stolek 14.11.01, 14:23 Która ulica Warszawy jest dla Ciebie najładniejsza? Najbardziej oddaje ducha miasta? Którą ulicą spaceruje Ci się najprzyjemniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 14:32 np. Nowy Świat, Marszałkowska jest jeszcze dużo ale nie pamietam jak sie nazywają Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 14:48 Ulice starego Śródmieścia. Szczególny sentyment mam do Mokotowskiej, tam chyba jeszcze nie umarł duch dawnej Warszawy. W jednej bramie mozna nawet uwiazać konia, bo pozostały uchwyty Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 14:58 TARGOWA !!! może i nie najładniejsza ale coś ma w swoim charakterze że jak nią idę czuję Warszawę, czuję że Warszawa to nie ostatnie 10 czy 15 lat ale całe wieki. Skręcam w Ząbkowską,już nieco inną niz jeszcze niedawno ale jednak tez z charakterem, Brzeska, Bazar Różyckiego, ech ... gula w gardle się robi na samo wspomnienie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widok 9 Re: Miasto skarbów - ulice IP: 195.117.228.* 14.11.01, 16:16 Polecam przyjezdnym (i nie tylko): Od Dworca Centralnego/Emilii Plater/Nowogrodzka/Marszałkowska/Widok (ale tylko w niedzielę;))/Bracką/Chmielna/ Bramami do Kubusia Puchatka/ Krakowskie/ Stare Miasto (całe) i w dół do Wisły (na piwo). Powrót - jak komu wygodnie. Dlaczego nie ma Pragi ? bo Pragie widać z brzegu zachodniego- co znacząco skraca czas wycieczki ;) A jak ktoś jest ekologicznie umotywowany to Parkami od Żoliborza do Łazienek. I jak pomyślę, że komuś to przeszkadza to szkoda gadać -widać słoma w butach. Pytanie dnia: gdzie w Warszawie można wypić lufę (albo dwie), zagryźć śledziem lub galaretą, za małe pieniądze- i iść dalej?. Szukam jeszcze małych knajpek typu "DZIK" gdzie można wpaść z kumplami na co nieco, a nie PUBY z ich kosmicznymi cenami i sztywną atmosferą. Pozdrowienia dla smakoszy prawdziwej "wielkomiejskiej" atmosfery Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Miasto skarbów - ulice 15.11.01, 08:45 Gość portalu: Widok 9 napisał(a): > Polecam przyjezdnym (i nie tylko): Od Dworca Centralnego/Emilii > Plater/Nowogrodzka/Marszałkowska/Widok (ale tylko w > niedzielę;)) Umówiłem się z nią na 9-tą :-)) /Bracką/Chmielna/ Bramami do Kubusia Puchatka/ Krakowskie/ Stare > Miasto (całe) i w dół do Wisły (na piwo). Powrót - jak komu wygodnie. Dlaczego > nie ma Pragi ? bo Pragie widać z brzegu zachodniego- co znacząco skraca czas > wycieczki ;) > A jak ktoś jest ekologicznie umotywowany to Parkami od Żoliborza do Łazienek. I > > jak pomyślę, że komuś to przeszkadza to szkoda gadać -widać słoma w butach. > > Pytanie dnia: gdzie w Warszawie można wypić lufę (albo dwie), zagryźć śledziem > lub galaretą, za małe pieniądze- i iść dalej?. Szukam jeszcze małych knajpek > typu "DZIK" gdzie można wpaść z kumplami na co nieco, a nie PUBY z ich > kosmicznymi cenami i sztywną atmosferą. > Pozdrowienia dla smakoszy prawdziwej "wielkomiejskiej" atmosfery Czy to znaczy, ze Dzika już nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
radzio_pl Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 17:49 Napewno Nowy Świat- kocham tę ulicę- jestem tam codziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 20:46 Krakowskie Przedmieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 21:26 Nie bylbym soba, gdybym nie zaproponowal czegos z Zoliborza: Plac Henkla. To nie jest akurat moj kawalek Zoliborza, ale "Jajco" mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 15:08 dzisiaj jechałem ulicą Piękną i naprwde jest piękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 15:47 Koszykowa też jest bardzo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81 Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.sggw.waw.pl 19.11.01, 12:52 Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat. - zawsze jak mam się z kimś spotkać na pl. Zamkowym spóźniam się, bo zamiast jechać autobusem idę pieszo aż od al. Jerozolimskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnk Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.01, 13:10 Targowa i okolice na Pradze Polnoc. Tam dopiero czuje sie klimat starej Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Miasto skarbów - ulice IP: 195.187.84.* 19.11.01, 13:21 Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście, Chmielna (wieczorem) - lubię idąc tą ulicą patrzeć na kolorowe, podświetlone witryny sklepów). Podobają mi się też ulice Mokotowska i Lwowska, ze względu na architekturę i lekko przedwojenny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.acn.waw.pl 19.11.01, 14:48 Lubię Kozie ulice, za ten prześwit przy Muzeum Karykatury. Podobają mnie sie też Złota, Żelazna i te okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 14:54 od Marszałkowskiej na wsch iest sporo bardzo ładnych ulic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.z. Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.*.*.* 19.11.01, 14:59 Dla mnie taką ulicą była ulica Rajców. Wciśnięta niemalże pomiędzy Wytwórnię Papierów Wartosciowych a Nowe Miasto. Pomimo, iż w segmentach położonych na niej swego czasu mieszkali komunistyczni aparatczykowie, to jednak w latach osiemdziesiątych była ona dla mnie kawałeczkiem zachodu w morzu socjalizmu, a i stamtąd niedaleko na skarpę, by rzucić okiem na drugi brzeg. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Miasto skarbów - Al.Waszyngtona 19.11.01, 16:08 Nie lubię Saskiej Kępy, ale kocham jesienną Al.Waszyngtona skąpaną w deszczu złotych liści, które swoim całunem otulają usypiające na zimę trawniki. Aleję, gdzie nawet tramwaje przybierają cechy ludzkie jadąc przez park chodnikiem, a latarnie kołyszą sie w rytm piosenki, którą szemrze wiatr w pochmurne dni. Aleje, gdzie mech i patyna wkraczają na chodnik by przyjrzeć się cywilizacji, a kaczki na kanałku usiłują zagłuszyć szum samochodów trzepotem skrzydeł - jak nie kochać taką ulic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fima Re: Miasto skarbów - ulice: Mokotowska IP: *.tele2.pl 22.11.01, 14:57 Mała ojczyzna: ciągła zabudowa na całej długości, urocze ugięcie przebiegu przy Wilczej (druga taka sama), każda kamienica inna, każdą osobno można kontemplować, zaglądać w podwórka, żałować bruku skrytego pod asfaltem, opłakiwać zniszczone pamiętane detale, wycięte drzewa - co przecież można odrobić. Pełny przegląd architektury Warszawskiej XIX i XX wieku, od początku do końca. Cieszę się że inni Mokotowską tu ją wymieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:19 ta która jest na przeciw Nowego Światu po drugiej stronie Jerozolimskich Avenu Odpowiedz Link Zgłoś