Dodaj do ulubionych

Traffic w finansowych tarapatach

IP: *.acn.waw.pl 02.11.06, 22:56
Myślę, że to dlatego, że Traffic jest jeszcze droższy od i tak nie taniego
Empiku. A ja zawsze za nową książkę wolę zapłacić mniej i dlatego w Trafficu
tylko oglądam, a kupuję gdzie indziej ...
Obserwuj wątek
    • Gość: gh67 Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:44
      Szkoda by było gdyby upadli, to jeden z najbardziej klimatycznych sklepów w naszym mieśce. Mimo wypowiedzi przedstawicielki TC uważam, że "ekspansja" była błędem - sklep w Piasecznie w porównaniu z macierzystym salonem jest śmieszny, ten w Gdańsku też jest jakąś kpiną. Następny "mini Traffic" ma powstać bodajże we Wrocławiu - no i po co, chyba naprawdę lepiej byłoby skoncentrować się na tym sklepie jednym na Brackiej :/
    • Gość: kgb666 Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:24
      Naprawde byloby szkoda, ten sklep nie dosc ze ma klimat (w odroznieniu od
      zatloczonego i goracego latem empiku), to w dodatku jest pewnym rodzajem
      przestrzeni publicznej, tak rzadkiej w Warszawie.
      • Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:47
        to fajny sklep i zawsze cel sobotniego spacerku - ludzie po prostu za mało tam
        kupują, przesiadują czytając na miejscu jak w ksiegarni (nawet gazety!!)
        • Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:49
          jak w czytelni - oczywiście

Traffic jest fajniejszy nawet od empiku
    • Gość: Jan Traffic w finansowych tarapatach IP: 195.136.112.* 03.11.06, 08:48
      Ceny płyt mają jeszcze droższe niż w i tak drogim EMPiKu. Jest tam chyba
      najdrożej w Warszawie!
    • Gość: glenn Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.crowley.pl 03.11.06, 08:48
      Mylisz się, w Trafficu jest generalnie taniej niż w Empiku i dlatego ja
      zdecydowanie wolę chodzic na Bracką - fajniejszy klimat, mniejszy tłok...
      • Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:50
        w Trafficu mam kartę stałego klienta 5% zniżki na wszystko - w efekcie to chyba
        jedyne miejsce w Polsce gdzie coś o tak stałej cenie jak gazety jest o 5% tańsze
      • Gość: Jan Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: 195.136.112.* 03.11.06, 08:53
        Taniej to jest w sklepach internetowych i ewentualnie w Media Markcie.
        Oczywiście może jakaś pozycja jest tańsza w Trafficu, ale w większości
        przypadków jest kosmicznie drogo!
    • Gość: ergiel Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańszy IP: *.acn.waw.pl 03.11.06, 08:53
      Wszystko tam ładnie wygląda, ma klimat w przeciwieństwie do blaszanych Empików.
      No i śliczna dziewczyna podaje kawę (pozdrawiam!). A ceny są niższe niż w
      Empikach - wielokrotnie o tym się przekonałem. Podejrzewam, że poprzednie wpisy
      to robota konkurencji, tak jak i ten artykuł. Mam nadzieję, że sobie poradzą.
      • escott Re: Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańs 03.11.06, 09:03
        Tylko w Wawie Empiki są takie supermarketowe w duchu. Polecam krakowski, koło
        Mariackiego :)
        • Gość: ergiel Re: Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańs IP: *.acn.waw.pl 03.11.06, 09:15
          Kraków brzydko pachnie :).
    • escott Re: Traffic w finansowych tarapatach 03.11.06, 08:58
      Zgadzam się z przedmówcami. Traffic lubiłam bardzo, ale ceny szalone. Zdarzało
      mi się odkryć, że przepłaciłam książki dwukrotnie. Od tej pory w Trafficu
      kupuję tylko gazety i parasole :)
    • Gość: Adam A ja myślę, że ten artykuł... IP: 217.153.48.* 03.11.06, 08:59
      ... to klasyczny przykład czarnego PR. Dzień zaczynam od gazety.pl , ale w tym
      przypadku przesadziliście, tym bardziej wrzucając to do wiadomości na pierwsza
      stronę. Od kiedy Wyborcza interesuje się tym, że przedsiębiorca A nie płaci
      przedsiębiorcy B?! Żeby się zaraz nie okazało, że kooperanci Traffic Clubu
      (także ci mniejsi) ruszą do sądów walczyć o kaskę, choćby była przeterminowana o
      1 tydzień. Traffic padnie, ktoś go kupi... zadanie wykonane, prawda?

Straciłem cały szacunek dla Was. Mimo to, pozdrawiam.
      • tenere1 To daje do myslenia. Ktos kupi... 03.11.06, 09:05
        Moze Agora?

eM.
      • Gość: wawa Re: A ja myślę, że ten artykuł... IP: 62.29.248.* 03.11.06, 14:52
        sprawdź kto jest wlaścicielem EMPIKu a dowiesz się czemu Wyborcza robi czarny PR
        Traficowi
    • Gość: pocałójta wójta Traffic w finansowych tarapatach IP: 62.29.136.* 03.11.06, 09:16
      a co to, tekst sponsorowany? to ja też chce, żeby wybiórcza napisała w głównej
      sekcji wiadomości, że w osiedlowej budzie na osiedlu III powstania śląskiego
      padł spożywczy, a teraz zamontował się tam diler (!) systemów szaf przesównych
      i kuchni na zamówienie. jest megawaważna informacja, podobnie jak kłopoty
      finansowe trafficu.
      • Gość: bizzy Polacy nie mają takiej siły nabywczej IP: *.chello.pl 03.11.06, 09:48
        Niestety, tu ujawinia się smutna prawda, że Polacy nie maja takiej siły
        nabywczej jak przeciętni mieszkańcy krajów zachodnich. Dlatego ograniczają się
        w Trafficu do czytania i oglądania, a kupują gdzie indziej lub - nie kupują
        wcale! To smutne, ale jeszcze wiele przed nami, Rodacy, żeby można było
        normalnie funkcjonować w tej sferze. Przy obecnych średnich zarobkach nowa
        książka powinna kosztować nie więcej niż godzina płacy minimalnej, czyli...moim
        zdaniem od 5 do 10 pln. Płyta CD podobnie. Czyja to wina? No na pewno nie
        Traffica. Trzymam za nich kciuki - tylko ciężko przekonać czasem zagranicznych
        właścicieli do przedsięwzięcia, które nie przynosi krociowych zysków. Na
        zachodzie - po prosu ludzie kupują. U nas - nie ma takiej możliwości.
    • Gość: Były pracownik TC To tylko czubek góry lodowej. IP: *.omnigence.com 03.11.06, 09:43
      Traffic ma poważne kłopoty finansowe już od jesieni 2004. Przez cały ten czas
      jechali na kredycie kupieckim i nie płacili, podczas gdy spółką zarządza
      biznesmen znany z tego, że więcej zarabia na upadłościach swoich spółek, niż na
      ich prosperity. Po prostu kantuje współinwestorów i handluje własnymi długami.
      Do tego dochodzi jeszcze bizantyjsko - rodzinny styl zarządzania, gdzie trzeba
      dać przecież wszystkim to, co się należy ;) Przez rok dyrektorem zarządzającym
      był tam facet, który teraz handluje spożywką w niewielkim sklepiku gdzieś w
      Gdańsku. Nie wiem skąd oni go wzięli.

Warto wspomnieć również o zamówieniach wyposażenia, które na początku
      działalności były po prostu kosmicznie przepłacone. Za system opisów półek
      wydano wówczas 100 razy więcej, niż był wart. To tylko jeden z przykładów. Gdy
      ludzie zaczęli uciekać z firmy

Ciekawe, że nikt jeszcze nie zainteresował się tym panem od strony sądowej.
      Z firmy odeszło wielu zdolnych ludzi, a że firma jeszcze istnieje to doprawdy
      raczej cud księgowy, niż realna ekonomia.
    • Gość: x Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:47
      Prawdziwi Warszawiacy bardzo się cieszą i czekają na powrót Braci Jabłkowskich...
    • Gość: anka zet Traffic w finansowych tarapatach IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:41
      ale EMPIK tez nie płaci
      Etyka w biznesie księgarskim jest fatalna, co unieruchomiło działania wielu
      wydawców!
      Smutne
    • Gość: Piotr Bagiński Traffic w finansowych tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:16
      Z przykrością stwierdziłem, że w artykule zatytułowanym „Traffic w tarapatach”,
      który ukazał się w dzisiejszej Gazecie Stołecznej jego autorka Pani Anna
      S.Dębowska nadużyła mojej wypowiedzi telefonicznej:
      1. nieprawdziwie ją cytując,
      2. opacznie ją interpretując.
      W rozmowie telefonicznej z Panią redaktor powiedziałem, że mieliśmy sygnały od
      naszego dystrybutora, że Traffic nie zawsze wywiązuje się ze swoich zobowiązań
      finansowych w terminie, ale że nie wiemy nic o „fatalnej sytuacji finansowej”
      tej firmy i nie spodziewamy się sugerowanej przez Panią redaktor jej upadłości,
      bo na polskim rynku księgarskim opóźnienia w płatnościach zdarzają się często.

Jak widać, używając w zasadzie słów wypowiedzianych przeze mnie, Pani Anna S.
      Dębowska skonstruowała z nich wypowiedź o sensie odmiennym od mojego przekazu.

Uważam, że Gazeta Stołeczna powinna ponownie, bardziej obiektywnie, zająć się
      tym tematem, aby nie okazało się, że artykuł „Traffic w tarapatach” stanie
      się „samospełniającąsię przepowiednią”.

Piotr Bagiński

• Gość: Tomasz Nowakowski Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.chello.pl 03.11.06, 22:06
        Zgadzam się z Piotrem, że taki zwrot to spore nadużycie. Mali wydawcy, dla
        których jest to ważny klient w obawie o swoje pieniądze mogą starać się szybko
        wycofać towar. Im mniejsza lista asortymentowa tym mniej klientów. Prosta droga
        droga do szybkiego bankructwa. Oceniam Panią redaktor bardzo źle.

Tomasz Nowakowski
    • dorsai68 Re: Traffic w finansowych tarapatach 03.11.06, 16:46
      Traffic w bdnku przy ul. Brackiej 25 ma tylko jeden problem rzeczywisty - spadkobierców właściciel budynku i plany odtworzenia "Domu Towarowego Bracia Jabłkowscy".
    • Gość: kunce Warszawska Jesień Fotograficzna w Traffic IP: *.chello.pl 04.11.06, 17:34
      Zajrzyjcie, proszę, na III piętro!
      Jest tam interesująca wystawa fotografii.
      Konkurs Warszawska Jesień Fotograficzna 2006 pod hasłem "Warszawa - ślad
      historii", organizowany przez Fundację "Homo Viator" oraz WIK Wprost i
      Kultura, został rozstrzygnięty. Z nadesłanych około 400 prac, autorstwa
      ponad 100 osób zakwalifikowało do wystawy pokonkursowej 50 najlepszych.
      Można obejrzeć właśnie w Galerii Traffic - tylko do 12 listopada.

zapraszam
      Agnieszka Kuncewicz
      rzecznik WJF2006

więcej: www.homoviator.waw.pl/wjf_2006.htm
    • Gość: robaczek48 Traffic w finansowych tarapatach IP: 213.17.165.* 06.11.06, 12:22
      przekonanie że traffic jest droższy wynika chyba z przekonania że w takim
      wnętrzu jest drożej ale tak naprawdę jest tak samo jedne pozycje są droższe
      inne tańsze a cały artykuł wydaje się że jest na zamówienie w jakimś niezbyt
      zbożnym celu są niewątpliwie sprzedajni dziennikarze choć dowodów tutaj brak
      oceniam tylko treść tego niskich lotów artykułu bo może traffik i ma problemy a
      któż ich nie ma a brakuje w nim konkretów komu tak naprawdę nie zapłacił bo z
      opużnieniem teraz wszyscy płacą lubię ten traffic i trochę mnie wkurza ta
      nagonka również w niektórych komentarzach pewnie konkurencji zlecającej ten
      artykół i jednego niedocenionego pracownika ciekawe za co wyleciał pewnie sam
      się zwolnił
      • Gość: xyz Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.06, 20:10
        Popieram zdanie tego pracownika.Proponuję zaznajomić się z tematem.A że
        art.sponsorowany to rzecz normalna ktoś zyskuje ktoś traci jak to w życiu
    • Gość: Gosc Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:15
      witam, a ja wam powiem szczerze i wiem co mowie traffic jest w koszmarnej
      sytuacji p Teresa Marczak generalnie do jest stary nosy dyrektor finansowy gdyz
      byla ona na samym poczatku dyrektorem finansowym pozniej byla inna kobieta a od
      3 miesiecy jest ponownie p Marczak co do TC w gdansku i piasecznie byly plany
      na temat ich zamkniecia nie przynosza zadnych zyskow a wrecz przeciwnie te dwa
      TC utrzymuje Bracka zatowarowanie polegalo na pzesuneciu towaru bo nikt nie
      chcial tego zatowarowac i jaki znowu inwestor hahahah kolejna sciama
      • Gość: gość Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: 213.17.165.* 10.11.06, 11:20
        tak jak poprzedniczka pisze z błędami tak też ma błędne informacje coś wie a
        reszte zmyśla pracuje w trafficu dwa lata nie jest łatwo ale jest ok i mam
        nadzieje że żadne głupki mu nie zaszkodzą i nie stracę pracy
        trochę było by szkoda takiego miejsca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka