Dodaj do ulubionych

Niesprawiedliwość w Polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 15:35
Czemu w naszym kraju tak jest że ja uczciwie pracujący i płacący podatki człowiek muszę finansować np mieszkania dla meneli i nierobów z różnych awaryniaków, z moich podatków są płacone na nich pieniądze za które chleją tanie wina, płodzą patologiczne bachory i dostają za darmo mieszkania. Czemu ja na mieszkanie muszę brać kredyt a dajmy na to kryminalista który siedział 25 za zabójstwo dostaje od państwa mieszkanie i rentę? Czemu z moich pieniędzy są zabierane pieniądze na samotne mamusie i ich bękarty zrobione nie wiadomo z kim i kiedy? Czemu muszę finansować hordy urzędasów którzy są do niczego nie potrzebni. I wreszcie czemu z moich podatków są finansowane partie promujące pedalstwo i inne dewiacje w stylu SLD albo Palikociarni. Nie zgadzam się z nimi w niczym, czemu muszę ich finansować?
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 15:51
      Czemu w naszym kraju tak jest że ja uczciwie pracujący i płacący podatki człowiek muszę finansować lewe zwolnienia lekarskie co nie jest małą kwotą.Muszę nadmienić,że to akurat nie menele z pierwszego szeregu o jakich piszesz,ale wydawałoby się szanowani mieszkańcy miasta.
    • Gość: BMW 2012r3.024V Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.tktelekom.pl 18.03.13, 15:59
      Bo jesteś UCZCIWYM BARANEM, KTÓRY JAK JEMU PODOBNI ZAPIER-LAJĄ NA INNYCH. Jednak musisz wiedzieć, że w tym kraju jest "wolność i demokracja" i masz prawo wyboru, możesz być menelem, kryminalistą, nierobem, możesz zapisać się do PISu lub gdzie indziej, możesz wziąć kredyt pod zastaw, hipotekę, możesz nawet zostać pedałem. Zobacz jak wiele możesz, czego Ci jeszcze brakuje?
      • Gość: NISZCZ CZERWONYCH Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 18:48
        Ciekawe z czego żyły by te pasożyty społeczne gdyby większość ludzi przestała pracować? Z tym że ludzie dobrze wychowani będą raczej uczciwie pracować a nie jak menelskie dzieci które zostaną wychowane przez swoich menelskich rodziców na sobie podobnych. Pozabierać zasiłki, mieszkania socjalne i inne ulgi dla nich i niech wyzdychają albo się wezmą do uczciwej pracy.
    • Gość: .................. Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.183.231.137.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.03.13, 16:50
      Czemu z moich pieniędzy są zabierane pieniądze na samotne mamusie i ich bękarty zrobione nie wiadomo z kim i kiedy? - napisał Polak-katolik

- co za nieprzebrany szacunek do bliźniego, szczególnie do tych bękartów co to niewątpliwie wybierały sobie, żeby być płodzone nie wiadomo z kim i kiedy
      jakoś pewny jestem, że w większości przypadków te matki wiedzą z kim i kiedy, a to, że i ty chciałbyś wiedzieć ... cóż, nie można mieć wszystkiego

wspomnę, że uczciwie pracujący i płacący podatki człowiek NISZCZĄCY CZERWONYCH ( krasnali nie lubisz, no co ty ? ) pierwszy będzie darł mordę ( że to wina Tuska z pewnością .... no i czerwonych ), jak pierwszy lepszy menel umrze z głodu, albo zamarznie

jak to mówią - jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu
      • Gość: NISZCZ CZERWONYCH Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 18:54
        Nie jestem katolikiem, do kościoła mam stosunek neutralny jak ktoś chce to niech na nich płaci a jak nie to nie. Na menelstwo i patologię wszelkiego rodzaju płacić muszę nikt się mnie o zdanie nie pyta. Tak samo na partie polityczne których nie popieram od ruchu paligłupa począwszy a na fanatykach z pisu skończywszy.
        • Gość: REAL Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 19:10
          A coś Ty z choinki się urwał czy z księżyca spadł.
          Rzeczywistość jest szara i okrutna.
          Zacznij praktyki jako katolik, zapisz się do PISu a natchnie Cię nadzieja i miłość do bliżnich.
          • Gość: kw Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 19:37
            Za komuny też tak było?też byli bezrobotni i musiałeś ich utrzymywać z własnych podatków?
            • Gość: REAL Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 22:54
              Paradoks, komunę "obalili" ci, o których najbardziej dbała.
              • Gość: animo Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 10:28
                Kiedyś popularna była bajka o rybaku i złotej rybce (zauważcie, że obecnie już sie jej nie drukuje). Dzięki złotej rybce baba miała wszystko, jeszcze tylko chciała poniżć swoją dobrodziejkę. I wszystko przepadło.
                Górnicy mawiali tak: Mamy już wszystko. Wysokie pensje, trzynastki, czternastki, premie za eksport węgla. Mamy ordery i nagrody na Barbórkę. Gruba o nas dbo, kupuje kartofle, wozi na wczasy z rodziną, dbo o bhp, wysyło do sanatoriów. Mamy własne sklepy z elektroniką i ADG. Wybudowaliśmy kościół, chodzimy z farorzem pod ręka, dźwigomy baldachim. Jeszcze tylko wypieprzymy komunę i bedziemy mieli raj.
                I wypieprzyli. I mają raj. Tylko oni jacyś cięgiem niezadowoleni i furt by palili opony przed gmachem rządu. Może w tym raju nie ma drzewa wiadomości dobrego i złego?
    • Gość: gośc Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 15:00
      > Czemu w naszym kraju tak jest że ja uczciwie pracujący i płacący podatki człowi
      > ek muszę finansować np głupią babę co po krytyce medialnej jest na zwolnieniu i nawet Prezydent Poznania może jej natrukać i to jak dobrze pójdzie przez wiele miesięcy

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,13587698,Grobelny_o_Wojciak__Wolalbym__zeby_ktos_taki_nie_byl.html
      • Gość: Polak rozgoryczon Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.tktelekom.pl 19.03.13, 15:57
        Kochana KOMUNO WRÓĆ
        • Gość: emeryt Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 16:20
          Czytając różne fora i komentarze ten mit komuny jest wszechobecny , chyba jestem nielicznym przeciwnikiem czerwonego ustroju i kolejne udowadnianie , wyliczanie nie ma sensu . Mimo wszystko życzę sobie ( chyba tylko sobie ) -nigdy więcej komuny- . A wam jak najszybszego powrotu do PRL chcę żebyście byli wreszcie zadowoleni (bez sarkazmu)

• Gość: Mieszkaniec Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 20.03.13, 10:28
            Nie mozna dzielic na czerwonych i czarnych. Ale na dobrych i złych. Uczciwych i nieuczciwych. Bardzo dobrym czlowiekiem moze byc niewierzący a natomiast bardzo złym ojciec czy matka księdza. Życie to nie jest bajka.
            • Gość: .................. Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.183.235.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.03.13, 11:47
              e tam nie można - przecież cały czas słyszę, że dobry Polak to ten który wyznaje jedynie słuszne, konserwatywne poglądy, a reszta to lewaki, czerwona hołota i inne takie epitety

nie można - życie pokazuje niestety co innego
              • Gość: rojalista Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.13, 14:47
                Polsce a nawet całej europie przydał by się bohater w stylu Franco albo Pinocheta który oczyścił by nasz kraj z czerwonej, zielonej i tęczowej hołoty. Kiedyś Polacy pod wodzą Piłsudskiego ocalili Europę od lewackiej hordy pod wodzą Trockiego ze wschodu. Miejmy nadzieję że wkrótce nadejdzie bohater który ocali zachodnią cywilizację od lewackich barbarzyńców.
                • Gość: REAL Re: Niesprawiedliwość w Polsce IP: *.tktelekom.pl 20.03.13, 15:16
                  Być może znajdzie się charyzmatyczny debil, który zbierze hołotę i zacznie robić własny porządek. Jest kilku kandydatów, którzy już by chcieli swoje porządki, dobrze że niewiele mogą a i ludzie w większości są dziś mądrzejsi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka