Dodaj do ulubionych

Miasto skarbów - ulice

14.11.01, 14:23
Która ulica Warszawy jest dla Ciebie najładniejsza?
Najbardziej oddaje ducha miasta? Którą ulicą spaceruje
Ci się najprzyjemniej?
Obserwuj wątek
    • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 14:32
      np. Nowy Świat, Marszałkowska jest jeszcze dużo ale nie pamietam jak sie
      nazywają
    • eela Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 14:48
      Ulice starego Śródmieścia. Szczególny sentyment mam do Mokotowskiej, tam chyba
      jeszcze nie umarł duch dawnej Warszawy. W jednej bramie mozna nawet uwiazać
      konia, bo pozostały uchwyty
    • lelesio Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 14:58
      TARGOWA !!! może i nie najładniejsza ale coś ma w swoim
      charakterze że jak nią idę czuję Warszawę, czuję że
      Warszawa to nie ostatnie 10 czy 15 lat ale całe wieki.
      Skręcam w Ząbkowską,już nieco inną niz jeszcze niedawno
      ale jednak tez z charakterem, Brzeska, Bazar
      Różyckiego, ech ... gula w gardle się robi na samo
      wspomnienie ...
      :)
    • Gość: Widok 9 Re: Miasto skarbów - ulice IP: 195.117.228.* 14.11.01, 16:16
      Polecam przyjezdnym (i nie tylko): Od Dworca Centralnego/Emilii
      Plater/Nowogrodzka/Marszałkowska/Widok (ale tylko w
      niedzielę;))/Bracką/Chmielna/ Bramami do Kubusia Puchatka/ Krakowskie/ Stare
      Miasto (całe) i w dół do Wisły (na piwo). Powrót - jak komu wygodnie. Dlaczego
      nie ma Pragi ? bo Pragie widać z brzegu zachodniego- co znacząco skraca czas
      wycieczki ;)
      A jak ktoś jest ekologicznie umotywowany to Parkami od Żoliborza do Łazienek. I
      jak pomyślę, że komuś to przeszkadza to szkoda gadać -widać słoma w butach.

Pytanie dnia: gdzie w Warszawie można wypić lufę (albo dwie), zagryźć śledziem
      lub galaretą, za małe pieniądze- i iść dalej?. Szukam jeszcze małych knajpek
      typu "DZIK" gdzie można wpaść z kumplami na co nieco, a nie PUBY z ich
      kosmicznymi cenami i sztywną atmosferą.
      Pozdrowienia dla smakoszy prawdziwej "wielkomiejskiej" atmosfery
      • eela Re: Miasto skarbów - ulice 15.11.01, 08:45
        Gość portalu: Widok 9 napisał(a):

> Polecam przyjezdnym (i nie tylko): Od Dworca Centralnego/Emilii
        > Plater/Nowogrodzka/Marszałkowska/Widok (ale tylko w
        > niedzielę;))

Umówiłem się z nią na 9-tą :-))

/Bracką/Chmielna/ Bramami do Kubusia Puchatka/ Krakowskie/ Stare
        > Miasto (całe) i w dół do Wisły (na piwo). Powrót - jak komu wygodnie. Dlaczego
        > nie ma Pragi ? bo Pragie widać z brzegu zachodniego- co znacząco skraca czas
        > wycieczki ;)
        > A jak ktoś jest ekologicznie umotywowany to Parkami od Żoliborza do Łazienek. I
        >
        > jak pomyślę, że komuś to przeszkadza to szkoda gadać -widać słoma w butach.
        >
        > Pytanie dnia: gdzie w Warszawie można wypić lufę (albo dwie), zagryźć śledziem
        > lub galaretą, za małe pieniądze- i iść dalej?. Szukam jeszcze małych knajpek
        > typu "DZIK" gdzie można wpaść z kumplami na co nieco, a nie PUBY z ich
        > kosmicznymi cenami i sztywną atmosferą.
        > Pozdrowienia dla smakoszy prawdziwej "wielkomiejskiej" atmosfery

Czy to znaczy, ze Dzika już nie ma?

• radzio_pl Re: Miasto skarbów - ulice 14.11.01, 17:49
      Napewno Nowy Świat- kocham tę ulicę- jestem tam codziennie!
      • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 20:46
        Krakowskie Przedmieście
        • Gość: Bor'ka Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 21:26
          Nie bylbym soba, gdybym nie zaproponowal czegos z Zoliborza: Plac Henkla.
          To nie jest akurat moj kawalek Zoliborza, ale "Jajco" mi sie podoba.
    • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.11.01, 15:08
      dzisiaj jechałem ulicą Piękną i naprwde jest piękna
    • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 15:47
      Koszykowa też jest bardzo ładna
    • Gość: adam81 Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.sggw.waw.pl 19.11.01, 12:52
      Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat. - zawsze jak mam się z kimś spotkać na pl. Zamkowym
      spóźniam się, bo zamiast jechać autobusem idę pieszo aż od al. Jerozolimskich.
    • Gość: mnk Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.01, 13:10
      Targowa i okolice na Pradze Polnoc. Tam dopiero czuje sie klimat starej
      Warszawy...
    • Gość: zet Re: Miasto skarbów - ulice IP: 195.187.84.* 19.11.01, 13:21
      Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście, Chmielna (wieczorem) - lubię idąc tą ulicą
      patrzeć na kolorowe, podświetlone witryny sklepów). Podobają mi się też ulice
      Mokotowska i Lwowska, ze względu na architekturę i lekko przedwojenny klimat.
    • Gość: Ursyn Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.acn.waw.pl 19.11.01, 14:48
      Lubię Kozie ulice, za ten prześwit przy Muzeum Karykatury. Podobają mnie sie
      też Złota, Żelazna i te okolice.
      • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 14:54
        od Marszałkowskiej na wsch iest sporo bardzo ładnych ulic
    • Gość: d.z. Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.*.*.* 19.11.01, 14:59
      Dla mnie taką ulicą była ulica Rajców. Wciśnięta niemalże pomiędzy Wytwórnię
      Papierów Wartosciowych a Nowe Miasto.
      Pomimo, iż w segmentach położonych na niej swego czasu mieszkali komunistyczni
      aparatczykowie, to jednak w latach osiemdziesiątych była ona dla mnie
      kawałeczkiem zachodu w morzu socjalizmu, a i stamtąd niedaleko na skarpę, by
      rzucić okiem na drugi brzeg.
    • sloggi Re: Miasto skarbów - Al.Waszyngtona 19.11.01, 16:08
      Nie lubię Saskiej Kępy, ale kocham jesienną Al.Waszyngtona skąpaną w deszczu
      złotych liści, które swoim całunem otulają usypiające na zimę trawniki. Aleję,
      gdzie nawet tramwaje przybierają cechy ludzkie jadąc przez park chodnikiem, a
      latarnie kołyszą sie w rytm piosenki, którą szemrze wiatr w pochmurne dni.
      Aleje, gdzie mech i patyna wkraczają na chodnik by przyjrzeć się cywilizacji, a
      kaczki na kanałku usiłują zagłuszyć szum samochodów trzepotem skrzydeł - jak
      nie kochać taką ulic ?
    • Gość: fima Re: Miasto skarbów - ulice: Mokotowska IP: *.tele2.pl 22.11.01, 14:57
      Mała ojczyzna: ciągła zabudowa na całej długości, urocze ugięcie przebiegu przy
      Wilczej (druga taka sama), każda kamienica inna, każdą osobno można
      kontemplować, zaglądać w podwórka, żałować bruku skrytego pod asfaltem,
      opłakiwać zniszczone pamiętane detale, wycięte drzewa - co przecież można
      odrobić. Pełny przegląd architektury Warszawskiej XIX i XX wieku, od początku
      do końca. Cieszę się że inni Mokotowską tu ją wymieniają.
    • Gość: vinc Re: Miasto skarbów - ulice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:19
      ta która jest na przeciw Nowego Światu po drugiej stronie Jerozolimskich Avenu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka