15.11.06, 17:04
Witam!
Mam pytanie do szanownych sąsiadów, czy ktoś też ma grzybnię w okolicy okien?
czy u kogoś też zbiera się wilgoć na oknach, tak że na parapecie stoi woda?
pzdr codi
Obserwuj wątek
    • tm20442 Re: grzyb 17.11.06, 09:38
      Zbiera się trochę wilgoci na oknach, ale myśleliśmy, że to normalne. Na ścianach
      wokół okien i na parapetach, odpukać, nic podejrzanego nie widać.
      • yapkovitz Re: grzyb 17.11.06, 10:24
        Tez mam troche wilgosci na oknach, ale sadze ze ma to akurat zwiazek z pora
        roku, zjawisko to zaobserwowalem tylko rano. Natomiast wieczorem gdy wracamy z
        pracy i jest chlodno, to wlaczam piec i jest sucho. POnadto nasze budynki wciaz
        schna. Nie mam natomiast zadnego grzyba. Jezeli jednak jest to jakas wada
        budynku, to oczywiscie poprzez administratora bedziemy zadac od developera
        usuniecia przedmiotowej wady.
    • tm20442 Re: grzyb 04.12.06, 09:43
      No i u nas też pojawił się grzyb koło okna. Chyba jedyne wyjście to zastosowanie
      środka odgrzybiającego, usunięcie grzyba z ram okiennych i ściany...no i częste
      wietrzenie pomieszczenia chociażby poprzez mikrowentylację.
      • codee Re: grzyb 04.12.06, 20:08
        witam
        ja zastosowałem mikrowentylację i działa! nie mam grzybni oraz zaparowanie szyb
        i osadzanie rosy zniknęło.
        co do mikrowentylacji to: używam jej przez całą dobę, dla tych co nie wiedzą
        (ja np nie wiedziałem!) mikrowentylacja działa gdy klamka w zależności od tego
        czy to lewe czy prawe okno jest w pozycji między godz 9 a 12 lub 12 a 3
        pzdr
        ps. życzę sukcesów w walce:) codee

• tm20442 Re: grzyb 05.12.06, 09:54
          W pełni się zgadzam. Mikrowentylacja czyni cuda;) Praktycznie po jednej dobie
          zaparowanie i skroplenie na szybach znika. Też stosujemy ją przez całą dobę. Z
          czasem, gdy ściany oddadzą już wilgoć będzie można ograniczyć używanie
          mikrowentylacji.

Code a grzybnia na ścianie i ramach okiennych to też sama u Ciebie znikła? Czy
          też coś zastosowałeś? Jeśli tak, to jaki środek? Dzięki
          • codee Re: grzyb 05.12.06, 13:52
            witam ponownie!
            grzybek ze ściany zdarłem szpachelką tak dokładnie, że musiałem uzupełniać
            braki tynkiem i jeszcze raz pomalować, na szczęście był to mały obszar.
            z ram okiennych poprostu wytarłem ścirką
            codee

• karioszka Re: grzyb 17.02.07, 15:37
      witam, my niestety mamy spory problem pleśńi w domku,mikrowentylacje stosujemy
      na tyle na ile jest to możliwe w zimę przy półrocznym dziecku. jednak u nas ten
      problem nie dotyczy tylko okien (i spleśniałych żaluzji) ale również ścian tuż
      nad podłoga co w przeniosło się także na drewnianą podłogę ;( byłabym za tym
      aby zgłosić to w ramach reklamacji do gór-pisu.
      mam tylko nadzieję że nie odbije się to na zdrowiu naszym i naszego dziecka.
      • yapkovitz Re: grzyb 18.02.07, 11:49
        Proponuje aby osoby, ktore wykryly jakiekolwiek wady mieszkan, sporzadzily
        dokladny spis usterek w formie pisemnej, z podaniem numeru lokalu, imienia i
        naziwska wlasciciela i przekazaly mi albo Jackowi. Powyzsze pisma zostana
        przekazane za posrednictwem administratora do firmy Gor Pis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka