > wyjazdowe będą Legię ak czy inaczej reprezentować. Mnie cieszy, że Legia jest reprezentowana na meczach wyjazdowych w dużych ilościach. Jeśli można w jakimś kierunku działać, to chyba w kierunku znoszenia róznych durnych limitów i zakazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 11:28 > Ależ kibice Polonii zachowują się dokładnie tak samo, jak kibice Legii. Np. > przed meczem z Koroną na Konwiktorskiej rozkręcili zadymę, gdyż ochrona zbyt > wolno wpuszczała ich na stadion. Czyli dokładnie z tego samego powodu, dla > którego w Płocku awanturowali się legioniści. A na czym polegała ta zadyma? Były krzesełka wyrywane? Z tego co słyszałem, to po prostu była zła organizacja meczu, poza tym w tej "zadymie" uczestniczyli głownie kibice Korony, bo to z ich wpuszczaniem był problem. Czy legioniści w Płocku wbijali się na inne sektory, bo ich ochrona za wolno wpuszczała na stadion? To jest w sumie inny problem - wiadomo, że kibice gości jak wchodzą na stadion, to sa dokładniej sprawdzani. Jeżeli chcą wszyscy wchodzić na pięć minut przed rozpoczęciem meczu, to wiadomo, że na pierwszy gwizdek wejdzie ich tylko kilku. > Jest to tylko dowód na to, że limity są nieżyciowe i prowokują kibiców do > agresywnych zachowań. Nie wiem, dlaczego sądzisz, że limity są nieżyciowe. Poza tym, to nie sa limity od góry, tylko od dołu: PZPN nie nakazuje wpuszaczać przyjednych na max. 5% stadionu, tylko na min. 5%, czyli zapewnia to, że klub gospodarz musi sprzedać tyle a tyle biletów gościom. Jeżeli chce sprzedać więcej, to nie ma problemu, przecież tylko na tym zarobi. Jeżeli nie chce sprzedać więcej, to znaczy, że ma jakiś powód, a to, że najczęściej kluby decydują się sprzedać kibicom legii najmniejszą możliwą pulę jest zazwyczaj spowodowane strachem przed odpowiedzialnością - bo to klub gospodarz za gości odpowiada. Skąd ten strach? - odpowiedz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 11:33 > A na czym polegała ta zadyma? Były krzesełka wyrywane? Z tego co słyszałem, to > po prostu była zła organizacja meczu, poza tym w tej "zadymie" uczestniczyli > głownie kibice Korony, bo to z ich wpuszczaniem był problem. Kibice Polonii i Korony byli przemieszali i z relacji świadków wynika, że dymili solidarnie, wdając się w szarpaninę z ochroną i policją. Dokładnie tak samo, jak Legia w Płocku. > Czy legioniści w Płocku wbijali się na inne sektory, bo ich ochrona za wolno > wpuszczała na stadion? Nie, wbijali się na sektor gości, tylko drogą okrężną. > To jest w sumie inny problem - wiadomo, że kibice gości > jak wchodzą na stadion, to sa dokładniej sprawdzani. Jeżeli chcą wszyscy > wchodzić na pięć minut przed rozpoczęciem meczu, to wiadomo, że na pierwszy > gwizdek wejdzie ich tylko kilku. Ochroniarzy było tam od cholery i to hen przed poczatkowym gwizdkiem, tylko nie palili się do pracy. > Nie wiem, dlaczego sądzisz, że limity są nieżyciowe. Poza tym, to nie sa > limity od góry, tylko od dołu: PZPN nie nakazuje wpuszaczać przyjednych na > max. 5% > stadionu, tylko na min. 5%, czyli zapewnia to, że klub gospodarz musi sprzedać > tyle a tyle biletów gościom. Jeżeli chce sprzedać więcej, to nie ma problemu, > przecież tylko na tym zarobi. Jeżeli nie chce sprzedać więcej, to znaczy, że > ma jakiś powód, a to, że najczęściej kluby decydują się sprzedać kibicom legii > najmniejszą możliwą pulę jest zazwyczaj spowodowane strachem przed > odpowiedzialnością - bo to klub gospodarz za gości odpowiada. Skąd ten > strach? - odpowiedz sobie sam. To nie strach, tylko zwykła złośliwośc. Taki prezesina wie, że kibice Legii i tak spróbują "obejść" limit (w Płocku nawet w sensie dosłownym), co grozi awanturą. Gdyby prezesina bał sie awantur, to by nieżyciowych limitów nie wyznaczał. Wyznaczył i dobrze widział, że może się to skończyć awanturą, godził się na to. I to ma byc "strach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 11:45 > To nie strach, tylko zwykła złośliwośc. Taki prezesina wie, że kibice Legii i > tak spróbują "obejść" limit (w Płocku nawet w sensie dosłownym), co grozi > awanturą. Gdyby prezesina bał sie awantur, to by nieżyciowych limitów nie > wyznaczał. Wyznaczył i dobrze widział, że może się to skończyć awanturą, godził. Ale to nie jest strach przed tym, że ktoś może wyrwać krzesełko, i jak się wpuści 1000 kibiców zamiast 500, to prawdopodobieństwo wyrwania wzrośnie dwukrotnie. Zauważ, ze na stadionach tzw. klatki robione są w limitach PZPNowskich - w sumie słusznie, bo po co połowę stadionu ma zajmować klatka. Zauwaz też, że klatki te są odpowiednio zabezpieczone, własnie po to, by zmmniejszyć ryzyko, że kibice gości - którzy nie dbają o to, czy spowodują straty dla klubu gospodzarza - narobią jakichś szkód, albo spowodują kary PZPNu. Jeżeli teraz klub gospodarzy decyduje się na wpuszczenie gości poza klatkę, to musi być przekonany, że nic się nie będzie działo - inaczej PZPN przy nakładaniu kar jako pierwsze pytanie postawi: dlaczego goście nie siedzieli w zabezpieczonym sektorze? Prezesina w Płocku ma pełne prawo powiedzieć, że goście siadają w zabezpieczonej klatce, w ilości takiej a takiej (pula biletów), i mieć resztę gdzieś. Jeżeli goście będą łamać te ograniczenia, to mają być za to karani i tyle. Poza tym nie wiem, skąd u Ciebie (i chyba wszystkich legionistów) taka pewność, że jak się wpuści wszystkich chetnych kibiców Legii, to będą siedzieli grzeczni jak baranki - i to dosłownie, tak by nie przeszkadzać bluzganiem np. kibicom z rodzinami - bo przecież mieszania z młynem nie można brać pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP_fan Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 11:07 A potem Legia się dziwi, że Polonia daje im tylko 300 miejsc w klatce. Bywało już u nas, że kibice innych drużyn siadali na przykład z boku kamiennej, bo wiadomo było, że akcji żadnych nie będzie. A tak, to Polonia ma możliwość zabezpieczenia tylko 300 sztuk bydła, i nie ma powodu martwić się o to, że kibice Legii nie obejrzą meczu derbowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 11:16 Nie wcinaj się smarkaczu, gdy dorośli rozmawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP_fan Re: twoja stara pedale IP: 194.29.160.* 21.04.06, 11:18 ... - powiedział dorosły. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 11:19 a potem są płacze tutaj na forum, że przyszło więcej. "buuuu...a w dodatku mnie zwyzywali...buuu..." ale patrzcie jacy dobrzy...innym ekipom dają niby sektor na kamiennej....mitomani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:49 byłem na ostatnich derbach trzech bandytów z Legii dopadło chłopaka lat 12-15 z Polonii, który miał 2 lub 3 szaliki. Wyrwali mu je i byli cali szczęśliwi, że skroili szalik Polonioście. Naprawdę wyczyn godny "pochwały" - zabrać dziecku szalik. To jest poprostu obraz kibica Legii - cwaniak i bandyta. Było mi wstyd, że klub któremu kibicuje ma takich idiotów za kibiców i nikt ich nie potępia. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 12:53 Jak to? Ty potępiasz. A zatem ktoś jednak potępia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 12:59 a tobie to pasuje, bo mi nie, żadna sztuka skroić dzieciaka z szalika, niech taki debil skroi kogoś "dorosłego", "barczystego" Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:04 Nie pisałem, że mi pasuje. A z "dorosłymi" tudzież "barczystymi" też niejeden szuka starcia, uwierz mi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 13:15 Ale nie piszesz też że potępiasz, tego właśnie nie kumam, to przecież przez takich debili, każdy mysli o kibicu legii jak o bandycie, mi to nie pasuje. Jak chce się lać z kimś innym, to nie idzie do lasy i wali w drzewo pustą mózgownicą może cos mu się odmieni. Jeśli my sami, kibice nie będziemy potepiać debili to nigdy nic się nie zmieni. Normalni kibice powinni powiedzieć stop idiotom. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:22 > Ale nie piszesz też że potępiasz, tego właśnie nie kumam, to przecież przez > takich debili, każdy mysli o kibicu legii jak o bandycie, mi to nie pasuje. Krojenie szalików wrogiej drużyny akurat jest rzeczą normalną (każdy obnoszący się z barwami musi się z tym liczyć) i mogę jedynie ubolewać, że trafiło na jakiegoś dzieciaka, to wszystko. > Jak chce się lać z kimś innym, to nie idzie do lasy i wali w drzewo pustą > mózgownicą może cos mu się odmieni. Alez od tego są ustawki i policja nie powinna w tym przeszkadzać, skoro biją się tylko chętni i nie cierpią na tym osoby postronne. > Jeśli my sami, kibice nie będziemy potepiać debili to nigdy nic się nie > zmieni. > Normalni kibice powinni powiedzieć stop idiotom. Zależy jeszcze, jak zdefiniujemy słowo "idiota". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 13:27 krojenie dzieciaka to wstyd ustawki - ok, popieram, walą się tylko Ci co chcą Idiota - nie udawaj, bo wiadomo o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:34 > krojenie dzieciaka to wstyd Z jednej strony wstyd, z drugiej nauczka. Szkoda, że tego dzieciaka nikt nie pouczył, że nie nosi się barw, nie będąc w stanie ich obronić i wyszła z tego taka sytuacja. Ale co do zasady krojenia dzieciaków nie popieram. > Idiota - nie udawaj, bo wiadomo o kogo chodzi. Niekoniecznie. Jeśli chodzi o demolujących mienie lub szukających bijatyki, to faktycznie jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 13:38 Aby doprecyzowac pojęcie "idiota": Jadę na mecz, chcę kupić bilet, wejsc i obejrzec mecz. Nie mam ochoty na bijatykę. Nikt mi nie chce sprzedać biletu, więc próbuję wejśc na sektor przez płot (w celu obejrzenia meczu a nie bójki). Jestem idiotą czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twoja stara pedale IP: 80.120.58.* 21.04.06, 13:49 nie jestes, ale stajesz się huliganem, osobą łamiącą prawo - wejście na stadion bez biletu - takie są fakty (nie mowimy dlaczego nie masz biletu, kogo jest wina za tą sytuację, mowimy o fakcie wejscia na stadion bez biletu) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: twoja stara pedale 21.04.06, 14:32 kazuyoshi78 napisał: > Jadę na mecz, chcę kupić bilet, wejsc i obejrzec mecz. Nie mam ochoty na > bijatykę. Nikt mi nie chce sprzedać biletu, więc próbuję wejśc na sektor przez > płot (w celu obejrzenia meczu a nie bójki). Jestem idiotą czy nie? Jeśli przy tym wyrywasz bramę, niszczysz cokolwiek, nap... w policję to tak, wtedy można nazwać spokojnie idiotą, choć parę innych słów też znajduję. bicie dzieci to coś więcej niż idiotyzm a ustawki - cóż też mieszczą się w tym pojęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 14:36 Nie, nie wyrywam bramy, niczego nie niszczę, nikogo nie biję, w nikogo niczym nie rzucam, nikomu nie zabieram szalika. To tak tytułem wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: twoja stara pedale IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 15:10 W sporze między chcącym obejrzeć a sprzedajacym bilet (lub nie) zawsze rację ma ten drugi, bo to on organizuje rzecz, którą chcesz obejrzeć. Jak wchodzisz przez płot, to może nie jesteś idiotą, ale łamiesz cywilizowane reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB Re: twoja stara pedale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:25 Krojenie szalików wrogiej drużyny akurat jest rzeczą normalną No tu żeś Funaki się zagalopował, myslę, że przez roztargnienie, bo wiele dyskusji naraz prowadzisz. Kradzież to kradzież i nigdy nie będzie normalna. Za to się idzie siedzieć a przynajmniej powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 14:35 Widzisz Pawle, szalik klubowy to nie jest zwykły przedmiot (taki jak krzesło czy buty), lecz ma w sobie zakodowane pewne dodatkowe znaczenie i jako taki wymyka się pewnym regułom nastawionym na ochronę pierwszych lepszych przedmiotów. Nie każdy może nosić klubowy szalik i tyle. A jak decyduje się na to, to musi liczyć sie z pewnymi konsekwencjami. To sa pewne niepisane reguły nieco odmienne od tych obowiązujacych mocą powszechnego prawa i przez to nie przez wszystkich akceptowane, ale one istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 14:35 No i oczywiscie dodatkowa reguła, że konfiskaty barw nie zgłasza się policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: twoja stara pedale IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 15:13 Bo niby co? A powiedz Kazujoszi, popierasz tak bezmyślnie te wszystkie reguły, czy chciałbyś, by ich nie było? Bo myślę, że przez takich jak ty kibicowanie będzie się ogółowi kojarzyło z wandalizmem, a kibicowanie Legii z wandalizmem wyjatkowym... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 16:31 Już pisałem, że nie popieram krojenia dzieciaków. Reguły jako takie akceptuję, aczkolwiek uważam, że nalezy szukac przeciwnika równego sobie, a nie kroić dzieciaka. Poszukaj, znajdziesz. Jeśli chodzi o wandalizm rozumiany jako niszczenie mienia, to go nie akceptuję, aczkolwiek na mazy na murach jestem w stanie spojrzeć przez palce. Natomaist rozpierdzielaniu czegokolwiek jestem przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Zaworowski Re: twoja stara pedale IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 15:16 A czy w tych regułach jest coś odnosnie broni palnej? Czy jak ktoś będzie chciał mi zabrać szalik, to mogę mu odstrzelić łepetynę? Chciałbym wiedzieć, bo rozumiem, że to kodeks niepisany, a byc może nadarzy się taka okazja... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 16:32 Po szczegóły odsyłam na forum na www.kibice.pl :) W każdym razie broni używać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: twoja stara pedale IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.04.06, 15:07 > Krojenie szalików wrogiej drużyny akurat jest rzeczą normalną (każdy obnoszący > się z barwami musi się z tym liczyć) i mogę jedynie ubolewać, że trafiło na > jakiegoś dzieciaka, to wszystko. To jest właśnie najgorsze na świecie pierdzielenie bez sensu! Bronienie barw. Bo co? Bo ktoś tak kiedyś powiedział? Bo się utarło? Jak ktoś zabiera komuś coś to jest zwykłym złodziejem, i nie ma dla niego żadnego wytłumaczenia, tym bardziej tak kretyńskiego jak twoje. Owszem, może jak jacys kolesie sa na tyle odważni, żeby napadac na innych swojego pokroju, po których nie wiedza czego się spodziewać, to to jest powod do dumy. Ale skrojenie szalika dzieciakowi? A co to, to w imię tego, że barwy trzeba umieć obronić, to dzieciak (który jest z czegoś takiego szczególnie dumny) ma nie chodzić w szaliku swojego klubu? To może jeszcze przyzwolmy na to, żeby młodzież musiała pięściami bronić koszulek swoich idoli muzyczno/kinowych przed fanami innych? A może jeszcze niech dziewczyny same się przed gwałcicielami bronią, a jak nie umieją, to ich problem??? Pomyśl człowieku czasem, bo swojej Legiuni potrafisz już bronić najabsurdalniejszymi argumentami. A jak jestes taki Hools od bronienia barw, to może masz ochotę się ustawić? Zapewniam, że policja nie będzie przeszkadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 16:34 Hools nie jestem, raczej zwykły piknik. Jak chcesz się ustawić, to pisz na maila gazetowego, ale osobiście nie wiem jaki to ma sens, bo to, ze damy sobie w papę (midne ostatnio określenie) nie sprawi automatycznie, że przekonamy adwersarza do swoich racji. Co do dzieciaka, to już pisałem, że nie popieram krojenia dzieciaków, wiec o co ci jeszcze chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: twoja stara pedale 21.04.06, 15:58 kazuyoshi78 napisał: > Krojenie szalików wrogiej drużyny akurat jest rzeczą normalną ( Dla złodzieja na pewno. Napisz jeszcze, że normalne jest gwałcenie dziewcząt (i chłopców pewnie też) noszących szalik w kolorze innymi niż twój. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: twoja stara pedale 21.04.06, 11:20 > i nie ma powodu martwić się o to, że > kibice Legii nie obejrzą meczu derbowego. A co fakt to fakt - w następnym sezonie meczu derbowego nie będzie i chyba rzeczywiście nie ma powodu się z tego tytułu martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:03 Nie wiem. Moze cielaki? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZKS Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 15:00 Ta kara to żenada, co ma powiedzieć ta dziwczyna co dostała kamieniem od "kibiców legii" i odjechała karetką, kto wyremontuje sektor stadionu Wisły po "kulturalnym dopingu legionistów"? I z jakiej okazji karę dostała Wisła? Piszecie że stadiony powinny być większe- po co? -dla zwierząt wyrywających krzesełka, próbujących przewrócić ogrodzenie, których policja musi armatkami wodnymi chłodzić. I nie piszcie jacy to jesteście wspaniali-czyny mówią za was. Lepiej niech kluby zainwestują w druty pod napięciem, to się lepiej przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? 21.04.06, 16:01 Gość portalu: ZKS napisał(a): > I z jakiej okazji karę dostała Wisła? a m.in. z takiej że część "kibiców" Wisły przez większość meczu bawiła się kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZKS Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:38 Byłeś tam, czy przeczytałeś w Życiu Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? 21.04.06, 20:57 ŻW nie czytam, być nie byłem, ale wystarczy mi, że moi znajomi byli. Podobno niedaleko Wam do Widzewa, słynącego z latających rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Kibice Legii nie obejrzą mistrzostwa? IP: *.acn.waw.pl 21.04.06, 19:00 a ta dziewczyna to przypadkiem nie przyjechala z Warszawy i nie dostala kamieniem od kibicow Wisly-mam wrazenie ze z taka wersja w gazetach sie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakurwek KIXX - cudowne dziecko dwoch klawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:38 jak zwykle wykazuje sie refleksem prawdziwego kibica polonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cv Krakurwek jesteś tym kim jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:24 Ale nie udawaj, że zarabiasz w ten sposób w Krakowie. Tu nikt by cię darmo nie chciał. Jesteś Warkurwkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakurwek Krakow? To w Romunii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:16 A dlaczego nie Warhammerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx krakurwek -przewidywalny jak pora zachodu slonca IP: *.acn.waw.pl 21.04.06, 20:37 zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakurwek KIXX jak zwykle zawstydzony udaje cwaniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:00 Volltreffer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew IP: *.acn.waw.pl 21.04.06, 21:34 jaki to jezyk? Odpowiedz Link Zgłoś