ryszard.maczewski 11.05.06, 11:55 Majowy numer "Stolicy" ma się ukazać dzisiaj (11.05.2006) i będzie do "upolowania" w Urzędzie Miasta na Miodowej i na pl. Bankowym prawdopodobnie od około 12:30 - 13-tej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werttrew Re: "Stolica" nr 2 11.05.06, 12:31 ... "do upolowania" ... hmmm, kto ma dwururkę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Re: "Stolica" nr 2 11.05.06, 14:12 Moje dzisiejsze strefy zrzutu pomiędzy 12. a 15.00 to m.in.: Czuły Barbarzyńca (Dobra róg Zajęczej), Księgarnia BUW (Dobra), księgarnia "Karta" (Karowa 20), Honoratka, Browarmia, cukiernia w Europejskim (wszystkie na Krakowskim Przedmieściu), Informacja w Zamku Królewskim, Biuro Muzeum Sztuki Nowoczesnej (Pałac Ślubów), Muzeum Historyczne m.st. Wawy, Archiwum Państwowe m.st Wawy, Poziomka (Miodowa 1), Marcinek (Podwale), U Pana Michała, Pod Samsonem, Pożegnanie z Afryką, Pasieka (wszystkie na Freta plus kilka knajp w sąsiedztwie), Blikle (plac Wilsona), Herbaciarnia Angielska (Kasprowicza przy al. Zjednoczenia), pub Zaplecze (Żeromskiego 17A). Stolicę będę rozprowadzał również na dzisiejszych wyborach samorządu Stare Bielany w szkole 223 przy Kasprowicza, róg Oczapowskiego, o godz. 18.00. O kolejnych strefach napiszę niebawem. Powodzenia w łowach! Odpowiedz Link Zgłoś
mondragon Re: "Stolica" nr 2 11.05.06, 20:54 skorzystałem z listy "stref zrzutu", co więcej, udało mi się zdobyć egzemplarz. Ale jest jedno "ale": wybrałem się do Poziomki, spytałem tamtejszą panią o Stolicę i dowiedziałem się, że jest. Ale powiedziane to było z dużą rezerwą. Ale dostałem - zobaczyłem na kontuarze mały stosik - na oko z 5-6 numerów, z których jeden dostałem. I do tego momentu wsyztsko było ok. Niestety, pani dając mi numer powiedziała, że w zasadzie to już Stolicy nie ma - wzięła pozostałe egzemplarze i zaniosła na zaplacze czy schowała pod ladę - nie wiem. Ale kolejny zainteresowany usłyszałby (a może już usłyszał?), że Stolicy nie ma... Mam nadzieję, że to pojedynczy przypadek, ale może warto z Poziomki zrezygnować??? Pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
werttrew Re: "Stolica" nr 2 12.05.06, 11:06 Po przeczytaniu powyższych "przeżyć" już nawet nie chce mi się klepać w klawiaturę! A miało być tak pięknie! "Stolica" wróciła! Wróciła? Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: "Stolica" nr 2 11.05.06, 22:54 Melduję, że do 18.45 nie stwierdzono zrzutu w Czułym. Zła pogoda? No operation today? :-) Pzdr M44 Nie chcemy takiego pomnika Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: "Stolica" nr 2 12.05.06, 10:36 A czy nie można tego kolportowac np po Ratuszach? Ja w Srodmiesciu czasem nie bywam miesiacami. Chyba ze to ma byc niszowe czasopismo dla Srodmiescia... Odpowiedz Link Zgłoś
de_semen Re: "Stolica" nr 2 12.05.06, 10:46 ja nie mam szczęścia do stref zrzutu. zostaje mi nadzieja na to, że ktoś o dobrym sercu zrzuci na stronkę i udostępni do ściągnięcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Re: "Stolica" nr 2 13.05.06, 14:16 Centralny ratusz wziął aż 5000 egzemplarzy, ale diabli wiedzą, jak oni to kolportują. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.mad Re: "Stolica" nr 2 12.05.06, 11:34 Melduję, że wczoraj w informacji Zamku Królewskiego Stolica była. Odebrałam. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.burkiewicz Re: "Stolica" nr 2 12.05.06, 15:12 Byłem w Urzędzie na Bankowym, jakiś miły pan w informacji pokazał mi tylko kilka egzemplarzy kwietniowej "Stolicy" i z rozbrajającym uśmiechem powiedział, że nie wie kiedy będzie numer drugi :( Kiepska sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Strefy zrzutu_cd 13.05.06, 14:15 Do "Czułego" dostarczyłem osobiście wczoraj przed 13.00 aż 200 egzemplarzy, może nie spieszyli się z kolportażem. "Poziomkę" po powyższych uwagach skreślam. Uspokajam wszystkich, że takie "nienormalne" metody kolportażu dotyczą tylko trzech początkowych, darmowych, promocyjnych numerów. Od września - mam nadzieję - będziemy działać tak jak inne czasopisma, za to już nie za darmo. Kolejne strefy zrzutu: Targi Książki, restauracja "Karuzel Bielański" (Kasprowicza/Płatnicza), impreza rocznicowa "Przewrót majowy 1926" (Karowa/Krakowskie), sklep "U Kuby" (pl. Konfederacji), herbaciarnia "Chado" (Chmielna 11). Od jutra restauracja "Moonsfera" (Centrum Olimpijskie na Kępie Potockiej). Uwaga! Na tydzień znikam z kraju. Jeśli do mojego powrotu ktoś z forumowiczów nie załapie się na "Stolicę" to za tydzień proszę o anons (najlepiej niech ktoś założy oddzielny wątek). Mam trochę egzemplarzy w zapasie. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
tfraczczak Re: Strefy zrzutu_cd 14.05.06, 11:22 W sklepie "U Kuby" na pl. Konfederacji "Stolicy" już nie ma.Zabrałam ostatni egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.maczewski Antykwariat "Atticus" i pdf 16.05.06, 13:35 Trochę numerów dostarczyliśmy dzisiaj (wtorek) do antykwariatu "Atticus" - Krakowskie Przedmieście 20/22. Lada dzień wywieszę też numer w wersji pdf u siebie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.maczewski Stolica nr 2 - PDF on-line 25.05.06, 13:34 Miało być "lada dzień", a zrobił się tydzień... Drugi numer "Stolicy" w wersji pdf jest już do ściągnięcia ze strony www.warszawa1939.pl Odpowiedz Link Zgłoś
werttrew Re: Stolica nr 2 - PDF on-line 26.05.06, 10:15 dzięki - tylko te Twoje "pedeefy" ratują sytuację! WERTTREW Tajemnice Wa-wy: www.werttrew.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.maczewski Re: "Stolica" nr 2 20.06.06, 20:10 Ze zdziwieniem odkryłem, że mam jeszcze w domu około dwudziestu numerów drugiego numeru Stolicy (majowy). Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany to jutro "zrzut historyczny" odbędzie się w hallu biurowca Atrium Plaza - Jana Pawła II 29 (róg Elektoralnej) gdzieś w okolicach 9:15. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Skończcie z tą grypserą ... 20.06.06, 21:40 ... bo będziemy musieli powiesić kogoś na "tygrysie". Odpowiedz Link Zgłoś