Dodaj do ulubionych

Warszawa pod wodą

07.08.06, 00:01
Po każdej ulewie zalewane są te same miejsca, to chyba świadczy, że nic tam
nie jest robione dostatecznie dokładnie, aby wyeliminować zagrożenia.
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Re: Warszawa pod wodą 07.08.06, 00:50
      Słowa "dostatecznie dokładnie" są chyba zbędne w Twoim komentarzu.

Natomiast ks. Maj z parafii Św. Katarzyny powinien jak najszybciej zacząć
      prowadzić rozmowy z miastem zmierzające do osiągnięcia kompromisu w sprawie
      przebudowy Dolinki Służewieckiej - budowy estakad nad skrzyżowaniem z al.
      Wilanowską i ul. Św. Bonifacego. Podaczas przebudowy skarpa mogłaby zostać
      znacząco wzmocniona i ustabilizowana.
    • Gość: vault Farszafa nie da sie lubic IP: *.sympatico.ca 07.08.06, 03:49
      Ech Farszfa, Farszafa. 6 centymetrow deszczu a ty toniesz, Titanic z ciebie
      Farszafo. A jakby spadlo 10 albo 12cm? Ech Farszafa, Farszafa.
      :))
      • Gość: TR Re: IP: *.cec.eu.int 07.08.06, 10:23
        Znam te okoliceµto nie jest 6 cm
        przy kazdej ulewie cala woda z lotniska Okecie
        splywa do Potoku
        a mieszkania przy nim sa zalane do okolo 70 cm
        a wiec zniszczone podlogi, dywany i meble
        I co ty na to cwaniaku z Kanady??
        • Gość: vault Re: IP: *.sympatico.ca 07.08.06, 19:51
          nic na to, jest mi przykro ze studzienki nie spelniaja swojej roli i z 6 cm
          robi sie 60 :((
      • horpyna4 Re: Farszafa nie da sie lubic 07.08.06, 11:50
        Vault, może nie wiesz, ale Warszawa jest położona na bardzo nierównym terenie i
        woda spływa w miejsca niżej położone. Tak więc średnio 6 cm oznacza w niektórych
        miejscach 60. A to już nie zabawa.
        • olecky Re: Farszafa nie da sie lubic 08.08.06, 13:25
          horpyna4 napisała:

> Vault, może nie wiesz, ale Warszawa jest położona na bardzo nierównym terenie

normalnie ewenement na skale europejska - taka przeciez np. Praga, Bratyslawa,
          Londyn czy Wieden leza na terenie rownym jak stol...

pozdrawiam, olek
    • Gość: Janosik Re: Warszawa pod wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:27
      ano prawda... Na moście Siekierkowskim znowu doszło do tragedii w tym samym
      miejscu. Partacze tuż przed mostem coś źle zrobili i zbiera się tam woda. Nic
      nie przeczuwający kierowcy wpadają w ogromną kałużę i zawsze po deszczu
      dochodzi tam do tragedii. Budowniczym gratuluję dobrego samopoczucia . Ile
      jeszcze wypadków musi się tam wydażyć aby ktoś coś z tym zrobił ?!!!!!!!
      • Gość: maq Re: Warszawa pod wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:31
        "Pod wodą znalazła się większość tuneli: przy Globusowej, Górczewskiej,
        Cierlickiej w Ursusie, rondo Zesłańców Syberyjskich, a także Trasa Armii
        Krajowej."

Gdzie na Górczewskiej jest tunel? Jak dziś jechałem do pracy jeszcze go nie
        było... Przynajmniej na odcinku od Powst. Śląskich do Leszna;-)
        • sneaker Re: Warszawa pod wodą 07.08.06, 12:30
          > Gdzie na Górczewskiej jest tunel? Jak dziś jechałem do pracy jeszcze go nie
          > było... Przynajmniej na odcinku od Powst. Śląskich do Leszna;-)

Wydaje mi się, że hucznie nazwano tak przejazd pod wiaduktem kolejowym przy
          Aleji Prymasa.
          • Gość: maq Re: Warszawa pod wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:46
            Może być...
            • Gość: wodnik Re: Warszawa pod wodą IP: *.160.wmc.com.pl 07.08.06, 15:38
              Ulewaulewąale gdyby studzienki i sieckanalizacji burzowej byla systematyczne
              czyszczona nie doszloy do takich ekscesów. Nawet w czasie ulewy -jakudrozniono
              studzienkiwoda zaczela splywć z ulic. Te zaniedbania to pozostałość po
              Kaczyńskim i Kochalskim. Lech K. rzekomo wszystko "oczyszczał" ale napewno nie
              kanalizacje.Swoją drogą gdzie był w tym czasie Marionetkowicz czyżby przegapił
              okazję osobistego pompowania wody i ratowania stolicy.
              • Gość: Jabas 1 Re: Warszawa pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 17:08
                Pan Obiecankiewicz pisał bloga o swoich zasługach dla Warszawy i kraju.
        • Gość: peter Re: Warszawa pod wodą IP: *.spray.net.pl 07.08.06, 16:03
          może chodzi o tunel pod Górczewską do Wola Parku? Zalany był i policja
          zablokowała wjazd
          • Gość: maq Re: Warszawa pod wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 16:29
            Kolejna słuszna sugestia...
    • Gość: pws3@gazeta.pl Re: Warszawa pod wodą IP: *.klaudyny.net 07.08.06, 18:44
      Niedawno ktoś tak wspaniale zarządzał Warszawą, ża aż został Prezydentem Polski.
      Czyżby taka miała być przyszłość całego kraju?
    • Gość: PSO Re: Warszawa pod wodą IP: *.aster.pl 07.08.06, 19:36
      Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie budują domu przy samym brzegu rzeczek,
      potoków itp. A do tego nic nie robią, żeby się zabezpieczyć przed ewentualną
      powodzią. Przecież Polska to nie Sahara i deszcz tu raczej często pada. Jak
      kogoś zalało po raz kolejny to mógłby coś z tym zrobić.
    • Gość: ZgryzeldaStołeczna Re: Warszawa pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:46
      Fajne zdjęcia, takie same od wielu lat, szczególnie Potok Służewiecki. Czy
      namiestnik Kaczyńskich pogoni do roboty MPWiK, bo ten potok pod nich podlega?

A tak BTW, to od kiedy skrzyżowanie Żwirki i Wigury z ul.Sasanki jest na
      Włochach. Mieszkam w tym cudnym mieście od urodzenia moja gazeto i jak dotąd to
      skrzyżowanie było zawsze na Służewie.
      • horpyna4 Re: Warszawa pod wodą 07.08.06, 21:01
        Po pierwsze, to skrzyżowanie nie było na Służewie, bo Służew jest dużo dalej.
        Bliżej jest Służewiec, ale kończy się (i kiedyś też się kończył) na linii
        kolejowej, czyli w miejscu, gdzie ul. Marynarska przechodzi w ul. Sasanki.
        Kiedyś za torami zaczynała się dzielnica Ochota, po ostatnim majstrowaniu przy
        podziale administracyjnym są to Włochy.
        • Gość: ZgryzeldaStołeczna Re: Warszawa pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:10
          Masz rację Horpyno, oczywiście miał być Służewiec, ale teraz w googelkach
          znalazłam, że faktycznie przekombinowali i wcięło gdzieś Okęcie, stanowiące
          kawałek Ochoty. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że ja to Śródmieście,
          Dolny Mokotów i Praga Północ. Pora umierać, stara Warszawianka jestem,
          pozdrawiam.
        • Gość: krak007 Re: Warszawa pod wodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:33
          Ale na fotkach brak dzielnego i niezlomnego KOMISARZA !!! Gdziezze ON?? Moze w
          jakiejs sopockiej dyskotece??? To niedopatrzenie!!! Wszak z motopompa od
          strazakow z OSP Sluzewiec (np :D) moglby wygladac baaardzo bojowo !!!!
    • Gość: a-aa Re: Warszawa pod wodą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:08
      Zalana piwnica jest w Bloku na Angorskiej 19 nie 23 a na dodatek sa tam 2
      lokale usługowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka