mnich81 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 10:17 Biedne dzieci.Policjant im zajrzal do plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawa Rewidują nieletnich IP: 83.2.91.* 10.09.06, 10:18 To niech Helsinska Fundacja Praw Człowieka natychmiast wyjdzie na ulice i zapewni bezpieczeństwo nam , jak również ochroni nas od słuchania ordynarnego słownictwa, zwłaszcza w wykonaniu dziewcząt !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 16:03 Czy wulgarne słownictwo w wykonaniu dziewcząt robi Ci większą krzywdę, niż w wykonaniu chłopców? Jaka różnica? Ja sama, przyznam, cholerami i "w mordę jeża" rzucam, natomiast "ja pie.." czy "I, ku.., idę sobie, a tam, ku....." razi mnie okrutnie. Tylko nie wydaje mi się, by miało znaczenie, kto tych słów używa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charyma Zakonczy sie to jak wszystko w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:18 Zalozenia niby dobre, ale jak to w Polsce: skonczy sie na rewizjach najspokojniejszych osob, bo to bez problemow, nie bedzie uciekac, a i norma bedzie wyrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padre Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:19 Ta Helsinska Fundacja...ma nasrane...pan Cybulski chyba nie widzi gdzie i jak sie handluje narkotykami..a wlasnie najbardziej handluja młodzi wsrod młodych..i jestem za tym zeby policja wlasnie "prewencyjnie" robila przeszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Rewidują nieletnich IP: *.podkowa.krakow.pl 10.09.06, 10:37 to prawda . Miałem kilka sytuacji w których poczułem się jak szmata którą trzeba wykręcić. Sprawcami całego zamieszania są najczęściej młodzi policjanci odrabiający służbę w policji. Skończmy z tymi absurdami. Ludzie gdzie my żyjemy. Nie można traktować młodych ludzi jak potencjalnych przestępców. to jakiś absurd Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 11:18 ma 16 lat. spotykaja sie na boisku , aby pograc w pilke lub po prostu pogadac. na pali papierosow, nie pije alkoholu (przynajmnie mi tak mowi, a ja nie mam podstaw, jak dotad, aby mu nie wierzyc). tez bylam zdziwoiona, kiedy mi o tym mowil. nawet podejrzewalam,ze zle sie zachowywal i stad ta kontrola. ale generalnie nie mam nic przeciw, no, cyba ze przekrocza swoje uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttrg Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:37 jak ktos nie jest mlody to tego nie zrozumie.wszystkich rewidjua bo tak im sie podoba i kazdy jest podejrzany ja nie mam kradzionej komorki i nie biore narkotykow ale przed policja mam obawy bo juz nie jeden za darmo siedzi.moi znajomi zostali ,,rozpoznani'' przez mamę(ktorej przy kradziezy nie bylo) chlopaczka ktorego okradlim, sam poszkodowany nie rozpoznal ich ale jego mama byla prtzekonana ze to oni.nie znaleziono przy nich ani skradzionej komorki ani portfela ale i tak pojechali na 48h ktore przerodzily sie w 5 dni!!!! mieli juz isc do wiezienia ale dzieki pomocy prawnikow i uczciwych policjantow ktorzy sa po to by nam pomagac i chronic iudalo im sie z tego wyjsc... w naszym pieknym kraju policja zajmuje sie wlasnie takimi sprawami jak przeszukiwanie gimnazjalistow czy licealistow bo tylk oto potrafia.po co to robia ???zlapia takiego co ma kupiony za targu telefon i co wsadza go za to?? prosze dajcie spokoj co taki dzieciaczek moze nam zaszkodzic.a bandyci chodz po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 11:56 Gość portalu: ttrg napisał(a): > jak ktos nie jest mlody to tego nie zrozumie. moze nie jest (dzieki za przypomnienie, ile mam lat) ale byl. i to nie ma nic do rzeczy. nikt na twarzy nie ma wypisane, kim jest i do czego jest zdolny. ja uwazam,ze dzieki takim kontrolom ci, ktorzy naprawde maja sie czego bac bardziej sie ukrywaja. sama widze,ze mniej jest "typkow" w mojej dzielnicy od pewnego czasu. a jakies 4 lata temu zostalam napadnieta na mojej ulicy rano idac do pracy. poza ty co rusz slyszalo sie o zabieraniu kaomorek na mojej ulicy mlodym ludziom. no, ale moze komorka to juz nie jest ciekawy łup wiec i napadow mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 12:30 "Fajnych" masz znajomych, nie ma co! Ale muszę cie ostrzec: syna mojego sąsiada też wsadzili na 48 tylko dlatego, że był kolegą jakiegoś złodziejaszka i bardzo sobie cenił tą "znajomość" (bez przerwy traskał dziobem, jaki to on gangster jest- ot, szczeniacka głupota). Gdy tamtego psy przycisnęły, to zesrał się w gacie i zaraz sypnał tego synalka sąsiada. Ile się musiał jego ojciec nalatać, żeby go wyciągnąć, zanim zdążą porządnie gó..arza spałować (co moim zdaniem tylko mu pomogło). Chłopak tak się spietrał, że tamtym kolesiom "gangsterom" nawet "cześć" nie mówi i omija ich szerokim łukiem. A nawet zainteresował sie porzuconą wcześniej szkołą! Tak więc psiarnia i dołek pomogły mu wyjść na ludzi. Ale to wyjątek- lepiej, żebyś zmienił znajomych zanim pójdziesz przez nich siedzieć. Zapamiętaj: prędzej czy później każdy sypnie. Nie ma twardzieli. Wiem, co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:10 Ty chyba też porzuciłeś szkołę, co? Bo ewidentnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: 82.146.248.* 10.09.06, 12:44 No i co przez rewizję korona z głowy twojemu małolatowi spadła? A może przez tą rewizję pozna ,że istnieją jakieś normy życia społecznego i nie należy "rozrabiać" ani posiadać narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 13:27 a ty moze "prewencyjnie" prowadzisz rewizje osobista corek sasiadki? Kreci cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty BARDZO DOBRZE IP: 217.97.193.* 10.09.06, 11:30 Gó..arzeria czuje się całkowicie bezkarna i myśli, że jej wszystko wolno. Później taki 13-latek wciska komuś kosę w brzuch i nic mu za to nie jest bo nieletni. A tak może się zapobiegnie niektórym taim sytuacjom i będzie większa kontrola przestępczych zapędów małolatów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin obmacywanie 10.09.06, 11:37 Skoro nie przeszkadza (a moze i podoba sie) Tobie, gdy cie policja obmacuje i zaglada w kazdy zakamarek.... Widzisz; nie kazdego to "kreci". Jest cos takiego jak prawo do prywatnosci i nienaruszalnosc cielesna. Jezeli tego nie rozumiesz, to porozmawiaj z ludzmi z opozycji z lat 70-tych i 80-tych i zapytaj, jak im sie podobaly kontrole i przeszukiwania......... Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 Re: obmacywanie 10.09.06, 11:57 pawel_berlin napisał: > Skoro nie przeszkadza (a moze i podoba sie) Tobie, gdy cie policja obmacuje i > zaglada w kazdy zakamarek.... fantacja nastolatkow, a szczegolnie dziewczyn nie zna granic. mojego syna nikt nie obmacywal, pozwolil sobie nawet na zarcik w stosunku do pana funkcjonariusza, ale mu podarowal:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: obmacywanie 10.09.06, 12:16 nie jestem ani nastolatkiem, ani dzwiewczyna. Uwazam jednak, ze policja w takich przypadkach przekracza swoje kompetencje oraz narusza wolnosc osobista jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: obmacywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:16 > fantacja nastolatkow, a szczegolnie dziewczyn nie zna granic. mojego syna nikt > nie obmacywal, pozwolil sobie nawet na zarcik w stosunku do pana > funkcjonariusza, ale mu podarowal:) A MOGL ZABIC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: obmacywanie 10.09.06, 13:18 ...ale nie zabil Taka to kochana policje mamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: obmacywanie IP: *.petrus.com.pl 10.09.06, 14:43 Uch, powiało "pańszczyzną" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CoCo zarcik? IP: *.rev.pro-internet.pl 10.09.06, 14:50 Puscil baka jak zagladali mu w odbyt, czy nie schowal tam drugow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:36 przykro sie czyta takie rzeczy ze takie rewizje to tylko naginanie prawa. studiuje prawo i coraz wiecej rozumie ale tez widze coraz wiecej błędów w systemie .najgorsze ze dla ludzi tworzących obecnie prawo warzniejsze jest to czy wybiora naszych do samorządu(ordynacja) czy ktostam donosil do sb (moze to jest wazne ale nie dla mnie) , bo wazniejsze jest że szpitale musza oszukiwac NFZ zeby leczyc ludzi a policja naginac prawo zeby walczyc z przestepczoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
fobia15 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 11:59 Gość portalu: gosc napisał(a): > przykro sie czyta takie rzeczy ze takie rewizje to tylko naginanie prawa. > studiuje prawo i coraz wiecej rozumie ale tez widze coraz wiecej błędów w > systemie .najgorsze ze dla ludzi tworzących obecnie prawo warzniejsze jest to > czy wybiora naszych do samorządu(ordynacja) czy ktostam donosil do sb (moze to > jest wazne ale nie dla mnie) , bo wazniejsze jest że szpitale musza oszukiwac > NFZ zeby leczyc ludzi a policja naginac prawo zeby walczyc z przestepczoscia. a jak skonczysz to prawo to juz nie bedziesz robil razacych bledow orto?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Prawdziwe przestępstwa IP: *.satfilm.net.pl 10.09.06, 12:09 A może by się tak w końcu wzięli za ściganie prawdziwych a nie urojonych przestępstw. Niech ścigają przestępstwa, w których są ofiary (pobici, okradzeni itp.) Najłatwiej ścigać małolatów za trawkę. A to IV RP właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a120361 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 12:18 Byłem ostatnio dwa razy na Białorusi. Ponoć to jest policyjne państwo ale podczas w sumie 3 tygodni pobytu nigdy nie widziałem aby policja kogokolwiek rewidowała lub legitymowała. Mnie chociaż podróżowałem samochodem na polskich numerach także się to nie przytrafiło. Jest tam na ulicach nawiasem mówiąc bez porównania mniej policji niż w Warszawie gdzie scenki rewizji ulicznych widzę z okien mojego auta kilkakrotnie. Czasem zastanawiam się wtedy czy to nie jest stan wojenny i czy ci w mundurach to nie okupanci?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xavras Przekraczanie uprawnień to norma. 10.09.06, 12:25 Jak by powiedział Pan Premier z Panem Prezydentem - prawdziwa cnota przeszukań się nie boi. Tylko, że niestety nie wszyscy cnotliwi lubią być na okoliczność swojej cnoty kontrolowani. Kroczek po kroczku organa nadzoru i kontroli wchodzą w naszą sferę osobistą zawsze tłumacząc to jakimś dobrem nadrzędnym. W naszym kraju coraz więcej jest instytucji o uprawnieniach policyjnych - totalna walka z przestępczością powolutku zamienia się w program totalnego nadzoru nad obywatelem. I niestety ciągle aktualne pozostaje pytanie - kto będzie kontrolował kontrolujących? Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Bezpieczeństwo, bezpieczeństwo 10.09.06, 12:51 Skoro już rodzice tracą kontrolę na swoimi dziećmi, szkoła nie może opanować narkomanii, to czego oczekujecie od tych małolatów za kilka lat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:09 "Policja ma prawo przeszukać osobę lub jej bagaż tylko w przypadku uzasadnionego podejrzenia, że taka osoba ma rzeczy zabronione, np. narkotyki. Policja nie ma prawa losowo legitymować i przeszukiwać osób na ulicy - przypomina Sławomir Cybulski z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka." czy dobrze rozumiem, ze policja moze wylegitymowac kogos na ulicy, tylko wtedy gdy ma uzasadnione podejrzenie, ze ta osoba popelnila przestepstwo ? poza tym, co najlepiej zrobic w sytuacji, gdy uwaza sie, ze policjant takiego uzasadnionego podejrzenia nie ma ? mimo wszystko dac sie wylegitymowac i przeszukac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eon policyjni pedofile... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:13 ...beda mieli zatem raj, nic tylko szukac na ulicach 'podejrzanych' czternastolatek i rewidowac... moze schowaly cos w staniku a moze... :/ trzeba walczyc z takimi akcjami bo niedlugo rzad wprowadzi kare smierci i kto wie czy nie bedzie jej chcial stosowac prewencyjnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Płakać się chce ... IP: *.e-wro.net.pl 10.09.06, 13:19 ... ze śmiechu. Ludzie narzekają na handlarzy narkotyków, na pijana gównarzerię na ulicach itd ale kiedy policja zaczyna robić aby to skończyć to zaraz lament o naruszanie niutykalności. Policjanci nie zatrzymują bez powodu. Panienki siedziały spokojnie na schodach przed basenem? Śmiechu warte. To dlaczego mieszkańcy sąsiednich domów dzwonili na policję że jakieś dwie pipy dra papę. Kilku młodzieńców "spokojnie" idących ulicą zatrzymano i zrewidowano? A dlaczego nie napisano że Ci młodzieńcy zataczali się od krawężnika do krawężnika? Nieważna co się dzieje, winni są zawsze policjanci. Nie działają źLE, działają JESZCZE GORZEJ. Popłakałem się ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Bo prawo ma dotyczyć wszystkich tylko nie mnie. 10.09.06, 14:40 Ja chce porządku i spokoju. Ale jak mnie gliniarze zatrzymają - albo kogoś z moich znajomych - ludzieeeee!!!! SKANDAL!!!!! Wredne PSY!!!! Lepiej by się za bandytów wzięli!!! Polska to chory kraj. A Polacy to chory, schizofremiczny naród!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Bo prawo ma dotyczyć wszystkich tylko nie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:16 > Polska to chory kraj. > A Polacy to chory, schizofremiczny naród!!!! Pomóż nam obalić ten stereotyp! Zmień obywatelstwo! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Rewidują nieletnich IP: *.elb.vectranet.pl 10.09.06, 13:23 "Od policji oczekiwałabym raczej tego, żeby zapytała nas, czy np. nie kręcił się tu jakiś diler albo czy ktoś nas nie zaczepiał." Taaaa i może jeszcze obronił przed bandytą, ech drobnomieszczańskie zachcianki... kraniki kafelki duperelki i jeszcze zachciewa się przyjaznych i pomocnych policjantów. Jak u nas policjant jest od tego żeby pałą przylać, mandat wystawić i wyżyć się bo mu zona nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caine Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:46 O ile mi wiadomo z takiej rewizji osobistej policja musi sporządzić protokół. Czas może zacząć egzekwować swoje prawa. Jeżeli za każdym razem przygłupy w niebieskich mundurkach musiałyby bawić sie w wypisywanie skomplikowanych, jak na ich możliwości, druków, myślę że odechciało by im sie takiego zaczepiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olzen Rewidują nieletnich IP: 62.69.202.* 10.09.06, 13:48 Powolutku Rzeczpospolita zamienia się w państwo policyjne Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk I znowu Fundacja H.e.l.s.i.ń.s.k.a się odezwała. 10.09.06, 13:56 Oni są w stanie sparaliżować każde konkretne działanie policji. Czy już protestowali w sprawie postrzelenia przez policje tego złodzieja samochodów? Powinni zrobić to jak najszybciej. W końcu kto to widział, żeby w wolnym kraju nie wolno było kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukii Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:02 W USA lub we Francji gdy Policjant do Ciebie podchodzi musisz czuć respekt czy tego chcesz czy nie. Tam Policja się nie bawi jak u nas. Gdy gó..arz się sprzeciwi i się nie zatrzyma po krótkim ostrzeżeniu słownym Policjant po prostu strzela. A mimo to poszanowanie wolności w USA jest priorytetem.Tak powinno być w Polsce. U nas szanowną młodziez trzeba zapytac tak aby nie urazić dlaczego pije piwo o 1 w nocy na klatce schodowej. Policja jest od tego aby wykrywac i zapobiegać przestępczośći. Jezli szanowny Jasiu z 4a sprzeciwi się aby Policjant przeszukał go to powinien mieć prawo użycia siły wobec małolata. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk U nas g...rstwa chce wolności absolutnej. 10.09.06, 14:14 Przecież im wszystko wolno, nie? Mozna jeżdzic setką na motocykla bez tłumika, można pić piwo na ławeczce o 3 nad ranem, można nabluzgać komu się chce, można rozbić przystanek autobusowy itd. A jak gliniarz się zainteresuje (co w Polsce nie jest wcale takie pewne) - to odzywa się chór "obrońców" - z rodzicami g...niarza i Fundacją Helsińską na czele. Chory kraj!!! Chore społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rewidują nieletnich IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:16 I dlatego w USA jest taka niska przestępczość, tak mało napadów, rozbojów, gwałcicieli, morderców, itd. I dlatego też w USA w ogóle nie ma problemu narkotyków, ani chamskiej młodzieży w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:34 Nie ma niskiej przestępczośći w USA ale przynajmniej gó..arze czują respekt do Policji. Poza tym prześledź sobie historię USA i specyfike tego kraju to możesz zrozumiesz czemu przestępczośc jest dośc wysoka. Faktem jest że tam się strzela do przestępców niczym do zwierzyny a u nas chroni się małolatów. Powiedz mi w jakim kraju w Europie mozesz podejśc do Policjanta i powiedzieć mu co o nim myslisz, a nawet mu pomachac rękoma przed oczami...tylko w Polsce. Policja w naszym kraju nic nie znaczy.Ma strasznie ograniczone kompetencje. Przykład: chociazby rozpierdzielanie Starego Miasta w Warszawie kilka miesięcy temu przez kibiców(pseudo)...co Policja robiła?NIC. A co powinna? Odp.: wystrzelac zwierzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rewidują nieletnich IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:50 Z tego co czytałem na różnych forach, to np. w Anglii też z respektem do policji najlepiej nie jest, a małolaty mają tam większe prawa niż u nas (co oczywiście nie znaczy, że powinniśmy dążyć w tym kierunku). Porządku w państwie nie zbuduje się gnębiąc potencjalnych przestępców i pseudoprzestępców, tych prawdziwych natomiast traktując łagodnie. Gnębić trzeba prawdziwych przestępców. A co do pseudokibiców, to zgadzam się, że policja powinna móc używać w takich sytuacjach gumowych kul (lub też powinna częściej korzystać z tego prawa, bo nie wiem, czy obecnie mogą, czy nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:21 > chociazby rozpierdzielanie Starego Miasta w Warszawie kilka miesięcy temu przez > > kibiców(pseudo)...co Policja robiła?NIC. A co powinna? Odp.: wystrzelac > zwierzynę. Ależ oczywiście, że zrobiła! Parę pokazowych zatrzymań i procesów, szkoda tylko, że nie tych co rozpieprzali starówkę tylko przypadkowych przechodniów, którzy mieli pecha, że akurat się pojawili na ich drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:04 Zamknąć tą odrealnioną Fundację helsińską. Więcej złego niż dobrego. Rewidować i lać gó..arzy. Może to pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 14:06 "Rewidować i lać gó..arzy. Może to pomoże" Tak traktujesz swoja zone i dzieci? Pogratulowac jedynie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:26 Masz dzieci? Naprawdę chciałbyś, żeby kiedyś wróciły po 3 dniach do domu pobite przez policję podczas zatrzymania na 48 godzin za to, że się nie spodobały panom policjantom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: brak podejrzenia popełnienia czynu = bezprawn IP: *.petrus.com.pl 10.09.06, 14:07 Uch, nareszcie bardziej racjonalne argumenty :D Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: brak podejrzenia popełnienia czynu = bezprawn 10.09.06, 14:31 Ale w zamian za rocjonalne argumenty jakiś dzieciak musiał wyzwać moją matkę. Argumenty merytoryczne nie mają szans trafić do kogoś, kto ma komputer, ale nie ma mózgu. Nasze sppołeczeństwo zmienia się w masę baranów prowadzonych na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Do wszystkich zwolenników działań policji IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:12 Przeciwnikom obecnych działań policji nie chodzi o to, żeby policji utrudniać działania mające na celu poprawę bezpieczeństwa, tylko żeby policja zajęła się ludźmi, którzy rzeczywiście stanowią dla otoczenia zagrożenie. Dlaczego tak łagodnie podchodzi się do pseudokibiców, którzy często mają przy sobie siekiery, noże, czy inne "przyrządy", a męczy się kogoś tylko dlatego, że ma blanta przy sobie? Czemu gdy na przykład ojciec przetrzymuje dziecko wbrew decyzji sądu, policja nie potrafi nic zrobić i nawet znaleźć delikwenta, podczas gdy dziennikarzowi udaje się to w godzinę? Czemu ze względu na niską szkodliwość społeczną umarza się postępowanie przeciwko komuś, kto będąc na przepustce więziennej rozwala przed sklepem głowę pierwszej lepszej kobiecie? Gdyby policja zajmowała się rzeczywiście groźnymi ludźmi, nie było by problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Do wszystkich zwolenników działań policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:15 Gość portalu: abc napisał(a): ...Dlaczego tak łagodnie podchodzi się do pseudokibiców, którzy często mają przy sobie siekiery, noże, czy inne "przyrządy"... Dlatego że prawo w Polsce jest takie a nie inne. Przestępców się chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk ...bo to chory kraj jest !!!! 10.09.06, 14:16 I naród też jest chory. Więc dlaczego policja ma być zdrowa? Przecież to też Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zawsze mozna tak argumentować jak ty teraz. 10.09.06, 14:25 Płacąc mandat za rzucenie niedopałka można krzyczeć, że tam gdzieś ktoś wysypał w lesie cały worek śmieci - a ta wredna policja tamtych nie ściga tylko ciebie biedaku. Płacąc za przekroczenie predkości o 20 km/godz. można argumentować, że niedawno minął Cie BMW jadacy 200 km/godz. - ale ciebie złapali, a nie ich. Zabierając awanturującego sie szczyla po dyskotece - jednoczesnie nie potrafili dać rady bandytom na stadionie... Itd. Przyjmując taką argumentację policja w ogóle musiałaby nic nie robić, bo zawsze gdzieś tam ktoś popełnił wieksze przestępstwo niż ten akurat złapany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zawsze mozna tak argumentować jak ty teraz. IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:41 Nigdy nie będzie idealnie, ale chodzi o zachowanie pewnych proporcji. Obecnie mam wrażenie, że za większego przestępcę uważa się osobę kradnącą tabliczkę czekolady ze sklepu niż kogoś, kto napadł na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Polaków cechuje mentalna schizofremia. 10.09.06, 14:47 Chcemy spokoju i bezpieczeństwa, narzekamy na rozpasane g...niarstwo, krytykujemy policję, że nic nie robią i są nieskuteczni. A kiedy gliniarze zaczynają coś robić - nie podoba się nam. "Lepiej by się zajeli bandytami" - to najczęstszy komentarz. Zawsze "lepiej", żeby zajęli się czymś innym niż się zajmują. Prawo ma zawsze dotyczyć ONYCH - ale na pewno nie MNIE. Jak MNIE wylegitymują - to ja takiej obrazy nie popuszczę. Uruchomię wszystko co sie da, żeby gliniarze beknęli. CZY MY JAKO NARÓD JESTEŚMY NORMALNI????? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Polaków cechuje mentalna schizofremia. 10.09.06, 15:36 Idac twoim tropem, policja powinna od czasu do czasu wpasc do ciebie do domu i.....porzadnie cie spalowac. Prewencyjnie. Tak, aby nigdy nie przyszlo ci do glowy kogokolwiek okrasc.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Bredzisz jak potłuczony 10.09.06, 15:47 Brak argumentów wobec twojej demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Bredzisz jak potłuczony 10.09.06, 15:53 Chodzi jedynie o to, ze nie wystarczy "robic cokolwiek"; trzeba robic to jeszcze "z glowa". Dzialania policji nie moga odbywac sie kosztem ograniczania praw obywateli. Rownie dobrze mozna: -wprowadzic godzine policyjna, dla wszystkich (wiadomo przeciez, ze wiekszosc bojek topczy sie noca) -zakazac wstepu na mecze pilki noznej (wiadomo, co robia kibole w trakcie i po meczach) -zakazac sprzedazy alkoholu (nie musze tlumaczyc dlaczego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coca-Cola Bzdura... IP: *.rev.pro-internet.pl 10.09.06, 17:44 Powiedz mi jak to jest, ze w normalnych krajach takie akcje praktycznie sie nie zdarzaja? Powiedz mi jak to jest, ze KAZDY wie, gdzie kupic kradziony telefon czy pirackie oprogramowanie, podrobione ciuchy, a Policja nie? Na moim podworku: Gdansk, rynek we Wrzeszczu. Tam moga sie oblowic bez przeszukiwanaia kogo popadnie. Na podworku globalnym: allegro i np. radia samochodowe. Powiedz mi jak to jest, ze idac ulica "monciakiem" w Sopocie z kumplami zaczepil nas kiedys diler, ze od razu wiem kto w klubie diluje (wystarczy 10 min obserwacji) etc. a Policja tego nie wie? Dodam, ze nie korzystam z tego typu uslug. Gowniarzy po prostu latwiej przeszukac: nie pobije, nie ucieknie. A jak zbluzga czy bedzie sie stawiac to do pierdla. Moze ty lubisz, gdy ktos bedzie ci kazal pokazywac skarpetki. Ja nie bardzo. I bzdura jest, ze takie przeszukania poprawiaja bezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:56 "Z oczywistych względów zabronione jest wnoszenie na koncert, stadion, bądź do hali sportowej broni, alkoholu lub narkotyków. W celu zapewnienia bezpieczeństwa wszystkim uczestnikom imprezy organy porządkowe, w tym pracownicy ochrony uprawnieni są do przeglądania zawartości bagaży, a także dokonywania kontroli osobistej. Kontrola powinna być dokonywana przez co najmniej dwóch pracowników ochrony tej samej płci, co osoba kontrolowana. Zgodnie z przepisami wspomniana kontrola może być dokonywana tylko w razie podejrzenia, że uczestnik próbuje wnieść zabronione przedmioty. W praktyce bardzo często służby porządkowe kontrolują rutynowo wszystkich uczestników imprezy, co nie jest postępowaniem właściwym." (ze strony www.pomocspoleczna.ngo.pl) A jak to jest z regulaminami imprez? Bo najczęściej regulaminy owe zabraniają wnoszenia nie tylko broni, niebezpiecznych narzędzi, alkoholu czy narkotyków, ale też wszelkich napojów (ochroniarze zabierają np. nieotwartą wodę w plastikowej butelce)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Trzeba w końcu zrobić coś z pałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:59 Więcej szkodzą niż pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Masz rację . Zlikwidować policję. 10.09.06, 15:02 Jak wolność - to wolność. Odpowiedz Link Zgłoś