Dodaj do ulubionych

Kontrolują, ale niewiele widzą

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 22:52
Przyzwyczajeń ludzi łatwo się nie zmieni. Moja propozycja: przenieść nocną
pomoc lekarską do szpitali i dodatkowo im za to zapłacić. Po co kontynuować
fikcję, skoro ludzie (pacjenci) głosują nogami ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.07.06, 23:01
      Po co jechać do przychodni, lepiej od razu do szpitala. tam zrobią wszystkie
      badania i będzie po krzyku. W SOR-ach 80% pacjentów to banalne zachorowania, a
      lekarze gdy zajmują sie najciężej chorymi są opieprzani przez tych od bólu
      gardła i goraczki
      • Gość: Ciotka Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.ca.pw.edu.pl 13.07.06, 08:37
        Tylko radzę omijać szpital na Wołoskiej, zamykają ludziom drzwi przed nosem.
      • Gość: mamaP Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.06, 11:17
        Moja kolezanka zglosila sie na izbe przyjec z krwawieniem po zabiegu w
        pecherzu, 5 godzin trwalo zanim ja "przebadali", wozili ja na wozku na inny
        oddzial bo na izbie przyjec nie bylo aparatu do USG!!!
    • Gość: Gość Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.acn.waw.pl 13.07.06, 10:28
      Ale i tak pacjent przybywający do SOR jest dla lekarza zawadą.
      Byłem ostatnio w szpitalu bielańskim u ortopedy i zajęło mi to 2h15m.
      Pielęgniarka dzwoniła na oddział po lekarza:
      "- Czy zejdzie pan doktor na dół, pacjenci czekają?
      - ...
      - No chorzy są. Ręce mają połamane!
      - ..."
      Mój ROTFL
      W związku z tym, że pacjenta mają w "dużym poważaniu" to mam pytanie czy mogę się wypisać z płacenia składek, bo lekarze strajkują że im pacjenci przeszkadzają w pracy?
      Zapłacę sobie gdzieś prywatnie i wtedy lekarz przyjedzie do mnie do domu i nie będzie miał mnie gdzieś.
      I prawdopodobnie będzie to ten sam który przyjąłby mnie w SOR.
      A dopiero wtedy służba zdrowia zauważy kto jej daje pieniądze.
    • Gość: mamaP Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.06, 11:13
      Przychodnia na Romera na Ursynowie od lat ma dyzur nocno-weekendowy. Korzystala
      moja rodzina wiele razy,zwlaszcza corka-osoba dorosla. Jest tez dyzur pediatry.
      Wielu moich znajomych patrzylo na mnie jak na "nawiedzona" kiedy informowalam o
      tym dyzurze i radzilam tam jechac, a nie np. do szpitala na Woloska. Wiem, ze
      sa informacje w przychodniach na Mokotowie, Sadybie o tych dyzurach na Romera.
      Ludzie sa jednak niezmiernie przywiazani do swoich przychodni, szpitali,lekarzy
      i wola stac w kolejce po numerek, czekac trzy dni na przyjecie przez doktora
      niz odwiedzic nieznane miejsce.
    • Gość: medyk Re: Kontrolują, ale niewiele widzą IP: *.dolsat.pl 15.07.06, 08:50
      w Bełchatowie przechodnia Medyk Turkusowa 7 już rok temu jako jedyna podpisała
      umowę o nocnej pomocy ze szpitalem i 10ooo pacjentów jest zadowolonych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka