Dodaj do ulubionych

Zamknięte poczty

IP: 80.72.40.* 23.11.06, 21:40
Jeśli uważam, że zarabiam za mało - szukam lepszej pracy (nadal pracując - coś
jeść trzeba). Jeśli ją znajduję - zwalniam się z dotychczasowej, jeśli nie
zaciskam zęby i zasuwam (widocznie na tym rynku moje kwalifikacje wystarczają
tylko na tyle). Ale na szczęście w dorosłe życie wszedłem w '89 - I NIGDY NIE
PRACOWAłEM W KOMUNIE......
Obserwuj wątek
    • Gość: Smok Taka to już uroda monopolu. Kiepska jakość, IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 21:53
      kiepskie zarobki. Gdyby wpuścili więcej firm to część pracowników mogłoby się
      tam przenieść i prędzej czy później płace musiałyby wzrosnąć.
    • Gość: to ja A u nas wrecz przeciwnie. IP: *.121.225.195.static.bait.pl 23.11.06, 22:18
      We wszystkich skrzynkach pojawily sie pliki listow. Wprawdzie tak to czesto
      bywalo i do tej pory, ze prenumerata pojawiala sie jako awizo lub po 2
      tygodniach, ale dzisiaj chyba juz im sie listy przestaly miescic:)
    • Gość: warszawiak Zamknięte poczty IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 22:57
      Prawda jest taka, że jeżeli pocztowcy otrzymają znaczące podwyżki, to strajk się
      zakończy, ale od nowego roku zapłacimy za to wszyscy o wiele wyższymi cenami
      usług pocztowych ...
      • cozy Re: Zamknięte poczty 23.11.06, 23:49
        Na tym strajku przegramy wszyscy. A w pierwszej kolejności strajkujący.
    • Gość: Autor Re: Zamknięte poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 00:02
      > tylko na tyle). Ale na szczęście w dorosłe życie wszedłem w '89 - I NIGDY NIE
      > PRACOWAłEM W KOMUNIE......

To jest właśnie komunistyczna mentalność. W tym zasranym kraju będzie lepiej,
      jak wymrze pokolenie pamiętające PRL. Komunizm się skończył oficjalnie na
      papierze, ale komunistyczna mentalność cały czas jest obecna w świadomości.
      Każdy, kto dorastał w PRLu jest skażony.
      • Gość: W Re: Zamknięte poczty IP: *.chello.pl 24.11.06, 06:46
        Nie wiem jakiej narodowości jesteś, ale napewno nie jesteś POLAKIEM. Jakby nie
        było, żle czy dobrze o własnym kraju nie mówi się zasrany.
    • esperanta Propozycja dla strajkujacych 24.11.06, 05:50
      Jest sposob na to, aby strajkiem uderzyc dokladnie w tego, kogo sie chce,
      czyli pracodawce, a nie Bogu ducha winnego klienta. Zamiast zatrzymywac
      prace, nalezy zaczac odmiawiac przyjmowania oplat za uslugi. Np. w przypadku
      strajku na poczcie, pracujemy dalej, ale nie pobieramy oplat za znaczki itp,
      w przypadku strajku kolejarzy nie sprawdzamy biletow itp.
      Dzieki temu:
      a) Wprowadzamy pracodawcow w jeszcze wieksza panike, bo z kazda chwila wiecej
      traca;
      b) Zyskujemy sympatie, a nie niechec opinii publicznej.
      Co Wy na to?
      • Gość: xxx Re: Propozycja dla strajkujacych IP: *.chello.pl 24.11.06, 06:47
        Super, popieram.
      • Gość: Korn Re: Propozycja dla strajkujacych IP: *.aster.pl 24.11.06, 13:35
        Jakaś ty bystra. Przecież oni mają wszystko dokładnie powyliczane. Jeżeli
        kasjerka wyda znaczki a nie weźmie za nie pieniedzy, to będzie miała zwykłe
        manko bardzo łatwe do wyliczenia i zdjęcia z pensji. I sprawę w sądzie o
        kradzież. Głupi pomysł.
        • Gość: Biustonosz Re: Propozycja dla strajkujacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:07
          >I sprawę w sądzie o
          > kradzież.

Taa, zwłaszcza, jesli zrobi tak kilkadziesiąt tysięcy osób. To wtedy i sądy
          zastrajkują, bo nie dadzą rady "przerobić" tych wszystkich pozwów. BTW-
          wezwanie do sądu też musi ktoś doręczyć. Dotąd zwykle robił to listonosz.
    • Gość: Magik Zamknięte poczty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.06, 06:15
      Popierałem ich, uważałem że mają rację - Nie dostajemy listów do skrzynek, ale
      zawsze możemy odebrać je bezpośrednio na poczcie. Zablokowanie całkowicie pracy
      poczty to przegięcie i nieodpowiedzialność. Piętno!
      • Gość: slobo Re: Zamknięte poczty IP: *.crowley.pl 24.11.06, 07:49
        Jest dobra strona tego całego szajsu: mam nadzieję, że część klientów
        ostatecznie wypnie sie na tę g... instytucję, a ta wreszcie się zawali. Skoro
        rzadzący nie potrafią lub nie chcą rozwalic tego monopolu, może zrobimy to my
        naszymi portfelami.
        • Gość: rafaaaaa Re: Zamknięte poczty IP: *.aster.pl 24.11.06, 08:42
          wypną sie i ....??
          Masz jakąś alternatywę dla wysyłania listów?? Gołębie pocztowe??
          • Gość: do rafaaaa Re: Zamknięte poczty IP: *.chello.pl 24.11.06, 11:21
            Jest, zajrzyj na www.inpost.pl
          • Gość: =t= Re: Zamknięte poczty - wypiąć się i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:23
            P****lić ten monopol.

Jeśli coś nie da się absolutnie załatwić faxem lub telefonicznie, dokładasz do
            przesyłki kartonu żeby ważyła więcej niż 50g i wysyłasz najtańszym kurierem.

Dla twojej wiadomości - właśnie startuje konkurencja, ich koperty są z góry
            ofrankowane i ważą tyle, by było pewne że jak wsadzisz do środka nawet jedną
            kartkę to przekroczysz ustawowe 50g, na które ma monopol państwowy b****l ze
            znaczkami. Cena ma wynosić około złotówki...
            • Gość: hekate Re: Zamknięte poczty - wypiąć się i... IP: *.derbynet.pl 24.11.06, 14:21
              tylko ze oni nie wszędzie docierają, a do ich punktu obsługi trzeba (np ode
              mnie) jechać kawał drogi. Ja mam malutkie dziecko z którym ciężko mi jeździć
              autobusami a urząd pieprzonej PP przed osiedlem.
              Inpost nie dojeżdża do prywatnych klientów po jeden list:(
      • Gość: korn Co będzie? jak z TPSą IP: *.aster.pl 24.11.06, 13:42
        A efekt będzie taki jak z pracownikami TPSA. Poczta polska straciła już
        całkowicie zaufanie klientów. Szczególnie firm, które najbardziej dostają na
        tym strajku po dupach. i nikt nie będzie się kierował sentymentami, czy to
        polska firma czy nie. Po prostu nastąpi masowa rezygnacja klientów z usług
        poczty polskiej i szukanie konkurencyjnych ofert - a tych już zaczyna byc
        sporo. Spadnie sprzedaż, więc poczta podniesie ceny, ludzie tym bardziej pójdą
        gdzie indziej, sprzedaż spadnie jeszcze bardziej, zacznie sie zamykanie
        placówek i zwolnienia grupowe. Potem pocztę się sprywatyzuje za psie pieniądze,
        a pracownicy będa protestować, bo jak to tak można ludzi w wieku
        przedemerytalnym wyrzucać z pracy. Szanowni przyszli-byli pracownicy! Własnie
        sami zaczęliście się wyrzucać.
    • Gość: bietka Zamknięte poczty IP: *.kosson.com 24.11.06, 10:33
      "Co ja mam teraz począć, gdzie odbiorę moją emeryturę - pytała starsza pani
      przed pocztą przy ul. Chełmskiej."
      Najwyższa pora założyc sobie konto w banku. Podpowiem że najbliższy bank
      znajduje się niedaleko - bo na Sobieskiego.
      • Gość: bl Re: Zamknięte poczty IP: 212.160.138.* 24.11.06, 12:03
        To nie do końca tak prosto. Po pierwsze starsi ludzie zazwyczaj czas spędzają w
        domu więc dostarczenie emerytury przez listonosza jest dla nich dużą wygodą -
        nie trzeba się ruszać z domu, stać nie wiadomo ile w kolejce ryzykując oberwanie
        po głowie w drodze powrotnej, podpisywać nie wiadomo jakich papierków a w
        dodatku to komfort psychiczny bo seniorzy nie ufają bankom. Jeśli ci się wydaje,
        że banki są takie świetne to pamiętaj o wszystkich opłatach jakie są powiązane z
        posiadaniem konta - miesięczna opłata za prowadzenie, opłata za przelewy lub
        nawet zwykłe podjęcie pieniędzy z konta. Banki zazwyczaj nie mają dobrej oferty
        dla emerytów bo to żaden biznes jak właściciel konta pobiera wszystko od razu.
        • Gość: Hipcio Re: Zamknięte poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:16
          Moja babcia ma 80 lat, nie jest bogata (mało kto w tym wieku jest, chyba że
          stare komuchy), a konto w banku ma "od zawsze" i bardzo sobie to chwali. Nie
          każdy emeryt to niepełnosprawny na wózku, z lękami w dodatku, który nie może
          wyjść z domu.
    • Gość: szukacNowejPracy Pozwalniać warchołów IP: *.era.pl 24.11.06, 11:47
      jak im źle, to niech szukają innej pracy
      • Gość: marek Re: Pozwalniać warchołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 03:24
        o, prosze, wracaja "warcholy" - jak za komuny, gratuluje autorytarnej mentalnosci.

www.protest.post.waw.pl/
    • Gość: rutek Re: Zamknięte poczty IP: *.plj.com.pl 24.11.06, 12:18
      Inpost jest fajny jak sie mieszka w duzym miescie i wysyla list do duzego
      miasta... a nie zawsze tak jest. Ja np. mieszkam 20 km od centrum W-wy i nie
      chce mi sie jezdzic z listem za zlotowke do centrum, do ich biura i tracic pol
      dnia. Po to mam poczte pod nosem. Poza tym wysylam i dostaje wiele listow
      zagranicznych, a tych Inpost nie obsluguje. DHL itp sa o wiele drozsze, a poza
      tym w czasie dostawy odbiorca powinien byc w domu, nie rzucaja ich na
      wycieraczke, wiec robilabym klopot odbiorcom.
      Boje sie tylko, ze po tym strajku przez pare tygodni bedzie na pocztach taki
      balagan, ze wiele przesylek zaginie. A ja czekam na wazne papiery z kilku firm,
      nie mowiac juz o listach prywatnych.
    • Gość: Józek Re: Zamknięte poczty IP: *.devs.futuro.pl 24.11.06, 12:29
      Dlaczego klienci ich popierają? Zamkniecie poczt jest dla mnie wyrazem zwykłego
      lenistwa- może solidaryzując się z listonoszami komunikacja miejska zacznie
      strajkować, a może szpitale :-( Dla mnie jest to okazja- mieli za dużo roboty,
      to wymyślili akcję popierającą listonoszy.... wywalić kierowników strajkujących
      poczt i tyle...
      A jak dotąd słyszało się głównie skargi na listonoszy, że im się nie chce paczek
      nosić i tym podobne- a teraz wszyscy ich globalnie popierają- przeprowadzić
      selekcję, dobrym dać samochody i zwiększyć zakres obowiązków, a leni się pozbyć...
      • Gość: i Esperanta- popieram Twoją propozycję !!!! IP: *.autoguard.pl 24.11.06, 12:39
        Esperanta - popieram Twoją propozycję !!!!
        • Gość: Tomasz JP Zamało zabiają , poszukaj innej pracy. IP: *.chello.pl 24.11.06, 14:16
          Jeśli listonosz czuje że zarabia za mało, to niech sobie zmieni pracę. Jeśli nie
          ma innej alternatywy, jego wybór, trzeba był się uczyć w szkole żeby dzisiaj
          mieć większą swobodę wyboru pracy. Można też wyjechać z tego kraju i próbować
          szczęścia za granicą, może sobie założyć własną firmę i będzie będzie miał inne
          powody do narzekania. Ja bynm ich zwolnił. Pracę trzeba szanować
    • arahat1 a co na to dorn? nie wyslyla listonoszy w kamasze? 24.11.06, 14:18
      a moze nie ma kasy na kamasze i potrzebna zrzutka boo wszytsko poszlo na
      uroczystosci lotniskowe z jasterzbaimi..
    • Gość: catrine Zamknięte poczty IP: 217.77.224.* 24.11.06, 15:32
      KURCZE..A JA NA RACHUNEK ZA TELEFON CZEKAM!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ala Zamknięte poczty IP: *.aster.pl 24.11.06, 15:57
      Szanowny Gościu.
      Powiedz, jak długo będą Ci wysoko siedzący traktować roboli. Są to tacy sami
      ludzie, tyle tylko, że mają układy i potrafią brać nie patrząc, iż drugi na
      niegi haruje i ma gó... Nie możemy tak się poniżać, żyjemy w wolnym kraju. Nie
      dziwię się, że średnia krajowa jest u nas taka jak w Unii. Jeżeli dyrektorzy,
      prezesi zarabiają 200-500 tys, a robol 800 zł i jeszcze kradną bo mają mało.
      Czy tak powinno być.
    • Gość: Romik Bank pocztowy IP: *.warpol.net 24.11.06, 17:19
      Ten bank jest niewiarygodny... Nie można skorzystać z własnego konta.. to już
      przesada.
      • Gość: S Re: Bank pocztowy IP: *.chello.pl 24.11.06, 17:43
        Obudzil sie... wiedzialem to zanim on powstal :/ po odczekaniu po raz kolejny w
        kolejce na poczcie...
        • Gość: xx223 Re: Bank pocztowy IP: *.elartnet.pl 24.11.06, 20:39
          Pozdrawiam kolekcjonerów rogów od kopert !
    • Gość: Stary Zamknięte poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:01
      "Co ja mam teraz począć, gdzie odbiorę moją emeryturę"- a konto w banku założyć
      nie łaska? Głupie, peerelowskie przyzwyczajenia żeby trzymać forsę w skarpecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka