Gość: dużo czytający IP: *.acn.waw.pl 02.11.06, 22:56 Myślę, że to dlatego, że Traffic jest jeszcze droższy od i tak nie taniego Empiku. A ja zawsze za nową książkę wolę zapłacić mniej i dlatego w Trafficu tylko oglądam, a kupuję gdzie indziej ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gh67 Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:44 Szkoda by było gdyby upadli, to jeden z najbardziej klimatycznych sklepów w naszym mieśce. Mimo wypowiedzi przedstawicielki TC uważam, że "ekspansja" była błędem - sklep w Piasecznie w porównaniu z macierzystym salonem jest śmieszny, ten w Gdańsku też jest jakąś kpiną. Następny "mini Traffic" ma powstać bodajże we Wrocławiu - no i po co, chyba naprawdę lepiej byłoby skoncentrować się na tym sklepie jednym na Brackiej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb666 Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:24 Naprawde byloby szkoda, ten sklep nie dosc ze ma klimat (w odroznieniu od zatloczonego i goracego latem empiku), to w dodatku jest pewnym rodzajem przestrzeni publicznej, tak rzadkiej w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:47 to fajny sklep i zawsze cel sobotniego spacerku - ludzie po prostu za mało tam kupują, przesiadują czytając na miejscu jak w ksiegarni (nawet gazety!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:49 jak w czytelni - oczywiście Traffic jest fajniejszy nawet od empiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Traffic w finansowych tarapatach IP: 195.136.112.* 03.11.06, 08:48 Ceny płyt mają jeszcze droższe niż w i tak drogim EMPiKu. Jest tam chyba najdrożej w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glenn Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.crowley.pl 03.11.06, 08:48 Mylisz się, w Trafficu jest generalnie taniej niż w Empiku i dlatego ja zdecydowanie wolę chodzic na Bracką - fajniejszy klimat, mniejszy tłok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.aster.pl 03.11.06, 08:50 w Trafficu mam kartę stałego klienta 5% zniżki na wszystko - w efekcie to chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie coś o tak stałej cenie jak gazety jest o 5% tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: 195.136.112.* 03.11.06, 08:53 Taniej to jest w sklepach internetowych i ewentualnie w Media Markcie. Oczywiście może jakaś pozycja jest tańsza w Trafficu, ale w większości przypadków jest kosmicznie drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergiel Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańszy IP: *.acn.waw.pl 03.11.06, 08:53 Wszystko tam ładnie wygląda, ma klimat w przeciwieństwie do blaszanych Empików. No i śliczna dziewczyna podaje kawę (pozdrawiam!). A ceny są niższe niż w Empikach - wielokrotnie o tym się przekonałem. Podejrzewam, że poprzednie wpisy to robota konkurencji, tak jak i ten artykuł. Mam nadzieję, że sobie poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańs 03.11.06, 09:03 Tylko w Wawie Empiki są takie supermarketowe w duchu. Polecam krakowski, koło Mariackiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergiel Re: Lubię Traffic za klimat i za to, że jest tańs IP: *.acn.waw.pl 03.11.06, 09:15 Kraków brzydko pachnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Traffic w finansowych tarapatach 03.11.06, 08:58 Zgadzam się z przedmówcami. Traffic lubiłam bardzo, ale ceny szalone. Zdarzało mi się odkryć, że przepłaciłam książki dwukrotnie. Od tej pory w Trafficu kupuję tylko gazety i parasole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam A ja myślę, że ten artykuł... IP: 217.153.48.* 03.11.06, 08:59 ... to klasyczny przykład czarnego PR. Dzień zaczynam od gazety.pl , ale w tym przypadku przesadziliście, tym bardziej wrzucając to do wiadomości na pierwsza stronę. Od kiedy Wyborcza interesuje się tym, że przedsiębiorca A nie płaci przedsiębiorcy B?! Żeby się zaraz nie okazało, że kooperanci Traffic Clubu (także ci mniejsi) ruszą do sądów walczyć o kaskę, choćby była przeterminowana o 1 tydzień. Traffic padnie, ktoś go kupi... zadanie wykonane, prawda? Straciłem cały szacunek dla Was. Mimo to, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: A ja myślę, że ten artykuł... IP: 62.29.248.* 03.11.06, 14:52 sprawdź kto jest wlaścicielem EMPIKu a dowiesz się czemu Wyborcza robi czarny PR Traficowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocałójta wójta Traffic w finansowych tarapatach IP: 62.29.136.* 03.11.06, 09:16 a co to, tekst sponsorowany? to ja też chce, żeby wybiórcza napisała w głównej sekcji wiadomości, że w osiedlowej budzie na osiedlu III powstania śląskiego padł spożywczy, a teraz zamontował się tam diler (!) systemów szaf przesównych i kuchni na zamówienie. jest megawaważna informacja, podobnie jak kłopoty finansowe trafficu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizzy Polacy nie mają takiej siły nabywczej IP: *.chello.pl 03.11.06, 09:48 Niestety, tu ujawinia się smutna prawda, że Polacy nie maja takiej siły nabywczej jak przeciętni mieszkańcy krajów zachodnich. Dlatego ograniczają się w Trafficu do czytania i oglądania, a kupują gdzie indziej lub - nie kupują wcale! To smutne, ale jeszcze wiele przed nami, Rodacy, żeby można było normalnie funkcjonować w tej sferze. Przy obecnych średnich zarobkach nowa książka powinna kosztować nie więcej niż godzina płacy minimalnej, czyli...moim zdaniem od 5 do 10 pln. Płyta CD podobnie. Czyja to wina? No na pewno nie Traffica. Trzymam za nich kciuki - tylko ciężko przekonać czasem zagranicznych właścicieli do przedsięwzięcia, które nie przynosi krociowych zysków. Na zachodzie - po prosu ludzie kupują. U nas - nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik TC To tylko czubek góry lodowej. IP: *.omnigence.com 03.11.06, 09:43 Traffic ma poważne kłopoty finansowe już od jesieni 2004. Przez cały ten czas jechali na kredycie kupieckim i nie płacili, podczas gdy spółką zarządza biznesmen znany z tego, że więcej zarabia na upadłościach swoich spółek, niż na ich prosperity. Po prostu kantuje współinwestorów i handluje własnymi długami. Do tego dochodzi jeszcze bizantyjsko - rodzinny styl zarządzania, gdzie trzeba dać przecież wszystkim to, co się należy ;) Przez rok dyrektorem zarządzającym był tam facet, który teraz handluje spożywką w niewielkim sklepiku gdzieś w Gdańsku. Nie wiem skąd oni go wzięli. Warto wspomnieć również o zamówieniach wyposażenia, które na początku działalności były po prostu kosmicznie przepłacone. Za system opisów półek wydano wówczas 100 razy więcej, niż był wart. To tylko jeden z przykładów. Gdy ludzie zaczęli uciekać z firmy Ciekawe, że nikt jeszcze nie zainteresował się tym panem od strony sądowej. Z firmy odeszło wielu zdolnych ludzi, a że firma jeszcze istnieje to doprawdy raczej cud księgowy, niż realna ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Traffic w finansowych tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:47 Prawdziwi Warszawiacy bardzo się cieszą i czekają na powrót Braci Jabłkowskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka zet Traffic w finansowych tarapatach IP: *.chello.pl 03.11.06, 10:41 ale EMPIK tez nie płaci Etyka w biznesie księgarskim jest fatalna, co unieruchomiło działania wielu wydawców! Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Bagiński Traffic w finansowych tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:16 Z przykrością stwierdziłem, że w artykule zatytułowanym „Traffic w tarapatach”, który ukazał się w dzisiejszej Gazecie Stołecznej jego autorka Pani Anna S.Dębowska nadużyła mojej wypowiedzi telefonicznej: 1. nieprawdziwie ją cytując, 2. opacznie ją interpretując. W rozmowie telefonicznej z Panią redaktor powiedziałem, że mieliśmy sygnały od naszego dystrybutora, że Traffic nie zawsze wywiązuje się ze swoich zobowiązań finansowych w terminie, ale że nie wiemy nic o „fatalnej sytuacji finansowej” tej firmy i nie spodziewamy się sugerowanej przez Panią redaktor jej upadłości, bo na polskim rynku księgarskim opóźnienia w płatnościach zdarzają się często. Jak widać, używając w zasadzie słów wypowiedzianych przeze mnie, Pani Anna S. Dębowska skonstruowała z nich wypowiedź o sensie odmiennym od mojego przekazu. Uważam, że Gazeta Stołeczna powinna ponownie, bardziej obiektywnie, zająć się tym tematem, aby nie okazało się, że artykuł „Traffic w tarapatach” stanie się „samospełniającąsię przepowiednią”. Piotr Bagiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Nowakowski Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.chello.pl 03.11.06, 22:06 Zgadzam się z Piotrem, że taki zwrot to spore nadużycie. Mali wydawcy, dla których jest to ważny klient w obawie o swoje pieniądze mogą starać się szybko wycofać towar. Im mniejsza lista asortymentowa tym mniej klientów. Prosta droga droga do szybkiego bankructwa. Oceniam Panią redaktor bardzo źle. Tomasz Nowakowski Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Traffic w finansowych tarapatach 03.11.06, 16:46 Traffic w bdnku przy ul. Brackiej 25 ma tylko jeden problem rzeczywisty - spadkobierców właściciel budynku i plany odtworzenia "Domu Towarowego Bracia Jabłkowscy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce Warszawska Jesień Fotograficzna w Traffic IP: *.chello.pl 04.11.06, 17:34 Zajrzyjcie, proszę, na III piętro! Jest tam interesująca wystawa fotografii. Konkurs Warszawska Jesień Fotograficzna 2006 pod hasłem "Warszawa - ślad historii", organizowany przez Fundację "Homo Viator" oraz WIK Wprost i Kultura, został rozstrzygnięty. Z nadesłanych około 400 prac, autorstwa ponad 100 osób zakwalifikowało do wystawy pokonkursowej 50 najlepszych. Można obejrzeć właśnie w Galerii Traffic - tylko do 12 listopada. zapraszam Agnieszka Kuncewicz rzecznik WJF2006 więcej: www.homoviator.waw.pl/wjf_2006.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaczek48 Traffic w finansowych tarapatach IP: 213.17.165.* 06.11.06, 12:22 przekonanie że traffic jest droższy wynika chyba z przekonania że w takim wnętrzu jest drożej ale tak naprawdę jest tak samo jedne pozycje są droższe inne tańsze a cały artykuł wydaje się że jest na zamówienie w jakimś niezbyt zbożnym celu są niewątpliwie sprzedajni dziennikarze choć dowodów tutaj brak oceniam tylko treść tego niskich lotów artykułu bo może traffik i ma problemy a któż ich nie ma a brakuje w nim konkretów komu tak naprawdę nie zapłacił bo z opużnieniem teraz wszyscy płacą lubię ten traffic i trochę mnie wkurza ta nagonka również w niektórych komentarzach pewnie konkurencji zlecającej ten artykół i jednego niedocenionego pracownika ciekawe za co wyleciał pewnie sam się zwolnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.06, 20:10 Popieram zdanie tego pracownika.Proponuję zaznajomić się z tematem.A że art.sponsorowany to rzecz normalna ktoś zyskuje ktoś traci jak to w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 07:15 witam, a ja wam powiem szczerze i wiem co mowie traffic jest w koszmarnej sytuacji p Teresa Marczak generalnie do jest stary nosy dyrektor finansowy gdyz byla ona na samym poczatku dyrektorem finansowym pozniej byla inna kobieta a od 3 miesiecy jest ponownie p Marczak co do TC w gdansku i piasecznie byly plany na temat ich zamkniecia nie przynosza zadnych zyskow a wrecz przeciwnie te dwa TC utrzymuje Bracka zatowarowanie polegalo na pzesuneciu towaru bo nikt nie chcial tego zatowarowac i jaki znowu inwestor hahahah kolejna sciama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Traffic w finansowych tarapatach IP: 213.17.165.* 10.11.06, 11:20 tak jak poprzedniczka pisze z błędami tak też ma błędne informacje coś wie a reszte zmyśla pracuje w trafficu dwa lata nie jest łatwo ale jest ok i mam nadzieje że żadne głupki mu nie zaszkodzą i nie stracę pracy trochę było by szkoda takiego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś