Dodaj do ulubionych

Rewidują nieletnich

• mnich81 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 10:17
      Biedne dzieci.Policjant im zajrzal do plecaka.
    • Gość: Jawa Rewidują nieletnich IP: 83.2.91.* 10.09.06, 10:18
      To niech Helsinska Fundacja Praw Człowieka natychmiast wyjdzie na ulice i
      zapewni bezpieczeństwo nam , jak również ochroni nas od słuchania ordynarnego
      słownictwa, zwłaszcza w wykonaniu dziewcząt !!1
      • zewszad_i_znikad Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 16:03
        Czy wulgarne słownictwo w wykonaniu dziewcząt robi Ci większą krzywdę, niż w
        wykonaniu chłopców? Jaka różnica? Ja sama, przyznam, cholerami i "w mordę jeża"
        rzucam, natomiast "ja pie.." czy "I, ku.., idę sobie, a tam, ku....." razi
        mnie okrutnie. Tylko nie wydaje mi się, by miało znaczenie, kto tych słów używa.
    • Gość: charyma Zakonczy sie to jak wszystko w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:18
      Zalozenia niby dobre, ale jak to w Polsce: skonczy sie na rewizjach
      najspokojniejszych osob, bo to bez problemow, nie bedzie uciekac, a i norma
      bedzie wyrobiona.
    • Gość: padre Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:19
      Ta Helsinska Fundacja...ma nasrane...pan Cybulski chyba nie widzi gdzie i jak
      sie handluje narkotykami..a wlasnie najbardziej handluja młodzi wsrod
      młodych..i jestem za tym zeby policja wlasnie "prewencyjnie" robila
      przeszukiwania.
    • Gość: Krakowianin Rewidują nieletnich IP: *.podkowa.krakow.pl 10.09.06, 10:37
      to prawda . Miałem kilka sytuacji w których poczułem się jak szmata którą trzeba wykręcić. Sprawcami całego zamieszania są najczęściej młodzi policjanci odrabiający służbę w policji. Skończmy z tymi absurdami. Ludzie gdzie my żyjemy.
      Nie można traktować młodych ludzi jak potencjalnych przestępców. to jakiś absurd
    • fobia15 moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 11:18
      ma 16 lat. spotykaja sie na boisku , aby pograc w pilke lub po prostu pogadac.
      na pali papierosow, nie pije alkoholu (przynajmnie mi tak mowi, a ja nie mam
      podstaw, jak dotad, aby mu nie wierzyc). tez bylam zdziwoiona, kiedy mi o tym
      mowil. nawet podejrzewalam,ze zle sie zachowywal i stad ta kontrola. ale
      generalnie nie mam nic przeciw, no, cyba ze przekrocza swoje uprawnienia.
      • Gość: ttrg Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:37
        jak ktos nie jest mlody to tego nie zrozumie.wszystkich rewidjua bo tak im sie
        podoba i kazdy jest podejrzany
        ja nie mam kradzionej komorki i nie biore narkotykow ale przed policja mam
        obawy bo juz nie jeden za darmo siedzi.moi znajomi zostali ,,rozpoznani'' przez
        mamę(ktorej przy kradziezy nie bylo) chlopaczka ktorego okradlim, sam
        poszkodowany nie rozpoznal ich ale jego mama byla prtzekonana ze to oni.nie
        znaleziono przy nich ani skradzionej komorki ani portfela ale i tak pojechali
        na 48h ktore przerodzily sie w 5 dni!!!! mieli juz isc do wiezienia ale dzieki
        pomocy prawnikow i uczciwych policjantow ktorzy sa po to by nam pomagac i
        chronic iudalo im sie z tego wyjsc...
        w naszym pieknym kraju policja zajmuje sie wlasnie takimi sprawami jak
        przeszukiwanie gimnazjalistow czy licealistow bo tylk oto potrafia.po co to
        robia ???zlapia takiego co ma kupiony za targu telefon i co wsadza go za to??
        prosze dajcie spokoj co taki dzieciaczek moze nam zaszkodzic.a bandyci chodz po
        ulicach.
        • fobia15 Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 11:56
          Gość portalu: ttrg napisał(a):

> jak ktos nie jest mlody to tego nie zrozumie.

moze nie jest (dzieki za przypomnienie, ile mam lat) ale byl. i to nie ma nic do
          rzeczy. nikt na twarzy nie ma wypisane, kim jest i do czego jest zdolny. ja
          uwazam,ze dzieki takim kontrolom ci, ktorzy naprawde maja sie czego bac bardziej
          sie ukrywaja. sama widze,ze mniej jest "typkow" w mojej dzielnicy od pewnego
          czasu. a jakies 4 lata temu zostalam napadnieta na mojej ulicy rano idac do
          pracy. poza ty co rusz slyszalo sie o zabieraniu kaomorek na mojej ulicy mlodym
          ludziom. no, ale moze komorka to juz nie jest ciekawy łup wiec i napadow mniej:)
        • ppo Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 12:30
          "Fajnych" masz znajomych, nie ma co! Ale muszę cie ostrzec: syna mojego sąsiada
          też wsadzili na 48 tylko dlatego, że był kolegą jakiegoś złodziejaszka i bardzo
          sobie cenił tą "znajomość" (bez przerwy traskał dziobem, jaki to on gangster
          jest- ot, szczeniacka głupota). Gdy tamtego psy przycisnęły, to zesrał się w
          gacie i zaraz sypnał tego synalka sąsiada. Ile się musiał jego ojciec nalatać,
          żeby go wyciągnąć, zanim zdążą porządnie gó..arza spałować (co moim zdaniem
          tylko mu pomogło). Chłopak tak się spietrał, że tamtym kolesiom "gangsterom"
          nawet "cześć" nie mówi i omija ich szerokim łukiem. A nawet zainteresował sie
          porzuconą wcześniej szkołą! Tak więc psiarnia i dołek pomogły mu wyjść na
          ludzi. Ale to wyjątek- lepiej, żebyś zmienił znajomych zanim pójdziesz przez
          nich siedzieć. Zapamiętaj: prędzej czy później każdy sypnie. Nie ma twardzieli.
          Wiem, co mówię.
          • Gość: S. Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:10
            Ty chyba też porzuciłeś szkołę, co? Bo ewidentnie nie potrafisz czytać ze
            zrozumieniem...
        • Gość: tata Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany IP: 82.146.248.* 10.09.06, 12:44
          No i co przez rewizję korona z głowy twojemu małolatowi spadła? A może przez tą
          rewizję pozna ,że istnieją jakieś normy życia społecznego i nie
          należy "rozrabiać" ani posiadać narkotyków.
          • pawel_berlin Re: moj syn tego lata byl dwa razy sprawdzany 10.09.06, 13:27
            a ty moze "prewencyjnie" prowadzisz rewizje osobista corek sasiadki? Kreci cie
            to?
    • Gość: qwerty BARDZO DOBRZE IP: 217.97.193.* 10.09.06, 11:30
      Gó..arzeria czuje się całkowicie bezkarna i myśli, że jej wszystko wolno.
      Później taki 13-latek wciska komuś kosę w brzuch i nic mu za to nie jest bo
      nieletni. A tak może się zapobiegnie niektórym taim sytuacjom i będzie większa
      kontrola przestępczych zapędów małolatów.
      • pawel_berlin obmacywanie 10.09.06, 11:37
        Skoro nie przeszkadza (a moze i podoba sie) Tobie, gdy cie policja obmacuje i
        zaglada w kazdy zakamarek....
        Widzisz; nie kazdego to "kreci". Jest cos takiego jak prawo do prywatnosci i
        nienaruszalnosc cielesna. Jezeli tego nie rozumiesz, to porozmawiaj z ludzmi z
        opozycji z lat 70-tych i 80-tych i zapytaj, jak im sie podobaly kontrole i
        przeszukiwania.........
        • fobia15 Re: obmacywanie 10.09.06, 11:57
          pawel_berlin napisał:

> Skoro nie przeszkadza (a moze i podoba sie) Tobie, gdy cie policja obmacuje i
          > zaglada w kazdy zakamarek....

fantacja nastolatkow, a szczegolnie dziewczyn nie zna granic. mojego syna nikt
          nie obmacywal, pozwolil sobie nawet na zarcik w stosunku do pana
          funkcjonariusza, ale mu podarowal:)
          • pawel_berlin Re: obmacywanie 10.09.06, 12:16
            nie jestem ani nastolatkiem, ani dzwiewczyna. Uwazam jednak, ze policja w
            takich przypadkach przekracza swoje kompetencje oraz narusza wolnosc osobista
            jednostki.
          • Gość: nx Re: obmacywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:16
            > fantacja nastolatkow, a szczegolnie dziewczyn nie zna granic. mojego syna nikt
            > nie obmacywal, pozwolil sobie nawet na zarcik w stosunku do pana
            > funkcjonariusza, ale mu podarowal:)

A MOGL ZABIC!!!
            • pawel_berlin Re: obmacywanie 10.09.06, 13:18
              ...ale nie zabil
              Taka to kochana policje mamy ;-)
          • Gość: rafvonthorn Re: obmacywanie IP: *.petrus.com.pl 10.09.06, 14:43
            Uch, powiało "pańszczyzną" :P
          • Gość: CoCo zarcik? IP: *.rev.pro-internet.pl 10.09.06, 14:50
            Puscil baka jak zagladali mu w odbyt, czy nie schowal tam drugow?
    • Gość: gosc Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:36
      przykro sie czyta takie rzeczy ze takie rewizje to tylko naginanie prawa.
      studiuje prawo i coraz wiecej rozumie ale tez widze coraz wiecej błędów w
      systemie .najgorsze ze dla ludzi tworzących obecnie prawo warzniejsze jest to
      czy wybiora naszych do samorządu(ordynacja) czy ktostam donosil do sb (moze to
      jest wazne ale nie dla mnie) , bo wazniejsze jest że szpitale musza oszukiwac
      NFZ zeby leczyc ludzi a policja naginac prawo zeby walczyc z przestepczoscia.
      • fobia15 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 11:59
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> przykro sie czyta takie rzeczy ze takie rewizje to tylko naginanie prawa.
        > studiuje prawo i coraz wiecej rozumie ale tez widze coraz wiecej błędów w
        > systemie .najgorsze ze dla ludzi tworzących obecnie prawo warzniejsze jest to
        > czy wybiora naszych do samorządu(ordynacja) czy ktostam donosil do sb (moze to
        > jest wazne ale nie dla mnie) , bo wazniejsze jest że szpitale musza oszukiwac
        > NFZ zeby leczyc ludzi a policja naginac prawo zeby walczyc z przestepczoscia.

a jak skonczysz to prawo to juz nie bedziesz robil razacych bledow orto?:)
    • Gość: amon Prawdziwe przestępstwa IP: *.satfilm.net.pl 10.09.06, 12:09
      A może by się tak w końcu wzięli za ściganie prawdziwych a nie urojonych
      przestępstw. Niech ścigają przestępstwa, w których są ofiary (pobici, okradzeni
      itp.) Najłatwiej ścigać małolatów za trawkę. A to IV RP właśnie.
    • a120361 Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 12:18
      Byłem ostatnio dwa razy na Białorusi. Ponoć to jest policyjne państwo ale
      podczas w sumie 3 tygodni pobytu nigdy nie widziałem aby policja kogokolwiek
      rewidowała lub legitymowała. Mnie chociaż podróżowałem samochodem na polskich
      numerach także się to nie przytrafiło. Jest tam na ulicach nawiasem mówiąc bez
      porównania mniej policji niż w Warszawie gdzie scenki rewizji ulicznych widzę z
      okien mojego auta kilkakrotnie. Czasem zastanawiam się wtedy czy to nie jest
      stan wojenny i czy ci w mundurach to nie okupanci?!!!
    • xavras Przekraczanie uprawnień to norma. 10.09.06, 12:25
      Jak by powiedział Pan Premier z Panem Prezydentem - prawdziwa cnota przeszukań
      się nie boi. Tylko, że niestety nie wszyscy cnotliwi lubią być na okoliczność
      swojej cnoty kontrolowani. Kroczek po kroczku organa nadzoru i kontroli wchodzą
      w naszą sferę osobistą zawsze tłumacząc to jakimś dobrem nadrzędnym. W naszym
      kraju coraz więcej jest instytucji o uprawnieniach policyjnych - totalna walka z
      przestępczością powolutku zamienia się w program totalnego nadzoru nad
      obywatelem. I niestety ciągle aktualne pozostaje pytanie - kto będzie
      kontrolował kontrolujących?
      • jawor10 Bezpieczeństwo, bezpieczeństwo 10.09.06, 12:51
        Skoro już rodzice tracą kontrolę na swoimi dziećmi, szkoła nie może opanować
        narkomanii, to czego oczekujecie od tych małolatów za kilka lat????
    • Gość: luk Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:09
      "Policja ma prawo przeszukać osobę lub jej bagaż tylko w przypadku
      uzasadnionego podejrzenia, że taka osoba ma rzeczy zabronione, np. narkotyki.
      Policja nie ma prawa losowo legitymować i przeszukiwać osób na ulicy -
      przypomina Sławomir Cybulski z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka."

czy dobrze rozumiem, ze policja moze wylegitymowac kogos na ulicy, tylko wtedy
      gdy ma uzasadnione podejrzenie, ze ta osoba popelnila przestepstwo ?

poza tym, co najlepiej zrobic w sytuacji, gdy uwaza sie, ze policjant takiego
      uzasadnionego podejrzenia nie ma ? mimo wszystko dac sie wylegitymowac i
      przeszukac ?
    • Gość: eon policyjni pedofile... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:13
      ...beda mieli zatem raj, nic tylko szukac na ulicach 'podejrzanych'
      czternastolatek i rewidowac... moze schowaly cos w staniku a moze... :/

trzeba walczyc z takimi akcjami bo niedlugo rzad wprowadzi kare smierci i kto
      wie czy nie bedzie jej chcial stosowac prewencyjnie !!!
    • Gość: Jonek Płakać się chce ... IP: *.e-wro.net.pl 10.09.06, 13:19
      ... ze śmiechu. Ludzie narzekają na handlarzy narkotyków, na pijana gównarzerię
      na ulicach itd ale kiedy policja zaczyna robić aby to skończyć to zaraz lament o
      naruszanie niutykalności. Policjanci nie zatrzymują bez powodu. Panienki
      siedziały spokojnie na schodach przed basenem? Śmiechu warte. To dlaczego
      mieszkańcy sąsiednich domów dzwonili na policję że jakieś dwie pipy dra papę.
      Kilku młodzieńców "spokojnie" idących ulicą zatrzymano i zrewidowano? A dlaczego
      nie napisano że Ci młodzieńcy zataczali się od krawężnika do krawężnika?
      Nieważna co się dzieje, winni są zawsze policjanci. Nie działają źLE, działają
      JESZCZE GORZEJ. Popłakałem się ze śmiechu.
      • kapitan_stopczyk Bo prawo ma dotyczyć wszystkich tylko nie mnie. 10.09.06, 14:40
        Ja chce porządku i spokoju.
        Ale jak mnie gliniarze zatrzymają - albo kogoś z moich znajomych -
        ludzieeeee!!!! SKANDAL!!!!! Wredne PSY!!!! Lepiej by się za bandytów wzięli!!!

Polska to chory kraj.
        A Polacy to chory, schizofremiczny naród!!!!
        • Gość: S. Re: Bo prawo ma dotyczyć wszystkich tylko nie mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:16
          > Polska to chory kraj.
          > A Polacy to chory, schizofremiczny naród!!!!

Pomóż nam obalić ten stereotyp! Zmień obywatelstwo! ;)
    • Gość: Terence Rewidują nieletnich IP: *.elb.vectranet.pl 10.09.06, 13:23
      "Od policji oczekiwałabym raczej tego, żeby zapytała nas, czy np. nie kręcił się
      tu jakiś diler albo czy ktoś nas nie zaczepiał."
      Taaaa i może jeszcze obronił przed bandytą, ech drobnomieszczańskie
      zachcianki... kraniki kafelki duperelki i jeszcze zachciewa się przyjaznych i
      pomocnych policjantów. Jak u nas policjant jest od tego żeby pałą przylać,
      mandat wystawić i wyżyć się bo mu zona nie daje...
    • Gość: caine Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:46
      O ile mi wiadomo z takiej rewizji osobistej policja musi sporządzić protokół. Czas może zacząć egzekwować swoje prawa. Jeżeli za każdym razem przygłupy w niebieskich mundurkach musiałyby bawić sie w wypisywanie skomplikowanych, jak na ich możliwości, druków, myślę że odechciało by im sie takiego zaczepiania.
    • Gość: olzen Rewidują nieletnich IP: 62.69.202.* 10.09.06, 13:48
      Powolutku Rzeczpospolita zamienia się w państwo policyjne
    • kapitan_stopczyk I znowu Fundacja H.e.l.s.i.ń.s.k.a się odezwała. 10.09.06, 13:56
      Oni są w stanie sparaliżować każde konkretne działanie policji.

Czy już protestowali w sprawie postrzelenia przez policje tego złodzieja
      samochodów?
      Powinni zrobić to jak najszybciej.
      W końcu kto to widział, żeby w wolnym kraju nie wolno było kraść.
    • Gość: Lukii Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:02
      W USA lub we Francji gdy Policjant do Ciebie podchodzi musisz czuć respekt czy
      tego chcesz czy nie. Tam Policja się nie bawi jak u nas. Gdy gó..arz się
      sprzeciwi i się nie zatrzyma po krótkim ostrzeżeniu słownym Policjant po prostu
      strzela. A mimo to poszanowanie wolności w USA jest priorytetem.Tak powinno być
      w Polsce. U nas szanowną młodziez trzeba zapytac tak aby nie urazić dlaczego
      pije piwo o 1 w nocy na klatce schodowej. Policja jest od tego aby wykrywac i
      zapobiegać przestępczośći. Jezli szanowny Jasiu z 4a sprzeciwi się aby
      Policjant przeszukał go to powinien mieć prawo użycia siły wobec małolata.
      • kapitan_stopczyk U nas g...rstwa chce wolności absolutnej. 10.09.06, 14:14
        Przecież im wszystko wolno, nie?
        Mozna jeżdzic setką na motocykla bez tłumika, można pić piwo na ławeczce o 3
        nad ranem, można nabluzgać komu się chce, można rozbić przystanek autobusowy
        itd.

A jak gliniarz się zainteresuje (co w Polsce nie jest wcale takie pewne) - to
        odzywa się chór "obrońców" - z rodzicami g...niarza i Fundacją Helsińską na
        czele.

Chory kraj!!!
        Chore społeczeństwo.
      • Gość: abc Re: Rewidują nieletnich IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:16
        I dlatego w USA jest taka niska przestępczość, tak mało napadów, rozbojów,
        gwałcicieli, morderców, itd.

I dlatego też w USA w ogóle nie ma problemu narkotyków, ani chamskiej młodzieży
        w szkołach.
        • Gość: Luki Re: Rewidują nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:34
          Nie ma niskiej przestępczośći w USA ale przynajmniej gó..arze czują respekt do
          Policji. Poza tym prześledź sobie historię USA i specyfike tego kraju to możesz
          zrozumiesz czemu przestępczośc jest dośc wysoka. Faktem jest że tam się strzela
          do przestępców niczym do zwierzyny a u nas chroni się małolatów. Powiedz mi w
          jakim kraju w Europie mozesz podejśc do Policjanta i powiedzieć mu co o nim
          myslisz, a nawet mu pomachac rękoma przed oczami...tylko w Polsce. Policja w
          naszym kraju nic nie znaczy.Ma strasznie ograniczone kompetencje. Przykład:
          chociazby rozpierdzielanie Starego Miasta w Warszawie kilka miesięcy temu przez
          kibiców(pseudo)...co Policja robiła?NIC. A co powinna? Odp.: wystrzelac
          zwierzynę.
          • Gość: abc Re: Rewidują nieletnich IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:50
            Z tego co czytałem na różnych forach, to np. w Anglii też z respektem do policji
            najlepiej nie jest, a małolaty mają tam większe prawa niż u nas (co oczywiście
            nie znaczy, że powinniśmy dążyć w tym kierunku).

Porządku w państwie nie zbuduje się gnębiąc potencjalnych przestępców i
            pseudoprzestępców, tych prawdziwych natomiast traktując łagodnie. Gnębić trzeba
            prawdziwych przestępców.

A co do pseudokibiców, to zgadzam się, że policja powinna móc używać w takich
            sytuacjach gumowych kul (lub też powinna częściej korzystać z tego prawa, bo nie
            wiem, czy obecnie mogą, czy nie).
          • Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:21
            > chociazby rozpierdzielanie Starego Miasta w Warszawie kilka miesięcy temu
            przez
            >
            > kibiców(pseudo)...co Policja robiła?NIC. A co powinna? Odp.: wystrzelac
            > zwierzynę.

Ależ oczywiście, że zrobiła! Parę pokazowych zatrzymań i procesów, szkoda
            tylko, że nie tych co rozpieprzali starówkę tylko przypadkowych przechodniów,
            którzy mieli pecha, że akurat się pojawili na ich drodze...
    • Gość: zdenerwowany Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:04
      Zamknąć tą odrealnioną Fundację helsińską. Więcej złego niż dobrego. Rewidować
      i lać gó..arzy. Może to pomoże.
      • pawel_berlin Re: Rewidują nieletnich 10.09.06, 14:06
        "Rewidować i lać gó..arzy. Może to pomoże"

Tak traktujesz swoja zone i dzieci? Pogratulowac jedynie....
      • Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:26
        Masz dzieci? Naprawdę chciałbyś, żeby kiedyś wróciły po 3 dniach do domu pobite
        przez policję podczas zatrzymania na 48 godzin za to, że się nie spodobały
        panom policjantom?
    • Gość: rafvonthorn Re: brak podejrzenia popełnienia czynu = bezprawn IP: *.petrus.com.pl 10.09.06, 14:07
      Uch, nareszcie bardziej racjonalne argumenty :D
      • swistak336 Re: brak podejrzenia popełnienia czynu = bezprawn 10.09.06, 14:31
        Ale w zamian za rocjonalne argumenty jakiś dzieciak musiał wyzwać moją matkę.

Argumenty merytoryczne nie mają szans trafić do kogoś, kto ma komputer, ale nie ma mózgu.

Nasze sppołeczeństwo zmienia się w masę baranów prowadzonych na rzeź.
    • Gość: abc Do wszystkich zwolenników działań policji IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:12
      Przeciwnikom obecnych działań policji nie chodzi o to, żeby policji utrudniać
      działania mające na celu poprawę bezpieczeństwa, tylko żeby policja zajęła się
      ludźmi, którzy rzeczywiście stanowią dla otoczenia zagrożenie. Dlaczego tak
      łagodnie podchodzi się do pseudokibiców, którzy często mają przy sobie siekiery,
      noże, czy inne "przyrządy", a męczy się kogoś tylko dlatego, że ma blanta przy
      sobie? Czemu gdy na przykład ojciec przetrzymuje dziecko wbrew decyzji sądu,
      policja nie potrafi nic zrobić i nawet znaleźć delikwenta, podczas gdy
      dziennikarzowi udaje się to w godzinę? Czemu ze względu na niską szkodliwość
      społeczną umarza się postępowanie przeciwko komuś, kto będąc na przepustce
      więziennej rozwala przed sklepem głowę pierwszej lepszej kobiecie?

Gdyby policja zajmowała się rzeczywiście groźnymi ludźmi, nie było by problemu.
      • Gość: Lukasz Re: Do wszystkich zwolenników działań policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:15
        Gość portalu: abc napisał(a):
        ...Dlaczego tak łagodnie podchodzi się do pseudokibiców, którzy często mają
        przy sobie siekiery, noże, czy inne "przyrządy"...

Dlatego że prawo w Polsce jest takie a nie inne. Przestępców się chroni.
      • kapitan_stopczyk ...bo to chory kraj jest !!!! 10.09.06, 14:16
        I naród też jest chory.
        Więc dlaczego policja ma być zdrowa?
        Przecież to też Polacy.
      • kapitan_stopczyk Zawsze mozna tak argumentować jak ty teraz. 10.09.06, 14:25
        Płacąc mandat za rzucenie niedopałka można krzyczeć, że tam gdzieś ktoś wysypał
        w lesie cały worek śmieci - a ta wredna policja tamtych nie ściga tylko ciebie
        biedaku.
        Płacąc za przekroczenie predkości o 20 km/godz. można argumentować, że niedawno
        minął Cie BMW jadacy 200 km/godz. - ale ciebie złapali, a nie ich.
        Zabierając awanturującego sie szczyla po dyskotece - jednoczesnie nie potrafili
        dać rady bandytom na stadionie...
        Itd.

Przyjmując taką argumentację policja w ogóle musiałaby nic nie robić, bo zawsze
        gdzieś tam ktoś popełnił wieksze przestępstwo niż ten akurat złapany.
        • Gość: abc Re: Zawsze mozna tak argumentować jak ty teraz. IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 14:41
          Nigdy nie będzie idealnie, ale chodzi o zachowanie pewnych proporcji. Obecnie
          mam wrażenie, że za większego przestępcę uważa się osobę kradnącą tabliczkę
          czekolady ze sklepu niż kogoś, kto napadł na bank.
    • kapitan_stopczyk Polaków cechuje mentalna schizofremia. 10.09.06, 14:47
      Chcemy spokoju i bezpieczeństwa, narzekamy na rozpasane g...niarstwo,
      krytykujemy policję, że nic nie robią i są nieskuteczni.

A kiedy gliniarze zaczynają coś robić - nie podoba się nam.
      "Lepiej by się zajeli bandytami" - to najczęstszy komentarz.

Zawsze "lepiej", żeby zajęli się czymś innym niż się zajmują.

Prawo ma zawsze dotyczyć ONYCH - ale na pewno nie MNIE. Jak MNIE wylegitymują -
      to ja takiej obrazy nie popuszczę. Uruchomię wszystko co sie da, żeby gliniarze
      beknęli.

CZY MY JAKO NARÓD JESTEŚMY NORMALNI?????
      • pawel_berlin Re: Polaków cechuje mentalna schizofremia. 10.09.06, 15:36
        Idac twoim tropem, policja powinna od czasu do czasu wpasc do ciebie do domu
        i.....porzadnie cie spalowac. Prewencyjnie. Tak, aby nigdy nie przyszlo ci do
        glowy kogokolwiek okrasc....
        • kapitan_stopczyk Bredzisz jak potłuczony 10.09.06, 15:47
          Brak argumentów wobec twojej demagogii.
          • pawel_berlin Re: Bredzisz jak potłuczony 10.09.06, 15:53
            Chodzi jedynie o to, ze nie wystarczy "robic cokolwiek"; trzeba robic to
            jeszcze "z glowa". Dzialania policji nie moga odbywac sie kosztem ograniczania
            praw obywateli. Rownie dobrze mozna:
            -wprowadzic godzine policyjna, dla wszystkich (wiadomo przeciez, ze wiekszosc
            bojek topczy sie noca)
            -zakazac wstepu na mecze pilki noznej (wiadomo, co robia kibole w trakcie i po
            meczach)
            -zakazac sprzedazy alkoholu (nie musze tlumaczyc dlaczego)
      • Gość: Coca-Cola Bzdura... IP: *.rev.pro-internet.pl 10.09.06, 17:44
        Powiedz mi jak to jest, ze w normalnych krajach takie akcje praktycznie sie nie
        zdarzaja?

Powiedz mi jak to jest, ze KAZDY wie, gdzie kupic kradziony telefon czy pirackie
        oprogramowanie, podrobione ciuchy, a Policja nie? Na moim podworku: Gdansk,
        rynek we Wrzeszczu. Tam moga sie oblowic bez przeszukiwanaia kogo popadnie. Na
        podworku globalnym: allegro i np. radia samochodowe.

Powiedz mi jak to jest, ze idac ulica "monciakiem" w Sopocie z kumplami zaczepil
        nas kiedys diler, ze od razu wiem kto w klubie diluje (wystarczy 10 min
        obserwacji) etc. a Policja tego nie wie? Dodam, ze nie korzystam z tego typu uslug.

Gowniarzy po prostu latwiej przeszukac: nie pobije, nie ucieknie. A jak zbluzga
        czy bedzie sie stawiac to do pierdla.

Moze ty lubisz, gdy ktos bedzie ci kazal pokazywac skarpetki. Ja nie bardzo. I
        bzdura jest, ze takie przeszukania poprawiaja bezpieczenstwo.
    • Gość: S. Re: Rewidują nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:56
      "Z oczywistych względów zabronione jest wnoszenie na koncert, stadion, bądź do
      hali sportowej broni, alkoholu lub narkotyków. W celu zapewnienia
      bezpieczeństwa wszystkim uczestnikom imprezy organy porządkowe, w tym
      pracownicy ochrony uprawnieni są do przeglądania zawartości bagaży, a także
      dokonywania kontroli osobistej. Kontrola powinna być dokonywana przez co
      najmniej dwóch pracowników ochrony tej samej płci, co osoba kontrolowana.
      Zgodnie z przepisami wspomniana kontrola może być dokonywana tylko w razie
      podejrzenia, że uczestnik próbuje wnieść zabronione przedmioty. W praktyce
      bardzo często służby porządkowe kontrolują rutynowo wszystkich uczestników
      imprezy, co nie jest postępowaniem właściwym."
      (ze strony www.pomocspoleczna.ngo.pl)
      A jak to jest z regulaminami imprez? Bo najczęściej regulaminy owe zabraniają
      wnoszenia nie tylko broni, niebezpiecznych narzędzi, alkoholu czy narkotyków,
      ale też wszelkich napojów (ochroniarze zabierają np. nieotwartą wodę w
      plastikowej butelce)...

• Gość: JB Trzeba w końcu zrobić coś z pałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:59
      Więcej szkodzą niż pomagają.
      • kapitan_stopczyk Masz rację . Zlikwidować policję. 10.09.06, 15:02
        Jak wolność - to wolność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka