Dodaj do ulubionych

Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!!

02.10.06, 09:27
PO i SLD zbudowały tunel Wisłostrady - wzdłuż rzeki zamiast pod nią. PiS
zapowiada budowę tunelu między Ursynowem a Bielanami.

W czasie kampanii wyborczej samorządowcy za wszelką cenę próbują zwrócić na
siebie uwagę. Prezesowi stołecznego PiS Wojciechowi Dąbrowskiemu się to
udało. Na konwencji programowej poświęconej sprawom komunikacji zapowiedział:
- Państwo pierwsi to słyszą. Chcemy zbudować tunel pod centrum Warszawy,
który wyeliminuje z ulic ruch tranzytowy. Tunel pobiegnie z Ursynowa na
Bielany.

Sala pełna działaczy PiS oniemiała. Nikt nie poprosił nawet o wyjaśnienia.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_061002/warszawa_a_10.html
Co prawda tunel (metra) taki już mamy :))
ale jeszcze jeden???
Dlaczego nie???:))))
LUDZIE GDZIE JA MIESZKAM!?!?!?!?
:)))
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 09:36
      Może chodziło o to, że wywalą stamtąd metro ;-)
      • tom_aszek Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 09:42
        yavorius napisał:

> Może chodziło o to, że wywalą stamtąd metro ;-)

"Tiry na tory... metra"?! :)
    • tom_aszek Nie dyskryminujmy tranzytu wschód-zachód! 02.10.06, 09:41
      Z niecierpliwością oczekujemy zapowiedzi zbudowania tunelu tranzytowego
      łączącego ul. Połczyńską z ul. B. Czecha. Dlaczego tranzyt wschód - zachód ma
      być dyskryminowany?

d.z napisał:

> LUDZIE GDZIE JA MIESZKAM!?!?!?!?

Może nad jakimś tunelem? I masz uraz? :))
      • mareqm Re: Nie dyskryminujmy tranzytu wschód-zachód! 03.10.06, 17:25
        Tak ale ten tunel to powinni zrobić w całości na estakadzie.
        • tom_aszek Re: Nie dyskryminujmy tranzytu wschód-zachód! 04.10.06, 09:19
          mareqm napisał:

> Tak ale ten tunel to powinni zrobić w całości na estakadzie.

Da się zrobić! Zbudować estakadę, następnie przykryć ją _na_całej_długości_
          rurą, taką, jaką ktoś chce zasłonić obwodnicę na Ursynowie, i... mamy tunel
          nadziemny :)
    • Gość: izaaa Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:16
      .......................jaja jaja jaja, normalnie wymieklam. Ten pan jest chyba
      niespelna rozumu, cos mu sie pomieszalo przez te kampanie.
    • Gość: prawnik Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.net-serwis.pl 02.10.06, 10:23
      Ten dyletant Dąbrowski jest bardzo odważny w swoich wypowiedziach i wpisuje się
      w ogólny nurt PiS wygagując wierutne bzdury. Dlatego powinien obiecać
      teleportery międzynarodowe i miedzigalaktyczne dostępne na każedej dzielnicy.
      • Gość: zoltek Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.ip.fastwebnet.it 02.10.06, 17:31
        Gość portalu: prawnik napisał(a):

> Dlatego powinien obiecać
        > teleportery międzynarodowe i miedzigalaktyczne dostępne na każedej dzielnicy.

miedzynarodowe to nie. Pis i jego elektorat nie lubia zagranicy.
        • Gość: weterynarz prawa Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:09
          Projekt znakomity! Ale pilot Pirx, który by je obsługiwał już z naszego kraju
          wyemigrował. Co więc z ich obsługą?

Pozdrawiam
    • mmikki t_w_o_r_k_i_s_t_a_n 02.10.06, 10:26
      okreslenie Moniki Olejnik pasuje tu jak ulał
    • warszawianka_jedna Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 11:04
      - Ja na razie tylko tak wstępnie powiedziałem - odparł Dąbrowski.

jak widać mówić każdy może i o to chodzi żeby mówić. A wy od razu myślicie, że
      to ma jakiś sens, zastanawiacie się, jaki i gdzie jest ukryty. Po co, przecież
      tu chodzi tylko o mówienie.
      • mmikki Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 11:06
        Panie Dąbrowski, szefie warszawskich struktur PiSu, burmistrzu Żoliborza!

a co pan powiesz na podziemne lotnisko?
        • tom_aszek Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 14:12
          mmikki napisał:

> a co pan powiesz na podziemne lotnisko?

Genialne w swej prostocie:
          = budujemy podziemny terminal
          = budujemy podziemne hangary i "miejsca parkingowe" dla samolotów, czy jak to
          się tam nazywa
          = jednocześnie budujemy obwodnicę koło Ursynowa
          = samoloty wyjeżdżają od terminalu na wierzch i startują z autostrady.
          Oczywiście na czas startu/lądowania samolotu ruch na autostradzie będzie
          wstrzymywany :)

Wprawdzie mogą się tworzyć korki na autostradzie/obwodnicy, ale coś za coś! W
          ten sposób bedziemy mieli lotnisko i obwodnicę na tym samym terenie, a na polach
          z których się usunie pasy startowe (bo już niepotrzebne), można coś zbudować lub
          posiać
          • 220wolt Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 02.10.06, 16:43
            samoloty startujace z autostrady juz zostaly wdrozone w Gibraltarze :-)
            jak startuje/laduje samolot, to samochody stoja w korku na jedynej drodze
            prowadzacej do granicy.
            • wojtek45-1 Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 04.10.06, 09:07
              ale w poprzek, a nie wzdłuż!!!
              zatem pomysł nadal jest nowatorski!!!
              do realizacji i już
              a kasę da unia!!!!
              • Gość: piecyk Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.06, 22:36
                Po co nam kasa z Unii... Sami uzbieramy obwozac autorow pomyslu w klatce, jak
                kiedys obwozono wieloryba marki Goliat.
          • Gość: weterynarz prawa Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:05
            Czy Państwo myślicie o podróżach do środka ziemi? Jeżeli tak, to proszę uważać
            na jaja dinozaurów.

Pozdrawiam
        • wojtek45-1 Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 04.10.06, 09:05
          jestem za, podziemne lotnisko to jest to ale pod domem kaczora wielkiego
          poproszę.
          pomysł z tunelem na estakadzie jest boski, popieram rekami i nogami.
          Alleluja i do przodu.
          Niech żyje i szweda prowadzi
    • Gość: Hipotam Tunel pobiegnie IP: *.aster.pl 02.10.06, 13:48
      Bardzo dobrze to sformułowałeś;)) Tunel wzuje na nóżki trampki ze stadionu i
      świńskim truchtem pobiegnie z Ursynowa na Bielany... i myślę, że o to chodzi...
    • warzaw_bike_killerz Dobry pomysl! 02.10.06, 14:02
      To pewnie tunel nie w linii prostej, tylko po okregu obwodnicy. Tunel przez
      Ursynow, przez Wesola, Brodno i Chomiczowke. Jesli juz robic obwodnice, to z
      gestem! W tunelu bez konca! Jak wjedziesz, to bedziesz mogl tak wkolko skolowany
      obietnicami przedwyborczymi.
      • tom_aszek Re: Dobry pomysl! 02.10.06, 14:07
        warzaw_bike_killerz napisał:

> Jesli juz robic obwodnice, to z
        > gestem! W tunelu bez konca! Jak wjedziesz, to bedziesz mogl tak wkolko

Bo może to ma być tunel - pułapka na znielubiane przez władze Warszawy "tiry"?
        To znaczy - tunel z samymi wjazdami a bez wyjazdów :)
        • d.z Re: Dobry pomysl! 02.10.06, 14:10
          tom_aszek napisał:

(...)
          > To znaczy - tunel z samymi wjazdami a bez wyjazdów :)

Dokładnie!
          Bedzie to nasz wkład w rozwój nowoczesnej myśli technicznej w Europie i na
          świecie. Nasz przykład będę dobitnie śiwadczył o tym, że problem TiR-ów można
          rozwiązać raz i na zawsze.
          Nie należy sie przejmować łże elitami i pogrobowcami starego, szarego układu,
          którzy będą "otumanionym" ludziom wmawiać, iż jest to niemożliwe!
          Szable w dłoń!!!
          :)
      • Gość: Mary Plagiat!!!1 IP: 217.153.205.* 02.10.06, 14:13
        Tojest mój pomysł. Tylko, że ja sugerowałem kiedyś jeszcze większa skalę
        przedsięwzięcia. Nalezy zmienić bieg Wisły i puścić francę przez Siedlce albo
        Skierniewice. Nam tu w stolicy tylko to g... przeszkadza. A starym korycie
        zrobić AUTOSTRADĘ. Może być pod tuneelem, jak kto chce.
        • Gość: weterynarz prawa Re: Plagiat!!!1 IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:19
          Jeżeli byłabyś w Tokio, to byś zobaczyła, iż rzeki pozostawiono tam w spokoju,
          ale nad nimi, co we mnie wzbudziło zdziwienie, autostrady jedno-, dwu- i
          trzypoziomowe biegną nad nimi wzdłuż. W ten sposób oszczędza się stały grunt pod
          budowę nieruchomości.

Pozdrawiam
      • Gość: weterynarz prawa Re: Dobry pomysl! IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:00
        W Dubnej i w CERNie są przyśpieszacze cząstek elementarnych. Znajdują się w
        tunelach. Muszę Ci się przyznać, że Twój tunel bez końca to wspaniały pomysł.
        Można by go nazwać, przyśpieszaczem obietnic przedwyborczych. Trzeba jednak
        wtedy przy tym projekcie zatrudnić Trurla i Klapaucjusza. To jest imponujący
        pomysł, a ja już myślałem, że prawdziwych realistów już nie ma. A pilot Pirx
        będzie nam mrugał światełkami!
        Zazdroszczę Ci pomysłu i że byłeś pierwszy!
        Z czystej zazdrości, która mnie zjada okropnie, propnuję wobec tego tunel nie w
        kształcie okręgu, ale kwadratu. Z zamontowanymi po rogach trampolinami
        politycznymi, dla tych, którzy będą się rozpędzać zbytnio na prostych odcinkach.
        Trampoliny te zapobiegną wkółkoskołowaniu obietnicami przedwyborczymi. Obietnice
        bez sensu bowiem, będą wyrzucały te trampoliny, precz na zasadzie działania
        kwadratury koła.

Pozdrawiam
    • Gość: xxx222 Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:40
      Przypie..cie się. W dalszej perspektywie 15-20 lat bardzo OK. Zresztą wiele
      miast na Świecie realizuje lub już zrealizowało(!) podobne koncepcje i są
      bardzo zadowolone.
      Ignorantom wspomnę, że takie tunele nie są "tranazytowe" - tzn. mają na swoim
      przebiegu wiele zjazdów/wjazdów.
    • chaladia To nie jest śmieszne! 02.10.06, 20:00
      Proszę Państwa, to nie jest śmieszne.
      Pomysł jest nienowy, najbliżej Warszawy takie coś można zobaczyć w Wiedniu.
      Podobnie jak tunek wzdłuż rzeki można zobaczyć w Kolonii. Takie inwestycje
      podejmuje się jednak po załatwieniu najważniejszych potrzeb inwestycyjnych
      miasta. Obecnie mamy zapaść komunikacyjną uzasadniającą wprowadzenie stanu
      wyjątkowego i zawieszenie działanie Ustawy o Zamówieniach Publicznych. Pisałem
      już na tym Forum, że Warszwie potrzebne są liczne inwestycje po 25-50 mln zł,
      które dadzą szybko dyuży efekt "rozkorkowujący" bez powodowania zwiększonych
      uciążliwości dla już i tak zakorkowanego miasta, a nie takie mastodonty
      inwestycyjne jak rzeczony Tunel.
      Już samo pojawienie się podobnego pomysłu dowodzi, że ludzie rządzący naszym
      Miastem nie mają pojęcia o jego potrzebach i problemach.
      • Gość: fan Re: To nie jest śmieszne! IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 02.10.06, 22:42
        chaladia, czy to Ty jestes ta dawna chaladia??? Jesli tak, to chyba Cię
        pogięłoo jak coś takiego piszesz. Jakie tunele, może termici kopiec albo
        mrowisko sobie zbudujemy w Warszawie zamiast miliona mieszkań z programu
        Kaczynskich. Tak będzie bardziej ekonomicznie. A mrówki potrafią w
        przeciwieństwie do kaczek.
        • Gość: oblatywacz Re: To nie jest śmieszne! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.06, 22:47
          Bywalismy wpuszczani w kanal, teraz wpuszczaja nas w TUNEL, niewielka roznica...
    • Gość: K0pytko Są już pierwsze wizualizacje tunelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:46
      www.youtube.com/watch?v=tgJ6k9rB8Z8
    • jaa_ga PiS - jak mówią, tak robią :-)) dowcip z netu 02.10.06, 20:59
      Przychodzi Renata Beger do siedziby PiS i spotyka Lipińskiego.

-O! Renata Beger! Co Pani tu robi?
      -Przyszłam reklamować wasz nowy rząd.

-A powie Pani że załatwiamy stołki?
      -A załatwiacie?
      -No tak!

-Załatwiają!

-I 1. miejsca na listach wyborczych dla rodziny!
      -A załatwiacie?
      -Załatwiamy!

-Załatwiają!

- I weksle spłacacie?
      - Spłacamy!
      - Spłacają!!

Prawo i Sprawiedliwość! Jak mówią tak robią!

• sceptyk Przychodzi Renata Beger do siedziby PiS i spotyka 02.10.06, 22:27
        Lipinskiego.

A jeszcze przedtem spotyka niezaleznego Morozowskiego z niezaleznym Sekielskim.
        I razem cos przygotowuja. Powiedzmy niezalezne nagranko. Audio-wizualne.
      • Gość: lewy_okey to niestety nie dowcip IP: *.donkeyfly.com 02.10.06, 22:44

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061002/ekonomia/ekonomia_a_2.html
        Państwo straciło miliardy

Ponad 22 miliardy złotych Skarb Państwa dopłaci do budowy i zarządzania
        autostradami prywatnym spółkom - wynika z raportu NIK, do którego dotarły "Rz" i
        Radio Zet

Mowa o autostradzie A2 pomiędzy Świeckiem a Koninem budowanej przez Autostradę
        Wielkopolską SA oraz o odcinku autostrady A4 pomiędzy Katowicami a Krakowem, na
        budowę i zarządzanie którym koncesję otrzymał Stalexport SA.

Zgodnie z umowami koncesyjnymi z oboma firmami rząd gwarantuje im zysk. Dopłaca
        spółkom, jeżeli ruch na odcinkach jest zbyt mały, by zarządzanie nimi było
        opłacalne. Najwyższa Izba Kontroli zaleciła więc zbadanie, czy możliwe jest
        rozwiązanie umów koncesyjnych i na jakich warunkach lub czy można je
        renegocjować tak, by państwo nie musiało więcej do tych autostrad dopłacać. By w
        przyszłości uniknąć podobnych błędów, Ministerstwo Transportu zorganizowało
        Polski Kongres Drogowy, na którym spotkać się mają, by wymienić doświadczenia,
        eksperci z licznych dziedzin związani z budową i eksploatacją dróg. Pierwsze
        tego typu wydarzenie w powojennej Polsce ma odbyć się od 4 do 6 października.

Obie umowy zawarto we wrześniu 1997 r. Aneksy do nich, które jeszcze bardziej
        pogorszyły sytuację Skarbu Państwa, zostały podpisane w październiku 2005 r. To
        właśnie je skontrolowała NIK. Stwierdziła, że urzędnicy działali nierzetelnie,
        niegospodarnie i naruszyli prawo. W wyniku tych aneksów jeszcze więcej pieniędzy
        z Krajowego Funduszu Drogowego, zamiast być przeznaczonych na dalszą budowę dróg
        i utrzymanie istniejących, przechodzi do kasy firm prywatnych. Chodzi o to, że
        państwo wypłaca z Krajowego Funduszu Drogowego pieniądze za przejazd autostradą
        samochodów ciężarowych o masie powyżej 3,5 tony. Jeżeli strona publiczna
        zdecyduje się na rezygnację lub zmianę zasad rekompensowania tych opłat, będzie
        musiała obu firmom wypłacić wysokie odszkodowania. Obejmują one zarówno
        poniesione już przez koncesjonariuszy koszty, jak i planowane zyski. W przypadku
        Stalexportu do 2027 r., a w przypadku Autostrady Wielkopolskiej do 2037 r. W
        sumie mowa o ponad 22,13 mld złotych.

Co ciekawe minister infrastruktury podpisał z Autostradą Wielkopolską aneks na
        warunkach mniej korzystnych niż te, które ustaliły firmy doradcze i Generalna
        Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Udało się im bowiem m.in. wynegocjować, że
        ryzyko braku zysku pozostanie po stronie prywatnej firmy. Dostało się jednak
        również i Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. M.in. za to, że
        dopuściła do wzrostu opłat za przejazdy autostradą. W przypadku A2 aż o 100
        proc. Nastąpiło to bowiem jeszcze przed wejściem w życie ustawy, która
        przewiduje, iż od samochodów o masie powyżej 3,5 tony zarządcy autostrady opłat
        nie pobierają. Otrzymują natomiast za nie zwrot z Krajowego Funduszu Drogowego.
        Koszt podwyżek opłat obciążył więc państwo. W konsekwencji aż 86 proc. pieniędzy
        wpływających do KFD przekazywane było koncesjonariuszom.

NIK sprawdziła też, jak Stalexport SA wywiązuje się z umowy zawartej ze Skarbem
        Państwa. Stwierdziła, że mimo, iż umowa została podpisana w 1997 r., do tej pory
        firma nie wywiązała się z zawartych w niej postanowień. Wyremontowała zaledwie
        dziewięć z 53 mostów i wybudowała jedynie dziewięć z 16 przejazdów awaryjnych.
        Autostrada więc nie spełnia wymogów autostrady płatnej, mimo to od 2000 r. za
        przejazd nią kierowcy muszą płacić. Do nielegalnego pobierania pieniędzy
        dopuścił minister transportu i gospodarki morskiej. Za niedopilnowanie, by firma
        przeprowadziła wszystkie prace objęte umową, NIK zganiła generalnego dyrektora
        DKiA. Wytknęła mu również, że źle kontrolował stronę finansową całego
        przedsięwzięcia. Pozwalał bowiem Stalexportowi na prowadzenie rozliczeń
        finansowych niezgodnie z umową i prawem. Rzeczywiste przychody netto spółki za
        przejazdy i dzierżawy majątku autostradowego określone przez firmę na 383,4 mln
        zł, są zdaniem NIK zaniżone o co najmniej 20,6 mln zł. Tyle od maja 1998 r. do
        lipca 2004 r. stracił Skarb Państwa. NIK skierowała więc do prokuratury
        zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, a do ministra transportu
        wystąpiła z wnioskiem, by rozważył, czy cofnięcie przyznanej koncesji nie
        przyniesie budżetowi państwa więcej szkody,
        AGNIESZKA STEFAŃSKA

Wnioski NIK są miażdżące
        Opinia

Jerzy Polaczek, minister transportu

Umowy podpisane z prywatnymi firmami generują kilkudziesięcioletnie wydatki,
        dlatego też rząd nie ma zamiaru prowadzić więcej inwestycji drogowych w takiej
        formie. Zdrowy rozsądek każe nam podzielić planowane inwestycje na takie, które
        będą opłacalne w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego i można powierzyć je
        prywatnym firmom, oraz na takie, które rząd powinien zrealizować sam. Problemem,
        który odziedziczyliśmy po poprzednikach, jest brak projektów drogowych w
        realizacji. Pierwsze nowe inwestycje rozpoczną się jednak już pod koniec tego
        lub na początku przyszłego roku.

Drogi nie za państwowe pieniądze
        Komentarz

Z raportu NIK wynika, że nieudolność urzędników, którzy zawarli niekorzystne
        umowy z prywatnymi firmami budującymi i zarządzającymi autostradami, naraziła
        państwo na miliardowe straty. Tak się składa, że raport Izby został przygotowany
        na kilka dni przed Polskim Kongresem Drogowym, podczas którego eksperci będą
        zastanawiać się m.in. , jak skutecznie finansować w przyszłości budowę dróg. Oby
        tylko nikomu nie przyszło na myśl, by tymi kosztami obciążyć wyłącznie państwo.
        Powinny do tego służyć przede wszystkim prywatne pieniądze. A urzędnicy muszą
        tylko zawierać z firmami jasne i korzystne umowy, by nie powtórzyć
        dotychczasowych wpadek.
        Łukasz Korycki
      • tom_aszek Po prostu p. Beger obraziła się na PiS, bo... 03.10.06, 09:32
        oferowali Samoobronie stołki a sami siedzą na fotelach :)
      • Gość: xxx222 Re: PiS - jak mówią, tak robią :-)) dowcip z netu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:50
        Czy zwolennicy PO naprawdę nie mają nic do powiedzenia poza hasłami w stylu
        "PiS jest gupie" ??
        • dorsai68 A co tu komentować? 03.10.06, 11:38
          Jaki koń jest, każdy widzi...
    • Gość: szoszon Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:58
      To ja poproszę o tunel do Zakopanego. Poproszę też o nowy samochód, najlepiej audika, no i jedno z tych pisowskich mieszkań. I jeszce żeby nie było wojen i żeby wsyscy sie kochali, i jeszcze...
    • pawel_xx Parków miejskich też mamy za dużo :( 03.10.06, 13:16
      Według p. Dąbrowskiego - niepotrzebne jest też Warszawiakom
      Pole Mokotowskie - PiS chce tam budować akademiki:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3660243.html
      Projekt budowy miasteczka studenckiego w Warszawie przedstawił we wtorek na
      konferencji prasowej szef warszawskiego PiS Wojciech Dąbrowski.
      Miasteczko miałoby stanąć na warszawskich Polach Mokotowskich. Pięć budynków
      mogłoby pomieścić ok. 1500 studentów. Według PiS, pieniądze na budowę kampusu
      można uzyskać z funduszy Unii Europejskiej.

Z niecierpliwością czekamy na kolejne przedwyborcze fantazje :)
      Paweł X
      • tom_aszek Re: Parków miejskich też mamy za dużo :( 03.10.06, 13:54
        pawel_xx napisał:

> Projekt budowy miasteczka studenckiego w Warszawie przedstawił we wtorek na
        > konferencji prasowej szef warszawskiego PiS Wojciech Dąbrowski.

To już nie będzie tunelu pod Śródmieściem? Buuu... Przyzwyczaiłem się już do
        myśli, że będzie... :(
        • Gość: he he he Re: Parków miejskich też mamy za dużo :( IP: *.chello.pl 03.10.06, 15:49
          > tom_aszek napisał:
          > To już nie będzie tunelu pod Śródmieściem? Buuu... Przyzwyczaiłem się już do
          > myśli, że będzie... :(

Nie!
          ten miedzy czerską a niepodległości zasypiemy
    • macyk Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 03.10.06, 22:06
      > PO i SLD zbudowały tunel Wisłostrady - wzdłuż rzeki zamiast pod nią.

Dlaczego powtarzasz te brednie. Pierwszy wyjechał z tym Leper ale jego przypadku
      nie ma sensu komentować. Tunel Wisłostrady jest w dobrym miejscu i w dobrym
      kierunku.
      • Gość: kixx Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.acn.waw.pl 03.10.06, 22:07
        tez tak uwazam
        to Wisla plynie w zlym kierunku
        • macyk Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! 04.10.06, 00:36
          Poczytaj w słowinku znaczenie "tunel" pod kątem czy wyłącznie biegnie pod rzeką.
    • Gość: marek Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.aster.pl 03.10.06, 22:20
      I właśnie dlatego pójdę na wybory, zagłosuje nawet na partie emerytów czy UPR
      aby tylko nie na PIS. Wszyscy jeszcze przy zdrowych zmysłach zróbcie to samo-
      obojętnie na co aby nie na PIS.
      • Gość: weterynarz prawa Re: Tunel mój widzę ogromny:)) ale jaja!!! IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:32
        A ja mam propozycję. Po co nam tunel. Nic nie zastąpi dobrej, solidnie zrobionej
        dziury w ziemi. Musi ona być na tyle duża, żeby wpadły do niej wszystkie
        problemy komunikacyjne Warszawy. No, i muszą ją omijać dobrze wytyczone ścieżki
        rowerowe.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka