Gość: - IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.06, 00:01 "Spieprzaj dziadu". Warszawa nie chce pajaca z gorzowa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarantula01 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 12.08.06, 00:21 Pańskie oko konia tuczy. Pan Marcinkiewicz pokazuje "gospodarskie cechy". Ciekawe, czy będzie mierzył temperaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle czy będzie ścieżka rowerowa? 12.08.06, 18:27 czy będzie ścieżka rowerowa, i dlaczego nie, panie Marcinkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: czy będzie ścieżka rowerowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:31 Na chodniku - nie. Na jezdni masz prawo jeździć. Ruch jest dostępny wyłącznie dla autobusów i taksówek, zatem będzie minimalny. Nie ma potrzeby tworzenia tam ścieżki. Co innego np. na Świętokrzyskiej, Królewskiej czy Marszałkowskiej. Pozdr. Kaziu Marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasi1 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.work / 81.210.39.* 12.08.06, 07:51 Ale przez mierzenie temperatury można zostać prezydentem kraju, więc tego Kaczor mu nie pozwoli robić bo brata by wygryzł z drugiej kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 12.08.06, 01:05 A może pan Marcinkiewicz przestanie robić śledztwa jak jego szeryf? Czas być sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloch123 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.aster.pl 12.08.06, 01:49 masz racje spieprzaj do braci kaczyńskich i dalej daj im się kierowac. odpierdo... się od wawy nauczycielu fizyki Odpowiedz Link Zgłoś
warszawskakomunikacja Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 12.08.06, 02:55 żart? kpina? żenada? więcej nt tego co o tym sądzimy na stronie naszego blogu: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.chello.pl 12.08.06, 06:41 Z treści powyższych wypowiedzi sądzę,że SLD-owska i PO-wska hołota przystąpiła do kampanii wyborczej... nie macie szans!!! Warszawa wreszcie jest rządzona przez normalnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.pl 12.08.06, 11:40 Normalni ludzie remontuja 400 metrow ulicy przez pare lat, normalni ludzie nie potrafia rozpisac przetargu. Zaiste normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 12.08.06, 20:44 Gość portalu: ech napisał(a): > Normalni ludzie remontuja 400 metrow ulicy przez pare lat, normalni ludzie nie > potrafia rozpisac przetargu. Zaiste normalne. Wystarczyłoby powierzyć ten remont firmie,która nie jest uwikłana w żadne układy(jest taka wogóle?)Tylko wtedy kolesiostwo nie dostawałoby dużych apanaży,prawda?Rozumiem,że niełatwo pozbyć się źródła łatwych pieniążków.Tutaj pisory nic nowego nam nie pokażą.Złodzieje z PO też się swego czasu nachapały przy moście Świętokrzyskim i tunelu-przekręcie.Biedne moje miasto,że nie ma szczęścia do prawdziwego gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.acn.waw.pl 14.08.06, 11:20 Oczywiście rozkopanie Krakowskiego na zimę nie jest elementem kampanii. Gdzie tu sens, gdzie logika? No chyba, że chcemy pokazać jacy to my gospodarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Drugie jezdnie Wołoskiej, Wilanowskiej, Nowoursyno IP: *.compi.net.pl 12.08.06, 07:16 Kończy się czwarty rok rządów PiSu w Warszawie. Gdzie są obiecane drugie jezdnie wielu ulic? Nowoursynowska miała być, w związku z rozbudową SGGW, wybudowana w 2005 roku. ZDM ma znakomita metodę zapowiadania różnego rodzaju inwestycji i remontów, nigdy natomiast nie przedstawia drugiej kolumny tabeli - stanu realizacji. Czy tak ma wyglądać IV RP - 25% realizacji planów infrastrukturalnych - 150% realizacji planów politycznych? Drogi wokół Warszawy to istny skandal, Polaczek już prawie rok jest ministrem a plany oddziału warszawskiego GDDKiA na lata 2006-2008 sa nierealizowane - wręcz nie zaczęto większości robót planowanych na ten rok. www.gddkia.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Drugie jezdnie Wołoskiej, Wilanowskiej, Nowou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:19 a moge prosic o podsumowanie prac wszelkich innych partii rzadzacych...no i przede wszystki ministra pola... Odpowiedz Link Zgłoś
mdemo1 Re: Drugie jezdnie Wołoskiej, Wilanowskiej, Nowou 12.08.06, 12:10 Gość portalu: oki napisał(a): > a moge prosic o podsumowanie prac wszelkich innych partii rzadzacych...no i > przede wszystki ministra pola... Podsumować partie rządzące ja mogę, ale tylko te co wawie rządziły, bo mnie tylko wawa interesuje. Otóż co dobrego zrobił PiS??.Wszyscy mądrzy ludzie wiedzą-NIC!!!. Za to co zrobiło PO razem z SLD?? Rozumiem że były to interesy na granicy prawa bądź poza nim, ale wole nielegalne 2 mosty ,tunel pod wisłostradą i mnóstwo innych inwestycji, których nie zdołam wymienić, niż niemoc urzędników PiS, piep....e się z dojazdami do mostu siekierkowskiego, bierność w inwestycjach i najważniejsze pozwalanie na wszystko straganiarzom i kanonizowanie stadionu dziesięciolecia-najgorszego gów.. w Warszawie. To jest podsumowanie rządzących Warszawą, jeśli któś woli dziadostwo kaczyńskich to niech spie....a do innych miast, a nie robi tego w Warszawie. Ktoś tu na forum napisał o takich ludziach jak ja że jesteśmy "hołotą Po i Sld" otóż wole być ich hołotą niżcw..ami Pis ,LPR i Zomobrony. Panie Pozorny vel. Marcinkiewicz Spieprzaj Dziadu z miasta w którym nie jesteś godzien mieszkać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Drugie jezdnie Wołoskiej, Wilanowskiej, Nowou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 09:54 Tu nie chodzi, o przerzucanie się odpowiedzialnością, ale o pokazanie własnych efektów. Głosowałam na Kaczyńskiego i PIS i oczekuję podsumowania: obietnica-efekt. Chyba już czas rozliczać naszych wybrańców. To naormalne za granicą i ten standard czas wdrożyć u nas. Nie ma się o co obrażać, ale czas zakasać rękawy i wywalić nieudolnych ludzi z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Nowoursynowską zawaliło PO IP: *.chello.pl 12.08.06, 09:14 to się nazywa brak orientacji w temacie. Za modernizację Nowoursynowskiej (a właściwie jej brak) odpowiadają władze Ursynowa z burmistrzem z PO na czele i z burmistrzem ds. infrastruktury też z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Nowoursynowską zawalił Ratusz IP: *.aster.pl 12.08.06, 09:47 Dzielnica może składać i dziesiątki wniosków, a Ratusz może ale nie musi ich zaakceptować. A że na Ursynowie jest świetna współpraca Zarządu PO-PiS, to zazdrosne gnomy z premedytacją blokują wszystko, żeby na Ursynowie się jak najmniej udało zrealizować... Do czasu, do czasu, szable w dłoń, Ursynowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:29 a skąd ty jesteś ze tak sie mądrzysz? z tego co mi wiadomo to najwiecej do powiedzenia w takich kwestiach mają tacy co sami zostali przywiezieni w workach z ziemniakami do wawy. A moze narodziles sie w stolicy??? to gratuluje!!! szkoda tylko ze sam wypowiadasz sie jak pajac i obawiam sie ze warszawa jak by miala wybor to by ciebie nie chciala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:00 Jak nie masz nic do powiedzenia, to siedź cicho i nie obrażaj nikogo. Masz problem z ziemnikami i workiem, to go sobie sam rozwiąż lub poszukaj lekarza. Ludzie powinni ze sobą rozmawiać i to najlepiej merytorycznie, bo to pcha naprzód, a nie się obrzucać g..... Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Błąd ze zdjęciami 12.08.06, 14:22 Wśród zdjęć z Krakowskiego zaplątało się zdjęcie z... Alei Krakowskiej. Dobrze, że nie z Krakowskiego Przedmieścia w Lublinie;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scierka na sznur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 14:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.75.rev.vline.pl 12.08.06, 16:31 Szmaciarze pisuarowscy powinni wynieśc się z Warszawy. przyjechali do naszego miasta i teraz się wymądrzaja. Wsioki won z Warszawy i na wsiach głosujcie sobie na populistyczny pis. PiS już w Warszawie rządził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość niedzielny Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:04 Panie P.O. Prezydencie Lekko wpuszczono Pana w Maliny - bo nie załatwił Prezes Kaczyńcki w trakcie swojejgo wysiadywania fotela w magistracie - kilku nośnych spraw. A gdzie jest zapowiadany w poprzedniej kampanii samorządowej Wiślany Park Przyrodniczy, obejmujący obydwa brzegi Wisły znajdujące się w obrębie miasta? Projekt obejmował wiele elementów, m.in. liczącą kilkanaście przystanków linię tramwaju wodnego, ścieżki edukacyjne oraz infrastrukturę sportową w sąsiedztwie Wisły. W marcu rozstrzygnięty został konkurs na projekt parku, jednak do dziś nie wiadomo, kiedy zostanie on zrealizowany (może Pan już wie?). Gdzie jest Trasa Południowej Obwodnicy wykorzystująca dawny korytarz rezerwowany w planach zagospodarowania dla autostrady A2, która zgodnie z ustaleniami uchwalonego w czerwcu 2004 r. Planu Zagospodarowania Przestrzennego Województwa Mazowieckiego omija Warszawę. Nowa trasa wprowadzona w dawny korytarz, (który od kilkudziesięciu lat rezerwowany był na cele komunikacyjne), miała pełnić rolę trasy miejskiej na parametrach trasy ekspresowej i charakteryzować się miała liczniejszymi niż autostrada powiązaniami z układem ulic. (Pytanko - gdzie ta trasa?) A może zrealizuje Pan chociaż NAJNOWSZY POMYSŁ Pana poprzednika - żeby całą Wisłostradę schować w tunelu (najpierw na odcinku od mostu Śląsko-Dąbrowskiego do Podwala) i poddać likwidacji cały ślimak łączący Wisłostradę z Trasą W-Z. (ależ to będzie kasa do wzięcia przy takiej ruinie). CEl? Będziemy mieli w Warszawce NAJDŁUŻSZY na świecie TUNEL POD TRAWNIKIEM (Wpis do Księgi Guinessa murowany). I co Pan na to? Teraz rozkopiecie KRAKOWSKIE - aha ! NO to by było tyle pytąń - na początek. Pozdrówko Panie P. O. Prezydencie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Zadnej przebudowy - wypad do Gorzowa! IP: *.spray.net.pl 12.08.06, 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesnababy Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.06, 21:53 Granitowy trotuar???? A lyzwy zima tez dadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:03 Ja też się nad tym zastanawiałam, czy tam nie będzie na pazurki... w zimie. Jest już w Warszawie kilka miejsc, gdzie można wybić sobie zęby i powstaje pytanie, czy nie będzie też tak na Krakowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 12.08.06, 22:45 Uwag kilka: 1. dokonania p. Marcinkiwicz wskazuja, ze zdolności w zakresie PR to za mało, żeby kierować stolicą. 2. Jezeli rozwiązanie kłopotów zajmuje już trzy lata, to autorem niefrasobliwego jest kto inny. Prawdopodobnie urzędujący Prezydent RP, wtedy Prezydent Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat niech koles sprawdzi dzialania poprzedniego IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.08.06, 23:06 prezydenta poprzrz prokurature...chybz ze znowu wymysli ze to trzy laya konuchow i ufo/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.chello.pl 13.08.06, 00:44 Wybory za chwilę to i gospodarskich wizyt będzie masa. Trzeba się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTEK Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.10.12.vie.surfer.at 13.08.06, 07:59 TYLKO JEDNO ZDANIE. KAZIO KARIEROWICZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brona A może Kazio to wnuczek Nikodema Dyzmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: 86.43.82.* 13.08.06, 16:00 Sam spieprzaj Gosciu - ja jestem warszawiakiem i goraca witam Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 13.08.06, 16:31 ja z Warszawy i cała moja rodzina i znajomi również gorąco witamy Marcinkiewicza, A fakt, że jest z Gorzowa to tylko plus dla niego. Ma inne, szersze spojrzenie na Warszawę, to również Jego stolica. Stolica należy do wszystkich Polaków, nie tylko do "warszawskich", bo dzisiaj tu już dawno nie ma prawdziwych warszawiaków, sama wiocha, vide: radni Warszawy, tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: 82.146.246.* 13.08.06, 17:00 Nie jestem z Wa-wy ,ale przejadl sie Kaziu Krzywousty i jego wazeliniasta ,flegmatyczna gatka.Obsadzilabym go w roli stanczyka panujacego prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie 13.08.06, 17:28 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Sam spieprzaj Gosciu - ja jestem warszawiakiem i goraca witam Marcinkiewicza W Irlandii? Proszę uprzejmie bierz go z całym inwentarzem. Drób też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: .2P1D* / 195.124.114.* 14.08.06, 16:32 Wracaj do rodziny na wies, rodzony warszawiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Komisarz Marcinkiewicz sprawdza Krakowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:10 Ty pedale nie zaslugujesz na miano mieszkanca stolicy.......Spieprzaj dziadu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a ja mam dylemat IP: *.acn.waw.pl 13.08.06, 17:36 bo nie cierpie Kaczyńskich, ale Marcinkiewicz podoba mi się dużo bardziej niz Gronkiewicz. Dlatego tez juz dziś wiem, że do rady głosowac bedą na PO na prezydenta Marcinkiewicz. I mam nadzieje, ze gdy zdobedzie on fotel prezydenta odwróci sie od Kaczyńskich, których partia skończy tak jak skonczył AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Re: a ja mam dylemat IP: *.net-serwis.pl 13.08.06, 17:53 Spośród obecnych kandydatów najlepszy jest Marcinkiewicz. Tu chodzi o wybór odpowiedniej osoby a nie kierowanie się sympatią polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesnababy Re: a ja mam dylemat IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.06, 18:47 A dlaczego niby najlepszy, moze przyblizysz? Moim zdaniem najlepsza jest Gronkiewicz - Walc, bo pokazala, ze potrafi zarzadzac bankami, wiec z miastem tez sobie poradzi. A ten marionetkiewicz umie tylko to, co mu Jarek podpowie. Szkoda miasta na tego leniucha i marnego aktorzyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: a ja mam dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:10 ... i tu widzę problem, bo według mnie to wszyscy dotychczasowi kandydaci to miernoty. Dlatego chciałabym zobaczyć ich zaplecze. A krótko mówiąc, co i kim chcą w tym mieście zmieniać. Obecni urzędnicy jakoś się nie popisali, przynajmniej w moich oczach. Zmiany idą za wolno. A urzędnicy zamiast pracować podstawiają sobie nogi (vide Krakowskie Przedmieście). Odpowiedz Link Zgłoś